Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Háztartási gépek (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 02:30:44

LOGOUT.hu

Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#17727) ribarszki válasza pjen (#17725) üzenetére


ribarszki
őstag

Sajnos ez nem így van, ahogyan írod. Egy 1000w-os motor esetében nem csak a szívóerő komoly, hanem a kifújt levegő mennyisége, s annak az erőssége is. A levegő utat keres magának ahonnan távozhat a porszívóból. Jó esetben ha a porszívó megfelelően van szigetelve, ez az út csak és kizárólag a kimeneti szűrőn keresztül vezet. (Tetszés szerint ez lehet akár Hepa). Rosszabb esetben a levegő minden rést megtalál, s a legváratlanabb helyen jön ki. Kapcsoló mellett, gombok mellett, kerekeknél, tök mindegy, ahol járatot talál magának. Ez pedig nem a porzsák, hanem a porszívó hibája. A porzsák nem Hepa minősítéssel szűr. Még a Miele porzsák esetében is 1 év alatt fekete lesz a Hepa szűrő, s ez így van rendjén. De csak ott jön ki a por ahol ezt megterrvezték. Pl a Miele hepa szűrőjének peremén olyan komoly gumi tömítés van, hogy szinte beleszívja magát a helyére. Még az alsó giumiperemen is van némi finom por lerakódás, de felül semmi.

Illetve ha gyengébb a porszívó tömítése, s a Hepa kezd idővel megtelni (vagy az Electrolux moshatóját csapvíz alatt mossák ki és beül a résekbe a vízkő!) akkor csökken a légáteresztő képessége is, egyre nagyobb bent a nyomás, egyre nagyobb erővel keresi a levegő az utat magának, hogy valahol kijusson. Ezért van az, hogy jól szigetelt porszívók esetében ha durván túltelődik a hepa szűrő, képes a porszívó egy idő után magától leállni, mert nem tud annyi levegőt kinyomni, mint amennyit beszív.

Röviden ennyi. ;)

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Háztartási gépek (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.