Hirdetés

2024. május 5., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  Milyen notebookot vegyek? (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2022-10-16 20:13:15

LOGOUT.hu

Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#180226) Pyttawrx


Pyttawrx
HARDVERAPRÓD

(rögzített hsz)

Kedves fórumozók!
A kérdezőket arra kérném, hogy mindenképpen töltsék ki a kérdésekre a válaszokat az összefoglalóban. Nem véletlenül van ott. Anélkül nehéz válaszolnunk.
Kérek mindenkit, hogy konkrét bolt linket/hardveraprós linket ne tegyetek be sem a kérés, sem pedig a válasz hozzászólásokban sem. Ha linkelni szeretnétek, akkor vagy a gyártói linket, vagy egy árukeresős linket tegyetek be.
Az ilyen hsz-ek automatikusan törölve lesznek.

Köszönettel:
Pyttawrx

[ Szerkesztve ]

Hozzászólások

(#103101) Tikakukac


Tikakukac
titán

Ne a topikban az alkatrészbeszerzést pls.

Egyébként ha 1 boltban van és az nem külföldi akkor máshol is kell lennie, mert akkor van importőre a cuccnak. Egyébként ritka dolog, igen.

A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.

(#103102) RGy82


RGy82
újonc

Kedves Prohardver staff!

Szíves segítségeteket kérném a legoptimálisabb laptop kiválasztásához. Természetesen az én anyagi lehetőségeim is korlátosak, ugyanakkor magas teljesítményt és megbízhatóságot várnék el - kérlek, segítsetek meglelni az optimumot.

(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
azonnal - 1.5 hónap intervallumon belül.

(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)
bruttó 175-250.000.- Ft. Olcsóbb nem hiszem, hogy teljesíti az igényeimet, több cash egyszerűen nincs. A költségvetésembe 240e Ft-ot terveztem be, az alacsonyabb árat azért tüntettem fel, hogy ha az én céljaimra egy 240-es gép nem hoz észlelhető előnyöket, nem fogom kidobni az ablakon.

(3) Felhasználás? (irodai munka, iskola, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb.)
Otthoni felhasználás, mely egyrészt filmnézést, böngészést, fészbukk-viber-gmailezést jelent.
Azonban lesz, hogy továbbá munkavégzésre is használnom kell. Tervezett napi igénybevétel: átlag 3-5 óra, de olyan szórásban, hogy ha van munka, akkor egyhuzamban 8-10 órás kikapcsolás nélküli üzemidő is beüthet. Lájtos időszakban viszont napi 2-3 óra semmiség.

Amikor a munkára fogom a gépet, az alábbi szoftvereket fogom használni

3.1 AutoCAD*, 2D-ben, építőmérnöki kiviteli tervezésre - semmi gépész- vagy építész 3D-s látványterv). 3D-ben geodéziai adatszolgáltatás (EOV 3D-s ponthalmazok) miatt néha azért használom a 3DORBIT parancsot. Viszont alkalmanként lehetséges, hogy igen sok rajzobjektumból álló, térképet, geodéziát, közműgenplánt is bexrefelt útépítési helyszínrajzot is kellene kezelni.
//aztán egyszer majd talán használni fogom a Revit-et, ArchiCAD-et, de ezen szoftvereknek való megfelelés nem elvárás.//
*: elolvastam Xtevo mérnökkollegámnak írt javaslatotokat. Ő építész, ArchiCAD kell neki - azt javasoltátok, nyúljon a zsebébe és 500e+-ért keresgéljen. Megértem az álláspontot, hovatovább felteszem, nekem is ezt javallnátok... de nem, sajnos nekem bele kell férni 240e-be, és ezért kapom amit kapok. Cserébe nem várom el, hogy szupergyorsan fusson a lehető legújabb AutoCAD a lehető legbonyolultabb modellel. Sebességnek elég, mint ahogy 2007-ben elment az AutoCAD2006, WinXP alatt, egy lestrapált, már akkor is korszerűtlen asztali PC-n, aminek a paraméterei a mai srácok hangosan kiröhögnék, mert egy okosteló szintjén van kábé :D

3.2 MS Office: Word dokumentum akár 50+ jpg képpel megtűzdelve; Publisher jónéhány ábrával, meg a többi alapszolgáltatás ami nem jelenthet problémát

3.3 AxisVM, eseténként komplexebb modellekkel (pl. egy híd 3D modellje) //hangsúlyozom, csak olyan szinten, ahogy a VM7 elsuhant egy WinXP-n 12 évvel ezelőtt egy már akkor csak közepesnek számító asztali konfigon!//

3.4 InDesign - elképzelhető 1-2 brossúrába bele kell nyúlnom. Nem fő felhasználási terület, de ha már beruházok, felteszem ki kell köhögnöm a 8GB Ram felárát.

3.5 PDF kezelés, nem ritkán 100+ oldalas, vagy fényképes, nem optimalizált dokumentumok, amiből esetleg pár oldalt ki kell vágni, megforgatni, esetleg 2m2-es tervrajzon méricskélni, körbevágni... Beleőrülök, ha másodperceket kell várni míg megjeleníti az oldalt...

(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
Zéró játék.

(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
17.3" legyen, de ha muszáj a teljesítmény/minőség miatt árban kompromisszumra jutni, 15.6" a legkisebb elfogadható méret. Felbontás indifferens. Fényes/matt kérdés indifferens. TN/IPS <- indifferns, hiszen nem is tudom, mit jelentenek.

(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
Szállítás nem lesz napi szintű, kb. heti 2-5 alkalommal fogom megbékávéztatni/autóztatni. Ettől függetlenül laptopra van szükségem, lakáson belül mozgatva lesz. Átgondoltam, alaposan, asztali gép kizárva. Utazás közben nem fogom használni.

(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.)
Windows 7 kell, arra kérlek Ti adjatok tanácsot, hogy 32 vagy 64 bites rendszert célszerűbb-e alkalmazni. A Win 8, 8.1, 10 verzióktól rosszul vagyok és nem bízom bennük. Lehet, indokolatlanul, de olyan ellenszenv él bennem ezutóbbi 3 iránt, hogy még ha tökéletesek is lennének, lehánynám.
Olyan érzés, mintha a 65 éves konyhásnénivel kellene együtt hálni. Tudom én hogy hűséges, betyár jól főz, varrni is tud, takarít, de brrrrr.... ennyi. Win7 kell, felteszem olyan nincs egy gép nem tud vele kompatibilis lenni. De kérlek javítsatok ki ha tévednék.

Fontos kiegészítés, hogy a beszerzésre szánt árat operációs rendszer nélkül értettem! A boltból oprendszer nélkül kívánom beszerezni.

(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
HDD: min 500 GB, preferált az 1TB
SSD: nem, most nincs rá keret, de utólag bővíthető legyen
RAM: min 4GB de bővíthető legyen utólag (preferált a szoftverek miatt: 8GB)
Optikai meghajtó: kell.

(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…)
Legfontosabb: az elsődlegesen preferált gyártó az ASUS* legyen. Szinte az egyetlen, amit el tudok képzelni, így csak nagyon-nagyon meggyőző és racionális érv mellett tenném ezt az elvárást félre.
//ez megint csak egy ilyen személyes izé... tudjátok, kétféle ember van. Adidas vagy Nike. Egri vagy szekszárdi bikavér. Merc vagy BMW. szőke bögyös vagy barna hosszúlábú. Ez van. Nálam (I)Asus(/I). mert csak. :D //

HDMI aljzat legyen.

Sokat hallgatok zenét minőségi fejllgatón, így szeretném hogy jól szóljon (gondolom ebben a kategóriában azért nem túlzó elvárás.)

Régi vágyam a billentyűzetvilágítás, de felteszem ez viszont már csak a prémiumkategória kapja meg, így asszem ez totálisan irracionális remény.

Esztétikai igény: konzervatív színe legyen, azaz fekete, vagy szürke/ezüst. Divatszínt köszönöm, nem.

Felhasznált anyagminőség: teljesen mindegy. A költségkeret nyilván determinálja, hogy szupertartós fémes ház keskeny kávával nem fér bele. De nem is érdekel, nem szempont. Tökéletesen megtenné a leg'ócskább' kopogós műanyag ház is, akármilyen féltégla vastagsággal. Mivel vigyázni fogok rá és nem fogom naponta hurcolni, szerintem ezen a tételen nyugodtan spórolhatok.

*: ahogy visszaolvastam kicsit, sokszor feltűnt, hogy az Asus X szériáról általánosságban negatív vélemény van. Ezt kifejtenétek? Láttam pár 17.3"-os Asus-t, ami beleférne a keretbe, de ezek az X751LB/X751LX modellek. Hallgatnék a szakmai tanácsotokra, mert 2+ évig mindenképp használni kívánom a most választott készüléket. Az nyilvánvaló, hogy 2 éves korára az aksi kuka lesz, a ház karcos, nem érdekel, csak tegye a dolgát. Azaz: ha az X kategória a tartósság tekintetében valóban jelentős kockázatot jelent, akkor indokolt esetben valamely igényemet (pl a képernyőméretet) lefelé módosítom, mert a beszerzésre rendelkezésre álló keret nem bővíthető.

(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
Új gép.

Jól értelmeztem a fórum felületes (200 bejegyzésnyi) visszaolvasásából, hogy laptopba
- az i7 kockázatos, mert a hűtés nem oldható meg, azaz magasabb teljesítmény-igény esetén i5 ajánlott?
- a videókártya nyilván meghatározza a grafikus teljesítményt, ami rajzprogramnál, fénykép editálásnál, brossúra/kiadvány-szerkesztésnél nyilván az én igényszintem esetén is fontos, hogy jó legyen, még ha nem is fogok játszani. Természetesen csak nVidia kártya érdekel. Kell-e nekem a GT950M-ért felárat fizetnem, vagy nem lesz észlelhető teljesítménynövekmény a GT940M-hez képest? X751LB: GT940M, X751LX: GT950M, felár: +15e, ami még pont belefér e típusnál.

Lényegében azt kérdezem ilyen eszetlenül hosszan - bocs... - , hogy bele merjek-e ugrani egy X751L. beszerzésébe?
Ha igen, akkor i5-5200U, vagy i7-5500U-val járok hosszútávon jobban?
Kell nekem a 8GB Ram, vagy úgysem érezném az általam való tervezett felhasználásnál, és elegendő 4GB?
GT940M vagy GT950M?
Ha mindből a magasabb névleges teljesítményűt választom (X751LX-TY024D, laptopszalon, 235e.-), akkor is kijövök a tervezett összegből.

Végül: ha az X széria valóban oly pocsék, mit ajánlotok helyette? Első nekifutásban maradnék Asus típusnál, nVidia dedikált videokártyával, intel processzorral, de 1. a képernyőméretet csökkenteném 15.6"-ra, 2. video lehet kisebb teljesítményű, 3. lehet egy generációval régebbi intel proc, 4. lehet kisebb HDD (min 500GB), 5. lehet első körben 4GB Ram, csak legyen lehetőség a későbbi bővítésre. Csak ezután ismerkednék más gyártó termékével.

Nagyon szépen köszönöm, ha tudtok foglalkozni a kérdéseimmel, nagyon várom a szakmai tanácsot.
Egyben szíves elnézését kérem a kedves fórumolvasóknak, hogy ilyen nagy terjedelmű irománnyal szakítom meg a beszédfolyamot.

Üdvözlet.

(#103103) Khelben válasza RGy82 (#103102) üzenetére


Khelben
nagyúr

Új gép.

Itt megbukott a mutatvány. Ezt a pontot át kellene gondolnod, mert 250-ért a te felhasználásodra nem lesz új gép.
Újból HP Probook 450 / 470 vagy Dell Latitude 5550 fér bele, de mindegyik belépő szintű kijelzővel és hardverrel és nem marad pénzed RAM-ra és SSD-re, márpedig a felhasználásodra a 8-12GB ram és az ssd mindenképp kellene. Win7 megint eléggé lekorlátozza a lehetőségeket, mert csak a felsőbb üzleti kategória gépeihez van win7 támogatás pl. HP Probook 650, de az már 300k felett van. (amúgy a win10 pont ugyanúgy néz ki, mint a win7 és sokkal gyorsabb...).
Használt gépből 150-170 körül kapnál egy HP Probook 650-et, akár fullhd kijelzővel, a maradék pénzből garanciakiterjesztést, ramot és ssd-t.
A műanyag gépekre meg vigyázhatsz akárhogy, ha az elégtelen hűtés miatt megfőzik saját magukat, a nyitogatástól meg kiszakad a házból a zsanér.

(#103104) Tikakukac válasza RGy82 (#103102) üzenetére


Tikakukac
titán

Respect, hogy ezt leírtad, ez azért valami.

Sajna viszont amit keresel új gépben ennyiért...hát nem nagyon lesz meg.

A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.

(#103105) adika4444


adika4444
addikt

Hali!

Aki első sorban HP laptopban optibay-t használ az hogyan viszi házon belül például ide-oda a gépet hogy ne sérüljön?
Hogyan lehet leállítani benne a HDD-t ameddig elviszem innen oda?
Köszi, és bocs h ide írtam de jobb hely nem jutott eszembe neki:).:R

üdv, adika4444

(#103106) x_o_n válasza adika4444 (#103105) üzenetére


x_o_n
veterán

Hali

felemelem
átmegyek a kiszemelt helyre
lerakom

:)

(#103107) adika4444 válasza x_o_n (#103106) üzenetére


adika4444
addikt

Okés de az épp dolgozó hdd-nek nem félsz hogy esetleg nem annyira fog tetszeni ez a mutatvány?:)

üdv, adika4444

(#103108) Bkrisz9 válasza x_o_n (#103106) üzenetére


Bkrisz9
őstag

:DD :DD

Amennyiben OFF áradatot keltő mondanivalód van számomra kérlek keress meg privátban! Köszi! :)

(#103109) RGy82 válasza Khelben (#103103) üzenetére


RGy82
újonc

Kedves Topikgazdák!

Köszönöm szépen szupergyors reagálásotokat!

Elkedvetlenítő, de mégis racionális, továbbá őszintén szólva ábszolúte várható volt a válaszotok.

Ezért, kérlek engedjétek meg, hogy kis mértékben átszabjam kérdésemet.

Jelen esetben egy céges olyan fostalicskát használok, hogy ha meglátjátok a típusjelzést, hangosan fel fogtok sírni: Fujitsu Lifebook AH 532; Teljesítményadatok: i3-2328M 2.2 Ghz, 4 GB RAM, 281 GB HDD, Intel HD 3000, 15.6 LED Matt 1366x768, beszerzés: 2013.03.19., Win 7 Home Premium 64 bit

Még ezen a szánalom-vackon is még mindig jobban fut az AutoCad 2013, akár utas helyszínrajzon is szüttymörögve, mint az előző céges gépemen ,ami pedig papíron erősebb volt, csak épp egy rakás trágya készülék //Samsung NP355 V5C-S01HU, A10-4600M 2.3 Ghz, 8 GB RAM, 466 GB HDD, Ati Radeon HD7670M, 15.6 LED Matt 1366x768, beszerzés: 2013.05.13., Win 8 64 bit//.

Ezeken a romokon is valahogy elvégeztem a munkám, habár kétségtelen, hogy folytonos károgás mentén. Nem egy volt évfolyamtársam régebbi masinákon, papíron gyengébb konfigon futatta a Cad-et szaggatás nélkül... emlékeztető: nem 3D-zek, én csak megrajzolok 1-2 híd általános-, vagy éppen surrantó tervet...

ez alapján én, naív módon, azt feltételezem, ha veszek egy AutoDesk által favorizált akármilyen intel proc + nVidia kombinációt, csak jobban járhatok.

Mondom, nem vagyok maximalista, sokkal inkább egy optimum-kereső ürge, reális elvárásokkal.
Nem fogok beírni a fórumra, titeket, önzetlenül, érdek nélkül, csupán jófejségből a mezei s ezáltal könnyen befolyásolható/megvezethető júzereket tanácsokkal ellátó urakat a későbbiekben itt oltogatni, hogy 'há'mé'miezash*t', én hatvanezereré a Názát akartam meghekkelni, azt amit javasoltok az lefagy a médiapléjer alatt is...
Ellenben maximálisan nagyra értékelem, hogy megosztjátok a tapasztalataitokat, és segítetek ésszerű döntést hozni. Köszönet érte!

Így nekifutva a kérdésnek... Igen, tudom, hogy egy csúcsgép kéne. De. Építőmérnök vagyok, nem gépész vagy villanyász, nekem nincs cash-em... és tisztában vagyok azzal, hogy 240e.- az komolytalan befektetés értékteremtési célzatra. De ha egyszer ennyi van, és szeretnék egy új <<nagyon félek a használt gépektől!>>, leginkább ASUS masinkát, melyiket válasszam?

Ha az X ennyire gyenge szint, akkor melyiket válasszam ennyiért? biztos vagyok benne, hogy a jelenlegi ipari hulladék, a világ szerencsésebb részein kb 12 éves gyerekeknek, vagy 85+-os nagymamáknak megvásárolt Fujiénál csak jobb teljesítményre számíthatok. //amúgy bárhogy is mocskolom, 2.5 éves korára, napi min. 9 óra folytonos üzem után még egészen vállalható szegényem! ócska olcsó műa, de nem tört el, nem nyeklik-nyaklik, egész derakasan bírja. A Fujinak maximál respekt ezért. Az NPV viszont egy trágya.//

Megfordítva a kérdést. Egy Asus X751LB/LX tudja-e tartnai magát annyira, mint egy Fuji AH532 ősöreg konfiggal?
Vagy. Melyik az az ASUS, amiből 17" kijelzőt kapok br.240 alatt és vállalható. Avagy. Melyik az az Asus, ami akár 'csak' 15.6"-os, de szerintetek egy közép-európai csóró igényszintjéből tekintve is kábé elfogadható gép? És azt jól értettem, hogy laptopba felejtsem el az i7-et? //amit linkeltem, szintén 'csak' kétmagos, szal' nekem totál mindegy, hogy i5 vagy i7, csak optimálisabb legyen - nem arra kell hogy a suliban vagánykodjak vele.

Azt fogom, hogy ezek szerint el kell engednem a Win7 támogatást és kell min. 8 GB RAM. De még így is marad kérdés.

Illetve, mintha azt sugallnátok, hogy 235-ért is kb annyi teljesítményt és tartósságot kaphatok csak, mint amit egy 175k-s gép is tud? mert nem szeretnék a semmiért, csak hogy a lelkemnek legyen jobb, drágábbat venni. Öreg vagyok én már, hogy a sznobhatás befolyásoljon :D

Nagyra értékelném, ha szánnátok még némi időt a felvetésem kiértékelésére.

Előre is nagyon köszönöm!!

Szépest,
Gy

[ Szerkesztve ]

(#103110) szabonagyur válasza RGy82 (#103109) üzenetére


szabonagyur
félisten

Megfordítva a kérdést. Egy Asus X751LB/LX tudja-e tartnai magát annyira, mint egy Fuji AH532 ősöreg konfiggal?

Az említett Fuji jóval minőségibb.

Eladó: iPhone 13Mini 2 év gari, iPhone 6S 32GB

(#103111) Khelben válasza RGy82 (#103109) üzenetére


Khelben
nagyúr

Az a gond, hogy te is csak a hardvert nézed. Szó sem volt hardverről. Az igényeidnek egy 150ezres bármilyen dedikált vga-s gép megfelel, hiszen magad is mondod, hogy régi gépen is megfelelően futnak a dolgok. A hardver olcsó, ma már 250k-ért kapsz csúcs processzort, fullhd ips kijelzőt, erős vga-t.
Ami drága, az a strapabírás és a minőség. Nem véletlen, hogy egy igazi üzleti gép 500k-ért olyan hardvert ad, amit a konzumerekben már 120k-ért megkapsz. Viszont a 120k-s gépen nem fogsz 4-5 évig napi 8 órát dolgozni, mert nem bírja, másrészt minden vele töltött perc kínszenvedés lesz, mert rossz használni. Rosszak az anyagok, pocsék a billentyűzet, béna a kijelző, a rossz hűtés miatt meleg az egész gép, ráizzad a kezed és közben hangos is.
És ezért van az, hogy a te felhasználásodra nem tudok 250k-ért gépet ajánlani. Mert nincs ilyen gép. Megteheted, hogy veszel egy konzumert, az is lehet, hogy nem jössz vissza két hét múlva átkozódni, hogy milyen szart vetettünk veled, de magadban biztos meg fogod jegyezni, hogy ezek a hülyék ezt a fost vetették meg velem, ami alkalmatlan munkára. Kedvenc hasonlatom: ha kiadják a feladatot, hogy trágyát kell szállítanod, akkor mit vennél? Egy Ferrarit vagy egy pótos IFÁ-t? Na kb. ez a különbség az üzleti és a konzumer kategória között. A Ferrari csillog villog, de amikor elkezdesz vele trágyát fuvarozni, akkor büdös lesz és a munkát sem lehet vele rendesen elvégezni.
Én egy megoldást látok: kell venned egy 1-2 éves használt üzleti munkaállomást megfelelő vga-val 180-200k körül, bele ram, ssd és olyan boltban, ahol a garanciáját lehet bővíteni (laptopsystemnél pl 1,5 évre). Ez a max., amit ebből a helyzetből ki lehet hozni. Ha ez neked nem járható út, akkor sajnos nem tudunk segíteni.

[ Szerkesztve ]

(#103112) x_o_n válasza adika4444 (#103107) üzenetére


x_o_n
veterán

Nem :) ,most öszintén,szerinted egy notebook hdd olyan érzékeny?az ég adta világon semmi baja nem lesz,jó,persze nem a fejed fölé kell dobálni vagy ilyesmi :DDD ,amugy meg ssd+hdd kombót használok,ssd-röl megy minden a hdd meg elég hamar leáll ha nem használod,de nyugodtan lehet vinni

(#103113) adika4444 válasza x_o_n (#103112) üzenetére


adika4444
addikt

Oks köszi!

üdv, adika4444

(#103114) -Paris-


-Paris-
csendes tag

Sziasztok!

Gépvásárlásban kérnék tanácsot :)
Használtban gondolkodom, a keret is szűkös, olyan 50e ft körül. Egyetlen kritérium hogy a World of Warcraft menjen rajta :)

Kíváncsi lennék a véleményetekre, köszi :)

(#103115) Zewa


Zewa
senior tag

Sziasztok!

Az elkövetkező ~1 hónapban szeretnék vásárolni egy 14"-os laptopot, 70-80 ezer forint magasságában. Böngészésre, youtubeozásra és szövegszerkesztésre lenne használva, a kijelző felbontása ~mindegy.
Viszonylag sokat fog utazni a gép ezért fontos a súly (<2kg) és az üzemidő 3+ óra. Gyári op.rendszer nem kell,ahogy ODD sem. Tárhely teljesen mindegy, mert egy 120GB-os SSD-t kap majd.HDMi előny, de nem feltétel, csak használt.

T420s -re gondoltam de szívesen fogadom az értelmes alternatívákat.

Ötleteket előre is köszönöm! :R

"Táncolni kell, uram, a zene majd csak megjön valahonnan…"

(#103116) Khelben válasza -Paris- (#103114) üzenetére


Khelben
nagyúr

Ennyiért csak Core2Duo-s gépet tudunk ajánlani dedikált vga nélkül, azon az újabb kiegészítők nem mennek akadásmentesen még minimumon se nagyon.

(#103117) 05Steve : Fujitsu A514, ha a jó billentyűzet a fontos, Dell 5558, ha esetleg később mégis játszanál. Mindkettő 120-125, ez a minimum szint.

[ Szerkesztve ]

(#103117) 05Steve


05Steve
tag

Sziasztok a segítségetekre lenne szükségem egy notebook vásárlásában.

A listám:

1. Most venném
2. 100.000Ft a keret
3.Otthoni felhasználás net,kicsi office,semmi extra, és a lényeg hogy a hdmi-vel rá tudjam kötni a tv-re filnézés végett max 720p ben nézem a filmeket
4.nem játszom
5.kijelző min 15" legyn, lehet nagyobb rátok bízom melyik jobb nem értek hozzá
6.néha lenne hordozva de nem minden nap
7. op rendszer lehet nélküle, majd teszünk rá
8.tárhely alap semmi elvárás csupán annyi,hogy ha belefér lehetne ssd is benne a rendszernek, van egy 2TB usb3 külső winchesterem
9. mint írtam HDMI a tv végett
10. új gépet szeretném megbízható neten megrendelhető boltból rendes magyar garanciával

előre is köszönöm

(#103118) premete válasza Zewa (#103115) üzenetére


premete
veterán

Jó választás a T420, de én megnézném az aprón a DeLL latitude E6420 - Ci7/8GB/256GB(SSD) - 1600x900 - nVidia4200 - 3G/GPS - magyar világító bill.-t

Eladó laptop-tablet és kiegészítők: http://goo.gl/VPuKDH

(#103119) x_o_n válasza -Paris- (#103114) üzenetére


x_o_n
veterán

kicsit emelni kéne a budzsén hogy legalább valami 540,635,640 nvidia beleférjen

(#103120) -Paris- válasza x_o_n (#103119) üzenetére


-Paris-
csendes tag

Értem köszi.
Mi a helyzet a Lenovo T420assal? Ebayen elég elfogadható áron vannak. Viszont csak vmi integrált videókártya van benne, az mennyire lenne nekem használható vajon?

(#103121) x_o_n válasza -Paris- (#103120) üzenetére


x_o_n
veterán

olyat keress amiben legalább ilyen vga van,nvidia gt 530,630,730 vagy magasabb sorszámú

(#103122) -Paris- válasza x_o_n (#103121) üzenetére


-Paris-
csendes tag

T420ban nincs ilyen. Viszont néztem videót amin Battlefield3 pl simán fut rajta.
Ebayen találtam olyat amiben Intel HD Grafik van Core i5 2520M processzorral. Ezen menne a wow?

[ Szerkesztve ]

(#103123) Zewa válasza premete (#103118) üzenetére


Zewa
senior tag

A DeLL sajnos kicsit súlyos versenyző.
Tudom ebben a topicban nem szabad ilyet írni de én megteszem. Jelenleg nem a kíváló minőségű laptopot keresem, hanem egy elfogadható kidolgozásút, amely könnyű és olcsó. :B

"Táncolni kell, uram, a zene majd csak megjön valahonnan…"

(#103124) Tikakukac válasza Zewa (#103123) üzenetére


Tikakukac
titán

Bár Istenem úgy menne, hogy na, akkor -20% minőség és -20% ár, bár így menne ;)

A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.

(#103125) Khelben válasza -Paris- (#103122) üzenetére


Khelben
nagyúr

Minimumon elmenne, de raidre azért nem mennék vele.

(#103123) Zewa : sajnos ez pont úgy működik, mint az autónál. Ha súlyt csökkentek, akkor két lehetőség van: prémium anyagokat használok és egekbe emelem az árat vagy kispórolok valamit és csökkentem a minőséget. Most így nincsenek előttem az adatlapok, de nem hiszem, hogy szignifikáns különbség lenne a T420 és az E6420 között súlyban.

[ Szerkesztve ]

(#103126) 05Steve válasza 05Steve (#103117) üzenetére


05Steve
tag

Enyémre valaki?

(#103127) Khelben válasza 05Steve (#103126) üzenetére


Khelben
nagyúr

(#103128) Zewa válasza Khelben (#103125) üzenetére


Zewa
senior tag

Én T420s- re gondoltam ami a Lenovo honlapja szerint; "weight: 6-cell: Starting at 1.67kg"
Ez viszont már jelentős különbség. Épp árulnak is pár darabot aprón, gondoltam feltérképezem a "konkurenciát".

Tudom hogy nem lineáris a minőség és az ár kapcsolata de bíztam benne hogy lesz a 420s-nek alternatívája, mert igen csekély a hardver és interfész igényem. :B

"Táncolni kell, uram, a zene majd csak megjön valahonnan…"

(#103129) Tikakukac válasza Zewa (#103128) üzenetére


Tikakukac
titán

Az S-ekkel általában szopóka volt, bár ne így legyen. Más venti, más műanyagok, bármi baja van, megy rá a gatyesz. 410 volt talán ami jó hangos is volt, 420s-re nem tudom ez megmaradt-e.

[ Szerkesztve ]

A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.

(#103130) Tikakukac


Tikakukac
titán

No, akkor kicsit a Topikgazda dolgokat is elkezdem feldolgozni, most lett rá időm. Idézem tehát a legújabb kőbe vésett szabályt (annak egy részét), direkt nem fogalmazom át elkerülve a félreértéseket.

"Tehát, hogy mindenki számára egyértelmű legyen, szakmai fórumokban továbbra is tilos a hirdetés! Kiemelten igaz ez a Hardverapro-ról történő linkelésekre, de ha simán csak leírja valaki egy hsz-ben a hirdetést, az is tilos, ahogyan a bújtatott hirdetés is tilos! Ez utóbbit nehéz lenne minden szempontból egyértelműen meghatározni, de szerintem ennyi szövegértelmezési készsége mindenkinek kell legyen, hogy felismerje azt, ha valakinek a hozzászólásából egyértelműen az jön le, hogy terméket, szolgáltatást, munkát, keres vagy kínál. Ezek a hozzászólások szakmai topikokból feltétel nélkül törlendők, ismétlődés esetén pedig modkerbe is jelezni kell azokat. A hardverapro.hu, az Állásbörze és a városi LOKÁL topikcsoportokon kívül máshol terméket, szolgáltatást, munkát hirdetni tilos!"

Tehát: utalni lehet apróra, hogy xyz típust nézzen vagy keressen rá most ezekre a gépekre, de konkrét link nem mehet. Boltokra és minden egyébre is csak úgy, hogy nincs hozzá köze az illetőnek. Most ezt én nem fogom 0-24 nézni (pláne nem vitázni, mert van vaj a fején rendesen a szponziknak is ezen a téren), de plz, csak óvatosan.
Ezt itt betartani pokol nehéz lesz, szóval majd még egyeztetek az illetékesekkel, de ha valaki látja akkor jelezze priviben vagy még szerkiben az illetőnek, hogy mi a nagy helyzet. Lehet befűzzük az összefoglalóba is röviden.

Köszi ha megértitek. ;)

A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.

(#103131) Zewa válasza Tikakukac (#103129) üzenetére


Zewa
senior tag

A "szopóka" kifejezést definiálnád, kérlek?

Ebay-en rákerestem, nem tűnnek veszélyesnek az alkatrészárak (ideiglenesen lenne mivel pótolni) de bízva a minőségi tok és a szerető, óvó gazdiban talán erre nem lesz szükség.

"Táncolni kell, uram, a zene majd csak megjön valahonnan…"

(#103132) Tikakukac válasza Zewa (#103131) üzenetére


Tikakukac
titán

Ami ritka az mindig neccesebb. Volt x200s-em volt lapom meg ventim meg mindenem cserélve, eBay-en a dolgok fele nem az egyébként mire ideér sajnos.

De ha tetszik meg kell venni.

A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.

(#103133) 05Steve válasza Khelben (#103127) üzenetére


05Steve
tag

köszi

(#103134) premete válasza Khelben (#103125) üzenetére


premete
veterán

Az árverseny miatt a notebookoknál a vékonyabb/könnyebb és prémium anyag sajnos nem szokott előfordulni, a jellemzőbb, hogy a hűtés, a tartósság és a teljesítmény rovására megy a tömeg és méretcsökkentés.
Összehasonlítás: a T420 valamivel könnyebb, mint az e6420. Gyári x kg-tól olyan, hogy lemértem párat, mindegyik nehezebb volt, mint amennyit írt a gyári adat.

Eladó laptop-tablet és kiegészítők: http://goo.gl/VPuKDH

(#103135) Fifi válasza Khelben (#102887) üzenetére


Fifi
őstag

"Ha kicsit akar, akkor érdemes megnézni az Asus UX303-at is, K501 kicsiben kb."

Hasonló elvárásokkal keresünk a család női tagjának notebookot:
01. Vásárlás az elkövetkező 2 hétben
02. A rá szánt eredeti összeg: ~250eFt
03. E-mail olvasás, böngészés, kisebb táblázatok és dokumentumok szerkesztése, zenehallgatás, utazás
közbeni filmnézés, egyszerűbb képszerkesztés és iskola feladatok (nem órákon át tartó bill. püfölés)
04. Játék nincs, max. böngészőben alkalmi flash (legalábbis jelenleg)
05. 13-14" közötti, matt, IPS, FHD
06. Hordozva lenne, utazás közben is használná, <1,5kg
07. Előre telepített oprendszer lehet linux, windows, de ha nincs az sem gond
08. Rendszernek SSD és az adatoknak külön HDD, RAM: min. 4GB
Optikai meghajtó nem kell, NFS-ről, felhőből vagy a benne lévő HDD-ről elér majd mindent.
09. HDMI vagy DP, USB3, fejhallgató kimenet, webkamera és backlit billentyűzet
10. Csak új jöhet szóba

Első körben az ASUS ZenBook UX303LA-R4501D-t néztem ki 220eFt-ért, melyhez nagy sietségben már megrendeltem egy mSATA half-size 128GB-os SSD-t ebay-ről ~25eFt-ért.

Viszont most találtam rá a Asus Zenbook UX303LB-R4098H-ra 260eFt-ért, ami még +40eFt lenne és erősen gondolkodom rajta.
+pro Jobb CPU
+pro Jobb GPU
+pro Windows 8.1
+pro HDD helyett SSD
-con 1TB helyett 128 G
Az érkező mSATA-t meg beraknám filmeknek, zenéknek, amik pótolhatóak, így összesen lenne ~250GB.

Lehet, hogy nem használná ki, de úgy érzem, hogy ez a felár megérné -későbbi eladás, esetleg komolyabb játék -, de a kérdés, az, hogy a CPU és GPU miatt mennyivel lenne melegebb, hangosabb és kevesebb az akkumulátor ideje?

Segítsetek dönteni, várom tanácsaitokat! :R

Bye, Fifi

(#103136) Kasya


Kasya
nagyúr

Sziasztok!

Keresek irodai (net, stream + film nézés, office) alkalmazásra gépet, ami könnyen hordozható (legalábbis nem 3 kilós dög, de ha 10" az se gond). A kitétel, hogy legyen benne SSD.
Milyen gépet tudnátok ajánlani 100, max 130 ezer forintig?

(#103137) QwErTy42 válasza Kasya (#103136) üzenetére


QwErTy42
addikt

Szia,

Kérlek fogalmazz kicsit pontosabban.
A kérdőív kitöltése sokat segítene.

13,3 alatt az ember csak megvakulni tud egy gépen hosszú távon.13,3-14 colos gépek 1,5-2 kiló között mozognak, szerintem az lenne a tuti. Bár újban nincsen ajánlható gép ennyiért.
Az ssd bővítés általában utólag olcsóbb, mint gyárilag.

[ Szerkesztve ]

...oktalan embert észérvekkel meggyőzni nem lehet...

(#103138) Chaser válasza Kasya (#103136) üzenetére


Chaser
titán

Semmilyet, ssd nélkül sem. Ennyiért van 15,6" ssd nélkül. Fuji a514, dell 5558. Utóbbi 2kg. Nézegesd a használt üzleti gépeket sztem. x220, 2560p, 2570p, e6220, e6230

szerk: Tikakukac Tehát ha nincs hozzá közöm linkelhetek magyarul? Mondjuk azt ki/hogy állapítja meg kinek mihez van köze:D

QwErTy42 Ha már tényleg sok hordozás a cél és 10" is jó lenne, sztem 12, max 13". De inkább 12. x220/2560p kb mindenre elég, bőven kijön ssd-vel is 100 körül garival. De 2570p is már benne lehet 130-ban ssd-vel.

[ Szerkesztve ]

_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus

(#103139) QwErTy42 válasza Chaser (#103138) üzenetére


QwErTy42
addikt

Szerintem a használtak közül a 8470p sem lenne rossz. Egy ssd bővítéssel is még benne lenne a keretben.

2570p tényleg jó alternatíva. Bár kicsit nehéz a maga nemében de legalább van benne anyag bőven. :DD

(#103140) premete Én úgy értelmezem, hogy egyiket sem szabad nagyon.

[ Szerkesztve ]

...oktalan embert észérvekkel meggyőzni nem lehet...

(#103140) premete válasza Chaser (#103138) üzenetére


premete
veterán

Nekem úgy jön le, hogy például a harderapróról Alfa156 cuccait nem szabad linkelni, de a laptopsystem.hu-ról szabad. :)

Eladó laptop-tablet és kiegészítők: http://goo.gl/VPuKDH

(#103141) ascalon


ascalon
csendes tag

Sziasztok!

Egy ismerősömnek keresnék egy laptopot. Ehhez kérnék segítséget.

(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
Mostanában.
(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)
120e-150e HUF
(3) Felhasználás? (irodai munka, iskola, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb.)
Általános felhasználás, kis játékkal.
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
Régebbi címek főleg.
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
15-ös lenne az ideális.
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
Kocsival lenne hordozva elsősorban.
(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.)
OS nélkül.
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
SSD jobb lenne, de a HDD sem baj.
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…)
Semmi extra
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
Új.

Köszönöm szépen.

(#103142) Khelben válasza ascalon (#103141) üzenetére


Khelben
nagyúr

Dell 5558 I3+920M kombóval. Ha kicsit hozzátenne, akkor 160-ért kapna Asus K501-et I3+940M-mel, az játékra már ér is valamit.

(#103143) Dhampir válasza QwErTy42 (#103139) üzenetére


Dhampir
félisten

Én úgy értelmezem, hogy egyiket sem szabad nagyon.

Ja, inkább vegyenek olcsót sufni helyekről avagy átvágós eladóktól, mintsem megbízható boltból (mint amilyen a bevált L.....s.s..m) és működő garanciával. :U

Persze lehet csak típust ajánlani, azután menjenek a népek a "Jófogásra" meg matyizó, kamuzó nepperekhez.

[ Szerkesztve ]

(#103144) QwErTy42 válasza Dhampir (#103143) üzenetére


QwErTy42
addikt

Nem az én ötletem...

...oktalan embert észérvekkel meggyőzni nem lehet...

(#103145) szabonagyur válasza Dhampir (#103143) üzenetére


szabonagyur
félisten

Biztos megvan a jó oka az oldalnak is, hogy inkább ezt se engedik... És lássuk be itt is néha meg-megjelenik 1-1 sértett oldal képviselője, hogy miért nem ajánlunk mást is...

Eladó: iPhone 13Mini 2 év gari, iPhone 6S 32GB

(#103146) RGy82 válasza Khelben (#103111) üzenetére


RGy82
újonc

Kedves Khelben,

köszönöm szépen, hogy kifejtetted az álláspontodat!
Teljes mértékben felfogtam és elfogadom. Körbe fogok nézni a használt gépek között.

Még csak annyit írj meg kérlek, hogy a tapasztalatok alapján az 'olcsó' Asus konzumer masinák közül melyik típus a legkevésbé rossz választás ár/érték arány szerint súlyozva? Tegyük fel, hogy az 'elvárásaimat' a tartósság és teljesítmény tekintetében már a minimumra csökkentem, racionálisan az üzembiztos használatot már csak 2 évre tervezem, és olyan optimális megoldást keresek, hogy kis pénz - kis foci alapon valami teljesítményt is kapjak.

3 versenyző marad (laptopszalon árakat tekintve).
1. X751LX TY013D - i5-5200U, 8GB, 950M, 1TB, 17.3", SSD & RAM bővíthetőség - 215.-
2. K501LX DM048D - i7-5500U, 8GB, 950M, 1TB, 15.6", SSD & RAM bővíthetőség - 240.-
3. N550JX CN027D - i5-4200H, 8GB, 960M, 1TB, 15.6", SSD & RAM bővíthetőség - 290.-

Kérdés:
1.,
a K, ill. N széria megéri a felárat? /K501L-t nem találtam a piaci kínálatban i5 processzorral, 8GB RAM-ra bővíthetőség lehetőségével - ha lenne, az szerepelne a listában/

2.,
Fenti 3 közül melyik a legoptimálisabb választás, tekintve az élettartamát, beszerzési árát, teljesítményét?

Köszönöm.
Üdv,
Gy

(#103147) Kasya válasza QwErTy42 (#103139) üzenetére


Kasya
nagyúr

Latom feladtam a lecket nektek a nem megfelelo kerdesemmel :D Elnezest :B ;)

Mivel baratnomnek lenne a cucc, igy az sem lenne hatrany, ha betudna dobni a noi taskaba...abba meg egy 10" gond nelkul befer. Tehat a meret nem kitetel, de ha van a keretben ilyen opcio is (a Transformer Book-on kivul), azt is szivesen megneztem volna.

Az SSD uto-bovitesen en is gondolkodtam, hogy olcsobb lehet. A gondot csak a garanciaban lattam, mert az altalam ismert gepeket nem lehet "hazilag" megbontani.

Az iranyvonalat megadtatok, koszonom :R

(#103148) QwErTy42 válasza Kasya (#103147) üzenetére


QwErTy42
addikt

Kérdés hogy napi hány órában bámulná a kijelzőjét.
Ha 1-2 óráról van szó, akkor még jó lehet.
4-5 óra körül, fölött már nem igazán kényelmes, egészséges a 10 col.

Most a nagy táskák divatosak a csajoknál. Az asszonyéba is gond nélkül belefér két napi hideg élelmiszer és egy sátor is. :D Vagy akár a 13,3-as notija is.

...oktalan embert észérvekkel meggyőzni nem lehet...

(#103149) Tikakukac válasza Chaser (#103138) üzenetére


Tikakukac
titán

A lényeg: hardverapróról semmit senki, külső boltos meg más linket csak akkor ha nincs hozzá közöd/nem kapsz érte semmit.

Ez van :)

A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.

(#103150) Khelben válasza RGy82 (#103146) üzenetére


Khelben
nagyúr

A minőségi sorrend úgy néz ki, hogy X <<< K < N. De hangsúlyozom, egyik sem munkára való, szívni fogsz velük. Egy HP Probook 450 vagy 470 jobb választás lenne, ha már mindenképp ragaszkodsz az újhoz.

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  Milyen notebookot vegyek? (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.