Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Misi1979

    őstag

    Ha már érdekességeknél tartunk, filmek és órák:

    A Hét év Tibetben c. hasonló című könyv alapján forgatott filmben viszonylag fontos szerepet szántak a karóráknak (pl. főhős kap a fatertól egy Rolexet ajciba), a kellékesek így kiemelt figyelmet szenteltek annak, hogy hiteles karórákat adjanak a szereplők, köztük Brad Pitt kezére. Megállapodtak egy jónevű londoni órással, hogy ő fogja biztosítani ezeket.

    Ki is néztek a kínálatból egy 18 karátos Rolex kronót (kb 50ezer dolláros értékben), az se zavarta őket, hogy az az óra a jó 20 évvel a filmbéli események után készült. Az már viszont gond volt, hogy nem tudott 2 példányt adni belőle, mert hát ugye bármi történhet az órával a forgatás közben. Így jött a B terv, egy szintén nem olcsó Rolex Oyster Cushion, amiből már volt kettő, bár ezüst tokkal - de mégiscsak korhű óra. Mi is legyen, csak nem hordhat ezüsttokos órát a főhős - hoci, futtassák be mindkettőt arannyal, így drágábbnak fog tűnni. Meg is történt.

    Az órákat természetesen csak bérelték a forgatás idejéig. Mindkettő túlélte:) De ha valaki megnézi a filmet, nem fogja őket látni benne. Miért? Mert Mr. Pittnek nem tetszettek, nem voltak elég "menők". Pláne, mikor meglátta, hogy a staff egyik tagja egy arany Omegát hord.. Ez lett az az óra, ami végül szerepelt a filmben, rajta a "hamis" gravírral.

    [ Szerkesztve ]

    A kismókusok kenyérre is kenhetik.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés