Hirdetés

2024. május 5., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  ThinkPad (NEM IdeaPad) (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2020-06-17 21:32:33

LOGOUT.hu

Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#50051) sutszi válasza B-L-A-C-K (#50050) üzenetére


sutszi
veterán

Ez így szokott lenni... :DDD ;]
De mint tudjuk egy mérés nem mérés... :DDD

Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage

(#50052) B-L-A-C-K válasza sutszi (#50051) üzenetére


B-L-A-C-K
titán

Igen egy mérés nem mérés, de mivel úgy mondtam ezt a dolgot hogy többször tapasztaltam így már ez csak a megerősítésnek a megerősítése lesz... ;]

Amúgy meg aki nem hisz benne ne csinálja, senkinek se kötelező, én csak leírtam mi a tapasztalatom ilyen téren, illetve mit olvastam az apple honlapján.

Na de most már téma részemről lezárva nem akarok ezen lovagolni, holnap majd mutatok egy képet még és ennyi volt, inkább erre válaszoljon valaki: link. Mondjuk lehet visszapakolom rá az XP-t csak nem egy mai darab, azzal csak stabilabb.

[ Szerkesztve ]

(#50053) lapa válasza PNP (#50047) üzenetére


lapa
veterán

a battery gauge reset is csak a chip memóriájában rak rendet, 1 plusz ciklus áráért. tada, amúgy semmi értelme. attól se tovább se kevésbé nem bírja majd az akksi, ahogy a kézi lemerítéstől sem.

(#50054) sutszi válasza B-L-A-C-K (#50052) üzenetére


sutszi
veterán

Én már csak poénból írtam amit írtam. Nem kérdőjeleztem meg amit írtál. Viszont az eredmény engem is érdekel. Pusztán kíváncsiságból. :K

Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage

(#50055) Taoharcos válasza Chaser (#50031) üzenetére


Taoharcos
aktív tag

Általánosságban mondtam a laposokról, márkától és típustól függetlenül. Egyes márkánál /típusoknál sűrűbben másoknál ritkábban fordul elő. Egy ideig lapok hibakeresésével foglalkoztam (konkrétan HP-val), de itt is ahogy olvasgattam a topikot, jó párszor előfordult a téma, hogy egyes típusoknál előfordulhat a BGA probléma. A laposok mérete és kialakítása miatt a hűtés ki van hegyezve. Egy pici több hőterhelés tönkreteheti a BGA-t vagy a gyengébb forrasztást, illetve a nagyobb hő a BGA alatti nyák rétegeinek deformálódását okozhatja. Láttam nem egy olyan leszedett BGA helyét, ahol szemmel jól láthatóan felpúposodott a nyák a padeknél. Egy szó mint száz a laposok nem tuningra valók. :(. Lehet őket bővítgetni ésszel, de húzni főleg a VGA-t nem szabad.

[ Szerkesztve ]

(#50056) Gondwana válasza B-L-A-C-K (#50052) üzenetére


Gondwana
addikt

(Ha egy picit beleásod magad a Li-ion akkuk elhasználódásának kémiai hátterébe - függetlenül, hogy kobalt vagy mangán-alapú-e a másik elektróda (esetleg vas, ha űberbrutálnagymegmégattóliserősebb kisütőáramot kell elviselniük) - akkor ilyen sületlenségeket nem valószínű, hogy leírsz. Apple-ék meg nem tudnak rendes akkuállapotbecslő elektrónikát kreálni, ezért tanácsolják, hogy inkább kalibráld újra gyakrabban, ha olyan fontos, hogy mennyit saccol egy adott pillanatban - ami persze prociterheléskor pillanatok alatt érvénytelen adattá válik, de az akkor is olyan geek, amikor kiírja, hogy 11:59 van hátra az akku végéig. Igazi szép szopacsok akkor szoktak történni, amikor a cellapárokon (vagy hármas csoportokban pl. 9c akkuknál) egyes celláknak gyártási szennyeződés miatt picit nagyobb az önkisülése a mellettelévőtől...)

... megy a csiga hazafelé ... (One World One Dream One More Thinkpad, Please [ o] )

(#50057) Taoharcos válasza Gondwana (#50056) üzenetére


Taoharcos
aktív tag

Nem minden esetben sületlenség ám! Volt már nekem is olyan tapasztalatom, hogy teljes kisütés, aztán folyamatos teljes töltés ismételgetése javított litium-ion akksi állapotán. TÉNY, hogy mindenütt azt írják, hogy nem szabad teljesen lemeríteni. De ennek ellenére nekem sikerült "formázni" litium-ion akssikat az első néhány nem laposé volt hanem telefon, de volt régebben, egy céges Asusom, aminek az akksiját sikerült így helyrepofozni. A telkó akksija nagyon **ar volt. Fél napokat tudott. 5-6 ilyen ciklus után kb. 3 nap lett az üzemideje. Viszont van most egy Toshibám, ami újonnan lett véve, és kb egy év múlva, gari után lement pár percesbe. Azon viszont nem tudtam segíteni. De erősen gyanakszom hogy ott valami elektronika is lehet a ludas. Véleményem szerint a mai gépek legtöbbjénél az elektronika is sok mindent elront.De szerintem is szükség van mondjuk félévente arra, hogy teljesen lemerüljön és utána teljesen feltöltődjön (kikapcsolt állapotban!).

(#50058) B-L-A-C-K válasza Gondwana (#50056) üzenetére


B-L-A-C-K
titán

Értem, akkor az apple mint az egyik legnagyobb világ cég hülye, meg én is. Ha még azt mondtam volna hogy minden héten megcsinálom, akkor egyértelmű hogy egy idő után gajra vágja az egészet, de fél évente 1x érdemes megcsinálni. Nekem eddig bevált, aki szerint meg orbitális nagy hülyeség ne csinálja, de akadjunk már le a témáról, mert nem érdekel. Holnap még mutatok egy képet és sz@rok rá az egészre.

Mindenkinek: R51-nél az normális jelenség hogy a töltő adapter tűzforró?

(#50059) B-L-A-C-K válasza B-L-A-C-K (#50043) üzenetére


B-L-A-C-K
titán

.

[ Szerkesztve ]

(#50060) Chaser válasza Taoharcos (#50055) üzenetére


Chaser
titán

Csak órajel emeléssel olyan elenyésző a hőmérséklet különbség, hogy az nem számít általánosságban sem. Speciel T500-nál cpu-t alul lehet feszelni szépen, még emelt gpu órajelekkel is hűvösebb a végére gpu tuninggal, mint alulfeszelés és tuning nélkül volt eredetileg.
BGA probléma leginkább olyan gépeknél fordult elő, amiknél gyártás technikai probléma volt, pl T61 nvs140-nel.

_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus

(#50061) B-L-A-C-K válasza B-L-A-C-K (#50043) üzenetére


B-L-A-C-K
titán

(#50062) norbyone válasza B-L-A-C-K (#50061) üzenetére

ennyi.. :D

(#50063) Chaser válasza B-L-A-C-K (#50061) üzenetére


Chaser
titán

Valószínűleg az én összes gépem és akkum csereérett volt, mert fordítva működött...én kérek elnézést:D :R
Nálad se lennék akku ;]

_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus

(#50064) B-L-A-C-K válasza Chaser (#50063) üzenetére


B-L-A-C-K
titán

Ha gondolod az R51-en is megcsinálom, annak 80% körüli az elhasználtsága, és már kuka az egész, szerintem egy ilyen után verné a 100-at... ;]

Na jó téma lezárva tényleg nem érdekel ez az aksi dolog, meg amúgy is 99%-ban töltőről használom, szóval mind1 lenne ha 10 percet bírna a gépem...:D

[ Szerkesztve ]

(#50065) PNP


PNP
őstag

Más is megpróbálhatná ezt, én gyáva vagyok :)
Van egy 37%-40% között mozgó akksim, amire good condiotiont ír, de nem szeretnék újat venni.

(#50066) B-L-A-C-K válasza PNP (#50065) üzenetére


B-L-A-C-K
titán

Azon ha nem jönne össze max felugrik ~50-re kb...

(#50067) Gondwana válasza B-L-A-C-K (#50061) üzenetére


Gondwana
addikt

(Én megértem, hogy te itt milyen számokat látsz, nekem ez csak egy rosszul megírt akkuállapotkövető algoritmust jelent. Ni-MH akkuknál a fő kapacitáscsökkentő az „elektrolit kiszáradása” vagyis a két réteg közötti itatóspapírban száraz foltok alakulnak ki, ahol nincs KOH, ezt meg tudod szüntetni teljes lemerítés-feltöltés ciklusokkal (ha meg már túl sokat elektrolizáltad=túltöltötted, ez se sokat javít az állapotán). Ehhez képest Li-ion akkuban a szivacs-szerkezetű lítium porlad, omlik össze, amit viszont nem fogsz kívülről újraépíteni. A gyártók ezt a korróziót nem tudják pontosan becsülni, ezért pesszimista állapotsaccoló áramkört mellékelnek az akkuba, azt akarják elkerülni, hogy téves becslés miatt pl. ne 30%-nál kapcsoljon ki a készülék. A mellékelt képernyőmentésen én ennek az újrakalibrálását látom. Igen, én továbbra is elhiszem, hogy a Föld lapos, és ha elég sokáig hajózunk, leeshetünk a peremén valamint, hogy a Li-ion akkuk kondíciója nem javítható - viszont nem is romlik mindé olyan gyorsan mint a sokak által tapasztalt SANYO és SONY celláké. Azokat a visszahívásos SONY cellákat meg már meg se kell említenem, amiknél ez az összeomló elektróda cellán belül okozott olyan zárlatot, hogy meggyújtotta az akkut.)

... megy a csiga hazafelé ... (One World One Dream One More Thinkpad, Please [ o] )

(#50068) chab7 válasza B-L-A-C-K (#50064) üzenetére


chab7
addikt

Az R52-ben nekem is ilyen 20 perc körüli már csak az akksi. Win7-et feltettem rá próbából de a wifi része nem támogatott win7 alatt és az akkut sem töltötte, azt írta ki, cserére érett, hálózatra kötve, nem töltődik :W
De XP és linux (sok disztró volt már rajta) alatt simán tölt és működőképes.
Na ezt már nem merném én sem lenullázni így, de pl a Defy telómban párszor már csináltam ilyen újrakalibrálást ahol a rendszer ezután pontosabban számolja épp hol tart a töltöttség. A Defy esetén ha nem tudja a rendszer a pontos értékeit az akkunak - pl össze vissza volt töltögetve, ami egy telónál elég gyakori - akkor "eséseket" produkál a grafikonban használat során, pl 60%-ról hirtelen 50%-ra, mert ilyenkor "éri utol magát" a pontos érték számításban. Na ezt ezzel az egy-két ciklusos 100%->kikapcs->100% módszerrel helyre lehet hozni (gondolom ott is csak míg maga az akku jó).
Én amit olvasgattam abból az az infó jött le erről a témáról, hogy a kikapcsolásig merítés az valójában nem 0% hiszen egy elektronika védi az akkut és nem a valóságos 0%-nál kapcsol ki hanem korábban. A teló esetén is nem elmegy a kijelző hirtelen, hanem szépen fogja magát és kikapcsol mintha én kérném menüből - innen is látszik hogy a védőrendszer kapcsolja ki és nem elfogyott a "ménkű".
Laptop esetén is ha lemerülten néha, akkor sem eltünt a kép, hanem szépen kijelentkezett és kikapcsolt a rendszer - tehát itt is meg van a védőelektronika.
Nos én ebből azt szűröm le (+ az olvasottak mindenfelé), hogy egy néhai ilyen újrakalibrálás megoldja az akkutöltöttség pontosabb kijelzését, de ezt valóban csak igen ritkán végezzük (ne hetente/havonta) mert az élettartamból meg lehet mégis elvesz a művelet, még ha egy ideig pontosabb visszajelzéseket is kapunk.
Aztán lehet nem jól tudom, de én ezt tapasztaltam. Majd az "új" (fura ezt írni egy közel 5 éves gépre, de hát valóban olyan mint ami nem volt használva. Ma vettem észre kikapcsolt kijelzőnél hogy a teljesen használatlan "szőrös" trackpoint milyen foltot hagyott a kijelzőhöz érve, ami lehet azért volt mert sokat volt a gép lecsukott állapotban, nem-használva. Elsőre azt hittem maga a kijelzőnek van valami baja, de csak egy kis kerek folt, ahogy odaért a piros gumi :) ). Szóval majd az "új" masinámhoz lehet szerzek egy új gyári akksit, hogy minden új legyen, ezt a 15%-os elhasználtságút pedig megpróbálom kalibrálni aszerint ahogy leírtad - és majd én is beszámolok merre mozdult. Az újat fogom ezután használni ha valahol akkuról kell üzemeljen, a mostani meg majd megmarad "szünetmentesnek" hozzá, tápegységre kötött használatnál.
Na egyelőre akkor ennyit az akku témáról :U

Lenovo ThinkPad T500 (Win10) | Huawei Mate 9 (8.0)

(#50069) Tim82 válasza chab7 (#50068) üzenetére


Tim82
nagyúr

Win7-et feltettem rá próbából de a wifi része nem támogatott win7 alatt

XP-s drivert használva, de Win 7 alatt tökéletesen működik a wifi T43-on (nagy valószínűséggel ugyanolyan wlan modul van benne, mint az R52-ben - 2915b/g).

"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA

(#50070) B-L-A-C-K válasza Gondwana (#50067) üzenetére


B-L-A-C-K
titán

Ebben aláírom hogy lehet igazad van hogy az elektronikán javít, bevallom ennyire nem értek hozzá mint te, viszont ha az elektronikán javít, azaz tegyük fel egy 20% elhasználódást belő ezek után 3% és a kalibrálás miatt így nem 20% veszteségről indul hanem 3%-ról akkor a lényeg az hogy javult a helyzet mert többet bír az aksi, és ez is volt a cél.

chab7: Érdekes nekem R51-be a Win7 magától felismerte a Wifit, viszont mitán mindent beállítottam/feltelepítettem 5-10 perc után gondolt egyet és nem reagált a billre semmit, nem jöttem rá egyszerűen mitől lehet, így fogtam tegnap az XP-t visszaraktam...

Az meg hogy 0%-on kapcsol ki az is jogos, de ilyen bios-os lemerítéssel közel lesz a 0%-hoz.

[ Szerkesztve ]

(#50071) chab7 válasza Tim82 (#50069) üzenetére


chab7
addikt

intel 2200b/g (intel oldalon is írva vagyon hogy win7 alatt nem :(

(#50070) B-L-A-C-K: Vagy nem bír többet, hanem csak jobban mutatja, mert fizikailag ugyanakkor fog lemerülni, csak nem fogja azt mutatni, hogy még bír ennyit meg annyit, közben meg nem. Na, röviden ezt akartam az előzőben is, csak kimaradt, hogy lehet ez csak a visszajelzésben segít, élettartamban nem.

(#50072) Tim82: Majd ki fogom próbálni úgy is, kösz az infót. Bár az akku nem töltés az kicsit aggaszt, mert nem lesz a rendszer úgy használható. (Azaz, csak töltőről, de a 20 perces akku szünetmentesnek ott is nagyon jó lenne).

[ Szerkesztve ]

Lenovo ThinkPad T500 (Win10) | Huawei Mate 9 (8.0)

(#50072) Tim82 válasza chab7 (#50071) üzenetére


Tim82
nagyúr

Jelenleg nincsen olyan gépem, amiben 2200b/g lenne és Win 7 lenne rá telepítve, de az is működött XP-s driverrel. Legfeljebb XP kompatibilis módban kell elindítani a driver telepítőjét.

"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA

(#50073) B-L-A-C-K válasza chab7 (#50071) üzenetére


B-L-A-C-K
titán

Megmondom őszintén hogy sose néztem így hogy többet bír e notebookon, viszont telefonon iphone 4/4S-en csináltam így pontos összehasonlítást, és jóval többet bírt, de ezt Taoharcos kolléga is megerősítette tegnap, szóval üzemidőnél is látszik, nem csak %-os számokban.

chab7: R51-ben is 2200-as van, és mondom Win7 telepítés után egyből látta, azaz ő telepítette a drivert is hozzá, szóval érdekes hogy neked nem látta...

[ Szerkesztve ]

(#50074) chab7 válasza B-L-A-C-K (#50070) üzenetére


chab7
addikt

Na már kifutottam az időből: A biosos merítést viszont én sem merném, mert az már nem a normál használatú "0%", és ez esetben már lehet csökken az élettartam.

Lenovo ThinkPad T500 (Win10) | Huawei Mate 9 (8.0)

(#50075) B-L-A-C-K válasza chab7 (#50074) üzenetére


B-L-A-C-K
titán

Pedig csak így működött nálam ez a módszer, és egyik gépen sem tapasztaltam ezek után rohamos romlást, persze mint említettem olyan gépen amiben még jó volt az aksi...

Még1 kérdés, R51-ben miért úgy látja az XP az optikai meghajtót mint pl egy pendrive-ot?

[ Szerkesztve ]

(#50076) Tim82 válasza B-L-A-C-K (#50075) üzenetére


Tim82
nagyúr

Így van megoldva a hotswap.

"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA

(#50077) Tikakukac


Tikakukac
titán

Ilyen számok mellett ez csak azt jelenti, hogy nincs miről beszélni, akksi reset meg egyéb kacifántolás arra jó, hogy nyugtasson a lelken, hogy nem egy ótvar akksi felett ül az ember. Pedig dehogynem.

Az én kérdésem inkább csak annyi: ha ezt le tudták gyártani 6 évvel ezelőtt ilyenre, akkor miért kell hátast veretni egy mai akksi előtt? Mert tud negyed ennyit?

[ Szerkesztve ]

A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.

(#50078) lapa válasza chab7 (#50074) üzenetére


lapa
veterán

tök mindegy, az akksi vigyáz magára. ha nem rakod el teljesen kisütve fél évre, akkor megbontás nélkül nem tudsz kárt tenni benne.

(#50079) Veron válasza Veron (#50039) üzenetére


Veron
őstag

Srácok, van valami ismert oka annak, hogy az OSD nem működik Win7 alatt? Valami felett elsiklottam?

"Hisztéria... Csak nők kaphatják meg, és csak férfiak halnak bele."

(#50080) Francia91 válasza Veron (#50079) üzenetére


Francia91
veterán

Power Management Driver-t keress

"Nincsenek példaképeim. A munkát, az elkötelezettséget és a versengést csodálom." /Ayrton Senna/

(#50081) Chaser válasza Veron (#50079) üzenetére


Chaser
titán

Pmanager+Pmanager driver+hotkey+vga driver vga osd-hez.

_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus

(#50082) Ed Parker válasza B-L-A-C-K (#50061) üzenetére


Ed Parker
nagyúr

ez tényleg működik.
akkor az én 9 cellás akksim is új lesz?

(#50083) Shatterstar


Shatterstar
aktív tag

Laptopba milyen HDD-t javasolnátok? Most elsősorban nem a márkák érdekelnek hanem a paraméterek és egyebek. Pl mit jelent a SATA 1-3 jelzés, 5400 & 7200 rpm közt mi a különbség stb. információk!

Why are you wearing that stupid man suit?

(#50084) norbyone válasza Shatterstar (#50083) üzenetére

SSD-t fognak javasolni, bár én nem azt vettem mert méreg drága. Én egy WD Black Scorpio-t vettem ( Sata II - 7200 ) Sata II - 3Gbs adatátvitel a 7200 pedig a fordulat. Mondjuk jó lenne tudni milyen laptopba akarod....

(#50085) Chaser válasza norbyone (#50084) üzenetére


Chaser
titán

Sata II - 3Gbs adatátvitel - ami az elméleti maxot jelöli, nem a valós sebességet. SATA1 is kiszolgálja a "SATA3" hdd-ket, kivéve esetleg 10k rpm-es raptorokat.

szerk: Egyébként meg ahhoz képest, hogy köröket ver HDD-re az SSD, meg hangtalan, akkuidő is jobb lehet, nem méreg drága.

[ Szerkesztve ]

_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus

(#50086) Shatterstar válasza norbyone (#50084) üzenetére


Shatterstar
aktív tag

Egy T61-be lenne,de csak ideiglenesen mert utána valószínű hogy szerzek T400/500-at és abban muzsikálna tovább! Tulajdonképpen hosszútávra tervezem, szóval nincs kizárva hogy akár több gépet is megjárna :)

Chaser: Köszi,de az SSD-be még nem szívesen vágnék bele ha nem muszáj. Nekem jelen pillanatban egy megbízható kütyü kell ami remélhetőleg 5 évet minimum kibír :U

Why are you wearing that stupid man suit?

(#50087) Chaser válasza Shatterstar (#50086) üzenetére


Chaser
titán

HDD semmivel nem megbízhatóbb mint az SSD:) Sőt, SSD rázkódásra, esésre kevésbé érzékeny mint a HDD. Mindegy mibe veszed, 7200rpm-es gyorsabb, cserébe hangosabb és többet fogyaszt kicsivel. Aztán hogy kibírt-e 5 évet majd 5 év múlva kiderül.

_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus

(#50088) Shatterstar válasza Chaser (#50087) üzenetére


Shatterstar
aktív tag

Tehát az SSD ugyanannyira megbízható mint a HDD és még az esésre is jobban reagál? Én eddig úgy tudtam hogy olyan mint egy hímes tojás,amit nem szabad telepakolni adattal mert akkor hamar megdöglik :F
De akárhogy is van, most csak HDD-t veszek mert arra van keret. SSD-t meg majd akkor ha akciós lesz az 1 TB-os :DDD

Why are you wearing that stupid man suit?

(#50089) B-L-A-C-K válasza Shatterstar (#50088) üzenetére


B-L-A-C-K
titán

Vegyél egy 64-128 GB-os SSDT csak az oprendszernek a HDD helyére, a sima HDD-t meg bedobod az optikai meghajtó helyére beépítő kerettel és kész. Kapsz egy jóval gyorsabb rendszert és a HDD-vel még a normális tárhelyed is megmarad.

(#50090) Shatterstar válasza B-L-A-C-K (#50089) üzenetére


Shatterstar
aktív tag

Valahogy én is így terveztem,de félek az SSD idő előtti elhalálozásától :U Amúgy a rendszernek (W7) mennyi helyre van szüksége a normális és gyors működéshez?

Why are you wearing that stupid man suit?

(#50091) Tim82 válasza Shatterstar (#50090) üzenetére


Tim82
nagyúr

Nem kell minden rosszat elhinni az SSD-kről.

"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA

(#50092) Borote válasza Shatterstar (#50088) üzenetére


Borote
addikt

Nagyon egyszerűen kiszámolható, hogy a cellaelhasználódástól való félelem meglehetősen alaptalan. Már 9 hónapja használok egyedüli háttértárként egy Samsung 830-ast, szóval el lehet képzelni, hogy van használva rendesen. Ha így folytatom, akkor még legalább 30 évig nyüstölhetem, anélkül, hogy a cellafáradás gondot okozna.

(#50090) Shatterstar: nézd meg a mostani háttértáradat mennyi ideje használod, és mennyi rajta az írt adatmennyiség (bár nem tudom, hogy ezt HDD-nél rögzítésre kerül-e).

(#50093) Veron válasza Shatterstar (#50090) üzenetére


Veron
őstag

Én is "duálban" használom, egy 60GB-os SSD-n csücsül a Win8 és van egy 160-as HDD az egyebeknek. Nálam a Win8+programok max. 25 GB-t foglalnak, arra kell vigyázni, hogy nem szabad rogyásig pakolni az SSD-t, hanem kell hagyni rajta kb. 10% szabad helyet. Egyébként nemrég 17000 Ft-ért vettem az SSD-t 3 év garival. Szerintem megéri, a Win8 olyan 8-10 mp alatt áll fel a bekapcs gomb megnyomásától, és kb. 5 mp alatt kapcsol ki. :)

@Chaser, Francia91: Kösz, kirpóbálom

[ Szerkesztve ]

"Hisztéria... Csak nők kaphatják meg, és csak férfiak halnak bele."

(#50094) Shatterstar


Shatterstar
aktív tag

Tim82,Borote,Veron: Annyira azért nem vagyok hiszékeny,de mikor a fórumon egyfolytában meghibásodásokról számolnak be, kissé meginog a hitem ezekben a kütyükben ;] Különben tetszik maga a technológia csak mint mondtam, még számomra drága és annyira nem élet-halál kérdése :)

[ Szerkesztve ]

Why are you wearing that stupid man suit?

(#50095) Borote válasza Shatterstar (#50094) üzenetére


Borote
addikt

Melyik fórumon, milyen SSD-ről volt szó? :)
Ha szar minőségűt veszel, nyilván megdöglik, de ez a HDD-re is igaz, csak HDD régebb óta van, így azzal elnézőbbek az emberek...

Ahhoz képest, hogy mit nyújt, egyáltalán nem drága.

[ Szerkesztve ]

(#50096) YumeD


YumeD
tag

Boldog 3.-at! :D
[link]

(#50097) Shatterstar válasza Borote (#50095) üzenetére


Shatterstar
aktív tag

Természetesen ez a fórum. A cikk pedig a héten íródott :)

[link]

Why are you wearing that stupid man suit?

(#50098) B-L-A-C-K válasza YumeD (#50096) üzenetére


B-L-A-C-K
titán

Ú nehogy azt mond hogy az enter azért van leszedve hogy jobban hűtsön...:D

Shatterstar: Az hogy mennyi elég egy Win7-nek ez felhasználó függő, mennyi programot raksz fel rá. Pl nekem 40 GB az egész, így hogy minden fontos program fel van rakva, illetve még + pár GB ezaz.

[ Szerkesztve ]

(#50099) YumeD válasza B-L-A-C-K (#50098) üzenetére


YumeD
tag

Nincs az leszedve:)

(#50100) Borote válasza Shatterstar (#50097) üzenetére


Borote
addikt

Elmondanád, hogy ennek mi köze van egy ma kapható SSD-hez? :D

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  ThinkPad (NEM IdeaPad) (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.