Hirdetés
- Egy kamionos és a múlt.
- Milyen mosógépet vegyek?
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Építkezünk 6. rész (2024)
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Szabad e használt OLED televíziót venni?
- 🖥️⛅
- Szárítógép szösszenet (hogy Te ne járj pórul)
-
LOGOUT.hu
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
GalaHU
őstag
Ezzel én is eljátszottam egy darabig...
Az adott HDMI bemenetre be kell kapcsolni a “HDMI Ultra Color” módot, ezt követően Game módba kell kapcsolni, és ha minimum 04.71.05 firmware van a TV-n akkor varázsütésre megjelenik a G-Sync menüpont a Windows-ban! (A kártyadriver gondolom friss)
Az empátia kifogyott, szimpátia nem is volt!
-
törölt tag
Hagyd a fenébe ezeket!
Most már soha nem venném meg ilyentől, soha! 2 hetet elszórakoztam ezekkel, olyan szinten elegem lett belőlük, hogy fogtam magam és újan megvásároltam a C9-et.
Nem írom le a teljes történetemet, mert nagyon hosszú, és nem szeretnék senkit sem megbántani, de az ilyen céges outlet-es tv-k a lehető legrosszabb választások!!!!Érdeklődtem pár ilyen outlet-es tv iránt az aprón is eladóktól és 1,5 hétig ellevelezgettem az egyikkel (nevet nem szeretnék írni), 200 ezerért volt fent a tv, erre azt mondja hogy elvitték, de szerzett másikat, és 236 ezer forint lesz. És azt is mondta, hogy amit elvittek azon volt beégés, pedig a hirdetésben ez nem volt feltüntetve!!!!
Mondom mi a fene? A hirdetés nem is módosult, a képek ugyanazok, csak az ára módosult. Ilyen szinten hülyének nézi az embert, pedig majdnem 100 pozitív értékelése van ennek az eladónak. Írtam neki, hogy csináljon működés közben képeket, de több mint 1 hétig nem volt képes rá, naponta csak egyszer válaszolt az üzeneteimre, akkor is elintézte egy mondattal és ennyi, pedig akadt kérdésem bőven. Aztán utána írta, hogy nézte 3 órát a tv-t (állítása szerint legalábbis), nem látott rajta beégés, hibát, csak a "piros és a sárga szín nem teljesen homogén", de hát hibátlan állítása szerint.Utána való héten hétfőn lebeszéltem használtan egy C8-ast, korrektnek tűnt az eladó, szintén sok jó értékeléssel, megbeszéltük hogy pénteken hozza nekem a tv-t.
Én erre átrendezem a nappalit, megrendelem a kábeleket, kivettem készpénzben a pénzt, erre pénteken reggel egy sms-el elintézi: "Ne haragudjak, de leszeretné mondani a tv-t". Amire már 4 napja várok!!!
Hát ez nagyon jó!!! Szólhatott volna előbb is, mert akkor nem rendezem át a nappalit (3 órámba tellett). És ő nem outlet volt, ő magánszemély."Megbízhatóbbnak" számító, szintén jó véleményekkel rendelkező outlet-es üzletekben is érdeklődtem egy OLED tv iránt, és ami hibátlanként volt feltüntetve, azért kiderült, hogy mégiscsak van hibája, csak az eladó szerint elhanyagolható... Hát rohadtul nem olyan hiba volt, ami elhanyagolható.
Na mindegy, aztán múlt hét szombaton elmentem az Euronicsba, hogy megvegyem újan a C9-et, de ott sem volt elsőre szerencsém, mert a bemutató darabot akarta eladni nekem az eladó, ami elvileg csak 3 napja ment. Átmentem a Media Marktba, ott még volt egy original darab.
A 2 hét alatt még sok outlet-es eladónak írtam, de ugyanez a kategória mindegyik.
Messziről kerüld el őket!!!
De azt hiszem, hogy én örökre befejeztem bármiféle használt műszaki cikk vásárlását.[ Szerkesztve ]
-
janos666
nagyúr
Az LG TV-k nem G-Sync modult használnak (amire az eredeti G-Sync, és az új G-Sync Ultimate kijelzők épülnek) és nem is VESA A-Sync szabványt implementálnak (amire a DisplayPort-os FreeSync és a DisplayPort-os G-Sync Compatible is épülnek), nem is az AMD féle egyéni HDMI 2.0 FreeSync-et, hanem az általános HDMI 2.1 VRR szabványt támogatják.
Az nVidia pedig hivatalosan kizárólag a Turing GPU-kra (GTX16xx és RTX2xxx) épülő kártyáin engedélyezte a G-Sync Compatible gyűjtőnév alatt a HDMI 2.1 VRR támogatást, régebbi kártyákra nem.
Az AMD-nél tudtommal egyelőre egyetlen kártya sem támogatja ezt a HDMI 2.1 VRR-t (semmilyen FreeSync-akármi néven).Szóval kicsit leegyszerűsítve: teljesen mindegy, hogy milyen monitoron milyen G-Sync/FreeSync támogatást nyújt a kártyád, LG TV mellé erővel megveteti veled a legújabb kártyáját az nVidia.
(Ha valakinek mégis működik az előző generációs Pascal kártyával az LG TV-n a G-Sync, az vagy valami új, nem dokumentált változás az új driver-ekben, vagy valamilyen trükközés/hack/bug/stb.)A másik, hogy az LG TV-n csak HDMI port van, DP nincs. Innen tovább lépve:
1.) aktív DP->HDMI adapterrel semmire sem mész, hacsak nem támogatja maga az adapter is a HDMI 2.1 VRR-t, és engedélyezi az nVidia driver is az ilyen átalakítókon keresztül a G-Sync-et (tudtommal ma egyik sem létező dolog, nincs ilyen adapter és ha lenne, valószínűleg akkor is korlátozná a használhatóságát az nVidia).
2.) Passzív DP->HDMI adapter használatakor gyakorlatilag HDMI módba kapcsol át a DP port (szabványos DisplayPort üzemmód, HDMI Alternatív mód), az adapter csak feszültséget konvertál és átvezeti a számlakat a megfelelő alakú foglalatra. Viszont a DP 1.4 port nem képes HDMI 2.1 Alt. üzemmódra, csak HDMI 2.0-ra (TMDS jel), így itt sem szabványos a HDMI 2.1 VRR, csak akkor működik, ha az nVidia driver engedélyezi a kiterjesztett funkcionalitást (mint most is a legújabb kártyáin a HDMI portra, vagy a HDMI portként üzemelő DP portra).Nem tudjuk pontosan mi is lenne a G-Sync kérdéssel, ha létezne ma működő DP 1.4 -> HDMI 2.1 aktív adatper, vagy esetleg DP 2.0-ás VGA kártya, amin a DP 2.0 port képest HDMI 2.1 Alt módban működni. Ezek a jövőben derülnek majd ki.
[ Szerkesztve ]
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
nagyúr
Dehogyis, egyiket se kell. Használni kell és kész.
HDR 100, SDR 25-35 ízlés szerint.
Használat után semmit se kell csinálni. Kikapcs és elvégzi a TV amit kell magától.
[ Szerkesztve ]
Steam/Origin/Uplay/PSN/Xbox: FollowTheORI / BF Discord server: https://discord.gg/9ezkK3m
-
BusinessGuy
őstag
Én új vagyok az oled témakörben, az első c9-em amit közel 2 hét után visszaküldtem mint kiderült szar volt, jól le is hordtam az oled fényerejét...koxon 100-as oled fénynél is nézhetetlen volt nappal. Most hozzájutottám egy másikhoz ismerős által,kicseréltettem mert a havernak sikerült beégetni (potom 10 nap alatt, jól be hdr-ezte a Horizon Zero hudját) és megvettem tőle az így cserébe kapott új darabot.
32 órát tettem eddig bele, makulátlan eddig remélem így is marad. 15-20-as fényerőn van olyan ereje mint az első vasamnak koxon...15-ös fénnyel számítógépezem néha rajta, nappal 30-40 fény között game esetleg. Nem hiszem hogy a manuális pixelfrissítőt annyiszor rá kell szabadítani mint ahogy itt sokan teszik. Sony hivatalosan évente egyszer ajánlja...Külföldi ennél jóval nagyobb fórumokon is azt írják hogy hacsak nincs valami látható problémád ne erőltesd. A tv minden 4 óra kijelzőidő után ha lekapcsolod csinál magától egy gyors pixelfrissítést, ezt hallani is lehet mikor csinálja, 10-15 perc.
Neten is találni már 10000 órás oled teszteket is userektől ott is komment szekcióban volt aki írta hogy az évek alatt 2-3 manuális pixelfrissítést indított összesen.Hdr tartalomnál pedig ne vedd le az oled fényt. Inkább kerüld az olyan hdr játékokat amikben hud van és nem kikapcsolható.
Akikkel másik topikban összeszólalkoztam az oled fényerejével kapcsolatban (qlednél), elnézést. Hallovány lila gőzöm nem volt hogy amit elsőre pár hete vettem majd visszaküldtem mert baromi elégedetlen voltam, szar volt. 100-as oled fénynél adta azt amit a mostani 15-20 körül.....Ez meg most este 15 fényen megy nappal ha nagyon besüt a nap 40 bőven elég.
Nem nagyon nézegetem van -e hiba, egyedül az oled fényre figyelek kényesen főleg a bejáratás alatt és mert monitornak is használva van, ez utóbbi eco módban nappal is 10-15 közötti fényen. A 24-ik óra után néztem egy uniformity,tinting,burn in tesztet [link] , hibátlan. Majd heti egyszer ránézek esetleg.
Úgyhogy eddig 2 napja egy elégedett 65c9 felhasználóval több van.[ Szerkesztve ]
-
alaves
addikt
Followtheori jól írta, én nem voltam konkrét.
A játéknap végi kézi pixelfrissítő arra vonatkozott, hogy nagyon extrém esetekben, egész napos azonos játék (pl. 20 óra folyamatosan) használatakor némely gamer futtatja naponta a pixelfrissítőt.
Én napi 12+ óra (Film+TV+monitor) használatnál a heti egy futtatást alkalmazom. Tehát a futtatás arányos legyen a napi üzemóra számmal. A B7-el szerzett tapasztalatom az, hogy ha 2000 üzemóráig kivárunk, hogy automatikusan lefusson a pixelfrissítő, akkor már 60 OLED fényen is kifakulások lesznek pl. a színes logóknál.[ Szerkesztve ]
Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
-
BusinessGuy
őstag
Csak abban játszom. 50-es oledfénynél már rikít minden mint a qleden...Felesleges, egy egy játék aminek jól áll. A 30-35öt tartom bejáratás alatt,aztán 40-50 lesz max, tényleg nem fakó nem hittem volna pedig tényleg hozzászoktam a qled rikításához. Ma 2 órán át fel se tünt hogy nappal 20-as fényerőn játszottam csak amikor közeledett a nap és ránéztem a beállításokra. Itt nincs szükség magas fényerőre mint a qlednél hogy szép kontrasztos képet kapj.
-
janos666
nagyúr
A DLSS >=2.0 még jól is jöhet majd, ha kapunk HDMI 2.1-et, és nem lesz - legalább is megfizethető - GPU, ami kihajtja a 2160p120-at friss játékok alatt (de talán még anélkül is, ha marad nálunk az 1440p120 és elkanászodik a játékok teljesítmény igénye). A Deliver Us The Moon-ban szépen teljesít a friss verziója, csak olyan játékokban hasal el, ahol tele van lágy, maszatos effektekkel a kép, amit kap (azzal még mindig nem igazán tud mit kezdeni, és hamis éleket kezd kitalálni magának a fátyolos, ködös képre, túlélesített hatása lesz, mint ha a TV-n feltolnád a Sharpness-t, de ha eleve éles, tiszta képet kap, az szép lesz -> talán a post-effect előtt kéne lefuttatni és a kimenetét szétkenni "álomszerűre"...?). A Battlefield-et szerintem nem frissítették v1.x-ről (kevés 2.0-ás cím van most, a Control az állatorvosi ló, a Moonman az ékes példa, Wolfenstein-t nem néztem)
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
Callisto
őstag
Akkor gyere le bebizonyítom, hogy nem. Nem mindegy milyen tv, milyen beálllítások. Az a baj, hogy emberek csak márkát néznek és kategóriától függetlenül alkotnak általános véleményt. A hiányzó tudásról (ismeretekről) és tapasztalatról nem is beszélve.
Én is jól tudom és tisztában vagyok vele, használtam sok TV-t mindenféle márkából, hogy a sok TV valóban kikapcsol olyant is, ami valóban jól jönne game mode-ban is.[ Szerkesztve ]
"A wise man can learn more from a foolish question than a fool can learn from a wise answer." - Bruce Lee
-
Callisto
őstag
Nem tudom miért, de Samsungnál valaki kitalálta jó régen, hogy csatlakoztatott eszköztől függően dolgozik a TV. Azóta is így működnek. Úgy gondolják, hogy egy PC, egy Konzol, egy házimozi erősítőnek más postprocess kell. Ha pl. beállítom/elnevezem az aljzatot PC-re, akkor semmihez sem nyúl hozzá. Tisztán azt látja az ember ami bemegy. Teljes értékű monitorként működik.
Ha beállítom elnevezem/beállítom Game Console-nak, akkor megint más a postprocess és így tovább. De a lag nem változik és a kép sem változik, ha ki-be kapcsolom a gaming mode-ot. És van még ilyen TV, nem csak a Samsung."A wise man can learn more from a foolish question than a fool can learn from a wise answer." - Bruce Lee
-
krx21
nagyúr
Hivatalosan a hdmi interfész van minősítve 2.1 HDMI jelölésel...
Legfeljebb van olyan kábel gyártó, aki ráírja a kábel dobozára, hogy 2.1 HDMI kompatibilis.
Magában a kábelben nem történ semmi fizikai változás, csak az elvárások nőttek vele szemben 2.1 esetén.[ Szerkesztve ]
-
veterán
Nincs ilyen A kábelnek max sávszélessége van azt kell figyelemebe venni. Ahogy előttem is írták pl hogy átmegy-e a 4k HDR az a két inteface-en múlik és nem a kábelen. Persze ha a kábel valami ezer éves gagyi akkor nem biztos hogy átmegy a jel vagy jelentős adatvesztéssel.
BusinessGuy: Igazából engem is csak idegesített...
[ Szerkesztve ]
Addig gyorsítottuk a világot míg mi magunk maradtunk le...
-
-
BusinessGuy
őstag
Szerviz menü. Kissé trükkös az előhívása legalábbis én csak mobillal tudtam egy lg szervizes fizetős távirányítóval rábírni hogy előhívjam, más nem akart működni. [link]
IN START gombot kell nyomni a kijelző felé egyszer csak bejön egy kód kérés oda: 0 4 1 3 a gyári távirányítóval. Nem matatni benne mert gari vesztéssel is jár és a tv-t is hazavághatja!
A fő képernyőjén alul van az infó ami kell.
OTT: amennyi órát ment a tv
OLED Comp. Count (offrs/jb): Ahány automata pixelfrissítés / nagy (gondolom a 2000 órás vagy manual) volt.
Kilépni lazán a gyári távirányító home gombjával szoktam.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest