Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Armagedown
őstag
Nem nekem kell a laptop :
1) 250.000 - de ha sokkal jobban megéri egy drágább gép akkor még gyütjök
2) 17", full HD, mindegy
3) nem számít
4) játék/szövegszerkesztés
5) megbízhatóság
6) Windows 8-al
7) Min. 750 GB, annyi RAM ami alkalmas régebbi játékokhoz(COD MW 1, AC 1, és hasonlók)
8) HDMI kimenet, hogy a TV-el össze tudjam kötni
9) Eddig nem találtam olyat ami jó lenne
10) Még működik a mostani gépem, tehát nem sűrgős
11) Csak új érdekelne“If you don't read the newspaper, you're uninformed. If you read the newspaper, you're mis-informed.”
-
Nixon18
senior tag
Tudom nem ide tartozik, de nem tudjátok véletlen, hogy az E5530-akban milyen sata-s HDD van?
-
Szepi1979
senior tag
-
lordjancso
senior tag
Sziasztok!
Elsősorban irodai használatra, fejleszteni szeretnék egy notebookot. A gép kiválasztásában szeretném kérni a segítségeteket.
Szempontok:
- megbízhatóság
- gyorsaság, ne akadjon akkor sem, ha több szoftver tud egyszerre
- 17", fullHD mindenképpen
- 1 TB körüli tárhely (SSD nem követelmény)
- lehetőleg i3+ processzor
- VGA követelmény nincs (ha elfut rajta pár játék, az nem hátrány)Előre is köszönöm a segítséget!
Üdv!Szerk: Egyébként mi most a bestbuy notebook bruttó 180-200k körül?
[ Szerkesztve ]
Rip and cut and mutilate the innocent, his friends, and again and again and on and on.
-
Tikakukac
titán
válasz lordjancso #31712 üzenetére
5721 Inspiron indul 235k körüli árral ilyen feltételekkel. Határ a csillagos ég amúgy
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
bloodv
csendes tag
A Fujitsu laptopok mennyire minőségiek?
-
stratova
veterán
válasz bloodv #31715 üzenetére
Amilo széria óta dolgoznak a renoméjuk helyreállításán.
Úgy tudom az L/LH, P és E sorozat műanyag házas, de a jobb fajta ABS műanyagból. Hasonló anyagból készülhetett anno az R50e Thinkpad, ami ugyan nélkülözte a T sorozat ötvözet házát és a Rolcage kialakítást mégis kb. elpusztíthatatlannak bizonyult, igaz ott a zsanérok a T féle fém kialakítást kapták.
-
bloodv
csendes tag
És a Sony laptopok mennyire minőségiek? Olvastam, hogy a Sony laptopok, nem érik meg annyiért, amennyiért árulják, de ha most az ártól eltekintünk, csak a minőséget nézzük, akkor milyenek?
-
junior11
veterán
Sziasztok
szerintetek minőségben jobb a Lenovo ThinkPad Edge E530 az IdeaPad G580-as szériától?
The Truth Is Out There - Az igazság odaát van
-
stratova
veterán
válasz bloodv #31718 üzenetére
Passzolom, de amivel max. foglalkoznék tőlük az az S széria. Fujitsuról annyit tudok, hogy a "közös lónak túrós a háta" kategóriás Lifebook C-nek hamarabb volt (6 évesen) baja a szalagkábelével, mint a házzal. Noha nyekergősebb volt az R50e-nél.
junior11: Thinkpad L az, ami már normálisabb (ez lehet a Thinkpad R utód, Edge az én szememben nem üzleti) csak kevés rá a gari idehaza.
Attól függ melyik HP legalább valami Lenovo exkluzív bolt volt?
[ Szerkesztve ]
-
junior11
veterán
válasz spyduck #31721 üzenetére
Ma egymás mellett voltak az egyik boltban, nézegettem őket. A G580 szép dizájnra, fényes kijelző, az E530 matt, s egy kicsit konzervatívabb kivitelezés, de szintén szép, viszont drágább volt.
Az eladó szerint jó választás mind2, s megbízhatóságban is sokkal jobb szerinte mint a HP.
The Truth Is Out There - Az igazság odaát van
-
Osynho
addikt
Üdv!
Ismerősöm rendelne egy notebookot a héten. Multimédiás felhasználás lenne a cél, internet, skype, nameg játék. Nekem ez utóbbival van gondom, mert még mindig nem tiszta, hogy sims-re, vagy crysis 3-ra gondol-e, de nem árt, ha van egy rendesebb vga a gépben.A keret 120-130. A gond az, hogy ennyiért vagy i3-as gépet kap integrált grafikával, vagy Pentium Dual Core-t pl GT635-el. A kérdés az, hogy melyik a jobb kompromisszum? Nézegettem teszteket, de nem lettem sokkal okosabb. Nyilván, ha tényleg csak a nagy hardverigényű játékokat nézzük, a gt635-ös felállás lesz az erősebb. Csak azt nem tudom, hogy a gép egyéb felhasználási területein mennyivel erősebb egy Ivy i3, mint egy B960/980?
2 konkrét gép, amit nézeget:
1 2Melyik laptop jobb felépítésre, anyaghasználatra, kijelzőre, billentyűzetre, hűtésre, stb? Illetve ezeken kívül mi érdemes még számításba venni kb ennyi pénzért?
Köszönöm!
-
-
Borote
addikt
válasz junior11 #31725 üzenetére
Még jó, hogy szerencse kérdése, tekintve hogy az egész meghibásodás dolog statisztikai alapon megy.
Amúgy nem csoda, hogy azt mondta, hogy jobbak azok a Lenovo-k, mint a HP-k, mert abban az árban 6-os széirás meg G6-os Pavilion-t lehet kapni, azok pedig nem a minőség csúcsai.
A ProBookok amúgy rendben vannak -
piRate_nEx
aktív tag
válasz Osynho #31724 üzenetére
A G580 a jó választás, az Asusnak gagyi az anyaghasználata, és a Lenovo hűtése jobb is. De inkább innen vegyétek, 3 ezer forinttért +500GB HDD, és +2GB memória.
A Pentium ugyanúgy kihajtja a VGA-t, és teljesítményben sincs számontevő különbség az i3-al szemben.
The glass is already broken.
-
stratova
veterán
válasz piRate_nEx #31727 üzenetére
Egyébként érdekes módon olybá tűnik, más anyagminőség jellemzi az AMD-s és az Inteles K sorozatot. K53TA pl. nem túl jó minőségű műanyagot kapott, de a K53SV-nél már több fémet említettek. ez szomorú a kisebbik processzorgyártóra nézve.
-
stratova
veterán
válasz piRate_nEx #31730 üzenetére
Asus K53SV-SX131V:
The K53SV has an elegant metallic design with high quality materials. The surface of the mainstream model is composed of aluminum. The lid is embellished with a pattern, which provides for improved grip and makes it insensitive to scratches. The area around the palm resting area is also not very prone to scratching, since this is composed of a brushed aluminum material. Fingerprints are almost invisible on the surface around the palm resting area. The base plate in contrast is composed of plastic. The base plate itself is made up of a single large plate, which provides for access to the inside. The K53SV was designed according to the IceCool technology. This is responsible for the cool palm resting area. The components, which release a lot of heat, were positioned in such a way that the heat is able to dissipate.
The case of our tested device is very stable. The surface can only be dented marginally. Even the area around the optical drive, which is often the biggest weak spot as far as stability is concerned, can withstand localized pressure. This is valid for the bottom as well as the top of the notebook. Additionally the case is also not bendable.
The display lid in comparison can be dented considerably in the middle, which is within limits though. The hinges hold the display firmly in place. When adjusting the opening angle the display only wobbles a small amount.vs.
Asus K53TA-SX026V
The case of the K53TA is just as suitable for the workplace as it is for the bedroom of a teenage gamer. The inside surfaces are comfortable and non-slip, which will please office typers; the patterning on the palm rest is perhaps a little slippery, but it doesn’t pick up fingerprints.
The case gives the laptop a high-quality appearance, with no uneven spacing between parts. But as soon as we pick up the 15.6-inch machine, we notice its weak points: the lid and chassis. We can make both parts flex significantly between our two hands. The palm rest remains firm, as does the keyboard.
The hinges are tight and hold the lid safely in position; it does not tend to wobble following adjustment. The hinges sit firmly in their mounting. The maximum opening angle of around 145 degrees is more than enough for using it on your lap.
Sdombi kolléga esete a zsanérokkal.
[ Szerkesztve ]
-
Borote
addikt
válasz stratova #31731 üzenetére
K53-nál baromira sok ilyen visszajelzést láttam már, ráadásul alig másfél éves modell. Ez ráadásul pont nem szokott látszani ezeken a teszteken.
Amúgy ezek az alumínium csuklótámaszok csak dísznek vannak - ezt érdemes kiemelni, ha valaki 'alu ház' névvel illeti, és strapabíróságot vár el tőle. (Ezt nem csak az Asus-ra értem). -
stratova
veterán
válasz Borote #31732 üzenetére
Szerintem akkor van rendben a minőség, ha vagy tényleg fém/valamilyen ötvözet vagy/és ABS műanyag a noti a teherviselő pontokon. Hogy a Lenovo Z, Probook S, DV6, Asus N, Acer M3 és hasonszőrű gépek alumínium betétei, mit érnek az jó kérdés, a felül berepedő fedlap valószínűleg nem népbetegség náluk; de jó lenne egy tartós tesztet látni (2-4 éves modellről). Ezzel egyébként nem lehúzni akarom a kategóriát, tényleg érdekelne egy többéves modell állapota.
[ Szerkesztve ]
-
stratova
veterán
válasz piRate_nEx #31734 üzenetére
Tudom, csak szóba jött, hogy vannak benne fém elemek. Innen jött a párhuzam.
Egyébként az N53-as szériánál ugyanezt a játszotta el az Asus a PH teszt szerint. Remélhetőleg az N56-nál már nem így történt, bár azt itthon amúgy sem kapni (az N56DP-t).
[ Szerkesztve ]
-
Feketesz
csendes tag
Sziasztok!
Kérlek ajánljatok egy gépet az alábbi paraméterekre:
Ár: 160.000 - 250.000 Ft bruttó
Szoftver: Windows 7 - Windows 8 (mindegy, hogy adják a géphez vagy külön, de a keretbe férjen bele)
Numerikus billentyűzet
Kijelző: 14-16 col
Megbízható, legalább 2 év garanciaFelhasználás: általános irodai használa: Office + alap programok
-
stratova
veterán
válasz Feketesz #31736 üzenetére
Dell Latitude E5530 pl:
1366x768 W7 64 Pro 231e
1920x1080 Win7 64 Home Premium
ezekben csak 4 GB RAM van, de én most a legolcsóbb eltérő kijelzővel rendelkező, már Windows-os modelleket emeltem ki. Érdemes másutt is rákeresni neked szimpatikus modellekre a számuk alapján.Esetleg Probook 6570b
[ Szerkesztve ]
-
őstag
Sziasztok,kb 4 napja tettem fel a kérdést,hogy 70-ért milyen notebookot lehetne venni,a válasz a T400-as volt. Viszont barátnőm kitalálta,hogy költséghatékony akar lenni,olcsóbb lapopot szeretne.
Kérdésem,ha a lélektani határ az 50k ,akkor melyik notebook az ajánlott? D630-akat láttam és olvastam róluk,valamint D430(bár ez gyengébnek és melegedősnek tűnt) ,valamint a T61-es notebookot,ami hasonló specifikációval bír.
A cél csak annyi,hogy elbírja akadás nélkül a win7-et. Ha ez megy,akkor az offoce-al és a filmekkel,nettel nem lesz probléma.Ha szükséges,az előző hsz-em listáját is belinkelem,ahhoz képest csak az ár változott.
-
Mr.Wiking
tag
Szerintetek nem furcsa pasinak egy fehér laptop? Sony VAIO E15
-
Tikakukac
titán
válasz Mr.Wiking #31742 üzenetére
Mikor a gugli elsőre egy olyan címet ad be, hogy: "a népszerűség védjegye", akkor ott én sipákolnék.
Ha te szereted a villantásfaktort, akkor hajrá. Ha nem, menekülj. Ezért (sem) vennék ilyen lapit. Szvsz ofc.A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
Nixon18
senior tag
Vostrokról mit lehet tudni? Nevezetesen erről a 3560-ról? Eltekintve attól, hogy piros... ha már a színeknél tartunk
-
stratova
veterán
válasz runner 125 #31744 üzenetére
EJJ fehér laptop nem kék osztriga..
Ha neki az tetszik. Notiban nekem spec. a még baltával faragott Thinkpad T és a Latitude E6500-6510 jön be. Kár, hogy ilyen dizájnnal nincsen hazai qwertys telefon.
-
Terkk
tag
sziasztok
lenovo ideapad g580 -at szeretnék vásárolni i3 procival és gt635m 2gb videokártyával, 4-8gb rammal, a tárhely nem számít , és op. rendszer sem kell rá, tudtok egy jó boltot ahol olcsón meg kapható (Budapesten)? garanciával természetesen, az sem számít ha kicsit használt volt de ne túlzottan leharcolt..
köszönömeddig ez amit találtam jó árban, ilyen kellene csak kevesebb tárhellyel és olcsóbban ha tudtok
~~~~~~ UK
-
mr.storm
csendes tag
sziasztok,
használtan most vennék laptopot 50k körül. Kizarolag netezés, 720p filmnézésre lenne használva. Nincsenek nagy igények, ennyi pénzből nyilván, csak nagy kijelző, nagy hdd, és ne legyen tetű lassú. Ilyesmi viszi a 720p-t? http://aprod.hu/hirdetes/msi-x600-slim-ID11CMz.html
Új hozzászólás Aktív témák
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Kedves fórumozók!
A kérdezőket arra kérném, hogy mindenképpen töltsék ki a kérdésekre a válaszokat az összefoglalóban. Nem véletlenül van ott. Anélkül nehéz válaszolnunk.
Kérek mindenkit, hogy konkrét bolt linket/hardveraprós linket ne tegyetek be sem a kérés, sem pedig a válasz hozzászólásokban sem. Ha linkelni szeretnétek, akkor vagy a gyártói linket, vagy egy árukeresős linket tegyetek be.
Az ilyen hsz-ek automatikusan törölve lesznek.Köszönettel:
Pyttawrx[ Szerkesztve ]
Hirdetés
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- MICROSOFT SURFACE LAPTOP 2 - MEGKÍMÉLT ÁLLAPOTBAN (ajándék tok + USB hub)
- Újszerű Asus TUF F15 FX506HE - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 8GB -512GB - RTX 3050 Ti - 2 év gar
- Eladó SurfacePro 5 gyári billentyűvel, rossz akksival!
- 2021 Macbook Pro 14 - M1 PRO - 16GB - 512GB - HU - gar 2025.07
- Delé Latitude 7480 6th generációs Intel Core-I5, 16 Gb ddr4, FULL HD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest