Hirdetés
- MárkaLánc
- 5¼ floppy meghajtó izzítás 30 év pihi után
- Kompakt vízhűtés vége 3 év használat után, vagy mégsem?
- Asszociációs játék. :)
- GPS teszt POCO X6 PRO 5G vs Samsung Galaxy A54 5G között
- Newton harmadik törvénye
- Nagy chili topic. :)
- Nillkin CamShield cover case for Xiaomi Redmi K70E, Xiaomi Poco X6 Pro 5G
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
-
LOGOUT.hu
Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz Psychopeti #30240 üzenetére
Zanussi, Elux[link], 65k-tól, a drágábbak ugye több funkciót tudnak. A kiterjedt szervizhálózat, és a jó alkatrészellátás miatt is ezt választanám. Meg a gázszerelő is ezeket javasolja.
-
Szivacs85
tag
Sziasztok.
Új porzsákos porszívót venne a család, de ahogy kezdem beleásni magam egyre inkább azt látom, hogy nem lesz olcsó, ha tutit akarunk.
Alapból én 20-25ezer pénzre gondoltam.
Van 14hónapos kisbabánk, aki miatt sűrűn kell a szőnyeget és a parkettát/kőburkolatot porszívózni.
Ez a Bosch BGL2UB110 jó lehet, vagy ez még a kegyetlenül ergya kategória?
Mit ajánlanátok? Mi lenne a legalja(pénzben), ami már használható?
Köszi[ Szerkesztve ]
ELADÓ: MSI 1050TI 4GB OC és egy hibátlan Ati HD 4670 videokártya
-
kisbalazs83
aktív tag
Ismeri valaki ezt a webshopot? Kazán Webáruház - kazanwebaruhaz.hu
Szeretnék rendelni, de nem tudom, hogy megbízható-e.[ Szerkesztve ]
65JZ1000, 65PUS7506, 55OLED754, FTXF42D
-
Teaway
veterán
-
Mr.Csizmás
titán
válasz kisbalazs83 #30255 üzenetére
[link] vannak érdekes tevékenységi körök
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
BB9000
senior tag
válasz Szivacs85 #30254 üzenetére
Az általad kinézett Bosch-nál sokkal jobb ez: ELECTROLUX ZUOORIGDB+ Az ára is sajnos sokkal magasabb.
Most 3 napig van rá kedvezmény a MM-ban. Így "csak" 57 431 Ft-ra jön ki. Ebben az ársávban a fórumtársak már a Miele C2-t ajánlanák. Én maradok a ZUOORIGBD+ híve. Gyermek mellé is ajánlom.[ Szerkesztve ]
-
Corsa02
őstag
Sziasztok!
Mosogatógép ügyében szeretnék egy kis segítséget kérni. Kb. 1 hónapja üzemeltük be a mosogatógépünket. (Gorenje) Szépen tisztára mos, de egy valami zavar, ami időnként előjön. A poharakon fehér pöttyök jelennek meg, de nem minden alkalommal, van hogy egy darab sincs rajta van pedig, hogy majdnem mindegyik pohár ilyen pöttyös marad mint itt a képen. Az öblítőt levettem 1 fokozattal nem nagyon változott, a sót is, de ott sem láttam változást. Mindenből Somat-ot használunk. Szerintetek mi okozhatja ezt? Sok vagy kevés öblítő vagy só?
Előre is köszi a válaszokat.
The Truth Is Out There --->
-
ANDROID???
addikt
válasz BB9000 #30262 üzenetére
Azt tudtad, hogy az olcsó gépek is lehetnek tartósak? Azért írsz ilyet, mert még nem fáztál rá drága géppel.
Egy 8-9 éves LG fogok lecserélni, működik most is.
Egyébként ennyiért a Philips porszívók közt lehet körülnézni, az legalább ad 5 év garost, pl MM ad 20% kedvezményt is, euronics is 20-at. -
nagyúr
Sziasztok! Az Indesit mosógépekről általánosságban mi a vélemény? Találtam egyet ami tetszene, 7kg, 1200-as centri, keskeny kialakítás, elöltöltős, 69.000Ft
-
Corsa02
őstag
válasz Melack #30267 üzenetére
Másik tablettát próbáltam, pont tegnap, nem változott a dolog. Előtte egyébként folyékony mosogatószerrel ment. Akkor ezek szerint még kísérleteznem kell az arányokkal. Mi a tapasztalat öblítő ügyében egyébként? Inkább több vagy kevesebb kell belőle?
The Truth Is Out There --->
-
Melack
veterán
válasz Corsa02 #30268 üzenetére
Nálunk egy Siemens gép van, 12 terítékes, használtan vettük. De ettől függetlenül eddig nagyon bevált, szeretjük, mostmár nehezen tudnánk meglenni nélküle. Mi - nézőpont - a tartályát teletöltjük öblítővel, Finish tabletta megy mellé meg Lidlös só. Ez bevált. De most váltunk majd Somat folyékonyra, amint ez a szett elfogy.
Ex-Informatikai Szolgáltató Asztali Munkatárs
-
Melack
veterán
válasz ANDROID??? #30270 üzenetére
Mi nem kerestünk hónapokig, hanem láttam anno egy hirdetést, hogy felújított gépeket árul vki Gyöngyösön. Beköltöztünk, volt rá x Ft, a gép X - 10.000 Ft volt. Megvettük. A gari alatt pont előjött egy hiba, vmi mini szelepecske adta meg magát. Jött, cserélte, és azóta is megy. 2 hetente takarítom a belsejét, a fúvókákat meg havonta.
Ex-Informatikai Szolgáltató Asztali Munkatárs
-
Zola007
veterán
Silvercrest / LIDL páramentesítője van valakinek?
Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
coccolino
aktív tag
Az alábbi problémával állok szemben
Adott egy áramkör amin 16A kismegszakító van, a kábel 2,5mm2 kereszmetszetű réz, egy fázis, így a max teljesítmény 3680w. Ez adott, nincs változtatás, falfúrás, bontás, újrakábelezés. Ebből gazdálkodom.Az adott áramkörre lenne beszerelve egy indukciós főzőlap (2 főzőfelületű) és egy elektromos sütő.
Sütőből a Gorenje BO635E11X néztem ki, 2700w max. csatlakoztatási teljesítény, de az energiafogyasztása 0,86-0,92 kWh
Ehhez néztem ki az alábbi főzőlapokat:
Gorenje IT332CSC 3650w max. csatlakoztatási teljesítény
TEKA IR 321 3200w max. csatlakoztatási teljesítény
Whirlpool ACM 712 IX 3400w max. csatlakoztatási teljesítényKérdéseim az alábbiak lennének:
mennyire néz ki hülyén, ha eltérő a főzőlap és a sütő. leginkább a márkát illetően?
kell-e tartani a max. teljesítménytől indukciós esetében, vagy normál felhasználás mellett úgy sem lesz kihasználva a max. teljesítmény?
esetemben talán jobb választás lenne egy kerámia, ami kb. 2900w csatlalkoztatási értéken már elvan?''I am the world bigest washed up SUPERSTAR!''
-
zolynet
veterán
Sziasztok!
Adott (sajnos) egy Saunier Duval isotwin condens f30e készülék, amivel csak a cumi van.
Januárban kezdte dobni az f14-es f5-ös hibát. Pestigáz kihívása után az volt a mondás hogy nyáron át kell pucolni a rendszert mert valahol le van rakódva a dzsuva. Azt most hagyjuk hogy egész nyáron hitegettek hogy kijönnek kitisztítani a rendszert, amire szeptemberben került sor, mert az is egy vicc kategória.
Lényeg a lényeg, hogy úgy tűnik az elsődleges hőcserélőt kellene cserélni, ami ~200k és nagyon valószínű hogy a tartály is már a végét járja ami egy újabb jelentős anyagi kár lenne.
2010 óta van ez a készülék, hullárabonyolítva -> fűtőtesteken rádiós termofej.Most kb ott tartok hogy kihívok 2-3-4 szakit és mondják meg merre legyen az előre.
Ebből az egyik azt mondta hogy erre már nem költene rá, mert ezek a tartályos kondikazánok 8-10évet bírnak. Mondom mit ajánl, 700-750k környékén nemtudommilyenmárkátmondott iszapleválasztós megoldással. Jó és mondom az mennyi ideig fog menni, azt mondja az is 8-10év.
Ez komoly, ne vicceljünk már!!!Kollégámat most kérdeztem neki mi dolgozik otthon. Sima junker kazán,2001óta....szüleinek vaillant 2003óta.
Na most akkor mi ez a 8-10év?!?!Ötlet, tanács, mindent meghallgatok!
Life is too short to stay stock!
-
blaca83
őstag
Sziasztok!
Szárítógépet vennék a feleségemnek és most a GLAMOUR napok alatt elég sok helyen van akció.
Ahogy olvasgattam, a kondenzációs gépek a jobbak ezért az irányában olvasgattam és néztem árakat.Láttatok valahol valami jó Ár /Érték arányú készüléket.??? Nekem többen a Bosch-t ajánlották, ezért kérdezném a hozzáértőket, hogy erről mi a véleményetek?
Bosch WTW85460BY [link]Köszi
A technika eszköz. Egy gép. Amely nem ad semmit, és nem vesz el semmit. Az ember az, aki a technikával rombol vagy épít.
-
Zeki
nagyúr
-
st6969
őstag
válasz coccolino #30275 üzenetére
Szakszerűen nyilván az egy körön lévő max. teljesítményhez kell méretezni a vezeték keresztmetszetet, kismegszakítót, garanciánál megkövetelhetik pl. a szakember általi bekötést, aki nem biztos, hogy 2,5-es vezetékre rá fogja ezeket kötni és alá fogja írni.
Viszont nálam is pl. sajnálatos villanyszerelői hibák következményeként 2,5-es vezeték lett behúzva, erről működik egy villanysütő (max. 2kW, indukciós főzőlap max. 6kW!), és soha 1x sem vágta le a kismegszakítót. Egyszerre nem megy soha 2 főzőlapnál + a sütőnél több. Véletlenül sem ajánlom ezt, csak leírtam.
Javaslom, hogy vill.szerelővel is konzultálj. -
coccolino
aktív tag
válasz st6969 #30280 üzenetére
jön a villanyszerelő, mind ELMŰ-s regisztrált villanyszerelővel, mind sima villanyszerelővel beszéltem már, és a lényeg, hogy a kismegszakító legyen "alul méretezve", mert a 2,5mm keresztmetszetű réz kábel majd 4500w teljesítményt és 20A áramerősséget elvisz, de ugye felelősen senki nem táncol határon
ha alapos akar lenni bárki is, akkor egy 9-11kWH készülék szetthez (sütő és főzőlap) 1 fázisú hálózaton 16mm2-es kábel kellene 48A+-os megszakítóval.....
jelenleg nekem 1 fázis van, a bővítés 3 fázisra árajánlat alapján kb. 150-200e Ft lenne, úgy, hogy egy társasházi lakásról beszélünk, nem túl extra teljesítményigénnyel, és nem túl nagy távolságigénnyel (10-15m kábelhossz)
és tekintve, hogy a teljesítménybővítést kizárólag csak ELMŰ regisztrált szerelő csinálhatja, ez az ár ennyi és kész''I am the world bigest washed up SUPERSTAR!''
-
Simtu
senior tag
Sziasztok!
Már nagyon aktuális egy szárítógép vásárlása nálunk. 5-en vagyunk(3 picivel) és pár éve már küzdünk a penésszel telente.
Eddig leginkább hőszivattyús gépeket néztem, aztán ahogy olvasgattam a topikot (meg az indexen is van egy mosó-szárító gépes), elég jókat mondtatok a sima kondenzációsról is. Nálunk napont legalább egyszer megy a mosógép (ez lesz a következő vétel), bár ez inkább a hőszivattyús felé billenti a mérleget. A másik oldalon viszont ott van hogy jóval olcsóbb a sima ill. ahogy írtátok kevésbé szerviz igényes a tisztítás. Ami még nem teljesen tiszta - volt pro és kontra vélemény is, hogy mennyire kíméli a sima kondenzációs a ruhákat? Ha jól tudom itt is van kímélő program, ami nem szárítja nagyon magas hőfokon...
Egyébként a következőt néztem ki: [link]Mit javasoltok? Jó ez vagy inkább egy olcsóbb hőszipkás?
Előre is köszi: S.
-
tecsu
addikt
A Siemens és a Bosch márka ugye egy gyártócég tulajdonában van, legalábbis a háztartási gépek esetén; ez a BSH.
Ahogy nézegetem, nagyjából egy (jó széles) ársávban van a két márka, vagyis egymás riválisai. Ez a látszólagos választék miért jó a cégnek? Hiszen nem monopól helyzetben van.https://www.youtube.com/watch?v=F7uwRuF6pYw
-
idegen lény
őstag
válasz tboy93 #30266 üzenetére
Látom, nem válaszolt neked senki, akkor leírom az én végső meglátásomat a keskeny mosógépekről. Én végül arra jutottam, hogy ha valahol van létjogosultsága a Direct Drive-os mosógépeknek, akkor az a keskeny kategória. Nem írtad, hogy mekkora helyed van a mosógépnek, de nyilván kevés, ha keskenyet keresel. Ilyenkor 3-5 cm is sokat számíthat. Márpedig sokan nem kalkulálják bele, hogy kb. ekkora távolságot kell még hagyni a faltól, ha nem akarod, hogy leverje azt vagy a csempét. Kivéve a Direct Drive-os mosógépeket, amik meg sem rezzennek, ezért nyugodtan a falig lehet tolni őket. Ilyeneket csak az LG gyárt, illetve a Whirlpool, de azok már más árkategória. Úgyhogy, ha még rá tudsz szánni harmincezer forintot, annyiért már vehetsz egy szuper csendes, kiváló tulajdonságokkal rendelkező 6,5 kg-os LG-t. Szerintem megéri, mert az LG-k jelenleg a legmegbízhatóbbak a százezres gépek között a szerelők és a biztosítók szerint is. Az LG erre a típusra két év garanciát ad, de ezt biztosítással meghosszabbíthatod öt évre még 11 ezer forintért ITT, ha beteszed a kosárba. Nekem ma érkezett meg.
[ Szerkesztve ]
AVerMedia Game Capture HD C281 játékfelvevő olcsón eladó! Xbox360, PS3 és Wii játékokhoz! Pesten házhoz viszem!
-
Zola007
veterán
"szakember"
Az előző albérletben, amit ki akartam venni hivatásos "szakember" kötötte rá a 1.5-es vezetékre 10A-es kismegszakítóval a 4 lapos 7.5kW-os kerámiatűzhelyet.
Az egész lakásnak volt 16 Ampere,be se lett volna szabad kötni abba a lakásba (mondjuk megvenni se szabad lett volna a tulajnak). Aztán csodálkozott, hogy csak 2 lapon lehet főzni, a 3. már leveri.
mondtam neki, hogy akkor veszem ki, ha rendberakatja az elektromos hálózatot.
Nem vállalta, nem vettük ki.Gondolom attól aki végül kivette, azért szívbaj nélkül elveszi a havi 70 ezer forintot , mit sem foglalkozva azzal, hogy egyszer talán felgyullad az egész társasház.
Szóval van ilyen alja ember "szakember" és tulajdonos részről is[ Szerkesztve ]
Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
tecsu
addikt
A kismegszakító nem kísérletezésre való, ahogy a porral oltó sem játékra.
Egy felnőtt embernek felelőssége van és ha nem teljesen flúgos, akkor számolhat vagy legalább becsülhet egy kicsit sőt, szakemberhez is fordulhat.Bár három fázis esetén elég a 2,5 mm2 x5 vezeték bekötésnek, viszont a falban lévő vezeték minősége legalább ilyen fontos. Lehet, hogy aluminium, lehet, hogy nem tökéletesek a kötések stb. Mindig a leggyengébb ponton kezd el melegedni az áramkör és a tűzoltók szerint az nem mindig a kismegszakító.
Sőt, a kismegszakító lehet, hogy nem elég gyors; de előfordulhat, hogy a tulajdonos, vagy a fia később nagyobb értékűre cseréli a megszakítót, mert "mindig lekapcsol"; ha pedig nem cseréli le, biztos nem lehet kellemes vasárnapi sütés közben fölkapcsolgatni - ami, amúgy sem ajánlott, hiszen a kiváltó okot meg kell szüntetni a felkapcsolás előtt.
Ráadásul az ilyen "jó lesz az még" környezetben arra a megszakítóra van kötve az egész konyha vagy a nappali is...Ha valaki egy csillivilli indukciósra költ, az költsön megfelelő bekötésre is - szerintem.
https://www.youtube.com/watch?v=F7uwRuF6pYw
-
coccolino
aktív tag
Ha a kábelkeresztmetszet elbírja a terhelést, de a kismegszakító alulméretezett (2,5mm2 és 16A), akkor semmi nem fog leégni, még a kötési pontok miatt sem, kivéve ha gány munka vagy minőségtelem cucc
ráköthetsz akár 10 indukciós főzőlapot is, max a 40 főzőhelyből csak 2 fog menni, a harmadik kivágja már a megszakítót
Az már szívás ha 2,5mm-re 25A-s megszakító kerül, ott éghet a kábel a túlterheléstől''I am the world bigest washed up SUPERSTAR!''
-
Intel fan11
őstag
Üdv! Mi Ariel vagy Persil mosóport használunk. Mikor melyik akciós! Mosó kapszulát még sosem vettem! Kérdésem az lenne, hogy, jobb-e a portol a kapszula? Esetleg olcsóbbra jöne ki a használata?
Battletag: hojszi#2983
-
Szivacs85
tag
válasz ANDROID??? #30265 üzenetére
BB9000 (#30262)
Köszi, de 60.000-em biztos nincs porszívóra, akármennyire is jó.ANDROID??? (#30265)
És a Philips-ek közül van ajánlott? Vagy olyan, ami ár-értékben jobb, mint a többi?ELADÓ: MSI 1050TI 4GB OC és egy hibátlan Ati HD 4670 videokártya
-
Csabroncka
Topikgazda
válasz Intel fan11 #30298 üzenetére
Ne mosóport hanem folyékony mosószert használj. A kapszula környezetszennyező, idő kérdése mikor fogják betiltani, mert a vízben feloldódó polimer műanyag nagyon nehezen bontható a szennyvíztisztító biológiában. Arról már nem is beszélek, hogy ebben mosod a ruhát és ahogy az öblítőt, ezt sem lehet teljesen kimosni belőlük!
"in medias res"
Új hozzászólás Aktív témák
Háztartási kis- és nagygépek topikja!
● hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topikban nem!
● a javításra és jótállásra vonatkozó új szabályozást az összefoglalóban találod!
-----------------------------------------
> KÉSZÜLÉK TAPASZTALATOK <
> ALKATRÉSZ BOLTOK <
Kapcsolódó PH! fórum témák
● asztalos topik
● elektromos kéziszerszámok topik
● klíma topik
● kávé topik
● automata kávégépek
● lakásfelújító, szerelő topik