Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
andorra
őstag
válasz krichd1 #34457 üzenetére
Gondolom, nem ezután fogsz hozzá egy szobát venni?
Bármekkora is a szobád, gondolom kicsi, elképzelhető, hogy jól szólhat benne. Viszont nem elég elképzelni, oda kell vinni, meg kell keresni neki a legjobb helyet és meghallgatni. (Ez persze nem csak erre a hangdobozra igaz, hanem bármelyikre.)[ Szerkesztve ]
-
andorra
őstag
válasz krichd1 #34544 üzenetére
A studió monitorok a zenészek világába tartozó produktumok. Azért nem foglalkozunk velük, mert nem olyan igénnyel készülnek, amit egy tapasztaltabb hifi zenehallgató a rendszerétől elvár, azon túl, hogy ne torzítson, legyen nagyjából rendben a frekvencia átvitele és szóljon dinamikusan. Tehát, ha az igényszintünket erre a néhány paraméterre csökkentjük, akkor a jobb studió monitorok is elég jól szólnak.
Kammerer is leírta többször, hogy olyan nagy a használtpiacon előforduló készülékek választéka, hogy lehetetlen ezeket felsorolni. Jónéhány márkát persze meg fog említeni, de végül úgyis minden azon múlik, hogy felismeri-e a kérdező azon elemi érdekét, hogy neki magának kell minél több készüléket, rendszert meghallgatva, a számára jó döntést meghoznia.[ Szerkesztve ]
-
Ear001
addikt
válasz krichd1 #34544 üzenetére
Arra gondolok hogy fel lehetne sorolni ajánlott márkákat, ezen belül is kiemelni a jól sikerült szériákat, főleg amik gyakrabban felmerülnek az apróhirdetések között.
Nem lehet. Inkább kérdezz, a válaszoló meg az épp aktuális helyzet szerint válaszol, majd valaki ellentmond neki és így tovább.
Ha érdekelnek régi cuccok sok-sok ítélettel. szerezd mega Hifi Magazin CD-t, és olvasd végig. Ha hifista vagy a Hetedhéthatárra fogsz rákattani, pedig a Basic Library sokkal izgalmasabb...
-
törölt tag
válasz krichd1 #35075 üzenetére
Ja igen, azt elfelejtettem írni, hogy egy Lindy/Yoga/Fischer/Digital Pro hangdoboz is nagyon jól illene a Puccinihez.
Komolyra fordítva a szót, láthattad a példát, hogy a hangdobozozásba szintén belevágott, nem túl drága remdszert épített baluka is mennyire megbecsüli a "valódi" hangberendezését a fejhallgatóhoz képest - én meg ugyebár mindig azt mondom, hogy a fejhallgató csak amolyan szükségeszköz, tehát én mindenképpen javaslom a hangdobozos rendszert. Használtból viszonylag kevés pénzért már egészen hallgathatós "tanuló" rendszert össze lehet állítani, de ha tudsz rá legalább mintegy 150ezret szánni, akkor ki is lehet, és érdemes is kihagyni a "tanuló" rendszert. Böngészd a hirdetéseket, aztán ha érdekel a véleményünk, szivesen elmondjuk, hogy szerintünk mennyire érik meg az árukat, és milyen hangúak, amiket találtál.
(#35076) Ribi Ez az igazi, a lábtól-lábig vezetékezés.
[ Szerkesztve ]
-
blattida
nagyúr
válasz krichd1 #35075 üzenetére
A puccinihez nagyon jól passzolnak a chario hangdobozok, akár még egy olcsó syntar 100-al is nagyon élő, pezsgő hangot eredményez, nagyon agilis előadással és méretet meghazudtoló testes mélyekkel és pontossággal. Sajnos a kis chariok (is) ritkák a használt piacon, nem véletlenül.
Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||
-
blattida
nagyúr
válasz krichd1 #35079 üzenetére
Igen, de a 300-as arányaiban nem ér fel a 100-ashoz, ez annyit jelent, hogy a 300-as jobb doboz, de messze nem annyival, amennyivel nagyobb és amennyivel többe kerül.
A kisebbik pontosabb, jobb és átláthatóbb színpaddal, de ez alapvetően a mérete miatt van így. A 300-as is egy nagyon jó doboz, nagyon zenei, mint a chariok általában.Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||
-
krichd1
addikt
válasz krichd1 #35081 üzenetére
Kimaradt a piramis : Visaton Piramyd
Bocsánat a dupláért.
Az év legjobb zenei albumai: http://tinyurl.com/ou4u3ql
-
törölt tag
válasz krichd1 #35081 üzenetére
A Quad 11L2 felettébb szépen, "audiofilesen" szól, amolyan Castle karakterű, de mélyben kevesebb, ellenben melegebb hangú. Nagyon "pontosan" szóló hangdoboz. Kár hogy kicsi. Az AR S50 best buy, eleven, gyors, szépen szól, mégis energikus - de a Quad szebben szól, vagy legalábbis másképp szépen (a Quad olyan, mintha "csöves" lenne, az AR inkább mintha "tranzisztoros"). A többiek is jók, de az első kettő a legérdekesebb.
(#35090) kavics325i Engem is nagyon érdekelnek a fejlemények, különösen, hogy kifejezetten a topik tematikájába vág a problémád. Lehet, hogy az első hozzászólás szövegébe is beleírjuk Mága "királyokhegedőseromanticviolinlevitézlett" Zoltán kapcsolatát a Hifiról általában problematikával - nem is értem, hogy eddig ennek miért nem szenteltünk semmi figyelmet ebben a topikban.
(#35104) meunier (Jó lesz szöget beverni is.) Remélem sikerül hozzá méltó hangdobozt találnod és ki is fizetned.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz krichd1 #35148 üzenetére
Ezt az ötletet is begyűjtöttem, illetve ahogy érkeznek a használható ötletek, jó ha véleményeziktek is egymás javaslatait, mert nekem nincs tapasztalatom, hogy mit miért érdemes ilyen célra választani, úgyhogy majd ti döntsétek el, hogy mi a legjobb hely. Legjobb nyilván az lenne, ha a Prohardver! berkein belül tudna működni a dolog.
(#35149) bajnokpityu OK.
-
törölt tag
válasz krichd1 #35152 üzenetére
Az ilyen infók fontosak, no meg az is, hogy lehetőleg olyan topiklakó(k)hoz kötődjön a tárhely fenntartása-gondozása, aki(k) bizonnyal hosszútávon a topik résztvevője(-i)i lesz(nek)
(#35153) KisTücsök Például előbb a minél jobb DAC-re költsed a pénzed, és csak ha már minden más is "készen van" legfeljebb akkor foglalkozz a tápkábelcserével.
Jöjjenek tovább is a tárhelyötletek-szempontok, én most ellenben megyek, legközelebb holnap este tudok reagálni.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz krichd1 #35452 üzenetére
Így van, például a legendás Heybrook HBS1 éppen ideális neki, mondhatni éppen ahhoz lett tervezve a dobozméret. De én (is) már többször javasoltam, hogy ha az állvány ügye pénzügyi problémaként jelentkezik, akkor az ember pár ezer forintból szinte semmi munkával egész korrekt hangdobozállványt tud készíteni magának (illetve andorra sufnijában a kínai rabszolgamunkások is megcsinálják az anyagárhoz képest plusz húzszálékos áron).
(#35453) andorra "Javíthatatlan meggyőző." Isten őrizz! Csak javíthatatlan információszolgáltató. Aki akarja, hasznosítja - mármint ha helyes a közölt információ.
[ Szerkesztve ]
-
Dorian
félisten
válasz krichd1 #35704 üzenetére
Ezek a régi Rotelek gyárilag majdnem ugyanolyanok belülről, kapcsolásuk is, és kb. ugyanúgy is szólnak.
Gyári 840BX4-em, 940BX-em volt is. Hivox tuningos 840BX4-et meg hallottam többször, szakadéknyi különbség van a gyáriakhoz képest.Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
törölt tag
válasz krichd1 #35943 üzenetére
Én is csak mint "Mercury-król" tudnék nyilatkozni róluk, Jupiterként én se hallgattam őket, de az alábbi hozzászólást a Hifi City-n mintha éppen neked írták volna (a tiedhez hasonló kérdésre) néhány évvel ezelőtt, tehát "akkori árakon".
" Re: Tannoy Jupiter 307 - infót keresek -
Szerzö: marten (---.kabelnet.hu)
Dátum: 07-03-18 07:54A Jupitereket itt rakták össze Sz.fehérváron...
Viszont, elvileg nem is forgalmazták Mo.-n.
Ezt azért tudom, mert anno megkérdeztem az InfoVoxot, ők mondták.
A gyár munkatársai, olcsóbban juthattak hozzá a dobozokhoz.
És volt egy , vagy több sérült, elázott szállítmány, amit olcsón meg lehetett venni.
Így jutott egyik barátom is ilyen dobozokhoz. Álló, 2,5 utas, az akkor futó Mercury-éhoz hasonló, vagy egyező hangszórókészlettel.
45Ezer Ft-ért vette a srác ! (2000-ben)
Véleményt nem tudok írni róluk, 45 Ezret szerintem bármikor megér, nekem a JmLabok után uncsi és életlen volt a hangja, ez lehet az én hibám is.
De mivel egy meglehetősen gagyi Kenwood + Yamaha cucc hajtotta meg...Ez akár tárgytalan is lehet "Gondolom te is megtaláltad ezt a szöveget, de ha mégsem, akkor itt van.
[ Szerkesztve ]
-
Deadzone41
őstag
válasz krichd1 #36203 üzenetére
a szobaakusztikai mérés nem egy bonyolult dolog, fogsz egy mikrofont, odarakod a hallgató pozícióba, és elindítod a programot. itt nem tudok róla, hogy különböző módszerek lennének, nem olyan bonyolult a kérdés, mint a fejhallgatóknál. esetleg meg lehet mérni különböző helyeken, pl a sarkokban, hogy hol, mekkora anomáliák alakulnak ki. a mérés kiértékelése és a megfelelő megoldások megkeresése a különböző problémákra, már sokkal nehezebb feladat.
persze egyik mikrofon sem tökéletesen lineáris, de ha ugyan azon eszköz által mért eredményeket hasonlítunk össze, ez irreleváns.
-
vodkaboy22
addikt
válasz krichd1 #36348 üzenetére
Eddig sajátomon kívül még egy sp-hf1800A ennek a kisebb változata is járt nálam sp-hf1201A illetve megint saját (igaz az 3 év után ) 5.1 home theater sárga, sp-hf1100 illetve most is van egy az ágyam alatt sp-hf 350x
Villamos- és Gépészmérnök - Blog-omban audio felszerelések és saját készítésű elektroncsöves erősítők.
-
vodkaboy22
addikt
válasz krichd1 #36353 üzenetére
Elfogadom De szerintem aki genius hangfalat vásáról az nem is a hifi minőségre számít de legalább arra, hogy müködjön, sajnos ezt így, hogy A genius hangfalak nem mind látják el, vannak típusok amik igen vannak amik nem mások általam ismert emberek tapasztalataira építve a logitech-ek sokkal megbízhatóbbak, de ez a topik szerintem nem ilyen témával foglalkozik, úgy hogy zipzár a számra
Villamos- és Gépészmérnök - Blog-omban audio felszerelések és saját készítésű elektroncsöves erősítők.
-
blattida
nagyúr
válasz krichd1 #37637 üzenetére
Semmi szükség külön előfok-végfok párosra.
Ranger^41
Nagyon nem kéne ilyenekre 20 kilós tévét pakolni, ha ilyen terved van, akkor vegyél pár ezer forintért egy használt kisebb méretű könyvespolcot és azokba pakold be a cuccokat.zoltanz
Ezt senki sem vitatta, de adott egy összeghatár, melybe másnak is bele kellene férnie, ráadásul, az ennyiért kapható előfok-végfok párosok nem jobbak, mint az integrált társaik.[ Szerkesztve ]
Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||
-
day2day
tag
válasz krichd1 #37712 üzenetére
Köszönöm, hogy nem elhajtással kezditek.
Szóval akkor kicsit részletesebben:
HIFI-m van. Erősítőt szeretnék majd cserélni, úgyhogy akár adhattok arra is tanácsot, de a HIFI hangfalak adottak: két JBL ES100 "nehéztüzérség".
Perpill egy Sony STR-DH820 házimozi erősítő hajtja meg sztereóban is, illetve egy 5.0 szett részeként.
Az ES100 tökéletes az egyik kategóriára, ami a szimfonikus nagyzenekar, brass, big band és egyebek.
Viszont, lehet hogy az erősítő miatt, zenében nem tud olyan torokbapréselő basszust előállítani önmagában (sztereóban), ami az elektronikus/vokálos zene vonulathoz kellene.
Ezért írtam, hogy durva basszust várnék el a monitoroktól. Illetve, a házimozit nem kapom szét, ha megyünk bográcsozni "telekre" etc., ezért kellene aktív, hordozható, inkább elektronikus zenére kihegyezett hangfal.
Ebből pedig a legjobb elvileg a monitor. Illetve mert az csak 14-20 kiló, nem 40 mint az ES100
Illetve ezért kell a sok input funkció.Namármost a JBL bevált, az ES100-tól lehidalok, ha hegedű, gitár, vagy fúvós hangszer szól, ezért nézegettem ezeket. És igen, a keret kábé 500K.
Ennek fényében tudtok javasolni irányvonalakat? Lebeszélés mellett? :-)
[ Szerkesztve ]
RIP, igazi Z szériás Sony Vaio. -nyugodj békében- :( Thunderbolt suxx.
-
day2day
tag
válasz krichd1 #37715 üzenetére
Ez miben jobb / más mint az LSR4328P? Olcsóbbnak nem olcsóbb, cserébe nem fogad digitális inputot (legalábbis a specifikációban ezt látom).
Amúgy ha már itt vagyok, még egy kérdés. Az ES100 gyári spec szerint 36Hz környékéig le tud menni. Érdekes módon ez kijön filmeknél (robbanás, helikopter, etc.), de zenénél nem annyira.
Ez az erősítő nyűgje lenne?RIP, igazi Z szériás Sony Vaio. -nyugodj békében- :( Thunderbolt suxx.
-
day2day
tag
válasz krichd1 #37721 üzenetére
Been there done that.
VOLT ilyen SAL PA25 szettem, alig győztem elajándékozni.
Szerencsére az ütemre villogó "diszkófényeket" sejj-hajj-csuhajja, ki lehetett kapcsolni.De ez sem segített a tényen, hogy a bekapcsolástól kezdve volt egy alap zúgás, egy piszkosfehér zaj, ami értelemszerűen a hangerővel együtt nőtt.
Ezért írtam a követelménylistába, hogy ez kizárt... És a fejembe, hogy SOHA többet Somogyi. Menjenek a pébe a minőségi termékekkel együtt.
Szóval vissza a témához: igen, az erősítő Sonys. Azért volt Sony (és ő volt előbb, az ES100-ak előtt került hozzám), mert a TV is Sony és BraviaLink-en tudják egymást molesztálni. Minusz egy távriányító, ugye.
Melyik erősítő tudná kihasználtatni a JBL-el a basszus-képességeit? Lehetőleg házimozi, mer' azért a térhangzást is szeretjük... Vagy tényleg két külön szett kell erre?
Az aktív monitorhangfal pedig azért kellene, hogy bográcsozáson, balatoni partin, születésnapon etc. jó minőségű hajlevivő basszussal nyomhassa a társaság harminc alatti része a dévidgettát. Jó, ez most sarkítás volt.
Viszont a JBL EON-ról nem írnak jókat a külföldi fórumon (mondjuk már a Mackie-ről sem), alap zúgástól a "canny" hangzásig, és a hangerő fikázásáig van minden.
Szóval ennek fényében tanácsok? Erősítő, aktív hangfal, etc.?
RIP, igazi Z szériás Sony Vaio. -nyugodj békében- :( Thunderbolt suxx.
-
-
félisten
válasz krichd1 #38183 üzenetére
Tudom mi a jitter, de azt el lehet tüntetni buffereléssel és külső órajel generátorral.
A fősulin pont ez volt az egyik leadandóm.
Ha tudjuk a mintavételezési frekvenciát, és minden bit megvan helyes sorrendben, akkor abból egyértelműen előállítható az eredeti jelfolyam.[ Szerkesztve ]
Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
blattida
nagyúr
válasz krichd1 #38234 üzenetére
Az eredeti négy évszakban narráció is volt, ami időnként megszakította vagy árnyalta a muzsikát, így, végül is, értelmezhető ez úgy, mint az oldalon található lejátszó viselkedése...
-
nuke7
veterán
válasz krichd1 #38304 üzenetére
hmm.. ehhez én nem tudok hozzászólni.
én eddig azt hittem, hogy az az alsókategória amivel én foglalkozok / nekem van...
(amúgy én nem szeretem a kétutas "polc"sugárzók karakterét, szerintem kaotikus és tul sok tud lenni a mély, inkább olcsóbb állót néznék... vagy 3utast talán)[ Szerkesztve ]
https://youtube.com/user/nuke7
-
törölt tag
válasz krichd1 #38321 üzenetére
Konkrétan az AX-470-et azt hiszem még nem hallgattam, de a Yamahák elég egységesen szoktak skálázódni, általában is hosszútávon egységes a hangképük, mindazonáltal mivel nem hallottam, arról nem nem véleményezek.
A NAD 3020 ugyebár az örök best buy, valószínűleg szeretnéd is a hangját, habár kicsit "elevenesebb" típus, mint amit leírtál elvárásként, mindenesetre egy ilyen öreg belépő szintű típusért drágállom azt a villámárat, hacsak nem valami extrém tuningos módon van felújítva. Lehet sokkal olcsóbban is ilyet.
A Denonok, NAD-ok, Yamahák mellett például Marantzot, Cambridge-et biztos hogy érdemes kereseni (esetleg Protont), főleg a Cambridge tud ebben az árkategóriában kiváló ár/értéket felmutatni, persze típustól függően. A Marantzok visszafogottabbak, középsávorientáltabbak, bár a régebbiek nem annyira egységes hangképűek mint a maiak, jól meg kell nézni, hogy melyik típusról van szó. A Cambridge-ek általában amolyan mindenesek a hangképüket tekintve.
Ezeknél az Epicure-öknél azért eléggé meg kell fontolni, hogy nem túlságosan "vintage-ek"-e ennyi pénzért, ki tudja már mi minden történt velük, két világháború, hidegháború, globális terrorizmus... Másrészt lehet hogy túl amerikaias a hangjuk számodra, tehát tényleg legfeljebb csak meghallgatás után vegyél olyat.(#38311) gabber01 "...viszont a hangfalai egészen jók..." Hifi topikban nem veszi jól ki magát ezeket a hangdobozokat egészen jónak titulálni, mert ezek egészen rosszak. "Viszont nincs mire rákötni őket." A jelek szerint nem is lesz, hacsak nem egy másik ugyanilyen Panasonic - lásd keresztváltó-hiány, vagyis kompatibilitási probléma. De mégha nem is lenne a kompatibilitási probléma, ezek mellé bármit is egy hifi topikban keresni értelmetlen lenne, mert oly mindegy, ez nem hifi eszköz, hanem antihifi, mind a hangját, mind a szolgáltatásait tekintve. "...annyi van rajta, hogy Total: 100W (Music)" Ami ugyebár ("Total") vicc, illetve konkrét rémhírterjesztés ezt a hangdobozt 100W terhelhetőséggel kapcsolatba hozni. "Hát, annyiban azért kételkedem a 100W RMS-ben..." Lásd az előző mondatomat. "Egy-két ajánlott erősítő típust azért még jó néven vennék." Lásd az előzőeket.
-
törölt tag
válasz krichd1 #38324 üzenetére
Jó válogatás, nagyjából mindegyik beleillik az igényeidbe, a Cambridge-ek nagyobbat szólnak, kicsit szikárabb, egyúttal csilingelősebb vagy "pontosabb" hangképpel, a Marantz-ok viszonylag melegebb (színezettebb?) hangúak, kevesebb sávszéllel, a Protonok kb. a kettő közöttiek. A két Marantz fix ára, az AM3-as Proton villámára szerintem kicsit magas, a P25-ösé is, ráadásul peticsak1van-t már kritizálták itt korábban az összelomizott-túlárazott-kiszámíthatatlan cuccaiért, azt hagyd. Az A300 körülbelül a helyén van, ráadásul KisTücsök fórumtárs a felügyeletünk mellett vette korábban.
(#38326) Ba cy lus Így van, azt én csak gyanítottam-sejtettem-érezni véltem, hogy az Epicure inkább az "east coast-hoz" áll közel, de ezek szerint neked a mélyebb tapasztalatod is ezt mondja. De én is úgy fogalmaznék, ahogy te, azazhogy "közelebb áll" az angolos hangzáshoz, mert azért az east coast is általában nagyobb hangsúlyt fektet a hang testességére mint az angol iskola - kivételek persze vannak. Régi vágyam rendesen összeismerkedni az Epicure-okkal, sajnos még csak alig hallgathattam - olvasni már többet olvastam róluk, de azt is főleg régebben.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Bemutató Audio-gd Precision 2 erősítő teszt
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Nők, nőügyek (18+)
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Tudományos Pandémia Klub
- Mesterséges intelligencia topik
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- War Thunder - MMO Combat Game
- Parfüm topik
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- További aktív témák...
- Hibátlan - GIGABYTE Z370 HD3 LGA1151v2 alaplap + Windows 11 Pro digitális licensz
- Hibátlan - INTEL Core i7-8700 LGA1151v2 dobozos CPU processzor
- Szép Tervező Vágó Dell Precision 5530 Laptop -80% 15,6" i9-8950HK 32/512 QUADRO P2000 4GB FHD IPS
- Apple Iphone 13 Pro - 256 GB (Space Grey)
- Komplett fénytechnika (Robotlámpa, stroboszkóp, vezérlő, állvány)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest