Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !
Új hozzászólás Aktív témák
-
bajnokpityu
félisten
Jó szar hírű kábelek ezek a Siltechek. Nem is értem miért
eladó topping dac
-
DragoX
tag
válasz bajnokpityu #38752 üzenetére
+5k ha mégis te veszed meg
-
-
DragoX
tag
-
nagyúr
sziasztok!
Nincs sok rutinom az ilyesmiben még...
Egy kérdésem lenne. Jól van ez így bekötve?
vagy célszerűbb lenne felülről bedugni? (arról több a hely, és akkor talán jobban hozzáér az átvezető laphoz?)
VAgy szerezzek inkább banándugókat?
Az baj, ha a rézből pár szál letört, amíg raktam bele?köszönöm
[ Szerkesztve ]
Pleased to meet you - hope you guess my name
-
mp54
senior tag
A nemrég, használtan vásárolt Philips CD-931 CD lejátszóm tálcája nem jött ki. Ki-be kapcsolás: semmi.
Kihúztam/visszadugtam a konnektorból: kiadta! Járattam ki-be: azóta szorul, kézi rásegítéssel mozog.
Mi lehet/mekkora lehet a baj?
Hová vigyem (Bp-en) javíttatni? -
eclipse006
őstag
Még azt lenne érdemes megnézned, hogy a szíj nincs-e kitágulva, esetleg alkoholos ronggyal áttörölgetni a szíjt, illetve a fogaskerék azon részét ahol a szíj van. Nekem is volt hasonló problémám a CD-750-el. A leírt módszerekkel sikerült megjavítani. Viszont a CD-931-nél szériahibás a tálcamozgató fogaskerék, könnyen lehet hogy ez a hiba áll fenn nálad is. Szerintem egy kis ügyességgel magad is meg tudod oldani!
https://www.instagram.com/sz.sandor90/?hl=hu
-
superecneB
őstag
Segítséget szeretnék kérni, illetve egy kis útbaigazítást. Hangfal kábelt szeretnék csináltatni (elromlott a forrasztó pákám) valami közepes minőségű kábelből banándugóval. Tudnátok Debrecenben mondani olyan boltot ahol foglalkoznak ilyennel, esetleg itt PH!-n ajánlani megbízható kollégát aki tudna nekem ebben segíteni?
Ezen kívül még 3.5mm jack - RCA kábelre is szükségem lenne, de ezek általában vannak szabványos méretben, nem tudom ezek vásárlásánál mire érdemes figyelni. Jelenleg egy kb 10-12m-es kábellel van összekötve az erősítő és a PC, de kb 40-50 cm-re vannak egymástól így keményen feleslegesnek tartom ezt a kábelhosszt, ezt szeretném egy rövidebbre cserélni. -
törölt tag
válasz fokukac #38757 üzenetére
Egy jól a vezetékhez forrasztott jó minőségű banándugó néha csodákra képes, annak ellenére, hogy plusz elem kerül a rendszerbe vele. Mindenképpen a banándugós esetleg kábelsarus módszer a korrekt, persze rendes forrasztással. Aki a banándugóba csak mechanikus rögzítéssel teszi bele a vezetéket, az szerintem adott a szarnak egy pofont.
Gondolom sokat puhult-lágyult is a hangja a dobozoknak a kezdethez képest - megtartván persze továbbra is a kissé fémes karakterét. Egyébként QED vezeték lett hozzá, vagy mi?.
(#38764) superecneB Ha elég jó minőségűnek tartod a mostani hosszú kábelt, akkor csinálj-csináltass abból rövidebbet, a maradékot meg tartalékold vagy add el. Ha helyette akarsz jack-RCA kábelt, akkor például szerelt Klotz-ot érdemes alapkategóriában, azt biztos Debrecenben is kapsz, vagy akár csináltatni például Audioquest kábelből és megfelelő csatlakozókból, aztán feljebb menvén nagy a választék, a pénzkeretedtől függően. Nem tudjuk mennyit akarsz rászánni, mi számít neked a közepes minőség árszintjének.
[ Szerkesztve ]
-
-
törölt tag
válasz Ed Parker #38766 üzenetére
Szerintem igen, de a gyártónak biztos hogy van rá filozófiája, hogy miért úgy csinálta, és az eredmény akár még őt is igazolhatja az adott anyaghasználat és konstrukció keretén belül - de én azt gondolnám, hogy jó minőségű ezüstös forrasszal minőségileg forrasztva még jobban is szólhatna az a kábel-csatlakozó kontinuum.
-
superecneB
őstag
válasz #71562240 #38765 üzenetére
Alapvetően nem tudom milyen árakban mozognak ezek a dolgok így lehet jobb lenne ha a meglévő rendszerhez ajánlanátok esetleg. Alapvetően annyit költenék rá, amennyit érdemes így nincs fix összeg a fejemben, nem sajnálnék pár ezer forintot erre a kis mókára, elvégre 1x kell megvenni és másik hangfalakhoz is jó lesz majd, viszont audiofil sem vagyok és sosem fogok költeni több 100.000ft-os szettekre. Azért egy "fiatalabb" hangfalpár beszerzése tervben van mert ezek a Sonyk már elég régiek. 50.000ft körül gondolkozom, adott esetben használtan.
Jelenleg egy Sony SS-E212 hangfalpárt "hajtanék" meg a kábelekkel. Az erősítőm egy Denon PMA-495R.
-
törölt tag
válasz superecneB #38769 üzenetére
Hangdobozkábelnek a jövőbeni hangdobozra gondolva kb. 1-2-3ezer forint méterár körüli típusok illenének hozzá (hasonló áron reális a jack-RCA kábel is), de a konkrétumokról akkor érdemes beszélni, ha majd kiderül számodra, hogy a lakóhelyeden vagy a közlekedési útvonalaidon milyen márkákhoz férsz hozzá, és akkor ahhoz képest tudnánk ajánlani, az adott választékból.
(#38768) Ed Parker Elvileg ezek a gyártók tudni szokták, hogy mit miért csinálnak, tehát nyugodjunk bele, hogy a konkrét esetben ez így biztosan jó dolog, ha gyárilag így adják. Én magamnak a csavaros konstrukciókat is le szoktam forrasztani, és általánosságban-elvileg a forrasztás jobb mint a csavaros szorítás - nyilván vannak kivételek.
[ Szerkesztve ]
-
andorra
őstag
válasz Ed Parker #38768 üzenetére
az egész le van zsugorcsövezve, de alapértelmezesben ez egy csavaros dugó.
Talán érdekes belegondolnod, hogy a villanyszerelő karbantartóknak elő volt írva valamikor (most nem tudom mi az érvényes szabály), hogy az összes kötést évenként újra kell húzni ! A csavaros kötés egy kényszermegoldás. Azért árulnak ilyet, mert ez praktikus, üzletileg indokolt, nem pedig azért, mert ne tudnák, hogy a forrasztás jobb, nagyobb felületű és tartósabb érintkezést (ergó: az esetek bizonyos hányadában jobb hangminőséget) biztosít.
-
Ed Parker
nagyúr
válasz andorra #38771 üzenetére
Valóban érdekes belegondolni, mikor csináltam ezt évekig, de azért az erős áram picit más
Na most egy bizonyos érték felett kétlem hogy egy gyártónak anyagi megfontolásból vagy spórolásból van csak csavarozva es nem forrasztva a csatlakozó.
Ha megnézed a Furutech drágább csatlakozóit, szinte mind csavaros. -
andorra
őstag
válasz Ed Parker #38772 üzenetére
Igen, ezek iszonyú drága csatlakozók, de gondolkozni azért mégsem tudnak. Minden csavaros megoldás megengedi, hogy beforrasszák. Praktikus okokból jó, hogy van csavar, ha pl. kísérletezni akarsz különböző kábelekkel, vagy akkor is előnyösebb lehet, ha esetleg el akarod adni. A hangminőség, az csak 1 szempont a sok közül amit csak Te vehetsz figyelembe. Sem a gyártót, sem az eladót nem érdekli, hogy Te hogyan fogod használni. Ami jobb, az jobb, bárhonnan is közelítünk hozzá.
Kammerer pl. engem állandóan azzl piszkál, hogy miért adtam el a Meridian CD játszómat, miért váltottam flac-ra. Mivel tudom, hogy a hangminőség szempontjából neki van igaza, nem próbálom Őt győzködni (legalábbis komolyan vehetően nem), hogy a flac lejátszás az ugyanolyan jó, mint a CD.[ Szerkesztve ]
-
Ed Parker
nagyúr
válasz andorra #38773 üzenetére
Ha eladom a kábelt, marad a gyári formájában, nem "lopom" le róla a csatikat
Van ezüst tartalmú ónom, majd beforrasztok párat es meghallgatom, hogy hallok e különbséget.
Ezen a cd témán sokáig agyaltam, harmad áron tudtam volna venni többször, de mivel kb 40db gyari cd-m van, flac es wav formátumban meg közel 700 album, így maradok én is digi formátumoknál.
Fordított esetben gondolkodás nélkül vennék egy Hi-end cd-t.Az meg hogy melyik szól jobban, kemény dió.
Van cd-ből is gyenge nyomat es mp3-ból átkonvertált flac is.
A gyari stockfisch sacd-im gyönyörűen szólnak, még rip után is. -
Toobee
veterán
Tegnap megérkezett hozzám 2 db cd, Peet Projecttõl. Bp, Szeged körül lenne esetleg valaki, aki minõségi eszközökkel begrabbeli nekem? Egy Olive, vagy Embla nem lenne rossz, de egy külsõ házas olvasóval is kibékülnék
-
andorra
őstag
válasz Ed Parker #38776 üzenetére
Van cd-ből is gyenge nyomat es mp3-ból átkonvertált flac is.
Amikor két formátumot összehasonlítunk, akkor értelemszerűen mindíg ugyanarról a forrásról beszélünk. Tehát egy CD, a róla készült flac konverziónál jobb én nem egy teljesen másik felvételnél. Ez annyira evidens, hogy szégyellem leírni.
Nekem egyetlen mp3-ból átkonvertált flac-om sincs, mert még azokat is erősen szűröm, amik CD-ről készülnek. -
Ed Parker
nagyúr
válasz andorra #38778 üzenetére
Azért vannak más helyzetek is.
Nekem megvan a Best of dire straits & Mark Knopflerrivate investigations album gyári cd-n és van egy LP rip is ami 192/24-es.
Na most itt a flac azért picit jobb mint a gyári cd, én ilyen esetekről beszélek, amikor két azonos album, mégis eltérő minőség. -
-
andorra
őstag
válasz Ed Parker #38780 üzenetére
Ebben az esetben sem a flac jobb mint formátum, hanem a forrás jobb, amiről készült, feltéve, hogy valóban jobb. Nekem egyébként kifejezetten rosszak a tapasztalataim az LP-ről készült 24 96-os flac-okkal, eddig egyik sem tetszett.
Perempe:
Nem sokat hoz, a felvétel minősége az, ami igazán fontos. (Ez egyébként igaz a CD vs Flac viszonylatra is.)[ Szerkesztve ]
-
Ed Parker
nagyúr
válasz andorra #38783 üzenetére
Persze, ebben egyetértünk, de feltételezem, mikor a stúdió megcsinálta a mesterlemezt, akkor arról nyomják a cd-t es az LP-t is, vagy nem?
Mert a track-ék megegyeznek.Ezt egy orosz csávó rippelte elég komoly motyóval, a cuccokra már nem emlékszem, de a rip mellett ott volt.
Általában amit orosz oldalakról szerzek be, elég jó minőségűek. -
krichd1
addikt
válasz Ed Parker #38780 üzenetére
Ebben az esetben feltehető a kérdés, hogy melyik gyári CD verzióról van szó. Amikor régebben kerestem ezt az albumot, találtam belőle 1CD-s, bővített 2CD-s változatot, ezeken belül SHM-CD, SACD kiadásokat is.
[ Szerkesztve ]
Az év legjobb zenei albumai: http://tinyurl.com/ou4u3ql
-
andorra
őstag
válasz Ed Parker #38785 üzenetére
feltételezem, mikor a stúdió megcsinálta a mesterlemezt, akkor arról nyomják a cd-t es az LP-t is, vagy nem?
Némi joggal feltételezed, bár a digitális keverések, kavarások, ma már mindennaposak, úgyhogy aligha ugyanaz a kettő!! Viszont, ha CD-ről rippelsz flac-ba, akkor nem vagy feltételezésekre utalva. -
blattida
nagyúr
válasz Ed Parker #38791 üzenetére
Ha tudnád, hogy mekkora költsége van a lemezeknek, akkor maximum ezer forintot írtál volna, ami az audiofilek esetében inkább kettő, de az is alapvetően a darabszám miatt.
Vagy a másik oldalról közelítve, legyenek nálunk is akkora fizetések, mint a németeknél vagy a tengerentúlon (bár ők is töltögetnek inkább...).Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||
-
Auratech
őstag
válasz andorra #38790 üzenetére
Minden koncerten másol van az a pont...
Mondjuk a karmestertől az első székig tartó szakasz duplája a zenekar szélességével súlyozva. Ha faltól falig játszanak, lehet több, kamarazenekarnál, vonósnégyesnél, zongoraszólónál én az első sorba ülnék...Auratech Field Recording
-
PuMbA
titán
Ez a Real HD Audio egész jó oldal, most találtam Ilyen összejövetelekre én is elmennék, ahol 40 milkás hangfalak meg stb vannak
-
törölt tag
válasz Ed Parker #38791 üzenetére
Én csak akciósan vagy használtan vásárolok, 1500-nál többet még nem adtam ki CD-ért, azt tartanám kb. korrekt árnak a legköltségesebb kiadványok esetében, vinilnél még lejjeb van a kiadható összeghatár - ritka kivétellel. Jártomban-keltemben mindig odafigyelve összehoztam mintegy ezres lélekszámú vinil és mintegy ötszázas CD gyűjteményt. Abból már lehetett válogatni, hogy éppen mit hallgassak - amíg sajnos el nem kótyavetyéltem a gyűjtemény jelentős részét - anyagi okokból. A többi fontos zene pedig orsón, kazettán, másolt CD-n és persze ripelt formátumokban volt/van meg addig, amíg be nem tudom szerezni eredetiben.
(#38793 Auratech). Andorrának rugalmas bérlete van, a Bartókban vagy a Zeneakadémián mindig az éppen aktuális sweet pointban ülhet, amit a nemzetközi akusztikus csapat mindig az ő kedvéért mér meg a zenekar beállásakor, vagy a koncert elején.
(Egyébként afféle pénzhiány miatt jelenleg eléggé stagnál a Zeneakadémia rekonstrukciója, pedig őszre át kell(ene) adni.)[ Szerkesztve ]
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Bemutató Audio-gd Precision 2 erősítő teszt
- Windows 11
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Exynos 2500-zal szerelt Galaxy S25+ tesztelt Geekbenchen
- Revolut
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- 27GR95QE-B OLED Törött Monitor eladó Minden gyári tartozékával gyári dobozában
- OLED55A16LA Törött alkatrésznek eladó
- Filament tároló doboz páratartalom-mérővel
- IPhone SE 2022 256GB gyári független hibátlan 2026.01.23 gyártói jótállás
- Macbook Pro M1 2020 megkímélt magyar billentyűzet 12 hónap szavatosság számlával!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest