- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- gerner1
-
LOGOUT
Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<
Új hozzászólás Aktív témák
-
peppe79
senior tag
Ha csak a forgódobos részére vagy kíváncsi, van egy ugyanilyen elven működő olasz sütőm. Na, az egy igazi semmirevaló dolog. A krumplit tök egyenetlenül süti, úgy, hogy a külső 'héja' itt-ott megég, de tök puha marad kívül-belül. Gagyi.
Aztán van egy halogénes Clatronic sütőm (HLO 3322) is, amit annak idején még keresztanyám vett, és mindössze csak egyszer használta. Állítólag az is egy felesleges pénzkidobás, bár én még nem próbáltam (évek óta áll a szekrényünk tetején elcsomagolva).Ami viszont bevált, az az Actifry. Még ma is azt használnák, ha nem ment volna tönkre. Kb. 10 évig használtuk nagy megelégedéssel, míg nem egyszer csak elfüstölt szegényke. Aztán sikerült hozzá szerezni alkatrészt egy donor gépből, viszont később meg a műanyag elemei kezdtek eltörni, elrepedni (fedlap záróelem, forgólapát). Szóval az Actifry szerintem tuti gép, de számolni kell vele, hogy az élettartama sajnos annak is véges...
-
ANDROID???
addikt
válasz
ribarszki #30848 üzenetére
Ez a szabályzás a ferdítés a valóságban, ez az undorító dolgok közé tartozik az eu-ban.
Leginkább szánalmas.
Ez az olasz cipő szitu, aki megteheti, hogy nem pl. 90% nyereséggel gyártat, nem teszi meg, inkább a gazdagságát erősíti, mellette a szegényeket tovább szopatja. A világ szégyenei, milyen gyönyörű a világ ugye -
ribarszki
őstag
válasz
Teaway #30840 üzenetére
Megkérdeztem szarvasi ismerőst. Csökkentett kapacitással, de megy a vasipari. A régi lemez áramos kávéfőzőt, kotogókat még ott gyártják, ebben nem volt igazam. De van már olyan készülék a kínálatban, amit nem ott gyártanak, csak a "Szarvasi" márkanevet írják rá. Kínai vállalattal szerződést kötöttek, és vagy itt is szerelik össze, vagy csak néhány fődarab összeszerelése történik, nem tudom, de akkor már rá lehet írni, hogy Made in Hungary, noha semmit sem itt gyártanak belőle.
Jó példa az előbb linkelt Star-Light kávéfőző, ami csavarra ugyan az mint a szarvasi 15bar-os gépe. Az is lehet, hogy szerte a világban 16 márkanév alatt fut ugyan ez a kávéfőző.
Van amit még ők gyártanak, van amin már csak a logo szarvasi.
Miért lehet Made in Hungary? Egy kis adalék: A Louis Vuitton cipők romániában készülnek éhbérért, mégis Made in Italy szerepel a cipők dobozán. Azért mert a talprész csak Olaszországban kerül rá, s mivel ez fődarab illetve, fő össezállításnak minősül a 2perces művelet, szemben a teljes romániai gyártással, így az EU szabályai szerint mehet rá a Made in Italy jelzés.
-
Wolfskin
őstag
A szarvasi CM 4677 kávéfőzőt a StarLight EMD-776 közt lehet különbség? A szarvasiak nem csak megvették brandingelve, hogy kiegészítsék a portfóliójukat?
-
zoltan6
addikt
válasz
Teaway #30840 üzenetére
lehet a felhasznált anyagokra,alkatrészekre gondolt,én is láttam múltkor munkahelyen 10 literes hajdú bojlert szétszedve,hát az hihetetlen volt
egy műanyag átlátszó flakon 5 mm hungarocellel befedve,meg az aljában egy fűtőszál,a tetején 2 műanyag cső beledugva.
mindezt 35 ezer ft-ért árulják.
-
ribarszki
őstag
Te jó ég.. ne vicceljetek már, könyörgöm. Évegik ittam kávét szarvasi Seherezádé kotyogóból, illetve áramos Szarvasi kávéfőzőből. (Amit már régen nem Szarvason készítenek, hanem Kínában, csak megy rá a logo..).
4 éve vettem egy felújított Saeco Incanto SBS gépet (igaz új ára 300k volt) 60k-ért és ég és föld egy szarvasihoz képest, annyival finomabb a kávé.
Anyuék új Saeco Intelia gépet vettek ami 120-130k körül mozog és nagyon finom kávét főz már 2 éve.
Én aláírom, hogy egy otthon darált minőségi kávé, barista-pista kávéfőzőn lefőzve, 10 percet pepecselve vele finomabb kávét főz, de kezeljük már helyén a dologokat.
Nem 400-500ezeretől kezdődik egy használható darálós gép.
A szarvasi mérföldekkel szarabb kávét főz ugyan abból a kávéból. (Mondjuk Omniából, persze tudom az nem kávé, de én ilyen prosztó vagyok nekem jó. Sőt mostanság Lidl Bellarom Classicot iszok)
-
Laox
aktív tag
válasz
pusi1981 #30826 üzenetére
Szarvasi CM 4677 15 bar + kávédaráló. Az általad linkelt gép, habár "drága", mégis az alsókategóriája annak, amit képvisel. Olyan egybegépeknél a normális kategória 400-500ezernél kezdődik.
-
ribarszki
őstag
válasz
Yushchenko #30828 üzenetére
Oda van írva: "Inoxlook ajtók, Króm-inox oldalfalak"
-
Yushchenko
őstag
Bosch hűtőknél tudjátok, hogy mit jelentenek a betűk és a számok? Konkrétan arra lennék kíváncsi, hogy melyik az inox/nem inox/ajtaja inox.
Amúgy a BOSCH KGV 39 VL 31 S-vel szemezek, mert 5 év gari van rá, és nekem megfelelőnek tűnik. Csak nem tudom, hogy inox-e legalább az ajtaja, vagy sem.
Esetleg ebben a kategóriában lehet jobb vétel?
-
pusi1981
aktív tag
Sziasztok!
Kint elek Nemetben es most csitortoktol akcioban lesz ez a Krups EA810B kavegep plusz automata tejhabositoval.
Megeri igy egyutt a 300 eurot?
Vagy ennyiert ha nem jo vetel mit ajanlotok? -
Ga3rieL
senior tag
Senki nem tud ajánlani semmit? Pl. ami jó árba van, cca max 100 euróig. és esetleg világít bent akkor is ha kinyitom az ajtót, és LCD kijelzője van amin ott a perc, és gombos, vagy gombtekerős perc beállítás. az LCD-n mutatva.és ami nem zúg annyira, hogy halják még 2 házzal arébb is,h mikrózok.
-
polonic
félisten
A fővárosi vízművek honlapján lévő vízkeménységnek ne higgyetek.
Most volt kint egy szerelő a mosógép miatt. Nagyon profi kütyüvel jönnek egyébként, számítógépről lehet vezérelni a gépeket.
Szóval, megmérte a vízkeménységet és 13-as lett, míg a honlapon 18-as van. Azt javaslom mindenki vegyen mérőt magának és mérje meg, úgy állítsa be a gépeit. -
Arni9010
aktív tag
válasz
Intel fan11 #30821 üzenetére
Szerintem elég nagy baj, hogy 2-es fokozat fölött leold a biztonsági kapcsoló.
Én azt gondolom hogy nem kapcsolja le időben a melegítést, így felforr a víz ami miatt eloltja a lángot.
Nálunk egyszer tönkrement a bojler, majdnem felrobbantNem játszanék ezzel, szét tudja szedni a házat rendesen.
-
Wolfskin
őstag
válasz
Wolfskin #30811 üzenetére
ezt nem tudja valaki véletlenül?
a kávéfőzőből (moulinex Q86) csak gőz jön.
az összes vizet elpárologtatja, semmi nem csapódik le.
a búvárcső rendben, nem lyukas, nem laza, szorosan ül a kimeneti csőcsonkon. meg is fordítottam, hogy a kinyúlt vége legyen alul, tehát véletlen se engedje el a nyomást, szorosabban ül a helyén.
igazából az elvet nem értem:
1. melegszik a víz zárt térben, kialakul a gőz és nyomás a víztér fölött.
2. ezt a nyomás kinyomja a forró vizet a búvárcsövön keresztül, aminek folyadék formában kellene távoznia
3. ennek útját zárja el a kávé, amin viszonylagos nyomással átpréselődik a forró víz
4. a folyamat legvégén a maradék gőz is távozik.Kérdések:
1. a víztartály (kazán) és a kávé közt van még egy nyomáshatároló szelep? ami csak nagy nyomáson, szinte gőzként engedi távozni a forró vizet?2. a fejben, a kávé rész előtt van még valami kondenzáló rész, ami a gőzt visszaalakítja folyadékká?
nálam a kifolyó csövön nagy sebességű gőz jön, amiből egy kevés lecsapódik a kiöntő falán, ez a teljes kávémennyiség -
lufi7
aktív tag
válasz
Intel fan11 #30817 üzenetére
Attól, hogy új lehet szar.
"Gőzölgő forró víz" Hívd ki a szerelőt amíg baj nem történik. -
Intel fan11
őstag
válasz
Intel fan11 #30747 üzenetére
Tudom írtátok, hogy hívjak szakit a bojlerhez, de nem gondolnám, hogy baja van, mivel új bojler. inkább erre biztonsági kütyüre gondolok h lekapcsolja! Ami érdekes, hogy 7 fokozatra lehet kapcsolni a fűtési hőfokot. Van 1 mutatós mérője. általában a piros csík határáig melegítette fől! Nyáron 4es hőfokról indítottam. mikor ez a kikapcsolós baj volt levettem 3asra. most 3ason jött elő levettem 2esre. Most 2es fokozaton jó nem alszik el 3 napja! Igyis gőzőlgő forró vizet állít elő! kérdem én mit csinálna 7es fokozaton? Vagy ez a fokozat mutató csak dísznek van?
-
ALI_G
veterán
válasz
szeraj #30812 üzenetére
Mindkettőből az A+ már jónak számít. A++ nem fogja kitermelni a különbséget, csak ha rengeteget használod. A napi 1 óra az nem sok. Sütőnél ugye a szigetelésen tudnak nyerni, pl több rétegű üveget raknak. A tűzhelynél lényegében nincs különbség, bár az indukciós a leghatékonyabb, hiszen ott az edényt melegíted, nem pedig a tűzhelyet és azon keresztül az edényt. Az indukciós gyorsabb és gazdaságosabb is.
-
törölt tag
válasz
Grande Ale #30803 üzenetére
Aligha. De ha a láb stabilan van a mosógép tetején, nem kell keret, mert leugrani, lemászni nem fog.
(#30812) szeraj
Szerintem az energiahatékonysági adatlapon éppen ezt találod meg az éves fogyasztás címszó alatt. Már csak egy A-s, egy A+-os és egy A++-os ezen típusú adatait kell összehasonlítanod, máris meglesz a válasz a kérdésedre.(#30814) Teaway
Látod, ez nem jutott eszembe.De egy AEG-ről azért feltételezem, hogy nem ugrál, mint a Minimat. Máshoz vagyok szokva, elkényeztettem magam.
-
szeraj
csendes tag
Sziasztok!
Beépíthető elektromos sütőt és főzőlapot (nem indukciós) keresek.
Tudnátok valami normális fogást ajánlani?Érdemes szettben megvásárolni a készülékeket?
Tudtok linkelni arról infot, hogy egy A kategóriás készülékhez képest mennyit áramot tud egy A+ vagy A++ készülék megspórolni (%)? És milyen módon teszi ezt (hőfokszabályozás, légfüggöny)?
Megérheti megvenni a jobb energiosztályú készüléket?
Visszahozza az előre kifizetett áram árát?
Rezsicsökkentésbe és primerenergiába ne menjünk bele.Köszi
-
Wolfskin
őstag
sziasztok
van egy Moulinex kávéfőzőm (elég régi, dupla, egy filteres meg egy espresso) és az a hibajelenség, hogy csak gőzt nyom. akármennyi vizet átnyom de csak gőzként.
vízkőtelenítettem (sokszor egymásután, szétszedtem, összeraktam)
a búvárcsövet megfordítottam (műanyag cső, talán ki volt tágulva fenn a szájánál és ott ment el a nyomás).
forr, szortyog,és nyomja a gőzt. víz (folyadék ) szinte semmi nem jön, 2mm se lesz a kiöntő alján.
olyan, mintha nem lenne búvárcső (ami fölött kialakult gőznyomásnak kellene a vizet átnyomnia, nem?), csak elforralná a vizetvan ötletetek?
-
PofaJenö
senior tag
Sziasztok
Erről valakinek tapasztalata?
https://www.klarstein.hu/Konyhafelszerel-s/Olajs-t-k/Klarstein-VitAir-Fryer-h-l-gkever-ses-frit-z-fekete-1400-W-Fekete.html
Bocsánat mobilról írtam. -
Debilon
addikt
üdv!
ez a BOSCH SMS25AW00E mosogatógép jó lehet?
-
Grande Ale
őstag
Végül is megvettem ma a mosógépet, kedden hozzák. MIELE WKG 130 (TD)
A szárítógépünk AEG, az összeépítő keret SKP11. Eddig AEG volt a mosógép is, remélem jó lesz ez a keret hozzá, mert csak tetejére tudom tenni, máshova nem fér el. Szerintetek? Ezek univerzális dolgok?
-
ALI_G
veterán
válasz
polonic #30794 üzenetére
Látom nem csak nekem van ilyen problémám...
Gondoltam már én is erre. Van rajta sóadagoló beállítás és a könyv szerint a legkisebb sóadagolásra álltítottam. 3 NK alatt nem kell. Az öblítőadagolás pedig közép értékre van állítva.
3 az 1-ben tablettát használunk, most épp somat gold. Inkább tejes, mint szivárványos.
Kipróbálom, hogy nem töltök utána sót, se öblítőt és 3in1 tablettával mosogatunk.
A poharakon ez visszafordíthatlan, vagy sem?
Új hozzászólás Aktív témák
Háztartási kis- és nagygépek topikja!
● hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topikban nem!
● a javításra és jótállásra vonatkozó új szabályozást az összefoglalóban találod!
-----------------------------------------
> KÉSZÜLÉK TAPASZTALATOK <
> ALKATRÉSZ BOLTOK <
Kapcsolódó PH! fórum témák
● asztalos topik
● elektromos kéziszerszámok topik
● klíma topik
● kávé topik
● automata kávégépek
● lakásfelújító, szerelő topik
● led világítás a lakásban topik
● légtisztító topik
● mosógép topik
● okos otthon / smart home topik
● robotporszívók topik
Kapcsolódó blogbejegyzések
- Tudástár Vezeték nélküli porszívók - alapok
- Tudástár Amit a robotporszívókról tudni érdemes
- Tudástár Hogyan válasszunk porszívót?
- Tudástár Mi mennyi áramot fogyaszt?
- BestBuy ruhás topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Hamarosan újraindul a One UI 7 frissítés
- E-roller topik
- Építő/felújító topik
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- Milyen autót vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Yettel topik
- További aktív témák...
- Techsend Electric Scooter Cyber Monster elektromos roller 2024, garanciával, eladó!
- AWS 5x108 R17 felni + Bridgestone Potenza Sport gumi
- Új Cosori Premium Air Fryer / forrólevegős sütő, 5.5L (CP158-AF-RXB)
- Új, bontatlan Tesla Smart Floodlight Battery Camera + Tesla 5W napelemmel - 1,5 év garival! -
- iENYRID Aokda A1 (Új) elektromos roller eladó
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS B450 R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080 Ti 11GB ASUS GT 301 FSP 700W
- Beszámítás! Apple Mac Mini 2018 i7 32GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- HATALMAS AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! ASRock B550M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Fractal Design Nano S 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest