Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<
Új hozzászólás Aktív témák
-
peppe79
senior tag
-
F.B.I.
veterán
válasz peppe79 #60551 üzenetére
Nem hangos, amikor megy, csak abban a pillanatban, amikor lekapcsol, na akkor olyan hangot ad ki, mint amikor üvegek borulnak össze bent a hűtőben. Első alkalommal, megigazítottam a polcokat, azt hittem rosszul fekszenek de nem.
Senki nem képes mindenre, de mindenki képes valamire! Segítő válaszokat köszönöm!
-
sutirablo
csendes újonc
válasz Donki Hóte #60539 üzenetére
Vond össze a főzőzónákat és akkor nagyobb felületet is tud melegíteni.
-
TheProb
veterán
Jashen V16 van esetleg valakinek? Most elég jó áron (JASHENV16-tal ~47e-ért) be lehetne húzni és rtings a legjobb budge porszívó badge-et adta neki.
"Boba is Mickey, Mickey is Boba" - Finkle Einhorn | PC Rig: https://pcpartpicker.com/b/bBy48d
-
ribarszki
őstag
válasz TheProb #60558 üzenetére
Egészen biztos, hogy senkinek nincs ilyen a fórumon. A külön plüsshenger és szőnyeg kefehenger jó dolog. A 100AW szívóerő (ha valóságban is tudja) elég kell legyen.
Remélhetőleg akksipakkot is lehet rendelni hozzá 3év múlva. (Az oldalukon 20k-ért rendelhető)Sajnos nem muticiklon illetve ne készülj prémium anyaghasználatra. Valószínű ezen sokat spóroltak.. illesztések, stb.
De ennyiért egy próbát megérhet. Bár a Xiaomi C1 most 45k az Euronicsnál. A szőnyegfejet leszámítva én abban jobban bíznék.
[ Szerkesztve ]
-
zpkasa
csendes tag
válasz tipuka #60520 üzenetére
Szia,
mi 9000-es sorozatút vettünk (9kg, tollkabát, prosense, gőz stb. miatt), de a L7, L8 is teljesen jó, aeg honlapon hasonlítsd össze őket és amelyik kell irány az árukereső. Érdemes nézni mi van raktáron, mert nekünk 2 hónapra mondták a beérkezést, és asszem márciusig van +3 hónap.
Z -
chopin42
addikt
válasz TheProb #60558 üzenetére
Ha külföld okés, én lehet bepróbálnám ezt (talán fogom is). Papíron nagyon jó adatok, spanyol teszt van fennt róla ahol látszik a proszívó (bár nem rendes teszt). Kicsit drágább, mint amit kinéztél, de rengeteg tartozék van hozzá, és jobb papíron sokkal. A kevesebb tartozékos kiadás olcsóbb is.
Szakmai kérdések csak a fórumban...
-
TheProb
veterán
válasz chopin42 #60561 üzenetére
Ez se rossz, köszi a tippet. Bár ahogy nézem, ez is "csak" mono-cyclone.
#60559ribarszki: Persze, ennyi pénzért nem is vártam Dyson szintű anyag és összeszerelési minőséget. Egyébként tényleg annyival jobb a multi-cyclone, mint a mono? Gyakorlatban ez miben nyilvánul meg? Mert bár sok infót nem találtam a kettő közti különbségről, de ott inkább az jött le, hogy hatékonyabb a levegő/por szétválasztás. Ez a szívóteljesítményben mennyire jelentkezik kardinális eltérésként?
Az említett Xiaomi-t tegnap már átbeszéltük a BB topikban, nem lenne előrelépés a mostani BW-mhez képest.
Tegnap egyébként kb az egész estém a kereséssel és tesztek nézésével telt.
És jelenleg sutirablo kolléga által ajánlott Dreame XR tűnik a legjobb deal-nek, atm.
Illetve még a Shunzao Z11. Viszont itt már sajnos csak a basic edition érhető el, az meg már annyira nem jól felszerelt az árához képest. Illetve nem is derül ki, hogy szőnyegen mennyire lenne hatékony, mert kb csak a PRO-ról találni teszteket..."Boba is Mickey, Mickey is Boba" - Finkle Einhorn | PC Rig: https://pcpartpicker.com/b/bBy48d
-
csanady97
tag
Sziasztok!
Kombinált tűzhelyet keresek, mi most a legjobb választás 100 ezer Ft-ig?
Előre is köszönöm!
-
Viiktor1989
aktív tag
Sziasztok! Mosogatógépnél normális,ha a só betöltő nyílás tele van vízzel? Illetve mennyi sót érdemes beletolteni? Plusz egy bónusz kérdés,mivel érdemes kitakarítani, létezik valami lötyi,amit elindìtok üresen és kitakarìtja? Köszönöm 🙂
-
polonic
félisten
válasz Viiktor1989 #60564 üzenetére
Szia!
Igen, normális. Teljesen tele kell tölteni, amíg csurig nem lesz sóval. Általában egy másfél kilós adag belefér. Utána érdemes egy öblítő programot indítani ha van. Ha nincs, akkor közvetlen program indítás előtt töltsd fel sóval.
Nem nagyon szükséges takarítani. A mosogatógép belseje tiszta alapvetően. Azt is tisztítja a mosogatószer. De egyébként van a finishnek, somatnak, stb ilyen kifejezetten géptisztítója. Azt használhatod. -
Csabroncka
Topikgazda
válasz Viiktor1989 #60564 üzenetére
A gyantát sóoldat regenerálja, így természetesen mindig oldat lesz benne, amennyire az oldhatóság engedi.
"in medias res"
-
ggeleven
őstag
válasz Donki Hóte #60528 üzenetére
Egy hülyénél nem lehetsz okosabb, szóval kár vitatkozni.
-
Batib
őstag
válasz Klara_ #60567 üzenetére
Értem. Ezek szerint vannak olyan gépek melyeken van kapcsoló. Ez már számomra csak infó, hisz megvettem az Aldisat. Egyébként már megnyugodtam, tegnap majdnem fagyott gyümölccsel is kipróbáltam, marad. (1000w a tied csak 300)
Az optimista az alagút végén a fényt látja, a pesszimista a sötétséget, a realista a közelgő mozdonyt. A mozdonyvezető pedig a 3 hülyét a sineken
-
Danecay
addikt
Köszönöm a választ. Lehet naiv vagyok de úgy gondoltam, hogy sütővel egyben 150e Ft. Kimondottam főzőlapot semmiesetre sem veszek ennyiért és e felett. AZ Árúkeresőn is Te írtad a véleményt már csak azért is mert több helyen is összecseng az itt leírtakkal?
Az általam belőtt árkategóriában, lehet érdemes inkább hanyagolni az indukciós főzőlapot és megelégedni a sima kerámiával?
-
Batib
őstag
válasz Klara_ #60571 üzenetére
Úgy tűnik csak a közepébe kapcsolodtál a szálnak. Amit vettem az 20ezret forog és 1000w-os. Mindössze a kapcsolót hiányoltam róla. Azóta folyamatosan kapom a tanácsokat, hogy mit vegyek, s kinek mi van. Túl vagyok rajta.
Az optimista az alagút végén a fényt látja, a pesszimista a sötétséget, a realista a közelgő mozdonyt. A mozdonyvezető pedig a 3 hülyét a sineken
-
-
Gergőke88
addikt
Sziasztok,
Bosch száírtógépet szeretnék.
A mosogép szintén cserélve lesz később, tehát fontos, hogy egymásra tudjam majd őket rakni.
MI az ami ajánlott?
Series6 vagy series8?
Okos otthon integráció, appos vezérlés nem érdekel..
köszi! -
fess
őstag
Sziasztok
A szombattól, lidl-ben kapható konyhai robotgépről mi a véleményetek? Általános sütési feladatokon kívül 1kg-os kenyér dagasztására is használnám. Érdemes megvenni? [kép] -
BB9000
senior tag
válasz Gergőke88 #60574 üzenetére
Bosch szárítógépeknél az a kérdés, hogy öntisztító kondenzátoros legyen, vagy ne. a Series 2-4-6-8 és a töltetsúly mind csak marketing. Az összes Bosch gép dobja pont ugyanakkora: 112 liter, akár 7 kg van ráírva, akár 8-9-10 kg. Marketing bullshit.
Ha nem igényelsz öntisztítósat, akkor a WTR85V00BY az alap.
Ha jónak tartod az öntisztító kondenzátort, akkor ez lesz a te géped: WTM85251BY. Lehet drágábbakat is venni, de az ár növelésével szvsz nem lesz jobb, se tartósabb, csak drágább.
Mosógépcsere: A tartósság miatt olyat válassz majd, amiben a motor EcoSilence Drive™. További tanács a magas centri fordulat, mert azokba jobb csapágy kell. Hogy jobbat tesznek-e azt nem tudom. Ott se legyen szempont a marketinges rész, amiről a szárítógépeknél már írtam. A mosógépeknél van különbség a dobméretek között. 70, 63 és 55 literes biztosan van. Vásárlás előtt a Bosch-home on tájékozódj a pontos paraméterekről.[ Szerkesztve ]
-
arcsin
senior tag
-
BB9000
senior tag
válasz Gergőke88 #60574 üzenetére
Mégegy fontos infó a Bosch szárítógép választáshoz. A Bosch-nál van 10% pénzvisszafizetési akció néhány szárítógépre. Összesen 4-re érvényes: WTR87TW0BY , WTWH762BY, WTX87KH1BY, WTX87EH0EU
Ezek közül is választhatsz, de ezek nem olcsók. Az első még "értelmes" árban kapható, de annál nincs öntisztító kondenzátor. Az Easyclean csak mókusvakítás.
A promo részvételi feltételei itt: Szabályzat.pdf -
Batib
őstag
válasz Klara_ #60582 üzenetére
Egyelőre teljesen jó. 4-5 alkalommal használtuk, fagyasztott és friss gyümölccsel. Zöldség még nem volt benne és magok sem.
-
Batib
őstag
Egyébként nagyon gyanús, hogy ezzel egy gyárban készül. Teljesen egyformán néz ki, csak az aldisnak nagyobb a teljesítménye. Igaz a Nutribulletnél több tartozékot látok. (s magasabb árat )
-
tonermagus
aktív tag
Sziasztok!
Beépíthető elektromos tűzhelyet és sütőt szeretnénk vásárolni. Kb. 200e Ft-ot szánnánk a kettőre.
Mit érdemes venni ebben a kategóriában? -
stickermajom
addikt
Sziasztok!
Kenyér tésztájának dagasztásához, kelesztéséhez milyen gépet ajánlanátok? Sütőben sütnénk ki, de az előtte lévő műveleteket szeretném megkönnyíteni asszonynak. Legyen egy kenyérsütő, vagy valami robotgép? Konkrét típust tudnátok ajálani?
-
BBéci
legenda
válasz BB9000 #60576 üzenetére
Nem csak a csapágy erősebb, hanem összességében az egész szerkezet. Ezért javasolta Bosch szervizes barátom, hogy 1600 fordulatosat vegyek. Vagy Mielét, mert abból az 1400-as is brutál felépítésű.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
arcsin
senior tag
válasz stickermajom #60586 üzenetére
Keleszteni nekem a sütő vált be a legjobban. 35-40 fokra melegítve.
Dagasztani pedig aldis, ha olcsó gépet keresel, kb fél kg liszttel szeretnél dolgozni, ez 20ezer Ft szokott lenni. Nekem az A betűs keverőfej tetszik a legjobban, mert végre nem töröm össze a fehérjét, ha piskótát készítek Annak az alkatrészei mosogatógépben moshatóak pld, ami előnyös szerintem. Persze határ a csillagos ég. Sokszor volt már téma a topikban. -
st6969
őstag
válasz arcsin #60588 üzenetére
Hogyan melegíted fel a sütődet 35-40 fokra? Erre keresek megoldást, de nagyon. A legalacsonyabb hőmérséklet, amit be tudok állítani, az 80°C. Néztem sütőhőmérőt. Az analóg 300°-ig van skálázva, a 35-40°C-hoz a mutató alig térne ki, megállapíthatatlan, hogy 30 vagy 60°C-ot mutat A digitális meg 12-15ezernél kezdődik, ráadásul kintről kéne szondát belógatni...
Van erre valami ötletetek, hogyan tudnám a sütő hőmérsékletét pontosan belőni erre a 35-40°C-ra? -
arcsin
senior tag
válasz st6969 #60589 üzenetére
Huuh. Én 30tól tudom állítani a hőmérsékletet a sütőmön azért is kézenfekvő hogy erre is használom. Múltkor a praktikben láttam nem túl drága sütőhőmérőt. Ez 0tól mér, egészen használhatóan van skálázva 50 ig szerintem.
-
Teaway
veterán
-
ad4m1337
aktív tag
Sziasztok!
Pár napja kérdeztem itt a csoportban, hogy melyik porszívót ajánlanátok porzsák nélküli kategóriában és jöttek a válaszok, hogy kb a 300k Dyson alatt nincs normális porzsák nélküli...
Mivel azt látom, hogy kb. már mindenki porzsák nélküliset vesz nagy átlagban, a boltok polcain is több a tartályos modell, meg tudná valaki mondnai, hogy mi a hátránya az "olcsóbb" 40-50k -es tartályos gépeknek? Nálunk pl. nincs allergiás a családban és heti 1 parketta, kő porszívózását kell elintézni. Nincs bajom a porzsákossal, azt leszámítva, hogy 100-150 Ft / porszívózsra jön ki egy porszívózás + energia(Ha 5 lightos porszívózást kibír egy zsák és darabja 500-600 Ft), ez évente heti 1 porszívózással számolva 7-8k Ft.
Ezt néztem ki: [link] az eladó a MM -ban azt említette hátránynynak, hogy a hepa szűrőt kell majd cserélgetni.
Ezt pedig porzsákos kategóriban néztem: [link]
Köszi a kommenteket előre is! -
BBéci
legenda
válasz ad4m1337 #60593 üzenetére
Dyson van feleannyiért is, ami szintén ajánlott. Valamint a Xiaomi gépek sem rosszak.
Normál porszívókból a Philipseket nem szoktuk ajánlani, rengeteg rossz tapasztalatot olvashatsz itt a topikban.
Hogy a csudába jött ki neked a porszívózásonkénti 100-150 Ft?
Egy S-Bag porzsákot minimum kettő és fél, de inkább három hónapig használunk és nem hetente egyszer porszívózunk, mert akkor bokáig járnánk porcicák között.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
törölt tag
Azért kíváncsi vagyok arra a gáz főzőlapra, amelyik 21 cm átmérőjű felületen teljesen egyenletes teljesítmény leadására képes. Ha valamihez, akkor a gázhoz kell vastag talp a hő elosztásához.
-
BBéci
legenda
válasz #40553216 #60597 üzenetére
Pont a gáz nem képes egyenletes melegítésre. Elegendő a láng hőmérséklet eloszlását tanulmányozni, tele van olyan ábrákkal a internet. A gázégőkből oldalra jönnek ki a lángcsóvák, emiatt az edény közepét nem, vagy alig érik el.
[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
törölt tag
válasz #40553216 #60596 üzenetére
Köszi, ez jó tippnek tűnik Mondjuk amúgy is szeretném minimálisra fogni az olaj használatot, talán az is segít, hogy kevésbé koszolódjon a konyha.
#60597: Itthon nem annyira láttam, de vannak ezek a több koncentrikus kiömlővel (például) ellátott gáztűzhelyek, azok szerintem elég nagy felületet le tudnak fedni. A kínaiaknál láttam ilyet sokat, ahol egy wok egész alját be kell fűteni vele.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Háztartási kis- és nagygépek topikja!
● hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topikban nem!
● a javításra és jótállásra vonatkozó új szabályozást az összefoglalóban találod!
-----------------------------------------
> KÉSZÜLÉK TAPASZTALATOK <
> ALKATRÉSZ BOLTOK <
Kapcsolódó PH! fórum témák
● asztalos topik
● elektromos kéziszerszámok topik
● klíma topik
● kávé topik
● automata kávégépek
● lakásfelújító, szerelő topik