Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- weiss: Autó költségek
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- Cifu: Űrhajózás 2025 - Összefoglaló írás
-
LOGOUT
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
EasyLife
aktív tag
Van egy sejtésem, hogy ezeket grafikusok 16 bitben készítik a tv meg ugye azt nem tudja ezért lesz ilyen a végeredmény…
Érdekes, hogy a Netflix app mennyivel jobban be van épülve a tv szoftverébe. Gyorsabban nyílik meg, sokkal fluidabb nem szaggat. Hbo és Primeba mindig újra be kell jelentkezni ha megnyitom és viszonylag sokáig töltenek. De pl az apple tv is viszonylag gyors és nem szaggat barangolás közben. Vagy nem tudnak szoftvert írni vagy az lg mélyebbre rendszer szinten a Netflixet és az applet.
-
EasyLife
aktív tag
válasz
norbertoth
üzenetére
-
EasyLife
aktív tag
válasz
EasyLife
üzenetére
Sikerült be programozni a távirányítót
Hívtam ügyfélszolgálatot ott a szokásos sablon áramtalanítás, gyári beállítás visszaállítása… na ez utóbbit el akartam kerülni. Szóval ami nekem bejött: rádugtam az xboxot az iptv helyére majd kihúztam a tv-t a tápból, bekapcsolás után egyből fel is ismerte az xboxot, ezután újabb áramtalanítás iptv vissza dug, így már ment rendesen az univerzális távirányító programozás. -
EasyLife
aktív tag
Lg 65C9-en elkezdett fagyogatni a telekomos beltéri egység, ezért kicseréltem a hálószobaira, azóta nem tudom az univerzális távirányítót beállítani, miután kijelöltem, hogy beltéri egység/OTT csak pörög körbe körbe a töltés és nem történik semmi. Többször próbáltam, ha manuálisan átnevezem a beltéri egységre onnantól nem engedi beállítani az univerzális távirányítót, azt írja korábban már módosítottam a nevét és az ikonját... tv táp kihúzás után tudtam csak újra eljutni odáig, hogy csak körbe körbe pörög és nem történik semmi. Valakinek ötlet?
[kép] Itt fagy ki
-
EasyLife
aktív tag
Series x-en most próbáltam ki a the mediumot C9-en. Villog a kép széle a menüben, játékközben ritkán de észrevehető, valami nincs rendben a HDR-el.
-
EasyLife
aktív tag
Úgy tűnik a 65C9 nem szereti a profile 8-as DolbyVisionos filmeket. Az új trollok a világkörül film nálam furán nézett ki felül szürke sáv jobb alul pedig szellemképes volt [link] , Ufo-val kipróbáltunk pár sample-t és úgy tűnik valamiért nem szereti ezt az egyet. Érdekes hogy nála egy mezei LCD 65SM8600-en tökéletesen lejátsza. Más esetleg próbálta?
-
EasyLife
aktív tag
Azt hittem már játék módban van a tv onnantól, hogy bekapcsoltam a ps5-t, hiszen felismerte, kiírta minden, nos a kép módnál is játék módra kellet tenni, most már nem szaggat a háttér az astro playroomban kameramozgásnál
-
EasyLife
aktív tag
Valaki használ ps5-t c9 mellett esetleg cx. Rám írna privátban. Érdekelne, hogy állította be őket!
-
EasyLife
aktív tag
-
EasyLife
aktív tag
Valaki próbálta az új xbox series x-el, hogy átküldi-e az atmost plexen?
-
EasyLife
aktív tag
válasz
Bigshaqray
üzenetére
Konzultálj előbb a könyvelőddel, biztos fog örülni.
-
EasyLife
aktív tag
KB 4 megabitről beszélünk ami plussz lenne, egy ekkora cég beüzemel pár db szervert pluszba és már vígan fut is, de sőt szerintem szerver bővítés nélkül is simán menne, mert hiába a magas előfizető szám, tényleges atmos képes eszköze E-ARC-al nem sok előfizetőnek lehet, kapásból kb csak az általad többször hangoztatott NVDIA Shield pro tulajok és a többi TrueHD Atmos képes külső eszköz, OLEDek közül egyik se tudná natív appon továbbítani. Az apple tv és a disney+ is jóval magasabb bitrátával küldi a filmeket. A betört fogú mosolygós szmájli látom mély nyomot hagyott benned, ezt sajnálom.
-
EasyLife
aktív tag
„A Netflix soha nem fog Dolby TrueHD hangot sugározni, mert pillanatok alatt összeomlana a sávszél. ”
Ez tudod, hogy hülyeség ugye?
Netflix most 15 megabittel tolja a filmeket, a hangot pedig 640-768 kbitel/sec. Tehát egy 120 perces film 15*60*120=108.000 mbit /8 =13.500 MB(Megabájt). Dolby TrueHD átlag 4 mbit/sec 4*60*120=28.800 mbit /8= 3.600 MB.
Tehát egy film 17.100 MB= 17,1 GB lenne TrueHD-val és ettől nem omolna össze a hálózat.
AppleTV-n 41Megabittel is megy csúcson a [SEE]. -
EasyLife
aktív tag
Rosszul tudod. [HBO GO minőség]
-
EasyLife
aktív tag
Valamelyik nap napszemüvegben jöttem be a nappaliba és észrevettem, hogy nem látni a tv képernyőt ha rajtam van, polarizált napszemüveg. Csak érdekességként írtam le
-
EasyLife
aktív tag
Webos-en jött Appel tv app frissítés, most már megy az atmos hang.
-
EasyLife
aktív tag
válasz
FollowTheORI
üzenetére
engedjük el a speedtestet, régen jó volt már nem az, tele van reklámmal, tv alig tölti be az oldalt.... nálam is csak 50 megát mutat le fel meg 200at, szelessav.net hiteles reklám nélküli (.... állami
) -
EasyLife
aktív tag
válasz
blakey
üzenetére
Nálam bevált, és nálam sem az volt a probléma, hogy nem látja a wifit-t és akit idéztem is azt írta idézem
„a többin nagyon lassú.” senkise mondta, hogy nem látja a wifit problémára ez a megoldás. Nálam alapbeállításon 80-100 megabit, beállítottam 20 Mhz-re és 200-250 megabit lett. -
EasyLife
aktív tag
válasz
blakey
üzenetére
Idézném janos666-ot:
(#34482) janos666 allein (#34480)
A TV WiFi-je csak a legalsó, nem-DFS csatornákat tudja használni rendesen, a többin nagyon lassú. Ezt a router-en tudod beállítani (Auto helyett a legkisebb csatornát válaszd ki, amit enged).
Az 5GHz rendben van, azon belül válassz alacsony frekvenciát.
A másik ötlet persze az lenne, hogy próbálj ki más csatornákat, hátha túl sok az interferencia (szokszédok), de be vagy betonozva az első négyre (4x20MHz sáv).
[ Szerkesztve ] -
EasyLife
aktív tag
válasz
Zsmester89
üzenetére
Nekem a Midway akasztotta ki a plexet és dnla-n keresztül a belső mediaplayert, külső hddről megy csak, pedig 5ghz wifin 200 megabit körül megy a tv. 65C9
-
EasyLife
aktív tag
válasz
Pro Koryak
üzenetére
Ezt mondtam nem rég, átnevezték az AI fényerőt....
-
EasyLife
aktív tag
válasz
lionshamlet
üzenetére
Ha nem konvertál pár perc, gyakorlatilag csak a merevlemez sebességétől függ mennyivel másol.
-
EasyLife
aktív tag
[C9 és CX közti különbségek]
Plexen sohase lesz Atmos hang eszerint egyikben sem
Én olyan eget verő fejlesztést nem látok az új modellben. -
EasyLife
aktív tag
-
EasyLife
aktív tag
-
EasyLife
aktív tag
Nálam sincs c9-en disney+, szerintem csak a most március 24.én induló országokban lehet letölteni, németország, ausztria, anglia, írország, olaszország, spalolyország, svájc.
Én már nagyon várom, kislányomnak nem győzöm virágboltból hordani az árut
Jó lenne ha előrébb hoznák a magyarországi rajtot.
-
EasyLife
aktív tag
válasz
BusinessGuy
üzenetére
törölve lett, volt valakinek egy 328e ft-os tv csere utalványa MM-ba amit 300e ért átadot volna.
-
EasyLife
aktív tag
válasz
BusinessGuy
üzenetére
megveszed elötted szóló utalványát és máris csak 552e

-
EasyLife
aktív tag
A példád már csak azért is rossz, mert most ez olyan mintha azt írtad volna, hogy vegyek egy navon lcd-tv, mert ugyan azt tudja mint az oled. Van rajta színes kép, lehet rajta játszani, zenét hallgatni, filmet nézni a képe gyengébb aztán csá. Az oledtv a tv-k iphoneja/samungja(ki mit prefarál)
-
EasyLife
aktív tag
válasz
daneel_hu
üzenetére
Na végre
Már uncsi volt ez a BFI, tintin banding bla bla bla...
Nekem amióta meg van az OLED akár hiszitek akár nem, nem tesztábrákat és 2 perces demo videókat nézegetek hanem filmeket és sorozatokat. És tökre nem izgatnak ezek a dolgok, mert nem veszem észre és vagy nem tudok róla és nem is érdekel. A műsorra koncentrálok nem arra, hogy most a színésznek jól látom -e minden szál haját a sötétebb jelenetekben és vajon valóságban is ilyen -e a haja színe.
-
EasyLife
aktív tag
Ha valaki épp 77 colos méretben vásárolna, itt egy egész alapos leírás. [LG 77C9]
-
EasyLife
aktív tag
Dolby Vision IQ - Ez megoldja a sötét problémáját, a szoba fényerejéhez mérten automatikusan állítja ugyanis a képet.
Máshol ugyan ezt találtam csak hosszabban leírva....
Szóval feltalálták a fényérzékelőt ami a telefonokon évek óta létezik
Sőt az LG-nél AI fényerőként is megtalálható.AI Fényerő
A fényerő optimalizálása a lehető legjobb szintre
A szoba környezeti fényviszonyait felismerő fényérzékelő támogatásával
az α9 2. generációs intelligens processzor automatikusan optimalizálja
a kép fényerejét. Élvezzen minden képet egységes fényerővel és élesen, a környezettől függetlenül. -
EasyLife
aktív tag
válasz
SzlobiG
üzenetére
Próbáltad a csatornákat váltogatni, azt hiszem valaki írta itt is, hogy az alacsony MHz es csatornákon jobban megy a wifi.
közben ezt találtam: A TV WiFi-je csak a legalsó, nem-DFS csatornákat tudja használni rendesen, a többin nagyon lassú. Ezt a router-en tudod beállítani (Auto helyett a legkisebb csatornát válaszd ki, amit enged).
azt hiszem alakul.. -
EasyLife
aktív tag
válasz
lionshamlet
üzenetére
TrueHD, TrueHD + Atmos, DTS-HD HR, DTS-HD MA és DTS: X, ezeket nem támogatja jelenleg csak ha pl BD lejátszóról megy
-
EasyLife
aktív tag
válasz
lionshamlet
üzenetére
Többször volt téma, szoftveresen nem tudja, talán idén megkapja a sw frissítést ami javítja....
-
EasyLife
aktív tag
válasz
Vincent-Vega
üzenetére
Ha macskás képeket akarsz nézegetni akkor kár volt az oled
Most már kezd érdekelni, hogy az a rohadt macska a valóságban LG szürke vagy inkább Samsung barnás
Bár sztem szürke jobban áll neki.
-
EasyLife
aktív tag
Letölthető az Appletv app lg-ken. legalábbis c9-en már megy.
-
EasyLife
aktív tag
Összeszedték av fórumon amit az új LG CX-GX szériáról tudni lehet.
[AVforum.com LG CX-GX] -
EasyLife
aktív tag
Elkezdtem nézni a gemini mant. Nekem tetszik eddig ez a 60 fps-es mód, egyáltalán nem zavaró, sőt olyan folyamatos a kép, kamera mozgásnál is olyan sima. Eddig bejön.
-
EasyLife
aktív tag
válasz
daneel_hu
üzenetére
Nekem 180-as és jól néz ki
[IKEA BRIMNES] -
EasyLife
aktív tag
Hamarosan elérhető az [Apple tv app] az LG oledekre 2018 as modell évtől.
-
EasyLife
aktív tag
Kb 40 perc volt mire végzett az átkódolással, most már lejátsza dolby visionbe viszont szaggat... próbáltam plexen és dlna-n keresztül a tv média lejátszójával is. Szóval ez nem jött össze
130-150 megabiten megy wifin és hdr-be nem szaggat pedig ott is magas a bitrátája 80 megabit körüli. -
EasyLife
aktív tag
válasz
lionshamlet
üzenetére
Én tegnap ezzel a dual layerrel szívtam, hang nélkül című film mkvban található meg dolby visionbe, nah erről kiderült, hogy nem igazán támogatott így egyenlőre csak mp4 be, így próbáltam először mkvtoolnix-el kivenni a dolby vision sávot, de mint kiderült a dual layer lényege, hogy van egy eredeti sáv ami a filmet tartalmazza 4k ban míg a másik a dolby vision sáv maga is egy videó sáv amit lejátszva csak a fényeket látod tehát egy nagy fekete fehér kontúros fullhd sáv a dolby vision. Ezért dual layer mert egyszerre a kettőt játssza le. Nos így nem jártam sikerrel, utána próbáltam még dvdfab-al mp4 be konvertálni, az fel is ismeri mint dolby vision ös film, de konvertálás után sima HDR ben játszotta le a tv. Találtam más progit is de az csak iso-ból tudja az m2ts fájlokat átkonvertálni dolby visionos mp4-be.
-
EasyLife
aktív tag
65C9 - Valamit lehet kezdeni a feliratok fényerejével? Netflixen ha feliratos sorozatot nézek kb kiégíti a szemem a felirat, levettem az oled fényerőt 30-ra így már elviselhető, de így meg a dolby visionnek kb semmi értelme.
-
EasyLife
aktív tag
-
EasyLife
aktív tag
válasz
renatto
üzenetére
Nem az mkv-val van a baj, hanem a webos-el! Írtad, hogy külső lejátszót nincs értelme rákötni, erre hoztam fel példának hogy BD lejátszón átküldi rendesen az atmost, de mondhatnám példának a shield-et azon keresztül is lejátsza az MKV-ból az atmost. Így már érted, hogy miről beszélünk?
-
EasyLife
aktív tag
válasz
lionshamlet
üzenetére
Szerintem igen, hiszen csak szoftver szinten nem engedi az atmost, netflix és társai féle csökkentett atmost átengedi sőt az egyik gyári demó videóban is átadja az atmost, állítólag az eARC nem teljes támogatottsága miatt nem adja tovább.
-
EasyLife
aktív tag
válasz
lionshamlet
üzenetére
Atmos-t nagyon remélem, hogy megoldják egy sw frissítéssel ha már a tv dobozán is rajta van hatalmas betűkkel, hogy dolby vision - atmos.
-
EasyLife
aktív tag
válasz
daneel_hu
üzenetére
Daneel_hu a karácsonyi bejgli evés után szét válaszoltad a fórumot

Nem is vitatom tv terén bizony a méret a lényeg, valahol viszont sajnos meg kellett húzni a határt, különben én is a 77-est vettem volna(fizikai korlátok miatt is per pill max azt), de amíg picik a gyerekek addig 1 millió fölött nem szívesen költök tv-re. Most pár évig kiszolgál minket a 65-ös, addigra mikor eljön az idő meg már ki tudja 8K vagy 16K lesz HDMi 3.1-el mire lecserélem egy nagyobbra. (Vagy veszek egy nagyobb házat és jöhet 100coll felett
) -
EasyLife
aktív tag
Senkit se lepett meg az asszony 77W9-el?
-
EasyLife
aktív tag
[Ilyen] tv állványon van most a 65C9-em, viszont túl alacsonyan van a tv így kitakarja a Q90-es soundbarom. avforum.com -on ezt ajánlották hozzá. Valaki tud valami hasonlót amit lehet kapni itthon?
Azt is írták, hogy az új firmware frissítés javulást hozott a disney+ és netflix atmos hangjában (04.71.05 verzió). Bár én a plex támogatásának örülnék per pill
-
EasyLife
aktív tag
válasz
sakal83
üzenetére
Per pill még nem tudok nyilatkozni, barátkozunk. Beépített demo videóval(dolby visionos) sikerült atmos-t küldeni a soundbarra, tehát működik a dolog, csak szoftveresen vannak letiltva ezekszerint LG-nél a dolgok. Csináltam DLNA-t szervert plexen így közvetlen a beépített videó lejátszóval tudom a filmeket elindítani, így DTS és Dolby már működik de a trueHD-re már azt írja nem támogatott hang.
-
EasyLife
aktív tag
Helyzetjelentés Samsung Q90R soundbar 65C9: Kiderült, hogy a hátsó hangszorókkal van a baj, valamiért nem szolnak csak ha surround módba kapcsolom ami meg elvileg valami virtuális keverés de akkor is csak nagyon halkan. Atmost egyáltalán nem küldi át a tv legalábbis appból(plex,youtube, airplay) ... állítólag csak ha valami külső lejátszó van rádugva (apple tv, bd lejátszó). Fórumokon azt olvastam, hogy samsung már pár hónapja csinálja az eARC normális támogatását. De úgy érzem ezekkel az appból nem lehet atmost kicsikarni dolgokkal az LG is eléggé leszerepelt.
-
EasyLife
aktív tag
Valaki nem tudja véletlen, hogy a csudába lehet lenémítania tv hangszoróját (65C9). Megjött a samsung Q90-es soundbarom, müködik minden de a tv hang ereje sokkal hangosabb mint a soundbaré és túl üvölti az egészet(durván hangosabb a tv). Egyszerűen nem jövök rá, hol lehet a tv hangját letiltani, mert ugye a menüben már nincsenek nagyon hang opciók mert HDMI eARC be van kapcsolva és ennyi.
-
EasyLife
aktív tag
65C9 hez tud valaki valami jó hang beállítást? Ezt az automata valamit lefuttattam, de nem vettem észre nagyobb különbséget. Mit érdemes beállítani pcm, dts, dolby... stb de melyik a legjobb? Illetve kedden elvileg megjön a Q90-es soundbar, azt olvastam, hogy egyenlőre nem támogatja az eARC-ot (legalábbis C9-el), bár fogalmam sincs az mi
hogy érdemes összekötni? PS4 pro és Telekomos Iptv doboz van csak, filmek hbogo és plexről mennek. Mit hova kell dugjak, hogy a legjobban kitudjam használni a képességeit 
Új hozzászólás Aktív témák
- Motorola G86 - majdnem Edge
- alza vélemények - tapasztalatok
- Titkos szabállyal tereli a hazai megoldások felé a félvezetőgyártóit Kína
- Witcher topik
- Kuponkunyeráló
- Arch Linux
- RTX 4070 SUPER / micro lagg / nincs kihasználva 55-60% futás
- Milyen NAS-t vegyek?
- XPEnology
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- További aktív témák...
- ÚJ, BONTATLAN Samsung OLED 4K Vision Smart TV-k - GYÁRTÓI garanciával
- SAMSUNG (QE65S95FAT) 165CM 4K OLED 144HZ SMART 2025 CSÚCS TV! AKCIÓ!
- LG OLED 65 BX - 120Hz, 164cm, 4k - pixelcsík
- BOMBA ÁR:Pár hetes, (48") LG 48C52LA OLED evo Tv, Smart, 4K Ultra HD, 144 Hz, (2025-ös modell)
- SAMSUNG (QE65S90CAT 165CM 4K Q-OLED SMART PRÉMIUM ! AKCIÓ
- LG 65C4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
- AKCIÓ! iMac Pro Intel Xeon W2150B 64GB 1TB VEGA 64 16GB!!! 1 év garancia!
- RAPOO 7100P 1000DPI optikai rádiós 5GHz egér
- HIBÁTLAN iPhone 12 Mini 64GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3645
- Samsung Galaxy S24 FE 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Hívtam ügyfélszolgálatot ott a szokásos sablon áramtalanítás, gyári beállítás visszaállítása… na ez utóbbit el akartam kerülni. Szóval ami nekem bejött: rádugtam az xboxot az iptv helyére majd kihúztam a tv-t a tápból, bekapcsolás után egyből fel is ismerte az xboxot, ezután újabb áramtalanítás iptv vissza dug, így már ment rendesen az univerzális távirányító programozás.
AppleTV-n 41Megabittel is megy csúcson a
130-150 megabiten megy wifin és hdr-be nem szaggat pedig ott is magas a bitrátája 80 megabit körüli.

Vhiktor