-
LOGOUT
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
uszid94 #58646 üzenetére
Felismeri a tévé, ha HDR vagy Dolby Vision anyagot indítottál el, jobb felül meg is jelenik egy címke, hogy melyik módba állt. Ha ezután megnyitod a beállításokat, akkor testreszabhatod a képmódot, ami adott bemenetre (ez lehet belső lejátszó is) érvényes lesz. Ha pl. Netflixen HDR és Dolby Vision verzió is van, akkor az utóbbit fogod csak látni és azt fogja lejátszani a tévé.
Én az RTINGS beállításaiból indultam ki, pár apróságot módosítottam szemre. Kalibrálva lenne az igazi, de majd talán a következő készüléknél.
Az üzemidőt szerintem csak a szervizmenüben tudod megnézni, amihez külön távirányító is kell ha minen igaz. Szerintem ezt kár piszkálni.
A beégéshez kapcsolódó dolgokat nem tudom fejből, nem foglalkozom vele, de ezek amúgy is kereshetőnek tűnnek.
-
uszid94
tag
válasz
Pro Koryak #58648 üzenetére
Bakker ezt nem is tudtam lehet így keresni... ezt a keresési módot hiányoltam a weblapon XDXD mindig főoldalon keresztül kerestem és nem értettem miért nem lehet szavakra rákeresni egy topicon belül.
-
XboxGamePass
senior tag
Módosítottam a tv "helyét", hogy hozzá férjek más appokhoz is, pl Disney+, de hiába jelent meg, továbbra sem engedi használni. Ki lehet esetleg valahogy kerülni? Más meg, hogy a képbeállításaim úgy tűnik ez a terület váltás resetelte. Gondolom elveszett és újra kell beállítanom?
-
uszid94
tag
Sziasztok!
Előre is elnézést az amatőr kérdésekért, biztos volt már régebben tökre hasznos infókat olvasgattam itt, de egyszerűen nem találom. Több mint 400 hozzászólást elolvastam már, nem emlékszem milyen évben hónapban olvastam. Frissen vásárolt lg 55cx3 milyen teendőim vannak azon felül, hogy használjam? Letöltöttem torrenten HDR filmet, honnan tudom, hogy az a film tényleg hdr? Mikor külső hdd ről elindítom a filmet jobb fenti sarokban kiírja HDR utána pedig dolby vision most akkor melyik ez a film???Fenti hozzászólásokban azt olvasom a hdr tartalom mehet nyugodtan 100as fenyerővel a dolby vision pedig 50 el. De ha mindkettőt, így kiírja a tv akkor most milyen tartalmú a film? Vagy külön be kell kapcsolni hozzá a hdr t? Azt hol tudom megtenni? Ki milyen beállítást használ az oled tv jére, hogy későbbiekben ne történjen meg pixelesedés vagy beégés?? Milyen beállításokkal tudnám legjobban kímélni a panelt? Ezt a logó védelmet, hol tudom beállítani? Hol találom, hogy a tv automatikusan felismerje az sdr , hdr, dolby vision tartalmat és automatikusan beállítja magának az sdr-nek beállított értéket vagy a hdr tartalomnak legjobban megfelelő értékeket vagy éppen a dolby visionét? Ilyeneket hol tudok beállítani?
Barátnőm nagy szokása, hogy csak bekapcsolja a tv -t háttérzajnak múltkor 1 orán keresztül mehetett az alap képernyő animálás arra gondolok mikor nem nyúlnak a tv hez hosszú ideig es berak ilyen animálást ... ilyenkor mit állítsak be, ami nem veszi úgy igénybe a panelt... ? Hol tudom megnézni az üzemi időt?? Sehol se találom... Milyen gyakran csinál a tv automatikus karbantartást? Vagy inkább én indítsak heti 1 pixel frissítést ki hogyan szokta ezt csinálni?
válaszokat előre is köszönöm! -
alaves
addikt
válasz
ImACeltic #58639 üzenetére
Fekete közeli megjelenítési szabálytalanság (near black falshing/flicking). Sok minden befolyásolja: szabálytalan EOTF görbe (fw-ben), tömörítési codec (HEVC) paraméterezése, stb. Nem érdemes foglalkozni vele. Legújabb fw és/vagy kalibráció tudja csökkenteni a mértékét.
-
sirály69
őstag
Valaki használ rajtam kívül 55GX3LA tv-t falra rögzítve?
Lenne 1-2 kérdésem.... -
Flap
csendes tag
Sziasztok! 55C9, 55CX és 55BX között mik a fő különbségek? Hasonló árban vannak, a C-t használtan venném, a BX-ez pedig újonnan.
2 év gari a C-re van még, az új BX-re ugye három lenne. Köszi! -
ImACeltic
őstag
Hali!
B8-on észleltem azt a Batman Kezdődik (eredeti 4K lemez) filmnél, hogy a stáblistánál a képernyő főleg jobb felén sötét szürke folt villog a fekete háttér alapon. Ez pl videójátékoknál nem szokott előfordulni. Ez a lemez hibája lehet? Szokott ilyen előfordulni? OLED fény 100 mivel HDR a film, a sima fényerő pedig 50.
-
snpetit
aktív tag
válasz
walkinonice #58629 üzenetére
Járasd normál tartalommal pár napig és hagyd végig futni a kompenzáló ciklusokat. A pacáknak el kellene tűnniük, a banding esélyes, hogy marad
-
alaves
addikt
válasz
Ha van kedved és időd: 3x közvetlen egymás utáni kézi pixelfrissítő (1 órás) futtatása. Ha nem akarsz bajlódni, azonnali kijelzőcsere.
-
powerup2
addikt
válasz
walkinonice #58634 üzenetére
Én most gyorsan megnéztem és nálam az 5% rendesen szürke nincs semmi zavaró rész szép homogén a felület
65"CX .
-
Dealer95
őstag
válasz
Nekem most hamarosan jár le a gari a 65C8-ról, kb 1 hónap múlva... Emiatt félek panelt cseréltetni, félek, hogy rosszabb lesz, mint volt
-
sirály69
őstag
válasz
mint ha csak 1 hibás led tv-t látnék....
-
mglita
tag
válasz
Pfu ez durva.. És a fekete foltot leszámítva a függőleges sávok normálisak?
-
powerup2
addikt
válasz
Panelcsere lesz
-
walkinonice
újonc
Sziasztok,
Panelcsere után 5% szürke teszten fekete foltosodás van elég nagy területen a képernyő bal és jobb részén. Ez idővel javulhat, vagy ismét kérjek cserét? Eredetileg rózsaszín tinting miatt cserélte az LG az első panelt, de ez a mostani hiba sötét jeleneteknél is feltűnő filmek közben. Most ez komoly, hogy félmilliós TV ilyen?
OLED65BX
Bocs a rossz minőségű képért, a lényeg látszik.
-
ribarszki
őstag
válasz
Jorgi Kormi #58627 üzenetére
Nálam meg a kisgyerekeim miatt le van takarva a gyári fóliával. Csak amikor nézzük akkor vesszük le. Nem szép, de védi az esetleges maszatoktól, repülő legótól, stb..
-
Methox91
junior tag
Napi 1-2 óra napsütés ablaküvegen keresztül káros lehet oledre? Nem szívesen huznám le redőnyt vagy rendezném át a szobát.
-
-
gyuromoj
veterán
Értem, köszi.
Már csak azt kéne eldöntenem hogy 55" vagy 65" legyen.
51" plazmát cserélnék le.powerup2
Természetesen tervben van, de kezdésnek lehet csak egy x96max+ lesz, aztán majd később egy komolyabb masina esetleg.
Audioquest Pearl 48 kábelt néztem első körben, elég hozzá hogy a képminőség rendben legyen? -
Pferi
senior tag
Sziasztok!
nem bírtam ki, rendeltem egy LG OLED55CX3LA 399.000-ért. Néztem a LG OLED55C11 árát, 600.000-et nem adnék érte és a CX-ről jókat írtatok itt, úgyhogy ez mellett döntöttem. PS5 -höz szerintem jó választás lett. -
gyuromoj
veterán
CX médialejátszója mennyire vállalható?
4k remux mkv-val hogy boldogul? -
Flap
csendes tag
Akkor mit javasoltok most? Új BX 319e Alzában...vagy marad a használt de elméletileg nagyon megkímélt még 2 év garis B7...beégéstől ennyire kéne félnem? A 2 év jótállás gondolom fedezi ezt és cserélik a panelt ha baja lesz..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi 12 - az izmos 12
- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
- Parkside szerszám kibeszélő
- Xbox Series X|S
- Kerékpárosok, bringások ide!
- EA Sports WRC '23
- Hardcore café
- Motorola Edge 60 Fusion - nem csak a forma időtálló
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Olcsó "üvegkalitka" az Ocypus kínálatából
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP ProBook 430 G3 - i5-6GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HP 200W (19.5V 10.3A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm töltők + tápkábel, 928429-002
- Samsung Galaxy S20 FE 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPad 8 32GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest