Hirdetés
- Szólánc.
- Konvektor korszerűsítés - Computherm KonvekPRO felszerelése Q7RF szobatermosztát
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Mi történik egy netes csalás után?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Használt videókártya 30eft-ból? (Vega56)
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT.hu
Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<
Új hozzászólás Aktív témák
-
peppe79
senior tag
válasz Viiktor1989 #52931 üzenetére
C, vagy B-C burgonyával próbálkozz. De az eredmény így is el fog maradni egy keverőlapátos sütőtől.
-
polonic
félisten
válasz Viiktor1989 #56096 üzenetére
Igazából szárítógép nincsen még. De a Miele-vel talán nem nagyon lősz mellé.
Nekem mosógép van 3 éve, mosogatógép 3,5 éve. Hibátlan eddig és nagyon elégedett vagyok velük. -
T J
tag
válasz Viiktor1989 #56133 üzenetére
De előfordult műszálas kötötteknél (Orsay-es kardigánok és műszál tartalmú zoknik).
-
pjen
félisten
válasz Viiktor1989 #56457 üzenetére
Ha egyszerre mosod,száríthatod is egyszerre.Nekem egy elux szárító gépem van azt ismerem.Azon nem lehet csak programokat állítani,hőfokot nem.Próbálgatni kell mit hol szárít meg a legjobban.
-
cd930
aktív tag
válasz Viiktor1989 #56457 üzenetére
Hőszivattyús szárítógépnél a hőfok nem állítható, de léteznek kímélőbb programok a kényesebb ruháknak.
Mivel eleve kíméletesebb minden szempontból a hőszivattyús, gyakorlatilag minden ruhafajta szárítható vele, azt is, amit a bevarrt címke szerint nem szabad (azok szerintem még a korábbi, durvább kondenzációs szárítógépaktől voltak eltiltva).20+ éve a Prohardveren
-
BB9000
senior tag
válasz Viiktor1989 #56498 üzenetére
A szárítógépbe illatpatront 2012-ben világelsőként a Miele szerelt be. Cikk itt. Bosch gépben még nem láttam ilyet. Attól még lehetne, de a Gugli se talált illatpatronos Bosch gépet.
-
pjen
félisten
válasz Viiktor1989 #56573 üzenetére
Az attól függ melyik biztosító áll a gari mögött.Van amelyik önrészt számol.A mi LG mosógépünknek,4,5 éves cserélni kellett az ajtó zárját.10% önrészt kellett fizetni,de flottul javították.Az MM nél nincs önrész,legalábbis ezt mondták.
-
cd930
aktív tag
válasz Viiktor1989 #56573 üzenetére
Mi kötöttünk +2 év biztosítást az Auchanban vett Gorenjére és pjen-hez hasonlóan 4,5 év múltán romlott el (annyira eldugult a lenti szűrője, hogy kikapcsolt a program indítása után nem sokkal és azt mondta, kész a program).
A teljes szétszedéses tisztításra azt mondta a szerelő, hogy náluk 40k lett volna, ha nincs rá garancia biztosítás. Nekünk nem volt önrész. Remélem jópár évig rendben fog működni.Most keresek hozzá olyan szűrőt, ami a fenti és a lenti közé rakható be. A plusz szűrő miatt várhatóan nem lesz annyira hatékony a gép (picit talán hosszabb lesz a program), de biztos meghosszabbítja az élettartamot.
[ Szerkesztve ]
20+ éve a Prohardveren
-
pjen
félisten
válasz Viiktor1989 #56576 üzenetére
A boltban megmondják+el kell olvasni az apróbetüst.Én se tettem.
-
Morris
veterán
válasz Viiktor1989 #58259 üzenetére
only a dyson works like a dyson
-
polonic
félisten
válasz Viiktor1989 #60564 üzenetére
Szia!
Igen, normális. Teljesen tele kell tölteni, amíg csurig nem lesz sóval. Általában egy másfél kilós adag belefér. Utána érdemes egy öblítő programot indítani ha van. Ha nincs, akkor közvetlen program indítás előtt töltsd fel sóval.
Nem nagyon szükséges takarítani. A mosogatógép belseje tiszta alapvetően. Azt is tisztítja a mosogatószer. De egyébként van a finishnek, somatnak, stb ilyen kifejezetten géptisztítója. Azt használhatod. -
Csabroncka
Topikgazda
válasz Viiktor1989 #60564 üzenetére
A gyantát sóoldat regenerálja, így természetesen mindig oldat lesz benne, amennyire az oldhatóság engedi.
"in medias res"
-
st6969
őstag
válasz Viiktor1989 #60718 üzenetére
Szia,
ezt olvastad?#60719 rasotamas
Én sem sajnálnám a plusz áramdíjat a megbízhatóságért cserébe (pedig nálunk minden nap megy). De azzal nem tudnék megbékélni, hogy válogatnom kéne a ruhákat, melyik bírja a magasabb hőfokot és melyik nem. A hőszivattyúsba válogatás nélkül megy bele minden ruha (mondjuk össze is megy jó néhány, sima kondenzációsnál ez az arány magasabb lenne jó eséllyel). -
farkas-j
őstag
Van normális bűzelzáró a mosógép lefolyócsonkján?
Segédletek LG TV-khez: http://goo.gl/Brr7V4
-
Csabroncka
Topikgazda
válasz Viiktor1989 #60733 üzenetére
A trisó egy dolog, a főzőmosás >90°C még fontosabb!
"in medias res"
-
mouzrr
őstag
válasz Viiktor1989 #60733 üzenetére
Ha alul kinyitod a szűrő nyílást, döntsd meg a gépet hogy kijojjon belole a víz (nekem így csomó piszok, oblitoszer is jott ki a regi gepbol miutan lecsereltem es igy megdontottem. )
Érdemes ellenőrizni a buzzarot is hogy tuti jól működik e, ha nem, annak a szaga visszajohet es azt erezni fogod a dobban! -
Nagya21
addikt
Hali!
Vegyél sima háztartási hypót, 3-5 flakonnal, inditsd el a gépet, ha elkezdi beengedni a vizet, állítsd le, töltsd be a hypót, oszt gó.
60c fok vagy afeletti program javallott.
Üdv NagyaTelefonoknak 2 nagy ellensége van: H2O, és a Gravitáció
-
ribarszki
őstag
válasz Viiktor1989 #60836 üzenetére
Több mindenben kevesebbet tud. Nincs benne automatikus mosószeradagolás, nincs Powerwash, sokkal kevesebb dolgot tudsz beállítani és nyomonkövetni. A testbeszabhatósága korlátozott. Nincs 50fokos mosás.
Viszont tudja az előáztatást, tud pótvíz funkciót 3 lépésben, tud 1400-as centrit, méhsejtes dobja van, tudja a Miele mosási ritmusokat, és a főbb belső alkatrészek ugyan olyan minőségűek mint a drágább társaié. -
veterán
válasz Viiktor1989 #60919 üzenetére
Te, ennek a mosógépnek dögszaga van, mint csináljak vele?
Tegyél bele mondjuk fenyőillatú szagtalanítót!
Na, most olyan szaga lett, mint egy fenyőerdőben fekvő dögnek
Bocsánat, nem tudtam kihagyni...
Minden jó, ha a vége jó. Ha nem jó, akkor még nincs vége.
-
mouzrr
őstag
válasz Viiktor1989 #60922 üzenetére
Abszolút nem kell, viszont minden mosás után érdemes nyitva hagyni az ajtót (nem a kis ajtócskát lent), hogy szellőzzön a gép, különben penészes lesz
Azért a döntéssel óvatosan, nehogy eldőljön vagy letörjön az elején a kis ajtócska.[ Szerkesztve ]
-
ribarszki
őstag
válasz Viiktor1989 #60926 üzenetére
Jól csináltad a Trisóval. Kell egy kis idő, de el fog tűnni a szag.
Érdemes 1-2 havonta egy trisós átmosást csinálni 90 fokon. Emellett domestosos vízzel, vagy penészölővel át lehet törölni az gunitömítéseket, elmosni a mosószeradagolót, kimenőbszűrőt.
Nyugodtan használj ecetet öblítő helyett. Nem.fogod érezni a ruhákat, a penészgombákat viszint visszaszorítja.
De a legjobb havi 1 90 fokos mosás. A felsoroltak mellett ez segít a megelőzésben.
Jó lesz ez! -
Csabroncka
Topikgazda
válasz Viiktor1989 #60919 üzenetére
Viktor a leírásban is benne van, hogy pár mosás kell majd, hogy a szag teljesen megszűnjön. Ez amiatt van, hogy a gumialkatrészekbe kicsit belediffundálnak a bacik által termelt magas nitrogéntartalmú vegyületeket, idővel ez is kimosódik. A peremeket mindig töröld át alaposan, trisós mosásra már nincs szükség, viszont 2 havonta 1 főzőmosás legyen (pl fehér törülközőkkel, konyharuhákkal), évente 1x mehet a trisós és tisztítószeres/ecetes/citromsavas tisztítás.
[ Szerkesztve ]
"in medias res"
-
Viiktor1989
aktív tag
válasz Viiktor1989 #60955 üzenetére
Egyébként az összes Miele gép méhsejt alakú dobbal szerelt?
[ Szerkesztve ]
-
Csabroncka
Topikgazda
válasz Viiktor1989 #60983 üzenetére
Az újak, nagyjából 10-14 évvel ezelőtt jelent meg >1200 rpm-es centrifuga, emiatt a normál dob hajlamos lyukasztani a ruhákat.
Erre találták ki, így az 1400-as fordulat mellet sem lesz anyag károsodás és a dob is optimálisabban adja át a mosásritmust a ruháknak.
[ Szerkesztve ]
"in medias res"
-
veterán
válasz Viiktor1989 #60983 üzenetére
Teljesen mindegy, hogy milyen mintás a dob, sokkal többet számít, hogy mennyi vizet enged magába a gép. Kevés vízben a méhsejt, vagy gyémánt minta is jobban koptatja a ruhát, mint több vízben akár egy sósperec minta
Minden jó, ha a vége jó. Ha nem jó, akkor még nincs vége.
-
Nagya21
addikt
válasz Viiktor1989 #60955 üzenetére
HAli!
Agyj egy esélyt a hyponak!
-
Nagya21
addikt
válasz Viiktor1989 #61009 üzenetére
Hali!
Youtubon van egy angliában élő magyar mosogépszerelő, őrakott fel egy időben nagyon sok filmet a szerelésekröl, ö is egyszerü hypot használ.
Feltölti hypoval, majd berakja centrire a gépet, a vizkivezető csövet meg beakasztja a mosoporos rekeszbe, azt go.(mondjuk ezt csak elöltöltősnél kivitelezhető),feültöltősnél egy mosást kell elindítani a tisztításhoz.
-
redhunter
senior tag
válasz Viiktor1989 #61009 üzenetére
Hali,nekem akkor volt hasonló problémám Lg mosógéppel ,amikor mint utólag kiderült nem működött a fűtőszál .Gyakorlatilag állandóan hideg vizben mosott,persze én sem néztem hogy éppen melegíti e a vizet vagy nem.Egy szerelőt kérdeztem és ő mondta hogy attól lehet hogyha nincs melegvíz a gépben.Azóta már kicseréltem a fűtőszálat és a szag el is tünt.
[ Szerkesztve ]
PSN - RedFoxHun
-
Csabroncka
Topikgazda
válasz Viiktor1989 #61028 üzenetére
Nem is fog, mert úgy van megírva a program, hogy csak akkor forog fel a dob ha már a víz nincs az üstben!
Elegendő információt viszont nem adsz, biztosan kifőzted a gépet (meggyőződtél róla, hogy jó a fűtőszál..stb) ? ahogy korábban leírtuk?
[ Szerkesztve ]
"in medias res"
-
Nagya21
addikt
válasz Viiktor1989 #61030 üzenetére
Hali!
Akkor indits el egy sima mosást 60°c-on.
-
nagyúr
válasz Viiktor1989 #61538 üzenetére
Igen, csak kb fél-egy év és már nem éleznek.
Puha, olcsó pengéjű késekhez jó. Ha 4-5 húzásból megélezi a kést, akkor ahhoz a pengéhez jó.
30000Ft-os kés, tönkreteszi az élezőt, mert erősebb a pengéje, mint az élező."Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa
-
Dorian
félisten
válasz Viiktor1989 #61538 üzenetére
Remélem, mert itthon már az összes késünk olyan, hogy izomerővel kell pótolni az élességet
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
pjen
félisten
válasz Viiktor1989 #62422 üzenetére
Van abban egy lefelé nyitott cső , a szájának víz alatt kell lenni, az a bűzelzáró.
-
pjen
félisten
válasz Viiktor1989 #62427 üzenetére
Lehet, hogy elmozdult, lehet csak ritkán használod.Első körben öntsél bele vizet, hogy ellepje, ha elfolyik és a cső megint kilóg a vízből hívjál szerelőt.Esetleg egy passzo gumi cső darabbal próbáldmeghosszabbítani.
-
polonic
félisten
válasz Viiktor1989 #64561 üzenetére
Helló
Használati utasításban biztos benne van. -
d@minator
addikt
válasz Viiktor1989 #64561 üzenetére
Ha a program hossza neked kevés ezzel növelheted. A használati útmutatókban sokszor tévesen szárítási hőfok szerepel de nem hőfok hanem fokozat.
Pl. Bizonyos ruhatípust nedvesnek érzed a szárítás végén a "Mix programban" úgy az 1:35 program hosszát növelheted 1:43 1:51 1:59-re.
Ez még kombinálhatod a "szekrényszáraz plusz" és Delicate funkcióval így összesen 23 lépésben növelheted a program hosszát. Picit feleslegesnek érzem, mert így összesen 241 időhosszt tudok állítani. -
Nagya21
addikt
válasz Viiktor1989 #64826 üzenetére
HAli!
Minden felültöltős mosógép keskeny........
-
pjen
félisten
válasz Viiktor1989 #69678 üzenetére
A cserélhető aksin nem tudom mit értesz, ha egy mozdulat és csere akkor a hoover és bosch ban láttam ilyet. Ha némi szereléssel a meghibásodott aksit akarod cserélni és nem számít az ár, esetleg nem baj ha egy menetben nem megy a két szint akkor dyson.
-
ribarszki
őstag
Dyson V15 ett szépen lefedi. Nem is kell akksit cserélni, bírni fogja 1 akksival is.
-
farkas-j
őstag
Segédletek LG TV-khez: http://goo.gl/Brr7V4
-
Nagya21
addikt
HAli!
Dyson v10(itt csavarozbóni kell az akksi cseréhez)
Dyson V11, egy mozdulat az akksi csere.
Dyson V15, szintén zenész.
Nem értem az akksi cserét, normál használaton nekem a V11 40-45percet elüzemel, max-on 14percet, ezekkel az adatokkal, egy 100nm kádárkockát röhögve kitakarítok.
-
pjen
félisten
válasz Viiktor1989 #69687 üzenetére
Cserélhető aksi inkább akkor praktikus, ha nagy a lakás és egy menetben nem bírja végig. Természetesen az aksi idővel veszít a teljesítményéből, pont úgy mint például egy telefon. Ilyenkor lehet hasznos egy mozdulattal töltöttre cserélni.
-
herdsman12
őstag
válasz Viiktor1989 #69687 üzenetére
Nálunk 11 hónapja, napi használatban van egy Xiaomi Dreame XR.
Felmosón kívül minden van hozzá, akksija érezhetően gyengébb már, de közepes fordulaton elbír a kb 60nm-es lakással. Autóhoz is frankó a flexi csővel.
Azóta van már egy T20 is a családban. -
válasz Viiktor1989 #70329 üzenetére
Mondjuk beüzemelés után biztos kell neki egy nap legalább, mire jól áthűti magát, de egy hét után már gyanakodnék
Le az elipszilonos jével, éljen a "j" !!!
-
Fr3eWar
őstag
Nekem az elején volt gond a jegesedéssel, volt egy elhajlott lamella a fagyasztó részbe és ott felgyűlt a jég ami bele tudott érni a ventilátorba, így sokat búgott. Azt megigazítottam és azóta jó kopp kopp kopp (3 éves lesz novemberben) Samsung RS68N8221S9 (most már RS68A822blablabla néven fut)
-
arcsin
senior tag
válasz Viiktor1989 #70332 üzenetére
Megéhezel tőle ? Csak a probléma szempontjából, hogy mennyire erős a rotyogás.
-
Fr3eWar
őstag
Igen.
Kérdés, hogy a hűtő ajtó vagy fagyasztó ajtó kinyitására hagyja abba a búgást. Mert azon az oldalt kell keresni a hibát -
BBéci
legenda
Sharpom belső levegőt keringtető ventilátora egy órából 45-50 percet pörög, azt kívülről zúgásként hallani. Szerencsére a zajszintje nem haladja meg a gyári adat szerinti 36 decibelt.
Amikor valamelyik ajtót kinyitom, elhallgat.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
A rotyogó bableves a hűtőközeg nemde?
Le az elipszilonos jével, éljen a "j" !!!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Háztartási kis- és nagygépek topikja!
● hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topikban nem!
● a javításra és jótállásra vonatkozó új szabályozást az összefoglalóban találod!
-----------------------------------------
> KÉSZÜLÉK TAPASZTALATOK <
> ALKATRÉSZ BOLTOK <
Kapcsolódó PH! fórum témák
● asztalos topik
● elektromos kéziszerszámok topik
● klíma topik
● kávé topik
● automata kávégépek
● lakásfelújító, szerelő topik