Hirdetés
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- AMD Instinct MI8 moddolása játékra (avagy R9 Nano-GTX1060+ szint)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Öregszem
- 3070 -> 4070 Super
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- A fénynél gyorsabban
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Edzett üvegfólia vagy regenerálódó pl Hydrogél fólia?
- Asszociációs játék. :)
-
LOGOUT.hu
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
PubliCat
tag
válasz cross56 #151698 üzenetére
Szvsz:
Ramból infinity kell, a 4.et turbózza fel 32gb ramra, és vegye azt meg., meg vesz melllé még ssd-t vagy hdd-t, (aminek van slotja és jobban kihasználja), és szvsz megússaz olyan ár alatt mint ami felette van.
( az első nagyon drága a többihez képest, és ha nekiáll renderelni is, akkor felmelegszik majd mint atom és az sem lesz jó.)"Bátorkodjunk a következőket megfelelően használni: , . ; ? ! - "
-
vadkörte
addikt
Üdvözletem!
Beállnék a sorba. Előtörténet:
Egy idős - 76 éves - hölgy ismerősöm keresett meg, hogy szeretne vásárolni magának egy laptopot. Az unokájára nem meri bízni a dolgot, mert akkor se gép se pénz nem lenne.Tehát a lista alapján:
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
Mostanában. Az elkövetkezendő 15 perctől kiterjesztve kb. 1-2 hónapig.(2) A gépre szánt összeg forintban?
65E Ft-os gépet nézett (nem valami erőmű) a MM-ban, gyorsan lebeszéltem róla. Szerintem max. 100-120E HUF-nál többet nem nagyon kellene rá szánni.(3) Felhasználás?
76 éves személy. Élete egyik utolsó céljának tekinti a laptopot. Szerintem elsősorban böngészés, talán YouTube, talán némi levelezés, minimális irodai cél - abszolút laikus(!) esetleg filmek...(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
No game...(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
Szerintem, legalább 15,6" kellene neki, HD felbontással. Nem vakegér, de már nem a legjobbak a szemei.(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
Desktop üzemmódban fogja használni.(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.)
Jó kérdés. Én szívfájdalom nélkül Linux-ot telepítenék rá, ikonvezérelt az is, de ha Windows, akkor W10 (nem kell előtelepítve lennie).(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
ODD nem létkérdés, a tárhely mérete sem mariginális, tekintettel a felhasználóra. (ha HDD, azért min. 500GB, ha SSD min. 250GB)(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl. soros port, HDMI, stb…)
-(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is?
Nem volt szó használtról, így a #használtüzleti felekezet hívei kéretik mellőzni a térítést, de nem vetem el.
A végszót úgysem én mondom ki.Üdv. V. Körte
-
Tikakukac
titán
válasz vadkörte #151703 üzenetére
Téríteni senki sem akar, jellemzően ezek tapasztalatok miatt hangzanak el.
Én egy 81 éves nénihez járok el heti alkalommal, ott egy HP 250 G4 vagy G5, franc se tudja van. Immáron SSD-vel. HDD-s gépeket lődd ki vagy bővítsd. Az esetek többségében HDD mellett lefagyott a mindenség, mert nem bírta a gép a tempót, dupla és tripla klikkek és kész a fagyi. Prociból is legyen i3, jók ezek a tablet procis cuccok, csak éppen egy vízmű PDF nyitogatása 3 lap mellett is felszecskázza.
És a végére hagytam ami miatt az új gép ennyiért szopó és nettó szívás lesz használni: touchpad és kijelző. A touchpad borzalom, nagyon sok a félreklikk és nem érzékelés. Ebből is sok a baj, főleg, mert 80 körül nem atompontos az ujjad.
A kijelző pedig adja magát. TN-es HD felbontásos borzalmak vannak. Esetleg FHD TN, de az ennyiért már tapsos lesz. Egyszer elvittem az egyik IPS-es T60-at, hogy megnézzem a reakciót. 150%-os betűméretet kapott a gép. Imádta, mert ezen nem tűntek el a szürke és fehér dolgok az invertálás miatt, nem volt meg a bagoly effektus. Cserébe a betűk is nagyobbak lehettek, mert ugye itt volt pixel, lehetett miből kirajzolni. 768p-s szemeten meg ugye tologathatod a méreteket, csak nem bírja kirajzolni, simítások ide-oda, homály lesz és gagyi.Na akkor innen a tűzvonalból ezekkel tudlak ellátni. Ha élete egyik utolsó célja egy gép, akkor én nem szopatnám magamat ilyenekkel.
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
vadkörte
addikt
válasz Tikakukac #151705 üzenetére
Félreértettél. Nem vagyok a használt üzleti ellen. Sőt. Magamnak csak azt vennék és a legtöbb ismerősömnek is azt ajánlom, eddig méd egyik sem bánta meg.
Ezzel a hölggyel viszont meg vagyok lőve. A géphez teljesen laikus, szerintem még a használatára is meg kell majd tanítanom.
Minimum Core i3,vagy azzal egyenértékű AMD-ben gondolkodok. Atom/Celeron kizárva, Pentiumot sem erőltetném.Lehet megpróbálom rábeszélni egy SSD-s használt üzletire.
Üdv. V. Körte
-
Tikakukac
titán
-
vond
MODERÁTOR
válasz vadkörte #151710 üzenetére
35-40-ért olyan 24" FullHD IPS és VA monitorokat kapni, hogy sírva fakadsz a gyönyörűségtől. A maradék 80-ból meg simán kijön egy 1-2 generációval ezelőtti i5-ös, 8GB RAM-os, 256-os SSD-s faja kis brand gép. Vagy akár egy olcsóbb, új modern konfig is.
[ Szerkesztve ]
VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT
-
Tueschkevary
újonc
Sziasztok!
Segítsetek választani kamaszlánynak!
12-14 inch
100-120 K Ft.
Játék - Sims
Ha belefér: érintő képernyő.
Preferált az új, de elsődleges a minőség (tartósság), ezért a használt is beleférhet.Köszönöm a tippeket!
-
Dhampir
félisten
Sziasztok!
215 650 Ft-ot megér az alábbi gép?
15.6" FullHD,AMD A10-9620P, 8GB, 256GB SSD, AMD Radeon R5, Microsoft Windows 10 Professional - Ezüst Üzleti Laptop 3 év garanciával
-
Khelben
nagyúr
válasz justgiveup #151714 üzenetére
5-ös Inspiron valamivel jobb anyagokból van, de a belseje régebbi. Kifutó típus.
(#151715) Dhampir: pont most taglaltuk, hogy a "megéri" teljesen szubjektív és annak eldöntésében nem tudunk segíteni. Az összefoglaló alapján tudunk gépeket ajánlani.
[ Szerkesztve ]
-
Kanczy
veterán
Sziasztok!
Az alábbi paraméterekkel keresnék gépet az unokahúgomnak egyetemi ingázáshoz.
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás? Most / nyáron.
(2) A gépre szánt összeg forintban? 120-140k
(3) Felhasználás? Internet, filmnézés, facebook, youtube, gmail, prezi, word
(4) Kijelző? Max. 14 colos.
(5) Mennyit lesz hordozva? Használnád-e utazás közben is? Sokat lesz hordozva, és használva is az úton.
(6) Operációs rendszer? Windows
(7) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? Csak újKérlek segítsetek 1-2 tippel! Köszönöm előre is
[ Szerkesztve ]
You don't get it, son. This isn't a mudhole... It's an operating table. And I'm the surgeon. (Batman: The Dark Knight Returns)
-
Khelben
nagyúr
válasz Kanczy #151718 üzenetére
Ennyiből nem fog menni. 14-es gép legolcsóbban a HP 14 van, 200k körül. Ami olcsóbb, az kerülendő kategória. 140-ből van HP 250 meg Dell Vostro 3578, de ezek 15,6-osok. Ha mindenképp 14-es kell, akkor valami használt gépet kell nézni, HP Elitebook 840-et vagy Dell Latitude 5-ös sorozatból valamit.
(#151717) justgiveup : inkább a Dellt. Mint mondtam, valamivel jobb anyagokból van, a HP-ban lévő hardver előnye pedig normál felhasználásnál észrevehetetlen.
[ Szerkesztve ]
-
Jodanovich
senior tag
Sziasztok, muteromnak kellene egy noti munkára. Semmi extra kívánság nincs.
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás? Most
(2) A gépre szánt összeg forintban? 200.000 Ft és környéke
(3) Felhasználás? Munka, irodai, filmezés
(4) Milyen felbontás? Full HD kell!
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS? Ezt nem tudom, jó legyen!
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Napi szinten, de a súly nem számít!
(7) Operációs rendszer? Nem kell, de winfos fog menni rajta.
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e? SSD mindenképp legyen, HDD nem feltétel, ha van az sem kell, hogy 500 vagy 1terránál nagyobb legyen. Ram gondolom standard 8 giga azon felül meg már mindegy szerintem... Optikai mindegy!
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl. soros port, HDMI, stb…) HDMI
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? Csak új! Minél több garival és jó supporttal rendelkező gyártótól.Köszi az ajánlásokat!
Life is Short... Ride Hard!!!
-
Khelben
nagyúr
válasz Jodanovich #151720 üzenetére
HP Probook 450 270k-ért, ennél olcsóbban nem fog menni a "hurcolós gép jó kijelzővel".
-
Tikakukac
titán
válasz Jodanovich #151724 üzenetére
Attól még a 450-es is igen messze van. Mondjuk úgy, hogy nagyjából ennek kéne lennie a minimumnak. Csak idő közben 2 éves lett egy modellciklus és abba nem fér bele, hogy te ne 2 év után váltsd le.
[ Szerkesztve ]
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
dWan
tag
Találtam egy Lenovo l580-at az Alzán, 100k-val olcsóbban mint más helyeken. Szerintetek? Hogy lehet ilyen olcsó?
-
Tikakukac
titán
A leírás alapján én a Petőfi hidat is megvehetném egyes webshopokból, pedig nem
Igen, kell tartanod. Ok nélkül nem kerülnek dolgok majdnem nagyságrendekkel kevesebbe. Kérj SN-t a gépről és minden kiderül. Céges egereket vettünk pl. innen 1-2 éve. Mind bontott volt és mind cseh.A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
-
Tikakukac
titán
Ezt maga a magasságos teremtőnk sem tudhatja. Ez egy rulett. Ha van 300k-d pörgetni egyet, mehet a menet
Egyébként nem fog látszani semmi, csak ha SN-ed van és lekéred. Akkor már elvben igen, bár nem biztos ilyen infót meg kiadnak neked. A 3 év sem látszik, weben a kiszállítás dátuma van minden márkánál, ez 1-2-3 hónappal vagy akár egy évvel is eltérhet a valós garitól, ami ugye számlázáskor indul, nem legyártás után.A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
dWan
tag
válasz Tikakukac #151734 üzenetére
Jól hangzik..
Arról sem kellene látnom semmit, hogy már volt vmi problémája, szerelve volt?
Legutóbb 2 Dell járt nálam, az első service tag-jára már találat sincs. Nem tudom, hogy hova lett a rendszerből.
Mindenesetre a terv az, hogy ha addig nem kapom meg, megnézem személyesen a serial numbert, rákeresek, esetleg felhívok egy szervizt, hogy ők mit látnak. Lehet naiv vagyok, de bízok benne, hogy azért látszódik valami, ha megpiszkálták. -
Tikakukac
titán
Van pár oldalnyi. Parts lookup, vonalkódok, matricák, meghajtó futások. Ezer módon lehet kutaskodni. De ehhez gépet már be kell rendelni, kapcsolgatni. 14 nap elállásod elvben van, szóval megoldható is lehetne, csak ugye mindig az a kérdés, hogy mennyire futsz bele olyanba, mint a kolléga, hogy volt a pénzen kotlás. És ha nincs 300k megint, akkor az kellemetlen.
-
Attila0
őstag
Sziasztok
92000ft-ért egy i5 procis használt Lenovó T530-as laptop filmnézéshez és zenehallgatáshoz mennyire jó vétel?
[ Szerkesztve ]
-
btudos
nagyúr
válasz Attila0 #151740 üzenetére
Nem adnék 6-7 éves konstrukcióért 92 000 Ft-ot semmiképp.
szerk.: Ha tényleg csak filmet nézni kell, olcsóbban is kapsz a célra alkalmas gépet, ha egyéb igényeid is vannak, akkor meg célszerű időtállóbb megoldásban gondolkodni. De mindenképp érdemes az összefoglaló kérdéssorát kitölteni, hogy többet lássunk az igényekből.
[ Szerkesztve ]
Amúgy nem feltétlen, de teljes mértékben majdnem igaz.
-
Zotyko
csendes tag
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
2 hónapon belül
(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)
200.000-300.000 Ft közöttre gondoltam, de ha mondjuk 320.000-ba kerül a legjobban ajánlott gép ilyen árkategóriában, nem gond.
(3) Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén)
Elsősorban munkához: jelenleg otthonról, kávézókból dolgozom, néha találkozom ügyfelekkel, ezért egy mobilis, könnyű, gyors kis notebookot szeretnék. Nem programozó vagyok, online marketinggel és webszerkesztéssel foglalkozom, de néha szoktam 1-1 rövidebb videót és zenét vágni, amatőr szinten. Ezenkívül böngészés, ügyek intézése, néha kis sorozat, videónézés. De elsősorban az egyéni online vállalkozó "mobilis munkaállomásom" lenne.
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
Nem lesz játék.
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
14'-ra gondoltam. A 13-as nekem már pici, a 15 meg talán nagy, de ha erre a felhasználásra más méretűt is tudnátok ajánlani, azt is megnézném.
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
Hetente többször, időszakonként napi szinten, kávézókból, vonatból is dolgoznék. Jó lenne, ha az akksi viszonylag sokáig bírná töltés nélkül.
(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.)
Nem kell, van windows 10-em.
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
Nem értek hozzá.
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl. soros port, HDMI, stb…)
HDMI-nek örülnék, meg az alapvető dolgoknak, de nemtudom, hogy ráfér-e egy ilyen gépre, nem ez a fő szempont. Eddig Dell laptopjaim vannak, szeretem a márkát, de nem tudom, hogy van-e számomra megfelelő laptopjuk.
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
Új gép.
Kérlek, ha tudtok és van, több alternatívát is írjatok, akár kicsit nagyobb árfekvésben is.
Nagyon köszönök minden segítséget!
-
Tálydi
senior tag
Sziasztok!
Egy 70 év körüli néninek kellene kerítenem valamiféle lapost recepteket nézegetni, böngészni, kulcsszó: picipénzből'
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás? 1 héten belül
(2) A gépre szánt összeg forintban? ~40k (tudom, tudom...)
(3) Felhasználás? Böngészés (nincs film, nincs játék, facebookban sem vagyok biztos)
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS? 15.6' HD ready, némi betekintési szög jó volna
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Nappali, konyha, szekrényről felemel->port töröl
(7) Operációs rendszer? Win7-8 ami ennyi pénzért elfut rajta
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e? 120-as ssd lenne a legjobb, de ami van - 4gb ram
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? Működő wifi
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? Ennyiért persze csak használt (láttam van erre külön topik, de ez jóval pörgősebbnek tűnik)Eeeeh, what’s up, doc?
-
Flashback
addikt
Sziasztok
Van olyan notebook ami nem túl drága (~100K), üzembiztos és van még rajta natív soros port?
[ Szerkesztve ]
profi gőzállomás eladó - Bocs nincs hosszú ö, ü és néha az á is ä :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Kedves fórumozók!
A kérdezőket arra kérném, hogy mindenképpen töltsék ki a kérdésekre a válaszokat az összefoglalóban. Nem véletlenül van ott. Anélkül nehéz válaszolnunk.
Kérek mindenkit, hogy konkrét bolt linket/hardveraprós linket ne tegyetek be sem a kérés, sem pedig a válasz hozzászólásokban sem. Ha linkelni szeretnétek, akkor vagy a gyártói linket, vagy egy árukeresős linket tegyetek be.
Az ilyen hsz-ek automatikusan törölve lesznek.Köszönettel:
Pyttawrx[ Szerkesztve ]
Hirdetés
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- MICROSOFT SURFACE LAPTOP 2 - MEGKÍMÉLT ÁLLAPOTBAN (ajándék tok + USB hub)
- Újszerű Asus TUF F15 FX506HE - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 8GB -512GB - RTX 3050 Ti - 2 év gar
- Eladó SurfacePro 5 gyári billentyűvel, rossz akksival!
- 2021 Macbook Pro 14 - M1 PRO - 16GB - 512GB - HU - gar 2025.07
- Delé Latitude 7480 6th generációs Intel Core-I5, 16 Gb ddr4, FULL HD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest