Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Konzol játékok  »  PlayStation 5 (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-02-17 21:43:19

LOGOUT.hu

PlayStation 5 ON-topik téma-összefoglaló
MIELŐTT KÉRDEZEL, OLVASD EL!

Az OFF-topik ezen linken keresztül érhető el.

A témához szemernyit sem kapcsolódó hozzászólás és a Spoiler tag használatának elmulasztása figyelmeztetés nélküli törlést vonhat maga után!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#165963) Kendek


Kendek
MODERÁTOR

(rögzített hsz)

Nyereményjáték!

Újabb játékkulcs került felajánlásra opr jóvoltából, és ez alkalommal is játszani lehet érte! :C

Stellar Blade™

A játék egy külön topikban zajlik, ott lehet leadni a feltett kérdésekre a helyes válaszokat. A szabályok és a kérdések az összefoglalóban olvashatóak.

Jó játékot és sok szerencsét mindenkinek! :)
A felajánlást pedig köszönjük opr kollégának! :R

<-ƘƘ->

Hozzászólások

(#114601) ribizly válasza Pola-Roid (#114599) üzenetére


ribizly
veterán

Node, hogy lehet nekiállni egy God of War (4!) játéknak úgy, hogy meg annyira sem ismeri az ember a történetet meg a főhőst, ami egy pár perces YouTube összefoglalóból kiderülne?
Ez ugyanolyan, mint amikor valaki egy sorozatot a 4. évadnál kezd vagy akár egy Uncharted vagy Last of Us játékot csak úgy az utolsó résznél. Teljesen hiányozni fog, hogy mi a kapcsolat az egyes szereplők között, az adott karakter milyen személyiséggel rendelkezik, milyen eseményeken mentek keresztül addig a pontig, stb.
A GoW egyenként eléggé keveset igényel ebből, de azért a háttértörténet nagyon kell, hogy Kratos hozzáállása világos legyen.

Egyenként egy, a szülői figyelméért és elismeréséért küzdő gyerek pontosan úgy viselkedik, ahogyan a játékban.

|•| https://hardverapro.hu/tag/ribizly |•|

(#114602) Wolfy33 válasza -=Jam=- (#114595) üzenetére


Wolfy33
senior tag

Köszi.

(#114603) Jakesz válasza ribizly (#114601) üzenetére


Jakesz
őstag

Sok embert a játékokban hidegen is hagy a sztori. Pont a God of War a jó példa erre, hogy az 1-3 részben a sztori és a párbeszédek nem kaptak nagy hangsúlyt, a játékok arról szóltak, hogy daráltad az ellenfeleket. Akinek ez a stílus jön be, nyilván furcsállta, hogy az új részben sok a duma, amik megszakítják az akciót, és unalmas is számukra.

(#114604) F-ECT$ válasza Pola-Roid (#114599) üzenetére


F-ECT$
titán

Igen, innen indul a kapcsolat, aztán fejlődik. A végére pl egészen átalakul.

Dive ever, work never.

(#114605) F-ECT$ válasza Pola-Roid (#114597) üzenetére


F-ECT$
titán

A nehéz fokozat néha tényleg csak "szoptatás", néha viszont tök más játékélményt okoz mint a könnyű.

A trófeák között vannak teljesen semmit mondók (pl gyűjt össze 1000 akármit), de van köztük bőven olyan is, ami új színt visz a játékba vagy csak 1-1 pályarészbe.

Dive ever, work never.

(#114606) ProEvoFan válasza Pola-Roid (#114597) üzenetére


ProEvoFan
nagyúr

Én amatőr trófea vadász lennék, de eszembe sem jutott az, hogy ettől nagyobb lesz a f@szom vagy esetleg "leszek valaki". :D

(#114607) Jakesz


Jakesz
őstag

Hétvégén upgrade-eltem PS Plus Premiumra, így kipróbáltam a játékstreamelést Red Dead Redemption és God of War 1 alatt. Pozitívan csalódtam, ugyanis érezhető input lagnak nyoma sem volt. RDR olykor megröccen kicsit, de ahogy elnéztem youtube-on a PS3-as natív teljesítményt, nem ritkán megy le 25 fps alá, szóval jó eséllyel ez sem a stream hibája. God of War meg egyenesen tökéletes volt képileg és sebességileg is.

(#114608) ribizly válasza Jakesz (#114603) üzenetére


ribizly
veterán

Hát pedig az élményhez a mai játékoknál nagyon kell.
Nem is tudom, hogy lehet végigjátszani egy RDR2-t, Hellblade-et, TLoU-t, ... anélkül, hogy teljesen részévé ne válljon a játékos a történetnek.

|•| https://hardverapro.hu/tag/ribizly |•|

(#114609) oriic válasza ribizly (#114608) üzenetére


oriic
HÁZIGAZDA

Én ezért nem értem azokat, akik minimális nyelvtudás nélkül játszanak végig sztori játékokat.

Live-Die-Respawn

(#114610) Gorgonka válasza Pola-Roid (#114598) üzenetére


Gorgonka
tag

Attól tartok, igen :). Diginél nem lesz hova betuszmákolni :D

(#114611) Gorgonka válasza Jakesz (#114603) üzenetére


Gorgonka
tag

Nekem pl nem az a bajom, hogy sok a duma az új GoW-ban. Kimondottan szeretem a sztori központú játékokat is. De sajnos a harc is unalmas volt, meg az egész játékmenet csak "cammogott". Illetve, ahogy már más is írta, a puzzlek is unalmasak voltak egy idő után. ELég hamar.
De nekem ugyan ez volt a bajom pl a Hellbalde-el is. Mikor már sokadszorra kellett "benézni" azokat a jeleket vagy miket, akkor inkább hagytam az egészet.

(#114612) ldave


ldave
félisten

Lassan a Deathloop végére érek, kezd összeállni a lépések sorrendje. Szerintem ez egy jó játék, de nekem a Prey (2017) után kicsit csalódás. A pályák és a lehetőségek itt is ötletesek, de a Prey űrállomása szerintem jobb helyszín volt. A Prey Mooncrash pedig szinte ugyanez, mint a Deathloop, sőt, talán még ötletesebb is.

A Slime draws near! Command?

(#114613) #72042496 válasza Pola-Roid (#114599) üzenetére


#72042496
törölt tag

"Az egy dolog, hogy faszikám a háta közepére kívánja a gyereket meg ezt az egész küldetést"

Ez csak a felszín, amire a játék is utal, aztán fokozatosan változik is a dinamika ahogy halad előre a történet. De van sok más játék, ha ez nem fogott meg.

A térkép tényleg rossz benne, segít ha az ember emlékszik a helyszínekre. Én a végén erős Google-fu bevetésével pucoltam ki az elmaradt dolgokat, úgy is volt pár fejfogós rész. :)

[ Szerkesztve ]

(#114614) Sliderxy válasza Jakesz (#114607) üzenetére


Sliderxy
senior tag

Red Dead Redemption esetében valószínű az lesz amit írsz.
Már majdnem a végén vagyok és időnként azért vannak benne akadások, de ezek csak pillanatnyiak és meg lehet szokni. Szerencsére elég ritkán jön elő. Ahogy észrevettem leginkább területfüggő. Ahol nagyobb számban van ellenfél, esetleg pluszban még lóháton megy a vágta ott fordul inkább elő, bár olyan is volt, hogy simán lement a vágta röccenés nélkül.
Összességében játszható simán.

Kipróbáltam már több játékot és nem tapasztaltam jelentősebb lagot.

(#114615) KoNZoLik@ válasza oriic (#114609) üzenetére


KoNZoLik@
veterán

Az még hagyjàn, nekem van olyan ismerősöm aki japán RPG jàtékokat játszik végig , kizárólag japán nyelven úgy, hogy egyetlen egy szót sem tud japánul, és a feliratot sem állítja át ,sőt be sem kapcsolja😂 Csak egész egyszerűen neki annyira tetszik az a nyelv, hogy ő ez miatt tolja ezeket :Y Mondtuk neki, hogy ennyi idő alatt már meg is tanulhatta volna a nyelvet is akár, válasz: őt az viszont nem érdekli, csak hallani szereti ahogy makognak, egyszóval vannak érdekes emberek :K

[ Szerkesztve ]

***14 éve a PH-n! KoNZoLik@ felhasználónak 816 pozitív értékelése van*** 永遠に落ちない***

(#114616) ldave válasza KoNZoLik@ (#114615) üzenetére


ldave
félisten

Én is kedvelem a japán rpg játékokat (mily meglepő), sokáig nekem a játék egyenlő volt a PS1-es jrpg címekkel. Persze én alapvetően angol hanggal és felirattal játszom, legfeljebb érdekességből hallgatok bele a japán hangsávba. Aztán amikor néha felmegyek egy ilyen tematikájú oldalra (fórum, discord, stb), akkor rájövök, hogy az általad említett emberből egész sok van, sőt, többségük szerint szentségtörés angolul játszani ezeket :)

A Slime draws near! Command?

(#114617) KaitouP válasza KoNZoLik@ (#114615) üzenetére


KaitouP
Topikgazda

Japán játékhoz japán hang dukál. Egyszerűen annyira kifejező, dallamos, érzelmekkel teli az a nyelv, hogy japán játék esetén el sem tudom képzelni, hogy angol vagy egyéb más hanggal játszak. Persze japánul tudni nehezebb mint angolul, szóval kell az angol felirat. :D Páromnak megy a japán, sokszor jelzi is, hogy az angol fordítás helyenként pontatlan, de ennyit el lehet viselni.

God, bless us everyone, we're a broken people living under loaded gun

(#114618) ρσгτσ válasza KaitouP (#114617) üzenetére


ρσгτσ
őstag

Én is azt gondolom, hogy ahol a játékhoz/történethez jól passzol az eredeti, kapcsolódó nyelv, ott nagyon jó hangulatot tud teremteni akkor is, ha nem értem. Viszont én is angol vagy magyar feliratot szoktam beállítani mellé, mert érdekel miről beszélnek. Pl. Ghost of Tsushima.

ZX Spectrum - Commodore 64

(#114619) Gaben92 válasza KaitouP (#114617) üzenetére


Gaben92
őstag

+1. Japán hang, angol felirat. Láttam pár gameplay videót és az angol szinkron teljesen megöli az élményt. Áldom is a moddereket amiért csinálnak undub (japán szinkron + angol felirat) emulátor verziókat régebbi játékokból (PS1-PS3), amiknél a nyugati verziók angol szinkronnal jöttek választható japán nélkül.

Fordítás sokszor direkt pontatlan amúgy leginkább cenzúra miatt. Az én japánom elég alap de még nekem is feltűnik, hogy teljesen másról beszél néha egy karakter mint ami az angol feliratban van, aztán általában párom felvilágosít, hogy miről van szó. Egy-két játékban vannak elég durva háttérszálak amiket a nyugati kiadó próbál sokszor kidarálni, mert nem gondolja, hogy a mi kis gyomrunk bevesz ilyen témákat.

If it ain't a Rotor, it ain't a motor.

(#114620) Moby válasza KaitouP (#114617) üzenetére


Moby
addikt

Én hülyét kapok attól a nyelvtől, nem bírom hallgatni. Mintha kutyák csaholnának :DDD

(#114621) Jakesz válasza ribizly (#114608) üzenetére


Jakesz
őstag

Fontos adalék a sztori, de egy játék élvezhetősége nem kizárólag ezen alapul. Ez persze szubjektív és játékfüggő is, de a játékosok egy kiadós részét csak a játékmenet érdekli, az átvezetőket gyakran el is nyomják. A legtöbb játék trófealistájánál is sokatmondó, hogy a befejezésért járó trófeát a játékosok csak 20-40%-a szerzi meg. Kikapcsolódásképpen lövöldöznek/harcolnak pár órát, megunják, aztán kipróbálnak valami mást. Ez egy The Last of Usnál, Unchartednél vagy God of Warnál működik is, mert hiába van jó történet, a játékmenet is van annyira jó, hogy elviszi a hátán a játékot, és le tudja kötni azokat az embereket, akik munka után elfáradva akciózni akarnak kicsit.

(#114622) Sliderxy válasza slothunter (#114535) üzenetére


Sliderxy
senior tag

Igaz nem Astro szintű játék, de itt van még a Tricky Towers, ami egy tetris alapú játék, csomó klassz játékmóddal. Mi ezzel nagyon jól elszórakozunk. :K

(#114623) parandroid válasza Pola-Roid (#114599) üzenetére


parandroid
nagyúr
LOGOUT blog

Vazze, ez eddig a legjobb összefoglalója ennek a játéknak, amit valaha láttam. Mindig furán néztem, amikor ment a hype, most komolyan jól esik, hogy valaki helyettem is meg tudta ilyen frappánsan fogalmazni.

TLoU-t nem foglalnád össze hasonlóan? Nekem mégnem érett meg a fejemben a dolog, de hasonló ‘csalódás’ volt, mint a GoW.

p

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

(#114624) KoNZoLik@ válasza ldave (#114616) üzenetére


KoNZoLik@
veterán

Persze nekem is nagy kedvenceim, de azért az angol feliratot bekapcsolom :DDD

***14 éve a PH-n! KoNZoLik@ felhasználónak 816 pozitív értékelése van*** 永遠に落ちない***

(#114625) Kendek válasza parandroid (#114623) üzenetére


Kendek
MODERÁTOR

Menni kell A-ból B pontba, a végére pedig kiderül, hogy teljesen felesleges volt az egész. Ennél nagyobb csalódás nincs is. :P

<-ƘƘ->

(#114626) ProEvoFan válasza Pola-Roid (#114599) üzenetére


ProEvoFan
nagyúr

Pont a lényeget utálod illetve nem érted a játékban, amitől a GoW zseniális lett...

(#114627) hakos1987


hakos1987
őstag

Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni tőletek. Van egy PS4 Pro-m, amin én is es gyerkőc is játszunk, az én profilommal.
Most vennék egy PS5-öt és a PS4 bekerülne a gyerekszobába. Nekem van PS Plus előfizum és sok játek, amivel gyerekek játszanak, free game volt. Kérdés: hogy oldjam meg a PS-eken a profilokat? Csináljak a gyereknek (van esetleg mint a Google-nél valami család profil) egy sajátot? Valahogy meg lehet osztani így az előfizut? Vagy használja tovább az én profilomat? Ez esetben lehet egyszerre játszani a két konzolon? Köszi előre is, ha valaki veszi a fáradtságot és felvilágosít :)

Bolygónk 3 alapeleme: föld, víz levegő... vízzel és levegővel a hülye is tud hűtést építeni, de próbáltátok már földdel?! :)

(#114628) Kendek válasza hakos1987 (#114627) üzenetére


Kendek
MODERÁTOR

Ugyanazon profillal úgy lehet csak egyszerre játszani a két konzolon, ha a PS5-ön PS5-ös (tehát nem BC) játék fut. Illetve persze úgy, ha az egyik offline módban van, vagyis internetkapcsolat nélkül.
Ha készítesz a gyereknek egy saját account-ot, akkor a letöltött digitális játékaiddal fog tudni játszani, amennyiben beállítod a megosztást. PS4-en a konzolt elsődlegesre kell aktiválnod hozzá a fiókodon, PS5-ön pedig a Beállítások > Felhasználók és fiókok > Egyéb > Konzolmegosztás és offline játék opció legyen beaktiválva. A Plus előfizetés az addig a szintig osztódik, hogy fog tudni majd multizni, és fogja tudni futtatni a letöltött játékokat.

<-ƘƘ->

(#114629) hakos1987 válasza Kendek (#114628) üzenetére


hakos1987
őstag

Mivel főleg Fortnite és Plants vs Zombies megy náluk, ezért kellenek online funkciók nekik. Így marad a különn account és megosztás. Viszont itt egy teljesen új független acc-ot kell csináljak, vagy van valami családi verzió? Ha PS4 az elsődleges, PS5-ön fogom tudni használni egyszerre az online funkciókat? Ezer köszi! :R

Bolygónk 3 alapeleme: föld, víz levegő... vízzel és levegővel a hülye is tud hűtést építeni, de próbáltátok már földdel?! :)

(#114630) ldave


ldave
félisten

Néz valaki PS5-ön Apple TV+t? Valami beállítás kérdése vagy tényleg ilyen béna ez az app, hogy sorozatok esetében, ha vége egy résznek nem lép a következőre? És nem is jelzi lejátszottnak a megtekintett részt?

A Slime draws near! Command?

(#114631) Maxxy10 válasza ldave (#114630) üzenetére


Maxxy10
addikt

Nálam okés

(#114632) AxBattler válasza Kendek (#114628) üzenetére


AxBattler
félisten

Ha készítesz a gyereknek egy saját account-ot, akkor a letöltött digitális játékaiddal fog tudni játszani, amennyiben beállítod a megosztást... A Plus előfizetés az addig a szintig osztódik, hogy fog tudni majd multizni, és fogja tudni futtatni a letöltött játékokat.
Gyak. tökéletes szülői kontroll. :D

"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki." KERESEM: Lian Li PC-C50, Silverstone Milo ML03 ..............................................................................................

(#114633) Kendek válasza hakos1987 (#114629) üzenetére


Kendek
MODERÁTOR

Ha 18 éves kor alatti fiókot regisztrálsz, akkor azt csak a tied alá tudod betenni, és te leszel a family manager. A megosztást azt egyszerre egy PS4-re és egy PS5-re lehet aktiválni, vagyis a két konzolon mehet párhuzamosan is. Így mindegyiken fog élni, és lehet használni az online funkciókat.

<-ƘƘ->

(#114634) echterion válasza KaitouP (#114617) üzenetére


echterion
nagyúr

Én ezért játszottam végig pl. az összes Yakuza-t japánul, meg a Tsushima-t is. Extra élményt ad, angol felirattal már-már olyan, mintha én is tudnék japánul és nagyon kifejező a beszéddinamikájuk. Párom szintén japános, ő szokta nekem ecsetelni azokat a pici eltéréseket és okait, amikor pl. azt látja, hogy a szamuáj beszél egy földművessel és ugyanazt a megszólítást / kifejezést / mondandót másképp mondják, mert más társadalmi kasztba tartoznak és nem ugyanúgy mondod a olgot egy földművesnek, mint egy szamurájnak. :K

**********

(#114635) Wesder


Wesder
félisten

Javulhatott a gyàrtàs, mert holnapra megint kaptam időpontot vàsàrlàsra. Kb 3-5 napja jeleztem hogy küldjenek ha lesz gèp.

[ Szerkesztve ]

I guess it's easy to see the world the way I do. The emptiness is a promise, the sin is just the proof.

(#114636) Phobion


Phobion
őstag

Sziasztok

Aki esetleg olcsóbban keres fejhallgatót PS-hez, most akciós:
HP HyperX Cloud Stinger Core PS4/PS5 - ~10k HUF

Sci-fi, fantasy könyvek eladók: https://hardverapro.hu/apro/elado_sci-fi_fantasy_konyvek_4/hsz_1-50.html

(#114637) JenciHUN válasza Wesder (#114635) üzenetére


JenciHUN
aktív tag

Mármint milyen gyártás és honnan jeleztek? :)

(#114638) Wesder válasza JenciHUN (#114637) üzenetére


Wesder
félisten

Sonytól ès PS5-re. Gondoltam a topik nevéből ez egyértelmű.

I guess it's easy to see the world the way I do. The emptiness is a promise, the sin is just the proof.

(#114639) F-ECT$ válasza ldave (#114630) üzenetére


F-ECT$
titán

Én még csak regsiztráltam, hogy meglegyen az ingyen fél év, de nem indítottam el semmit. Pedig lenne 2-3 cím, ami érdekel, de az HBO, PS+, Netflix is bőven leköti az időmet.

Dive ever, work never.

(#114640) zojjektum válasza Kendek (#114633) üzenetére


zojjektum
senior tag

Arra már van-e lehetőség, hogy a ps4 játékokat játszhassa a gyerek, ha engedélyezem family manager alatt (igen elbaxtam valós életkort adtam meg regisztráláskor)? Ps5-ös játékokkal legalább eljutottak addig, hogy engedélyezni lehet külön az online funciókat, ha kérelmezi a gyerek. Ugyanakkor ps4en hiába állítok bármit, online nem játszhat, ami az életkorát meghaladja.

[ Szerkesztve ]

(#114641) Gigi01


Gigi01
őstag

Sziasztok!

E hónapban lejár az éves plus elfizetésem.
Érdemes feljebb váltani?Akciós elfizetésről tudtok?Tavaly asszem 9000.-ért vettem.

(#114642) Kendek válasza zojjektum (#114640) üzenetére


Kendek
MODERÁTOR

Beállítás szintjén lehet szabályozni az életkori besorolást, külön PS5-ös és PS4-es játékokra is. Account Settings > Family Management.
Ha ez nem érvényes az online funkciókra, akkor sajnos más opció nincs. Mivel kérelmezni valóban csak PS5-ös játékok esetén tud.

<-ƘƘ->

(#114643) Kendek válasza Gigi01 (#114641) üzenetére


Kendek
MODERÁTOR

Csak akkor érdemes, ha szeretnéd kihasználni amit a magasabb szint nyújt, vagyis elérni a katalógusban szereplő játékokat. Egyéb esetben szerintem felesleges többet fizetni érte, főleg így, hogy spórolni is szeretnél.
Akciós előfizetési lehetőségről sajnos nem tudok. Illetve nézd meg a hardveraprón, ott taláni olcsóbban.

<-ƘƘ->

(#114644) ProEvoFan


ProEvoFan
nagyúr

Sony szemmel kis érdekesség az Activision felvásárlásról.
[link]

(#114645) KoNZoLik@ válasza Gigi01 (#114641) üzenetére


KoNZoLik@
veterán

Érdemes ha kihasználod, viszont 9000-ért már biztos nem fogsz találni éves előfizetést...

***14 éve a PH-n! KoNZoLik@ felhasználónak 816 pozitív értékelése van*** 永遠に落ちない***

(#114646) Wesder válasza ProEvoFan (#114644) üzenetére


Wesder
félisten

"Says Call of Duty Has No Rival"

Màr nem azèrt, de szegèny Deviation Games-t így lenézni, miközben a Sony pénzel nekik egy AAA fps-t. Ha jól tudom pont az ABK-tól lelèpett ex CoD-os emberek új stúdiója.

I guess it's easy to see the world the way I do. The emptiness is a promise, the sin is just the proof.

(#114647) ldave válasza Wesder (#114646) üzenetére


ldave
félisten

Ebben igazat kell adnom a Sonynak. Az EA is képtelen egy normális BF-et összehozni az egyik legtapasztaltabb csapatával, akkor egy új stúdiótól nem sokra lehet számítani a CoD ligájában.

A Slime draws near! Command?

(#114648) hombre[EU] válasza ProEvoFan (#114644) üzenetére


hombre[EU]
veterán

nem kell félni, a micro alatt jó ha 5évente megjelenik 1 cod :DDD

[ Szerkesztve ]

Life, Uh, Finds A Way

(#114649) oriic válasza hombre[EU] (#114648) üzenetére


oriic
HÁZIGAZDA

Mondjuk sokak szerint jobb is lenne, ha nem évente jönnének már a részek: :D

Live-Die-Respawn

(#114650) hombre[EU] válasza oriic (#114649) üzenetére


hombre[EU]
veterán

5évente egy vanguard? :D

Life, Uh, Finds A Way

Útvonal

Fórumok  »  Konzol játékok  »  PlayStation 5 (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.