Hirdetés

2021. szeptember 27., hétfő

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 7 (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2017-08-01 15:54:41

LOGOUT.hu

A topic a Microsoft Windows 7 operációs rendszerrel kapcsolatban felmerülő kérdésekkel fogalkozik:
Gyakori hibajelenség: A Windows Update csak keres-keres (svchost.exe jelentős a processzorterhelés), de nem talál frissitéseket. Itt a megoldás (Az angol nyelvű forrásanyag: http://wu.krelay.de/en/ )

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#11001) tibcsi0407


tibcsi0407
félisten

Sziasztok!

Egy olyan problémám lenne a Windowsommal, hogy a welcome screennél megáll a tudomány, csak a kis kék karika forog, mintha töltene a gép. Ha kikapcsolom az event logger szervízt, akkor működik megfelelően, de arra szükségem lenne.
Találtam egy microsoft fixet a neten, ami természetesen nem működik, tehát a problémám még mindig fennál. Csökkentett módban megfelelően működik.
A gép egy Toshiba Satellite C660-1mm Windows 7 Professional x64-el.
Valakinek esetleg valami ötlet, tapasztaltatok már ilyesmit?
Telepíteni nem szeretnék, mert rengeteg beállításom odaveszne, amit nem szeretnék.

Üdv

Tibi

iPhone 12 Pro

(#11002) jeni


jeni
félisten

Szia
Vettem egy céges laptopot.
A kezelőben a lemezkezelésben találtam egy 23,67GB üres helyreállítói partíciót,amit nem lehet aktiválni sehogy.
Mivel nem tudok oda belépni,gondolom nincs gyakorlati haszna.Mivel tudnám azt megszüntetni?
Esetleg milyen szerepe van/lesz annak továbbiakba, attól függetlenül,hogy nem lehet hozzáférni az aktiválásához?

[ Szerkesztve ]

(#11003) #41133696 válasza #41133696 (#10995) üzenetére


#41133696
törölt tag

Most már bekéri a jelszavamat... eredetileg is zölden világított a megosztás jelszavas védelemmel rész akkor nem kérte be... kikapcsoltam, bekapcsoltam most azóta bekéri...

Miután megadom meg ezt tolja az arcomba...

(#11004) sfdrakex válasza jeni (#11002) üzenetére


sfdrakex
nagyúr

Helyreállító partíció arra jó, hogy ha elszáll a W7-ed valami miatt, onnan visszatudod állítani alapra, nem kell telepíteni, ha úgy érzed neked ez nem kell, töröld a partíciót és add hozzá másik meglévőhöz, vagy hozz létre újat.

(#11001) tibcsi0407

Mikor jött ki ez a probléma? Telepítettél valamit és utána? Rendszer pucoló programot használsz, vagy nyúltál bele valamivel a Windowsba?

[ Szerkesztve ]

"windows xp - windows sp3, úgyan így van a windows 7 - windows 7 fire több témákkal,kiegészítőkkel." by ke.tamas

(#11005) kraftxld válasza #41133696 (#10999) üzenetére


kraftxld
nagyúr
LOGOUT blog

Röviden ami kell a sikeres megosztáshoz XP-Vista-Win7 között.
1, Az ilyen otthoni csoport meg hasonló marhaságokat tilos használni, csak is kizárólag a speciális megosztást.
2, A felhasználói fiókoknak jelszót KELL adni
3, Ne matass mindenféle össze-vissza tűzfal/vírusirtó programokban, mert van olyan amelyik okosan letitlja a megosztást mert minek az.
4, Kell Netbios, wins, és futnia kell a computer browser szolgáltatásnak.

🇳🇿 | MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Soha ne becsüld le az autópályán száguldó DAT kazettákkal megrakott teherautó sávszélességét''

(#11006) geprombolo válasza jeni (#11002) üzenetére


geprombolo
senior tag

Biztosan üres? Ha igen, akkor tényleg semmi értelme, hogy ott legyen mint "helyreállító" partíció, mert nem tartalmazza a helyreállításhoz szükséges dolgokat. Keress egy particionáló progit és azzal szépen oldd meg a dolgot kedvedre.
Egyébként sem értem, hogy minek 24 giga egy helyreállító partíciónak, amikor a win felfér egy dvd-nyi helyre. Még 4 giga sem kell neki. ha gondolod, próbálj meg szerezni eredeti helyreállító vindózt a gyártótól, a partíciót vedd kisebbre (5 giga dosztig elég) és arra tedd fel a cuccot. És marad 19 gigád arra, amire akarod. :C

[ Szerkesztve ]

A Galaktikus Pingvinbirodalom Uralkodója és a Káosz Birodalmi Pingvinalakulat tagja. Játszani és játszani hagyni! cmd: Ping Win! :L topic mindörökké!

(#11007) vlevi válasza jeni (#11002) üzenetére


vlevi
nagyúr

Szerintem hagyd meg. 700gigából az a 25 még talán belefér. Ez a helyreállító partíció arra szolgál, hogy ha a laptoppal valami szirszar van, akkor egy varázsgomb megnyomására erről a partícióról a gép újratelepíti magát. Nem csak egy sima win telepítő CD van itt, hanem inkább a gyárilag feltelepített win7-nek az első mentése. Egyik ismerősöm volt vele úgy, hogy már a töke tele volt az összevissza telepített mindenféle baromságokkal, lementette azt a néhány dolgot, ami kellett neki, és megnyomta a helyreállítást. Néhány perc alatt kész volt egy olyan windows telepítés, ami pont úgy néz ki, mint amikor először kivetted a gépet a dobozából.
De persze mondhatod azt is, hogy csinálsz most egy win7 image mentést, azt elrakod magadnak, és ha baj van azt használod.

(#11008) geprombolo válasza vlevi (#11007) üzenetére


geprombolo
senior tag

Az a legjobb, egy csilivili vadiúj rendszert csinálni, mindenféle felesleges töltelék programok nélkül (mert a laposokat a gyártók előszeretettel töltik meg ilyennel), aztán amikor megvan, akkor csinálni róla egy mentést, azt feltolni a recovery partícióra, gond letudva. Ez működik a desktopokon is, persze cd-ről futtatva a helyreállítást.

A Galaktikus Pingvinbirodalom Uralkodója és a Káosz Birodalmi Pingvinalakulat tagja. Játszani és játszani hagyni! cmd: Ping Win! :L topic mindörökké!

(#11009) jeni válasza sfdrakex (#11004) üzenetére


jeni
félisten

az onnan helyreállítom dolog az hogyan menne?
asztalin még sose csináltam ilyet,de nem is láttam idáig?
ha netán a laptopban elszállna a win7akkor automatikusan beléphetek oda vagy azt csak dosban lehetséges mikor telepíteni akarok lemezről?

(#11010) vlevi válasza jeni (#11009) üzenetére


vlevi
nagyúr

Gyártónként változó, hogy ezt hogyan oldják meg. De úgy, ahogy desktop gépen az F8 lenyomásával tudsz választani bootolási sorrendet, úgy el tudom képzelni, hogy a laptopon is valamilyen billentyűkombinációra előjön a helyreállítási lehetőség.

(#11011) maxell11


maxell11
csendes tag

Helló Fórum!

A kérdésem: egy core i3-as géphez (laptop, melyben ugye a cpu-ban található az intel grafikus mag) honnan szedhetem le a friss grafikus drivert? Op.sys win7 x64

Az intel.com –ról hiába töltöm le, telepítéskor azt írja ki, nem megfelelő driver pack. Pedig kiválasztás core i3  graphic core  win7 x64 és letölt. Elvileg jónak kell lennie.
A laptopom gyártójának (ASUS) driver szekciójában meg ezer éves (2009-es) driver van fenn.

Köszönöm

(#11012) geprombolo válasza jeni (#11009) üzenetére


geprombolo
senior tag

Laptopnál billentyűkombinációval (asszem boot képernyő után, de nem biztos), asztalin meg van kismillió program, ami rendszermentést (csinál egy képet a partícióról) és rendszervisszaállítást csinál, ilyenek például a Norton Ghost, a Shadowprotect, stb. A Shadowprotect nagyon jó, van hozzá recovery cd, azzal minden megoldható, grafikusan, egerészve. :C

A Galaktikus Pingvinbirodalom Uralkodója és a Káosz Birodalmi Pingvinalakulat tagja. Játszani és játszani hagyni! cmd: Ping Win! :L topic mindörökké!

(#11013) zoltanz


zoltanz
veterán

Dos parancssor nélkűl AMD64-es Win7-ben, hogy lehet megújítani 3x a 30 napos kipróbálási periódust?

(#11014) Fire/SOUL/CD válasza zoltanz (#11013) üzenetére


Fire/SOUL/CD
nagyúr

Eredeti W7 kell és akkor van parancssor. Ilyen kiherélt W7-kkel nem foglalkozunk a topikban. :( Nem igazán értem, hogy ha már úgyis ezt a módszert választanád (a megújítgatást), akkor miért kell ilyen bisz-basz változatokkal foglalkozni... :F

[ Szerkesztve ]

Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)

(#11015) zoltanz válasza Fire/SOUL/CD (#11014) üzenetére


zoltanz
veterán

64 bites Win7 -hez mióta van beépített DOS?
Ki beszélt itt sufni Win-ről? :F

(#11016) Fire/SOUL/CD válasza zoltanz (#11015) üzenetére


Fire/SOUL/CD
nagyúr

"Dos parancssor nélkűl AMD64-es Win7-ben"
Ha ilyen "remekül" kérdezel, akkor miért csodálkozol ha azt feltételezem, hogy herélt a W7?(minden W7-ben van parancssor, csak a heréltekben fordulhat elő, hogy nincs)

"64 bites Win7 -hez mióta van beépített DOS?"
DOS, mint OS nincs, mint ahogy DOS-os parancssor sincs(egyiket sem állítottam, csak "remekül" kérdeztél), csak parancssor van...

START-> beír CMD majd CTRL+SHIFT+ENTER és már rearmolhatsz is...

[ Szerkesztve ]

Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)

(#11017) zoltanz válasza Fire/SOUL/CD (#11016) üzenetére


zoltanz
veterán

Ez mennyivel kevesebb mint a Dos? Mert teljesképernyős Dos már a x86-os Vista-ban sem volt.

AMD64 a az Intel és AMD procikban használt 64 bites utasításkészlet hivatalos neve amúgy.

(#11018) Daffni2 válasza zoltanz (#11015) üzenetére


Daffni2
addikt

64 bites Win7 -hez mióta van beépített DOS? Mindig is volt !

"Aki ad,az nyer"

(#11019) zoltanz válasza Daffni2 (#11018) üzenetére


zoltanz
veterán

Mármint klasszikus értelemben vett 16 bit-es Dos alkalamások nincsenek támogatva úgytudom. :U
(meg ne kérdezd honnan lehet tudni egy DOS appról, hogy 16 vagy 32 bites) :DDD

[ Szerkesztve ]

(#11020) Fire/SOUL/CD válasza zoltanz (#11019) üzenetére


Fire/SOUL/CD
nagyúr

Nincsenek támogatva, de ez teljesen lényegtelen is, mert az eredeti kérdésedhez ("...hogy lehet megújítani 3x a 30 napos kipróbálási periódust?") semmi köze... Indítsd el a parancssort úgy, ahogy korábban írtam, aztán akkor meghosszabbíthatod a trial időszakot.
(Ez DOS parancssor csak egy régi emlék, mert az első Win95 volt olyan, hogy csak akkor lehetett feltelepíteni, ha korábban a full-os DOS is fent volt, arra lehetett rátelepíteni. Ebben a Win95-ben kapta az MS-DOS Command Prompt elnevezést, ami még az újabb Windows-ok esetén is megmaradt, viszont W7-ben ilyen már nincs, ezért értelmetlen a DOS parancssor megnevezés (bár mindenki tudja mire értendő), csak parancssor van)

Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)

(#11021) vlevi válasza geprombolo (#11012) üzenetére


vlevi
nagyúr

"A Shadowprotect nagyon jó"
Image készítésére jól használható a Windows saját mentése is. Virtuális gépen próbáltam, tökéletesen működött. Mert gyalázatosan kicsire vettem a Virtualgépben a Win7 partícióját (8G :) ), és azt már nem lehet nyújtani. Ezért csináltam egy image backupot, letöröltem a virtuálgépet, újat csináltam nagyobb vinyóval, és rátöltöttem a mentést.

(#11022) zoltanz válasza Fire/SOUL/CD (#11020) üzenetére


zoltanz
veterán

"első Win95 volt olyan, hogy csak akkor lehetett feltelepíteni, ha korábban a full-os DOS is fent volt, arra lehetett rátelepíteni."

Én nem így emlékszem, de ámen. :R

(#11023) Hunork válasza zoltanz (#11022) üzenetére


Hunork
veterán

Win95-ből többféle verzió volt, én is úgy emlékszem. Nekem speciel egy olyan, amit a Win 3.11 alól kellett upgradelni. Mondjuk ehhez (Win 3.11) meg az kellett, hogy a DOS fent legyen. Jó kis móka volt, de utána örültem, mint majom a farkának... :D A régi szép idők...mikor batch fájlokat szerkesztettünk, a config.sys-t átírtuk...

"Semmi ok nincs rá,hogy a jó miért ne diadalmaskodhatna éppolyan gyakran,mint a rossz. A győzelem mindig szervezés kérdése. Ha vannak angyalok,remélem,úgy szervezkednek,mint a maffia." K. Vonnegut

(#11024) zoli62


zoli62
addikt

Felvetődött múltkor az OEM, OA stb. liszenszek kérdése. Ezzel kapcsolatban kérdezném, hogy az mitől függ, hogy egy adott gyártóegy recovery telepítőt ad jellemzően előre telepítve, vagy egy teljes telepítőt? Általában az előbbi az általános. Melyek azok a gyártók, amelyek az utóbbit biztosítják?

(#11025) Wolfskin


Wolfskin
őstag

az újonnan telepített win 7 (pro/x64) valami problémával küzd:
feltettem rá az office 2003-t, ami mindig olyan hibaüzenettel indul, hogy

"Kis türelmet, a Windows a(z) Microsoft Office Professional Edition 2003 konfigurálását végzi." (1-2 perc), utána "A szükséges adatok összagyűjtésa" majd elindul az office.
Az excellnél még pluszban " Az egyik objektumtár (stdole 32 tlb) hiányzik vagy sérült. Futtassa a telepítőt a telepítéshez." aztán lefut a telepítő is és elindul a program. ez kb. 2-3 perc minden indításnál.
reinstall, uninstall, install, semmi javulás. feltettem az office 2007-t, ugyanez.

most viszont azt gondolom, ez nem office hiba. elindítottam a dexpot desktop managert és ugyanezzel indul: "Kis türelmet, a Windows a(z) Microsoft Office Professional Edition 2007 konfigurálását végzi."
valami komponens, összetevő, driver hiányozhat?

''Irén nem válaszol mert mosni, és főzni kell!'' (CsT)

(#11026) HZoli87 válasza zoli62 (#11024) üzenetére


HZoli87
veterán

Erősen gyártó függő, érdemes a vásárlás előtt érdeklődni róla. De ez igazából nem tartozik a topik témájához.

Fujitsu - rejtett partíció + telepítő lemez (minden géphez)
Asus és Dell - általában mind a kettő, olcsóbb gépek esetén nem vagyok benne biztos hogy adnak telepítő lemezt is
Samsung - elmúlt egy évben elkezdték a telepítő lemezt is mellékelni a gépeik mellé
HP - üzleti szériás gépek mellé adják a lemezt is, olcsóbb consumer gépek mellé nem

Acer, Lenovo, MSI, PB, Sony, Toshiba - nem adnak telepítő lemezt, csak rejtett partícióról való visszaállítás van (persze külön biztos van lehetőség kérni, de biztos el is kérik rendesen az árát)

[ Szerkesztve ]

(#11027) zoli62 válasza HZoli87 (#11026) üzenetére


zoli62
addikt

HP-ról van tapasztalatom, csak recovery telepítőt adnak. Nem is tudom, van-e olyan gyártó, amely ad teljes értékú telepítőt.

(#11028) HZoli87 válasza zoli62 (#11027) üzenetére


HZoli87
veterán

Itt van például egy Asus és Fujitsu. Volt már régebben is erről szó.

Link

(#11029) hackeeeee válasza sfdrakex (#11004) üzenetére


hackeeeee
Jómunkásember

Csak azt ne felejtsük el, h akkor bukhat a liszensz... Mivel ugye előfordulhat h gyári telepítő nem fogja elfogadni a kulcsot.

Véleményem szubjektív...

(#11030) qamu74


qamu74
őstag

Hi!

Az lenne a kérdésem, hogy hogyan tudom a c meghajtót particionálni 2 lemezre,úgy hogy a win rajta maradjon?
Csak a win 7 van rajta és egy 500gb wd hdd az alany.
THX!

(#11031) zoltanz válasza Hunork (#11023) üzenetére


zoltanz
veterán

De az is frissítette a Dos-t nem? Úgytudom az MS a Dos ágat már csak a Win95-el fejlesztette.

(#11032) Luissimo


Luissimo
veterán

hello.
olyan gondom van, hogy a JAVA frissített 7-es verziora, azota az eddig használt ÁNYK elektronikus adóbevallás programomba nemtudok uj sablonokat , adatlapokat frissíteni , sem az ANYK-t frissiteni. :W :W

Szerintem ez lehet az oka, de mondja már meg valaki, hogy hogyan tudok visszalépni a java-ban az előző, 6-osra, hogy kipróbálhassam, hogy tényleg az e a gond.

hol lehet downgradelni a java-t ??

(#11033) hackeeeee válasza Luissimo (#11032) üzenetére


hackeeeee
Jómunkásember

Hetes? Még Java oldalán is 6.31 van.

Véleményem szubjektív...

(#11034) CoolMan válasza Luissimo (#11032) üzenetére


CoolMan
MODERÁTOR

ITT nézzél szét.

(#11033) hackeeeee: Biztos? :)

[ Szerkesztve ]

(#11035) hackeeeee válasza CoolMan (#11034) üzenetére


hackeeeee
Jómunkásember

Az ajánlott verzió még biztos. IE9 is ezt ajánlja fel.. Tehát igen, biztos.. :)

[ Szerkesztve ]

Véleményem szubjektív...

(#11036) #41133696 válasza kraftxld (#11005) üzenetére


#41133696
törölt tag

Megoldódott utoljára a 6-os Agnitum-mal volt hasonló köröm :)

Köszi szépen a segítséget, a Netbios volt lekorlátozva jelentősen az Outpostban :R

(#11037) olivera88


olivera88
veterán

Átjött egy ismerős Teamvieweren a gépemre megmutatni valamit excelbe és érdekes mód utána elállítódott a parancsikonok mérete az asztalon :F [link] ilyen lett, és ilyen volt [link] utána néztem és nem lett semmi elállítva.

[ Szerkesztve ]

LG Velvet 5G Android 11 - Windows 10 Pro x64 & Debian 11 Bullseye - Regizzetek Dropboxra --> http://db.tt/U6lbmwWK - WoWS unsinkable_sam_

(#11038) stefyY


stefyY
őstag

Probléma megoldva...NOD32 ment a levesbe...szánalmasnak érzem kissé.

"Ha Istenhez szólunk, az ima; ha Isten szól hozzánk, az skizofrénia." "Mi ez, génkezelt lazac? Nem, csak háromszor visszafagyasztott hekk."

(#11039) Воланд válasza olivera88 (#11037) üzenetére


Воланд
titán

ctrl +a az asztalan, aztan ctrl + gorgo.

"Woland egy fura sátán, nem Isten ellenfele, hanem afféle küldötte, végrehajtója egy megromlott emberi világban, csak annyi rossz van benne, amennyi itt rátapadt."

(#11040) eketomy válasza stefyY (#11038) üzenetére


eketomy
senior tag

Az szép, a lényeg hogy megoldódott! :R

Peace! - !!!PC/PNA/NOTEBOOK SZERVÍZ!!!

(#11041) Wolfskin válasza Wolfskin (#11025) üzenetére


Wolfskin
őstag

erre senki nem tud megoldást, hogy a win7-em miért nem kezeli rendesen az office-t?

''Irén nem válaszol mert mosni, és főzni kell!'' (CsT)

(#11042) olivera88 válasza Воланд (#11039) üzenetére


olivera88
veterán

Kösz. Visszaállitottam.

[ Szerkesztve ]

LG Velvet 5G Android 11 - Windows 10 Pro x64 & Debian 11 Bullseye - Regizzetek Dropboxra --> http://db.tt/U6lbmwWK - WoWS unsinkable_sam_

(#11043) stefyY válasza eketomy (#11040) üzenetére


stefyY
őstag

ugyehogyugye...azt hittem, fejreállok .

"Ha Istenhez szólunk, az ima; ha Isten szól hozzánk, az skizofrénia." "Mi ez, génkezelt lazac? Nem, csak háromszor visszafagyasztott hekk."

(#11044) DS39 válasza Wolfskin (#11041) üzenetére


DS39
veterán

2007-es Office nem játszik? nekem az tökéletesen megy Win7-en.

(#11045) hackeeeee válasza DS39 (#11044) üzenetére


hackeeeee
Jómunkásember

"reinstall, uninstall, install, semmi javulás. feltettem az office 2007-t, ugyanez"

Véleményem szubjektív...

(#11046) DS39 válasza hackeeeee (#11045) üzenetére


DS39
veterán

sorry, nem olvastam végig :B

Wolfskin: amikor feltelepíted minden közös összetevő (vagy hogy nevezik) fel ki van választva hogy a gépről fusson?

[ Szerkesztve ]

(#11047) Gergosz2


Gergosz2
veterán

Csoki!

Létezik a képnézegetőhöz valami plugin amivel gifiket is megtudja jeleníteni.

[ Szerkesztve ]

Nokia 6030 Hardcore User // I ♥ Panic Restaurant by Taito

(#11048) Wolfskin válasza DS39 (#11046) üzenetére


Wolfskin
őstag

úgy telepítem, hogy "teljes telepítés". régebben jelölgettem, de van hely bőven... lehet, hogy ez a baj?

[ Szerkesztve ]

''Irén nem válaszol mert mosni, és főzni kell!'' (CsT)

(#11049) #85154688


#85154688
törölt tag

Sziasztok! Adott egy gép intel core i5 cpu 3GHz,WD 500gb hdd, és egy 1GB-os HD6870-es vga.A kérdésem az lenne hogyha ebbe a konfigba belekerülne 2x2gb ddr3-as memória akkor a 4gb-ból pontosan mennyit tudna használni egy 32bites win7?Figyelembe véve az 1gb-os vga memóriát és az egyéb hardvereket?Előre is köszi.Azt tudom,hogy nem fogja látni mind a 4gb-ot de mindezek ellenére mennyit ismerne fel pontosan?

[ Szerkesztve ]

(#11050) Wolfskin válasza #85154688 (#11049) üzenetére


Wolfskin
őstag

max 3.2-t úgy tudom

''Irén nem válaszol mert mosni, és főzni kell!'' (CsT)

Hirdetés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 7 (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2021 PROHARDVER Informatikai Kft.