Hirdetés

2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Háztartási gépek (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 02:30:44

LOGOUT.hu

Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#27151) pjen válasza Dluinet (#27150) üzenetére


pjen
félisten

Nem tudom mikor épült panel.1x32A az óra alatt,3db 6A olvadó betét a kiselosztón.xx kerület.Viszont igaz,van általány dijas gáz.Ahol még nemalajították át,egy mosás,1 fél marék Dol kettő 6A.

[ Szerkesztve ]

(#27152) nofi


nofi
őstag

Még odébb van az új mosógép beszerzése, de mi a tapasztalat az ún. gőzmosógépekkel, illetve gőzölő funkcióval ellátott mosógépekkel?
A kevesebb vízfogyasztás, illetve higiénikusabb mosás a gőzből fakadóan nyilvánvaló. Tényleg kevésbé lesz gyűrött a ruha? Mi a helyzet a hosszú távú használattal, színek, ruhaszövetek állaga?

Xbox GT: nozsolt

(#27153) blattida válasza nofi (#27152) üzenetére


blattida
nagyúr

A gőztől puhábbak és kevésbé gyűröttek lesznek a ruhák, maga a mosás azonban nem gőzzel történik, természetesen, ham vízzel, gőzt csak a program végén, egyfajta lezárásként kapnak a ruhák, illetve, a gép öntisztítására, fertőtlenítésére szolgál.

[ Szerkesztve ]

Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||

(#27154) Arni9010 válasza .DLL (#27145) üzenetére


Arni9010
aktív tag

Hát ha jól rémlik a neten azt olvastam hogy ez 10A-es, de lehet hogy 16...
Mutatok képet :)
[kép]
[kép]
[kép]

(#27155) zoltan6 válasza Arni9010 (#27154) üzenetére


zoltan6
őstag

Ez 10A-os, piros szinü,nem olyan ritkaság ez panelba,sok helyen van még ekkora.

(#27156) Arni9010 válasza zoltan6 (#27155) üzenetére


Arni9010
aktív tag

Szerintem is, csak sokan csodálkoztak :)

De hamarosan cseréltetem, itt 25A a max amit engednek.

(#27157) nofi válasza blattida (#27153) üzenetére


nofi
őstag

Köszönöm az infot! Tehát akkor azért észrevehető a különbség a gőzölés nélküli mosáshoz képest?

Xbox GT: nozsolt

(#27158) blattida válasza nofi (#27157) üzenetére


blattida
nagyúr

Gyűröttség vonatkozásában igen, egyébként nem.

Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||

(#27159) blattida válasza gjoe (#27139) üzenetére


blattida
nagyúr

Szia!
Van értelme a gőzös sütésnek, mert alacsonyabb hőmérsékletek lehet gőz hozzáadásával sütni, és kívül ropogósabbak, belül omlósabbak lesznek a sültek a gőz hozzáadása miatt, cserébe tovább is tart elkészíteni őket, ám a sütő takarítása is sokkal egyszerűbb és gyorsabb a gőz miatt.
Garanciából mindenképp minél több legyen, az egy év nagyon kevés, ha ragaszkodsz az electrolux-hoz, akkor garancia kiterjesztést kell hozzá vásárolni.

Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||

(#27160) BB9000 válasza canniball (#27129) üzenetére


BB9000
senior tag

Bosch vs. Whirpool indukciós főzőlap tapasztalatok:
1. A Bosch 10 + év használat után sem nézett ki olyan leharcoltnak, mint a Whirlpool-om, amit kb 3 éve használok. Van rajta valami "szuper" bio bevonat, de nagyon karcosodik. Nekem inkább úgy legyen bio, hogy legyen tartós és ne kopjon el.
2. A főzőzónák mérete és elhelyezése nem jó. 4 kicsi zóna van és csak egy nagy a bal alsó. Van egy bővítős is, de az meg már túl nagy. Ezt előre nem láttam és erre nem is gondoltam a választáskor, mert a Bosch-ban minden pont optimális volt. (nekem)
3. Méret eltérés van. A Bosch 80 cm széles volt, a Whirlpool pedig 77 cm szélesre csinálja direkt kiszúrásból.
4. Bosch ban volt egy automatikusan kikapcsoló extra gyors melegítő fokozat. A legnagyobb fokozat után következett, A-a neve. Ha felforrt amit odatettem átváltott a legnagyobb számmal jelzett fokozatra. Whirlpool ilyet nem tud.
5. Whirlpool időzítő órája siet. Beállítom 10 percre és 3-vagy 4 perc múlva lejár. Nem is használom épp ezért. ÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚtálom!
6. Több főzőzóna használatakor ha az egyik már kész, akkor a Bosch esetében egy érintéssel kikapcsolható volt csak az az egy zóna. Whirlpool-t meg vissza kell tekerni nullára. Irtó kényelmetlen, ha már hozzászokott az ember a másik módszerhez.
7. Ha bármi közel kerül a Whirlpool érintőgombjaihoz, azonnal csipog és utána kikapcsol. Még akkor is, ha rajta van a gyerekzár. Ez lehet(ne) jó dolog is, és biztos meg van az értelme, de gyakran előfordul, hogy a sütőből kivett forró tepsit nem tudom máshová elhelyezni arra a kis időre, amíg a félig kész ételt fűszerezem, vagy pl. átrendezem a tepsiben. Ez alatt folyamatosan csipog és idegesít. ÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚtálom!
8. Bosch magától kikapcsolt, ha kifutott az étel. Whirlpool ilyet se tud. Simán ráégeti a szélére a cuccot.

[ Szerkesztve ]

(#27161) K1LLMy53Lf


K1LLMy53Lf
senior tag

Sziasztok,

Sajnos egyáltalán nem vagyok otthon a témában, ezért hozzátok fordulnék segítségért. Új lakásba költözünk, és kell vennünk néhány új, elektromos berendezést:

- elektromos főzőlap (nem indukciós)
- elektromos sütő (beépíthető)
- mosogatógép (beépíthető)

Van olyan márka, vagy konkrét típus a fentiekből, amit érdemes megvenni, illtve olyan, amit kerülni kell?
Gondolom sok minden befolyásolja a dolgokat, beépítési méretben a normál (~60cm széles) megfelelő a sütő/főzőlap esetén, mosogatógépnél 10+terítékes, tehát nem valami "mini" verzió érdekelne.

Költségben örülnék, ha 220k körül megállna, persze ha 250kból leht csak kihozni, akkor az is megoldható.

illetve hasonló kérdés mosógéppel (szabadonálló) kapcsolatban. Ott sajnos keskeny verzió kellene (~45-50cm), tehát felültöltős verzió (ha jól sejtem), mivel min. 6kg kapacitású érdekelne.Van olyan márka, ami ajánlott/kerülendő stb? Illetve mosó-szárítógép ajánlott vagy felejtős a 2in1 megoldás ezeknél?

Ha valami infóra még szükség lenne, szóljatok. :)

Előre is köszönöm a segítséget:R

"...Beatus Vir Qui Suffert Tentationem..." Pü-ben keress, max a topikba írj, de emial-t hiába küldesz, nem szoktam nézegetni. köszi.:) Csakis ELŐREUTALÁS esetén postázok!!!

(#27162) polonic válasza K1LLMy53Lf (#27161) üzenetére


polonic
félisten

Indukciós legyen az a főzőlap. Itt fentebb csak az előnyökről volt szó.

(#27163) BB9000 válasza BB9000 (#27160) üzenetére


BB9000
senior tag

Javítás: nem indukciós egyik főzőlap se. Elnézést.

(#27164) BB9000 válasza K1LLMy53Lf (#27161) üzenetére


BB9000
senior tag

Főzőlapot és sütőt lehet szet-ben venni. Itt találsz párat. Az igények és a pénztárca dönt. Különösen ajánlott az, amire 5 év garit adnak. Nekem nem vált be a Whirlpool, de attól még másnak jó lehet. Mosogatógépből felhívom a figyelmed azokra amelyeknek van külön evőeszközös fiókja. Siemens-ék úgy hívják ezt, hogy Variodrawler Plus. Több cucc fér a gépbe és sokkal könnyebb a pakolás. Ha most vennék, csak ilyet vennék.

(#27165) K1LLMy53Lf válasza polonic (#27162) üzenetére


K1LLMy53Lf
senior tag

Köszönöm, de nem véletlenül említettem meg, hogy nem indukciós érdekel. És természetesen nem az ára miatt nem.:R

(#27164) BB9000: köszi a javaslatot, az evőeszköztartó opciót továbbítottam páromnak. Elektrolux/Whirlpool-ról eddig nem hallottam túl sok jót kollégáktól sem, Bosch-ből hűtőt vettünk ~fél éve, azzal tökéletesen meg vagyunk elégedve. Javaslatot kollégák részéről egytől kaptunk, aki a Hotpoint/Ariston márkát javasolta főzőlap/sűtő szempontjából.

Alapvetően azért kérdeztem meg itt, hogy van-e általánosságban kerülendő/ajánlott márka, mert nem vagyok otthon ebben a témában és természetesen legrosszabb esetben maximálisan kihasználva a keretet extra garanicákkal külsőre vennénk dolgokat.
Ezért gondoltam megér egy kérdést, hátha van bevált márka/típus :)

"...Beatus Vir Qui Suffert Tentationem..." Pü-ben keress, max a topikba írj, de emial-t hiába küldesz, nem szoktam nézegetni. köszi.:) Csakis ELŐREUTALÁS esetén postázok!!!

(#27166) blattida válasza BB9000 (#27160) üzenetére


blattida
nagyúr

Ez nem márka, hanem típus és pénz kérdése, mivel minden gyártónak vannak olyan modelljei, melyek mindegyik funkcióval rendelkezik, így a whirlpoolnak is. Dizájnban vannak különbségek, de ez természetes, azonos árkategóriában meg nincsenek minőségi különbségek közöttük...

Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||

(#27167) Varoz válasza Arni9010 (#27154) üzenetére


Varoz
őstag

Mit kell neten olvasni ehhez? Rá van írva, hogy 10-es. :K
10/220/380, értelemszerűen az első az A, a másik kettő meg a V.

[ Szerkesztve ]

hTC Quietly Brilliant // „Nem értek egyet azzal, hogy a szerénység fontos erény. A logikus elme mindent olyannak kell hogy lásson, amilyen. És ha lebecsüli magát, éppúgy eltér az igazságtól, mintha eltúlozta volna.” (OO=[][]=OO)

(#27168) mzso válasza K1LLMy53Lf (#27165) üzenetére


mzso
veterán

"de nem véletlenül említettem meg, hogy nem indukciós érdekel. És természetesen nem az ára miatt nem.:R"

Ennyi erővel ki is fejthetted volna, hogy miért. Szerintem az indukciós még egy új edénykészletet is megér ha az a probléma.

(#27169) #94529552 válasza K1LLMy53Lf (#27165) üzenetére


#94529552
törölt tag

Felültöltősbe király az Electrolux mosógép, Zanussi ua. csak kicsit csúnyább, vagy kevesebbet tud. Itt lehet válogatni, vagy a nagy üzleteknél és az árukeresőn az árakat le lehet csekkolni[link]. Én pont az olaszt kerülném, mint Indesit, de már a Whirlpool is ugyanaz, vagyis egy cég lett kettejükből.

(#27170) K1LLMy53Lf válasza mzso (#27168) üzenetére


K1LLMy53Lf
senior tag

ne haragudj, nem kötekedésből, de nem igazán értem, hogy miért kellett volna jobban részleteznem, hogy miért nem indukciós? Én leírtam, hogy nem indukciós, ami érdekel, erre kaptam egy olyan választ, hogy de indukciósat vegyél, ez kb olyan, mintha valaki keresne fülest és megadná, hogy "V karakterűt szeretnék" és én azt írnám, hogy "semleges hangképűt vegyél".

De tényleg nem támadni akarok, ne értsétek félre, csak példaként írtam, hogy mi értelmét láttam ilyen válasznak.

Egyébként valóban az edénykészletek az egyik fő szempont, a másodlagos pedig ár/érték (elnézést, rosszul fogalmaztam, amikor azt írtam, hogy nem az ár a szempont), mert ugye van az összesre egy felső határ, amibe bele kellene férni és én, mint hozzá nem értő egyén, azt gyanítottam, hogyha a sima főzőlap 45től kezdődik, az indukciós pedig 30al feljebb, akkor, ha a sima főzőlapra rászánom ezt az extra 30at, akkor egy elfogadhatóbb minőségű főzőlapot kapok a pénzemért. indukciós kategóriából pedig ugyanez a "minőségű" cucc még feljebb helyezkedik el, amely miatt lehetséges, hogy máshol kell szabni a költségvetésből, de az biztos, hogy így nem fér bele egy full edénykészlet csere.
De rendben, elfogadom, hogy jobb annyival és megéri. Számolok vele. Csak ahhoz ugye tudom kellene, hogy mi az, amit már megéri megvenni "simából" és indukciósból is. Illetve persze a többi készülékből, hogy legalább a kb. szumma összegeket tudjam. Onnantól már lehet játszani a számokkal, illetve, hogy melyik ujjába harapjon az ember.:))

(#27169) Pumma: köszönöm a segítséget. Tény, hogy rosszat csak általánosságban hallottam a két említett márkáról, saját tapasztalatom pedig nincs velük, ezért is kérek/kértem segítséget itt. Konkrét problémát egyik munkatársam Electrolux elöltöltőssel kapcsolatban említett, csapágyprobléma és ugyebár totál egybe van építve a hajtás a dobbal meg mindennel belül, így a csere nagyon költséges. de ez szvsz az olcsó, elöltöltős kategóriában márkától függetlenül így van, tehát nem annyira mérvadó. (illetve anno a hűtő vásárlásánál is hallottam panaszt, főleg az említett 2 márkára és az LG hűtőkre, de ez egy másik story :) )

"...Beatus Vir Qui Suffert Tentationem..." Pü-ben keress, max a topikba írj, de emial-t hiába küldesz, nem szoktam nézegetni. köszi.:) Csakis ELŐREUTALÁS esetén postázok!!!

(#27171) mzso válasza K1LLMy53Lf (#27170) üzenetére


mzso
veterán

Nem hinném hogy marha nagy különbség lehet sima kerámiásak között egy szimpla fűtőszál a lényegi része.

De ha nem akarsz akkor ne vegyél én nem fogom rád erőltetni.

(Egyébként tuti nem jók az edények, nézted a talpukat mágnessel?)

(#27172) Csabroncka válasza K1LLMy53Lf (#27170) üzenetére


Csabroncka
Topikgazda

Igazából szerintem azért ajánlja mindenki, mert a piacon elérhető legmodernebb és legenergiahatékonyabb főzési lehetőség.

Én pl csak ezért nem cserélném a kerámialapos tűzhelyemet, de ha új kell akkor már nem kérdés mit választanék.....

"in medias res"

(#27173) alitak


alitak
senior tag

Sziasztok,

mosógép csere előtt állunk, a mostani keskeny és már lesz igény a nagyobb méretűre. Hely már van, kvázi méret nem számít. A kérdés, hogy van-e értelme mosó-szárítót venni, vagy nem éri meg azt a +költséget. Télen körülményes kerülgetni a kiterített ruhákat (1,5 szoba), most 40 fokban az erkély azért ezt megoldja. Tehát némi kényelmet is szolgálna. Van egy macskánk (meg még 2 nyúl is), hallottam ilyen "kisállatszőrkivállogató" szárítóról is. Ez valós, vagy azért kiskínai azért ilyen nem tudja a gépben kicsipegetni a szőröket?
Van olyan márkat/típus, ami vállalható és bevállt?

Nec arte, nec marte | használt hardverek jó áron: http://goo.gl/lUwLkw

(#27174) K1LLMy53Lf válasza mzso (#27171) üzenetére


K1LLMy53Lf
senior tag

nem, csak viccből írtam, hogy le kellene cserélni a teljes edénykészletet :(((

(#27172) Csabroncka: értem én, hidd el. De ettől még a válasz irreleváns volt a kérdésemre. Hogy egy füles hasonlattal éljek: hiába javasolna nekem bármilyen beat vagy hasonló mainstream ultraV-s fülest, mert az a "modern" hangzást, nem érdekelne, mert nekem nem az kell. Vagy egy basshead-nek hiába ajánlanék kiegyenlített hangzást, mondván az a minőségi zenehallgatás alapja, ha neki a mindent elnyomó mélyekre van igénye.

Szóval, akkor; ha jól értelmezem; nem igazán van különbség 50 és 80e Ft-os főzőlap között minőségben, max a mérete/funkciói/teljesítménye, amiért magasabb az ára. Gondolom, ha minőségben létezik is jobb kategória akkor az sokszorosan többe fájna. Ezt jól szűrtem le?

[ Szerkesztve ]

"...Beatus Vir Qui Suffert Tentationem..." Pü-ben keress, max a topikba írj, de emial-t hiába küldesz, nem szoktam nézegetni. köszi.:) Csakis ELŐREUTALÁS esetén postázok!!!

(#27175) Timmcsy válasza st6969 (#27121) üzenetére


Timmcsy
tag

Nekem van egy 16cm-es indukcios adapterem. Osszehasonlitasi alapom ugyan nincs, mert csak ezen hasznaltam a kotyogost, de hipp-hopp lefott a kave. Szkeptikus voltam en is, es biztos vissza is fog valamennyit, de kotyogossal tejesen jol mukodik. Massal meg nem probaltam, mert a tobbi edenyemet szereti a fozolap...

[ Szerkesztve ]

(#27176) blattida válasza K1LLMy53Lf (#27174) üzenetére


blattida
nagyúr

A hasonlatod csak azért sántít, mert az indukciós előnyei teljesen objektívak, tényszerűek, nem ízlés kérdése, hogy az indukcióson gyorsabban és kevesebb villanyt használva készül el a főzni vagy sütnivaló és nem hiszem, hogy Te azt szeretnéd, hogy tovább tartson az elkészítés és többet fogyasszon a lap. ;)

alitak
A szárítók annyiban válogatnak, hogy a befújt meleg levegő sok port, szöszt, szőrt, mosószer maradványt és egyéb száraz "szennyeződést" képes leválasztani a ruhákról, de azokat egyik sem képes szelektálni, fajtánként külön gyűjteni.
Az egybe gépek nem annyira jók, de ha nincs hely két gépnek, akkor csak azok jöhetnek szóba.

[ Szerkesztve ]

Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||

(#27177) K1LLMy53Lf válasza blattida (#27176) üzenetére


K1LLMy53Lf
senior tag

a hasonlattal szimplán arra próbáltam rámutatni, hogy a kérdésre adott válasz mennyire volt irreleváns:B
Azt, hogy technikailag stb jobb, nem vonom kétségbe, sőt, írtam is, hogy értem és elhiszem.

Elnézést, hogy rossz példát használtam, de ez jutott hirtelen eszembe.:R

Az természetesen megint egy más kérdés, hogyha teljesen kihagyjuk a képletből az új edények/serpenyők árait, és azt, hogy mennyi a limitem, szimplán az alap különbséget vesszük, ami; ha jól láttam; ~30k.
Ha azt veszem, hogy 10kW-ot hoz az indukciós havonta (kétlem, hogy hoz ennyit, mivel nem főzünk agyba-főbe, de példaként tegyük fel) akkor ~30k-t hozzávetőlegesen 5év alatt épphogy vissza fog hozni. A világban uralkodó jelenlegi "trendet" figyelembe véve (tervezett elavulás) nem hinném, hogy egy most vásárolt, belépő kategóriás elektronikai eszköz ennél hosszabb időt kibír hibátlanul működve.:)) és akkor még csak a sima és indukciós különbséget "termelte ki"

De tényleg nem vitatkozni akarok, segítséget kértem a témában, eredményképpen annyi jött át, hogy baromi mindegy végülis mit veszek (tény, erre a leszűrt kijelentésemre nem kaptam sem megerősítést, sem cáfolatot), tehát majdnem ott vagyok, ahol kezdtem (minél hosszabb gariidő, minél jobb funkciók, minél jobb szervízhálózat, minél jobb netes "noname" véleményezések stb-stb a keret maximumáig... ez volt a kiindulás:B)

"...Beatus Vir Qui Suffert Tentationem..." Pü-ben keress, max a topikba írj, de emial-t hiába küldesz, nem szoktam nézegetni. köszi.:) Csakis ELŐREUTALÁS esetén postázok!!!

(#27178) blattida válasza K1LLMy53Lf (#27177) üzenetére


blattida
nagyúr

Természetesen, ha a kereted adott, azt nem akarod túllépni, akkor egyértelmű a válasz: azt vedd, amire van pénzed (mindent beleszámítva, tehát edénycsere, esetleges hálózat és óra fejlesztés) és tetszik.
Önmagában nincs baj a kerámia főzőlapokkal.

Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||

(#27179) Csabroncka válasza alitak (#27173) üzenetére


Csabroncka
Topikgazda

előny: all in 1, szárít: nincsen pára, kevesebb szösz

hátrány:
- kevesebbet szárít, mint amennyit mosol 1 adagra
- a szárításnak érezhetően magas az energiaigénye
- nagy hely

LG, vagy német vonal Elux, Bosch...stb 3-5 év garival

"in medias res"

(#27180) ALI_G


ALI_G
veterán

sziasztok,
van egy új lg FH4U2TDH1N mosó-szárító gépünk. Próbálgattam a szárító funkcióját, de eddig mindig égett szaga volt a ruháknak amiket benne szárítottam. 1400-as centrifugát használtam, többnyire törölközőket és ágyneműhuzatot szárítottam. Sose volt teljesen teletömve.

(#27181) bazsimano


bazsimano
őstag

sziasztok!
mosogepunk eleg budos, bar az is lehet, hogy a csobol jon a csatornaszag...

van valami jo takaritasi modszer? meg arra gondoltam, hogy a zuhanyzonak a csovevel probalom a falba levo szennyviz kimenetelnel, kimosni valahogy ...

de maga a mosogepet hogy lehetne? mar probaltuk az ecetet de annyira nem jott be...

elore is koszonom!

(#27182) DeFranco válasza bazsimano (#27181) üzenetére


DeFranco
nagyúr

[link]

pollyval először pár óra áztatás aztán egy forró hosszú mosás. vigyázz, mert lehet a mosógép szivattyúzással indít, akkor trükközni kell, hogy ne vigye ki a drága anyagot mosás előtt.

én úgy csinálom, hogy fél flakon bele pár órára vagy egy éjszakára, aztán indítom és amikor feltöltött a gép, akkor leállítom, nyitom és küldöm bele a polly másik felét.

(#27183) bazsimano válasza DeFranco (#27182) üzenetére


bazsimano
őstag

koszonom szepen!
meg azon is gondolkodtam, hogy lehet h nincsn beepitve a lefolyonak szifonja vagy buzelzaro szelep...ezt kintre szemrevetelezessel ki lehet deriteni? vagy nemigazan?

de mindenkepp megcsinalom ezt tisztitaast is...artani ugysem fog!

(#27184) pjen válasza bazsimano (#27181) üzenetére


pjen
félisten

trisó?ecetet,hogy próbáltátok?1 liter 20 százalékos a legmagasabb hőfokon.asszony havonta egyszer csinálja,semmi szaga.vedd le a kifolyó csövet,a fali csatlakozót dugd be valamivel,ha akkor nem büdi nincs bűzelzáró.elvileg hacsak nem teszed le a csövet a földre abban mindíg van víz,nem nagyon jöhetne vissza a szag.

[ Szerkesztve ]

(#27185) bazsimano válasza pjen (#27184) üzenetére


bazsimano
őstag

ecetet csinaltuk ugy ahogy mondod...1 liter 20%os ecet magas homersekletu mosasba...

De akkor most ezeket kiprobalom amiket irtatok...

(#27186) blattida válasza ALI_G (#27180) üzenetére


blattida
nagyúr

Szárításkor csak a fele mennyiséget teheted bele a kombi gépekbe, mint mosásnál, azaz jóval kevesebbet.

Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||

(#27187) gjoe válasza blattida (#27159) üzenetére


gjoe
őstag

Köszi a választ.

Akkor már csak egy dilemmám van .

Elsőre ezt néztem ki, és már majdnem megvettem ( ez gőzös, és pirolitikus), de van a metroban ez ez is gőzsütő de nem pirolitikus. Viszont ezt 80.000 -10% tudnám beszerezni.
Így ez majdnem 60.000-el olcsóbb. Ér annyival többet a drágább típus, és a pirolítikus tisztítás?

(#27188) ALI_G válasza blattida (#27186) üzenetére


ALI_G
veterán

próbáltam ránézésre 1/3-ad töltetet szárítani. A kényes dolgokat mindig kiveszem szárítás előtt.
Szárításnál a vizes súlyt kell számolni, vagy hogy?

[ Szerkesztve ]

(#27189) blattida válasza ALI_G (#27188) üzenetére


blattida
nagyúr

Nem, a száraz tömeg számít, ugyanúgy, mint mosásnál.

gjoe
Azt neked kell eldöntenéd, hogy a nagyobb sütőtér és a plusz tartozékok és funkciók Neked érnek e annyit.

[ Szerkesztve ]

Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||

(#27190) bazsimano válasza DeFranco (#27182) üzenetére


bazsimano
őstag

amugy egy ilyen mosogeprol lenne szo whirlpool awe6519. mindajrt megnezem vagy megkeresem, hogy mi a mosasnak a folyamata,hogy mit csinal pontosan...mikor...

(#27191) DeFranco válasza bazsimano (#27190) üzenetére


DeFranco
nagyúr

nekünk is nagyon hasonló wp van, szerintem szivattyúzással indít, hallod amikor bekapcsolod.

úgy csináld ahogy mondtam, fele bele, rácsukod a tetőt, pár óra pihi, beindítod 90 fokon, szivattyúz, feltölt és utána leállítod (vagy a gombot megnyomod egyszer, vagy kihúzod a konnektorból). vársz x percet (x= 1-15 percig nem tudom mennyi) elengedi az ajtót, kinyitod, nyomod a pollyt, becsukod, indítod.

(#27192) pjen válasza DeFranco (#27191) üzenetére


pjen
félisten

Valóban jön is folyadék a csövön,vagy csak olyan a hangja?Nekünk az új LG és az előd Fagor sem indult szivattyúzással.Persze a Wh-t nem ismerem. :)

(#27193) DeFranco válasza pjen (#27192) üzenetére


DeFranco
nagyúr

hallom a lefolyón hogy szörcsög. amúgy érthető, egyrészt akármi lehet benne, ezért logikus hogy beállítja a vízszintet, másrészt ez a szivattyúnak eleve önteszt amit jó ha elvégez, mert ha nem jó a szivattyú értelemszerűen ne is pumpáljon vizet bele mert nem fogja tudni leengedni.

(#27194) pjen válasza DeFranco (#27193) üzenetére


pjen
félisten

Nekem csak be van akasztva a kádba,de nem szivattyúz.Ez valami extra Neked.A Fagorba mikor meghalt a szivattyú,simán engedett vizet aztán benne maradt.

(#27195) DeFranco válasza pjen (#27194) üzenetére


DeFranco
nagyúr

alapesetben nem kellene szivattyúzzon folyadékot, hiszen azt megtette az előző program végén, tehát nincs minek kijönni.

viszont ha talál akkor kiszívja szerintem.

bár effektív nem néztem meg szemmel hogy mi megy a lefolyóba de ha lesz egyszer humorom megnézem neked. hogy szörcsög, az tuti.

(#27196) #94529552 válasza DeFranco (#27193) üzenetére


#94529552
törölt tag

Nem hallottam még róla, hogy van önteszt egy mosógépben, csak némelyik hűtőnél. De lehet, hogy még vízszint érzékelés sincs, csak x másodpercig engedi be a vizet, de tévedhetek is. A túltöltés elleni védelem, vagyis az aqua stop az más. Írja valahol a kezelésije?

(#27197) Timmcsy válasza DeFranco (#27195) üzenetére


Timmcsy
tag

Hang alapjan nekem is ugy indul az LG, de azt mar nem hallom, hogy vizet is enged-e le, megnezem a hasznalatit, hatha mond errol valamit.
De miert kell leallitani es direkt a dobba onteni? Nem tenne jot, ha a mososzer talcaba ontenem? Koszi!

(#27198) DeFranco válasza Timmcsy (#27197) üzenetére


DeFranco
nagyúr

felültöltősön sokat nem érsz a mosószertálcával, ahogy lecsukod kifolyik az egész.

@Pumma: ez ilyen. lecsukom, elindítom, beindítja a szivattyút, teker párat a dobon, és ha minden rendben akkor kezd el tölteni. az meg vicces lenne, ha másodpercre mérné a vízszintet, nem nagy truváj belerakni egy gombát, de ha más a víznyomás vagy a keresztmetszet máris dili a buli ha időre tölt.

de legközelebb öntök bele egy liter vizet indítás előtt és megnézem mi megy ki a lefolyón.

[ Szerkesztve ]

(#27199) szakalistvan válasza DeFranco (#27198) üzenetére


szakalistvan
senior tag

12 éves Whirlpool is szivattyúzással kezd,x másodpercig,ha van benne viz,ha nincs.

(#27200) Csabroncka válasza bazsimano (#27190) üzenetére


Csabroncka
Topikgazda

Itt van a részletes segítség >>

szakalistvan: ebben az esetben program megállítással lehet beletenni a tisztítószert!

[ Szerkesztve ]

"in medias res"

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Háztartási gépek (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.