Hirdetés

2024. május 8., szerda

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:49:04

LOGOUT.hu

Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#249101) Richee11


Richee11
senior tag

Amúgy egy alap Orient órának, mennyibe kerül és milyen időközönként érdemes szervizelni?

(#249102) momcrew válasza skt (#249094) üzenetére


momcrew
tag

Szia,
vedd meg, ha tetszik. Ennyi az egész. Amiket felsorolsz jó órák. A mechanikus szerviz igényesebb, mint a telefonban lévő óra, ez igaz. Elviszed, a szaki megmondja mennyi lesz, te meg eldöntöd, hogy ér ennyit vagy sem, mennyi kellemes emlék társul hozzá.

Egy sztori: CVT váltós autót akartam venni. Felhívtam egy automataváltó javító céget, hogy mondjon róla valamit. Azt mondta a szaki, hogy ne vegyek automata váltós autót, mert mind elromlik. Nahát, kössz öreg, te nagyon bölcs vagy, taníts még!

Még egy sztori: kb 15 éve az Ecseri piacon néztünk órákat. Egy Bvulgari-n ment az agyalás. Csákónak viccből a kezébe adtam az éppen rajtam lévő Rico's órámat, hogy mennyit ad érte. Nézi, forgatja, lupézi, majd döbbenten rám néz: HÁT EZ KVARC! És kezembe nyomja. Nem felejtem el.

(#249103) LimaBravo69 válasza skt (#249094) üzenetére


LimaBravo69
tag

szia,

ecipo-n az MDV107 van, nem a 106.
Nincs nagy különbség, csak a számlapon és a hátlapon a kardhal.
Az MDV107 modellről ez már hiányzik teljesen. A tartalom ugyanaz.

"The perfect number of watches for a collection can be expressed by the equation "N + 1" where 'N' = the number of watches you already have."

(#249104) Polarstar


Polarstar
nagyúr

Mi az isten, nyár végére mindenkinek kapuzárási pánik akadt. :DDD

Surface Book és egy Csúz a körtefán!. Pentax-szal fényképezve!

(#249105) djeperto válasza Polarstar (#249104) üzenetére

;] :)) :D :DDD

"there are more jacks then one at the fair..."

(#249106) @mriya@ válasza Richee11 (#249101) üzenetére


@mriya@
őstag

KB. 5-6 évente, és jelenleg legalább 20 ezer Ft.

Bose, Philips hangcuccok a hardveraprón.

(#249107) @mriya@ válasza momcrew (#249102) üzenetére


@mriya@
őstag

Mert ha valaki igazat mond??????? :DDD

Bose, Philips hangcuccok a hardveraprón.

(#249108) arn válasza @mriya@ (#249106) üzenetére


arn
félisten

5 ev mulva nem ennyi lesz :D

facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld

(#249109) hallador válasza skt (#249094) üzenetére


hallador
addikt

Szia,
Sajnos nem fogsz konkrétumokat kapni itt a fórumon, mert hát, az nem annyira szokás, hogy megmondják itt a valóságot, mert itt azért vannak olyan "Szakértők" is, akiknek annyira nem érdekül a felvilágosítás, különböző okoknál fogva.

Röviden összefoglalom neked mi a helyzet ezzel a dologgal, ha ezeket tudod, akkor max majd nem veszed figyelembe:

- Automata óra:
Költségek:
A Seiko 5 a régi amit kinéztél, az még egy olyan kor gyereke, amikor volt értelme az úgynevezett automata fétisnek. Az az ezek a szerkezetek arra készültek, hogy hajtsd, elmentek ameddig elmentek, de ha elvitted 4 - 5 évente szervizbe akkor nagyon örültek neki, ha nem akkor elvitted 10 év múlva, és a kettő között nem volt nagy árkülönbség, mert ezek a budget Seiko 5-ök annyiba kerültek, amennyibe, olcsó volt szervizeltetni.
Ma ez már nem így van, a Seiko éppen egy image szint lépést erőltet felfelé, ami néha sikerül, de néha nem sikerül. Szerintem.
Na de hogy jön ez a költséghez: Csak annyiban, hogy a szervizdíja ha semmi baja, csak takarítani kell 15 000 körül, ha cserélni is benne valamit, vagy javítani, akkor 25 000, ha pedig valóban kopott, és nem szerkezetcsere, hanem több dolgot is cserélni kell (szét van csapva a szerkezet, pl, Bicikli baleset), akkor picit több is lehet.
Igen egy 50 000 Ft-os Seiko 5 esetében ezt 4 - 5 évente bele kell tolni.

Ha ez egy modernebb Seiko, ami sokkal "Precizebb", "Pontosabb", "Divatosabb" (4r, 6r szerkezetek), akkor ez még több is lehet. És 3 évente kell ennyit rákölteni, nem 4 - 5 - 6 mint a régi jó kis Seiko 5 esetén, nyilván minél később kerül szervizbe, annál többe fog kerülni.

A Mai automata órák közel nem annyira tartósak, és időtállóak mint a régiek, sokkal szervizigényesebbek, és többe kerül a szervizük, mint a kis ötösöké, pedig hányszor megkaptam itt hozzáértőktől, hogy a 7s meg a ráépülő 4r szerkezet között alig van különbség.... Mégis az egyik elment komolyabb szerviz nélkül akár 15 évet is ameddig a másikat 3 évente azért kell szervizelni (hogy elmegy-e 15 évig arra nagyon kíváncsi lennék... ). Pont ezért volt akkora kultusza ezeknek a kis régi Seiko 5-ösöknek, mert sok esetben csak akkor kerültek be a szervizbe, amikor már megálltak, na ezek meg képesek voltak elmenni 15 évig is úgy, hogy utána komoly szerviz kellett nekik, de nem annyiba kerültek, mint ma, és nem 3 évente kellett vinni. A Seiko ezzel alapozta meg a hírnevét, olcsó megbízható elnyűhetetlen. Itt nem arról van szó, hogy ez volt a jó gyakorlat, mert az automata órákat azért 3 - 4 évente el kellene vinni szervizbe. Csak ezeknél nem mindenki tartotta be. (És ilyenkor nem biztos, hogy 25, hanem inkább 30 - 35 000 lesz a szerviz.)
Valamint az is fontos, hogy a Seiko-t nem mindegyik órás fogja szervizelni, mert nem vállalják el sokan, de ezt kárpótolja, hogy a magyar Seiko szerviz legalább korrekt.

Fontos, hogy ez mai, ár mire el kell vinni szervizeltetni, nagy eséllyel több lesz! Nem ennyi.

Pontosság:
Automata óra, eleve a mechanikus óra pontossága, ha jól be van állítva, a Seiko ebben jó, azaz pontosak, 5 másodperc/nap (kevesebb is lehet), de a 40 másodperc is belefér. Az az hetente a 30 sec és 5 perc közötti késés sietés benne van az intervallumban.

Tudás:
A Régi Seiko 5-ben 7s szerkezetek (amit Te is kinéztél magadnak) vannak ezeket itt szokás fikázni, (ezért majd jól kapni fogok, a "szakiktól", hogy hagyjam abba, mert az igazság fáj, pláne, akkor, ha folyamatosan felhívják a figyelmet rá.), ami annyit jelent, hogy nem tudod koronáról húzni, ez annyit tesz, hogy az órát folyamatosan hordanod kell, különben megáll, azaz ha reggel felveszed, és hordod egész nap, akkor a nap minden napján meg kell tenned, mert különben nem tudod a rúgó mennyire lesz felhúzva benne. És nem tudod kézzel felhúzni, hanem ahhoz, hogy elinduljon újra valamilyen módon a rotort el kell indítani. Ehhez kell venni egy óra forgatót, amivel ezt elkerülheted.
Valamint nem másodperc stoppos, ami pedig annyit jelent, hogy amikor kihúzod a koronát beállítani az órát, akkor nem áll meg a másodperc mutató, hanem megy tovább.
Na a második annyira fontos lehetett az elmúlt 60 évben, hogy pl a Magyarországon eladott több 10 000 Szovjet óra, és a világon több 100 000 Seiko 5 soha nem tudta, mégis elvoltak enélkül is az emberek, de 2022-ben egy órának ezt tudnia kell, a prohardver fórumon persze, mert akik erről nem tudtak ,mondjuk az elmúlt 10 évben....
Most elképzelem, hogy a II világháborúban, vagy bármelyikben mikor az A11, A17-t, B Uhr, A Uhr, Seikosha esetében, hogy a tökbe élték túl, pedig egyik sem tudta, és nem egy Observation tudású/minősítésű volt. (Oóóhhhh Waaaiiiitt :DDD , don't do it again master please.!!!!!! ;] )...

Aktivitás:
Az automata órát folyamatosan úgy kell hordanod, hogy mozog a kezed, azaz, ha pl számítógép előtt ülsz, akkor ne vegyél automata órát, mert meg fog állni a kezeden. De ha pl ülő munkát végzel, akkor sem érdemes megvenni.
Akkor vagy kézi húzós kell, vagy Quartz.

Strapabíróság:
Ebben a kategóriában az Automata a legrosszabb választás, nem fogja bírni a nagyon komoly rázkódásokat, és egy jól célzott ütés is képesek kinyiffantani. (még a 10 milliós rolexet is.), amit egy Kézi húzós, a Quartz meg pláne simán képes túlélni.
Ha motorozol, biciklizel, fizikai munkát végzel, akkor automata órát ne vegyél. Ahol el tudom képzelni pl a postás, egészségügy, ott ok, de egy kőműves, autószerelő vagy hasonló esetében, az automata hamar rotor hiba, vagy megállás lehet a vége. (Biztosan jelentkezni fog valaki, akinek automatája van, és egész nap ráesik naponta 10-er a 10 kilós falbontó kalapács, és 20 éve megy, vagy egész nap tolja a Hiltit, és semmi baja, de ezekben én nem hiszek, a fórum már csak ilyen, apukám autója a leggyorsabb, de az én apukám rakétával jár bevásárolni, én meg egy 2 tonnás harcsát fogtam tagnap a kiszáradt velencei tóban..)

Az automata óráról ezt érdemes tudni.

-------------
Na most majd jó megkapom megint....

@mriya@ kolléga leírta ezt egy mondatban!

The further a society drifts from truth, the more it will hate those that speak it. (George Orwell) [Work Machines: HP EliteBook, HP ProBook & Linux Mint 20 ; Entertainment: Apple Macbook AIR M1]

(#249110) fagyalllo


fagyalllo
őstag

Fú gyerekek, talán ez eddig a legdurvább, jelentkezzen már aki képes volt szünet nélkül betűről-betűre végigolvasni! ;)

rádiótelefon javítás - drmobil.hu - eladó órák: https://bit.ly/3kY1lFj

(#249111) busman válasza fagyalllo (#249110) üzenetére


busman
addikt

Őszintén bevallom..átgörgettem. :U

I'm not talented, I'm skilled.PS5

(#249112) momcrew


momcrew
tag

Minden törődést igényel amit használunk és igényesség kérdése ezek karbantartása. Ez az élet velejárója. A ruhámat is azért mosom, hogy újra újszerű állapotba kerüljön, tiszta és jó illatú legyen. Nem vezetek nyilvántartást arról, hogy a zoknimat hányszor érdemes kimosni, mert a ráfordított víz, áram és mosószer már többe kerül, mint egy új. Vagy nem mosok fogat, mert a fogkrém, fogkefe, lyukas fogak tömése annyiba kerül 40 év után, hogy elköltöm vele egy új fogsor árát. Mindenki úgy matekozik, hogy mi éri meg és mi nem, ahogy kedve tartja. Én szeretem az órákat. :)

(#249113) Lev Abalkin


Lev Abalkin
tag

Valaki összefoglalná? A "rúgó"-nál kiégtem...

...ugyanitt SRPE99K1 Seiko Turtle új gyári fémszíj + 2 db stift eladó.

(#249114) SeatZola


SeatZola
őstag

Srácok!

A véleményetekre lennék kíváncsi! Az alábbi órák közül melyikkel járnék jobban, melyiknek a legjobb a kidolgozási minősége, melyik tartja jobban az értékét?
1. Certina DS Action Diver 43mm Powermatic80 (nem műanyagos), kerámia lünettás, újonan
2. Certina DS Action Diver titán 43mm Powermatic80 (nem műanyagos), kerámia lünettás, újonan 300eFt
3. MIDO Ocean Star 600m Powermatic80 (nem műanyagos), kerámia lünettás, COSC, Si rugós, 6 hónapos 440eFt
4. Longines Hydroconquest 44mm automata, L888.2 64órás, 5 hónapos 350eFt
5. Longines Hydroconquest 43mm automata, L888.3 64órás, 5 hónapos kerámia lünettás 433eFt
Igazából ezek tetszenek, más nem nagyon jöhet szóba. Szóval melyikkel járnék jobban?

[ Szerkesztve ]

Rappi

(#249115) lenox válasza Lev Abalkin (#249113) üzenetére


lenox
veterán

Ha valaha nem ertettel egyet, akkor 'ph szaki' vagy, akinek a velemenye egy lyukas garast sem er. Es mivel voltak egymasnak ellentmondo allitasok, ezert mindenkepp ebbe a halmazba esel.
Masreszt mivel neki nem palya az uj automata (kulonos tekintettel az ujabb seikok), ezert masnak se kene az legyen.
Harmadreszt viszont ha valaki eppen kiizzadna egy abszolut minimum belepo automata arat, de nem volt neki ilyen elotte, akkor azert erdemes elgondolkodni, hogy biztos ez-e a jo irany. Ezzel spec egyetertek. Semmi sem fekete/feher.

(#249116) ricsik válasza fagyalllo (#249110) üzenetére


ricsik
őstag

Én görgetni szoktam, csak most rohadtul ráértem sajnos. Persze egy szünetet így is be kellett iktatnom. Kivételesen nem is az fogott meg, hogy hülyeségeket írt, pedig igen, hanem hogy provokáló, feszültséget keltő stílusban fogalmazta.
Ignorálja már légyszi mindenki az írásait, hátha elmegy már végre.

(#249117) Spet válasza fagyalllo (#249110) üzenetére


Spet
addikt

Igen.

Eddig a Seiko szerviz sz@r volt, most már korrektek. Seiko is sz@r, de most már az is jó. Teljesen dimenziót váltott :DDD

Eladó Seiko 7016-5000 Seiko Monaco

(#249118) Gergőke88 válasza SeatZola (#249114) üzenetére


Gergőke88
addikt

MIDO-t nagyon dicsérték a héten a kronometervideóban Dávidék.

(#249119) skt


skt
tag

Koszonom szepen mindenkinek aki valaszolt (es elnezest ha sikerult valami vitat kirobbantanom, csak szerettem volna tudni, hogy jo iranyban nezelodok e). A szervziz arak is kivallo informaciok voltak, hiszen meg nem volt ilyesfajta oram, de abszolut rendben vannak. Lehet hogy erdemes lenne a keretet is duplazni, ahogy nezoldtem tovabb. Es megegyszer sorry, es koszonom ! :R

(#249120) fagyalllo válasza SeatZola (#249114) üzenetére


fagyalllo
őstag

Mindhárom márka Swatch csoportos, szépen ki van jelölve a helyük egymáshoz képest, amit nagyon jól megmutat a bennük lévő szerkezet és általában a kivitelezés igényessége is.
Használt óránál nem te bukod az első nagy értékvesztést. Mikor akarod egyáltalán eladni? Milyen állapotban lesz az óra akkor? Milyen lesz a piac abban az időszakban? Senki nem tud biztos választ adni az értékvesztésre.
Mindegyik tetszik, döntsd el hogy melyik legjobban és vedd azt.

rádiótelefon javítás - drmobil.hu - eladó órák: https://bit.ly/3kY1lFj

(#249121) Veron


Veron
őstag

mit szoktatok tenni, ha kicsit nyöszörög a fémszíj? ha forgatom a csuklóm, akkor hallani néha.

"Hisztéria... Csak nők kaphatják meg, és csak férfiak halnak bele."

(#249122) fagyalllo válasza Veron (#249121) üzenetére


fagyalllo
őstag

Engem nem zavar. :)

rádiótelefon javítás - drmobil.hu - eladó órák: https://bit.ly/3kY1lFj

(#249123) Veron válasza fagyalllo (#249122) üzenetére


Veron
őstag

csak hogy pontosítsuk! téged nem zavar ha Te szíjad nyöszörög vagy ha az enyém? :)

"Hisztéria... Csak nők kaphatják meg, és csak férfiak halnak bele."

(#249124) momcrew válasza Veron (#249121) üzenetére


momcrew
tag

Egyszer beszéltem egy emberrel, akinek Breitling volt a kezén és nagyon hadonászva beszélt. Ahogy kalimpált, úgy lehetett hallani a rotor forgását. Úgy gondolom, ő rettentően élvezte.

(#249125) fagyalllo válasza Veron (#249123) üzenetére


fagyalllo
őstag

:D

Az kicsit zavar, hogy téged idegesít, a sajátom egyáltalán nem. :)

[ Szerkesztve ]

rádiótelefon javítás - drmobil.hu - eladó órák: https://bit.ly/3kY1lFj

(#249126) 5-ös kezelő válasza Tsebacsi (#249100) üzenetére


5-ös kezelő
senior tag

Szerintem az Amfíbia a belépő búvár.
/Így kezdődhetett az 1905-ös orosz-japán háború/ ;]

(#249127) @mriya@ válasza Veron (#249121) üzenetére


@mriya@
őstag

Én semmit.
Nem figyelek oda rá. :DDD

Bose, Philips hangcuccok a hardveraprón.

(#249128) Veron


Veron
őstag

Írok kicsit a két új szerzeményemről, egyelőre mindkettő tetszik, de nem hiszem, hogy mindkettő marad. Az Everestek után fura, hogy nagyobb órát hordok, de hamar meg lehet szokni, egyik sem túl nagy az éppen 16 cm alatti csuklómra.

Maurice Lacroix Aikon
Csodás darab ("kétajtós klasszikus méretig" látok minőségben, felette fekete folt nekem), részleteiben nagyon szépen kidolgozott.
A számlapon a Clou de Paris minta különböző fényben pompázik a napon és árnyékban, a kék alapszín a majdnem fekete és a világoskék között változik. A felületkezelés különbsége a tokon szépen elválasztott: a dupla "karmok" és a lünetta oldala polírozottak, máshol sálcsiszolt. A korona jelzett, lume inkább csak mutatóban van az indexeken és mutatókon, halványan pislákol csak.
A szíj kényelmes, polírozott-szálcsiszolt részek szépen váltakoznak. Féltem a megfelelő méret megtalálásától, mivel nincs micro adjusment a pillangócsaton, de különböző méretű linkek tartoznak a szíjhoz. Talán 3 féle méretű linket is adtak hozzá (de kettőt biztosan), és a pin-collar megoldás miatt méretezés sem volt vészesen hosszú idő... azoban alvó csecsemő mellett nem érdemes elkezdeni.
A szíj masszív és nehéz, nekem picit túlságosan súlyos is, ezért szokni kell. A toknál 23 mm, az csatnál 19 mm, előbbi miatt masszívnak hat az óra. Ellenben a széles lünetta miatt pedig kisebbnek érződik, érzetre 38 mm körüli.
A szerkezet egy mezei SW200-as Sellita (Elaboré talán), pontosságról nem tudok beszámolni. Egy top azért illett beleférhetett volna ennyi pénzért, ha már a CW is ad chronometert olcsóbban.
Bolti ára kb. 780e Ft, ennél lényegesen olcsóbban be lehet szerezni pl. c24.comon
TLDR: Nagyon tetszik a kidolgozás és a fényjáték a tokon, számlapon, szíjon.
átlagon felüli kidolgozású, méreténél kisebbnek ható, de masszív óra, átlagos szerkezettel és viszonylag magas árral
39 mm átmérő, 45 mm L2L, integrált szíj, 200m WR


Serica 4512
Identitásválságban szenved első ránézésre, de pont ez ad neki karaktert. Nekem a cali számlapos van, ez még ráerősít, de emiatt még jobban tetszik.
A számlap fényes, lakkozott, nagy márkajelzés nélkül. Emiatt is tool watchnak látszik, amit aztán a retro szíj ellensúlyoz. A tok szálcsiszolt csak a lünetta oldala, és a nem jelzett korona polírozott. A lume nem kifejezetten erős, de rendben van, csak 12-3-6-9 és a mutatók világítanak. Tartottam a hosszú tokfülektől és bár viszonylag tényleg azok, nem vészes a dolog. Ívelt a végük, így szépen rásimulnak az olyan csoffadt csuklóra is, mint az enyém.
A szíj pedig elkésztően kényelmes. Valamennyire lélegezni is tud a bőr, könnyű a szíj és pofonegyszerű állítani. Fura, hogy ha ráfektetem az tokot a csuklómra, hogy becsatoljam, a könnyű szíj miatt könnyedén elforog az egész óra. Nekem a standard hosszúságú van és az utolsó előtti helyre akasztom be. Nálam vékonyabb csuklóra senki se vegyen ilyen szíjat, mert nem tudja becsatolni!
A szerkezet STP1-11M vagy SOPROD P24, azt hiszem az újabbakba már utóbbi kerül. Kézihúzós szerkezet koronazárral (vajon miért), szintén nem tudok nyilatkozni a pontosságról, a járástartalék kb. 38 óra.
Bolti ára kb. 280e Ft, ki lehet fogni olcsóbban másodkézből szinte újakat.

TLDR: Nagyon tetszik a kicsit retro és kevert stílus.
stílusos, jó kidolgozású, kézihúzos óra, baromi kényelmes szíjjal és "az idő eldönti milyen" szerkezettel
37,7 mm átmérő, 46 mm L2L, bonklip szíj, 200m WR

Bónusz: ha valaki tudja miért forgatja el a fórum a képeket, mondja el nekem is pls!

[ Szerkesztve ]

"Hisztéria... Csak nők kaphatják meg, és csak férfiak halnak bele."

(#249129) Tsebacsi válasza 5-ös kezelő (#249126) üzenetére


Tsebacsi
nagyúr

Teljesen igazad van amúgy. :R

Minél Több Embert Ismerek, Annál Jobban Szeretem A Cicáimat!

(#249130) arn válasza Gergőke88 (#249118) üzenetére


arn
félisten

Az utobbi idoben nekem olyan erzesem van, hogy nem teljesen “oszinten”.

facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld

(#249131) vadászcsiga válasza SeatZola (#249114) üzenetére


vadászcsiga
félisten

Legszebb kidolgozása egész biztosan a Midonak van, nekem volt egy 600m az előző szériából ami csak a számlapban tér el, és nagyon sok finomság van a tokon meg a szíjon is ahogy Dávid is észrevette a videóban, viszont a másik két márkát jobban szeretik az emberek. Egyiket sem fogod tudni később árában eladni, kivéve ha jól le tudod alkudni, akkor talán nullára kijössz.
A felsoroltak közül én a titánt venném, nincs jobb anyag búvárórának mint az. Télen nem túl hideg, nyáron nem túl meleg, és nem nehéz.

[ Szerkesztve ]

(#249132) fattyu válasza hallador (#249109) üzenetére


fattyu
veterán

trollkodásoddal nem foglalkozom.

motorozok. automatában semmi baja egyiknek se
asztalnál ülő munkám van, soha a tetves életben egyszer sem állt meg kézen egyik sem.
esztergálok és szerelek és festek és bármit automataban. soha egyiknek sem lett ettől baja.

ja igen leírtad hogy ezeket úgysem hiszed el.
öcsém nagyon jól tolod.

a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek

(#249133) SeatZola válasza vadászcsiga (#249131) üzenetére


SeatZola
őstag

Köszi! Annyit elírtam, hogy a sima Certina diver kerülne 300-ba, a titán 360-ba. Ennek tükrében? Már a későbbi eladás nem opció, amit most veszek azt meg kell tartanom családi okokból... :))

Rappi

(#249134) Šolaire válasza fattyu (#249132) üzenetére


Šolaire
veterán

Agyam kiégett a sok sületlenségtől. Nekem van az automatától kezdve a rádiójel vezérelt óráig minden. Ennyi hülyeséget ritkán olvasni feléig ha bírtam, pár napra hanyagolom ezt a topikot. :DDD

“Praise The Sun” \[T]/

(#249135) vadászcsiga válasza SeatZola (#249133) üzenetére


vadászcsiga
félisten

Werkeket kéne még tüzetesen megnézni és sorba állítani de ahhoz nem értek, talán a Midóban van a legfejlettebb technológia. Bati77 ha olvassa talán többet tud róla mondani, ő vágja ezeket a Swatch Group szerkezeteket.
Illetve van még a szubjektivitás hogy melyik tetszik jobban?

(#249136) focvis


focvis
veterán

Üdv!

Gratulálok kedves fórumtársunknak, hogy megvette Az Igazi Óráját.
🏆+👑
Én biztos, hogy nem várnék a jeles napig, egyből befognám; lehet, ma este abban is aludnék. :D

Észosztásként másoknak is azt javaslom, hogy felesleges pénzkidobás félmegoldásokat venni százezrekért, inkább gyűjteni kell tovább és megvenni az igazit. :R

(#249140) SeatZola válasza vadászcsiga (#249135) üzenetére


SeatZola
őstag

A certinákban a 2824-2-ből fejlesztett ETA C07.611 werk van, ami 80 óra járástartalákos és amikben nincs műanyag alkatrész. A MIDO-ban a 2824-2-ből fejlesztett ETA C07.821 werk van ami szintén 80 ótás tartalékkal bír, ebben sincs műanyag de ebben van szilicium rugó is és kronométer tanúsítványos, a Longines-ekben az ETA 2892-A2-n alapuló L888 werk van, ami 64 óra járástartalékkal bír.

Rappi

(#249142) SOAD19


SOAD19
addikt

Pár pofás óra az instáról
Ez, főleg a hátlapja miatt tetszik:

Ez se rossz képek alapján:

Erről a márkáról tudtok valamit? Az egyik fb-os adás-vételes csoportban van meghirdetve. Kissé hajaz a Sinn órákra stílusban:

(#249144) pulutodurumo válasza SOAD19 (#249142) üzenetére


pulutodurumo
őstag

Az a Singer iszonyat jó, amióta megjelent csorog rá a nyálam. Picit drága, más baja nincs. :)

"Don't fret, boyo. I'll be gentle!"

(#249145) fagyalllo


fagyalllo
őstag

Megint nosztalgia, Orient Marine nekem volt szerintem először az országban, de lehet Eu-ban is. Mikor megláttam egy szingapúri eladónál, a neten szinte alig volt róla információ. Aztán kisebb sláger lett és később itthon is megjelent:

A feketének nem tetszett a gyári szíja, így kapott egy másikat:



rádiótelefon javítás - drmobil.hu - eladó órák: https://bit.ly/3kY1lFj

(#249146) ans válasza Veron (#249128) üzenetére


ans
aktív tag

Jó írás, a képen az Aikon még kisebbnek is tűnik, mint az Everest.

(#249147) Šolaire válasza fagyalllo (#249145) üzenetére


Šolaire
veterán

Az a lünetta nagyon tetszik, a piros meg állat a fém szíjjal.

“Praise The Sun” \[T]/

(#249148) Veron válasza ans (#249146) üzenetére


Veron
őstag

Kösz!
Kicsit csalóka, mert az Everest a karom vastagabb részén van, közelebb a kamerához. De valóban közel vannam egymáshoz méretben optikailag.

"Hisztéria... Csak nők kaphatják meg, és csak férfiak halnak bele."

(#249149) stellaz válasza fattyu (#249132) üzenetére


stellaz
addikt

Én is motorozok, de nekem leesett a rotor nemrégen a pár éves 7s26-ról.

Hifiman fejhallgatóhoz keresek ballanced kábelt

(#249150) @mriya@ válasza SOAD19 (#249142) üzenetére


@mriya@
őstag

A Singer időszakos szervizét biztosan nem vállalnám anyagilag. :N
Amúgy csodaszép a szerkezet. :R

Bose, Philips hangcuccok a hardveraprón.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.