- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- TheLázs: Mi várható el a betegtől...?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bobalazs: Alulfeszelt GPU profilok FPS teljesítményének összehasonlítása 10 játéknál
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- GoodSpeed: POCO X6 PRO 5G 12/512 GB vs Samsung Galaxy S24 FE 8/256GB
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- MasterDeeJay: Kínai DDR5 második felvonás - Puskill PSK-D5M4800BH-16G
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<
Új hozzászólás Aktív témák
-
BaLee
addikt
Ha 4 évet vállalnak rá akkor az is simán jó. Bár ott már lehet nem vennék rá 10-ért plusz 1 évet.
A garancia hossza manapság szerintem sokkal fontosabb, mint a márka.
Mosógépnél is még mindig szimpatizálok a BEKO-val is, ha 5 évet vállal a mosógépre.Főleg ezeknél a nagy háztartási gépeknél ha fizetős a szerviz és esetleg el kell szállítani a gépet a javításhoz akkor az biztos nem lesz olcsó...
-
A Liebherr-re 4 év gari van, plusz 10e Ft-ért még egy év. Akkor azt is nyugodtan meg lehet venni.
Minden estere elég elszomorító, ha 6-7 évesen már csereérett egy tartós háztartási készülék. A mostani hűtőnk ~12 éves, oké, megérett a cserére, no. De akár hogy is nézzük, ez bő 5 évvel a 6-7 éves élettartamon túl van...
-
BaLee
addikt
-
válasz
Morris #18761 üzenetére
Szintén hűtő vásárlás előtt állunk, és a Bosch-ra azt mondják nekem az okosok, hogy noha minőségre nem rosszak, viszont azt csak és kizárólag a Bosch szervíz javíthatja. Lehet hívni akárhány szerelőt, pingvineznek, hogy a Bosch nem ad ki alkatrészt, csak a saját szerelőinek. Innentől kezdve viszont meg vagy lőve a szervízdíjak miatt, amelyek elég magasak náluk...
Mi most a Liebherr CUfr 3311 hűtőt nézegetjük, alant volt már szó róla, csak nem tudom, hogy pozitívnak vagy negatívnak vegyem a róla írtakat.
-
Vasinger!
nagyúr
Sziasztok!
Albérletbe költözés miatt vennem kell mikrót és mosógépet. Mosógépet pont találtam a lakóparkban egy Siemens-et jó állapotban 35k-ért, a baj csak annyi vele, hogy több mint 70 Kg, így nem igazán tudom hogyan lehetne elhozni kényelmesen, mert ez még két átlagembernek se túl könnyű már csak a fogása miatt.
A másik kérdésem a mikróval kapcsolatos: Abból milyet lenne érdemes venni? Megéri használtan nézni? Ha igen, milyet és mire érdemes figyelni ekkor?
-
Antonio
senior tag
válasz
ribarszki #18791 üzenetére
Azért ez így ebben a formában nem teljesen igaz ...
Több szempont szerint is meglehet közelíteni a kérdést. Pl márka elfogadottság/ismeret az adott országban.
pl.: Németországban az AEG az ismert ez "A" márka csak ezen a néven árul ott terméket az electrolux csoport. (meg pl Progress ami nálunk Zanusi kategória)De pl Svédeknél meg érthető okokból Electrolux "A" márka. Angliában Zanussi néven futtnak a máshol AEG/Electrolux szintű gépek, mert náluk az a Márka ... és sorolhatnám. Minden nagy multinak megvannak ez az országokra specializált márka nevek ami Francia országban jól cseng azt itt még nem is hallottuk, pedig ugyanannak a cégnek az ismert gépe más markanévvel, és nem a vevő átb@szása végett hanem mert az a márkanév az elfogadott ismert abban az országban.
Másik szempont ha egymás mellé raksz Magyarországon forgalomba hozott azonos évjáratú külsőre hasonló nagy háztartási eszközt (hűtő, sütő stb.) pl AEG vs Electrolux biztos van különbség AEG javára, még ha minimális is (és lehet leírásban nem is találod). AEG nálunk a prémium. mikor egy cégnél összerakják az x évi szériát erre nagyon ügyelnek hogy saját brand ne keresztezze egymást. Persze 1, v. fél évvel később a boltok polcain már keverednek az évjáratok árak stb. de ez már az adott kereskedő/aktuális piaci helyzet függvénye. És ha az ember ügyes tényleg ki lehet fogni azonos tudású de alacsonyabb árú készüléket. De mikor megállapítják a kezdetek kezdetén project fázisban az árakat ranget stb ott nincs ilyen hogy nosza ragasszuk rá az AEG -t az Electroluxra oszt adjuk drágábban höhöhöhö
....
illetve lehet ... de akkor ugyanazt a 2 márkát nem abban az országban forgalmazzák. pl vagy egy dettó ugyanolyan hűtő (max a plug a különbség) az egyik Zanussi és Angliában árulják a másik meg Electrolux és nálunk. De ez a 2 termék sose fog fizikailag egy polcon szerepelni 1 áruházban ... egy nemzetközi online weboldalon viszont már összefuthatunk ilyesmivel ...
de ez csak elmélet a gyakorlatban fura dolgok is lehetnek
-
ribarszki
őstag
válasz
Atesz 666 #18787 üzenetére
Ha már a túlárazásról van szó. Adott két hűtőszekrény, sütő, stb.. Mindkettő az utolsó csavarig megegyezik, ugyan azt az alátétet, csapágyat, olajat használták, kopp ugyan az a kinézete mindkettőnek. Egyikre Electrolux van írva, a másikra AEG. Az egyik 15-20k-val drágább.
A bosszantó inkább az, hogy az Electrolux nem kezeli igazi prémium márkaként a hozá tartozó AEG márkát. Nem gyárt premium AEG hűtőt jobb minőségű kompresszorral, motorral, stb.. A meglévő Electrolux terméket matricázza át. Valahol itt kezdődik a túlárazás.
-
törölt tag
válasz
Atesz 666 #18787 üzenetére
„Abban is biztos vagyok”
Itt meg a tapasztalatodat kevered a fantáziáddal. Mondjuk, ha a Miele holnaptól egyszeriben tényleg olyan pocsék minőségben gyártana, ahogy te azt fantáziálod, még akkor is van kb. 20 év előnye bármelyik másik gyártóhoz képest. Csak azt az egy dolgot kellene kitalálni, hogy miért tenne ilyet a Miele, miért akarna a fossal versenybe szállni, mikor a kiváló minőségű, tartós termékeire is van felvevőpiac. Neked drága, de a Lajtától nyugatra sokaknak megfizethető ár. -
DeFranco
nagyúr
-
Atesz 666
aktív tag
válasz
DeFranco #18784 üzenetére
-Szép történet,de engem csak az érdekel,hogy a pénzemért egy minőségi tartós hosszú élettartalmú készüléket kapjak,tőlem gyárthatják akár az őserdő közepén is.
-A márkahűségem meg attól még megmarad,eddig amit az Electrolux, AEG,Bosch stb.. márkáktól vettem egyikkel sem volt sosem semmi bajom,megbízhatóan teszik a dolgukat a mai napig is. -
DeFranco
nagyúr
válasz
Atesz 666 #18778 üzenetére
nem. ez nem arról szól, hogy kiviszik a gyártást taiwanba, romániába vagy dél afrikába.
a nevet licenszelik. leteszik a pénzt, viszik a logo-t, a tulajdonosnak (elux) semmi köze sem a tervezéshez sem a gyártáshoz sem a minőségpolitikához sem a termékhez. eladják a márkanevet kilóra.
(pozor értő olvasás, nem minden termékvonalra igaz, van amit megtartottak. jelenleg)
@zoltan6: lásd pozor értő olvasás rész.
továbbá:
in 2005 Electrolux obtained the rights to the brand name AEG, which it now uses on some of its products. The AEG name is also licensed to various brand partners under the Electrolux Global Brand Licensing programme.
a listát lásd a wiki végén, hogy épp hány cég használja a termékeire az AEG márkanevet[link]
-
n@p@lm
őstag
A főzőlap feletti páraelszívóm outputja ki van vezetve szabadtérbe.
Ilyenkor szokás kiszedni a készülékben lévő alap "papírszerű" szűrőt vagy hagyjam bent? -
zoltan6
addikt
válasz
DeFranco #18775 üzenetére
Azért szerintem ha a hivatalos weboldalukon www.aeg-electrolux.hu kinézel egy terméket,nem hinném hogy kinai dzsunka terméket veszel AEG helyett.
-
Atesz 666
aktív tag
-
n@p@lm
őstag
válasz
Elemental #18770 üzenetére
Ahogy nézem az AEG főzőlap egy az egyben Elektrolux, pont ilyenem van:
Electrolux EHI6540FHK -
DeFranco
nagyúr
válasz
Atesz 666 #18774 üzenetére
én azt mondom, óvatosan az AEG-vel. ahogy írtam, linceszelik a márkanevet, az egy dolog, hogy épp a háztartási gépet az elux viszi, de sok termékvonalat már most is dzsunka gyártók licenszelnek (ilyen pl. az orion márkanév is, most más nem jut eszembe).
nekünk is van olyan olajradiátorunk, ami pedigrés AEG, és a hong-shej-pszö mgtsz a gyártója (csak csengettek a névért)
ettől még lehet jó az AEG és lehet magas minőségű a háztartási gép vonala jelenleg (pontosabban a közelmúltról van infónk nyilván), de illusztráltam, hogy a márkanévben bízni ma már nem lehet, bármikor változhat mögötte minden. műszaki tartalom, gyártó de még a tulajdonos is.
-
YAS-dude
őstag
-
DeFranco
nagyúr
az aeg 1994 óta nem létezik, mint márka, megvette az electrolux, akkor a háztartási gépeket, aztán 2005-ben az egész márkanevet, és most az a kínai dzsunka gyártó licenszeli aki akarja.
ha leszurkolod a megfelelő összeget az eluxnak a csattogós lepkédre is ráírhatod hogy aeg.
ennyit a márkanimbuszról.
-
Teaway
veterán
válasz
KaiotEch #18759 üzenetére
Ez nem lenne jobb? ► BP7314621-M
A különbözetből tudsz venni extra garanciát is. -
Sziasztok! Tudnátok nekem segíteni? AEG sütők mennyire ajánlottak? Konkrétan az AEG BP731462HM a típust néztem ki. Nem 1 évre szeretnék sütőt vásárolni.
-
~130k korul mi lenne a bestbuy alulfagyasztos huto? Boscht neztem ki az 5 ev gari miatt.
-
Zeki
nagyúr
válasz
Timmcsy #18753 üzenetére
Aha, nos van valami teszt a neten füsttel (vagy mivel), nem sok gép van benne, de a Miele SEHOL sem engedte vissza a levegőbe, amit beszívott.
Esetleg ilyenekre keress rá -
Timmcsy
csendes tag
Jogos minden, amit írsz! Mi is arra jutottunk, hogy minél több garanciával vegyünk mindent.
Porszívót tekintve már van konkrétumom:
Bosch BGL3A230 ProPower vagy Sencor SVC 7CA (ECO) gépekkel van tapasztalatotok?
Vagy esetleg ez lehet, hogy megjobb, de itt nem találok besorolást a sencor honlapján sem: Sencor SVC 8 Tizio.
Szempontok, ami alapján ezt a kettőt néztem ki: kemény padlon legyen hatékony es allergia miatt minél jobb legyen a porvisszatartasa.Koszonom szépen!
-
Zeki
nagyúr
válasz
Timmcsy #18750 üzenetére
Az van, hogy valóban brutál sok háztartási termék van, de ki az aki ezeket nekiáll tesztelgetni, hogy félévente lecserélje mindent, hogy elmondhassa melyik a legfaszántosabb, de mire 3 félével végez, az első már nem is kapható, mert megvan az utódja...
A másik baj, hogy fogyasztói társadalom van. Nem az a cél már, hogy a készülékek évtizedeket működjenek, jó ha a garancia alatt nem romlik el. Vannak prémium gyártók, mint a Miele, de van az ismerősi körben akinek a Miele sütője romlott el a garancia idő alatt. Pedig az már durván drága.
Akinek meg elment az xy gépe 3 évet már hibátlanul, azt már hiába keresed a boltok polcain, illetve lehet hogy csak éppen kifogta.
Vedd azt ami neked a legjobban bejön, és vedd olyan helyen, ahol tudsz hozzá vásárolni extra garanciát. Max 5 évig így nem kell zsebbe nyúlnod, ha elromlik.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Háztartási kis- és nagygépek topikja!
● hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topikban nem!
● a javításra és jótállásra vonatkozó új szabályozást az összefoglalóban találod!
-----------------------------------------
> KÉSZÜLÉK TAPASZTALATOK <
> ALKATRÉSZ BOLTOK <
Kapcsolódó PH! fórum témák
● asztalos topik
● elektromos kéziszerszámok topik
● klíma topik
● kávé topik
● automata kávégépek
● lakásfelújító, szerelő topik
● led világítás a lakásban topik
● légtisztító topik
● mosógép topik
● okos otthon / smart home topik
● robotporszívók topik
Kapcsolódó blogbejegyzések
- Tudástár Vezeték nélküli porszívók - alapok
- Tudástár Amit a robotporszívókról tudni érdemes
- Tudástár Hogyan válasszunk porszívót?
- Tudástár Mi mennyi áramot fogyaszt?
- Nem tudja garantálni a TSMC a tiltólistás cégek kizárását
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- LEGO klub
- Teljes stratégiaváltással megy neki az európai piacnak a BYD
- Riasztó topik
- Elindult a Marathon zárt alfa tesztje
- Retro teló rajongók OFF topicja
- Házimozi belépő szinten
- Hobby elektronika
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W dokkoló (3TR87AA)
- 119 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Hp Prodesk 600 G5/G6 SFF/ i5 8-9-10 gen, i7-9700 vagy "félkonfig"/ Win11- Számla, garancia
- iPhone 15 Pro 128GB, Szép állapot, Független, 100%, Garanciával!
- Xiaomi 10W töltő nem használt
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest