- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
Jorgi Kormi #82748 üzenetére
Köszi!
Valóban nem vészes, ezért is írtam, hogy gyengén tintingel. Csak a CE (coreelec) felülete pont olyan szürke nálam, amin minden kis szirszar meglátszik, cserébe viszont nem "bántja" a penelt. Filmnézés közben eddig keresve sem találtam.
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
Jorgi Kormi #82746 üzenetére
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
Jorgi Kormi #82741 üzenetére
Hát, ez az... mert banding meg nuku, de legalábbis annyira halvány, hogy még tesztábrán is alig-alig látni inhomogenitást, vagy sávosodást. Attól félek, ha cseréltetek panelt, kapok egy "bandingosat", ami sokkal jobban zavarna. Ugye ezt nevezzük panellottónak, amibe nem szeretnék beszálni, ha nem muszáj. Ti mit tennétek? Panellottó, vagy marad az enyhe tinting?
Este lövök képet róla...
Ja, azt még meg tudnád mondani, hogy a logóhalványítást magasra kell állítani, vagy alacsonyra? Nekem félreérthető az a nyelvezet, ahogy a menüben van. Logikám szerint magasra kéne állítanom a logó halványítást, de ez olyan faramucin hangzik.... "magasan halványítani" ??? -
törölt tag
válasz
Jorgi Kormi #82737 üzenetére
Sőt, a tintinghez sincs.
-
powerup2
addikt
válasz
Jorgi Kormi #81138 üzenetére
Meg ne feled sok film fake 4k. Csak kiadják 4k felbontással ....
-
salapp
addikt
válasz
Jorgi Kormi #74469 üzenetére
Plazma után azonnal érzékeltem az OLED-nél, hogy kellemesebb a szememnek, 1-es BFI-vel is (bár tesztekben is írták, hogy az nagyon nem agresszív, viszont az általam már előrángatott near-black luminance overshoot jelenséget iktatja.
(Araszolok az 50 felé és idegesítő, hogy nagyon közelre nem látok egy ideje élesen. Konkrétan ha valami hangyaszarokból álló kis 3x3-mas címkét kellene elolvasni egy samponos flakonon, akkor nem fókuszál rá a szemem) -
válasz
Jorgi Kormi #74469 üzenetére
Igen, többek között ezért is váltottam oledre, igen mindig öregítem magam, de hidd el ebben a korban sokkal gyorsabban telik már az idő is, komolyan! Szóval az a 7 év egy csettintés
-
bnorci71
addikt
válasz
Jorgi Kormi #74296 üzenetére
ha harc hát legyen, van még egy 72Thomi meg egy Videoton ColorStar a pincébe
meg egy 55cm Daewoo
A pincében egy szekrényben talán ott a Sony VHS egy Samu VHS+DVD kombóba pedig a HTPC lakikbasszus több crt van itthon mint LCD
-
válasz
Jorgi Kormi #74226 üzenetére
-
powerup2
addikt
válasz
Jorgi Kormi #74131 üzenetére
Már sima sztereó hifinél is van dirac pl az arcam legdurvább sztereó vasán
és akkor olyanra állitod be amilyenre szeretnéd. Persze szükséges még a szobába az akusztikát fizikálisan kezelni mert akkor jobb lesz az eredmény de látom azért tudom mi a hifizés és ez neked nem lesz újdonság.
-
powerup2
addikt
válasz
Jorgi Kormi #74126 üzenetére
10 ezer forint méter fölé felesleges menni. De amúgy ez csak 2.0-ra igaz ha teljesen analóg a rendszer. Mert ahol van már dsp esetleg dirac is akkor mindent olyanra állit be az ember amilyenre akar. Nálam mozi szoba van igy nálam a dirac mindent megold egyedül egy dologra kell figyelni a kábel vastagságra.
-
válasz
Jorgi Kormi #73957 üzenetére
Kalibrál ő is. Nagyon sokat segített nekem önzetlenül beállításokkal , küldött teszt képeket segítséget adott mindenben, privátban ért hozzá, szakember ő is.
Gondolom Vhiktor sem véletlenül tőle kérdezett többek között, évekkel ezelőtt..
Vhiktor-t nem tudom hogy dolgozik , biztos jól, de miután megbeszéltünk valamit utána már nem keresett meg. Biztos elfoglalt vagy nem jött össze a dolog amit megbeszéltünk, de mindegy is így utólag már én is elengedtem a dolgot és ő is.
junior segítségével sikerült kalibrálás nélkül is a kezdeti túl világos beállításaim után úgy belőnöm a Tv-t hogy most is nap mint nap gyönyörködőm a képben. Mindezt önzetlenül , minden pénz nélkül tette emailban küldött fájlokat és tesztcsomagot. ha egyszer találkozom vele egy jó kajcsira a vendégem -
salapp
addikt
válasz
Jorgi Kormi #73962 üzenetére
Fiam is 77-es Sony-t gondolt 55-ös után, majd az új nappalijába egyszer, de végül csak becsúszott egy 65A80J. Úgy látom, nem bánta meg, nem olyan szar méret. Most mértem le lézeressel, a 65-öst 2.5-ről nézi, mi meg az 55-öst tévézésre 2.4-ről használjuk (a konzollal 2.1-re is előre lehetne húzni bármikor).
-
salapp
addikt
válasz
Jorgi Kormi #73954 üzenetére
Sajnálom, hogy Philips 806-ot nem láttam még otthoni környezetben. Biztos az is nagyon jó.
-
salapp
addikt
válasz
Jorgi Kormi #73951 üzenetére
Eddig a Sony tévékkel nekünk bejött.
(Pana GZ950 is kiváló, de továbbra is jobban bejön a Sony-val finomhangolható mozgásmegjelenítés és a Telekom szégyen-kvázi-HD-IPTV adásból is a Sony tud jobbat tákolni).
-
madkiller
őstag
válasz
Jorgi Kormi #73931 üzenetére
Amíg ilyen erősen nyomják az lmbtq propagandát addig nálam skip. Florida rájuk koppintott ezt már az ottaniak gyomra se veszi be. Remélem egyszer még újra divat lesz a normalitás.
-
válasz
Mindenképp ki fogom próbálni, aztán majd meglátjuk.
#73934 salapp: nekem is hasonlóak a kétségeim, de egy esélyt kap
-
salapp
addikt
válasz
Regisztráltam is. 4 eszközön lehet használni egyszerre, ha jól emlékszem. Két Sony OLED-del a házban már illik legalább bepróbálni egy ilyet. A Netflix kínálata nem győzött meg illetve virágboltosan kiszűrtük magunknak azt a kevés sorozatot, ami nézhetőnek tűnt, a csalódás nem volt túl nagy (pl. Ozark).
A Disney is nagyon elment woke-rémálomba, de meglessük. -
salapp
addikt
válasz
Jorgi Kormi #73813 üzenetére
Ezért is termesztjük már magunknak az összes jó magyar hagymafélét is.
-
salapp
addikt
válasz
Jorgi Kormi #73811 üzenetére
Sőt, egy Hisense és egy LG OLED-en élére állítva egy Samsungot és teljes a koreokínoid gyönyör.
-
salapp
addikt
válasz
Jorgi Kormi #73687 üzenetére
Jó vicc volt. Még jó, hogy rádobsz húszat és van Philips.
-
Pro Koryak
addikt
válasz
Jorgi Kormi #73687 üzenetére
Honnan tudod, hogy sz.r?
Csúcs lcd-jük elvileg pariban van a csúcs Samuval, sőt. -
válasz
Jorgi Kormi #73644 üzenetére
csak az a menürendszer ne lenne . . .
-
madkiller
őstag
válasz
Jorgi Kormi #73556 üzenetére
Az LCD televizó a qled, de mezei LCDjük nem lesz ezek szerint. Pedig abból is van szépszámmal.
-
anrab
addikt
válasz
Jorgi Kormi #73558 üzenetére
Ja, és bekajálják. Mint látszik, a Qled és Oled.
Az Uled nem quantum dot tech. -
salapp
addikt
válasz
Jorgi Kormi #73556 üzenetére
És akkor mi a ULED?
-
bnorci71
addikt
válasz
Jorgi Kormi #70542 üzenetére
viszem a Terminátor VHS rip-jét a hangot nem tudom szinkron vagy hangalámondás.
komolyan meg van csak viccnek az utókornak -
contaxg
veterán
válasz
Jorgi Kormi #68515 üzenetére
sony trinitron 21 the best, az oled tévém már majdnem olyan jó. Most vettem hozzá dvb-c tunert mert a gyári 29 csati már kevés volt
. imádom!!!
-
belan
addikt
válasz
Jorgi Kormi #68515 üzenetére
-
zuzozuzo
tag
válasz
Jorgi Kormi #68166 üzenetére
Nem is gondoltam hogy a tv hibája ez, csak végigpróbáltam az összes képi beallítási lehetőséget és egyikkel sem lett jobb. Szerencsére eddig csak egy Netflix-es tartalomnál jött ki, és ott is csak egy jelenetnél, de ott nagyon zavaró volt. Egyébként meg vagyok elégedve a tv-vel. Néha már zavaróan éles a képe
-
bnorci71
addikt
válasz
ezt a te telefonod is lehet tudja, úgy hívják portré mód, mélységélesség, mosott háttér, fotósok kimondottan kihangsúlyozzák ha egy objektív szépen mossa a hátteret
van amikor az operatőr/rendező ezzel játszik is az a szereplő éles aki beszél a másik homályos/mosott és váltogatja a párbeszéd alatt
-
Celtis
veterán
válasz
Nem ismerem a konkrét filmet és jelenetet, de általában mélységélesség (illetve annak hiánya) egy alapvető kompozíciós technika ami a fókuszban lévő szereplőt vagy tárgyat emeli ki.
Nehezen tudom elképzelni, hogy egy filmnél figyelmetlenségből szúrnák el az élességet.Az utóbbi időben szomorúan tapasztalom, hogy egyre többen készülék hibának gondolják azokat a jellegzetességeket, amik a filmet filmmé teszik (grain, fps stb.)
Ne vegye senki magára, főleg ha jelen esetben valami más ok van a háttérben.
-
alaves
addikt
válasz
Ugye ezt csak viccből írtátok...
Száz és száz olyan filmet láttam (100 évre visszamenőleg), amelyekben hemzsegnek az olyan életlen jelenetek, amelyek nem rendezői vagy operatőri elképzelések miatt vannak, csupán elrontották a beállítást. Valószínűleg azért nem vették fel ismételten, mert régen drága volt a film nyersanyag, ma pedig nincs rá idő.
-
Dealer95
őstag
válasz
Jorgi Kormi #67550 üzenetére
Tinting lesz az
-
P1eTr0
aktív tag
válasz
Jorgi Kormi #66369 üzenetére
Vicces, mert a napokban néztem én is pont ezt
-
Celtis
veterán
válasz
Jorgi Kormi #66369 üzenetére
Arra biztosan jó, hogy idegesítsd magad a tintinggel.
-
privacy99
senior tag
válasz
Jorgi Kormi #66353 üzenetére
Mármint tinting?
Hívom is az LG szervizt. Najó, csak vicceltem. Szabad szemmel amúgy ebből semmi nem látszik, bár ha nagyon koncentrálok biztos észreveszem. Mondjuk ahogy nézem itt, kb. az összes panel ilyen, azt hiszem 1 volt, ami hibátlannak tűnt, és az pont egy B szériás LG volt
-
Methox91
junior tag
válasz
Jorgi Kormi #66186 üzenetére
szemből én szabad szemmel nem veszem észre , rosszabodhat az idő előrehaladtával?
-
Chaser
legenda
válasz
Jorgi Kormi #63030 üzenetére
ezt mondom én is
sőt, sztem nem érdemes átnézni futárral, hanem kötelező - én legalábbis magamra nézve kötelezőként tekintem -, nem akarok futni a pénzem után ha beüt a gebasz
előbb akadtam egy emagos malőrre, oledet vett a tag, lcd-t kapott, persze előre kifizette, futár meg lesz@rta
itt másabb, mert "csak" törött/repedt panel lehet...de valahogy nem vonz az semha pixeles vagy foltos vagy akármi elállással visszadobom, vagy esetleg cseréltetem az lg-vel, azon majd ráérek filózni ha úgy alakul, azok már nem szállítási gondokból vannak
egyébként a hdt hozza ide is, de úgy látom elég megosztó a munkájuk ( :
jövő hétre kértem, majd kiderül - direktben nem kérdeztem rá náluk mi a stájsz', majd a futároktól mikor már itt vannak :d - -
Sza_Sa
senior tag
válasz
Jorgi Kormi #62794 üzenetére
Mivel nálunk a hálóban saccra 95% tv adást kap a c1, nagyon remélem, hogy bírni fogja. Mondjuk a beállítások nagyon moderáltak, kábelnél 15, médiánál 20-25 az oled fényerő, ennél többet nem kíván a szemem a félsötét vagy esti szobában.
Egyébként ez egy tesztféleség lesz, amennyiben bírni fogja a kábeltévét, a nappaliba is vennék egy oledet, a qled meg megy az apróra. -
válasz
Jorgi Kormi #62776 üzenetére
Nekem a heten jon meg a C1, tervezem, hogy eloszedem a regi VHS kazettakat amin a duna tv-s akvarium van felveve es azt nyomom vegtelenben.
-
S@c@
őstag
válasz
Jorgi Kormi #62776 üzenetére
Mennyi ideje es milyen tipus?
-
Mizurichi
tag
válasz
Jorgi Kormi #61419 üzenetére
Köszönöm szépen, s
zerintem is rendben van a tv Az a kis Koreai semmiség meg el fér benne🤣🤣
Egyébként maxon van a fenyero mert a tv folyamatosan kalibrája magát. A fenyerot a színeket a fehér egyensúlyt a kontrasztot és stb.Persze ebből semmit nem lehet észre venni. Csak a tökéletes képet.
A beallitasokhoz nem kell nyúlni. -
Bugarov
aktív tag
válasz
Jorgi Kormi #61323 üzenetére
A 4k tulertekelt.
20 - 25 éves geek gyerekek 2 méterről talán latjak a kulonbseget a 65" os oled tevejukon de kozepkoru atlagjozsi az 50"os belepő samsung lcd jén 3 méterről tuti h nem mondja meg h fhd-ben vagy 4k-ban jön-e a netflix. -
vg
addikt
válasz
Jorgi Kormi #61080 üzenetére
Valószínűleg ő soksok éven keresztül több száz, ezer tv-t szerelt már össze (szoktam nézni a videóit én is). Én 5-6 évente egy darabot, nem ugyanaz. Na meg elég rossz példát mutatsz, mert hirtelen már az állványon is van a készülék, szóval nem olyan biztos, hogy egyedül tette össze.
-
ReFleXx
addikt
válasz
Jorgi Kormi #61080 üzenetére
hat en az 55 cxnel azert izgultam mikor talpra kellett allitani, eleg vekony es torekenynek tűnik a felso fele
-
belan
addikt
válasz
Jorgi Kormi #61064 üzenetére
👍
-
belan
addikt
válasz
Jorgi Kormi #61038 üzenetére
-
belan
addikt
válasz
Jorgi Kormi #61030 üzenetére
Nincs gondom a panellal ha lenne ott a gari !
-
válasz
Jorgi Kormi #61012 üzenetére
Be kellett kapcsolnom a DVB IP funkciót, így nem működik a “sima tükrözés” funkció.
-
törölt tag
válasz
Jorgi Kormi #60771 üzenetére
Érdemes válogatni persze, de sokkal egyszerűbb is, nekem mindenképpen. Annak idején volt amit a tévében adtak, meg a falusi videotéka ahonnét párhetente kivettünk egy filmet. Hú, nézek is egy jó Tango & Casht!
-
Callisto
őstag
válasz
Jorgi Kormi #60765 üzenetére
+1000
-
Elektrosokk
veterán
válasz
Jorgi Kormi #60765 üzenetére
Az a baj , hogy a "varázslat" elment a látvány felé és tartalom , színészi játék , rendezés másodlagossá vált és a 4k, 8k, HDR, DV , stb. elviszi a show-t.
Azért akadnak szerintem nagyon jó alkotások, ha nem így lenne nem is szeretnék még jobb és még nagyobb készüléket. Persze minden téren konstans minőséget elvárni nem érdemes. Most néztem a napokban 2 sorozatot, Az egyik a Homecoming a másik a Them. Előbbi ugyan nem olyan minőségű, viszont a operatőri munka kiemelten az, és amit a színészek beletesznek az is kellemes. A második már jó minőségben adja amit látsz, és elképesztő szerintem ahogy átjön a kor hangulata és a feszültség tapaintható. Nem vitatom hogy kell a kritikus szemlélet, de nem szabad engedni hogy megölje a szórakozást.
-
Callisto
őstag
válasz
Jorgi Kormi #60759 üzenetére
Környezeti fény függő, hogy mi égeti ki valaki szemét. Sötétben kitágul a pupillád nyilván hirtelen fény elvakít és kellemetlen. Arról sem ártana tájékozódni mi is az a HDR. Mert nem az a lényege a csúcs fényerőnek, hogy minden fényesebb legyen. Tudom, hogy sok embert esetleg ez vesz le a lábáról, de nekik olyan mindegy hogy néz ki a kép, mert nem a természetességet keresik vagy tetszik nekik. Pl. nekem sem világosabb semmivel sem egy SDR vagy HDR, mint amilyen világosnak lennie kell a bejövő jel alapján.
Sokak mellett a HDTVTest is szépen elmagyarázta és szemléltette miért nem elég az OLED fényereje HDR-ben és miért dolgoznak azon, hogy magasabb csúcsfényerőt tudjon megjeleníteni.
ABL amúgy nagyon zavaró tud lenni sajnos. Havas táj, napfényes tengerpart, de főleg játékoknál. (Mozi hangulatához amúgy pont nem az kell amit írsz. Voltál már moziban?)
A DV-t éppen azon kijelzők miatt találták ki amelyek nem képesek elég nagy dinamikatartomány megjelenítésére. -
Elektrosokk
veterán
válasz
Jorgi Kormi #60716 üzenetére
Köszönöm.
nem is a fényerő volt a téma, az a kollégánál egy bővebb összehasonlítás részét képezte. Szerintem sem kell túlzottan kiemelni.
Egyébként a mostani qled ami a hálóban van az is úgynvezett sötét szobára van beállítva. -
Callisto
őstag
válasz
Jorgi Kormi #60716 üzenetére
Nem az. Persze hogy nézhető simán (én is tudom). Nem tűnik el a kép, viszont az OLED messze nem tud HDR-ben annyi fényerőt adni ami kell hozzá, nem beszélve az idegesítő ABL-ről. Nem azért előnyös a fényerő, hogy az is világosabb legyen aminek nem kéne annak lennie. Túlszaturáltság sincs sehol. Kalibrált dolgokról beszélünk. Szabványokról.
Tanulj, olvass, tapasztalj. Amit te mondasz a tapasztalat nélküli elvakultak hozsannája. Nekem is és rengeteg embernek volt mindkettő. Nos. Ők tudják miről van szó.
Sőt sokan vannak akik OLED mellé vettek QN90A/95A-t és végül inkább azt nézik, mint az OLED-et. (Utóbbi marad nekik sötétre.) Ez van. Még ha fájdalmas is egyeseknek. -
válasz
Jorgi Kormi #60157 üzenetére
Pont ezt akartam írni nem mindegy hol van redőny le és kész a tökéletes sötétség filmezéshez. Philips háttérvilágítás persze nekem nagyon tetszik .
-
wallace 234
őstag
válasz
Jorgi Kormi #60090 üzenetére
Gondolom jó nagy tv volt! Másnak ez kb 5 perc lett volna 🤣🤣
-
salapp
addikt
válasz
Jorgi Kormi #59636 üzenetére
Szupi!
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
Jorgi Kormi #59388 üzenetére
Ahhh
Ezt eddig nem is láttam.
Szerintem az a férje írta, de majd rákérdezek.
Az előtte lévő, meg tényleg nem értem mit lovagol a hangrendszeren. Ha hollywood-i moziélményt akar hangban, az vesz több millióért hangrendszert is hozzá és nem ír hozzászólást emiatt egy ország előtt, idiótaként bemutatkozva.Egyébként ennek ellenére, a Technics szép munkát végzett, mint tv hangban sincs párja.
Csak meg kell nézni a hátulját mennyire vastag a hangszórók miatt, de nekem van HM rendszerem, a legtöbbször az szól.Az árukereső-re meg nem engednék olyannak véleményt írni, aki nem azonosított be, mint tényleges vásárlót.
-
tamassneff
kezdő
válasz
Jorgi Kormi #59063 üzenetére
Oled is ki fogja fűteni. Nem fogyaszt kevesebbet jelentősen kb összeségében ugyanannyit. Olyan 150 w körül mertem a plazmat ha jól emlékszem. Oled tv-k en is ott a G osztály a tv-ken a legalsó kategória.
-
Celtis
veterán
válasz
Jorgi Kormi #58988 üzenetére
Igen, a technológia ugyanaz, de a körítés más. A csilivili mögött súlyos bajok fordulnak elő a samsungnál. A "támogatás" pedig vérlázító szintű.
-
pkaresz
őstag
válasz
Jorgi Kormi #58980 üzenetére
8K nem, de ki tudja!
Jó is az, egy triluminos még mindig klassz! (tudom trinitron)
Ahogy egy plazma is.
Annyira nem sürgős! -
pkaresz
őstag
válasz
Jorgi Kormi #58965 üzenetére
Amennyi érdekes jelenség van az oleddel, hogy én megfogadom a "vicces" ajánlásodat.
-
butch3r
senior tag
válasz
Jorgi Kormi #58973 üzenetére
Neztem azt a sorozatot (is:D) de ezt nem tapasztaltam.
Lehet hulye otlet, de a korabbi felvrtel bejatszasok nem lehettek? Amiket nem tdutak/akartak rendesen felkonvertalni? Bar ha kesobbi reszben/mashok is tapasztalt nem valoszinu. Egy ujrainditas segit(het) :D
Nezd meg a The raidet, nem tudom mar milyen nyelven beszelnek, talan polinez, na az se egyszeru hablaty :D
-
butch3r
senior tag
válasz
Jorgi Kormi #58971 üzenetére
Love, death and robotsban is csinalta.
Egy restart megoldotta a problemat...Koszi hogy megnezted (meg ha korabban is:D)
ahh elvi kerdes nalam hogy mindent eredeti nyelven, max felirattal
-
alaves
addikt
válasz
Jorgi Kormi #58965 üzenetére
Régebben volt erről szó, hogy az OLED kijelző "életében" vannak szakaszok, amikor erősödhet pl. a fekete közeli inhomogén jelenség, vagy a függőleges csíkozódás, de ez később rendeződik (az OLED754-emen is volt olyan időszak, amikor kissé látható volt ilyen, aztán elmúlt). Egyébként lehet, hogy a rengeteg visszaküldött zsír új CX-eken is elmúlna pár száz üzemóra után, persze nem volna szabad több százezer forintos készüléknél ilyennel foglalkozni. Ezen túlmenően korrekten lehetne a vásárlót erről tájékoztatni.
-
daneel_hu
addikt
válasz
Jorgi Kormi #58962 üzenetére
Hát nyilván határozottnak kell lenni, különben tényleg a forgalmazón/gyártón múlik mit akarnak lenyeletni az userrel.
Nekem ez sosem volt probléma, ha kellett visszavittem, pofáztam.Az LG-nél szerencsére jelenleg nem kell könyörögni.
-
anrab
addikt
válasz
Jorgi Kormi #58962 üzenetére
Erre én is emlékszem de többre nem nagyon ami nem azt jelenti hogy nincs. Természetesen bele lehet futni, senki nem mondta hagyd ez a tuti tv. Nekem szerencsém volt. Még még is írtam.
(Azt hiszem)
Azért elismerésem hogy volt rá ingerenciád visszakeresni, hátha meggondolja magát és mégis inkább cx-et vesz! -
daneel_hu
addikt
válasz
Jorgi Kormi #58952 üzenetére
Amcsi fórumon voltak ilyen userek, de símán cserélték nekik is.
Nem problémázott a gyártó ott sem. -
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
Jorgi Kormi #58934 üzenetére
Német.
Miért, magyarba a pana szembeköpi a vásárlóit? Vagy miért kérdezed?
Ha németbe így működik, akkor az EU-n belül mindenhol így kell működnie. -
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
Jorgi Kormi #58889 üzenetére
A sony jó tévé, 83-as egy szép nagydög... (talán egy szinttel feljebb van, mint az ag9, de erre sem tenném a nyakam), de ha nem akarsz savanyú képet vágni, még véletlenül se vegyél mellé panasonic hz2000 tévét.
-
ribarszki
őstag
válasz
Jorgi Kormi #58627 üzenetére
Nálam meg a kisgyerekeim miatt le van takarva a gyári fóliával. Csak amikor nézzük akkor vesszük le. Nem szép, de védi az esetleges maszatoktól, repülő legótól, stb..
-
salapp
addikt
válasz
Jorgi Kormi #58547 üzenetére
Nálunk amióta itt az optikai, köteleztek (egy évet tudtam halasztani), hogy menjen a SAT,. jöjjön az IPTV. Azóta lényegesen gyengébb a minőség, főleg, amikor nagyobb külterületen kellene mozgást megjeleníteni. Ilyen pl a BBC Earth, amíg áll a kép, szuper, amint jelentősen mozgásba kezd, apró blokkokra esik.
-
salapp
addikt
válasz
Jorgi Kormi #58529 üzenetére
Ez tényleg jogos. Még a beüzemelés idején volt fent egy 13dB nyereségű tetőantenna (ráadásul rálátott a széchenyi-hegyi adóra) és azzal a földi digitális adás, ha jó minőségű vagy élő adás ment vagy film (nyilván BD-minőség a forrás), akkor két méterről már nagyon pöpec volt.
Ezek a tévék nem igénytelen minőségű szolgáltatásokra vannak tervezve.
Telekom nálunk már sokszor 10" IPS tableten megy (tvgo) a konyhában, főzés mellé, azon pont jó.
Emlékszem, a digitális kábeles és a Telekom SAT tv sokkal combosabb volt adatban. De hát afejlődésprofitszerzés a legfontosabb a Telekomnak. -
alaves
addikt
válasz
Jorgi Kormi #58240 üzenetére
Rendben, hallgatok
... javaslatom: aki a 80-as években Nakamichi mellett döntött, neki most TV vásárlásnál az OLED a nyerő
bocsesz...
(egyébként pl. B7 kijelzőcserénél az LG-s szakival egyöntetűen megállapítottuk, hogy a NYÁK lapok színben, forrasztási minőségben, stb. szinte megegyeznek a 80-as évek Nakamichi deckekkel, míg pl. a Pioneer csúcs deckek belseje "trágya gány meló" kinézetűek voltak.) -
alaves
addikt
válasz
Jorgi Kormi #58223 üzenetére
Persze az sem volt rossz magnó, csak azt próbáltam volna érzékeltetni, hogy közel azonos paraméterű és teszteredményt produkáló készülékek között összhatásban (és nem az egyenkénti paraméterek öszehasonlítgatásában) mi a különbség. Nem a Dragon-ról v. az 1000-esről beszéltem, hanem pl. a belépő 2 fejes BX1, CR1, amelyek nekem is voltak. Ezek voltak kb. azonos árban az egyéb gyártók csúcsmodelljeivel (pl. a Pioneer CT9R magnóm). Magyarán megmondva: OLED754, LG BX = Nakamichi belépő deckjei; Q90 = egyéb deck gyártó csúcsmodelljei. És ez decknél független a szoba akusztikájától, TV-nél pedig a szoba világosságától.
-
petoth
csendes tag
válasz
Jorgi Kormi #57499 üzenetére
Valahol titkon ebben bízom én is. Talán egy hete volt, hogy az MM-ben az 55BX és 55CX ára egybecsúszott, azaz az 55CX is 350e-360e Ft körül volt. Azóta visszement megin 400 fölé az 55 CX.
Csak aztán nehogy az legyen, hogy 65BX is visszmegy 550-re, majd el is fogy mind a BX, mind a CX. -
PATTA86
csendes tag
válasz
Jorgi Kormi #57486 üzenetére
Amúgy segítsetek már, hogy egy full laikus személy az hol tud tájékozódni ahol tudja az oled tv tudását gyarapítani? Mert én még idáig nem találkoztam sehol olyan írással vagy magyar videóval ahol egy kezdő tulajnak el lenne mondva, "fel lenne világosítva", hogy mi micsoda? Sokan még azzal sincsenek tisztába, hogy mi az a "ting ting" vagy a "vertical banding" amit általában hall az ember az oled tvkkel kapcsolatban. Sokaknak kb annyi van meg, hogy a v.b.-nél a fekete szürkés a t.t.-nél meg a fehér világos kékes rózsaszínes a kép. Pl. itt van ez a kettő teszt videó is, honnan tudjam, hogy mit kell rajta nézni, hogy mi a jó, mi a rossz, hogy jó e panelem a tvbe?? Bocsi, hogy most kicsit full hülyébe adom, de sokan olvasgatják itt a topikot úgy, sok sok mindennel nincsenek tisztában és ilyen alap dolgokra nem kapnak választ, csak jobban a szakmai hszek mennek itt és full kínai neki minden.
Jó lenne egy olyan videó/írás, hogy "Oled Tv ismeretek kezdőknek" amiből lehetne tanulni és elsajátítani az oled tv világát, mert mindenki kezdőként kezd(i)te...
thx
-
Pro Koryak
addikt
válasz
Jorgi Kormi #57344 üzenetére
Neked GZ van, azért ...
amúgy azok nem is kellenek.
-
Semin
őstag
válasz
Jorgi Kormi #57250 üzenetére
Olyan ~350k lenne a keretem egy 55"-os oledre. van BB ebben a kategóriában? Fontos az AirPlay 2 és opcionálisan a HomeKit támogatás. Csak LG jöhet így szóba?
Köszi előre is!
-
Celtis
veterán
válasz
Jorgi Kormi #57197 üzenetére
Ezt már kitaláltam anno, hogy miért ne lehetne egy nagyjából statikus információ (akár egy képernyő fotó) alapján előtorzítani a színeket a képernyő különböző részein, és ezzel kompenzálni a tintinget. Tovább lehetne növelni a panel kihozatali arányt, habár a jelek szerint már akármilyen sz@rt is beletesznek a TV-kbe.
Az LG még nem jelentkezett, hogy megvegye az ötletemet.
-
arn
félisten
válasz
Jorgi Kormi #56961 üzenetére
A 48as pont jo lenne az asztal moge
tervben volt, de a cx panelfiasko utan mar nem gondolom annyira jo otletnek. Meglatjuk, most egy idore kiabrandultam belole.
Tvbol is a kov sony lesz, vagy egy 75os x900, vagy meg varom a kov oledet.
-
arn
félisten
válasz
Jorgi Kormi #56959 üzenetére
en ezt inkabb mar monitorban latnam szivesen
tvt nem nezek annyit.
-
törölt tag
válasz
Jorgi Kormi #56950 üzenetére
Hiányérzetem nincs, de Vivid módban látszik azért, hogy HDR-ben ütős az, amikor adott részletek fényesebbek. A Vivid ezt leszámítva borzasztó, de nekem megmutatta, hogy ha tehetem, akkor OLED-en belül érdemes az Evo panelben gondolkodnom.
-
válasz
Jorgi Kormi #56798 üzenetére
Olvasgass inkább te. Nem javasoltam sosem drágán lcd az oled-el szemben. Addig jó az lcd amíg olcsóbb.
Tisztában vagyok vele,nem értem a hsz-det. Tudom mi a marketing. De ha több zóna lesz,az nem marketing hanem tény. -
wallace 234
őstag
válasz
Jorgi Kormi #56641 üzenetére
Elég baj ez, hogy ennyi hulladék van! Mert azt mondja az ember nah veszek, egy hibátlan oled tvt, mert prémium kategória! Erre ott tartunk, hogy már csak az ára prémium, tv már nem biztos. Ezért van tele mindkét topik, hibás tvkkel. Itt már a darab számít, minőség az másodlagos lett. LG jobban vigyázhatna mert, így sokan meginognak a technológiába vetet bizalmuk. De itt látszik egyre több darabot, adnak úgy jön elő a hiba. Lcd tvből kb 250 millió darabot adnak el világszerte! Így ott is több a hulladék!
-
válasz
Jorgi Kormi #56580 üzenetére
Nem de most komolyan. Az egy dolog, hogy valamilyen funkció gyárilag hiányzik egy tv-ből. Attól még el tudja dönteni a vásárló, hogy veszi vagy nem veszi. De a panel hiba az olyan, mintha vennék egy luxusautót 30 millióért és aztán meg állandóan márkaszervizben kellene cserélgetni a motort, mert valami baja van. Addig, míg nem találnak működőképes, nagyjából megfelelő erőforrást. Ez még akkor is gáz, ha jön egy sofőr és minden alkalommal elviszi a szervizbe. Ez szánalmas.
Közben meg azzal dícsérném a márkát és típust, hogy milyen f@sza a szerviz háttere, mert rendesek és azonnal jönnek elviszik, meg vissza is hozzák. Csak én érzem, hogy ez egy csöppet gáz? -
válasz
Jorgi Kormi #56577 üzenetére
Melyikbe, a mélyvízbe?
-
*RLaci*
addikt
válasz
Jorgi Kormi #56329 üzenetére
Ezt csak simán elindítom sötét szobában? Tv-n kell valamit állítani?
-
Joci??
senior tag
válasz
Jorgi Kormi #56276 üzenetére
Koszonom a tippet, mar csinalja is a kalibralast
-
Joci??
senior tag
válasz
Jorgi Kormi #56270 üzenetére
Dejo en meg nem kertem
van itt valaki koztunk aki tudna utolag csinalni ilyet?
-
arn
félisten
válasz
Jorgi Kormi #56269 üzenetére
Baromi nehez lenne megoldani, hogy igy jon dobozban, majd leszeded, ha kiraktad.
-
korpicschess
veterán
válasz
Jorgi Kormi #56236 üzenetére
Köszi, pont ilyenre gondoltam!
Előzőnek: használt vásárlásánál kell átnézésre, úgyhogy az átlag használat az nem működőképes. sajna.
-
snpetit
aktív tag
válasz
Jorgi Kormi #56236 üzenetére
Direkt írod ting ting-nek? Ha valaki új kolléga ez alapján rákeresne egy ferdeszemű csajt ad ki google. Vagy Neked az is járt mellé?
-
xedamen
senior tag
válasz
Jorgi Kormi #56094 üzenetére
Áhhá, közben próbáltam ennek a ting ting témának utána járni. Nem látok semmi hasonlót, leszedtem a fóliát gyorsan 😂
85%
90%
95%Szerk.: Igen, az 1%-os szürke az ocsmány... Járatom pár naoot, aztán kitalálom, hogy szerencsétlenkedjek elállással (visszaküldés, csomagolás, miegymás) vagy cseréltessek panelt.
Jut eszembe, garancia alatt esetleges beégés esetén is cserélik?
-
-
xedamen
senior tag
válasz
Jorgi Kormi #56092 üzenetére
Most két óra után valamivel jobb lett egyébként.
1% szürke
5% szürke
10% szürke
12.5% szürke -
Pro Koryak
addikt
válasz
Jorgi Kormi #56002 üzenetére
Nem, voltak itt mások is, akik napokig "sz.ptak", szenvedtek LG képbeállítással.
-
wallace 234
őstag
válasz
Jorgi Kormi #56002 üzenetére
Akkor aki Sony, vagy Panasonic oled tvt vett az nem küzd lcd elvonási tünetekkel? Nem az lehet, hogy az lg kép beállításai érdekesek? Pl eco kép módba 80as oled fény. Eleve a gyári értékek, fel vannak húzva. Mire a felhasználó be állítja, van aki gyorsan van aki nem. Míg a Sony, Panasonic nál, kicsit jobban oda figyeltek a kép módra. Az más kérdés, ha egy rosszul be állított lcd képét akarja oledre, mert annak semmi értelme.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Macska topik
- 3D nyomtatás
- Fujifilm X
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Elder Scrolls IV - Oblivion - Olvasd el az összefoglalót, mielőtt írsz!
- Autós topik
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 3511 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari
- HP ProBook 430 G4 Pentium 4415U (bios jelszavas)
- Nvidia Quadro M2000/ M4000/ P2000/ P2200/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000 / RTX A4000
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 13600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
- Bomba ár! Dell Latitude E6420 - i5-2GEN I 4GB I 250GB I HDMI I 14" HD I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest