Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- RIOS Gépház: Rebootoljuk a PROHARDVER YouTube csatornáját!
- vrob: 1991 - játék a PC-n
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- vrob: Irány a 32 bit: játékprogramok 1994-1995-ben
- Luck Dragon: MárkaLánc
- Graphics: Hamis SSD-k az online piactereken, hirdetési oldalakon, hogyan szűrd ki?
-
LOGOUT.hu
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
bbalint01
csendes tag
Remélem nem trollkodom szét a topicot, de ha már most van nagyon szétszerelve a gép, meg szeretném még azt is kérdezni, hogy mitől lehet, hogy a manométer (ami már kb 2 éve benne van) mindig rezgett, ugrált működés közben? Most pedig - szétszedett állapotban is - majdnem 5 bar nyomást mutat, ami nyilván hibás, így teljesen használhatatlan. Nem jól kötöttem be? Ez az Expolygon-os beépítő szett volt. Raktam bele utólag még tágulási tartályt, de nem tűnik úgy hogy bármi változott volna.
-
bbalint01
csendes tag
Ezen kívül a gőzcsapnál is szivárgott a víz, ha teljesen kinyitottam, annál a tengelynél, amit forgatni lehet. De azt nem tudom megbontani. Forró citromsavas vízben tisztítottam ezeket az alkatrészeket.
-
-
bbalint01
csendes tag
Sziasztok!
Régi Gaggia Classic gépemben kazánt kell cserélni. Be is szereztem a kazán alsót és felsőt, de azt látom, hogy ami a gépben van alsó, abban van egy plusz (réz?) cső, amit kaptam gyárit, azon nincs. Ezt át kéne szerelnem? Most látom csak, hogy ez külön alkatrész :S Ennek a csőnek mi a célja?
-
bbalint01
csendes tag
Sziasztok! Sikerült nyomásmérőt szerelni a GC-mbe, ugrál is a mutatója főzés közben, mint a rosseb.
Számtalanszor említitek a tágulási tartályt, olyat hol lehet beszerezni?Köszönöm
-
bbalint01
csendes tag
válasz
sz.zs. #113189 üzenetére
Szia! A monogram alapján te lehetsz, aki anno beszerelte, lehet hogy az imént neked írtam magánban.
Nem egy kávényi mennyiséget mértem, és nem pár fok az eltérés, hanem 1 liter víz jött át a gépen, és a kimenő hőmérséklet be van állva, nem emelkedik lassan. 20-30 fok eltérés ennyi mennyiség után szerintem teljesen elfogadhatatlan, biztosan mérési vagy szabályozási hiba.
Ráadásul ha 120 fokról levettem a beállított hőmérsékletet 60 fokra, akkor a szabályozó engedte visszahűlni a vizet és a rendszert, és a végén így lett 45 fokos. -
bbalint01
csendes tag
válasz
stereofan #113176 üzenetére
Köszi, kiszedtem azt is, meg leszereltem a kifolyó csőrt is, abban is van ilyen redva. Azokról is csak ennyi jött le.
Kipróbáltam, hogy beállítom a PID-et 60 fokra, akkor pedig engedte az egészet visszahűlni, majd beállt a szerinte 60 fokra, ami valójában 45 fok. Szóval tényleg a PID a hiba, nem a kazán.
Ez egy ilyen SESTOS PID:
Rákeresek neten.
-
bbalint01
csendes tag
Még egy kérdés felmerült, ezúttal a PID-del kapcsolatban.
Kb fél-egy órával ezelőtt kapcsoltam be a gépet. 93 fokra van a PID beállítva, és a kifolyó vizet max 68 fokosnak mérem, majd ez lecsökken 60 köré, és nem is melegszik vissza. Az ujjamat simán bele tudom mártani fél mp-re.
Ezután beállítottam 120 fokot a PID-en, így az elején kijött 74 fokos víz is, de utána ugyanúgy visszaáll kb 65 fokosra. Ebbe a vízbe is picit bele tudom mártani az ujjam, a fém bögre egyáltalán nem éget.
Mindezt a zuhany alatt mértem, a szűrőkosár nem volt a helyén.
Ez normális? Ennyit tud a Gaggia kazánja? -
bbalint01
csendes tag
Sziasztok!
Na végül az lett a Krups-os szenvedés vége, hogy valami a pumpával is elszaródott és már a vizet sem nyomta...
Így aztán tegnap óta van egy használt PID-es Gaggia Classic-om és egy Graef CM70 őrlőm.
Meg van maradék őrölt bolti kávém. Azt vajon át lehet tolni az őrlőn, mintegy "újraőrölni" finomabbra, vagy károsítaná? -
bbalint01
csendes tag
-
bbalint01
csendes tag
válasz
stereofan #111340 üzenetére
Végül a Krups márkaszervíz küldött árat, 11.900,- a pumpa és szelep egyben, és 5500,- a beszerelés. Nem sok kedvem van a gép árának a felét elkölteni erre, úgy, hogy lehet hogy egy hónap múlva meg valami más is elromlik benne...
Szóval néznék rendesebb gépet. Nekem is az a bajom, hogy évjárattól függ sokszor a megítélésük. Van itt a fórumhoz közeli valamilyen apróhirdetési felület, ahol találhatok megfelelő gépet?
-
bbalint01
csendes tag
válasz
stereofan #111340 üzenetére
Szia! Igen, erre gondoltam én is, hogy feljebb lépnék. Bár mindenhol az őrlőt írják mint legfontosabb, nekem most mégis gép kéne, mert anélkül egyáltalán nincs kávé
A szempontjaim:
- Képes kiváló kávéra, ha majd később lesz őrlőm is
- Tartós, jó minőségű alkatrészek
- SzervizelhetőMerre keresgéljek? Annyi infó van mindenhol, hogy el vagyok veszve... :S
-
bbalint01
csendes tag
válasz
stereofan #111218 üzenetére
Szia! Többször is átfőztük citromsavval, de nem lett jobb. Tegnapelőtt végső ötletként átküldtem rajta 2 liter 20%-os ecetet, attól sem.
Nincs őrlőm sajnos még. Minden cucc gyári amit használok. Ez már a második Krups ami 4 év után tönkremegy.
Ha ezt a szelepet nem tudom megjavítani, akkor gépet kell vennem először is. Útba tudsz igazítani hogy hogy kell ezt javítani? -
bbalint01
csendes tag
Sziasztok! Új vagyok, úgy látom ez egy aktív kávés fórum.
A mostani Krups gépünknek szerintem valami baja van az OPV szelepével, akkor is engedi a vizet a csepptálcába, amikor nincs is kávé a szűrőben, tehát üresen megy a gép. Ez gondolom nem normális. Kávéfőzésnél meg szinte több megy félre, mint a kávéba. Lehet ezeket cserélni/javítani/tisztítani, vagy felejtős?
A gép 4 éves, ilyen:
https://www.bestmarkt.hu/krups-xp341010-calvi-karos-kavefozo-p684618Ha felejtős:
Tudtok ajánlani olyan gépet, ami egy adag lefőzését tudja, de azt nagyon jól, megbízhatóan, masszív alkatrészekből, szervizelhetően, javíthatóan, nagyon sokáig? Akár zsebbenyúlósabban is?Köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Ukrajnai háború
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Magisk
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Google Chromecast topic
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 4070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung S9 Plus 64GB Fekete / Normál állapotban / 12 hónap jótállással
- Csere-Beszámítás! Asus TUF FA507 Gamer Laptop! 2027.04 Gari. RTX 4050 / R7 7535HS / 16GB DDR5
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation 4 Pro 1TB fekete játékkonzol extra játékkal garanciával hibátlan
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest