Hirdetés
- 5¼ floppy meghajtó izzítás 30 év pihi után
- Kompakt vízhűtés vége 3 év használat után, vagy mégsem?
- Asszociációs játék. :)
- GPS teszt POCO X6 PRO 5G vs Samsung Galaxy A54 5G között
- Newton harmadik törvénye
- Nagy chili topic. :)
- Nillkin CamShield cover case for Xiaomi Redmi K70E, Xiaomi Poco X6 Pro 5G
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT.hu
Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<
Új hozzászólás Aktív témák
-
ribarszki
őstag
válasz #94529552 #30400 üzenetére
A két Sencor között a szín a külöbség. Az árukeresőn el van írva, nem 2000W-os. Ha megnyitod a boltokat, ott már a helyes 700W-os ECO megjelölés szerepel.
Ha nem lenne tele hosszú hajjal a szőnyege, akkor én is inkább egy Electroluxot ajánlottam volna, de a turbókefe ilyen esetben (ő porszívózás után szivaccsal dörgölte a szőnyeget a hajszálak miatt), pláne egy keményebb-tapadósabb szőnyeg esetében, nagy áldás tud lenni. Ebben az árban pedig csak a Sencorhoz jár.
A Severin lehet egy nagyon patent kis gép, az a baj, hogy nincs vele tapasztalat. Ahogy nézem inkább a porzsák lesz a szűk keresztmetszet. 1-2 helyen kapni hozzá, de mi lesz ha azt is kivezetik a kínálatból? A külföldi értékelései viszont egész tűrhetőek ennek a Severinnek. Csak meglehetősen ismeretlen gép. Pedig ha jól nézem ehhez is jár turbókefe..
-
törölt tag
válasz ribarszki #30401 üzenetére
Attól nem félnék, hogy nem lesz hozzá, mert a mai porszívóknál szinte csak a gumírozott csőcsatlakozás átmérője a lényeg. De ilyen gondolatmenettel a Sancortól is félhetünk, mert csak egy kereskedőcég(talán, mint itthon a Somogyi Kft, de ez csak találgatás részemről), ami bármikor átalakulhat, csődbe mehet, vagy megszűnhet.
-
tipuka
addikt
válasz ribarszki #30401 üzenetére
Köszönöm szépen mindannyiótoknak, hogy ennyien írtatok, meglepődtem nagy örömre, okosabb meg informáltabb lettem hála nektek, kérlek segítsetek a továbbiakban is egymásnak, meg nekem.
Annyit szeretnék még hozzátenni meg kérdezni, hogy: igazából nem sikerült még eldöntenem, hogy az általatok ajánlottból melyik legyen. ribarszki írása alapján a Sencor lenne számomra a befutó, tetszik is, az ára sem rossz a porzsákokkal 27k -rt (de jó, hogy mondta a szaboger az akciót), eddig ez tűnik a legszimpatikusabbnak. Hauptmann és Pumma ajánlását se vetettem el.
A szőnyeg nem tapadós, 1-2 szőnyegen kívül mind vastag és könnyen feljő, hiába van alattuk ilyen tapadós háló, pár hónapig bírja, meg van, amit rendszeresen le-fel szedünk mosni, vagy állat beszökött, amiatt, stb.. Nagyon sok por van nálunk. A hosszú hajszálakat ugye mondtam már.Említette ANDROID??? a Philips FC9334/09 -et, ami porzsák nélküli, azzal van valami probléma?
ÉS tényleg, miért porzsákosokat ajánlotok ?! Nem baj, ha az a jó, porzsákosat veszek persze, csak tudni szeretném az okét, hogy ne halljak meg hülyén
Garit itt hol írják mall-on? A dobozon 6 év garit látok(tán az csak a motorra van), de rendesen nem látom elírva a garit sehol se. Az se utolsó dolog ugye
Gondolom 14 napon elállás működik, ha nem vagyok vele elégedett?Bocsánat a sok dumáért.
[ Szerkesztve ]
-
ribarszki
őstag
válasz tipuka #30404 üzenetére
Hogy miért jobb a porzsákos, annak kicsit itt olvass utána. Jobbra fennt írd be a keresőbe, hogy "porzsákos" és fusd át az utóbbi 4-5 oldalt.
Nézd, egy Electrolux sokkal biztosabb márka mint a Sencor. Ha úgy ítéled meg, hogy nem fontos a turbókefe, akkor inkább nézz egy Electrolux gépet 30k körül. Biztosabb szervízháttér, porzsákot pedig szinte bárhol kapsz bele, mert S-Bag rendszerű. Én a Sencort egyedül a mellé adott turbókefe miatt mondtam, mert ha van háziállat, hosszú haj, stb. akkor tényleg nagy áldás. Bármit összeszed a szőnyeg tetejéről, amit a sima porszívó a vákum erejével egyáltalán nem biztos, hogy felszív! Főleg ha vastagabb a szőnyeg, akkor nem igazán bírkózik meg vele a sima fej.
Turbókefét persze akár egy Electroluxhoz is vehetsz utólag. A Lidl-ben is szokott lenni DirtDevil turbókefe, de ott is valami 8-9k körüli áron megy ha jól emlékszem.
A 30k körüli Electroluxok és a Sencor is kónuszosan csatlakozik. Vagyis a csövek csak egymásba csúsznak, nincsen reteszes zár közöttük. Ezt csak a drágább 40k körüli Electroluxok tudják.
Ami turbókefés Electrolux, az már 59k, ami bőven kívül esik a kereteden.
A Sencorról egyébként van tapasztalat a fórumon, hátrányként szokták emlegetni, hogy szőnyeg porszívózásakor, sima fejjel néha szétcsúszik a cső és újra össze kell nyomni. A régebbi 2000W-os modellek pedig előszeretettel lőtték ki a Hepa filtert, mert a melegtől deformálódott a tartója. De ezt valószínűleg javították, mert mostanában a szétcsúszó csöveken kívül nincs más probléma.
Én nem vagyok a Sencor márka nagy rajongója, de ha ennyim lenne porszívóra és lenne háziállat, sok hosszú haj akkor nagyon hajlanék arra, hogy megvegyem, mert így kb. ez az egy ésszerű ajánlat.
-
Hauptmann
addikt
-
ribarszki
őstag
válasz tipuka #30404 üzenetére
Javítom magam, a kettővel feljebb linkelt Turbókefés Electrolux lesz a te választásod. Reteszes csatlakozás, minőségi fejek, turbókefe. A MM-ben elég sűrőn van -20%-os akció, de még ennyiért is nagyon-nagyon jó vétel.
Így már módosítom magam, hagyd a Sencort és gyúrj rá erre. Jobban fogsz járni.
-
ANDROID???
addikt
-
Teodor52
senior tag
Sziasztok!
Egy kis infóra,segítségre lenne szükségem.
Vettünk narancssárga színű 30méteres hosszabbítót és a címkén az alábbiak állnak:
EP10001-30/CH
30M/3x1.0 négyzetmilliéter
250V~/10A/max 2500WÚgy érzékelem mintha a gépekben nem lenne annyi erő legyen ez láncfűrész fűnyíró stb.
A teljesítményt mit a kábel kibír egyik gép sem haladja meg.Miért van ez?
-
nagyúr
válasz Teodor52 #30412 üzenetére
3x1.0-es nagy az ellenállása, ezek max 1000W-os fűnyíróhoz jó
3x1.5-öst vegyél, csak az legalább 2× annyiba kerülvillamossági boltban vegyed, ott nem szarokat árulnak
kb 10-15ezer forint a 30 méter[ Szerkesztve ]
"Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa
-
törölt tag
válasz ANDROID??? #30411 üzenetére
Nem valószínű.
-
pjen
félisten
válasz Teodor52 #30418 üzenetére
Meglehet mérni,de nem érdemes.Abban a hosszabbítóban esetleg csak 0,5mm réz van,ráííni akármit lehet.Nem igazán hosszabbítónak teremtették,de mégis sokkal jobb:veszel MT 3x1,5mm kábelt,kb 150 Ft métere+egy gumis lengő aljat és dugót.6000Ft ból van egy használható hosszabbítód.Azt a sárgát pedig használhatod szárító kötélnek.Ha igazán jót akarsz gumi kábelt veszel az is megvan tizezerből.
-
coccolino
aktív tag
Mosogatógépet szeretnék venni, az alábbiakból melyiket ajánlanátok?
Whirlpool WIO 3T121 P 14
Electrolux ESL 5340 LO
Bosch SMV41D10EUMindenképp sliding ajtós gép kellene, az előlap beépítése miatt (IKEA-s előlap, ami csúszik kinyitásnál, és nem kell vágni a lábazatot), plusz ami fontos, hogy A++ és teljesen beépíthető legyen
''I am the world bigest washed up SUPERSTAR!''
-
tipuka
addikt
válasz ribarszki #30410 üzenetére
Mindenkinek.
Köszönöm a sok törődést ismét, sztárok vagytok!
Elolvastam a logout cikket, nagyon jó, még tisztább a kép most már.Akkor az Electrolux EPF65BR -et vegyem mindenféleképp? Nagyon jónak tűnik az elmondásotok és a leírás alapján, akcióban jó is lenne az ára. Egyedüli bajom vele, hogy olyan ronda, mint egy bugyogó krémtúrós kávé De nem is nézegetni veszem, szóval ezen túlteszem magam gyors.
Akcióban akarnám megvenni, mert pár hetet tudok még várni, többet nem. Joy napokon tuti lesz rá 20% kedvezmény? Annyiért elvinném, ha tényleg ez a végleges ajánlás részetekről Novemberben még black friday is lesz, bár ott nem hiszem túl jó akciók lennének ebben a nagyszerű országban.
És tényleg a gari... , alza az jó hely? Ismerem névről a helyet, néztem sok jó cuccot már náluk, de még sose vásároltam és nem olvastam arról, hogy hogy kezelik a garis dolgokat és a 14 napon belüli visszaküldéseket, ha nem válna be pl. az Electrolux EPF65BR.[ Szerkesztve ]
-
-
idegen lény
őstag
Szerintem ez a legszebb Electrolux design: [link]
(#30420) Teaway
Pártzászlónak kiváló.[ Szerkesztve ]
AVerMedia Game Capture HD C281 játékfelvevő olcsón eladó! Xbox360, PS3 és Wii játékokhoz! Pesten házhoz viszem!
-
Mcray
senior tag
Sziasztok!
Kenyérpirótót keresek SOS, mert a meglevő Electrolux 4040 elfüstölt. Olyat keresek, ami két férőhelyes és vastagabb szelet kenyér is belefér.
Köszönöm!
[ Szerkesztve ]
"Dö Pávaa det wí ár díling hír iz immezsöréböl" WoWs: das_booty
-
vzozo
senior tag
Sziasztok,
olvasgatom az archívumot, és igazából most erőteljesen azon vagyok, hogy lehet mégsem kellene erőltetni az mosó- és szárítógép kombót. Ugyanakkor asszony szeretne szárítógépet, érthető praktikussági okokból...
Mivel jelenleg egy keskeny felültöltős mosógépünk van, szimplán egy szárítógép vásárlása nem lenne elég, nem férne el a fürdőben, és ugye a felültöltősre se lehet tenni. Emiatt gondoltam, hogy nézek egy kombi gépet, és igazából eddig csak a borzasztó áramfogyasztás rettentett el, de ahogy látom a tapasztalatokat, van itt más is.
Most tényleg ennyire rossz a helyzet, abszolút felesleges / nem ajánlott, vagy a semminél jobb kategóriába tartozik? Télen, társasházban nem sok lehetőségünk van teregetni, és nyilván nem akarjuk 4-5 hónapon keresztül kerülgetni az aktuálisan száradó ruhákat sem.
-
makoss
veterán
Üdv!
Lenne egy pár kérdésem ami magasnyomású mosóhoz kéne:
1. A toldalék csatlakozó része mindegyik Karcher (régi, új típusokkal) illetve más típusú mosókkal kompatibilis?
2. A habosítóhoz csak és kizárólag mosóhoz való habosító folyadék a jó, vagy rendes Yar, Cif, Pur is jó?
3. Karcher 2110 mosóhoz melyik a leghatásosabb fej ami azon a nyomáson a leghatékonyabban tisztít?
4. Létezik tömlőre szerelhető vízhőfok, víznyomás, vízmennyiségmérő? Amit találtam csak a vízmennyiséget méri.
Köszönöm előre is a választ!Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
-
dh66e
veterán
-
idegen lény
őstag
Ez se lehet rossz.
AVerMedia Game Capture HD C281 játékfelvevő olcsón eladó! Xbox360, PS3 és Wii játékokhoz! Pesten házhoz viszem!
-
tomyka74
senior tag
üdv!
az miért van,hogy ha filmet nézek és a konyhában elindul a hűtő akkor pillanatra elmegy a kép a tv-n? mintha pislognák egyet olyan!
hang van ugyanúgy csak a kép megy el egy pillanatra aztán megy ugyanúgy tovább a film! de ez csak film nézés alatt van! mikor csak tv-zek akkor nincs ilyen hiba,csak ha az erősítő be van kapcsolva és ugye bemenetet váltok a tv-n,hogy filmet nézzek! lehet,hogy a HDMI-n valami feszültség ingadozás vagy mi, megy át a pc-ből az erősítőbe és azt érzékeli vagy mi? lehet akkora a hűtőkompresszor áramfelvétele,hogy az zavar bele?!na ez mitől van és mi rá az orvosság???
-
vzozo
senior tag
válasz szaboger #30443 üzenetére
Értékelem az out-of-the-box gondolkodásmódot! A párán viszont az sem segítene, de tényleg köszi, megtárgyaltuk itthon, ötletnek nem rossz.
Nemrég írta valaki, hogy egy szárítógép akár egy szekrényben is elvan. Hát végül is a pincében lehet lenne hely neki, áram van lent... De mi történik a ruhából kivont nedvességgel, van ezeknek valami tartályuk?
-
tomy_cz
senior tag
Sziasztok!
Első szárítógépünkön gondolkodunk az asszonnyal, azonban a helyhiánnyal van problémánk. Ráépítés nem lehetséges, mert keskeny mosógépünk van, a kombi gépekről sok túl jót nem hallottam/olvastam.
Nem akarom, hogy szem előtt legyen a lakásban valahová lerakva, emiatt érdekelne, hogy:
Mennyire szerencsés ezeket szekrénybe rakni/"építeni"?
Mármint gondolom csak konnektor kell neki, egyéb szellőzés max az elejénél?Köszi,
http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=tomy_cz
-
BB9000
senior tag
válasz makoss #30437 üzenetére
1./ Nem. Jó esetben márkán belül van kompatibilitás, de még annak is utána kell járnod vásárlás előtt. Ha van olyan alkatrészed, amit rátennél, azt viszed a boltba és rápróbálod.
2./ Tehetsz bele bármilyen mosószert amiben nincsenek szemcsék. (CIF súrolószert ne tegyél bele)
3./ Leghatásosabb fej. . . Hmm hmm. Kicsit még finomíts a kérdésen, mert minden fej hatásos, csak mind másra. A K2 es géptől sokat ne várj. Több gyenge pontja is van. Pl. a tömlőcsatlakozó, ami szándékosan alultervezett műanyag. Nagyon gyorsan és könnyen letörik. A motor hűtése is alultervezett. Kézikönyve szerint 10 perc működés után 30 perc szünetet kell tartani. K2 a fentiek miatt nem ajánlott. ( általam legalábbis )
4./ Hőmérő.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Háztartási kis- és nagygépek topikja!
● hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topikban nem!
● a javításra és jótállásra vonatkozó új szabályozást az összefoglalóban találod!
-----------------------------------------
> KÉSZÜLÉK TAPASZTALATOK <
> ALKATRÉSZ BOLTOK <
Kapcsolódó PH! fórum témák
● asztalos topik
● elektromos kéziszerszámok topik
● klíma topik
● kávé topik
● automata kávégépek
● lakásfelújító, szerelő topik