- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
-
LOGOUT
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
wallace 234 #87471 üzenetére
A szervizmenü valószínűleg logolja a store módot, vagy lehet, hogy egyszerűen szerepelt a papírokon.
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz
Vhiktor #87045 üzenetére
Azt honnét lehet tudni, hogy mennyi van benne? Ill. van olyan mutató, ami a kikapcsolt képernyőt és a tüzijátékot nem számolja?
(Tudtommal csak a szervizmenüben logolják ezeket, ezért én úgy vagyok, hogy várok 3-4 hónapot, és annyi idő alatt csak megy eleget a tévé.)#87054 powerup2
Köszi, én is így emlékeztem rá. Ill. a tévémben nem talláltam ilyen számlálót. -
törölt tag
válasz
kolosszus87 #87035 üzenetére
Telekomnál 837 ezer forint a 65G3 (szolgáltatás nélkül 880 ezer), van raktáron.
Pár napja írták, egy próbát biztos megér. -
törölt tag
válasz
morfondőr #86685 üzenetére
A C8-at én 3-as dejudderen használtam, a G3-at pedig a "Cinematic" presettel.
A Shield viszont hajlamos nálam megbolondulni és szaggatni, főleg DV filmeknél ahogy észrevettem. Újraindítás segít és lehet placebo, de mintha lejátszás közben menüből egy "match framerate" is kisimítaná. (Azért írom a placebót, mert a Plex tudtommal egyébként is vált framerate-et.)
-
törölt tag
Távirányítóra kíváncsi vagyok, de max. odáig jutottam, hogy a B&O távja lehet ilyen (a tévéiknak LG a belseje). De azok a távok drágák és furák, és nem háttérvilágítottak.
Harmony Elite volt még jó egy időben, aztán eladtam, mert a működése (az egész koncepció és mellé a szoftveres megvalósítás) kezdett terhessé válni.
-
törölt tag
válasz
rendon #86638 üzenetére
A G3-ról azt tudom elmondani, hogy a C8 után gyakorlatilag játék módban érzékelem a legnagyobb előrelépést. Egyelőre még túlzónak is látom alkalmanként. (Valamilyen más képmódban is elő lehet hozni egyébként az alacsony késleltetést, de az ilyeneket még meg se néztem.)
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz
Zsömica #86531 üzenetére
Rendben, ha neked az megfelel (mindenféle gúny nélkül). Nekem viszont nem ideális úgy sajnos; kettővel ezelőtt leírtam, hogy miért nem.
Időközben kipróbáltam és késés nincs, viszont Atmosnál sűrű kihagyások jelentkeznek, DTS-HD-nál pedig ritkábbak és csak egy fél pillanatig tartóak, de nyilván ez használhatatlan így. Az lesz, hogy a PS marad eARC-on (azzal jó és a tévés appok mellett azt használom a legtöbbet), az XBOX és Shield pedig megy az erősítőre.
(LG 77G3, Denon X4800H, Avinity Ultra High Speed kétméteres kábelek) -
törölt tag
válasz
morfondőr #86525 üzenetére
Erősítőn keresztül nekem is voltak gondok. Nekem a Shielddel az, hogy a képet láttam, a tévé távirányítója viszont nem a Shieldet, hanem a webOS-t akarta vezérelni. Ill. az erősítő is random átállt valamelyik korábbi bemenetre. A PS5 emiatt rendszeresen be is kapcsolt, amikor tudom is én csak Netflixet néztem volna. Most kilőttem benne a CEC-et, így viszont az erősítő távján kell váltani hozzá a bemenetet. Meg hát a képmódokat is kézzel kellett kapcsolni (az ALLM ezen már segít). Nem a legkényelmesebb.
Ma talán átkábelezem a dolgokat, hogy a tévére kössek mindent, ez már egy régi terv volt. Aztán meglátjuk.
-
törölt tag
válasz
blakey #86523 üzenetére
Igen, azért írtam, hogy sokmindent sajna nem tud tenni. Én is optikát használnék, amíg nem derül ki, mi a gond. A legjobb lenne kipróbálni egy más típusú erősítővel is, csak ilyenek meg nincsenek minden bokorban.
Budapesten egy Denon X1500H-t fel tudok ajánlani egy próba erejéig, ha odáig jut a dolog.
-
törölt tag
válasz
blakey #86521 üzenetére
Ha streamet néz és házimozi van, akkor a DD+ kódolású Atmos azért hiányozhat. Nem tudom, hogy ha ezt nem támogatja a rendszer, akkor milyen sáv megy.
Vezérlőjel sincs, engem ez is nagyon zavarna. Persze, ha esetleg inkompatibilitás miatt nem megy normálisan (Yamahákkal semmi tapasztalatom nincs), akkor sok lehetőség nem marad.
#86518 HELLAFLUSH
Szoftver gondolom a tévén és erősítőn is friss? -
törölt tag
Ez nektek valószínű nem segít, de Denon erősítőkkel (X4300H és X4800H) nekem szépen ment az ARC. CEC be van kapcsolva, amúgy is a tévé távjával távirányítok. (Az eARC-ot még nem próbáltam, át kéne kábelezni, hogy a tévébe kössem az eszközöket.)
-
törölt tag
válasz
HELLAFLUSH #86505 üzenetére
Ennek működnie kéne minden további nélkül. Csak olyan valószínűtlen dolgok jutnak eszembe, hogy nézd meg, nincs-e bekapcsolva az eARC a tévén (de szerintem ez inaktív ha az erősítő nem támogatja), vagy hogy Auto Surround módban van-e az erősítő.
Vagy talán a kábel, de hát ezer éves dolog az ARC és sztereón megy is.
-
törölt tag
válasz
Zsömica #86304 üzenetére
Nem is állítom hogy nincs így, a játék mód nekem is az egyik fő érv volt az LG mellett. Az előbbi hozzászólással csak azt mondom, hogy LG-nél is lehet/ett miért tűkön ülve várni az új firmware-t, és van az a klikk, amelyik pontosan ezt teszi, és manuálisan telepíti is az első adandó alkalommal.
-
törölt tag
válasz
Zsömica #86293 üzenetére
Pedig a G3-mal kapcsolatban is épp a game módon megy az elégedetlenkedés, mert úgy nincs brightness booster, ami rögtön szembetűnik. (83"-osra nem vonatkozik azt hiszem, mert abban eleve tavalyi panel van.)
Ill. masszív black crush is jelentkezett rajta a DV tartalmaknál, ezt nem régen javították a szoftverben.
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz
Elektrosokk #86259 üzenetére
Azon tudtommal webOS 5 fut, ami a frissítés után elég hasonlóan néz ki a webOS 6-hoz. Az idei tévéken pedig webOS 23 van, amelyikben megint reszeltek pár dolgot. (Jobban nem merültem el benne, mert én 4.5-ről megyek 23-ra, ezért így is, úgy is minden új lesz.)
-
törölt tag
Szerintem azok valamilyen előzetes árak lehettek. Én az Alzára emlékszem, hogy megjelenés előtt listázta már a tévéket és jó magas áron; számokat nem tudok visszaidézni.
Még az Interhifi rakta fel őket jó korán és drágán, de számomra az egy ismeretlen üzlet és a honlapjukra nézve az is marad.
-
törölt tag
válasz
dgyuri0123 #85218 üzenetére
Állítólag ez rendre előjön az LG OLED-eknél, pl. az enyém is ilyen volt. (Engem nem érdekelt, mert két méterről már nem látszott, csak átszereltűk a tévét és akkor vettem éppen észre.)
-
törölt tag
válasz
ForRedGlory #85136 üzenetére
Ez gyakorlatilag a THX által ajánlott 36 fokos látószöget jelenti.
-
törölt tag
válasz
blakey #84502 üzenetére
A Bravia Core és talán már a Disney+ is támogatja a DTS:X hangot (ez egy veszteségesen tömörített változat ha jól értem, nem a lemezeken levővel azonos). Látszólag a Disney+ az oka, hogy az idei LG tévékbe visszatért a DTS támogatás. Én filmeken is elég nagy arányban találkozom DTS sávval, többnyire DTS-HD-vel.
-
törölt tag
Igen, a 65C3-at írtam is lentebb. Érdemes azért megvárni a magyar árakat, tavaly nem voltak annyira húzósak, mint ahogy a vacak árfolyamból következett volna. (A Prohardver is valamilyen pillanatnyi árfolyammal vált, a 83G2-t potom egymillió forinttal lőtte fölé az egyik itteni cikk.
Bár lehet, hogy annak a listára is csökkent, valami kavar volt ezzel.)
-
törölt tag
válasz
Pro Koryak #83199 üzenetére
A linken pedig az, hogy "LAST UPDATED MARCH 18, 2022", baszki. Kell még segítség, vagy innen már menni fog?
-
törölt tag
válasz
Pro Koryak #83197 üzenetére
A 3200 EUR a 65C2 nyitóára és tavaly májusban sem volt épp olcsó az euró, sőt. (A 65C3 3300 EUR lesz.) -
törölt tag
-
törölt tag
válasz
Vhiktor #83147 üzenetére
Már a KS8000-rel is ilyen volt (bár, az nem is egyszerűen csak game, hanem PC módban ment nálam), de ezek szerint van, ami legalább a Samsungnál is állandó.
A panel viszont nagyon tetszik és a mostani helyzetből kiindulva valószínű, hogy lesz még valamikor QD-OLED tévém. -
törölt tag
"Hihetetlen, hogy amiket tesztelők műszerekkel lemérve a jelenleg megvehető legjobbnak tartanak, azt egyesek néhány panaszkodó miatt "vállalhatatlannak" tekintik."
Az "egyesek" ezt a gyári profilra írták zárójelben, és úgy a műszerek szerint is egy agyoszaturált vacak az S95-ben a game mód. Azt valóban nem követem olyan közelről, hogy mikor milyen, elnézést, ha ezen a héten épp jó.
"Ez a TV, ha fontos a játék, akkor az egyik legjobb választás (bármelyik W-OLED-hez képest)."
Neked. Én meg egy nagyobb FALD LCD-t is előbb vennék, főleg ha tud DTS-t (mert nem csak a játék fontos, hanem az is).
-
törölt tag
Az AVS-en mások a tapasztalatok, plusz a beszámolókból az S95 Game módját bugoktól függetlenül sem lehet igazán helyesre kalibrálni. (Gyárilag pedig gyakorlatilag vállalhatatlan.)
Vannak más szempontjaim is: 80-90" közötti méret és DTS, vagy legalább az előbbi teljesüljön.
-
törölt tag
válasz
Farkassacred #83131 üzenetére
Samsungban szar a game mód, Sony-ban meg csak egy 2.1-es port maradna szabad. A Sony szoftverétől általában is tartok. Ill. QD-OLED-ből nincs 80" fölötti, én pedig oda akkorát szeretnék már.
-
törölt tag
válasz
Farkassacred #83126 üzenetére
Adott embernek adott célra megfelelőbb viszont van. Hálóba netflixezni pl. Sony QD-OLED-et vennék (ha vennék oda tévét, végül mást raktunk a falra). Nappaliba, ahol konzolokon játék is megy, egyelőre biztos nem.
-
törölt tag
válasz
Farkassacred #83121 üzenetére
A panelek a legjobbak, csak sajna egy tévé sokkal többől áll. Hiába csúcs a kép (már amelyik képmódban az, game mód gyengeségeire gondolok), ha a készüléket amúgy nem jó használni, ill. korlátoz az I/O és/vagy a szoftver amit írtál is.
-
törölt tag
válasz
adrian14 #83071 üzenetére
Nyár felé még csökkenhet az áruk. Viszont ez az árfolyamoktól is függ, ill. a C3-ak érkezése után a C2-t már elkezdik kifuttatni. Én inkább biztosra mennék és a mostani időszakban vennék tévét ha megfelelő áron van a kinézett modell.
De mindenki másként gondolkodik, lehet, hogy másvalaki inkább várna.
-
törölt tag
Nem lehet ezt megszokni, ahogy többet használod? Nekem 144 Hz-es monitorra váltva a simán futó FPS játékokkal volt rosszullét az első napokban, aztán semmi.
VR jópofa és egyben elég komoly is. Kipróbálva engem az zavart, hogy beleizzadok, meg általában hogy van egy sisak (tudom, HMD) a fejemen amitől nem látom-hallom a környezetem.
-
törölt tag
válasz
bigdigit #82919 üzenetére
Tévére nem is kell akkora részletesség, mert jellemzően sokkal kisebb a látószög, mint asztalnál ülve egy monitoron. OLED tévén viszont van olyan dinamika, amilyenre kevés monitor képes. Ez, és a nagy méret sokat hozzátesz a grafikához. Próbáltam időről időre egy korrekt 30" körüli játékos monitort nézni a géphez, de banyek az IPS-es ipari hulladékok mindenütt, néhány Samsung VA, és pár szuperniche mini LED a kínálat. Most már szerencsére lesznek OLED monitorok is.
-
törölt tag
válasz
blakey #82892 üzenetére
Nekem az LG C8-am nézett ki hasonlóan, amikor költözéskor a dobozában állt sokáig, majd újra bekapcsoltam. Másnapra rendbejött és azóta is jó, lefutott egy kompenzáció, gondolom.
Mondjuk az az S95B valószínűleg egy hibás darab sajnos. (Amennyire látom, AVS-en pl. alapvetően is más az S95B megítélése mint itt. Sok panaszba futottam a mindenféle hibák miatt.)
-
törölt tag
válasz
dgyuri0123 #82838 üzenetére
"Akkor mesélj, mit rontok el?"
Valószínűleg semmit. Anno nekem is hibásan jelentek meg az ékezetek, akkor még Samsung KS8000-em volt. Egy Technistar K2-t is vettem, hátha azzal jó lesz, de nem lett jó. Nekem az segített, hogy nem néztem kábeltévét, ill. már a Vodától is leléptem.
-
törölt tag
válasz
dgyuri0123 #82742 üzenetére
A "Magas" beállítás halványít a legerősebben.
Eleinte mindig a hibákra áll rá az ember szeme. Szerintem egy pár napot érdemes várni, hogy tényleg zavar-e. Én alapvetően nem cseréltetném, de az én vagyok. (Jelenleg a QD-OLED látszik általában jóval homogénebbnek, csak ott kevesebb gyártó és méret közül lehet válogatni.) -
törölt tag
válasz
Jorgi Kormi #82737 üzenetére
Sőt, a tintinghez sincs.
-
törölt tag
válasz
proly01 #82496 üzenetére
Azt tudom, hogy létezik hozzá külön szerviztávirányító. Neten írnak egyéb módszereket (kommentekben is, ill. van sok egyéb oldal erről), de én soha nem próbáltam se távirányítóval, se máshogy.
Vissza lehet állítani utána, igen. Személy szerint az ASBL kikapcsolásától nem félnék, csak ne nyomjon félre az ember valami olyat is, amiből aztán fixen baj lesz. Ill. tudni kell, hogy a beégés kockázatát ez megnöveli. Hogy megéri-e, ki mennyire ítéli kockázatosnak, meddig tervez a tévével, ez saját döntés.
-
törölt tag
válasz
Farkassacred #82487 üzenetére
ASBL eléggé látványos, ahogy statikus képnél elkezdi csökkenteni a teljes fényerőt. Nálam ez akkor jön elő, amikor megállítom egy időre a lejátszást, meg Witnessben amikor nehéz puzzle előtt ültem sokat.
Monitoros használatnál is biztos látszana. De ASBL minden OLED tévén van tudtommal.
Garanciás kérdést passzolom.
-
törölt tag
válasz
Amilo02 #82163 üzenetére
Ránézésre egy IR Blaster. A Magic Remote más eszközöket is tud infrán vezérelni. Ha egy ilyen eszköz pl. zárt helyen van, ahol nem látna rá a távirányító, akkor melléteszed a blastert és működni fog.
-
törölt tag
Én is az Ambilightot és a távirányítót akartam kiemelni (ha valakinek ezek tetszenek, nekem igen).
#82157 dpeterfy32
Állítsd a Philips színhelyes módjaiba a tévét, műszer nélkül kb. ennyit lehet megtenni vele. Ha ennél több kell, akkor kalibráltasd be, ahogy közben írták is. -
törölt tag
válasz
Farkassacred #82138 üzenetére
Igen. Nekem a négy 2.1-es port kéne egy mai tévén, hogy a szabvány hatodik évében ugyan ne kelljen ezen malmozni. DV-ben játszok az XBOX-on, de az annyira nem izgat.
LG-ről tudom, hogy a játék mód is színhelyesre hozható, már problémamentes igazából. A többit nem követtem az utóbbi időben, hogy ilyen tekintetben milyenek.
-
törölt tag
Játék módban 120 Hz + Dolby Vision szerintem csak LG-n van. Amikor az A90J-t nézegettem, akkor még nem volt rajta VRR, ALLM, és játék módban erős poszterizációra is panaszkodtak. Nem tudom, hogy a mostaniak milyenek. Input lag lehet még érdekes, engem az annyira nem izgat.
Nekem a fő gondom, hogy ezeken kettőből az egyik 2.1-es port egyben az (e)ARC port is. Az az erősítő és két konzol mellé nekem kevés.
-
törölt tag
válasz
Csandi #82112 üzenetére
Ha nem DTS hangsáv van a filmen, akkor elvileg le tudja játszani a tévé. Ha nincs házimozi, amihez kéne a DTS-HD MA vagy DTS:X, és jobb lejátszót szeretnél, akkor én azt javaslom, hogy az Apple TV-nek nézz utána. A Shield Pro nálam problémás már (szaggatni, homokóázni kezd a lejátszás, gyakran újra kell indítani), csak ezen fut a Plex, mellé van DV és DTS támogatás. De esélyesen kipróbálok egy Fire TV Cube-ot is.
-
törölt tag
Sony-nál szerintem ez hagyományosan ilyen. Korábban is láttam posztokat erről, gyors kereséssel pl. ezt.
Itt azt is írják, hogy pár óra után lekapcsolja a tápot az USB-ről, amikor deep sleepbe megy a tévé. Nem tudom, hogy az A95K is ilyen-e, tippre igen.
-
törölt tag
válasz
Zolom89 #81973 üzenetére
Egy DTS dekóder azért kell bele, hogy megszólaljon, a passthrough esetében viszont elég, ha a metaadatokat felismeri. Nem tudom, hogy elektronikailag hogyan néz ez ki, elvi különbség biztos van.Félreértettem. Azt szerintem érdemes kivárni, hogy korábbi modellek megkapják-e. Nem tartom kizártnak, hogy végül igen. (Főleg ha veszek egy idei tévét drágábban a DTS miatt, na, azután tuti bejelentik, hogy jön a tavalyiakra is.
)
-
törölt tag
válasz
powerup2 #81966 üzenetére
Akkor még csak a DTS:X-ről volt szó, miután a Disney+-ra is jönnek az IMAX Enhanced anyagok. A többi részlet elég friss, és szerintem a megjelenésig érdemes valamennyi fenntartással kezelni ezeket.
A DTS-től jó lépés volt, hogy "beszálltak a streamingbe", ami gyakorlatilag a mai tévé, ami széles közönség. Anélkül nem jósoltam volna különösebb jövőt nekik.
-
törölt tag
válasz
Gtaati #81931 üzenetére
Gyakorlatilag egy fém lap van a hátuljára rögzítve amennyire tudom. LG G sorozatról nem láttam közelebbit, viszont az S95B-ről van szétbontós videó.
-
törölt tag
Update 27.1.2023: LG Korea has provided the following statement to FlatpanelsHD: "2023 LG TVs from the QNED85 and up plus all OLED TVs will decode the DTS, DTS:X and Imax Enhanced Audio CODECs for the purposes of sending them to an external Audio device that also support these CODECs. LG is not promising that the TV speakers will play back the audio." [link]
Ez számomra ígéretes. Csak az a kérdés, amit a hír alatti threadben is föltettek, hogy a decode alatt tényleg dekódolást értenek-e. Mert az fura lenne, ha dekódolni tudnák a DTS formátumokat, de bitstreamelni nem.
Nem tudom, hogy kiken ment át ez a közlemény, de a nagybetűs Audio device és a csupa nagybetűs CODEC azért gyanús. Legalább nem CODEC's lett a többesszáma, az is valami.
-
törölt tag
válasz
P1eTr0 #81755 üzenetére
Netflixre van most élő előfizetésem, ott elég jól lehet szabályozni az ilyeneket. Van külön Netflix Kids, lehet besorolás szerint és konkrét műsorokkal is szűkíteni, hogy mit lásson az adott profil. Gondolom, a többi is csak hasonlóan működik.
A besorolás feltüntetése OK, ahogy az elején a villódzó effektekre, erőszakra stb. is figyelmeztet egy toaster üzenet. "Érdekes" lenne ezek mellé még az állandó karika is, de szerintem itt tényleg nem erről lesz szó.
-
törölt tag
válasz
Tyrone89 #81733 üzenetére
Egy próbát megér nyilván. Megnézheted egy nem HDR-képes kijelzővel is, hogy helyes-e az eredmény, pl. köss rá egy olyan monitort, régi tévét csak tesztjelleggel. A HDR-filmek egy SDR kijelzőn teljesen mosottan jelennek meg, de nem tudom, ez a box ilyenkor hogy viselkedik. Működik-e a handshake, vagy csak tolja a HDR-t a nagyvilágba.
Ránézve 4K HDR-t is tud a doboz, 2.0 kimenet lesz az rajta.
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz
bigdigit #81435 üzenetére
Az nem vélemény kérdése, hogy a Samsung tévéje bizonyos dolgokban jobb-e. Magas fényerő mellett szaturáltak maradnak a színek és tapasztalatok szerint ezekben végre homogén a panel. (Sokan itt is az inhomogén panel miatt szervizeltették az LG-ket.)
Mellé természetesen vannak a hátrányok és hogy kinek mi a fontos egy tévében.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G6: i7-8G I 16GB I 256-512 SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- HP 200W (19.5V 10.3A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm töltők + tápkábel, 928429-002
- Csere-Beszámítás!AMD Asztali számítógép PC Játékra! R5 5600/ RX 6700XT 12GB / 16GB DDR4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest