- Gurulunk, WAZE?!
- bambano: Bambanő háza tája
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Kempingezés és sátrazás
-
LOGOUT
Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
st6969
őstag
válasz
Melack #26934 üzenetére
Furcsa, mert 6-ostól felfelé folyamatos, tehát nem kapcsolgat. A tekercs zúgása is nő, ahogy fentebb veszem a fokozatot, de folyamatos marad. Nem értem, miért nem lehet ugyanezt kivitelezni alacsonyabb fokozaton.
Pl. kisebb mennyiségű leves főzésekor egyértelműen látható a különbség: 6-9 fokozatok között folyamatosan forr, 1-5-ig meg forr-nem forr-forr-nem forr... ahogy kapcsolgat. (Nagyobb mennyiségnél nem számít, mert két bekapcsolás között tartja annyira a hőt az edény is, illetve az étel is)
Na mindegy, én megszoktam, csak aki most vesz, az legyen ezzel tisztában (már ha tényleg mindegyik így működik). -
nofi
addikt
válasz
Melack #23679 üzenetére
Más is ezt ajánlotta, de mivel ~40000, gondoltam ha picit hozzárakunk kijön egy halk porszívó is. Jelenleg egy 1800W-os porszívót használunk orrszívásra. Teljesen egyetértek, hogy nem ez a hosszú élet titka, de egyfelől a mostani porszívók motorjai jóval kevesebb hűtést igényelnek a kb. feleződött teljesítmény miatt. Másrészt pedig egy orrszívás általi fojtás nem igazán különbözik attól, hogy egy szűkítő fejjel nekirontok a kanapénk réseinek.
ribarszki
A szívófejre valóban ügyelni kell -
törölt tag
válasz
Melack #19949 üzenetére
Pontosan így van, többször is bekapcsolják, és nálunk is mindig van meleg víz. 5 fokozatból a 4-esen van most, de bőven elég mosogatáshoz, zuhanyzáshos,stb. mindenre. 100 literes Ariston van, azért ez, mert féláron volt akkoriban egy Hajdúhoz képest, amikor venni kellett.
tomtyi Viszont itt akkor bejönnek az éjszakai áram használata kiépítésének költségei is.
Bocs, de nem jön hozzá, mert ki volt építve, és átlagban kb. 1/3-a az áram költség, mint amit írtál. Átfolyós gázosban én is gondolkodtam, de nem érné meg nekem, úgy számoltam. -
Zola007
veterán
válasz
Melack #18840 üzenetére
nem szólnak miatta, de egy jó ismerős idős néni lakik a szomszéd lakásban és már 10-kor bőven alszik, nem akarom zavarni azzal, hogy én ilyen éjjeli bagoly vagyok.
az előző lakásban nem volt érdekes, mert fiatalok laktak a szomszédban, ők hajnal 3-kor még nekiálltak berúgni -
Antonio
senior tag
válasz
Melack #18710 üzenetére
A fémet inkább azért mondom mert időt állóbb, kevésbé sérülékeny (nem törik/kopik /karcolódik). Bár a motor amúgy is előbb behal, mert ugye senki nem tartja be a user manulban leírtakat hogy mennyi ideig járasd a motort és tarts szünetet.
A leves példa kicsit sántít. Csúnya világ lenne ha egy fránya ~ 100 fokos levestől megolvadna a műanyag
Az olvadáspontjuk "kicsit" feljebb van. Ilyesmitől nem kell félni. -
törölt tag
válasz
Melack #18335 üzenetére
Nincs gond, az enyémhez is adtak kis kosarat. Eleinte használtam, amikor csak egy kosárral indítottam a gépet, de aztán kipróbáltam, hogy az evőeszköz tartóba rakom az evőeszközöket, és úgy is elmosta azokat. Így még a kosár által elfoglalt helyet is edénnyel tudtam megtölteni.
-
Csabroncka
Topikgazda
válasz
Melack #17779 üzenetére
Nem tok olvasni
Ajtó elem esetén van a beépíthető gépnek egy külső ajtó burka, erre rögzíted a gyári melléklet elemekkel a bútorlapot, majd kinyitod a mosogatógép ajtót és a belső oldalról a külső burkot a gyári csavarokkal felrögzíted. (értelemszerűen ekkor már rajta a bútorlap - persze a levétel is ugyan ez a sorrend)
Amire fontos odafigyelni, hogy az ajtónyílásnál a munkalap aljára (mdf és fa esetén) érdemes ilyen alumínium szalagot felragasztani a kicsapódó gőz miatt!
-
st6969
őstag
-
Dave™
nagyúr
válasz
Melack #17602 üzenetére
Igen, bár leginkább csak megszokásból.
Apollo17hu: azt mondom, hogy a ~20 Ft-os lidlis tabletta szebben mosogat, mint a 40 Ft-os Finish Quantum, legalábbis nálunk ez volt a tapasztalat. Másoknak az aldissal van hasonló tapasztalat. Ami borzasztó, az a Finish classic, az szerintem kb. ugyanaz, mintha nem is lenne benne tabletta, annyira a meleg víz is elmosogat. "Szerencsére" jó nagy dobozzal vettünk anno, megvan még a fele.
Azt hiszem az is lidlis (most már), de nagyon sokáig elég.
-
st6969
őstag
válasz
Melack #17592 üzenetére
Pl. én. Nálunk 6 éve megy, nagyon szeretem. Melyik típust vetted?
Neked is úgy működik, hogy bármelyik zónán, 1 és 5 közötti fokozaton folyamatosan ki-be kapcsol a relé? Ezen az egy idegesítő, primitív tulajdonságán kívül nálam 5* Hátha a 6 év alatt ezt sikerült továbbfejleszteni (már ha egyáltalán indukciós készülékről beszélünk...) -
Csabroncka
Topikgazda
válasz
Melack #17576 üzenetére
Hát őőőőő, három variáció van ha gépet kell venni:
-1, megveszed a legolcsóbbat és használod amíg megy
-2, megveszed azt amire a legtöbb garanciát adják
-3, veszel használtan (1 év garival) Miele gépet
(utóbbi árban nagyjából ott van ahol az első verzió, viszont cserébe szerelhető!)
Megjegyezve a Candy mellett (legolcsóbb verzió), az is lehet hogy 1,5 év után bedöglik, de az is, hogy 5-6 évig még intenzív használat mellett is elmegy, a fene tudja, túl jó tapasztalatok nincsenek vele, ha már rizikó akkor én a 3. verziót választanám.
-
Devas
őstag
válasz
Melack #17576 üzenetére
Tapasztalat nincs, de a regi hajdu feloltoltos mosogepeknel akkor nem centrizett, ha az ajtoretesz kapcsolo tonkrement. Ilyenkor egy magnest odahelyeztunk a kapcsolohoz, amivel kapcsoltuk, es ha igy elindult a centri, akkor tudtuk, hogy az ajtoretesz kapcsolot kell cserelni. Lehet motorikus is a problema. Programkapcsolo sem kizart, de ez nem jellemzo, azt meg szivas volt cserelni.
-
werszomjas
addikt
válasz
Melack #17381 üzenetére
Pont a héten vettem egyet. Ez Whirpool termék.
Gari 5 év rá, de csak ha villanyszerelő köti be, kell számla a bekötésről + az ikea-s nyugta. Nekem azt mondták, nem kell hozzá szakszerviz, bármilyen villanyszerelő bekötheti.
IKEA / Whirpool szerviz info: 06 1 328 53 08
A sütő passz, hogy melyik márka.
Fuvar? Dehát ezek nem nagyok, egy alap személyautóba is elférnek.
-
Oppenheimer
nagyúr
válasz
Melack #16752 üzenetére
Én is erre tippeltem, de tényleg olyan lassú, hogy többet inkább be se kapcsolom.
Képzelem mennyit fogyaszthat mindeközben... Mikró mindenképp lesz, meg vízforraló is. De ilyen mirelit cuccokat, mint hasáb, meg kijevi golyó, milyen sütőlappal vagy egyéb basszal tudnék elkészíteni?
-
-
YAS-dude
őstag
válasz
Melack #16328 üzenetére
Nekünk használt Miele mosógépünk van. Annyira bevált, hogy ugyanattól az embertől vettünk használt Miele mosogatógépet is (ami köröket ver a családban lévő szépúj Bosch-ra), meg legutóbb egy használt Miele szárítógépre is beruháztunk ugyanott. Nem szeretnék reklámozás bűnébe esni, pedig megérdemelné az illető mert végtelenül korrekt és nagyon érti amit csinál.
-
w.miki
veterán
válasz
Melack #16226 üzenetére
Használt Miele-k állítólag jók.
A környékünkön van egy szerelő, aki hoz be gépeket németből, tőle pl. érdemes használt venni. -
Met
nagyúr
válasz
Melack #16221 üzenetére
Gumi tömítés, csövek mennyire vannak elöregedve, rozsda.
De használt mosógépet venni elég lutri, elektronika, programkapcsoló és a motor is szar lehet ami külsőleg nem látszik.
Magánszemélytől vennéd vagy valami boltból?Ha magánszemély akkor ott lehet susmus, nepper általában (jó esetben) felújítja a gépet és úgy adja tovább garival.
Az se mindegy hogy milyen márka, mert pl. ha a csapágy hibás Samsung-ot veszed amit gariban megcsináltattak, ugyan úgy tönkre fog menni. -
-
Csabroncka
Topikgazda
válasz
Melack #14803 üzenetére
Ezt a webáruházat találtam (innen rendeltem): Nemes ventilátorház
összehasonlítás képen (mert majdnem hanyatt vágtam magam) az Obiban a 90-es 55/110-es kötőelem több mint 1000 Ft-tal drágább
Én Awenta 55x110-es elemekből raktam össze, amit linkeltem ott a csövek vannak, az idomokat másik fül alatt találod!
Acef: van egy ára a panelbeton fúrásnak - akkor már kihasználtam ami ingyen volt gyárilag
másrészt mivel ki van vezetve még így is nagyságrendekkel hatékonyabb, mintha bent keringetne.
Valóban a leghatékonyabb az lett volna, ha a felvezetem a szomszédba -
Acef
addikt
válasz
Melack #14797 üzenetére
Akkor felfelé.
Normál, kihúzható, aláépíthető esetén felfelé a szekrényen keresztül, majd tovább és gipszkartonnal takarni +glett +festés.Kürtős esetén pedig a tartozék 2db kivezetőcsőtakaróval.
Esetleg lapos kivezetőcsövet használni: multikomplex.hu, gonal és cata csövek.
Ahogyan Csabroncka képén van, csak ott túl sok az ív, de ha nincs más lehetőség, ... -
Acef
addikt
válasz
Melack #14786 üzenetére
Páraelszívó
Amennyiben teheted, akkor hátrafelé, egyből ki a szabadba.
Szerk.: mint canniball írta, csak nem minden páraelszívót lehet egyből hatrafelé vezetmi.Főzőlap
Figyelj az elnevezésre, jellemzökre, mert olyan is van, ami fele-fele, tehát indukciós és "sima kerámialap", 2 ilyen, 2 olyan. -
canniball
nagyúr
válasz
Melack #14786 üzenetére
Ha családi ház, akkor a legtutibb ha egyből az udvarra megy.
A "cső-probléma" két módon oldható meg:
1. úgy tervezed, hogy minél rövidebb cső kelljen, ami egy kis szekrényben is elfér/azzal eltakarható. Tipikusan: az elszívó a felső szekrény egy kisebb elemének aljára van rögzítve, a cső felfelé kimegy majd rövid úton derékszögben ráfordul a falra.
2. ha még esztétikusabbat akarsz, akkor az elszívó hátán lévő lyukat egyből a falban lévő csőre kell illeszteni. Így cső sem kell (csak amennyi a falba szükséges, de az lehet egyszerű PVC is).
Mindkét esetben szükség lesz még a fal külső részére szerelhető zsalura. -
macilaci78
nagyúr
válasz
Melack #14642 üzenetére
Én a MORA tűzhelyeket nagyon szeretem, soha semmi panaszom nem volt rájuk. Az van otthon, amíg el nem készül a beépítethetőhöz a szekrény, utána megy anyósékhoz.
Bosch, Siemens bérgyártója is többek között. Minden apró bizbasz kapható külön is, ha tönkremenne gari lejárta után is. egyedül a sütőajtó üvegére nem vállalnak olyan szintű garit, mint a többi elemre, mert nagyon sérülékeny. Forró üvegre rámegy a hideg víz és elpattan...
A légkeveréses sütőt érdemes választani és a fehér színt.
-
macilaci78
nagyúr
válasz
Melack #14587 üzenetére
Ha bekapcsolod és vörösen izzik a fűtőszál, akkor szart vettél.
Én amikor kerestem, felhívtam a MM-ot. Ott indukciósnak volt hirdetve, de olyan képet raktak be, ahol vörösen izzik. Ja, a marketingesek voltak a barmok...
Hívd fel az ügyfélszolgálatot, erősítsd meg e-mailen, kérj állásfoglalást. -
macilaci78
nagyúr
válasz
Melack #14585 üzenetére
Az a baj, hogy a gyártók, eladók előszeretettel írják indukciósnak a fűtőszálas kerámialapos tűzhelyeket is.
Az új, modern indukcióson csak speciális edényekkel lehet főzni, maga a lap nem a használattól melegszik fel, hanem annak a következményétől: a meleg edény melegíti fel.
A korábbi fűtőszálas megoldás ellenben felmelegíti az üveglapot, ami az edényt, ami a kaját...Mivel mindkettőnél kell a hőálló felület, így mindkettőnél előszeretettel használják a kerámiaüveget.
-
viny
tag
válasz
Melack #14143 üzenetére
Igazabol a fordulatot nem hasznalnam ki, a gari pedig nem tudom megeri-e az arbeli kulonbozetet (el szoktak ezek romlani, mik a tapasztalatok?).
A szerkezetet tekintve ezek szerint szamottevo kulonbseg ugye nincs? Gondolok itt arra, hogy az LG "kulonosen ajanlott" az ELux pedig csak "Tetszett".Koszonom a valaszod!
-
Dave™
nagyúr
válasz
Melack #14039 üzenetére
Itt vannak vásárlói tapasztalatok, itthon szerintem nem nagyon lesz, a Hotpoint cuccok általában véve is nagyon ritkák Magyarországon. [link]
Nem tudom mennyi értelme van ennek a dupla sütőnek, nem látom benne a hozzáadott értéket. A kerámia főzőlap helyett megfontolnám az indukciós vagy félindukciós főzőlapot, ahogyan írja is az egyik vásárló elég sokáig tart a kerémia lapnak, mire felmelegszik.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Háztartási kis- és nagygépek topikja!
● hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topikban nem!
● a javításra és jótállásra vonatkozó új szabályozást az összefoglalóban találod!
-----------------------------------------
> KÉSZÜLÉK TAPASZTALATOK <
> ALKATRÉSZ BOLTOK <
Kapcsolódó PH! fórum témák
● asztalos topik
● elektromos kéziszerszámok topik
● klíma topik
● kávé topik
● automata kávégépek
● lakásfelújító, szerelő topik
● led világítás a lakásban topik
● légtisztító topik
● mosógép topik
● okos otthon / smart home topik
● robotporszívók topik
Kapcsolódó blogbejegyzések
- Tudástár Vezeték nélküli porszívók - alapok
- Tudástár Amit a robotporszívókról tudni érdemes
- Tudástár Hogyan válasszunk porszívót?
- Tudástár Mi mennyi áramot fogyaszt?
- Midea klíma akciós áron beszereléssel együtt!
- Eladó használt XIAOMI Vacuum MOP Pro robotporszívó!
- Immax - EV utazó töltőállomás elektromos autókhoz AC Type 2 32A/380V 22kW + dugó 230V 5m Wi-Fi Tuya
- Radon Cragger 29" L Trail Hardtail MTB
- Új Catler TC 9010 prémium konyhai robotgép 1400 W - 2 év bolti gari!
- Apple iPhone 12 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- NEC MultiSync V421 monitor (42") 1920 x1080px
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550 R7 5700X 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3070 8GB ZALMAN Z1 Plus Be quiet! 650W
- Konica Bizhub C220 - A3 fénymásoló
- Geforce GTX 1050, 1050 Ti, 1060, 1650, 1660 - GT 1030 - Low profile is (LP)
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged