Hirdetés

2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-04-23 11:57:24

LOGOUT.hu

Vodafone (ex UPC Magyarország Kft.) (analóg / digitálisTV, internet, telefon)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#61019) kabelmania27 válasza ArthurShelby (#61016) üzenetére


kabelmania27
Topikgazda

Igazad van lehetne jobb, annak ismeretében, hogy GoodSpeed-néla nincs osztó, ha jól emlékszem az oszlop és az épület között van távolság, ezért nyáron lehetnek rosszabb értékek, SNR lehetne jobb.
Érdekes mert új kiépítésű területről ír, miközben régi ex Kábelkom vagy Kábeltel Fibernet Rubicom területen előfordul 40feletti SNR, ahogy 35-38as is.
Nála csak két feltöltési csatorna van (új kiépítésű területen kisebb a node területe ezért elég nincs több) ezért elvileg 50felett még meglesz a két csatorna.
Legjobb lenne ha osztó nélkül 40körüli lenne az adási, és ilyenkor is minden letöltési csatorna minimum nulla lenne, télen pedig max 10esteleg 12, de ez nem jelenti azt hogy nála akadás lesz, 466-os freki máshol is gyengébben jön, sőt van ahol ezen a csatornán magas a javítható hibás csomagok száma.
Az összefoglalóban írt értékek célszerű értékek, de helyi sajátosságok miatt előfordul, hogy az adott ingatlanban eltérnek az értékek akár jelentősen, pl korábban volt szó olyan ex Fibernet területről ahol egy osztó után már majdnem 50es volt az adási úgy hogy a környéken lévő erősítőknél maxon volt a visszirány
Ez azért fordulhat elő mert anno a kiépítéskor még csak docsis2-es modem (motorola webstar epx epc) volt annál 55-ös értéken is van kapcsolat (az más kérdés hogy akadhat azzal is). Korábban lehetett olyan compal modem jelszint értéket látni itt a topikba, amelynél 50feletti értéknél is volt négy feltöltési csatorna, tehát úgy tűnik compal tud 50felett adni több frekin a gyakorlatban viszont ezeknél az eseteknél ugyanúgy előfordulhat akadás és ha jól emlékszem annál az esetnél probléma volt a netkapcsolattal.
norbihrc esete alapján csak annyi teendőnk van, hogy a modemnek próbáljunk meg minimális csillapítást ha ez lehetséges+néha ellenőrizzük le a csatlakozásokat, a többi a szolgáltató feladata.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.