- Gurulunk, WAZE?!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Yutani: Yutani Retró Hangkártyái: AdMOS AdWave 32
-
LOGOUT
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
szakmaster
tag
válasz
renziNNN #72483 üzenetére
Philips 706-om van és a Plex kliens lejátszott mindent, még a Dolby Vision anyagokat is. Annyi problémám akadt, hogy ARC-n erősítőre küldve a hangot ha a Plexben be van kapcsolva a kadenciahelyes lejátszás (frame rate matching) akkor elcsúszik a hang. Emiatt én Kodi-t használok, ott nincs ilyen gond.
-
alaves
addikt
válasz
renziNNN #72483 üzenetére
Az ambilight kikapcsolható, de rengeteg beállítása van, úgy konfigurálod ahogy tetszik (pl. nem csak olyan van amely követi a kijelzőn megjelenő színeket, van pl. egyszínű fehér, de még a mögöttes fal színéhez is kalibrálhatod, stb.). A Plex app azonos médiafájlokat tud lejátszani bármelyik TV-n.
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
renziNNN #45813 üzenetére
Kegyetlen fényes a GX-en is a DV 100-zon, ami azon is alap.
-------
(#45812) daneel_huJah, pár napja éjjel kettő volt, mikor nem tudtam aludni, kimentem a szobába, tv be, netflix elindít, űrhadosztály . (ami számomra elég erőltetett poénos gyakran), DV, 100-zas OLED etc..na ott azt hittem most vakulok szanaszét.
-
-
Land
veterán
válasz
renziNNN #42998 üzenetére
Nem tervezek külső lejátszót venni, eddigi TV-nél Nero Media Home programot használtam PC-ről routeren keresztül film/sorozat lejátszására.
Sima sztereo hangszórókat kötnék rá, panelban nem is nagyon tudok hangoskodni.
Nem tervezek rajta játszani, erre a PC-met használom.
Párom szokott napközben tévézni rajta és este/hétvégén sorozatot vagy filmet szoktunk nézni a Nero Media Home program segítségével. -
blakey
titán
válasz
renziNNN #42381 üzenetére
Ezt
a 20ezres lejátszóegy bármilyen lejátszó mitől adná meg? - attól, hogy pontosan továbbküldi az AVR-nek amire a TV-k lejátszói jelenleg nem képesek és kétséges, hogy képesek lesznek-e rá.
Atmos rendszer kiépítésének az értelmét meg egyelőre nem látom, a jelenlegi "gagyi" régi hangrendszerem is csak DTS-t tud és majdnem lebontja a falakat. - neked valóban elég a TV lejátszója.
Mindent visz, az a mai világban folyamatosan változik, a TV-k lejátszóihoz képest sokszorosan több formátumra képesek, szóval ha a TV lejátszója képes 100%-ra akkor a 20e-e lejátszó 150%-ra, kb. így kell elképzelni és esetleg bele van számolva az is, hogy a DV SDR vagy ha megfelelő az anyag akkor HDR10 lesz. Mellesleg SMB/NFS-en játszák le a tartalmakat és nem DLNA-tól ha már hálózati lejátszás is szempont illetve ott a gigabit LAN ami a TV-ben továbbra is 100-as.
Amúgy én is külső lejátszókkal nézek DV-t, Apple TV 4K, Sony UHD Blu-ray lejátszókkal, nem a TV lejászójáz használom. -
chros
őstag
válasz
renziNNN #42337 üzenetére
> "Oppo klónnal ami mindent is tudna elvileg"
Az sem tud mindent, meg tavolrol sem
De dual layer profile 7-es DoVi full BD-ket igen, amire lett veve
> (#42365) blakey : "A Dolby Vision nem az "istenkirály", tuti HDR, nincs akkora előnye, hogy anélkül ne lehessen HDR-t használni. "
LG van, a mai napig, a CX-ekrol nem tudom mi a helyzet, de en lennek a legjobban meglepodve, ha maskepp lenne.
Tavalyi Panaknal nem tudom mi a helyzet, az az elottieknel meg nem volt meg DoVi.Nem erolkodnenek ennyit a DoVi-val a "hacker-ek", ha nem lenne kulonbseg ...
-
Pro Koryak
addikt
válasz
renziNNN #42353 üzenetére
Azt ugye tudod, HDR10 és DV között max. egymás mellé téve fogsz látni piszlicsáré különbséget!
"Egyébként ha már így kérdezed, sem 20 sem 200ezer nem kell hozzá esetemben, mert viszi a tv"
A hang meg Dolby Termos lesz az Atmos helyett a tv hangszóróján.
Tehát egy normális erősítő és hangrendszer kell, ami viszont 200e-ért lehetetlen még használtan is. Ha már értelmesen akarsz mozizni otthon.
Ez mellett a 20-30e aprópénz. -
-
Peetey91
senior tag
-
törölt tag
válasz
renziNNN #41439 üzenetére
Igazából mindenhol előjön ez a probléma.
Az Ozark sorozatot néztem eddig, ott is láttam ezt, most a Ford v Ferrari-t néztem 4k remux-ban, ott is előjött...A médialejátszón egyébként csak annyit lehet állítani, hogy "On" vagy "Off"...
Itt a fórumon a Himedia topicba pedig azt írták, hogy segített nekik...Akkor LG C9-nél mit ajánlatok beállítani? Mennyi legyen a De-Judder és a De-Blur értéke?
-
Fisha
őstag
válasz
renziNNN #41205 üzenetére
Nekem mindenem egy Syno NAS-on van. Onnan használom a tv-n futó embyvel. Elsőre nyilván így próbáltam, de nem ment. Gondolkodott 2 percet, majd unspopported formatot mondott. Adta magát, hogy az embyt kerüljem meg. Így a sima dlna kiajánlással próbáltam az LG saját lejátszójával. Ugyanaz volt az eredmény. Végül dh66e kolléga ötlete nyomán kitettem egy vinyóra és rádugtam usb-n. Úgy már lejátszotta a belső lejátszó. Jogosan merül fel, hogy a NAS-sal nem tetszik valami, de az elmúlt 4 hónapban semmivel sem volt ilyen gond, csak ezzel az eggyel. Szóval valami kicsit fura vele.
-
alaves
addikt
válasz
renziNNN #40904 üzenetére
Audacity-vel (ingyenes) úgy vágod a hangot ahogy akarod, hang fps konv. utána, elejéből kivágsz vagy hozzáadsz "csendet", utána jelenetenként az eredeti hangsáv effekteket megnézed hol vannak és a magyart oda állítod és így tovább. Nagyon pepecs munka, de én is csináltam már párat magamnak.
-
daneel_hu
addikt
válasz
renziNNN #40863 üzenetére
Nem tudod, mert teljesen el van csúszva a hang.
Nem máshogy van vágva, hanem az egyik verzió sokkal lassabb mint a másik.
Csak úgy lehetne megcsinálni, hogy a hangsáv hosszát meghatározod bizonyos időintervallumra. Tuti meg lehet csinálni, de én hülye voltam hozzá... vagy profibb szoftver kell mint amivel próbálkoztam. -
Strezi
őstag
válasz
renziNNN #40802 üzenetére
Nézd, nekem egy 65C6-om van, a remek hajlított, 3D, 4K sorozatból. Tökéletesen elégedett vagyok vele, semmi szükségem nincs bármilyen változásra a tévével. Csak így menjen még sokáig! De, mások másképp látják, van aki visszajelzések után frissít, van aki rögtön, mert csak, van aki meg véglegesen tiltja és soha nem néz vissza mert elégedett.
Te döntsd el neked mi a jó, én csak infókat adok, és egy véleményem van -
sebgutkopf
őstag
válasz
renziNNN #40802 üzenetére
Azért a c9 nem csak a szoftver miatt drágább és jobb. Más a proci, ami azon kívül, hogy gyorsabb a panelt is máshogy vezérli. Jobb szín és árnyalat átmeneteket tud a c9 mint a b9. Főleg a sötét részleteknél tud többet a c9 kihozni a panelből.
Itt beszéli ki a mókus a különbségeket: [link] -
-
blakey
titán
válasz
renziNNN #40565 üzenetére
Minden TV-n titkosított a felvétel és csak azon az eszközön játszható le amin rögzítésre került. Nem tudom honnan származik az infód. Persze ha megvan minden forrásod ahhoz, hogy ezt átugord akkor nem szóltam, de eléggé bennfentesnek kell lenned, hogy ezt megtudd oldani. Külső eszközök esetében van olyan amin nincs titkosítva.
-
Nonner
tag
válasz
renziNNN #40384 üzenetére
Értem, köszi! A tesztek megvárására sajnos nem lesz idő, mert az akció hamarosan lejár és már a raktárkészletek is végesek C9-ből, utánrendelni sem tudnak.
Az Alpha Gen3 procira kíváncsi leszek majd, mit tud majd a CX-ben és az AV1 formátum támogatás is fontos lehet a későbbiekben. A C9-ben is van már Filmmaker mód vagy valami hasonló?
Igen, a várakozás megvan minden évben, ez ilyen sajnos, de egyszer kell venni egy jó modellt
Akkor az LG kitett magáért médialejátszó ügyben is, követendő példa!
-
julius75
aktív tag
válasz
renziNNN #40352 üzenetére
Én nem Budapesten, de mindkét falon lévő w9 Budaörsön van. Euronics és MM.
De mint többen írtátok, ezt erősen el kéne felejteni....
Mindenesetre nagyon köszönömso_ha:
Jó az elméleted, de nincs mit elengedni, mert 65w9 nincs és nem is rendelhető.
Egy kedves fórumtárs megkérdezte egy kapcsolatát az mm-ben, szóval biztosra vehető, hogy nem is lesz.
A 77w9 megmarad, ezt maga az LG mondta, mivel wx-ből csak 65-ös lesz. -
válasz
renziNNN #39210 üzenetére
10-ből 9 vásárlónál az ár az elsődleges. Én és pl Daneel kivételek vagyunk. Nekem nem igazán számított az ár, próbáltam megbízható tv-ket keresni. Daneel kollégának pedig a design volt a legfontosabb. Ha jól vettem ki eddig a szavaiból. Jaj bocsánat, a méret is nagyon nagyon fontos neki.
-
válasz
renziNNN #39169 üzenetére
Azért a DV IQ téma margójára megjegyezném, hogy ezek vélemények és mint olyanok szubjektívek. Ráadásul úgy, hogy még senki nem látta élőben, mit is jelent az a dolog. Meglátjuk, hogy mikor lesz valakinek ilyen HZ sorozatú Panája, mi lesz a véleménye erről a feature-ről.
-
hunspikey
őstag
válasz
renziNNN #39154 üzenetére
Vegytiszta parasztvakítás.
Egy kalibrált DV profil minden sötét részletet helyesen megmutat, nincs szükség ilyen online photoshopra. Amúgy szerintem még arra se vették a fáradságot hogy jól hazudjanak, mivel az IQ-nak mondott tv egyszerűen csak világosabb, több világos részlet ég be a kamera átfogás hiánya miatt, de egyben ez is árulja el a csalást.
-
-
cichlid1
tag
-
cichlid1
tag
válasz
renziNNN #38676 üzenetére
Ez is szép és jó de én MOST tudtam vásárolni, nem pár hónappal ezelőtt és jelenleg EGY ÁRBAN vannak.
Nem tudom MOST hol lehetett venni C9-et 400K-ért. Én átnéztem a kínálatot. A Telekomos ajánlatokat hagyjuk mert nem fogok azért szolgáltatásra hűség szerződést aláírni hogy 50 ezerrel olcsóbban vegyek egy tévét. Tehát ha döntenem kell a jelenlegi árak alapján teszem. Az hogy mi volt és mi lesz, az indiferens, mert én most akartam vásárolni és semmi garancia nincs rá, hogy ez lejjebb fog menni a C9 esetében sem.
-
-
undercover
őstag
válasz
renziNNN #38264 üzenetére
Most lehet én vagyok a buta de rengeteg típusú TV van.
https://www.theverge.com/2020/1/6/21051516/lg-new-oled-4k-8k-tv-gx-cx-bx-ces-2020
Van itt GX, CX, BX...
Gamingre melyik a legjobb?
-
djpundro
aktív tag
válasz
renziNNN #38119 üzenetére
Nem mondasz hülyeseget es eppen ezert mondtam ,hogy nem aramtalanitom sosem ,mert csinalja a pixeltisztitast ,söt a Philipsemnel meglathatom a Szervizmenüben hogy hanyszor ment es hogy peldaul 10 Ora utan ha keselteted a Pixelfrissitest ,pont ugy van ahogy mondod es nagyon sokat olvasok ilyenekröl ,csak az en felyem nem tud olyan jol memoriazni es sokszor felejtek
Hanem azt szeretnem kerdezni ,hogy a beegest az elenk szinek okozzak jobbban ,vagy vilagos feheres ,szürkes szinek is ?
Mivel latom a History HD en is a Discowery HD is a logo feheres szürkes .Lehet pont ilyen vegett valtoztattak meg ?
1 ora utani allapot hogy megkaptam -
-
sakal83
addikt
válasz
renziNNN #38124 üzenetére
Az FZ950 a mostani gz1500-nak felel meg. Hoggy miért vacilálok? mert mind a kettőnek jó képe van, csak a Panaé jobban tetszik egy kicsit. De a Pana ellenében van, az LG Magic Remote-ja (most is ez van, és a visszalépés fájdalmas tud lenni), a sokkal jobb médialejátszója és a sokkal jobb szervizháttere. Azért is érdeklődök a hang miatt, mert nálam az plusz pont, hiába van hozzá most is egy Bose pötyögő, de nem szeretem mindig bekapcsolni. Mind a kettő lenne jó
Volt Pana TV-m szerettem, de a médialejátszója, hát... borzalmas volt
van minipc-m mellette, de azt se kapcsolgatnám be mindig egy egyszerű sorozathoz
-
Menotti
aktív tag
válasz
renziNNN #38119 üzenetére
Lg-nél kikapcsolás után lefut egy pár perces,x óra után pedig egy hosszabb pixelfrissítő folyamat..
Én egy időzítővel oldottam meg,tv kikapcs után 2 órával áramtalanít,így nincs folyamatosan feszültség alatt.Ami hosszú távon biztos nem egészséges a tápegység kondijainak... -
chros
őstag
válasz
renziNNN #38060 üzenetére
> elég részletes leírások vannak itt.
Igen, orulok, hogy Te is utananezel dolgoknak
> hogy tud szebb képet adni a FEL forrás ... Talán a 10-12bit közti különbség miatt?
A plusz szin informacio miatt (ami egyebkent csak 1080p, nem 2160p!, azaz ez is subsampled mint a normal chroma).
-
chros
őstag
válasz
renziNNN #38037 üzenetére
bdinfo kis utility-vel atnyazalzni a rippelt UHD BD konyvtarat, majd egy stream-et kivalasztva a bitratat scan-elni kell, es a vegen ad egy report-ot, a ket stream-rol. [link]
Itt a masodik bitratat ha nezed, es az nagyon alacsony, akkkor MEL (pl 60 kbit, vagy 1-2%-a fo folyamnak), egyebkent FEL (kb 10%-a a fo folyamnak).
Ezt a reportot be szoktak tenni az adott UHD release-ek melle.Pl a most megjeleno Doctor Sleep MEL.
Es itt az up-to-date teljes DV UHD lista (kb 180 db), tobbnyire a MEL es FEL is feltuntetve.
-
chros
őstag
válasz
renziNNN #38002 üzenetére
"Mi az a FEL?"
[link](#38003) renatto : "- DV az LG-ken megint mas teszta, mint a tobbi"
[link] (kereso?
)
(#38005) janos666: koszi, meg csak 1 generacio ment le a B8 ota, de mar kezdem elveszteni a fonalat
(#38010) rothfb : "A tv adás 50-60 fps-el is áll műsorokból, meg filmekből is... Amúgy a tv adás a filmes csatornákon nem 25 fps?"
(#38007) rothfb : "Szerintem csak arról van szó, hogy hozzá vagyunk szokva a "filmes" hatáshoz és ahhoz, hogy nem a való világot nézzük, hanem egy "filmes" valóságot."
EgyetertekTechnikai okokbol (pl savszelesseg) volt/van meg mindig 24/25 fps, az 1950-es evektol kezdve:
- pl ezert van meg mindig chroma subsampling 2020-ban is, es valszeg ezert nem is lesz teljes chroma info soha (!), az industry azt modja, hogy szamukra ez nem erdekes, mas fontosabb ennel. Ezzel nem tudom, hogy egyet ertsek e
- a regi hagyomanyos analog (sugarzott) TV adas interlaced volt (valtott soros), a mai HD digitalis adas lehet interlaced (pl 1080i, ez a gyakori) vagy progressive (pl 720p). A ket peldabol latszik, hogy a progressive-hez tobb savszel kell, igy csak kisebb meretben tudjak sugarozni azonos savszel mellett. Tehat az interlaced videonal a kepkocka 2 db fel-kepbol all: igy 25p-bol lesz 2x-ezessel 50Hz (50i), mig 23,976p-bol lesz eloszor 29,97p three-two pull down-al majd 2x-ezessel 59,94HZ (60i)
- HDMI 2.1 hianya (4k HDR eseten), megint csak savszel problemaEgyszerubb ramondani a 60fps hianyara, hogy "filmszeru" vagy "rendezoi szandek", mint azt modnani, hogy nem tudjuk minden platformon (sugarzas, streaming, stb) adni megfelelo minosegben (pl. 4k HDR)
(#38027) junior19 : "aki alapból nem úgy nézi a filmeket, azt jobban zavarja ez a kép, mert nem ezt szokta meg."
En mindent ugy nezek (csak progressive tartalom), ahogy van, nincs semmi kepjavitas (en sem turom a szappanoperat
): igy majd minden TV show es film 24/25p-vel (TV-n refresh rate match-elt).
De igy is nagyon tetszett a 60fps, s 5-10 perc alatt megszoktam. -
jozsi
tag
válasz
renziNNN #37679 üzenetére
Lg lh 7000 és a széleinel már megjelentek interferencia(?) csíkok, de ez csak a fehér képnel/ megvilagitasnal szembetűnő. Amúgy egész jól bírja szegeny, 2009-és vétel, gondolom elfáradt. A gyerekek szoktak nezni, én max havi 1-2 alkalommal nézek fhd tartalmat winyorol. Oledben gondolkodom, de lehet nano is bőven elegendő lenne.
-
cichlid1
tag
válasz
renziNNN #36549 üzenetére
Köszönöm a választ.
A Netflixen 4K tudok streamelni, tehát ott azért ki udnám használni.A B9 vs C9 kérdés lényege, nem az árkülönbség, hanem hogy melyiknél a nagyobb esély, hogy nemszar panelt adnak
(elhangzott itt a fórumon, hogy a B9-el több a gond, meg az is, hogy a C9-el több a gond. Akkor most melyik a amelyikkel kevesebb a szívás? )
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy A14 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- 126 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX8H) - Intel Core i9-13900HX, RTX 4080 (ELKELT)
- Telefon felvásárlás!! Honor 400 Lite, Honor 400, Honor 400 Pro
- Csere-Beszámítás! MSI Gaming X RTX 4060Ti 16GB GDRR6 Videokártya!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest