Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-04-23 11:57:24

LOGOUT.hu

Vodafone (ex UPC Magyarország Kft.) (analóg / digitálisTV, internet, telefon)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#106397) janosibaja


janosibaja
őstag

Sziasztok, tanácsot szeretnék kérni tőletek, hogy melyik, vélhetően magánszolgáltató tud segíteni az otthoni hálózat kontra Vodafone problémánkban.
A lakásban három számítógép + egy tévé csatlakozik vezetéken, nem wifin a belső hálózatra, Vodafone a szolgáltató. A tévére csatolva még egy kis Raspberry Pi működik kliensként (Libreelec-Kodi-Plex) az egyik, a lakásban távol elhelyezett Win 10-es számítógépet Plex szervernek használva.
Mi ezt nagy keservesen össze tudtuk rakni, de sem műszereink, sem igazi szaktudásunk nincs a hálózat ellenőrzéséhez.
Múlt héten volt pár nagy áramkimaradás, lehet, hogy csak véletlen egybeesés, de azóta a Raspberry "nem látja" a szervert.
Valami zűr van, mert a router saját tesztelője is ezt a hibát dobja - holott van internet:


Nagyon kéne egy szakember - vagy egy szakcég, amelyik műszeresen megméri, hogy jó kábel van-e mindenütt jó helyre dugva, nem sérült-e valamelyik, kijavítja a széteső UTP-kábelfejet, koaxot.

Egyszer már hívtam ki Vodafone-t, de mondták, hogy ők csak azzal tudnak foglalkozni, ami kívülről a routerig tart, eljön-e a jel, vagy sem. Aztán lehet, hogy nálunk a router gyengélkedik, de én inkább valamilyen otthoni hálózati hardveres hibára ggyanakszom. Aminek a kijavítása azonban messze meghalad engem.

Budapesttől 10 km-re lakunk. Tudna valaki ajánlani szerelőt-szakembert, aki egy korrekt összegért felméri a vezetékek állapotát és helyre is teszi, ami nem jó? :R

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.