Hirdetés
-
LOGOUT.hu
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ordasss
csendes tag
Kedves Forumozok!
Egy kerdessel fordulnek hozzatok, egy keszulek korubeluli erteke erdeklene. Tipusa: LG OLED TV C8 65 inch, kb. ket eves, van egy kb. egy cm atmeroju fekete pixelhiba kozepen a legfelso sorban illetve van egy piros pixelhiba-csik fuggolegesen a kepernyo bal harmadanal (ez vegigfut). Erdeti ara kb. 600.000 HUF.
Elore is koszonom a valaszokat,
Imre -
alaves
addikt
válasz Ordasss #58204 üzenetére
Ha garanciális, akkor gyors kijelzőcsere otthonodban, LG ügyf.szolg. Ha lejárt a gari, akkor is megpróbálhatod, hátha segítenek. Jelenlegi állapotban: max. 100-150 eFt
Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
-
alaves
addikt
Na, ez már bőven 1 mFt alatt lesz év vége felé, jövő év elején, de előfordulhat 899 eFt is : [link]
Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
-
powerup2
addikt
válasz alaves #58207 üzenetére
Hát ha bemegy 1 millió alá már megyek is érte ugyis terveztem hogy lecserélem a 65" CX modelt.
TV: 77" LG C1 Erősítő: Arcam AVR10 Hangfalak: Revel Performa3 F208 , Revel Performa3 C208, Focal Aria 900SR , Focal Aria 906 , Sub: 2x Rel HT1510 Predator Lejátszó: Zidoo Z9X PRO, Panasonic DP-UB9000 Kábelek: Kácsa Norstone Oehlbach NF 214 Isotek Tápszűrő és elosztó: Isotek EVO3 Aquaris
-
-
törölt tag
válasz zsakadam #58212 üzenetére
Szívesen. Nekem is kéne egy hasonló csak LG-hez, mert a Harmony-val nagyon megszoktam a háttérvilágítást és most sokszor kényelmetlen nélküle. Majd talán egy új tévével, amikor odáig jutok. Mondjuk már tapintással is alakul, egyre ritkábban nyomom félre.
[ Szerkesztve ]
-
tastas
csendes tag
válasz zsakadam #58199 üzenetére
Szia,
Köszi az infót.
Tegnap este MMben megjelent a 77C1 1450k árral, ez viszont így kezd érdekes lenni.
Lehet bemászik valamikor abba a kategóriába amire még lesz budget, lehet várok egy picit.
Ha pedig jövőhéten tényleg megcsinálja az LG szervíz a B7et akkor azzal ki lehet húzni egy darabig. Vettem egy szelvényt a panellottóra, bár csak nyerhetek, a jelenlegi állapotnál minden jobb. De az is lehet, hogy upgradelt B7es kijelzők még nem ennyire problémásak.
Kiváncsi leszek. -
torma1981
veterán
válasz Pro Koryak #58216 üzenetére
De pontosan. De szerintem B8-at kapnak ha van. B7 tuti nincs már. 4 éves panelt elég érdekes lenne, ha tudnának adni.
-
tastas
csendes tag
válasz Pro Koryak #58216 üzenetére
Valakinél azt olvastam, hogy B7vett B7 cserét kap.
Jövőhéten okosabb leszek remélem, meg boldogabb
De sanszos, ha bele tudják gyűrni az újabb fejlesztést (kábeltoldásról is olvastam) akkor várhatóan nem tartanak 4 éves paneleket még gyártásban.B8/B9-el jobban járok? Azokról nem olvastam rosszakat.
Ahaa : RTINGS szerint annyira nem[ Szerkesztve ]
-
alaves
addikt
Kicsit gyűröttebb fejű, OLED TV-t vásárolni szándékozóknak, akik nem tudnak dönteni, hogy OLED vagy QLED (ill. LCD csúcsmodell) közel azonos árban: ha belépő szintű OLED-et veszel már az is olyan, mintha belépő Nakamichi kazettás decket hallgatnál. QLED vásárlása esetén ezzel szemben olyan, mintha egyéb gyártó ezzel kb azonos árban lévő (Akai, Sony, Technics, Aiwa, Sanyo, stb.) csúcsmodell kazettás deckjét hallgatnád (pl. Tandberg, Pioneer, Revox nem összehasonlítási alap). Azt hiszem ezzel jól érzékeltettem a különbséget. Lehet vitatkozni, de ez kb. ennyi.
-
wallace 234
őstag
-
Jorgi Kormi
senior tag
válasz alaves #58220 üzenetére
Azért az Akai GX fejes magnói ott voltak a szeren , igaz nem Nakamichi Dragon volt egyik sem (árban sem), de amit mi használtunk(GX-52 1988-as) qrva jó deck volt .( Még most is meg van )
Kocsi Nippon , az asszony Ungarische , a tévén még gondolkodom ! ( talán egy Junoszty 402 BC made in CCCP <Pana lett a vége , a "karma" hatalma.( Oled "szagértő" és crt tv tulaj)"Boldogok a lelki szegények , mert náluk a zseni is szegényebb".
-
Anthony001
senior tag
Sziasztok!
Vettem egy CX-et, és arra lettem figyelmes - korábban nem volt még LG tv-m -, hogy a terrás exfat külső hdd-m nem tudja beolvasni. Erre esetleg van valamilyen megoldás? Mivel macbookom van, csak az exfat fájlrendszer jöhet szóba.
Köszi!
-
n4nom4n
csendes tag
válasz Anthony001 #58230 üzenetére
Formázd NTFS-re
Tuxera nfs for Mac programmal
Én megvettem de van más megoldás is! -
blakey
titán
Macbookon is bármilyen fájlrendszer szóba jöhet, ha NTFS kell akkora Tuxera vagy Paragon a legjobb megoldás.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Terenszhill
csendes tag
Nem mindegy, hogy milyen a séma az exfat formátum esetében. Fő rendszerindító rekordot válassz. Ha GUID, akkor nem ismeri fel a TV. Nálam ez megoldotta Panasonic esetében.
-
daneel_hu
addikt
MM-ben elvileg a 77 GX 1,26 m bruttó.
Az nem olyan vészes ár. -
Jorgi Kormi
senior tag
válasz daneel_hu #58234 üzenetére
Inkább ezt raknám fel a falra ennyiért , mint egy kortárs festőművész állítólagos művészi alkotását horror összegért .
Kocsi Nippon , az asszony Ungarische , a tévén még gondolkodom ! ( talán egy Junoszty 402 BC made in CCCP <Pana lett a vége , a "karma" hatalma.( Oled "szagértő" és crt tv tulaj)"Boldogok a lelki szegények , mert náluk a zseni is szegényebb".
-
Gaben360
senior tag
No, elértem a 2000 órás pixelfrissítéshez, karbantartáshoz a C9-en, most csinálja.
Remélem holnap nem lesz téglalap a közepén!Az éj sötét,és tele iszonyattal! "Néha szívesen lennék egy régi gyárépület ablaka....csak állnék ott beb@szv@"
-
alaves
addikt
válasz Jorgi Kormi #58223 üzenetére
Persze az sem volt rossz magnó, csak azt próbáltam volna érzékeltetni, hogy közel azonos paraméterű és teszteredményt produkáló készülékek között összhatásban (és nem az egyenkénti paraméterek öszehasonlítgatásában) mi a különbség. Nem a Dragon-ról v. az 1000-esről beszéltem, hanem pl. a belépő 2 fejes BX1, CR1, amelyek nekem is voltak. Ezek voltak kb. azonos árban az egyéb gyártók csúcsmodelljeivel (pl. a Pioneer CT9R magnóm). Magyarán megmondva: OLED754, LG BX = Nakamichi belépő deckjei; Q90 = egyéb deck gyártó csúcsmodelljei. És ez decknél független a szoba akusztikájától, TV-nél pedig a szoba világosságától.
-
Jorgi Kormi
senior tag
válasz alaves #58239 üzenetére
Szerintem nagyon nem kell itt bizonygatni , hogy egy olcsóbb oled tv is jobb , mint egy drágább csúcs Qled(LCD) , erre a legjobb példa az "asssssszony " szemüveges is , laikus is ,( itt egy igazi "objektív tesztalany" , ezt már kb. egy éve le is írtam) amikor élőben megnéztük együtt a a samu q 90/85/80 vs LG /b/C/9 +Pana gz...... tévéket , egyértelműen az oledekre szavazott.
( Lehet , hogy a samunál túltolták a demót egy kicsit )[ Szerkesztve ]
-
saserq
friss újonc
Sziasztok!
Panasonic TX-55HZ980E, LG OLED55CX3LA, esetleg LG OLED48CX3LB között vacilálok. Melyiket ajánljátok? (Főleg filmnézésre lenne használva)
Érdemes még várni az árak esésére, vagy ez lesz a vége?
Előre is köszi a válaszokat! -
alaves
addikt
válasz Jorgi Kormi #58240 üzenetére
Rendben, hallgatok ... javaslatom: aki a 80-as években Nakamichi mellett döntött, neki most TV vásárlásnál az OLED a nyerő bocsesz...
(egyébként pl. B7 kijelzőcserénél az LG-s szakival egyöntetűen megállapítottuk, hogy a NYÁK lapok színben, forrasztási minőségben, stb. szinte megegyeznek a 80-as évek Nakamichi deckekkel, míg pl. a Pioneer csúcs deckek belseje "trágya gány meló" kinézetűek voltak.)Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
-
xerobyte
aktív tag
Az 1.469M 77C1 az egy nagyon jó előrendelői ár (szerintem a bolti nyitó 1.6M lesz majd, amikor készlet is van), aki épp hezitál annak írom, hogy ilyenkor mi a tipikus menet:
- tényleges megjelenéskor az árak felugranak 10%-ot az előrendelőihez képest (tehát, ha az MM honorálja az előrendelői árat, akkor érdemes most rácsapni)
- 2 hónap kell, hogy visszatérjünk ezekre az 'előrendelői' árakra
- az azt követő 3-4 hónapban lineáris árcsökkenés blackfriday árig, ami kb az előrendelői ár 70-75%-aNyilván kristálygömbbe tekintés, meg COVID, meg kereslet-kínálat, de ha idén is a megszokott mederben haladunk, akkor a C1 77" nevezetes árpontjai szerintem:
- előrendelés 1.46M
- bolti nyitó 1.6M (május)
- első igazi akciók 1.25M (szeptember)
- black friday 1.05M (november)
- kifutás eleje 950K (2022 február)
- a legolcsóbb TV, amit valaki újonnan, bontatlanul összemákol, villámakció 849K
Ezek tippek, 50k itt ott simál elcsúszhat, illetve tényleg minden az előrendelőiből lett levezetve.Hogy ez a tipp valid legyen 2 dolog kell, anélkül érvényét veszti a fenti írás:
- EUR árfolyam stabil (nem erre fogadnék), nem száll el 400ig
- az 1.46 tényleges előrendelői árEgyébként ha tényleg 2 héten belül itt az igazi, hivatalos készlet, nem csak a szokásos becsencselt más piacra szánt EMAG-os cuccok, akkor kb 1 hónappal előbb is vagyunk, mint szoktunk.
SZERK.: megnézve Vincent videóját volt egy érdekes mondata:
A C1-ben nem az új EVO panel van (bár az elektronika az új), visszont az OLED panel gyártó üzemek az idei év végére már csak az új panelt fogják gyártani. Lesz vajh' evo paneles C1?[ Szerkesztve ]
-
mglita
tag
Sziasztok! OLED tv vásárlása előtt állok és annyit tudok eddig, hogy LG OLED lesz és 77"-es. A kérdéseim itt következnek A CX és GX esetében van bármilyen különbség a képben / képalkotásban? (Alapból soundbarral lesz használva.)
Most a CX 1.1m a Mediaban. Az új C1 előrendelési áráról az imént beszéltetek. Sokkal jobb lenne a C1 a CX-hez képest? Megérné a felárat? Vagy tényleg nem az új EVO panellel érkezik? Egyébként mikor érkezhet meg ha előrendelném?
@xerobyte Levezetése nagyon hasznos volt az ár kapcsán.
Szóval CX, GX, C1 dilemma megy .
SETUP 1 — LG OLED 77 CX / DUNE Vision 4K Solo / JBL 9.1 / Synology +920 / AudioQuest Pearl HDMI — SETUP 2 — JVC X7500 Projektor / DENON X3700 AVR / DUNE Vision 4K Solo / Klipsch 115sw / MONITOR AUDIO / Screen Research 270cm / AudioQuest Pearl HDMI
-
mglita
tag
válasz adamssss #58246 üzenetére
Köszönöm! Már csak az a kérdés megy-e lejjebb a CX ára
SETUP 1 — LG OLED 77 CX / DUNE Vision 4K Solo / JBL 9.1 / Synology +920 / AudioQuest Pearl HDMI — SETUP 2 — JVC X7500 Projektor / DENON X3700 AVR / DUNE Vision 4K Solo / Klipsch 115sw / MONITOR AUDIO / Screen Research 270cm / AudioQuest Pearl HDMI
-
mglita
tag
Esetleg valahol elérhető (eddig keresésem sikertelen) olyan műszaki rajz, amin a CX 77 hátlapja van méretekkel, hogy a VESA konzol méretek pontosan, hogy miként helyezkednek el az egész TV méreteihez képest? Ez még nálam lehet egy szűk keresztmetszet.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Politika
- Házimozi belépő szinten
- Poco X6 Pro - ötös alá
- iPhone topik
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Még javulhat az Arrow Lake-S platform teljesítménye
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs