Hirdetés
-
LOGOUT.hu
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
veterán
Mivel puding próbája az evés ezért elmentem egy MM-be kipróbálni a gz950-et meg a c9-et.
Előrebocsájtom, hogy én semmi különbséget nem láttam képminőségben de nem is egymás mellett volt a két tv.
Kezdtem a panával. Hát elég fapados volt már érzetre maga a távkapcs is. Konkrétan 15 éve ugyanaz a design... Mindegy ettől még lehet jó. Igazából akkor hagytam abba a tesztelést amikor sikerült az 5. percben kiakasztanom a rendszert egy fhd videóval. Elindítottam egy uhd filmet, majd kiléptem elindítottam egy másikat és akadozott mint a fene. Kb 1 kép/0,5 mp. Persze lehet, hogy pechem volt de elég fura volt. Amúgy talán a menü szokható lenne de nem egy webos után.
Aztán jött a c9. Igaz ami igaz most is webos-t használok így volt előnye de az a rendszer annyival gyorsabb és használhatóbb számomra, hogy egyszerűen nem lesz kérdés a vásárlás. Plusz a rengeteg feature mint az airplay, hdmi2.1...
Az LG-s gyerek mondta, hogy lesz még leárazva a C9 úgyhogy érdemes lesz várni rá.A CX egyébként már be van listázva 1-2 hét és megjönnek az első példányok.
Addig gyorsítottuk a világot míg mi magunk maradtunk le...
-
daneel_hu
addikt
válasz adamssss #42302 üzenetére
Ugyan a 2018-as szériáknál, de megcsináltam ugyanezt a tesztet. (ok, szemre )
Nem láttam semmiféle különbséget Pana, LG és Sony oled között... a legfurább a mozgás volt mert abban sem.
Azóta (némileg) kiderült, hogy a mozgásban miért nem láttam különbséget, de akkoriban nem értettem mert annyira ajnározták a Sony-t, Panát ebben a tekintetben, valószínűleg nem véletlenül.Szerintem mindegyik jó.
-
veterán
válasz daneel_hu #42303 üzenetére
Szerintem is ez kb kinek a pap kinek a pap né. Talán egyedül a gz/hz2000 ad többet a fényerő miatt de nekem már így is brutálisak ezek az oled-ek. Ha lesz akciós C9 akkor azt veszem. Ha meg nem akkor vagy várok vagy elgondolkodom a gz-n.
-
törölt tag
válasz Grande Ale #42294 üzenetére
A soundbart én a helyedben elfelejteném. De érdeklődj inkább itt prohardveren, például a Házimozi topicban, de ott biztos lebeszélnének erről.
Dolby Atmos soundbar pedig nem sokat ér, az Atmos élménynek csak a töredékét adja, sőt még a Jamo-nak a frontok tetejére helyezhető Atmos szettje sem ad teljes élményt.
Az Atmos úgy az igazi, ha fel vannak rendesen szerelve a falra a hangszórók. Ezt a Házimozi topicban már számtalanszor leírták.200k-ból vennék a helyedben használtan egy sztereó erősítőt illetve két hangfalat, és fényévekkel előrébb vagy hangminőségben...
-
belan
addikt
-
veterán
Ha valaki csak filmezésre/tv-re használ tv-t annak tökéletes a pana + 1 media lejátszó. Aki kicsit geek-ebb pl telót kötne a tv-hez, megúszná a külső lejátszót annak C9. Sajnos. Pedig szívesebben vettem volna japán terméket mert még mindig jobban megbízom bennük.
Grande Ale (#42294) : Az Atmos-t engedd el. Ha hely miatt kell a soundbar akkor vegyél egy jó denon-t vagy Focal-t.
[ Szerkesztve ]
-
belan
addikt
válasz adamssss #42307 üzenetére
Így van japán cucc azért jó ez tény de aki játszik stbi annak c9 jobb választás! Azért ha jó áron meg tudtam volna szerezni a 65 gz1500 akkor ki próbáltam volna !
[ Szerkesztve ]
LG OLED C4 Playstation 5 slim Best games Last of us. Metal Gear Solid 1,2,3,4. ELDEN RING
-
-
Syz
senior tag
A képjavítókról meg a hozzájuk kapcsolódó hülyeségekről jut eszembe,hogy kipróbáltam tegnap a Battlefield V alatt az Nvidia DLSS-t meg az RTX-et a 2060-al..hát elég nagy csalódás lett,nem mint ha sokat vártam volna az egésztől..
"Egy nap 24 órából áll..egy tálcában 24 db sör van..Ez nem lehet véletlen!
-
Gaben360
senior tag
válasz adamssss #42310 üzenetére
Én is a panát néztem,de most hogy Te megvizslattad és a C9 jobban tetszik, elgondolkoztam azon, hogy inkább kivárom az akciós árú c9-et.
Én játékra is használnám, ez is szempont a hdmi 2.1 miatt, a filmek úgy is külső lejátszóról mennek, kivéve a dolby vision.Az éj sötét,és tele iszonyattal! "Néha szívesen lennék egy régi gyárépület ablaka....csak állnék ott beb@szv@"
-
poli27
veterán
Van egy B7V tévém, régebben kérdeztem hogy kompatibilis e vele az új magic remote, aminek már bordás a középső gomb, azt a választ kaptam hogy nem, jelentem vettem egy 2019-es uhd tévét a gyereknek, amihez már ilyen remote volt, és működik vele, foglyosítottam Egyedül a Rakonten tévé gombja nem megy vele, ami a bal alsó gomb... A C osztályos tévéken már gigás a lan, mert annyira mérges vagyok a 100 megás lan miatt... sokszor ha 4k 80GB filmet néznék beakad miatta....
-
-
veterán
válasz Pro Koryak #42314 üzenetére
+1
-
belan
addikt
válasz Gaben360 #42312 üzenetére
Hát én senkit nem akarok elkeseríteni de a 65 c9 600, 580 ezernél olcsóbb nem lesz. Már most is vissza ment a ára 650. Ami 600 ezernél vagy 580 olcsóbb lesz az tuti kirakott darab lesz!
[ Szerkesztve ]
LG OLED C4 Playstation 5 slim Best games Last of us. Metal Gear Solid 1,2,3,4. ELDEN RING
-
poli27
veterán
Lemaradt a kerdojel :) nah az orom nem volt sokaig, az uj tevehez nem jo a regi csak forditva xd.
[ Szerkesztve ]
-
Jorgi Kormi
senior tag
válasz adamssss #42302 üzenetére
Neked legalább megengedték , hogy kipróbáld a tévéket , biztos "bejöttél" az eladóknak , én mint azt már egyszer megírtam , hiába mentem pendrive-val a zsebemben , nem akaródzott nekik egy próbát megejteni , sem a qleden , sem az LG és pana oleden . Te egy "szerencsés ember" vagy !
Kocsi Nippon , az asszony Ungarische , a tévén még gondolkodom ! ( talán egy Junoszty 402 BC made in CCCP <Pana lett a vége , a "karma" hatalma.( Oled "szagértő" és crt tv tulaj)"Boldogok a lelki szegények , mert náluk a zseni is szegényebb".
-
julius75
aktív tag
válasz Jorgi Kormi #42322 üzenetére
Nem hát, mert rögtön látták rajtad, hogy próbálni jöttél, nem vásárolni....
Azt majd árukereső után valamelyik webshoptól... -
Menotti
aktív tag
válasz Grande Ale #42284 üzenetére
Nem ekézni akarlak előre szólok....
Én elhiszem,hogy egy soundbar mindenre jó.Még arra is,hogy ráirjuk Dolby Atmos:-))
Van köztünk olyan aki ilyet használ?Nem tudom elhinni,hogy egy 6-8cm hangszóró fellövi a hangot a plafonra,majd onnan az még a fülemig is eljut...
Atmosban én is nagyon gondolkozom,de szerintem csak plafonon (v. mindenképp magasban ) lévő hangszóróval van értelme. -
PuMbA
titán
-
salapp
addikt
Mindig kiakaszt, amikor egy nagyjából négyszázezer forintos tévét a médialejátszó alkalmazás még menürendszer alapján "tesztel" valaki. Jó lesz neki a Láki Goldsztár. Soha egyetlen tévénken nem volt semmilyen androidos alkalmazás telepítve. A sat tuner és az általános képminőség volt a fontos, illetve az utolsó kettőnél a castolás.
[ Szerkesztve ]
Cathrine Tate: -Computer says: nooo!
-
julius75
aktív tag
válasz Pro Koryak #42328 üzenetére
Melyik az a 20ezres mindenevő....? Komolyan kérdezem, nem b@sztatás.
-
-
Jorgi Kormi
senior tag
válasz julius75 #42323 üzenetére
Hàt , az Árukereső az "nagyúr" !
Kocsi Nippon , az asszony Ungarische , a tévén még gondolkodom ! ( talán egy Junoszty 402 BC made in CCCP <Pana lett a vége , a "karma" hatalma.( Oled "szagértő" és crt tv tulaj)"Boldogok a lelki szegények , mert náluk a zseni is szegényebb".
-
Tulku
veterán
válasz salapp #42326 üzenetére
Nálam viszont egyértelműen nyerő, hogy amit eddig akartam és elvártam egy TV-től azt hozza szoftveresen, hardveresen....
Egy távval, youtube, HBO Go, Netflix, médialejátszó...és baromi egyszerű, könnyen kezelhető, egy dolgot kell kapcsolgatni, irányítani.....stb...
Szerintem a technika nem a különálló szeparált összetevők irányába halad, hanem az all in one megoldások felé...na erre kiválóan alkalmas számomra az eldzsí oled-je...
Természetesen elfogadom, ha te másként látod, de sokan velem azonosulnak...
Panás voltam mindig, eldzsím sose volt semmiből...
Egyébként fura, hogy a pana miért hanyagolja el ennyire a perifériákat...valaha a dvd-k őskorában a 360-as lejátszójuk annyira jó volt...vajh miért nem fektetnek energiát az ilyen irányú fejlesztésekbe....(?) -
belan
addikt
Amikor 65 c9 vettem volt 65gz950 és el is gondolkodtam rajta mi lenne ha vennék egy panát de három MM voltam és mind kiállittot darab volt!
-
renziNNN
tag
Az a 20ezres "mindent" lejátszó nem hiszem, hogy mindent lejátszana Legalábbis linkeld légyszi, mert utojára én úgy tudom, hogy chros próbálkozott Oppo klónnal ami mindent is tudna elvileg, de az nagyon nem 20ezer volt..
-
krx21
nagyúr
Miért gondolkodtató ez, ha minden egyéb, mint például a képminőség szinte azonos?
Teljesen racionális döntés például két azonos hangu hangdoboz esetén azt választani amelyiknek mondjuk szebb a színe...
Ha bármilyen szignifikáns képminőség különbség lenne a LG és a Panasonic között, leginkább nekem is az számítana, de nincs...[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz renziNNN #42337 üzenetére
Szerintem itt is többször volt róla szó, Amlogic box a kulcsszó, CoreELEC-el tényleg mindent visz, Dolby Visiont nem, de a többi HDR-t igen és az összes hangformátumot ismeri, persze kell egy 5 perces szoftver telepítés..
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
daneel_hu
addikt
válasz salapp #42326 üzenetére
"Mindig kiakaszt, amikor egy nagyjából négyszázezer forintos tévét a médialejátszó alkalmazás még menürendszer alapján "tesztel" valaki. Jó lesz neki a Láki Goldsztár. Soha egyetlen tévénken nem volt semmilyen androidos alkalmazás telepítve. A sat tuner és az általános képminőség volt a fontos, illetve az utolsó kettőnél a castolás."
Pontosan így voltam vele, de megváltozott a véleményem...
Elfogadtam, hogy egy tévé ebben is fejlődik, akár a menürendszerében, írányításában is. Bármiben amire nem gondolnék. Ettől is szép ez...
A WebOS nagyszerűsége a Magic Remote. Aki ezt nem használta huzamosabb ideig az nem is tudja mi ez. Nem elég ezt látni, használni kell. -
funkmester
aktív tag
21:9 -es keparanyu tv-ket mikor kezdik bevezetni?
-
Gigi01
őstag
-
sakal83
addikt
válasz daneel_hu #42343 üzenetére
Valoban elsore a pana fapadosnak tunik rendszer szinten de ketsegtelen vannak elonyei a webossel szemben. Gyorsabb letisztultabb csicsamentes. A rendszer felallasa is gyorsabb valamint a csatornavaltas is jobb. a guide menuben verhetetlen. Tovabba olyan kis finomsagok vannak benne amit csak hosszabb hasznalat mellett vesz eszre az ember. Ezt ugy mondom hogy evek ota webost hasznalok. Persze a webos klasszisokkal jobb osszessegeben de szimpla hasznatlatra a pana is jo. A webosnel szerintem pl nincs kepernyo kikapcsolo mint a pananal. Javitsatok ki ha tevedek azert. A medialejatszojaban az anyagba porgetes botranyos a pananal...
-
BusinessGuy
őstag
válasz Menotti #42324 üzenetére
Én egy 250ezres denonba szaladtam bele másfél éve. Gondoltam az majd büntet és szabadulok a kábelektől amik a hátsó hangszórókhoz futnak.. 2 nap után ment vissza. A több éves logitech z906-os hangfalszettem amit 60 pénzért vettem akciósan annó keresztbe lenyelte....Dinamikában, hangzásban, hangok pozícionálásában, mindenben. És akkor még csak ezzel a kis szaros pár négyzetméteres szobában megfelelőnek mondható hangfalszettel hasonlítottam össze, nemhogy egy drágább rendes erősítős 5.1-el...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Öregszem
- Honda topik
- PlayStation 5
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Minden ami hőszivattyú
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AliExpress tapasztalatok
- Házimozi belépő szinten
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Már 70 millióan nézik a Netflix reklámos csomagját