Hirdetés

2024. április 23., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Háztartási gépek (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 02:30:44

LOGOUT.hu

Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#27851) hoffman_ válasza blattida (#27835) üzenetére


hoffman_
nagyúr

+ peppe79

köszönöm a válaszokat. az igazat megvallva nem lettem előrébb :D fiatal párnak lesz, gyakorlatilag én fogom használni (illetve remélem, hogy inkább asszonykám). az elmúlt években ennek az Electroluxnak egy testvérét használtuk, felültöltős, keskeny, én szeretem. a bajom vele, hogy centrinél megőrül, kiugrik a folyosóra szinte, nem tudja kiegyensúlyozni a ruhát. a vásárlásnál szempont, hogy tartok tőle, nem egy hosszú életű műszaki cikk. a jelenlegi beköltözés beruházásai karcolják a 7 számjegyet, szóval ha nem indokolja semmi a + 20 ezret, akkor maradnék a Gorenje mellett. (mindamellett, hogy a felültöltős kialakítást jobban csípem). a hely egyébként nem probléma, eddig úgy tűnik.

bár az Electroluxot meg tudom venni 5 év gyártói garanciával 106e körül, kérdés, hogy lehet-e a Gorenjére is 5 évet szerezni a Media Markt-ban.

[ Szerkesztve ]

"The time you enjoy wasting is not wasted time."

(#27852) blattida válasza hoffman_ (#27851) üzenetére


blattida
nagyúr

Az electrolux-hoz csak biztosítós garancia van, az azért nem ugyanaz.

Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||

(#27853) hoffman_ válasza blattida (#27852) üzenetére


hoffman_
nagyúr

itt kiterjesztett gyári garanciát ír. persze nem kell mindent elhinni, amit olvas az ember. ebből Gorenje lesz, azt hiszem.

"The time you enjoy wasting is not wasted time."

(#27854) Timmcsy válasza peppe79 (#27844) üzenetére


Timmcsy
tag

Bocsanat, hogy kiragadom a lenyeget, de nagyon szep a jarolap, melyik gyarto milyen sorozatabol van? :-p

[ Szerkesztve ]

(#27855) blattida válasza hoffman_ (#27853) üzenetére


blattida
nagyúr

Kiterjesztett garit, nem kiterjesztett gyári garit. Olvasd el a feltételeket, biztosítós dolog.

Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||

(#27856) pjen válasza blattida (#27855) üzenetére


pjen
félisten

Nincs azzal a biztosítos garival gond,én egyszer igénybe vettem,ment flottul.

(#27857) hoffman_ válasza blattida (#27855) üzenetére


hoffman_
nagyúr

valóban, köszi. bár nem tudom, hogy miért rosszabb, mint a gyártói garancia - hardverek esetén már ott is volt kellemes és kellemetlen meglepetés egyaránt.

pjen:

köszi a tapasztalatot!

[ Szerkesztve ]

"The time you enjoy wasting is not wasted time."

(#27858) blattida válasza hoffman_ (#27857) üzenetére


blattida
nagyúr

A gyártói garancia esetén nem igazán van kibúvó garanciális javítás esetén, ugyanez biztosítás esetén azért előfordul, plusz, költségvonzata is van.
Érdemes elolvasni a biztosítás feltételeit és részleteit, vannak benne érdekes dolgok.

Pjen
Persze, hogy nem eleve rossz vagy értelmetlen a biztosítás, csak a vevő rosszabbul jár vele, mint a gyártói garanciával.

Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||

(#27859) pjen válasza blattida (#27858) üzenetére


pjen
félisten

Hát anyagilag biztos, bár azt mondják ingyen sajt csak az egérfpgóbqn van.

(#27860) hoffman_


hoffman_
nagyúr

köszi a válaszokat még egyszer :)

"The time you enjoy wasting is not wasted time."

(#27861) Csabroncka válasza peppe79 (#27840) üzenetére


Csabroncka
Topikgazda

Nálam ilyen probléma nem volt! Erre az esetre találták ki a lakásbiztosítást - ilyen elven a szomszéd is leáztathat bármikor felülről!

"in medias res"

(#27862) peppe79 válasza Timmcsy (#27854) üzenetére


peppe79
senior tag

Semmi extra: Agia csempecsalád a lengyel Cersanittól. Nem volt rendesen beállítva a fehéregyensúly, élőben inkább világosbarna színe van. Ezen az oldalon, lefelé görgetve találsz róla olyan fotókat, amik színben közelebb állnak a valósághoz.

[ Szerkesztve ]

(#27863) peppe79 válasza Csabroncka (#27861) üzenetére


peppe79
senior tag

Egyszintes családi házban lakom, így felülről engem legfeljebb csak a Jóisten tud leáztatni. :) A társasház persze más dolog, mivel ott a felelőtlen szomszédokat tényleg nem tudod kivédeni. Korábban panelban éltem. Ott a felettem lakó alkoholista bagázs több alkalommal leáztatott bennünket, mert fürdés után elfelejtették visszatenni a mosógép kivezető csövét a kádba. Soha nem értettem, hogy minek azt piszkálni, nálunk például mindig fixen volt a cső rögzítve. A lakásbiztosításról: a konyhabútorunk alja teljesen felázott, erre a szakértő megállapított valami nevetségesen alacsony kárösszeget. A hosszú évek alatt annyi mosószeres vizet kapott az egyik fürdőszobai válaszfal, hogy még a falicsempe is elvált. Tulajdonképpen már csak a fuga tartotta össze a csemépket. A biztosítótól pedig közel sem jött vissza a teljes anyagár, a munkadíjról, és a felfordulás okozta bosszúságról már nem is beszélve. Persze érthető, hisz az ő céljuk elsősorban a saját profitjuk maximalizálása, nem pedig az ügyfél teljes kárenyhítése.

[ Szerkesztve ]

(#27864) peppe79


peppe79
senior tag

@arcitec: köszi, remélem tényleg nem lesz vele gond! A német termékekkel nem tudom, mi a helyzet, az én gépem szentpétervári :-)

@fjani1981: Az LG gépek közt láttam kisebb mélységűt. De gondoltam, 95 cm hely már bőven elég lesz egy normál méretű elöltöltősnek is. Majd legközelebb jobban figyelek.

@blattida:
Online vásárlás volt, azért is nem tudtam pontosan megmérni, hogy "kényelmesen" nézve mekkora lenne a helyigénye. Persze tudom, hogy vissza lehetne vitetni, de nem akarok suttyóskodni; főleg nem úgy, hogy már használtam is. Tulajdonképpen elfér, és ami a lényeg: a mosás minőségével meg vagyok elégedve. Az 1200-es centrifugából meg szinte szárazon veszem ki a ruhákat (a régi 800/500-as fordulatszámú mosógépemhez képest igen jelentős a különbség).

@DeFranco: Kösz! Pár éve vett az asszony hasonló ajtóütközőket, de akkor nem engedtem meg neki, hogy leragassza. Most viszont elkerülhetetlen egy ütköző elhelyezése a mosógép elé.

@hoffman:
A felütöltős kivitel nekem is szimpatikusabb, csak éppen nincs rendes választék: a Miele nem az átlag magyar pénztárcájához igazodik, Whirlpoolt, Indesitet nem vennék, az Electrolux csoport márkáival kapcsolatban meg már leírtam korábban a fenntartásaim. Az Electrolux "vizes" gépeiben eleve elvesztettem a bizalmam, amióta egy konstrukció hibás mosogatógéppel szenvedek.

[ Szerkesztve ]

(#27865) gordonfreemN


gordonfreemN
addikt

Sziasztok!

Zanussi mosogatógép inditás után morog aztán leáll. A villogás a kezikönyv szerint nincs elég víz.
Mit ellenőrizzek le? Csap nyitva szűrő tisztítva a befolyó csövön is a kiengedő szűrőt is.

¯\_(ツ)_/¯ ▁ ▂ ▃ ▅ ▆ ▇ Üdv, Andris.

(#27866) birno


birno
addikt

Sziasztok,

Albiban lakok, egy ezer eves elektromos tuzhely van, aminek mar csak az egyik lapja hasznalhato, ugy ahogy, mert az is egeti a kajat, meg fel van domborodva, mozog rajta az edeny stb, egyszoval kb hasznalhatatlan.
Tervezem, hogy veszek helyette egy indukcios fozolapot, hordozhatot, egylaposat.
Olvasgattam az arukereson az ilyen 10-12 ezer forintosoknal, hogy nem rosszak, de ilyenek fordulnak elo, hogy tulmelegszik, random kikapcsol, vezerlo panel muanyag, ha veletlen ramegy a meleg edeny elolvad, meg hasonlok.

Ezektol szeretnem megkimelni magam, igy gondolkozom rajta, hogy veszek egy dragabb, jobb minosegut, hatha jobb lesz.
Ami a lenyeg, hogy allithato legyen a hofok, 21cm-es minimum legyen a fozolap atmeroje, ha barmi extra van hozza az csak jo.
Nem art, ha van sulya, mert kicsi a konyha es nem fogom tudni mashova rakni, csak a regire.
Lehajtom majd a tetejet es arra ra, kisse domboru a teto, de remelem a sulya majd lenyomja es megall stabilan, mashol egyszeruen nem fer el.
Milyen markakban/tipusokban erdemes egyaltalan gondolkozni?

(#27867) Morris válasza gordonfreemN (#27865) üzenetére


Morris
veterán

Vízcső nincs megtörve?

(#27868) Yasuo


Yasuo
aktív tag

Sziasztok!
Új tűzhelyet szeretnénk vásárolni és ehhez kérnék tanácsokat. Kombináltat szeretnék, nem kerámialapos tetejűt. Szélessége 50cm legyen, és 100ezerFt alatt szeretnénk megúszni. Ennyiért melyikek a legjobbak? :R

S9+

(#27869) gordonfreemN válasza Morris (#27867) üzenetére


gordonfreemN
addikt

Nincs meg nem is volt mozgatva. Először szétszedtem a kifolyó szivattyút de ok. Ugye ezzel kezd minden program. Aztán már takaritottam is tömítésig szétszedtem a tálca lefolyót is. Beeresztő szelep volt a 2. Kis vizet beenged majd zúg. Szétszedtem azt is de úgy nez ki müködik. Víz ráköt kiszerelve manual kapcsolom rá a 230at. Kapcsolja a vizet ahogy kell. Ekkor rákötöm a tartályt és megint nem megy. Tartály (labirintus tartály vagy hogy hivják) tele vizkővel az egyik kifolyója. Forró ecetes víz megoldotta a problémát. :)
Mindenkinek Tanulságként...

¯\_(ツ)_/¯ ▁ ▂ ▃ ▅ ▆ ▇ Üdv, Andris.

(#27870) Csabroncka


Csabroncka
Topikgazda

ribarszki

THX :R a topiklakók nevében!

[ Szerkesztve ]

"in medias res"

(#27871) ribarszki válasza Csabroncka (#27870) üzenetére


ribarszki
őstag

Megelőztél 😁 De nagyon szívesen, ezzel szorgodkodtam az elmúlt időben fogadjátok szeretettel 😉

Cikk a robot porszívó vásárlása előtt állóknak

[ Szerkesztve ]

(#27872) peppe79


peppe79
senior tag

Már második alkalommal is voltak furcsaságok az új mosógépünkkel, de a mostani, harmadik mosásnál egyre érdekesebb zajokat vélek felfedezni.
3,5 kg ruhát pakoltam a gépbe, és kímélő programot indítottam rá. Amikor mosás fázisában a motor forgatja a dobot, néha elviselhetetlenül magas zajokat produkál. Mi lehet ez? Csúszik a szíj, vagy valami szorul?

A video sajnos nem túl jól adja vissza a hangokat, de talán kihallatszik belőle, hogy valami nem stimmel. Egyébként, ahogy látható is, "A súlyzott" méréssel 70 dbA zajszintet produkál, ami magasabb, mint amikor 1200-es fordulatszámon centrifugál (akkor ~68-69 dbA a zajszint).

http://indavideo.hu/video/Zajos_Siemens_mosogep

(#27873) peppe79 válasza peppe79 (#27872) üzenetére


peppe79
senior tag

Ezúttal mix programot futtatok, 3,5 kg ruhatöltettel. Érdekes, hogy most hiba nélkül üzemel.
Labor körülmények közt elvileg 56 dbA a gép mosási zajszintje.
Én ehhez képest 58-60 dbA körül mértem, viszont nem 1,5 méter, hanem csak kb. 0,5 méter távolságból. Ezen felül a körülmények sem a legjobbak, mivel pillanatnyilag ki van pakolva a fürdőszoba, így az elég visszhangos.
Ha így marad, és nem produkál olyan hangokat, mint egy felhúzható kisautó, akkor itthon maradhat. Ha mégsem, akkor viszont kénytelen leszek visszaküldeni az üzletbe.

http://indavideo.hu/video/Siemens_mosogep_normal_uzem

(#27874) Zola007


Zola007
veterán

Miben, mivel vagy hogyan tudnék megkeverni 3-4 liter palacsintatésztát úgy, hogy ne legyen a fél konyha lisztes?
Kézi robotgéppel nem megy, nagyon felveri a liszt porát :(

Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs

(#27875) pjen válasza Zola007 (#27874) üzenetére


pjen
félisten

Egy nagyobb tál és fakanál? :) :)

[ Szerkesztve ]

(#27876) dh66e válasza Zola007 (#27874) üzenetére


dh66e
veterán

Az első pár keverést ne géppel csináld vagy ha igen akkor kis fokozaton..

(#27877) Zola007 válasza pjen (#27875) üzenetére


Zola007
veterán

teljeskiőrlésű lisztekből van, fakanállal esélytelen csomómentesre keverni
tál elég nagy
a robotgép fújja ki a lisztet minden hozzáadás után (míg hozzáadok, addig leállítom)

(#27876) dh66e : végig a legkisebb fokozaton tolom

[ Szerkesztve ]

Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs

(#27878) dh66e válasza Zola007 (#27877) üzenetére


dh66e
veterán

Akkor a kézi megoldás egy fakanállal egy nagyobb tálban aztán amikor már összeállt rámész a géppel.

[ Szerkesztve ]

(#27879) pjen válasza Zola007 (#27877) üzenetére


pjen
félisten

Asszonynak megy :) .Teljéskiőrlésű lisztek fuzáriummal szennyezettek! :((

(#27880) Zola007 válasza pjen (#27879) üzenetére


Zola007
veterán

küldheted az asszonyt :)

Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs

(#27881) blattida válasza pjen (#27879) üzenetére


blattida
nagyúr

Maradjunk annyiban, hogy Magyarországon ez nem valós probléma. Nézz utána, elég sok vizsgálat volt erre vonatkozólag az utóbbi tíz évben, egyedül DON szennyezettséget tudtak kimutatni, ám az is kis mennyégben (határérték alatt) és nagyon kevés lisztben fordul elő.

[ Szerkesztve ]

Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||

(#27882) pjen válasza blattida (#27881) üzenetére


pjen
félisten

Végeredményben azért akartam lebeszélni fórum társat a teljes ki őrlésűről,hátha a simát könnyebben elkeveri
Egyébként egyre több helyen foglalkoznak vele,hogy a teljes kiőrlésű lisztek gomba fertőzöttek.Engem nem érint,én fehér kenyeret eszem.

(#27883) blattida válasza pjen (#27882) üzenetére


blattida
nagyúr

Persze, hogy foglalkoznak, mivel mindig kell valamilyen gumicsont. Ha megnézed a vizsgálatok eredményeit (most áprilisi a legfrissebb), azokból elég jól látszik, hogy nincs valós probléma. Ezért aztán a teljes kiőrlésű kenyerek fogyasztói sincsenek valós veszélyben.

Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||

(#27884) M43g


M43g
aktív tag

Sziasztok,

Kis segítséget szeretnék kérni :)
Porszívó téma - összefoglaló-szerűséget, amit tudni kell, meg előzményeket olvasgattam, de vizes porszívóról nem sok tapasztalatot találtam, valószínűleg nem találtam meg a hsz-ek rengetegében :)
Jelenleg egy porzsákmentes kézi porszívó van, valami ilyesmi. Rendkívüli módon gyűlölöm, nem lehet sehova lerakni, eldől, a kábel útban van, fal fúrásnál sokkal macerásabb, mint egy "hagyományos". A szűrőt állandóan takarítani kell, allergiával kész szenvedés és macera.

Az elvárásaim, amire keresek: szőnyeg stb. egyelőre nincs, a jövőben sem valószínű, hogy lesz rongyszőnyegen kívül bármi. Hosszú hajszál viszont rendkívül sok van. Nagy szívó teljesítményre nincs igény, amúgy meg inkább partvist használunk, amikor valami apróság van, mint porszívót.

A két opció, ami játszana:
-20 körül, valamivel felette sencor vagy bosch porzsákos, vagy
-Vizes

Leginkább a vizes tapasztalatokra lennék kíváncsi, ennek hiányában javaslatokat is köszönettel fogadok. Egy fő aggályunk van: lehet egybefüggő takarításnál teljes szétszedés, takarítás nélkül csak a vizet kicserélni? (A lépcső előtt kiönteni, a lépcső után feltölteni)

:R köszönöm!

[ Szerkesztve ]

(#27885) M43g válasza M43g (#27884) üzenetére


M43g
aktív tag

Kis korrekció, az előző HSZemben rossz linket tettem be, ezt akartam...

(#27886) pjen válasza M43g (#27885) üzenetére


pjen
félisten

Jó a vizes bár itt kevesen ismerik.Nekem van egy Samu,tényleg csak kiöntöd a vizet,de az ára sajnos messze magasabb,az általad rászánt nál.

(#27887) Zola007 válasza pjen (#27882) üzenetére


Zola007
veterán

Nem lényeg, nem eszem olyan sok lisztet, csak ez a mindent beborító lisztpor zavar :)

Palacsintát is csak azért csinálok, hogy legyen könnyen hordozható fagyasztott kajám. Ez egy egyedi receptű "gyúrós" palacsinta.
Fuzárium nem izgat, így is tisztábban és egészségesebben étkezem mint a lakosság 95%-a
Ahogy nagyapám mondta: Valamibe meg kell halni, elvégre a papnak is meg kell élni valamiből :)

Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs

(#27888) M43g válasza pjen (#27886) üzenetére


M43g
aktív tag

Nem ócsójánoskodni akarok, csak láttam Kärcher gépeket (pl. ezt) megfizethető áron.Ez névleg vizes, de átb.... van valahol benne? Vagy miért ilyen olcsó, ha a vizesek drágák?

:R

(#27889) ribarszki válasza Zola007 (#27887) üzenetére


ribarszki
őstag

Nekünk van egy ilyen Tupperware shakerünk, ha csak magamra csinálok palacsintát, akkor belerakom a tejet, szódát, tojást, lisztet, olajat. Jól összerázom és kész a tészta.

Nagyobb adagra pedig lábos és fakanál kell. Azért lesz csomós a tésztád, mert rosszul csinálod ;]

Ugyanis előbb összekeversz valamennyi tejet (nem az összeset!!), és tojást, majd ehhez adod az összes! lisztet. Ezt fakanállal elkevered, de jó sűrű lesz készülj fel, szóval ez is karmunka/kondi. De csak így lehet csomómentesre elkeverni. Ha ez megvan, s a massza szép sima, akkor adagonként felveteted vele a tejet/szódát olajat. Mindig öntesz hozzá valamennyit és elkevered amíg fel nem veszi, Így megy a megfelelő állagig.

(#27890) ribarszki válasza M43g (#27888) üzenetére


ribarszki
őstag

Azt írtad, hogy elolvastad a tudástárban található összefoglalót a porszívóválasztásról. Abban vannak kategóriák. Ha azt is átnézted, akkor azért az sokat segít.

Kicsit kevered a fogalmakat. Vannak vizes porszívók, ahol a víz mint szűrőközeg szerepel, de nem lehet vele vizet szívni. És van takarítógép, mint a Karcher, ami alkalmas nedves porszívózásra, de a víz itt nem szűrőközeg. Vagyis ebbe nem töltesz külön vizet, max feszívod vele.

Egyébként ha nincsen szőnyeged akkor kár ennyire túlgondolni ezt a porszívó keresést. Vegyél egy 20-30k körüli gépet, amihez adnak parkettafejet. Electrolux, vagy Sencor. A vízszűrős gép allergiásoknak jó, főleg szőnyeg esetén. De mivel nálad a parketta feltörléssel teljesen allergiamentesen tartható, ezért célszerűbb egy sima zsákosat választani.

A linkelt Karcher pedig esetlen a lakásban. Ormótlan, rosszul szűri a kimenő levegőt, nagyon puritán a fejek minősége. Nehéz tárolni, a kábelt fel kell tekerni, nagyon merev a gégecsöve, könnyen borul. Nem kimondottan lakásba találták ki.

Persze ízlések és...

[ Szerkesztve ]

(#27891) M43g válasza ribarszki (#27890) üzenetére


M43g
aktív tag

Köszi, ezt nem tudtam, hogy ez simán takarítógép.... :)

(#27892) Hauptmann


Hauptmann
addikt

Kerámialapos tűzhelyről hogy lehet eltávolítani a ráégett cuccot? Próbáltam hideg szíroldóval és puha ronggyal, nem sikerült. Pedig a lehető leggyorsabban próbáltam letörölni a tűzhelyet.

(#27893) Zola007 válasza ribarszki (#27889) üzenetére


Zola007
veterán

shaker nem működik, ilyen mennyiségnél nagyon pepecs a 7 decis

Egy liter tésztát ki tudok keverni csomómentesen, a gond a 4 literrel van, viszont nem fogok vele 4x szívni, mert pont a lényegét veszti el :)

Veszek valami nagyobb fakanalat és tálat, hátha abban jobban megy majd.

[ Szerkesztve ]

Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs

(#27894) Kephamos


Kephamos
addikt

Üdv!

Whipool AWM 366 mosógép megadta magát, elvileg a napokban jön a szerelő, viszont áll benne a víz. Van valami program, amivel szivattyú segítségével le lehet üríteni?

(#27895) Laca19 (a) válasza Hauptmann (#27892) üzenetére


Laca19 (a)
aktív tag

Media M
A Lidl-ben is szokott lenni, amikor konyhai hetet tartanak: 800 Ft-ért szokott lenni. Ezzel 1-2 perc alatt megtisztítod...

Csak vegyszerrel és ronggyal nem fog lejönni...

http://www.diesel.com

(#27896) DeFranco válasza Kephamos (#27894) üzenetére


DeFranco
nagyúr

elvileg kellene lenni szivattyúzás programnak, vagy ha az nem akkor centrifugának. ha az sem segít, és van elég tárolókapacitásotok tálcában akkor a szűrőt is meg lehet nyitni de készüljetek fel, mert nagy mennyiségben fog kifolyni a víz.

(#27897) blattida válasza Kephamos (#27894) üzenetére


blattida
nagyúr

Szia!
Ha a szivattyúzás program nem megy, akkor az a legegyszerűbb, ha az elején található lúgszűrő fedelet kitekered és ott kifolyatod a vizet egy tálba. Csak annyi a gond, hogy így egy kocsit sokáig fog tartani és kelleni fog egy felmosórongy is.

Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||

(#27898) birno válasza birno (#27866) üzenetére


birno
addikt

Erre valaki?

(#27899) Kephamos válasza DeFranco (#27896) üzenetére


Kephamos
addikt

blattida, DeFranco: Nem tudom, hogy melyik program lehet az. Annyit tudok, hogy az 5-ösre kell tekerni és megnyomni a start gombot. :)

[kép] ennyit látok. :)

[ Szerkesztve ]

(#27900) dh66e válasza Kephamos (#27894) üzenetére


dh66e
veterán

Jártunk mi is így anno szintén whirlpool volt a delikvens.Mi megemeltük ketten kád szélére rongyot tettünk és így tudtuk csak leereszteni kulturáltan.Aztán a gép ment is a háztól mert eleve öreg volt.

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Háztartási gépek (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.