Hirdetés
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Szólánc.
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- GoodSpeed: SAMSUNG WW80CGC04DABLE EcoBubble™ technológiával 8 kg mosógép - tapasztalatok
- Gurulunk, WAZE?!
- LordAthis: Mission: Imposible? - Együtt 1333 és 1600 MHz, ECC/Non-ECC
-
LOGOUT
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
BusinessGuy
őstag
válasz
üzenetére
Én felsőkategóriás qleddel vetettem össze és volt azért különbség alapból is, de játék módban pláne. Ott az összes képjavító tech megbutul vagy kikapcsol ide értve a local dimminget is és egy mezei va paneles tv-t csinál a legnagyobb csúcsmodellekből is...A q9fn vagy a q90r gyakorlatilag játék módban lebutul a q6/q60 szintjére na abban meg nincs köszönet, ott brutálisan kijön az oled előnye. Ha meg nuku gaming mód akkor borzalom input lag..
Mozi módban valóban nem eget rengető a difi inkább csak sötétben jön ki jobban, de azért észrevehető könnyen az oled fölénye. Feltéve hogy egy csúcskategóriás local dimminggel durván telecseszett qled mellé tesszük az oledet. Ezzel csak egyetlen baj van, az ár. A q90r ami képes erre (a q7,q8,q70,q80 jócskán lemarad még mozizásban is) drágább mint egy c9 pláne b9 nem is kicsit...Cserébe alapvetően mozizáshoz gyengébb képet kapsz játék módban egy feleannyiba kerülő tv szintjét hozza, nuku dolbyvision, nuku hdmi 2.1, a gyors mozgások pedig jellegzetesen tudnak szellemképezni a lassú VA panel miatt.... Nem ég be de idővel az is durván veszít a homogenitásból. Tulajdonképp az egyetlen kézzel foghatóbb előnye ez. Járathatod kox fényen a desktopot is 0-24ben.... -
rinpocse
aktív tag
válasz
üzenetére
Szia Gergo483!
Mikor elhatároztam, hogy kell nekem egy 65"-os TV, akkor a Sony KD-65XG9505-re gondoltam. De, közben olvasgattam a különböző fórumokat. Sokáig hezitáltam, s úgy döntöttem, hogy oled lesz!
10 éve egy Panasonic plazmát cseréltem le, egy felső kategóriás Sony LCD-re. Amit egy éve cseréltem le a Sony 55XF9005-re. Ezen kivül volt/van még két Sony LCD a lakásban. A Sony oled TV ára, túl volt azon a lélektani határon, amit hajlandó voltam fizetni egy TV-ért. S így lett végül is, az LG 65C9.
A koromat miatt, csak délelőtt 9-12 között mehetek a boltba! S ebbe a korban már nem meglepő, ha valaki szemüveget hord, így a véleményem, mint minden vélemény erősen szubjektív! Mivel sok beszédnek sok az alja, a summás véleményem a következő.A Sony 55XF9005 nagyon jó TV, de az LG65C9 KIVÁLÓ! Megkockázatom, hogy nem egy ligában játszanak!
Edddig csak a gyári beállításokon használtam. Nappali fényben is jobbak az UPC-s csatornák, a 4K HDR-ről nem is beszélve. A WEBOS 4.5 nem semmi!Egy dolgot hiányolok, ami a Sonyban megvolt. Itt nem tudom a kedvencek filmcsatornáit hozzárendelni távírányító számbillentyűihez. Egy másik problémám pedig az, hogy nincs KODI. Úgyanis, a beépített videoplayer nem mutatja, hogy egy sorozatból, hányadik részt láttam már! De lehet, hogy csak én bénázok!
-
sakal83
addikt
válasz
üzenetére
Volt xf9005om es most pana ex780. Ha nem volt elotte oledet akkor jonak latod. Ha volt akkor hatarozottan rosszabbnak. Ket kulonbseg van ami osszessegeben durva osszhatast okoz. Ez a fekete lete es a betekintesi szog. Ez a ketto egyutt elegge meghatarozza az oledet. Durva de aranylag szembol is lathato a szintorzulas az lcd. Valamelyik Marsos filmen a marsi tajon elkepesztoen szembeotlo volt hogy a ket szelen mas volt a szine a felszinnek. A kontrasztot meg nem kell magyarazni. A tobbi szin is mashogy hat. Es egyebkent a hdr is latvanyosabb sztem az oleden epp a fekete miatt hiaba kisebb a mostanaban hypeolt nit...
Illetve ugye nincs szurke fatyol a kepen mint az osszes lcdn. Este eg es fold.
-
Jorgi Kormi
senior tag
válasz
üzenetére
Elvileg a tesztek szerint a Samu QLED-jei a legjobb LCD tévék , mivel VA panelosak és nem IPS ( főleg a 2019-es modelljei ) , de a Sony ( triluminos )és más gyártók is csinálnak VA panelos LCD-t (Pana, TCL ,Hisense stb.) De a Samu a legdrágább az összes közül és a 2020-as szériái , meg még vissza is fejlődtek.
LCD=VA=Qled, Triluminos, ( és még egyéb a gyártók által kitalált fantázianevű technológiák) & LCD=IPS=nekem ilyen van
és ezért szándékozom oledet venni. -
-
daneel_hu
addikt
-
-
Jorgi Kormi
senior tag
válasz
üzenetére
100.000 üzemórát elmegy a panel ( az egy más kérdés , hogy mennyire lesz "szellemképes" és mit látsz majd a vége felé , tök sötétben , valami még talán látható lesz pl.: egy kis" banding"
. A kijelzőt működtető elektronika az már egy más tészta , de egy kis "buherálással "minden megoldható !
( De ha ennél is bővebben szeretnéd tudni a jövőt kérdezd meg Marty McFly-t vagy "Dokit" azaz Emmett Brown-t
) -
válasz
üzenetére
Szerinted ez a delphoi josda? Oszinten szerinted barki felhasznalo meg tudna neked mondani hogy mennyit fog birni egy modell ami kb 1 eve sincs a piacon ergo tapasztalat sincs vele hosszu tavon? (Nem mintha egyebkent meglehetne...)
de hogy orulj: 5 evet, 2 honapot, es 3 napot.
-
daneel_hu
addikt
válasz
üzenetére
Fogalmam sincs, de elektronikai hibának tűnik.
Nem beégés vagy ilyesmi... LCD-n is van sajnos mint ahogy írtam.
Nem vagyok szervizes, nem tudom mi okozza.De ne foglalkozz vele, élvezd a tévét - tartsd be amit be kell, mivel oled-ről beszélünk -, de ezen kívül szerintem a gyári garancia alatti időszakban ne parázz feleslegesen.
-
sakal83
addikt
válasz
üzenetére
Abban biztos lehetsz hogy az 5 eves oled modellek sem fognak latvanyosan jobbat nyujtani abban amit a c9 tud
jopar modell volt nalam es nincs erdemi kulonbseg a modellek es evjaratok kozott sem minden hiedelem ellenere. Persze en nem tesztelek hanem hasznalom oket laikuskent. A c9en valoban jobb a felskalazasa a rosszabb anyagoknak mint az eddigi 4ks modelleknel de nativ tartalomnal nincs gyakorlati kulonbseg. Ami itt a forumozoktol hallhatsz az a fanatikussagnak es olykor a sajat magukat meggyozesrol szol hogy miert kellett a tavalyi modellt lecserelniuk. :) mint irtam en egy c9rol valtottam vissza eg910vre mert jobban tetszik ami szubjektiv dontes. Az osszes oled jo a b9 tol a sony es a panaig bezarolag. Szerintem vakteszten 10bol 9 ember latna erdemi kulonbseget az evente valtakozo modelleknel. -
julius75
aktív tag
válasz
üzenetére
"Egyébként szerintetek jó befektetés volt most a C9?"....tv, mint befektetés? Nem, nem volt az.
Ha viszont volt rá pénzed és megvetted, akkor ne foglalkozz vele, mennyibe kerül majd ezután...élvezd, örülj neki.
daneel_hu: "az inkább tőzsdézzen"....bizony-bizony, ott most szép összegeket lehet keresni. Ügyesen, türelmesen. 20.-án kezdtem, nincs okom a panaszra eddig.
Tulku: "és ne legyen igazam".... szerintem nem lesz igazad, max. pár hónapig. Az a bizonyos olló fog nagyobbra nyílni hosszú távon.
Szerintem.
-
belan
addikt
válasz
üzenetére
Ezért váltottam 65-re mert 55 coloson már annyira nem láttam a részleteket! 2, 2,5 méterről így 65 sokkal jobban lehet látni a részleteket! 5 évig 55col volt így már kicsi volt nekem meg a ember szeme is romlik idővel. Mondjuk igazából 77 lennen a igaz!, 😁
Szerintem nem nagyon lesz olcsóbb a 55c9 már jó vétel 380 ért szerintem. Sajnos nem tudom miért de 65 szerintem túl van árazva most is 630 65 c9, nekem mondjuk 145 ezer volt a csere! -
válasz
üzenetére
Uhh... nem erzed kicsinek?
egyebkent szerintem fog meg lejjebb menni az ara de mivel nagyon elszallt a forint nem biztos hogy sokat. Tavaly kb majusban voltak a legolcsobbak az oled-ek.
meg en is kivarok. Aztan persze lehet hogy jol megszivom es megint egy evet csuszik a csere.
-
salapp
addikt
válasz
üzenetére
Euronics messze a legótvarabb (ja, ott van még a Bestbyte is) román stílusú borzalom. Csak eldobható holmit vennék tőlük, azt is csak, ha nincs más beszerzési forrás.
Nem értem, hogy az emberek előre miért nem néznek utána, pláne több százezres műszaki cikknél, hogy honnan rendelik. -
daneel_hu
addikt
válasz
üzenetére
"Nekem is LED volt előtte, ez az OLED egy más világ.
Minden képkockát jó rajta nézni, már az sem érdekel ha tartalmilag nem jó egy film, mert a képminőség kárpótol...
"Azért az utolsó SW-t én kikapcsoltam a film közben.
Értékelhetetlen film létezik sajnos, akkor is ha maga a kép jó.
-
válasz
üzenetére
Nekem abszolút pozitív tapasztalatom van, igaz ez magánszemély. Lebeszéltem, kommunikatív volt, itt érdeklődtem a topicban, kaptam segítséget, elmentem, megvettem. Annyira normális fazon volt, tök jót elbeszélgettünk, megmutogatott mindent a tv-n stb. Még a kocsiba is segített berakni a tv-t. Az óta is alig várom, hogy nézzek valamit a tv-ben, mert olyan az LCD után, hogy beszarok (philips 804)
-
Tulku
veterán
válasz
üzenetére
Amit leírsz az sajnos a mindenre rátelepedő jól megszokott mutyi....
Én találkoztam olyan műszaki cikk vásárlóval, aki mutyiban drágábban kapott meg végül vmilyen cikket, csak mert ilyen-olyan indokokkal tálalt olcsósított termékekre robbant rá....anno felvilágosítottam, hogy ezen cikkeknek a jótállás épp olyan értéknövelője, mint az autóknak a légzsák, biztonsági öv...stb...
Nem szabad műszaki cikket venni garázsboltból.... -
Fisha
őstag
válasz
üzenetére
Rájöttem, hogy lehet hogy hülye vagyok, hogy C-re vágyom B helyett a hülye interpoláció miatt, mikor ezt megoldhatnám mediaplayerrel is. Kérdés: megoldhatom? Van olyan mediaplayer amiben van interpoláció? Van olyan amiben legalább olyan jó van, mint alpha 9-es procis lg-kben? Kicsit off, bocsi, de ebben a topikban mozgok otthonosan, meg ti tudjáatok legjobban a sztorit is.
u.i: egyáltalán mennyire életképes ötlet az, hogy egy lejátszó már rögtön a 120 képkocát adja a TV-nek?
-
janos666
nagyúr
válasz
üzenetére
Milyen képzaj? OLED-en és LCD-n csak szándékos ditherzaj van, többnyire az is (semi-)statikus, nem dinamikus. Ezt, ahogy a forrásban már jelenlévő (akár arra is szádékosan odatett) zajokat/szemcséket nem fogja eltüntetni semmiféle elektromos szűrés.
(#41342) Tulku - Mondjuk ez nem feltétlenül hülyeség, ha valakinek hosszabb kell. Még egy IEC aljzat feltákolása sem lenne nagy marhaság (csak az nem állítható vissza, hacsak nem egy kilógó csonkra teszed egy kábeldarabon).
-
Strezi
őstag
válasz
üzenetére
Attól függ mi a bajod vele!
Két iskola van:
- Ha döcög, vibrál és ez zavar, akkor OLED fény le, TruMotion: Smooth
- Ha neked valószerűtlenül sima a mozgás, és mozis élményt szeretnél, akkor TruMotion OFFÉrdemes a képmódok közül valamelyik iSF-et kiválasztani, az eleve elveszi a kép harsányságát (bazári szineket).
TruMotion:
Hosszú fogaskerék a távon,
Picture Mode Settings
Picture Options
TruMotion -
renatto
őstag
válasz
üzenetére
Üdv mindenkinek, újra! Egy ideje nem jártam itt, költözésben voltam. Remélem mindenki jól van!
A kérdésedre válaszolva a 65C9 talpa elől 91cm-re szűkül, mert ugye V alakban jön előre a két széle. A két szélső gumitalp külső széle pedig 1-1 cm-rel bentebb kezdődik. De ahogy előttem is írták a tartósúly hátul van, ami kb 40 széles x 20 mély x kb 4 magas.
-
EasyLife
aktív tag
-
daneel_hu
addikt
válasz
üzenetére
"Újan most ugye ami megfelelne nekem az a C9-es illetve a B9-es lenne.
Gondolom a C9-est éri megvenni, nem? Csak nem tetszik a talpa meg szerintem el sem fér..."C9-nek sokkal jobb az interpolációja, ami nem elhanyagolható szempont egy sample and hold technikánál. Sőt... ahogy nemrég kiderült, a C8-nak is sokkal jobb az interpolációja mint egy B9-nek. Egyszerűen nem egy kategória.
-
Jakesz
addikt
válasz
üzenetére
Én a helyedben inkább várnék 1-2 hónapot a vásárlással, mert jönnek a készletkisöprések az új modellek megjelenése miatt, valamint a koronavírusos helyzet is valószínűleg lecsapja az árakat, mivel megcsappan a kereslet.
Magánszemélytől sem vennék használt oledet, mert ki tudja, hogy hogyan használta, főleg ha már több éves. Garancia beégés szempontjából pedig mindegy, hogy van-e, mert nem mész vele semmire. -
Fisha
őstag
válasz
üzenetére
Lehet olyan eszement jó áron, hogy megérje. De pl. a reg hiánya miatt jó eséllyel a gyári gari se fog működni rá, legalábbis nagyon rá leszel utalva a szerviz jóindulatára. Azért alaposan megnézni csak otthon fogod tudni, és akkor már nem leszel jó helyzetben ha észreveszel valami csúnya inhomogenitást.
-
-
Joshi
titán
válasz
üzenetére
Ez a video 2017-es, azóta sokat javítottak a DV-n. A másik meg az, hogy inkább azonos HDR szabványokat kellene összehasonlítani mint pl HDR10+ és DV. Aztán mindezt azonos képtechnológiával mint pl OLED-OLED vagy LCD-LCD. Ha minden igaz 2019-től a Panasonic és Philips mindegyik HDR szabványt támogatja. Az Alita az eredetileg HDR10+ és DV-t is tartalmaz. Nekem meg van eredetiben a film, de a Sony csak a DV-t támogatja.
-
Fisha
őstag
válasz
üzenetére
Én anno egymás után néztem a Joker jeleneteit HDR10 és DV verzióban, és nagyon keresnem kellett, hogy bármi differenciát lássak. Persze elképzelhető, hogy a forrással is akadtak gondok, de ezt nálam szakibbak majd leírják, mert mintha lenne DV-ből is statikus meg dinamikus adattartalmú. Egy tuti: jelenleg nagyon kevés dolog van, ami DV-n elérhető (hacsak nem veszed kilóra a blue-ray kiadáskat), pláne ami csak DV lenne elérhető. Nekem tudja a TV-m, de mai viszonyokat nézve ez nem lenne nekem szempont a vásárlásnál semmiképp. Aztán, hogy a jövőben ez mennyire változik, azt nehéz megjósolni. Szerintem nem fog számottevően.
(Amúgy tudtommal az a baj a sima HDR szabvánnyal, hogy nagyon nyitott, megengedő. Nem kötelező mindent implementálni belőle, így lehet vele trükközni. A dolby összeszedi, továbbfejleszti ezeket a szabványokat, esetleg épít hozzá hardvert is. Majd ezt a csomagot mindenestül, technológiával de még kalibrálási ajánlásokkal is egyben árulja a gyártóknak. Ez utóbbi nyilvánvalóan egy sokkal jobban kézben tartott, jó eséllyel továbbfejlesztett eredményt szül, de pénzért, amit egy csomó gyártónak nincs kedve kifizetni. De majd ezt az okoskodást is megerősítik vagy megcáfolják talán nálam jobban képben lévők is.)
-
Joshi
titán
válasz
üzenetére
A HDR10 az statikus metaadatos HDR szabvány, a HDR10+ és a Dolby Vision dinamikus metaadatos. A dinamikus a jobb, mert jobban alkalmazkodik a képi információhoz. Persze a HDR is olyan mint anno a 3D volt, ha jól meg van csinálva a film, akkor mindegyik HDR szabvánnyal jó lehet az adott film.
A Dolby Vision szabványa a legmagasabb mércéjű, de ugye cseszhetjük, ha a jelenlegi tévék közelébe sem érnek technikailag. A BT2020 színtérnek is csak a ~70%-t éri el pl a Pana GZ2000, talán a Samu Q szériája karcolja a 75-78%-t. Szóval van még hova fejlődni. -
válasz
üzenetére
Alapból szerintem az EZ950-es jobb tv, mint a B7 (mozgásmegjelenítésben pl biztosan). De ha van normális garancia az B7-re, nem kérdés, melyiket kell választanod. Én így távolról nem tudnék dönteni, mindkettőt élőben kellene látnom. Amúgy is csak az idő fogja eldönteni, jól választottál e.
Amúgy mennyi az a "sokkal többe fog kerülni"? -
válasz
üzenetére
Nekem nem tudnak a tv-im DV-t, de láttam már másnál DV-t és utána-előtte HDR10-et és őszintén szólva a válasz a nem. Nem dob semennyit az élményen. Persze bele lehet beszélni, meg a technológia alapján elvileg jobb (erről már sokszor volt szó itt a fórumon), de szerintem az placebo hatás.
Egyébként vannak összehasonlító videók a Youtube-on, nézz meg párat. Engem azok sem győztek meg. Ízlés kérdése, de relatíve nem egy nagy durranás a DV. -
hunspikey
őstag
válasz
üzenetére
Szerintem az apple TV-n megtekinthető "See" című sorozat eszméletlen képpel rendelkezik, hasonlóan szép (volt) a Netflix "Out Planet" sorozata, javaslom az "Édesvíz" részt.
Sajnos Netflix engedelmeskedve az EU kérésének levette a bitrátát, de nem 25%-al hanem egyenesen a felére!
És ez már most látszik rajta, poszterizált gradiensek és villogó, sávosodó near black területek, lényegesen agyon nyomott chroma csatorna -
chros
őstag
válasz
üzenetére
Nezd meg ezt a hozzaszolaszast, lehet, hogy neked is jo, allitolag 55C9 (uj!) 310e!
-
chros
őstag
válasz
üzenetére
FullHD-st biztosan nem, ma mar a (4K) HDR korat eljuk.
A Pana EZ950 2017-es TV, nem tud Dolby Vision-t. De @rothb-t kerdezd, o tud tobbet ezekrol.(#40737) ribarszki : Igen, arra ertettem, de a "kellett volna" eros kifejezes, mert szerintem senki sem csinal (plane, hogy a panel teljesen friss, s kell neki 100-200 ora amig "magara talal").
(#40738) EasyLife :
Nekem is "tetszett"! De elotte a masik csavo szep-nagyot rabokott csavarhuzoval is 
Új hozzászólás Aktív témák
- BestBuy topik
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Arc Raiders
- Autós topik
- Suzuki topik
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- Formula-1
- Nothing Phone (3a) Lite – mennyit ér a név?
- PH!otósok beszélgetős, offolós topikja
- Stratégiai biztonsággal védekeznek a dráguló memóriák ellen a gyártók
- További aktív témák...
- LG OLED65G49LS CSÚCS Ultra HD 4K 65" OLED TV!
- LG 48B4 - 48" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- LG 55" C5 OLED evo 4K AI Smart 144Hz Gaming TV
- LG 77C4 - 77" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
- LG C2 OLED TV - 55 coll 4K, HDMI 2.1 - 120Hz - Garancia
- TELJES KÖRŰ IT BESZERZÉS
- Apple Watch Ultra 2,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3747, 100% Akkumulátor
- LG 39GX90SA-W - 39" Ívelt Smart OLED/ WQHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / G-Sync & FreeSync
- LG 39GS95UE - 39" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Edddig csak a gyári beállításokon használtam. Nappali fényben is jobbak az UPC-s csatornák, a 4K HDR-ről nem is beszélve. A WEBOS 4.5 nem semmi!
minel dragabb annal sotetszurkebb. De a betekintesi szogek a va paneleknel idovel egyre botranyosabb. Egy Sony w8as vagy egy samsung h6400 vagy d5000s eseten jobb volt.

...stb.
Egy vadi új is gyári hibás lehet 1,2 hónap után de lehet 4,5 évig megy hiba nélkül! Szóval ne bízd el magad!

Vhiktor