- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- Rap, Hip-hop 90'
- Gurulunk, WAZE?!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
wallace 234
őstag
válasz
Quadgame94 #100891 üzenetére
Erről már volt téma ,hogy mennyire különbözően látjuk a tvt .kinek mi a jó ! Nálam sdr nél 30 as oled fény van. Dolby vision 100as oled fény.
-
wallace 234
őstag
válasz
Quadgame94 #100813 üzenetére
Igen másképp ,de akkor már abba is bele lehetne kötni ,hogy miért bíbor .és miért nem fekete az a kijelző ha rásüt a nap . Ha zavarja küldje vissza , gyorsan le lehet zárni ezt a dolgot.
-
wallace 234
őstag
-
wallace 234
őstag
válasz
Pro Koryak #100753 üzenetére
A80L a mindennél jobb tv. Akkor jól rémlik a dolog.
-
wallace 234
őstag
válasz
szkutyi #100599 üzenetére
Érdekes ,hogy a 2 tv mennyire különbözik.C3 ba nem annyira agresszív az Abl .ill csúcs fény ki van kapcsolva jobban vissza esik a fényerő .
Ha a Peak Brightness beállítást „Off”-ra állítja, ami megkerüli az ABL-t, a csúcsfényerő körülbelül 200 cd/m²-re csökken, ami sokkal radikálisabb csökkenés, mint amit az LG C2-n láttunk. -
wallace 234
őstag
-
wallace 234
őstag
válasz
hunspikey #100504 üzenetére
Érdekes ,hogy ki hogy látt egy tvt ,hogy mikor mi a jó . De egy kis érdekesség az emberi szem igazából a szélesebb dinamika változásra érzékeny ,mint a fényerőre. Amióta az oled elő jött azóta vannak akik panaszkodnak,hogy nem bírják sok a fényerő Miközbe a szélesebb kontrasztra érzékenyebb a szemük 🙂
-
wallace 234
őstag
válasz
hunspikey #100497 üzenetére
Én ki próbáltam és nekem a 30as oled fény plusz maximális fényerő max-on van . Szerintem ilyenkor van 100-120 nit körül. De jó lenne csinálni egy ilyen mérést,hogy tényleg így van .és akkor nem lenne agyalás ,hogy mást kapunk e 80 as oled fényen és mást 30-40 es oled fényerőn. Egy biztos ki kapcsolva 300 cd/m nál nem lesz több a csúcsfényerő .
-
wallace 234
őstag
válasz
Vhiktor #100490 üzenetére
Így van ahogy írod ,annak idején valami hasonlót is írtál ! A lényeg a fokozat , a különböző méretű ablakokba megjelenő fényerőt szabályozza ! Ha ez ki van kapcsolva ezért esik vissza a csúcs fényerő
300 cd/m²-re. Röviden ha ki van kapcsolva a lovak vissza vannak fogva🙂
Csabi1984
Ha ez a funkció sdr nél van kapcsolva magasabb oled fénynél az abl agresszívan be avatkozik és zavaró lesz. De sdr nél 90 es oled fény már túlzó. Még a maximális fényerő nélkül is. -
wallace 234
őstag
válasz
hunspikey #100487 üzenetére
Végül is ezért kell ,hogy dobjon rajta .mivel a filmek ezt nem használják ki. Sajnos a film gyártás eléggé megváltozott. Régen film gyártás hozta az innovációt ,a tv gyártók meg követték ezt . Most meg fordult a trend ill a filmek minősége van a tvk tudása alatt bizonyos esetekben. Főleg streaming esetében .
-
wallace 234
őstag
válasz
hunspikey #100485 üzenetére
Hűha te aztán jól le írtad 🤣🤣 mi is a maximális fényerő funkció dolga. Azt azért tegyük hozzá ha ki van kapcsolva az Abl kevésbé lesz agresszív ! Kicsi érdekes ez a funkció ,mivel 30as oled fényen kb olyan mintha 80 as oled fényen lenne a tv sdr nél . Így nem kell magasabb oled fényt használni ,ill a Abl is működik ! És alacsonyabb oled fény miatt kevésbé zavaró az Abl ! Magas oled fényen jobban bele nyúl . Viszont a c3 nál nem olyan agresszív az Abl mint a c2 nél.
-
wallace 234
őstag
válasz
Csabi1984 #100482 üzenetére
Oled fényerő az oled pixelek fényerejét szabályozza ! Míg a csúcsfényerő a kép csúcs fényerejét szabályozza ! Főleg hdr esetén látványos a funkció ! A lényege ,hogy engedi a kijelző maximális fényerejét, ill az Abl-t is szabályozza. Ha ki kapcsolod vissza esik a kijelző fényereje és a csúcs fény csak 300 cd/m²-lesz. Fentebb le írtam .
-
wallace 234
őstag
-
wallace 234
őstag
válasz
Vhiktor #100477 üzenetére
Az úgy már tényleg oled killer 🤣 logó védelem ? Szerintem az újabbak már jobban bírják ezt. De mindkét funkció sdr esetén ,már eléggé túl van tolva . De szerintem alacsony fényerő plusz csúcs fényerő be kapcsolva ,nem hiszem ,hogy gond lesz . De majd kiderül mi lesz ,nálam így működik ! Egy biztos a tv van értem.
-
wallace 234
őstag
válasz
Vhiktor #100475 üzenetére
Max oled fényerőn járatták ? Vagy max csúcs fényerőn? Egy biztos sdr nél magas oled fényerő nem kell. G3 nál 25 ös oled fény is bőven jó. Abl müködésre is hatással van magasabb oled fényen sdr esetén, ezért is érdemes alacsonyabb oled fényen használni mert akkor dinamikusabb a kép .ill az Abl se annyira agresszív ! De ezeket mindenkinek saját magának kell meg tapasztalni. Max ki indulási pont lehet egy ajánlat .
-
wallace 234
őstag
válasz
szkutyi #100469 üzenetére
Vissza olvastam és idézem amit Vhiktor írt ,
"Az tolja maxra SDR-nél akinek tetszik ha vakít a kép vagy ha nagy fény mellett tv-zik.
Szerintem 40 mindenhova elegendő Közepes Csúcsfényerő mellett.
40-es oled fénynél ,közepes csúcs fényerőt ajánlott. De való igaz mindenki úgy használja ahogy akarja. De ha valaki egy jót ajánl ,az szerintem arra nem az a válasz ,hogy nem ajánlott. Ez a funkció sokat segít sdr tartalomnál, ha kivan kapcsolva akkor 300 cd/m²-re is csökkenti a csúcsfényerőt. Szóval ki kapcsolása vissza veszi a csúcs fényerőt. Ez a funkció jó funkció mind sdr mind HDR nél . De nem vitát szeretnék gerjeszteni ,csak legyen ismert a funkció annak is aki kevésbé jártas. -
wallace 234
őstag
-
wallace 234
őstag
válasz
YelaWolf001 #100464 üzenetére
Nem szokott figyelmeztetést feldobni,hogy a magas fényerőn való tv nézés fárasztja szemet ,kapcsolja be az energia takarékos módot ? Sdr nél ha vissza veszed a fényerőt kb 30 as ra és a csúcs fényerőt magasra állítod, hasonló hatást érsz el mintha magas oled fényen lenne a tv. Én így használom lehet azért nem dob már fel frissítést.
-
wallace 234
őstag
válasz
YelaWolf001 #100461 üzenetére
Nálam is csinált már ilyet a C2 még az első hetekben ,de azóta már nem tűnt fel. Valószínűleg a használati szokási minta alapján ,egy darabig többször futtatja a frissítést. Oled pixel fényerő milyen beállításon van ?
-
wallace 234
őstag
válasz
hunspikey #100460 üzenetére
Láttam pár érdekes képbeállítást, és amikor próbáltam segíteni, hogy ne legyen annyira gáz, azt mondták, jó az úgy. Pedig ha látnád, biztos te is meglepődnél. Viszont tényleg, mekkora ötlet, amit írtál, mennyivel egyszerűbb lenne telefonon keresztül állítani a képet, ahogy egyes házimozi-erősítőknél lehet a hangképet állítani. Pedig vannak appok a tévéhez, és ki tudja, lehet, hogy majd előbb-utóbb ez lesz az újítás. Egy biztos: sokkal könnyebb lenne a kép beállítása."
-
wallace 234
őstag
válasz
Quadgame94 #100443 üzenetére
Nem igaztalan, a lényeget le írtam neki és ezt a választ írta le. Szerintem egyre többen használják az Ai-t ahogy te írtad napi szinten használod. Gondolom ettől komolyabb dolgokra 🙂
-
wallace 234
őstag
válasz
hunspikey #100440 üzenetére
Köszönöm a részletes válaszodat! Valóban, az EOTF görbe változása befolyásolja a kép kontrasztját és részletességét az OLED kijelzőkön, különösen HDR tartalom esetén. Utánanéztem néhány forrásnak, és több szakértői véleményt találtam erről a témáról.A fényerő csökkentése valóban kontrasztvesztést eredményez, mivel az EOTF görbe alacsonyabb értékei miatt a sötét és világos részek kevésbé lesznek különállóak. Ez nem jelent tartalomvesztést, de az árnyalatok és részletek kevésbé lesznek láthatóak, különösen a nagyon világos vagy sötét jelenetekben.A különböző képmódok és azok beállításai is nagy hatással lehetnek az EOTF görbére és ezáltal a HDR megjelenítésére. Például az LG OLED-ek esetében a "Filmmaker Mode" nagyon jól követi a referencia EOTF görbét, míg a "Vivid" módok gyakran túl világosak és eltérnek a referencia görbétől, ami helytelen árnyalatokat eredményezhet Összességében, bár a fényerő csökkentése nem okoz tartalomvesztést, a kontraszt csökkenése miatt a részletek kevésbé lesznek láthatóak.
-
wallace 234
őstag
válasz
hunspikey #100435 üzenetére
Így értem : Ha csökkented a kijelző fényerejét, az EOTF görbe eltolódik, ami azt jelenti, hogy a kép világos és sötét részei nem lesznek olyan kontrasztosak, és az árnyalatok és a részletek elveszhetnek. Ez különösen észrevehető lehet a nagyon sötét vagy nagyon világos jelenetekben.
Korábban ez téma is volt . -
wallace 234
őstag
válasz
alaves #98974 üzenetére
Biztos ,hogy történt változtatás ,mert a C1 nél a kézi volt a nagy. A rövid meg automatikusan indult.a C2 nél már a rövid is kézzel indítható ,gyors ellenőrzés. De ahogy fentebb írták a másikra kattintva is rövid volt. Igen volt arról szó,hogy figyelembe veszi a használati szokásokat a pixel frissítés közbe.. Azért van már így a menübe .
-
wallace 234
őstag
-
wallace 234
őstag
Japánok minőségéröl annyit ,hogy Made in China vagy Malajzia ! Ők se gyártatnak nagyon otthon ! Sajnos mindenki az olcsó munkaerőre hajt,hogy minél több legyen a profit ! Japán márkák ha engedtek volna annak idején ,az egójukból akkor a 2 koreai gyártónak sokkal nehezebb dolga lett volna! Ha emlékszünk a Sony foggal körömmel küzdött a tvkbe lévő belső lejátszók ellen ! Ezt ki használva a tudtak feljöni a többiek. Hiába volt más minőség ,senkit nem érdekelt. Csak az ,hogy rá dugja a kütyüt és tudja nézni a filmjeit .
-
wallace 234
őstag
válasz
szkutyi #98881 üzenetére
Samsungnál 20as oled fényerőnél ,közepes csúcsfényerő nem hiszem hogy gondot okozna. LG nél 25-35 között használva szerintem jobb az alacsonyabb fényerőn ez a funkció. Csúcs fényerő nélkül magasabb oled fényre van szükség sdr tartalomnál. Nemvéletlen csúcs fényerő a funkció neve. Sok hasznos funkciót ki kapcsolva ajánlanak ,ahelyett ,hogy le írnák a szerepét.
-
wallace 234
őstag
válasz
szkutyi #98876 üzenetére
Csúcsfényerőt ki kapcsolod sdr be akkor a fényerő egységes lesz. Míg a csúcsfényerő be kapcsolva az Abl-t szabályozza. Alacsony oled fényen dob a egy kicsit a fényerőn. Nem kell magasabb oled fényre tenni a tvt . Szerintem pont ezzel kímélve van a panel. De ha nem így van akkor javíts ki .
-
wallace 234
őstag
válasz
hunspikey #98560 üzenetére
Semmi gond ! A nagy pixel frissítés azért tovább is tart .és valószínűleg a nagyobb feszültség változásokat tudja kompenzálni. Míg a kicsi amit sűrűn is lehet használni a kisebbeket .az Rtings en futó tesztek alapján is az látszik ,hogy amelyik készüléken sok kisebb frissítés futott le ott kevésbé van probléma ,mint azokon amelyeken nem futott annyi frissítés . Nem véletlen ,hogy az Evo paneloknál be hozták ezt a lehetőséget .ill 500 órára vették le a nagyobb frissítés idejét.
-
wallace 234
őstag
válasz
Suri84 #98548 üzenetére
C2-töl kezdve lehet kézzel indítani a rövid pixel frissítést .Gyors ellenőrzés a neve. Ezt lehet futtatni rendszeresen. Ha valaki úgy érzi ,hogy sokat használja a tvt . Bár ha 4 óránál többet megy amúgy is le futtatja ezt a frissítést. Evo paneloknál jött be ez a lehetőség ,ill már nem 2000 óránként fut le a nagy frissítés hanem ,500 óra után .
-
wallace 234
őstag
válasz
Pro Koryak #98523 üzenetére
Bizony és szép árnyékos lesz a kép ,
Azaz ahol nem ment a pixel ott egy áttetsző csík lesz .meg világosabb is lehet .
-
wallace 234
őstag
válasz
Sasi001 #98515 üzenetére
Ez igaz , viszont ahol nem megy ott nem öregszenek a pixelek ,így ha az elején sokat megy így a tv akkor alul felül különbség lesz ,és árnyékos lehet a kép. Első 100 óra ami kicsit odafigyelős. Ill a C2 töl kezdve az oled gondoskodásba,van egy gyors ellenőrzés ami gyakorlatilag a rövid pixel frissítést futtatja le . Amit lehet sűrűbben is futtatni. A hosszabb pixel frissítést is el lehet indítani kézzel ,de azt nagyon végső esetben kell .
-
wallace 234
őstag
-
wallace 234
őstag
válasz
TechN7ne #98344 üzenetére
Senki nem húzza le a Sonyt,de sajnos el kell fogadni ,hogy bár ők se igaziak. Számos jó dolgukat el engedtek. Oled téren ,jó dolgokat csinál,de mindig is az volt a bajuk ,hogy nem jól mérik fel a piaci helyzetet és irreálisan drágán adják a termékük. Nagy Sony rajongó voltam, ismerem a márkát,ha annak idején észbe kaptak volna akkor nem így állnának a piacon .
-
wallace 234
őstag
válasz
junkpod #98291 üzenetére
Annyira nem bonyolult az LG beállítások menüje,főleg újabb gyors menüvel még egyszerűbb lett . Igazából kinek mi jön be ,ez örök vita lesz ! Ezért tudnak eladni annyiféle tvt ,Mert más a Sony,Panasonic ,Lg,Samsung ,képe . Sose lesznek egyformák . Referencia monitort meg nem tartanak minden bokorban,hogy ahhoz állítsuk be a tvnek.
-
wallace 234
őstag
válasz
hunspikey #95820 üzenetére
Én úgy látom ,hogy kicsit túl van ez tolva ,ez a képernyő tisztítás ! Tényleg elég egy mikroszálas törlőkendő vagy egy puha póló ! Néha egy kis víz. Azt ennyi ! Jó pár tvm volt. De sose volt probléma ,karc se! Ha meg kis gyerek tapizza össze,akkor tényleg kell már komolyabban tisztító szer ,de más egyéb ügybe nem .
-
wallace 234
őstag
válasz
Pro Koryak #95621 üzenetére
"vesz valaki egy 77S90D-t, otthon bekapcs után meg szembesül vele, jééé ez nem is qd-oled. Dejólbeszoptam.
" szerintem nem lesz ilyen ,még korai lenne,hogy így szivassa meg a Samsung a vevőket. Bár ki tudja lcd tvknél is simán le lettek szivatva a vevők. Nem véletlen nevezi simán csak olednek a tvket. Így így senki se szólhat,hogy ez nem QD-oled .
-
wallace 234
őstag
válasz
Pro Koryak #95621 üzenetére
Szerintem az S85 ami érdekes lehet ,mivel az teljesen LG panelt, kap milyen áron lesz ! Lesz e konkurencia az Lg nek ? Érdekes irány ez amit össze hoztak .
-
wallace 234
őstag
válasz
Pro Koryak #95612 üzenetére
A cikk írója szerintem egy kicsit belekavarodott. S90d széria 42,48 colos lesz W-oled panelal. 55,65,77, QD-oled. 83 colos ami megint W-oled lesz .S85D széria ami teljesen W-oled panel szerelt lesz .S95 az meg csak QD-oled lesz ! Így néz ki egyelőre !
Új hozzászólás Aktív témák
- Újabb magyar banknál elérhető a Xiaomi Pay
- Még egy One UI 8 béta a végleges előtt
- A One Ui 8.5 és a Snapdragon 8 Elite 2 már biztos
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Mobilinternet
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Milyen okostelefont vegyek?
- PlayStation 5
- Milyen TV-t vegyek?
- További aktív témák...
- LG 27GR95QL - 27" OLED / Limitált LoL Edition / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync
- Surface Laptop 7 Business edition - Intel Core ultra 5 236V energiahatékonyabb az intelnél! -olvass
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W10 I CAM I Garancia!
- Lenovo IdeaPad 3 17ITL6 - 17.3" HD+ Intel 6305 - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Samsung S23 Ultra 8/256GB Jótállás: 2027.02.16.-ig