- user2: Kia Ceed Gold 160 1.5 T-GDI MY2024
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Kempingezés és sátrazás
- gerner1
- sziku69: Szólánc.
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
-
LOGOUT
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
eL Geri
őstag
válasz
torma1981 #112918 üzenetére
Szintén passz. Viszonyítási alap nélkül nekem semmi extra érzésem nincs ezzel kapcsolatban.
Előtte egy Panasonic GT50-es plazmám volt, annál nem tükröződik jobbanHazudok, mert most ebbe a TV-be már "belelóg" a mennyezeti függő lámba tükörképe, ami az előzőben nem volt benne, de ez a méretnövekedés miatt van (42 >> 77). De legalább még egy ok, amivel rávehetem az asszonyt, hogy nézzük sötét szobában este
-
KTTech
veterán
válasz
torma1981 #112684 üzenetére
Igazából a G4-nél sem emelte ki a forgalmazó, legalábbis a garanciális feltételeknél. A "selling point" az nem hivatalos állásfoglalás, csak ami a garanciális feltételeknél megjelenik. A weboldalon ennyi van, jelen pillanatban is:
"2022 modellévtől az OLED G és Z sorozatszámú és 2023 modellévtől az M sorozatszámú televíziókra további 2 év jótállás a kijelzőre - amely tartalmazza az alkatrész árát, de nem foglalja magában a javítás munka- és kiszállási díját -, és amely a kötelező jótállási idő lejáratát követően, de legkésőbb a vásárlás időpontjától számított 5 éven belül érvényesíthető. "
Ezek alapján a G5-re is adják.
-
válasz
torma1981 #112684 üzenetére
G4-re igen, a termékoldalon ez selling point:
“2. A törvény által biztosított jótállás ideje alatt a jótállás kiterjed a munkadíjra is. A törvényes jótállás lejártát követően, a vásárlás időpontjától számított legfeljebb 5 évig a jótállás csak a panelra terjed ki.”
G5 esetén ez már nincs jelezve, minden bizonnyal egy ilyen kardinális dolog nem véletlenül, hanem mert nincs +2 év az újakra.
-
John D'oh
aktív tag
válasz
torma1981 #112671 üzenetére
Ha tinting vagy banding miatt akarsz cserélni azt az LG nélkül is megteheti az ember.
A tinting az első ránézésre kiderül és az már nem is változik utána, szóval 14 napos elállás keretein belül is panel lottózhatsz. A banding meg ugye idővel vagy javul vagy nem, de ha akarja az ember itt is megheteti az ember 14 napon belül.
Én amikor A80J-ről váltottam A80L-re háromszor küldtem vissza a TV-t a MM-nak. Az első tiszta pink, a második még rosszabb, a harmadik meg hasonló volt mint az első csak ezen még brutális banding is volt. (Ekkor lett elegem woledből és vettem meg az első QD-t)
Nem is volt bonyolult a folyamat. Simán felhívtam az ügyfélszolgálatot és elmondtam mi a gond. Konkrétan még a második után emlékszem még kérdezte is a csaj hogy küldjenek e harmadikat, pedig már picit kellemetlen érzéssel hívtam, de mondom ha még fel is ajánlja akkor miért ne -
Sasi001
senior tag
válasz
torma1981 #112669 üzenetére
A helyi szervizesnek nem sok beleszólása van ha kiadják, hogy Tinting meg homogenitás hiba miatt nincs panel csere. Kezdték a tintingel ami miatt már nem igazán cserélnek panelt, mondván a technológia velejárója. Már nem olyan zökkenőmentes a cserélgetés az Lg-nél sem.
-
válasz
torma1981 #112662 üzenetére
A vevői elégedettség végett ritkán csökkentenek a jótállás időtartamán a gyártók, de azért nem durva ez, láttunk màr ilyet nem egyszer a történelemben. (Nekem a hdd-k gari kiherélése a 2010 évek körül becsípődött)
Valószínű ahogy szokott lenni, osztottak szoroztak a HQ-ban és stabil már annyira az OLED vásárlói vonal, hogy a plusz szolgáltatásokat ki lehet vezetni.
(pl Samsung házhoz jövős ‘prémium gari’ is elég kellemes volt egy ideig a usernek) -
válasz
torma1981 #112662 üzenetére
25 perc telefonálás után sem tudtak az Lg-nél megygyőzni, hogy 5 év lenne rá a garancia: bizonygatta a kis hölgy, hogy rugalmasan kezelik a kijelző hibákat, de hogy leírva hol van az 5 év jótállás,( 3 általános, plusz 2 kijelző) mint G3 esetében /nekem az van/, azt nem tudta prezentálni. Megjegyeztem, hogy ez most egy szakmai fórum témája, és sokan ez alapján (is) választanak maguknak tv-t.
Szerk: visszahívtak, kivizsgálják, mert leírva ők sem találják.
-
eL Geri
őstag
válasz
torma1981 #112612 üzenetére
Én viszonylag ritkán cserélgetem a cuccaimat… és akkor is megsiratom a régit egy kicsit
Egyenlőre úgy látom, hogy sikerül egy hiba (tinting) mentes oled-et kifognom, nagynehezen (azért nem is annyira, jó ez a G-s fali tartó) fel is került a falra. Én most már évekig hozzá se akarok nyúlni. Reménykedve a, nem tipikus, tartósságban.
Nálunk napi kb. 0.5-2 óra között megy a TV. Évi maximum 1000 óra, de ha úgy alakul, akkor lehet fele annyi. Inkább a ki-be kapcsolás a sok, nem a nézett óra. -
huby80
senior tag
válasz
torma1981 #112508 üzenetére
Igen, van a családban Amibilight TV, nekem nagyon bejön. Picivel drágább a Philips, mint az LG. Ha tudásban egy lenne a panel, megvenném a Philipset, de így inkább az LG C4, aztán kap valami komolyabb háttér LED-et, ami követi az adást. Árban ugyanott leszek, de szebb lesz a képem...
-
hunspikey
őstag
válasz
torma1981 #112181 üzenetére
Az a baj, hogy régen ez működött, mert pl C9 és C3 között a jóisten se tudta megmondani, hogy mi a különbség a képét tekintve. Hangban még jobb is volt a c9... szebben szólt, sokkal öblösebb rendes mélyek voltak benne és volt DTS is.
Viszont mostanában rákapcsolt az LG
A G3 látványosan jobb a G2-nél míg a G5 köröket ver a G4-re. Szóval ha fennmarad a fejlődés akkor mindig azt fogod érezni, hogy ténylegesen régi, gyengébb technikát veszel az újhoz képest.
-
warren29
aktív tag
válasz
torma1981 #109799 üzenetére
" Márciusra lehet megint akcióznak ki tudja...."
Ez így van.
" 10% mínusz és ott van a 900k. "
Ez viszont nem, ugyanis a mostani legjobb ár a Mediamarkt-os ( tegnap óta él ez a csökentett ár ) ami 1.073.000.
Ha ebből az eleve akciós árból levonok ( de ugye ez csak fikció mert ilyen nincs ) 10%-ot akkor is csak 965.000Szóval a 900 még odébb van ha egyáltalán lesz olyan mielőtt kifutna.
-
KTTech
veterán
válasz
torma1981 #109771 üzenetére
A G4 még nem fut kifele, egyébként most alig drágább, mint a G3 volt. A 77G4 most épp 400 fonttal drágább (Richer Sounds-nál), ajándék LG US 70TR soundbarral, mint a 77G3 volt, amikor vettem, és nagyon jó áron fogtam ki - extrák nélkül - (utolsó darabok voltak). Május végére ugyanannyiért fog kifutni kb. mint a G3 futott ki.
-
-
-
alaves
addikt
válasz
torma1981 #109663 üzenetére
Igaz.
"Ha az e rendeletben meghatározott jótállási időtartam alatt a fogyasztási cikk három alkalommal történő kijavítást követően ismét meghibásodik, – a fogyasztó eltérő rendelkezése hiányában – a vállalkozás köteles a fogyasztási cikket nyolc napon belül kicserélni. Ha a fogyasztási cikk kicserélésére nincs lehetőség, a vállalkozás köteles a jótállási jegyen, ennek hiányában a fogyasztó által bemutatott, a fogyasztási cikk ellenértékének megfizetését igazoló bizonylaton – az általános forgalmi adóról szóló törvény alapján kibocsátott számlán vagy nyugtán – feltüntetett vételárat nyolc napon belül a fogyasztó részére visszatéríteni." -
Rewmac
aktív tag
válasz
torma1981 #109466 üzenetére
Jaja bár ezek után én nem bízom a mestermunkában
Mindegy majd lesz valahogy, de fura mennyit fordult a világ. Eddig iszonyat módon támogattam az LG cuccokat. Igaz minden TV-m pixel hibás lett előbb-utóbb. Sajnos én meg kiszúrom, de az, hogy a hibás panel eleve hibásra cserélik majd megtagadják az egész cserét, ilyenre nem voltam felkészülve.
-
Kerio
őstag
válasz
torma1981 #108929 üzenetére
Nem... nem. Nem kell kiválasztani semmit, és nem az Atmosról beszélek. A Netflix eleve nem mutatja a filmeknél a Dolby Vision logot, csak akkor ha tudja... Illetve a zöld gombot 7-szer nyomva is kiírja a TV, hogy "RGB 10b 4L12 DolbyVision"
Általános/Külső eszközök/HDMI beállítások/DolbyVision számítógép ki van kapcsolva, és így is feljön a logó. Szóval nem csalok
Amúgy lehet, hogy végül ezzel a beállítással lőttem be, csak keverem.
https://www.reddit.com/r/htpc/comments/1hnq79l/dolby_vision_on_windows/https://github.com/balu100/dolby-vision-for-windows?tab=readme-ov-file
-
Biga123
addikt
-
-
blakey
titán
válasz
torma1981 #108050 üzenetére
Nem az Apple TV+-ról írok, hanem a hardverről.
#108051 alaves
Az Apple TV (hardver) megoldása a legjobb, az alap fehér felirat is jól működik, szépen beállítja a megfelelő fényerőre, rendszerszinten, másik hasonló megoldást nem láttam. Mint írtam, a Kodi tud még hasonlót, ott még tetszés szerint állíthatsz. Egyéb hardver ilyet nem tud, legalábbis még nem fordult meg a kezemben, pedig sokat tesztelek, használok. -
hunspikey
őstag
válasz
torma1981 #107918 üzenetére
Hát ha abból indulunk ki, hogy a negyedik tandem réteggel olyan fényerő jött, hogy el lehetett dobni az MLA-t akkor vélhetően brutál jó lesz. A kék szín mindig is az Achilles ínje volt az OLED-nek, nevetséges 80 nit körüli maximális szín fényerővel, ezt most duplázzák szerintem.
Aztán persze így hogy láttuk működni az MLA-t előbb utóbb (G6 vagy G7) lesz a mostani G5 négy rétegű tandem panel majd MLA-val.. teljesen logikusan be fog következni ha a samsung illetve kína erre kényszeríti őket, azért az MLA csak 50% fényerő plusz, tehát ha megy a 2000 nit az új panellal, akkor majd megy a 3000 is 4 réteg + MLA!
Az csocsó lesz már nagyon.
Zárójeles megjegyzés, hogy az MLA nem csak a fehér max fényerőn hozott hanem a szín volumenen is hiszen mind a 4 pixel fényerejét növelte ezért color gammutban is fejlődést hozott. Ezt akkor most elveszítjük?
-
dropi
senior tag
válasz
torma1981 #107204 üzenetére
Plusz ne felejtsd el, hogy nem mindegy milyen rendszer van rajta. Ez is sokakat befolyásolhat. Nekem mindenem Goggle, így valszeg csak ilyen tv-m lesz (Kirpobáltam a Samsungot, nekem nagyon nem jött be, ahogy az LG sem, a Magic Remote-ot meg óránként akartam belevágni a tévébe). Szóval messze nem csak a panelből áll a tévé.
-
válasz
torma1981 #107204 üzenetére
Igen ,műszerrel mérhető különbség a QD OLED pedig jelenleg még mindíg jobb színfényerőben , mint az MLA és tök mindegy mennyivel jobb ebből a szempontból.
Azért nem kapkodnak érte ,mert drága és nem annyival jobb, hogy megérje ezt kifizetni,de ettől függetlenül a csúcson van.
Vannak emberek ,akiknek nem jelent problémát kifizetni az árát és az sem érdekli őket ha nem a legjobb ár/értéket kapják. Nincs ebben semmi kivetnivaló számomra. -
Farkassacred
őstag
válasz
torma1981 #107196 üzenetére
Az érték már az ami nincs meg ebben a cégben sem. 2 széria hibás oled sorozatukkal megszívtam már, a gyárban ezek még az lg-nél is jobban tojnak kb mindenre. Egy ügy még folyamatban (ahol nekem kell laptop hűtővel hűtenem a tv tápját), kíváncsi leszek mi lesz belőle. Körülbelül 15 db ugyanilyen esetet osztottam meg velük külömböző fórumokról és már nálam is járt 3 tv, mind elcseszett volt sajnos. De szerintem még így se fognak vele foglalkozni.
Ez a minőség már a múlté, személy szerint nem ajánlom már senkinek se. Ha mégis elviszik jön is a helyére egy g4.. -
válasz
torma1981 #107199 üzenetére
Nem is arról van szó mennyivel jobb, hanem arról ,hogy még mindíg a legjobb szinte mert QD-OLED panelt használ és remek a képfeldogozása. A legjobb OLED Tv-t még Vincent szerint is ők adják jelenleg.
Leírom újra, nem ár/ érték arányról beszélek, mert abban egyre szarabb a Sony még Konzolban is. -
Icewloxy
tag
válasz
torma1981 #107199 üzenetére
Az elvakult fanok egyébként megveszik semmi mással nem foglalkoznak. Csak azt nem tudják hogy a G4 és s95d is már jobb nála bekalibrálva fele annyi pénzért. 2025-ben lesz nagyobb verseny mert Sony és Samsung Fronton is jön a legújabb qdoled kijelző és most a Sony meg tudja mutatni hogy tud-e valami pluszt. Nyilván ár értékben mindig le fog maradni . Ha meg nem hoz ki most se új modellt 25-be akkor szépen kezd lemaradni lassan mindenki mögött.
-
-
-
Yodamest
veterán
válasz
torma1981 #104359 üzenetére
De hogyan próbáltad ki? Most nyilván ha csak átkapcsoltál és közben semmit nem finomhangoltál, akkor nem lesz jó az eredmény. Mondom nekem filmmaker módban van a C2 (default filmmaker), windows sdr fényerő 10%, így semmi kivetnivalót nem látok benne, nem túl sötét, nem túl világos.
-
Yodamest
veterán
válasz
torma1981 #104300 üzenetére
Nah ezt az oled-windows viszonyt tegyük rendbe, èn így használom a C2-t már 2 éve tudom miről beszélek:
A windows gépházban, a kijelzőbeállításoknál van egy sdr/hdr csúszka, amivel azt tudod szabályozni, hogy a hdr tartalomhoz képest milyen fényereje legyen az sdrnek. Azt mondanom sem kell, a tv végig hdr képmódban kell legyen és windowsban a hdr be kell kegyen kapcsolva. Mindenképp érdemes ezt a csúszkát jól beállítani, mert nem akarja senki azt, hogy az sdr tartalom hdr fényerővel jelenjen meg, illetve azt sem, hogy adott esetben túl sötét legyen a hdr-hez képest. Az sem igaz, hogy pc módban csak 2 képmód érhető el, én pl. filmmaker módban használom a C2-t a pc módban.
-
Delphinus
kezdő
válasz
torma1981 #100693 üzenetére
én előttem még mindig ködös az, hogy ha az összes teszt példány kalibrálva volt, hogyan is tudta megverni ugye ahogy irtátok (CSAK KÉPMINŐSÉGET néztek) az a95l a s95d-t???, mikor tegnap mutattátok itt pont magabiztosan mennyit fejlődött az új qdoled panel... (s95d vs s95c) ki kapott vajon ezért sok pénzt az asztal alatt?
sok az ellentmondás sajnos.
-
Kiratheonly
tag
válasz
torma1981 #100396 üzenetére
Igen, ezt én is tapasztaltam. De úgy fogalmaztak, hogy az a partner, aki velük van kapcsolatban (magyaroszági LG márkaszervíz).
Szóval pontosítva, nem elég hogy LG partner legyen, de magyarországi cégnek is kell lennie, mert az Alza Csehországban vizsgálja be az eszközöket, nem a magyar LG márkaszervízben járt a készülék, mert azt lekérdezték.
-
pkaresz
őstag
válasz
torma1981 #99937 üzenetére
Világos! Nekem is van rá rendes garancia! Aki már megégette magát egyszer az vigyáz a tűzzel, értem én. De azért nem venni egy új generációs terméket , mert mi lesz ha.....
Mondom ezt úgy, hogy Pana volt a tuti , a plazma még meg is van. Féltem az Oled től. Lásd a sok tinting, banding, inhomogén panelek, egyszer csak szembe jött a QD Oled. Na most, gondoltam én. Eddig nem bántam meg.
Ennyi!
Mindenki a saját döntését vigye végig, s nem fog hibáztatni senkit! -
PhoenixSzG
tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- user2: Kia Ceed Gold 160 1.5 T-GDI MY2024
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Vezetékes FEJhallgatók
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Premier előzetesen az FBC: Firebreak
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen processzort vegyek?
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - HP Elite / ZBook Thunderbolt 3 docking station
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Kingston KC3000 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dell D6000 univerzális dokkoló USB-C/ USB-A, DisplayLink & Dell WD15 (K17A) USB-C + 130-180W töltő
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest