Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • V.Stryker

    nagyúr

    Ááá, f.szom. Az ember mindig attól tart, hogy defekt vagy valami olyan baj éri, hogy tuti nem ér haza a motorral. Erre ma egy sima benzin nem kapás idegesített fel.
    Legfontosabb, hazaértünk.

    Még a decemberben tankolt benya volt benne, mert csak rövidtávokra jártam vele a városban. MOndom legalább kimotorozom.
    Jövünk már visszafele. Mondom, áttekerem tartalékra, nem szeretem akkor amik rángatni kezd, inkább előbb. Jövünk, beesik a pirosba, pont ahol a tartalékra vált át...hörög, nincs erő, áll le. Az anyád...
    Mondanom se kell, pont a rakparton. Félretolom, ráhúzom a szivatót. Szivatóval indul, visszatolom, leáll, szivatóval megint indít, gázhoz hozzáér, azonnal leáll. Tekergetem a Pri és Res között a csapot, bőgetem szivatóval. Pár perc után érzem elkapta, szivató vissza, van alapjárat, odahúzom többször, kipörög 12ezerig. Indulás. A benzincsap Pri állásba.

    Jövünk 5km-t, mondom csak áttekerem Res-be (tartalék)..oké, jövünk újabb 5km-t. Orczy út, villamosmegálló melett, ezer etnikum... megint áll le. Szivatóval megint indul, de gázra azonnal leáll, alapjárat nincs. Pri állásba sincs változás. Aztán már szivatóval se pörög.

    Szerencsére kb. 200 méterre volt egy benzinkút, áttoltam oda. Nem a kedvenc 200 méterem lesz a 250kg-s motorral.
    Tankoltam bele 6 litert, amivel bőven felment tartalék fölé. Visszatekertem normál állásba a benzincsapot és pöc röf indult, go haza, a következő 6 km hibátlanul ismét.

    Belevilágítottam a tankba itthon így előzetesen, de se rozsdát nem látok, se úszkáló dzsuva nincs látszólag. Ennek ellenére valószínűleg leveszem holnap a tankot, kiveszem a benzincsapot, aztán meglátjuk mit találok.

    Más ötlet?

    Peugeot 308 T9 1.6BlueHDi / MacBook Pro 13 / Samsung Galaxy S24 Ultra

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés