Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- LordAthis: Mission: Imposible? - Együtt 1333 és 1600 MHz, ECC/Non-ECC
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
-
LOGOUT
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mauzes
addikt
válasz
lapoe
üzenetére
Nehéz kérdés, de a használt oled-től sokan fáznak azért, beégés veszély, stb. Meg a gyártók is minden új szériánál harsogják, hogy mennyit fejlődött az előzőhöz képest. Így egy régebbi szériát szerintem töredék áron lehet eladni.
Meg olyan akciók vannak néha zsír új tévére, hogy nem lehet labdába rúgni, pl most volt 370 a 65 S90D.
-
-
Malfroy
aktív tag
nekem kevesebb lett a fényerő jól láthatóan egy oled806-on 2.5 éve használatba van , megy napi 10 óra átlagot. a hdr nem nagy durranás,bár új korában se volt az), ez a 700nit kevés hozzá.mostani mla és qd oled panelek jobbak azért hdr-be, de egy csúcs miniled-hez képest azok is eltörpülnek hdr-be.
-
hunspikey
őstag
Viktor és az összes kalibrátor mindent megtesz hogy a legélethűbb beállítást adják illetve ezt tovább fokozzák ha kihívod kalibráltatni. Ez számukra egy szent küldetés, illetve szakmai elhivatottság - mi meg rohad hálásak lehetünk mert ingyen kapsz a videójukból nagyon jó kis beállításokat.
Ne érts félre, úgy helyes ahogy ők mondják!
A baj ott kezdődik ha egy tartalom sötét és nem élvezhető. Ebben az esetben én azt mondom : baszok én a delta E-re, látni akarom mi a bré van a filmben.
A helyes filmmakeres profilnál kb kétszer fényesebb a tv ha kitekered belőle, csak úgy nem színhelyes. Kompromisszum mint minden ebben az életben.
-
Vhiktor
Topikgazda
Valóban, lényegében csak fényerőben van előrelépés (fehér es színek fenyereje) a színtér lefedettség maradt, viszont a color volume nőtt a színek nagyobb fényerejének hála.
Az energiatakarekosság legyen kikapcsolva!
Nézd meg youtubeon a g3 beállítása videomat.
[link]Persze olyan előrelépés nem lesz mint amikor lcdrol vált valaki oledre.
-
hunspikey
őstag
Szerintem még nem találtad meg a megfelelő képi módokat, ugyan így éreztem c9 - > g3 váltáskor és a c9 kotta ugyan azt nyújtja mint a cx szóval hidd el lesz különbség.
Adok neked alap beállít@sokat, kezdj ezzel aztán majd kihívod Janos666 vagy Vhiktor kollégát.
Addig is :
SDR: képi mód : eredeti,
Fényerő menu :
wb:meleg 50, kontraszt 95, fekete szint 49, oled fényerő 50, auto din.kontraszt: alacsony, max fényerő : magas, gamma 2.2
Tisztaság menü :
Élesség : 0
Összes opció : kikapcsolva
Valósághű mozi : be
Trumotion: kiDolby Vision HDR
Nekem három profilom van :videofil
képi mód: mozi (gyorsmenüben színház)
Minden képi opció kikapcsolva
Fényerő menu
OLED pixel fényerő 100
Kontraszt 100
Fekete szint 49: ez kiszedi a vágókép zsizsegést
Autó din kont: ki
Kifejezés fokozó : ki
Maximális fényerő : magasSzinmelyseg menu
Színmélység : 50
Árnyalat 0
Finomhangolás sub menu : színbeállítás: kiFehéregyensúly menü
Mód 22 pontos
Jelszint:
IRE2. 5: 3,3,3
IRE5: 3,3,3Összes többi 0,0,0 (ez kiszedni a black crusht)
Rajzfilmhez odabaszós: normal filmhez határ eset, olyan Philipses képe van)
Képi mód: otthoni mozi
Fényerő :
Oled: 100
Kontraszt 100
Fekete 50
Autó din kontraszt : közepes
Kif fokozó: fényerő
Maximális fényerő : magasSzín mélység menü
Színmélység : 63
yeah
Fehéregyensúly menu :
Mod 22 pontos
Jelszíntek:
IRE 2.5: - 4, - 4, - 4 (ez adja a brutál eltúlzott kontrasztot)
IRE 5: - 4, - 4, - 4Tisztaság menü
Élesség 15
Szuperfelbontás: magas
Zajcs: alacsony
Mpeg: ki
Sima gradáció: alacsony
Valósághű mozi : ki
Trumotion: moziszerű mozgásMár önmagában ettől kitiltanak a fórunról, de ha lúd akkor legyen kövér :
Ha Neked is túl sötét DV tartalom néha : ezek a mentő beállítások pl Apple tv pár sorijára:
Képi mód: élénk
ne szégyelld magadFényerő :
Oled: 65 (felette én megvakulok de feel free...)
Kontraszt 100
Fekete 48
Autó din kontraszt : alacsony (ez jelentős near black emelést csinál)
Kif fokozó: fényerő
Maximális fényerő : magas
Szín mélység menü
Színmélység : 47 vagy 48 (ez korrigálja az eltúlzott színeket)
Fehéregyensúly menu :
Mod 22 pontos
Jelszíntek:
IRE 2.5: 2, 4, 3 (további Near black push + vörös fátyol leszedése alulról) ha neked nincs akkor lehet 4,4,4 is!
IRE 5: 1, 2, 2 (szintén ha nincs vörös fátyol akkor 2,2,2)
Tisztaság menü
Élesség 0
Szuperfelbontás: ki
Zajcs: ki
Mpeg: ki
Sima gradáció: alacsony
Valósághű mozi : be
Trumotion: ki
Mindegyik előtt fogaskerék, összes eco fos kikapcs!
Indulj ezzel aztán majd belakod.
-
torma1981
veterán
Én is most tervezek váltani 55CX-ről 65 vagy 77G3-ra. 666k-ért foglava egy 65-ös új meg egy 77 colos 899k-ért igaz ez újra csomagolt Emagos. Nem tudom megér-e ennyi pluszt a 77 col. 2,6-3m-ről nézném. Főleg monitornak használnám. Gondolkoztam a 77s90C-is az most kb 705k körül lenne, de a szerviz hálózat miatt kihagyom. Amit itt is mesélnek ez vicc a Samsung supportja. 2-3 hét amig egyáltalán válaszolnak aztán ki tudja mikor cserélnek valamit.
Meg monitornak nem is a legjobb a subpixelek miatt sem. -
Vhiktor
Topikgazda
Sokkal jobb mint a CX, egy fikarcnyit sem fogod megbánni. Nézd meg a tesztem róla. Jeleneleg az egyik legjobb TV (nemcsak oledek közül, hanem úgy összességében).
Sokkal jobb hDR és DV esetébenm mint a CX volt, 2-szer akkora fehér fényerő, a síznekről nem is beszéljünk.
Egyik ügyfelem cserélte a G2-jét G3-ra és majd kiugrott a bőréből, hogy sokkal jobban él, dinamkiusabb a kép a nagyobb szín fényerőnák hála.
-
undercover
őstag
Biztosan nem fogsz csalódni a G3-ban.
Voltam ma az MM-ben megnéztem élőben a C3-at meg a G3-at...
Ha teljesen őszinte akarok lenni akkor a G3 szebb volt mint a C3. Viszont az utóbbi se tűnt rossznak. Szóval megvárom a hétvégét lesz-e valamilyen tavaszi akció esetleg, ha nem akkor megrendelem a számomra racionálisabb választást a C3-at. Aztán az árkülönbözettből vehetek hozzá soundbart vagy nem tudom. Meg nekem talpat kéne venni hozzá ami plusz macera. Aztán ahogy olvasgattam 3 év múlva sokkal jobb oled tv-k lesznek mint most... ugye idén is nagy ugrásról beszélnek majd. Szóval max akkor veszek egy nagyon jót. Mivel soha nem volt még oled tv-m lehet jó lesz ez bemelegítésnek
-
powerup2
addikt
Hát nem vitazok veled mert felesleges mindenki azt vesz amit akar ha neked jó a több 100 ezres hdmi vagy hanfalkabal hajrá :) amúgy meg amir amit mér az a valóság és az ami nincs nem halhatod csak placebo. Mérés nem mutatja de hallod látod hogy jobb ne vicceljünk már ezt remélem te sem gondolod komolyan.
-
powerup2
addikt
De hülyeség amit ir nézd meg amit linkeltem sőt Amir mérési eredményeket is közöl a kábelekről és ott kijön hogy felesleges pénzkidobás. Szóval az embereket ne vezesd félre a hozzászólásoddal. Saját meggyőződésedről mesélj kérlek mérted a két hdmi kábel közti difit vagy a drágábbat bedugtad és jobbak lettek a szinek? A hanghoz visszatérve ha valaki kicsit is ért hozzá az tudja hogy az akusztikán javitani kell hiszen tökéletesre hangolt lakóhelység nincs mivel nem a házimozidhoz épited fel a szobát. Pontosan azért kell a korrekció hogy a zavaró vagy bántó hangok mérsékelve legyenek. Pl jó lecsengési időt hogyan oldod meg dsp vagy dirac vagy egyéb szoftverek beavatkozása nélkül ? De az hogy valaki nem érti hogyan működik a digitális jel illetve hogy analógnál hogyan lehet modositani dsp illetve szoftver által a hangot az ne nyilatkozzon. A lényeges dolog mindig a mérés ott kijön van e változás vagy nincs ha van változás hallható tartományba van vagy azon kivül. Ugyan ez igaz akár egy tv kalibrációra is bizonyos delta érték alatt nem látható a változás de a műszer méri. Most ha jól végig gondolod mekkora káosz lenne ha kalibrálnak egy kijelzőt majd a hdmi kábel változtatna a szineken
. Marketing hülyeséget meg a placebo hatást el kell felejteni de nem is olyan rég volt balhé a PS audio termékeinél is..... -
Farkassacred
őstag
Ha használat közben észre se venni a hibákat, akkor szerintem ne igazán foglalkozz vele. Én a sajátomon sajnos sok jelenetnél viszontláttam egy kellemetlen foltot, de szóltam a sony-nak és ők egyből felajánlották a készülékcserét. Teljesen korrektek voltak, tényleg le a kalappal előttük.
Azóta szerencsére minden pöpec.
Szerk. Az új tévé fehérje az első két hétben kékes volt a széleken, de utána már teljesen eltűnt ez a probléma hála isten. Mostanra egy homogén panel lett belőle. -
patyi1989
tag
-
GuruZone
őstag
C9, nálam tavaly ilyenkor:
pénteken hívtam az LG-t és még aznap hívott a megbízott győri szerviz.
hétfő reggel kijöttek érte falura, bedobták egy kombi focus hátuljába, délután tesztábrákat futtattak rajta, megrendelték az új panelt. Csütörtökön megérkezett a panel, péntek reggel kicserélték, péntek délben mentem érte.
A győriek nem azok a "nappalidban szerelő" fajta

-
Joci??
senior tag
Igazabol az hogy ugy legyen beallitva ahogy kell, nekem megeri, en ugy is csak elallitgatnam, a feher sem volt rendes feher volt benne egy kis zold ezt is rendbe rakta, illetve a szervizmenube is bizonyos dolgok at lettek allitva, illetve egy olyan ember nezte at a kijelzot aki erti is mit kell nezni, ha mar az egyik miatt kijon akkor csinalja meg a masikat is igy nekem volt ertelme.
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
magic remote-ot nagyon meg kell szokni, de szerintem ha már nem bénázik az ember és kezére áll, zseniális lesz
Az MR minden csak nem zseniális, ehhez képest a samsung-ok távja egyszerűen jobb, kézbe fogni is, egy shield pro után meg néha a falhoz vágnám ezt a magic lfszt, mert egyszerűen egy átgondolatlan bunkó tervezés. Mondjuk még mindig jobb a sony-nál.
-
Müszi
senior tag
Nekem nem volt gondom velük. Egy monitort rendeltem onnan karácsony előtt és rendelés után a harmadik napon meg is hozta az MPL. Az MM a szerződött szállítójával viszont most csúcsot döntött nálam. 13-án délután 5 óra körül adtam le a rendelést és ma 13.30 kor itt volt a TV.
Új hozzászólás Aktív témák
- LG OLED C1 48"
- LG OLED65B49LA AI 4K HDR 120HZ Smart Gaming 65" OLED TV!
- PHILIPS 55OLED819/12 Ambilight 4K OLED Smart 144 Hz Gaming TV
- Bomba ár!!Garanciás LG OLED 65C3 (164cm) TV/4K 120Hz/Evo/ Dolby Vision/HDR10/beszámítás van
- LG 83B4 - 83" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro Max 128GB Pacific Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3940, 100% Akku
- ÚJ Quansheng UV-K6 adóvevő eladó
- BESZÁMÍTÁS! Asus H370-A i5 9600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Zalman T7 Zalman 500W
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Apple iPhone 15 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
yeah
Meg monitornak nem is a legjobb a subpixelek miatt sem.

Vhiktor