Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Vodafone (ex UPC Magyarország Kft.) (analóg / digitálisTV, internet, telefon)
Új hozzászólás Aktív témák
-
tomp
félisten
válasz vlevi #101894 üzenetére
Google Play Movies-ról megvettem 2 filmet amelyek Dolby Vision-ben vannak. Az egyik a Tenet! Tökéletes a minősége! Sőt a DV-nek köszönhetően jó pár jelenet jobb mint ami a lemezen van ami csak HDR10!
Nem minden a bitráta ahogyan te is írod. Nagyon fontos a codec és beállításai!Livius
Ja hát ebben az esetben ezeken a területeken el lehet felejteni ez tény. Kíváncsi vagyok lesz e net független Telekom TV előfizetés. Azaz akár én is előfizethetek majd rá és a Vodás netet engedem rá UTP-n vagy wifin. Ha igen én szó nélkül dobnám vissza ezt a dvb-cés vodka tv-t... -
picsirti
tag
válasz norbertoth #101900 üzenetére
Persze, nem kell hozzá kártya.
-
-
MODERÁTOR
Urak, van Telekom topik, a Telekom témával legyetek szívesek oda átmenni!
[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
A bitráta csak egy dolog, NF-en vp9 és AV1-ben is elérhető ami a h264-hez képest sokkal jobb. Az sem mindegy.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
peter303
tag
Ahh, Neo QLED Mini LED meg QNED Mini LED (ami nem Micro LED)
Napelemes, de USB-n keresztül is tölthető távirányítóval érkeznek az új Samsung Neo QLED tévék
"A képernyő fényforrásai már az úgynevezett Quantum Mini LED-ek, amik a hagyományos LED-ek 1/40-ed részét teszik ki. A Neo QLED 4096 lépésben növeli a fényerőskálát 12 bitesre."
A bennem elo zoldnek ez tetszik a legjobban
"A gyártó szerint ezzel a fejlesztéssel a következő hét évben várhatóan 99 millió AAA elemet spórolhatnak meg a felhasználók."
2021-ben lehet ismerkedni az új LG QNED tévékkel
"Megtöbbszörözi az LCD-panelek mögött lévő LED-háttérvilágításban résztvevő diódák számát, illetve ezzel párhuzamosan az egyedileg szabályozható fényintenzitású zónák számát is. Az LG-nek sikerült a panel mögé 30 ezer LED-et zsúfolni, melyek fényét 2500 zónában tudja szabályozni az elektronika."
[ Szerkesztve ]
-
Hajdúszoboszló, fürdőnegyed : teljes szolgáltatáskiesés van...
be quiet! Pure Base 500DX || be quiet! Pure Power 12 M 750W 80+ Gold || BQ! DARK ROCK PRO 5 || ASUS ROG STRIX B650E-F GAMING WIFI || AMD AM5 Ryzen 7 7700X, Corsair 32GB KIT DDR5 6000MHz Vengeance || XFX Speedster SWFT 319 RX 6800 CORE || SAMSUNG 980 PRO 1 TB || ASUS Xonar U5 ||Windows 11 Pro FPP
-
válasz GoodSpeed #101910 üzenetére
Központi meghibásodás, délutánra állítják helyre a szolgáltatást.
be quiet! Pure Base 500DX || be quiet! Pure Power 12 M 750W 80+ Gold || BQ! DARK ROCK PRO 5 || ASUS ROG STRIX B650E-F GAMING WIFI || AMD AM5 Ryzen 7 7700X, Corsair 32GB KIT DDR5 6000MHz Vengeance || XFX Speedster SWFT 319 RX 6800 CORE || SAMSUNG 980 PRO 1 TB || ASUS Xonar U5 ||Windows 11 Pro FPP
-
picsirti
tag
Üdv.
VTV boxon van, eddig egy FHD Samu UE40H7000 Tv-vel használtam, de tönkre ment, így lecseréltem egy Samu UE43TU8512-re, ami 4K-s. Az új tv bekapcsolása után döbbenten néztem, hogy a kép homályos, életlen, a színek pedig botrányosak. Főleg a piros, ami leginkább narancssárga. Na nem baj, majd behangolom, gondoltam. Hát... hangolás után jobb lett, de a régi ezerszer jobb volt. Utolsó esélyként megnéztem a VTV box menüt. Ott a kép kimenet 4K-ra állítódott magától. Próbaképpen átállítottam FHD-ra (úgy sincs 4K ). Erre megjavult a kép, jó lett a szín, az élesség is.
Ennyire szarul skálázza fel a VTV box a FHD jelet 4K-ra? Vagy csak nálam nem jó a box? -
válasz zeon.hu #101915 üzenetére
Ja Magenta 1 mobilinternet ilyenkor (is) jól jön. Lassan vennem kellene egy vodás SIM-et is, mert akkor arra lehet korlátlan vodás mobilinternetet rendelni
-
válasz GoodSpeed #101916 üzenetére
-
válasz zeon.hu #101918 üzenetére
Ja Telenor mobilinternetem is van, szóval nincs gond, ha kiesik a vezetékes pár órára. Közben egyébként megjavították a Vodafone szerelői a fejállomást
-
laabom
tag
Sziasztok! Segítségre lenne szükségem. Még a régi upc-s médiaboxunk vagy plusz egy médiakártya egy LCD tévében. A jelenlegi médiabox édesanyámnál egy hagyományos képcsöves tv-re van rákötve. Most ezt a típusú médiaboxot márc 31 után megszűnik és hdmi-s lesz helyette. (múltkor már említették a vodafone-ba).
Ezt a hdmi-s médiaboxot valami átalakítóval majd rá tudom kötni egy scart csatlakozós tv-hez? Sajnos kis méretű tv van a hálószobában így még normális minőségű led tv-t sem tudnék neki venni ahogy elnéztem.Köszönöm, ha tudtok ebben segíteni.
Üdv: Zsolt
-
Feri 59
csendes tag
Sziasztok
Ma hívtak a upc vodafontól, hogy március 31. után csak VTV box-al tudják biztosítani az eddigi csatorna választékot a most meglévő settop boxot le kell cserélni, mi ebből az igazság, vagy csak próbálkoznak?
köszönöm ha valaki segit eligazodni -
Livius
őstag
válasz Feri 59 #101922 üzenetére
Ha eddig csak SD adásra képes boxotok volt akkor igaz. De akkor is csak félig, mert ha jelenleg nincs semmi visszanézős és felvevős funkciótok megrendelve és modern HD TV-tek van (nem régebbi mint 15 év), akkor lényegében a CI+ mediakártya a legbiztosabb, legmegbízhatóbb és legolcsóbb mód. Ha a jelenlegi boxotok tudja a HD adásokat, akkor viszont kamuznak, és a lényeg az hogy hülyére véve egy újabb hűséget tudjanak tőled kikényszeríteni kamura, kicsit drágább szolgáltatással, egy nagyon félre sikerült fos VTV box-val amitől gondolom szabadulni akarnak, hogy minél több legyen kint a usereknél, különben nem hozza majd vissza az árát idővel.
Gigabyte GA-Z170-D3H, Intel Core i7-7700K, Corsair Vengeance 2x8GB DDR4-3600MHz, Intel 545s 256GB SSD, MSI GeForce RTX 4060 Ti 16GB VENTUS 2X BLACK 16G OC
-
Feri 59
csendes tag
Köszönöm a segítségeteket, jelenlegi boxunk tipusát nem tudom egy upc logo van rajta, ezüst szinű tud rögzíteni, a TV meg egy régi Sony lcd HD felbontással,én nagyon szeretem ezt a TV-t nem akarom lecserélni amig jól működik. Ráadásul kb két hónapja volt nálunk két technikus akkor mondták, hogy sok baj van az új VTV boxokkal,meg internet vezetéket is a boxhoz kell vinni és a falat ki kell fúrni mert egy másik helységben van a wifi box.Nekem az lenne optimális ha minden maradna úgy ahogy most van de a meglévő csatornák is megmaradnának.
üdv -
peter303
tag
válasz peter303 #98253 üzenetére
Es a harmadik nagy gyarto is eloallt (itt a CES)
Sony’s 2021 TV lineup runs Google TV and fully embraces HDMI 2.1
All of its premium “Bravia XR” OLED 4K (and yes, 8K) TVs support 4K at 120Hz.
Master Series OLED also has brighter output than Sony’s past OLEDs thanks to a new aluminum heat shield attached to the panel.
-
Feri 59
csendes tag
válasz kabelmania27 #101927 üzenetére
Nincs rajta HDMI csak Scart megnéztem Thomson.
-
-
Adam115
csendes tag
Powerline adapter + VodaTV mennyire jó kombó? Koaxos területen vagyok tehát "csak" a net miatt kellene kihúzni egy + kábelt.
Telekom IPTV-hez nem volt mindegy milyen powerline-t használtam, (nem mindegyik kezeli az IGMP-t) de már nincs meg a powerline adapter így a VodaTV-vel nem tudom kipróbálni. Tehát tudni valami megkötésről, hogy milyen powerline adapter jó, van itt tapasztalat erről? Nekem elég pozitívak a tapasztalataim ezekkel az adapterekkel, ha jó a villamos hálózat, akkor stabilan működnek, de a különböző szolgaboxok tudnak érzékenyek lenni hasonló dolgokra, sokszor érthetetlen okokból.
A másik kérdés, hogy a vodabox nem tudja kezelni a modem módma rakott CB-t, tehát nem tud publikus ip-címet kezelni, vagy csak nekem nem sikerült ez eddig?
(Nem akarom, a VodaTV forgalmi statisztikáit a sajátommal keverni) -
Tocika
aktív tag
Sziasztok!
Régebben Upc-s voltam és akkor még úgy működött a kábel tv , hogy egy tv-hez adtak boxot vagy kártyát és tudtam nézni a tvt. Amelyik tvhez nem volt box vagy kártya azon jött az analóg meg néhány digitális ?
Ez még most is így van ?
Köszi. -
blakey
titán
válasz Tocika #101934 üzenetére
Jelenleg még igen, de az analóg hamarosan kivezetésre kerül.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Tocika
aktív tag
-
cocka
veterán
válasz laabom #101920 üzenetére
Sajnos kis méretű tv van a hálószobában
Ezen nincs mit sajnálkozni. Panelben lakók szerintem tudnának mesélni, hogy miért inkább kisebb tévét vesznek.
Lehet kapni kis Tv t,nekem is van egy 22 colosom.
Az nem monitor méret? Nekem a monitor ilyen. Bár én eleve úgy választottam, hogy a lehető legkisebbet, amin már van HDMI. De ez kb. 55 centi, a TV-k meg ha jól tudom 80 centitől indulnak.
-
kezo0
addikt
válasz blakey #101935 üzenetére
Az analóg kivezetésének szándékáról volt valami hivatalos ígéret, vagy csak évek óta reménykedünk benne? Netán egy üzletkötő, szerelő vagy egy szerelő unokahúga mondta valakinek, akit ismer valaki innen, és abból gondoljuk?
Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…
-
gregory91
senior tag
válasz Feri 59 #101925 üzenetére
"TV meg egy régi Sony lcd HD felbontással,én nagyon szeretem ezt a TV-t nem akarom lecserélni amig jól működik."
Akkor ideje egy kicsit átdugni a koax kábelt a jelenlegi dobozból a tv-be és egy keresést végrehajtani.
Beállításoknál vagy külön menüpontban hogy "hangolás" ott kiválasztani a kábel-t vagy DVB-C-t.Teljes vagy hálózatkeresés:
Szükség esetén beírandó paraméterek:
Frekvencia:346 MHz(346000)
Szimbólum-sebesség 6.900
Hálózati-azonosító: Ezen dokumentum 5. oldalától.
Szerencsés esetben nem is kell majd doboz, hanem elég egy CI+ modul.[ Szerkesztve ]
Remélem itt elfér - https://sites.google.com/site/geriprojekt/ - https://github.com/kgregoryan - Az ember téved,a gép hibázik.
-
cocka
veterán
válasz MiZo1990 #101930 üzenetére
(csak HDMI csatlakozó van rajta)
Meg tudtommal optikai hangkimenet, viszont senki nem mondta, hogy nem lehet HDMI-SCART átalakítót venni.
Aztán ennek a híres VTV boxnak nem lehet WDS-en saját routerrel UPC-s netet adni? Csak mondjuk még ha működik is, akkor is az a baj, hogy megint eggyel több eszköz. Bár ha ezzel egy furkálós, madzagolós történetet meg lehet úszni, az már fél siker.
A telefon átpozícionálását is nehezen szoktam meg. Ha lenne mondjuk a DECT tartó meg a modem közt vezeték nélküli megoldás, az érdekelne.
-
blakey
titán
válasz kezo0 #101939 üzenetére
Nem tudom, hogy az üzletkötő, szerelő vagy egy szerelő unokahúga mondta valakinek, akit ismer valakit mit mond. Majd meglátjuk március végén, április elején.
-
kezo0
addikt
-
MiZo1990
aktív tag
válasz cocka #101941 üzenetére
A telepítési leírás alapján nincs rajta optikai hangkimenet.
Volt olyan, aki vett HDMI->SCART adaptert és a szerelő nem telepítette a VTV-t. (nyilván, ha saját beüzemeléssel kéri, akkor megoldható).
Lehet használni a router és a VTV közt saját routert meg jeltovábbítót is.
-
cocka
veterán
válasz MiZo1990 #101946 üzenetére
Akkor kezdem nem érteni. Nem emlékszem hol találtam ezt, de az tuti, hogy valahol a vodafone honlapján:
Akkor ez mi? Tisztán látszik hogy van még egy optikai hangkimenet meg egy analóg AV kimenet. Meg a csatlakozók sorrendje is más. Viszont ez júliusi, a tied meg szeptemberi.
-
MiZo1990
aktív tag
válasz cocka #101947 üzenetére
Az általad linkelt dokumentum végén 2020 március szerepel.
Kis Google keresés után kiderült, hogy a te dokumentumodban az új-zéalndi verzió szerepel.
Gondolom össze kellett dobni valami induló beüzemelési segítséget és nem volt kép a hazai verzióról... -
Feri 59
csendes tag
válasz gregory91 #101940 üzenetére
Ezek szerint lehet kapni CL+ modult? Teljesen el vagyok maradva, ezt be kell épiteni a TV be vagy csak be kell dugni valahová.Jó ötlet lenne mert egy Sony felvevőm évek óta használaton kívül.
A TV Sony BraviaKDL-32U2000. 2007 gyártás
Minden segítséget köszönök szépen
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni szigorúan TILOS!
● Olvasd el az összefoglalót!
● Jelszinteket ide írhatsz!
● Díjnet téma ITT!
● Szolgáltatók összehasonlítása ITT!
● Mobil szolgáltatások ITT!
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Külpolitika
- PayPal
- iOS alkalmazások
- Farming Simulator 25
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen monitort vegyek?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest