Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • paljoc

    tag

    válasz bbuffy #16991 üzenetére

    Tegnap meg lett "kicsit" dolgoztatva a Stella. Egy kedves topictárs, aki nem mellesleg szereti amiket pörizek, megkért hogy az esküvője utáni partin a kávéztatás biztosítására. Miután rábólintottam, kiderült hogy szerény 150 fő körül lesz a násznép, de nem akartam megfutamodni, így vállaltam. A kávéspult kültéren foglalt helyet és aggódtam kicsit a hűvös miatt este, hogy a frissen beszűkítőzött E61 gép kint mit fog szólni ha folyamatosan nyomom vele a kávékat. /biztonság kedvéért elvittem a Catlert is, elébe menve ha akár a Magisterrel, akár az őrlővel gond lenne ne álljak ott megfürödve/

    Azt kell mondani, hogy ez a kis másfél literes HX-es Stella nagyon szépen teljesített. Egy kis megingás volt, mikor egy kb. 20 perces időtartamban megállás nélkül csapoltam és gőzöltem, akkor lement a csapolások közti nyugalmi hőmérséklet 85 fok környékére, így néhány kávé 90 fok alatt készült, de ezek is vállalható kategóriák voltak, 6 napot pihent P&Y Indian Choco lett bevetve, ez nem sínylette meg annyira a hőhiányt.
    Az est folyamán bő egy kg szemes kávé fogyott el, ami kb. 100-120 eszpresszót és kapucsínót jelentett.
    A mellettem dolgozó mixer srácok is kértek eszpresszót koktél alapnak, kíváncsiságból, mert véleményük szerint alkoholos italoknál a késztermékben nagyon meg tudja mutatni magát hogy milyen minőségű eszpresszó került bele. Szerencsére elismerően csettintettek a kóstoláskor. :-)
    Az vendégek igényei meglehetősen széles palettát öleltek fel, amik persze néha mulatságosak voltak számomra, de mindenkinek igyekeztem elkészíteni amit kért és úgy, ahogy kérte, néhány példa:

    "hosszú kávét szeretnék egy ujjnyi hideg tejjel"
    "egy eszpresszót kérnék kapucsínós csészébe, hideg vízzel telibe higítva"
    "egyáltalán nem szeretem a kávét, de most kérnék valamilyet"
    "mindegy mi, csak legyen rajta szívecske"
    "a következő vendégnek hadd csináljam a kávéját /csinos hölgy volt, persze hogy csinálhatta :-)))/
    "egy eszpresszó kérnék...ne abba, a nagy csészébe inkább....igen...és akkor kérek bele egy kis tejet is"

    Összességében a gép bírta a strapát, mindenkinek ízlett a kávé, én meg jól éreztem magam bár jól el is fáradtam, így most már teljesen másképp nézek a 2-3kg/nap forgalmú helyen szolgáló baristák munkájára, kemény...! :-)

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés