Hirdetés

2024. június 30., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Sport, életmód, utazás, egészség  »  Hardcore café (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2022-07-21 23:22:24

LOGOUT.hu

Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#134551) TDX


TDX
tag

Ma érkezett meg ah Aromaboy, és kicsit meglepődtem hogy oldalt van a dripperen a lyuk, nem az alján. Valaki meg tudna erősíteni hogy ez normális?

Már vége az Én hozzászólásomnak? Mi lesz ez után velünk?!?!

(#134552) MPowerPH


MPowerPH
félisten

A Beloya -t kostolta valaki? Megerhet egy probat?
Lesz Bombe is, az meg porkolesre var. Nincs azzal sem tapasztalatom, tavaly a vegen nem rendeltem meg. Valaki?

Don't Tread On Me

(#134553) Toobee válasza MPowerPH (#134552) üzenetére


Toobee
veterán

Nekem ízlett. Klasszik etióp.

https://barbieripnk.hu/

(#134554) lazoltan válasza MPowerPH (#134552) üzenetére


lazoltan
csendes tag

Erről jut eszembe, Kalmártól ittam életem eddigi legjobb etiópját, a Sidamo atot, most csak a gourmetkave saját pörkölését találtam és itthon a manucafetól, de egyikről sincs a topikban semmi, esetleg ismeri valaki valamelyiket?

(#134555) asus1 válasza stereofan (#134549) üzenetére


asus1
aktív tag

Köszönöm, ezt veszem.

Másik: Alu bojlert jól tudom, hogy tejsavval érdemes takarítani?
Valaki használja, ha igen milyen arányban és honnan szerzi be?
Gaggia-nak van olyan vízkőoldója, ami nem bántja az alu kazánokat, csak valami olcsóbb dologra gondoltam kiváltani.

(#134556) jugeen válasza asus1 (#134547) üzenetére


jugeen
addikt

Van vagy közel 600g nekem ebből, amit nem használok. Ha el tudsz jönni érte a XI. kerületbe jövő héten hétköznap, akkor szívesen neked adom ingyen és bérmentve.

(#134557) Daneeka válasza TDX (#134551) üzenetére


Daneeka
senior tag

Ez “normális”, azért csinálták, hogy ha túl folyik kicsit a papír szűrőn a víz, megálljon a dripper aljában a zacc, cserébe marad benne mindig egy kicsi kávé. (nekem jobban tetszene az alján lenne a lyuk de nem volt még kedvem kifúrni)

(#134558) Cathfaern válasza TDX (#134551) üzenetére


Cathfaern
nagyúr

Teljesen normális. Indokot én se tudom, bár van aki meg van esküdve arra, hogy igazából miután a víz elérte a bed szintjét minden drippert le kéne venni a kiöntőről / bögréről, mert ami utána kifolyik az elrontja az italt. Szóval lehet akár pozitív is ha benne marad valamennyi (kb. 5 ml amúgy, de lehet sokat mondtam :)).

(#134559) TDX válasza Cathfaern (#134558) üzenetére


TDX
tag

Köszi mindkettőtöknek! :R

Már vége az Én hozzászólásomnak? Mi lesz ez után velünk?!?!

(#134560) fecke78


fecke78
senior tag

Azt hiszem ez kedvetekre való :)

[ Szerkesztve ]

(#134561) Parci válasza qvik27 (#134541) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

elég sok toxin van, ami nem bomlik le hőre (általánosságban, mert a konkrét témáról lövésem sincs)

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#134562) Parci válasza vendingo (#134542) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

tippre/érzésre ezt nehéz lenne toxinokra fogni. nem hiszem, hogy azért, mert még egy percet recseg a kofi, lebomlik valamilyen toxin, ami az előtte lévő hosszú percekben nem. én is inkább a savak körül keresgélnék, világos pöri = savasabb kávé. én csak étkezés után bírom meginni például, éhgyomorra teljesen kizárt.

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#134563) Alabástrom válasza asus1 (#134555) üzenetére


Alabástrom
senior tag

Épp nemrég olvastam utána ennek, állítólag pont hogy nem, mert a tejsav megmarja az alumíniumot.

Amikor semmi sem biztos, akkor minden lehetséges.

(#134564) Toobee válasza Parci (#134562) üzenetére


Toobee
veterán

Én simán iszom éhgyomorra, 18-24 órás böjt után is akár. Sosem jelentekezett a probléma, csak étkezés után ivott kávé esetén van ilyen. Legalábbis idáig. Még olyasmire tudok gondolni, hogy az elfogyasztott étel, a bélbaktériumok és a kávéban lévő toxinok valamilyen adott kombinációja okozhatja ezt.

[ Szerkesztve ]

https://barbieripnk.hu/

(#134565) asus1 válasza Alabástrom (#134563) üzenetére


asus1
aktív tag

Én úgy tudtam az jó rá és a citromsav marja. Jobban utána nézek akkor.

(#134566) Alabástrom válasza asus1 (#134565) üzenetére


Alabástrom
senior tag

Én úgy tudom, hogy a citromsav a rézbojlert marja meg, a tejsav az alumíniumot. Elvileg az amidosulfonic sav (bocs, nemtom magyarul hogy hívják) a legjobb, a Puly descaler espresso-ban az van.

Amikor semmi sem biztos, akkor minden lehetséges.

(#134567) Jolida válasza Alabástrom (#134566) üzenetére


Jolida
tag

A szulfámsav/szulfaminsav a legtöbb vízkőoldóban, szanitertisztítóban megtalálható.

[ Szerkesztve ]

(#134568) asus1


asus1
aktív tag

Na szóval, akkor alu és réz bojlerre ki, mit használjon? :))
Maradjon a Gaggia “gyári” tisztítója? (Gaggia főzőm van)

(#134569) Parci válasza Toobee (#134564) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

érdekes. akkor bonyolultabb kérdés ez ennél, amihez viszont én úgy is kevés vagyok. passz. érdemes mindenesetre adatot gyűjtened, esetleg lejegyezni, hogy mikor, milyen előzményekkel és milyen kávék váltják ki, hátha kijön valami összefüggés.

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#134570) lazoltan


lazoltan
csendes tag

alternatív moka pot Indiából

(#134571) stereofan válasza lazoltan (#134570) üzenetére


stereofan
tag

:Y jesszus! de hát ez működik!

na akkor elő a fúrógéppel még a dremellel!

minőségi kavéscsészék: https://bit.ly/2zlhnDo

(#134572) icm válasza asus1 (#134568) üzenetére


icm
tag

Vagy szólsz annak aki kitakarítja és nem fáj a fejed a citromsav vs tejsav dologtól…

Alu: tejsav
Réz, rozsdamentes acél: citromsav

"Simplicity is the ultimate sophistication." Leonardo da Vinci

(#134573) Cathfaern válasza lazoltan (#134570) üzenetére


Cathfaern
nagyúr

Ennek mi értelme? Ha nem nyúlsz a biztonsági szelephez, akkor az ígyis-úgyis nyit 2 bar környékén, szóval érdemben nem leszel közelebb az espressohoz, mint átalakítás nélkül (vagy mint egy Brikkával, ami ha jól rémlik kb. annyinál nyit). Ha meg hozzányúlsz a biztonsági szelephez... sok szerencsét :N

(#134574) lazoltan válasza Cathfaern (#134573) üzenetére


lazoltan
csendes tag

Talán jobb a kivonatolás az alapján ahogy a videóban előkészítette az őrleményt, de mindenképpen látványosabb a lefolyas

(#134575) icm válasza Cathfaern (#134573) üzenetére


icm
tag

Indiai 2barista… :DDD

"Simplicity is the ultimate sophistication." Leonardo da Vinci

Útvonal

Fórumok  »  Sport, életmód, utazás, egészség  »  Hardcore café (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.