Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  OLED TV topic

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2021-12-12 22:14:59

LOGOUT.hu

OLED Televíziók - témaösszefoglaló

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#41901) daneel_hu válasza Serf (#41895) üzenetére


daneel_hu
addikt

m2-esen kb minden második rajzfilmnél ott van a SÁRGA korhatár logó. (=ez probléma, ráadásul mindíg ugyanott van)
De m2-be nyugodtan belenagyíthatsz, a gyerek nem fogja észrevenni + ezen az adón egy fillért nem érnek a rajzfilmek. (mi inkább rendes egész estés rajzfilmet vetítünk nekik)

Pixeltisztítással ne foglalkozz. A tévé automatikusan elintézi.

(#41902) adamssss válasza Peetey91 (#41897) üzenetére


adamssss
veterán

Nekem van egy olyan érzésem hogy lesz még. Sokszor eljátsza az MM, hogy lekerül egy termék aztán visszarakják. Én viszont 600-at biztosan nem fogok kiadni egy tv-re ez amolyan elvi kérdés. Majd ha 550 lesz akkor. Ha meg nem akkor majd jövőre a CX.

Addig gyorsítottuk a világot míg mi magunk maradtunk le...

(#41903) krx21


krx21
nagyúr

LG 9-es sorozat HDR-ben a dinamikus tónus áthelyezés-el kapcsolatban, pár film után változott a véleményem. Én már nem kapcsolom be. Tapasztalat, hogy bizonyos jeleneteknél növeli, máshol pedig csökkenti a fényerőt... Úgyhogy KI, nem kell hogy állítgasson semmit... ;)

(#41904) Kriszbmx


Kriszbmx
tag

Sziasztok :)
Vegre ugy fest bevalni latszik az 5. Oled!
Mar csak elvezem a tartalmakat es nem a hibakat keresem illetve hozza jon,hogy halistennek tinting se nagyon van ;) Amit latok az szinte megvan szokva mert a masik szoba lcd tvje bal oldalt kicsit bevilagit es az E9 is bal szelen tintingel de annyira mininalis, hogy a kenyes szememmel is nagyon nagyon ritkan latom.
Inkabb csak elvezzuk a Netflix / HBO go / letoltott 4k filmeket. Kabel tv nincs bekotve ra....
Vegre remelem hu tarsam lesz egy ideig! Heti 1-2alkalommal van max bekapcsolva 1 film erejeig.

(#41905) Jorgi Kormi válasza adamssss (#41902) üzenetére


Jorgi Kormi
senior tag

A Pana gz950-es már ennyi az M.M-ban , csak hát az LG lazábban kezeli a panel "csereberét" gariban és a fránya webeos( jelenleg a legjobb) és a belső lejátszó .....Én is így vagyok az árral , reálisabb ezeknek a tévéknek az ára 550 alattt.

Kocsi Nippon , az asszony Ungarische , a tévén még gondolkodom ! ( talán egy Junoszty 402 BC made in CCCP <Pana lett a vége , a "karma" hatalma.( Oled "szagértő" és crt tv tulaj)"Boldogok a lelki szegények , mert náluk a zseni is szegényebb".

(#41906) chros válasza junior19 (#41899) üzenetére


chros
őstag

Ehhez meg annyit:
- auto: az adott anyagnak megfeleloen valasztja a szinteret, s ez a jo SDR-hoz (-> BT.709)
- szeles: ezzel kapjuk meg a panel nativ szinteret (~ DCI-P3), de 99.99%-a az SDR anyagoknak BT.709-es

(#41907) Pro Koryak válasza Jorgi Kormi (#41905) üzenetére


Pro Koryak
addikt

A webost mire használod, hogy nem lehet nélküle élni?
Lehet a másiknál meg nem kellene panelt cseréltetni. :F Létezik ilyen megoldás is.

(#41908) Syz válasza Peetey91 (#41897) üzenetére


Syz
senior tag

Én két hete vettem a Pólus MM-ből az LG55C9-et.5 db volt bontatlan.Mire megírtuk az extra garanciás papírokat addigra ketten kérték még ugyanezt a tv-t.Lehet hogy furcsán hangzik,de viszik ezt a tv-t most mint a cukrot ;] Recesszió rulz :K :DDD
Tegnap sikerült szerezni egy RTX kártyát végre,most már megy szépen a G-sync.Megtaláltam a topicban a nemrég közölt képet a NCP beállításokról,az lenne a kérdés hogy ha ott be van kapcsolva a függőleges szinkronizáció,akkor a játékon belül is be kell vagy ott ki kell kapcsolni a V-syncet?

"Egy nap 24 órából áll..egy rekeszben 24 db sör van..Ez nem lehet véletlen!

(#41909) rinpocse


rinpocse
tag

Köszönöm mindenkinek a segítőszándékát! Ma reggel megrendeltem az LG65C9-et (MM) . :)

(#41910) Syz


Syz
senior tag

Istenem,milyen agyhalottak vannak.. ez egy vásárlói értékelés a C9-ről :C :Y

"Egy nap 24 órából áll..egy rekeszben 24 db sör van..Ez nem lehet véletlen!

(#41911) daneel_hu válasza Pro Koryak (#41907) üzenetére


daneel_hu
addikt

"Lehet a másiknál meg nem kellene panelt cseréltetni. :F Létezik ilyen megoldás is."

Persze, hogy nem mivel nem akarják kicserélni. :P ;]

(#41912) adamssss válasza Jorgi Kormi (#41905) üzenetére


adamssss
veterán

Basszus en is agyalok rajta csak a jatek miatt a c9 nekem jobb lenne. Plusz a webos az egy nagy aldas es most is nagyon szeretem. Plusz meg a design is szamomra megkapobb.

[ Szerkesztve ]

Addig gyorsítottuk a világot míg mi magunk maradtunk le...

(#41913) Pro Koryak válasza daneel_hu (#41911) üzenetére


Pro Koryak
addikt

Elvicceled, de itt azért van rá példa bőven. :R
Igaz a panelcserére is. :O

(#41914) BusinessGuy válasza Syz (#41908) üzenetére


BusinessGuy
senior tag

Én úgy tudom ha a driver beállításokban bekapcsolod a vsync-et, a játékban mindegy mert onnantól mindenre ráerőlteti a driver.

(#41915) daneel_hu válasza Pro Koryak (#41913) üzenetére


daneel_hu
addikt

A többség itt megvan elégedve az oledjével, felesleges ebből messzemenő következtetéseket levonni... de ezt már 1000x lezongoráztuk.
Ez egy kis közösség, nem tudsz statisztikát gyártani belőle.

(#41916) Jorgi Kormi válasza Pro Koryak (#41907) üzenetére


Jorgi Kormi
senior tag

Mivel én valószínűleg " ráeresztem" majd a tévécsatornáimat is az oledre ( persze elmagyarázom majd a családnak , hogy létezik "nagyítás" is mint funkció a tévén , de hát nem mindig leszek itthon) , végül is ez egy tévé hiszen így árulják a "bótban" , úgy hogy "hadd szóljon a rock and roll !( Védelmi funkciók bekapcsolva , áramellátás folyamatos és azért a "bejáratást "is betartom az elején )Két év garancia lejárta előtt átnézem a panelt és ha "gebaszos" , bízva az itt a topicban leírt tapasztalatokban ( LG "korrekt" szervízelése) jelzem a szervíz felé a problémát . A jelenlegi külső merevlemezem is tele van filmekkel ( van rajta sok kedvenc "alapmű" ,igaz a legtöbb csak HD ) amit szintén csak LG tévé tud kezelni ez is a c9 mellet szól. Tervbe van véve a HBO csomag is ( benne az HBO GO -val) a lányom kérésére , ez is plusz pont a C9-nek . ( A fiam kitalálja , hogy lecseréli a PS4-et egy újabbra jól jön majd a HDMI2.1 +1pont) És nem utolsó szempontom továbbra is "sajnos" , hogy mivel nálunk egyenlőre a Telekom jöhet számításba mint komplett szolgáltató ( tv , internet , mobil stb.) a részletfizetés lehetősége sem elhanyagolható számomra a listaár "faragása" után .+1pont( Sajna a Telekom panákat nem forgalmaz ) Ha ezeket a szempontokat nem nézném , simán megvenném a GZ950-t , mert valóban az egyik legjobb oled és árban is korrekt.( Dobozból kivéve "pikobelló" kép , ja és mint azt már egyszer leírtam focimeccset néztem rajta az M.M-ban tinting nélkül , legalábbis én nem láttam rajta )

Kocsi Nippon , az asszony Ungarische , a tévén még gondolkodom ! ( talán egy Junoszty 402 BC made in CCCP <Pana lett a vége , a "karma" hatalma.( Oled "szagértő" és crt tv tulaj)"Boldogok a lelki szegények , mert náluk a zseni is szegényebb".

(#41917) krx21 válasza Kriszbmx (#41904) üzenetére


krx21
nagyúr

Jól látom, hogy enyhén ugyan de hátra dől a TV-d... :F

(#41918) belan válasza adamssss (#41894) üzenetére


belan
addikt

Jó ár most néztem egyedül a mamutban van Budapesten bontatlan! Meg Győrbe. Szóval kitudja mennyi bontatlan lesz még persze központi raktáron lehet van még pár darabb de nem sok.

[ Szerkesztve ]

Playstation 5 slim & SS Nova 7 & LG OLED65C9.Best games Last of us. Metal Gear Solid 1,2,3,4. ELDEN RING

(#41919) adamssss válasza belan (#41918) üzenetére


adamssss
veterán

Szerintem direkt nem viszik ki az uzletekbe. Egy ilyen tv-t amugy sem szemelyesen szokas megvasarolni most meg plane kutya nem megy be ertuk.

btw ha cegre veszem akkor is lehet kamatmentes reszletre venni vagy az csak maganszemelyeknek szokott akcios lenni?

Addig gyorsítottuk a világot míg mi magunk maradtunk le...

(#41920) Adam adam


Adam adam
újonc

Sziasztok tudom hogy mar vagy 1000x kerdeztek ezt a pixelfrissito dolgot es ahogy olvastam akkor a c9 es megcsinalja magatol 4 ora hasznalat utan vagy ez hogy van most😁 es 2 napig meg be kell jaratni vegyes tartalommal? Es akkor az oled fenyt ne haszaljam 100? Vagy ha az egesz tv minimal energia takarekosra rakom az segithet valamit? Mert lattam youtubon videokat ott egy csoka azt magyarazta ha kozepes energia takarekossagra rakom az is segit a panel elettartaman vagy? 😁

(#41921) sakal83 válasza rinpocse (#41868) üzenetére


sakal83
addikt

Szia

A nappali feny eseten valoban nincs akkora kulonbseg oled es led kozott de VAN. Taoasztalat. Kepminosegben is. A betekintesi szogben klasszisokkal jobb az oled. A lednel mar egyertelmuen zavaro ha nem csak szembol nezed. A legfontosabb az hogy ha kozvetlenul a kepernyore sut a nap akkor keruld az oledet mert felesleges penzkidobas. Ha nem akkor en azt vennek. Varjal aprilis vege majus elejere mert akkor szokott a legolcsobb lenni. Azt vedd amelyik olcsobb de vedd a kiszemeltek korebe a pana gz950et is mert arra amire hasznalnad jobb a pana. Gyorsabb a rendszere es egyszerubb. Valamint jobbak az alapbeallitasok. Ezt ugy irom hogy volt c9em xf9005om es pana tvm is tehat nem a levegobe beszelek.

(#41922) belan válasza adamssss (#41919) üzenetére


belan
addikt

Fogalmam nincs hogy megy úgy, én csak személyesen magánszemélyként vesz meg most 569 vettem egy hete meg le alkudtam mert bontott volt 3 nap után vissza hozták.

Playstation 5 slim & SS Nova 7 & LG OLED65C9.Best games Last of us. Metal Gear Solid 1,2,3,4. ELDEN RING

(#41923) krx21 válasza Adam adam (#41920) üzenetére


krx21
nagyúr

A kis kompenzáló 4 óra üzem után fut le. (4 óra egybe) (kikapcsolás után kb 7 perc, nem látod)
A nagy kompenzáció 2000 óra után fut le vagy manuálisan indítható. (kikapcsolás után kb. 1óra)
A panel kímélés szempontjából a vegyes tartalom a legfontosabb, valamint ne legyen max fényerőn. Ezt alacsonyabb OLEDfény-el tudod elérni vagy energiatakarékos móddal (ez kevésbé ajánlott)

[ Szerkesztve ]

(#41924) junior19 válasza Jorgi Kormi (#41916) üzenetére


junior19
senior tag

Mivel a Telekom lesz a szolgáltató, náluk ha jól tudom csak a vevőegységüket használva lehet majd tévécsatornákat nézni, így ennek a bemenetre beállítod a nagyított képet. S akkor nem kell a családot fárasztani kezelési magyarázatokkal, s védve lesz a tévé is. S ha akarod, amikor te nézed. akkor a nagyítást vissza állítod.
A beállítások másolhatóak minden bemenetre, de külön beállításokat is lehet használni bemenetenként, s az appok használatánál is lehet korrigálni.

codec project

(#41925) whatnot válasza Peetey91 (#41897) üzenetére


whatnot
őstag

Én egyelőre részvényekbe raktam a pénzt (na jó, a tévé áránál többet azért).
Gyakorlatilag már megkerestem egy LG C9 árát + egy kicsit mellé.

(#41926) Kriszbmx válasza krx21 (#41917) üzenetére


Kriszbmx
tag

Igen de ez a normal allasa. Minden joo van osszerakva. Masnak fuggoleges a 65E9?

(#41927) hsrasus


hsrasus
aktív tag

Az 55-ös E9 (ami még ki is néz valahogy) van most elég jó áron itt, sztm be is nevezek egyre. Hacsak azt nem mondjátok, h nem szabad innen megrendelni...

Bassza meg, mire a posztot megírtam, addigra megemelték egy 100-assal, pedig még itt az olcsóbb ár látszik. :W Le kellett volna csapni rá...

[ Szerkesztve ]

(#41928) Serf válasza daneel_hu (#41901) üzenetére


Serf
csendes újonc

oké, köszi.
TV-be a nagyítást nem lehet beállítani?(állandóra)
Azért ahogy írták nem vagyok otthon mindig, sőt.

(#41929) daneel_hu válasza Serf (#41928) üzenetére


daneel_hu
addikt

WebOS-en van nagyítás, de akkor az összes csatornára érvényes lesz. Kikapcsolás után is, egészen addig amíg a funkciót vissza nem állítod.
Kicsit én is figyelek rá, bár mi sokszor otthon vagyunk amikor a gyerekek nézik... ovisok + alsósok a gyerekek.
(+20-25-ös oled fénynél nem szúrok többet) :)

[ Szerkesztve ]

(#41930) Jorgi Kormi válasza junior19 (#41924) üzenetére


Jorgi Kormi
senior tag

Iptv szolgáltatásom van ,( valószínűleg hosszabbítok a kedvezményért 2 évet) már kipróbáltam a nagyítást a veőegység funkciójával is , de a jelenlegi LG tévémen jobban variálható a nagyítás , több féle irányba variálható ,teljesen eltudok tüntetni minden nem oda illő sz@rt a tv képernyőjén bármelyik általunk nézett csatornán.És pár napja fel is vetettem ezt a kérdést ( képpel mellékelve) és a c9 -en hasonlóan( janos666 válasza képpel) , de a többi oleden is frankón lehet variálni .(válaszok : Philips, Pana tulajok)
Elmentést majd kipróbálom , de az a baj , hogy csatornánként is érdemes variálni , mert változó a "szirszaroknak" a mérete és a pozíciója. De azért köszi a tanácsokat.

Kocsi Nippon , az asszony Ungarische , a tévén még gondolkodom ! ( talán egy Junoszty 402 BC made in CCCP <Pana lett a vége , a "karma" hatalma.( Oled "szagértő" és crt tv tulaj)"Boldogok a lelki szegények , mert náluk a zseni is szegényebb".

(#41931) Serf válasza daneel_hu (#41929) üzenetére


Serf
csendes újonc

Panánál? az nem baj, hogy mindenhol, észre sem veszik jó lehet a fényerő is nekik, majd leengedik a redőnyt :)

(#41932) daneel_hu válasza Serf (#41931) üzenetére


daneel_hu
addikt

Nem... ez egy 65E8PLA.

(#41933) Pro Koryak válasza Serf (#41931) üzenetére


Pro Koryak
addikt

Panán ha SD csatornát zoomolsz, akkor az összeset állítja, a HD csatornákat viszont nem zoomolja ki. :Y
Szóval pindur panduroknak mehetnek a zoomolt SD-k, családnak meg az érintetlen HD-k.

(#41934) icemad


icemad
nagyúr
LOGOUT blog

Ha már ez a téma...C9-nél Hbo go-nál, hogy oldjátok meg? Amúgy is elég gyenge a minőség, ha belenagyítok, akkor még rosszabb... Ennyire nem lehetnek birkák az hbo-nál, mif@sznak oda az a logo. Tudom, hogy HBO-t nézek, ha már egyszer azt a programot indítottam el. Írtam már nekik 2 emailt, válasz nuku.

Are you Baby Shark? No, i'm a motherf*cking hardstyle fish!

(#41935) rinpocse válasza sakal83 (#41921) üzenetére


rinpocse
tag

Köszönöm! :K Már régóta gondolkodtam az oleden, s ma reggel megrendeltem a LG65C9-et. Nekem is van egy 55XF9505-öm.A feleségem elsősorban kerékpárversenyeket néz, abból pedig mostanában nem sok van, sajnos. Az UPC filmekről már régen leszoktam, maximum az ismeretterjesztő csatornákat nézem, felváltva.

(#41936) adamssss válasza rinpocse (#41935) üzenetére


adamssss
veterán

Jo szorakozast! Varjuk a tapasztalatokat. :)

Addig gyorsítottuk a világot míg mi magunk maradtunk le...

(#41937) Serf válasza Pro Koryak (#41933) üzenetére


Serf
csendes újonc

Huhu, remek, bar tolem a hd is mehet, visszaallitom ha kell😁

(#41938) renziNNN válasza icemad (#41934) üzenetére


renziNNN
tag

Én sem értem minek kell a logo, illetve az is elszomorít, hogy gyenge minőségű a tartalom.. de azért elég halvány az a logo, ahhoz hogy bármi gondot okozzon vagy bele kelljen zoomolni szerintem. :)

(#41939) icemad válasza renziNNN (#41938) üzenetére


icemad
nagyúr
LOGOUT blog

Engem már az is zavar, hogy ott van. :D Az értelmét nem látom, hogy minek van ott. Szerintem csak azért, hogy engem bosszantson, mert másra nem jó. :)

Are you Baby Shark? No, i'm a motherf*cking hardstyle fish!

(#41940) Gaben360


Gaben360
senior tag

Nagyon csábító a pana 65GZ950 550-ért, de megmondom őszintén, hogy fosok a 65-ös mérettől,itt majdnem mindenkinek a gondja volt vele, elsősorban a tintinggel.
Na jó az nem pana volt,de akkor is, a panel ugyanaz.
A C9 lenne a legjobb, mert én játékra is használnám, meg a táv és a webos is hiányozna.
Ha lemenne 550-re a C9 az jó lenne, de akkor is visszatartanának a hibák.
55B8-ról váltanék.

Az éj sötét,és tele iszonyattal! "Néha szívesen lennék egy régi gyárépület ablaka....csak állnék ott beb@szv@"

(#41941) krx21 válasza Kriszbmx (#41926) üzenetére


krx21
nagyúr

Nekem abszolút függőleges... Akkor a bútor lejt...

(#41942) Serf válasza krx21 (#41941) üzenetére


Serf
csendes újonc

Nem akarok okoskodni, de valoban? Kep csaloka ebbol a szogbol, vizmertek?

(#41943) MrBazsi


MrBazsi
senior tag

Srácok B8ra jött frissítés, valakinek tapasztalatok esetleg? Most minden fain, nem frissítenék feltétlen....

(#41944) polonic válasza MrBazsi (#41943) üzenetére


polonic
félisten

Nekem nem talált semmit.

(#41945) Joshi válasza rinpocse (#41935) üzenetére


Joshi
titán

"Nekem is van egy 55XF9505-öm."
Vagy XF9005 vagy XG9505 tévéd van, mert XF9505 nem létezik. :N

(#41946) Pro Koryak válasza Gaben360 (#41940) üzenetére


Pro Koryak
addikt

14 napos elállással 2 hétig csesztetheted, ha addig nem látsz rajta tintinget, akkor nem is fogsz később sem.

(#41937) Serf:
pont az benne a jó, hogy nem kell állandóan zoomolni, mert egymás mellett mehet így a kettő beállítás. Én így is hagytam, ha esetleg paranap lenne, pár perc zoomolt SD adóra átkapcsolok kikapcs előtt.

[ Szerkesztve ]

(#41947) sakal83


sakal83
addikt

Na nemeteknel elkezdodott a tavalyi modellek kiarusitasa. Kb ket het es itt is lesz az eddigi gyakorlat alapjan. Sony 65ag8 1450eur az 55os 1100eur

[link]

(#41948) rinpocse válasza Joshi (#41945) üzenetére


rinpocse
tag

Bocsánat elírtam, de ez a koromnak tudható be (65+)! Valóban XF9005 a helyes tipus megnevezés. :)

(#41949) lala666 válasza Gaben360 (#41940) üzenetére


lala666
senior tag

Nem kell betojni tőle a második 65 -ös oledemet használom egyik sem problémás.

Saeco xelsis suprema 8889/00, Samsung 65S95B, Iphone 15 pro max, Apple watch9, Samsung galaxy Tab S8,. DELL Latitude 5501

(#41950) janos666 válasza daneel_hu (#41869) üzenetére


janos666
nagyúr
LOGOUT blog

Annyit diskuráltok a mozgásinterpolációról, hogy ma kipróbáltam a C9-en. Nekem szubjektíven:
0 - a megszokott Ki állás és 5x24fps helyett jön a 2:3 judder attól, hogy aktív
1 - apró hibákat produkál, igazából keresni kell a bakikat, de azért ott vannak
2 - egyértelműek a képhibák, de valamennyire még tűrhető, (nem jó, de) nézhető
3 - már nem csak a mozgó tárgy mögött, de előtt is van egy idióta "árny"
4 - a két "árny" elkezdi két oldalról beteríteni a mozgó tárgy egy jelentős részét, amitől (azon túl, hogy nyilvánvaló hülyeség takarja az eredeti kép egy nagy részét) sokkal akadozóbbnak is hat a mozgás, mint az eredeti 24fps-el (ahogy felváltva eltűnik és visszavillan a hamis árnykép a mozgó tárgy előtt és mögött, amitől olyan, mint ha remegne: kettőt előre, egyet hátra...). Felette ugyan ez, csak egyre durvábban: ahogy nő a leszakadozó hamis elemek mérete, úgy látszik egyre jobban, hogy a mozgó tárgy egy szeletének a másolata, és egyre kevésbé van elmosódva ez a levágott cikk (már nem csak a motion blur-tól maszatos megelőző, és a csúcs előtti ég van összemosva a tárgy széleinek a képével hanem a tárgy egy nagyobb szelete is odavillan fölé kicsit szétmosva, eltorzulva, de jól felismerhetően). Mint ha valami sci-fi lenne, ahol két párhuzamos dimenzió kezd egymásba olvadni. :))

TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  OLED TV topic
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.