Hirdetés

2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Háztartási gépek (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 02:30:44

LOGOUT.hu

Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#17351) Csabroncka válasza #32577792 (#17350) üzenetére


Csabroncka
Topikgazda

2 emberre nem kell mosogatógép (szerintem), de nagy banzáj idején a 45 széles is nagy áldás lehet!!

"in medias res"

(#17352) polonic válasza Csabroncka (#17351) üzenetére


polonic
félisten

De kell. A mindenem tele van az allando mosogatassal. Es 60-as lesz, hogy minden edeny beleferjen.

(#17353) Morris válasza polonic (#17352) üzenetére


Morris
veterán

Helyes. Nálunk ugyanez volt. Ma már hárman vagyunk és rengeteg időt meg lehet spórolni a géppel.

(#17354) #32577792 válasza Csabroncka (#17351) üzenetére


#32577792
törölt tag

Tiszta sor.
Elnézést kérünk, hogy mégis vettünk :R
Szeretem a tuti megmondósokat, akik tudják, hogy kinek mi kell :W
Tudod, amikor valaki lehúz 10 órát a munkahelyen, majd otthon folytatja, annak biza ez időt jelent.
Még akkor is, ha már csak ketten vagyunk itthon. (tudod, mi vagyunk az a réteg, aki adót is fizet azért, hogy másoknak ne kelljen és tudja rinyálni a reklámban, hogy ez milyen hatalmas segítség)
Szerintem.

[ Szerkesztve ]

(#17355) #40553216 válasza Csabroncka (#17346) üzenetére


#40553216
törölt tag

A Kärcher T10/1 24,4 kPa vákuumot csinál 1250 W-ból, a T 10/1 eco!efficiency 23 kPa 750 W-ból.

(#17348) ungawa
Látod, mondom, hogy vannak olyanok, akik szerint felesleges. De képzeld el, olyanok is esznek ételt és ezután esetleg mosogatógépet is használnak (vagy a házvezető, konyhalány, bárki), akiknek az evőeszköz készletéből mondjuk egy darab drágább, mint a te összes edényed és evőeszközöd, és mondjuk kényes arra, hogy karcmentesek maradjanak. Mint ahogy olyanok is vannak, akik nem a Flintstone-rollerrel akarnak autózni csak azért, mert az is ugyanoda megy mint az S-klasse.
Aki egy kicsi garázsba (vagy egyáltalán) vesz Hummert, akkor eleve magamutogató majom. Szerencsére a Boschod nem Hummer. Amúgy nem is mondtam, hogy vegyél Mielét. Amúgy sem vettél volna. Ez valami kattanás nálad? Kizárólag a külön evőeszközfiókról írtam. Ami bizony praktikus a 60-asnál is. Mi mindig telerakjuk a gépet, és kifejezetten jó, hogy a kosár nem foglal helyet. Elhiszem, hogy zavar, ha tanácsokat adnak, és emiatt feszkó van belül, ezért nehezebb megérteni, amit írtam. Olvasd vissza: egyszerűen megkérdeztem, miért nem 60-as. A többit az indulatod miatt te képzeled hozzá.

„kettőnknek talán elég lesz egy 45-ös”
Valószínű. Bár volt már olyan, hogy ketten vannak, 45-öst vettek, mert „talán elég”, de azóta bánják.

(#17356) bitpork válasza Mercutio_ (#17280) üzenetére


bitpork
veterán
LOGOUT blog (1)

Milyen meglepetés?! (Megemlíteném, hogy csak példát hoztam az előítéletességre.) Akkor gondolom a sok szerelő által szidott és erősen nem ajánlott Olasz brandek is csak véletlenül működnek pl nálunk hosszú évek óta gond nélkül. Ismét megbocsánatosságot kérek tisztelettel, hogy létezek, véleményem és tapasztalatom van valamiről-vel. Lépek is gyorsan mielőtt több gubancot okozok a mátrixban :R

https://hardverapro.hu/apro/audi_q7_hibrid_2016/hsz_1-50.html

(#17357) Csabroncka válasza #32577792 (#17354) üzenetére


Csabroncka
Topikgazda

Neked elmentek otthonról annyi szent! Én nem nagyon látom az összefüggést a napi munkaidő és a mosogatógép használat között, de ez legyen az én hibám. Azt pedig már végképp nem értem, hogy ez hogy kapcsolódik társadalmi réteghez és az adófizetéshez :F

[ Szerkesztve ]

"in medias res"

(#17358) Dave™ válasza #40553216 (#17355) üzenetére


Dave™
nagyúr

És ha felül van a fiók, az nem a hasznos térfogatból megy le? Mert kb. egyforma nagy mindegyik, csak a szélesség változik. Így több helyet foglalhat a fix fiók, mint a tartó. Ráadásul ha csak edények vannak a tartót ki is vehetem ugye. S ha jól rémlik van a Whirlpoolnak is ilyen evőeszköz fiókja, legalábbis az eladó is ezzel akart lekenyerezni az MM-ben. Mondtam neki hogy nem akarok Wh-t, de ha már akkor sem vennék 60-asat, mert nem fér el, és ő is mondta hogy pedig az mennyivel jobb, mert ott van fiók is meg amúgy is több fér bele...

(#17359) w.miki


w.miki
veterán

Ide vágó cikk:
Háztartási gépet vennél? Mutatjuk, melyek a legmegbízhatóbb márkák
Sajnos forrás nincs linkelve...

A brit Which? nevű fogyasztóvédelmi szervezet több ezer termék megbízhatóságát tesztelte az elmúlt két évben, ami alapján kiderült, milyen hosszú élettartamot várhatunk egy átlagos konyhai készüléktől, és mik a legmegbízhatóbb márkák.

Vízforralók
Élettartam: 2-3 év
Legmegbízhatóbb márkák: DUALIT, Bosch
Legkevésbé megbízható márkák: Prestige, Tefal
Leggyakoribb problémák: vízkő és szivárgás (a rosszul illeszkedő fedő miatt)
A ma is ismert vízforralót - ami már érzékelte, ha felforrt a víz és magától kikapcsolt - 1955-ben vezették be. Akkoriban még látható helyen volt az alkatrész, ami működtette a vízforralót, így ha eltört, észre lehetett venni és kicserélni. Ma már azonban ez az elem rejtve van, így ha elromlik, az egész gépet ki kell cserélni. A gyártók azzal érvelnek, hogy így sokkal esztétikusabb, és a víz is gyorsabban forr fel benne.

Mosógépek
Élettartam: 3-6 év
Legmegbízhatóbb márkák: Miele, John Lewis.
Legkevésbé megbízható márkák: Whirlpool, Hotpoint
Leggyakoribb problémák: imbolygó gépek, kellemetlen szagok és penész
A modern mosógépek dizájnjának megváltozása az élettartam csökkenését eredményezte. Az alkatrészek minősége ugyanis nem olyan, mint jó néhány évvel ezelőtt volt. Emellett az elromlott alkatrészek cseréje is jóval nehezebb most. Míg régen minden egyes alkatrészt ki lehetett cserélni, ma már ha például a csapágy tönkremegy a dobban, akkor az egész dobot cserélni kell. Így tehát ha egy mosógép meghibásodik, sok esetben gazdaságosabb egy újat venni.

Hűtők
Élettartam: 6+ év
Legmegbízhatóbb márkák: Bosch, Samsung.
Legkevésbé megbízható márkák: Lec, Frigidaire
Leggyakoribb problémák: törött kompresszorok (ezek ellenőrzik a hűtőközeg áramlását a gépben), dugulás, repedt fiókok
A mai modellek közül sokat készítenek könnyebb súlyú műanyagból, ami problémát okozhat. Ugyanis ha a műanyag elkezd repedezni, akkor a hajszálrepedésekbe belemehet a piszok, ami egyáltalán nem higiénikus. Így sokan vesznek inkább egy új gépet, még akkor is, ha a régi még működik. Ha a hűtő már régebbi, érdemes lehet folyamatosan ellenőrizni, hogy valóban az ideális 0-4 fok közötti hőmérséklet van-e a gépben. Gyakran előfordul ugyanis, hogy úgy tűnik, jól működnek a régi modellek, de az életkor előrehaladtával elhasználódnak az alkatrészek, és mégsem működnek olyan hatékonyan.

Sütők
Élettartam: több mint 15 év
Legmegbízhatóbb márkák: Belling, Indesit
Legkevésbé megbízható márkák: Electrolux, AEG
Leggyakoribb problémák: ajtók nem csukódnak jól, a tárcsák és fogantyúk eltörnek
Annak ellenére, hogy a sütő is tömegtermék, viszonylag megbízható, akár egy-két évtizedig is jól működik. Ennek főképp az az oka, hogy a gáz miatt veszélyesek lehetnek a gáztűzhelyek, így ezeket kötelező minőségi alapanyagokból, gondos odafigyeléssel készíteni. Ugyanakkor az elektromos változatok könnyebben el tudnak romlani, gyakran lehet probléma például a fűtőelemekkel, vagy a high-tech berendezésekkel. Ráadásul a lezárt üveg mögött ezt nehezebb is megjavítani. Napjainkban a javítási költség igen magas, így ennél is jobban megérheti, ha inkább egy újat veszünk.

Mosogatógép
Élettartam: 10+ év
Legmegbízhatóbb márkák: Bosch, Neff
Legkevésbé megbízható márkák: John Lewis, Indesit
Leggyakoribb problémák: nem tisztít rendesen, nem vezeti el a vizet, elektromos hibák
A mosogatógépek a 70-es évek óta vannak jelen az otthonokban, de mivel sokáig csak kevesen használták, nehéz összehasonlítani az egyes készülékeket. Ugyanakkor elmondható, hogy - mivel a régi berendezésekben kevesebb a high-tech felszerelés, ami könnyen elromolhat - a régiek tartósabbak voltak.

Turmixgépek, ételaprítók
Élettartam: 5+ év
Legmegbízhatóbb márkák: Kenwood és a Philips
Legkevésbé megbízható márkák: Magimix
Leggyakoribb problémák: törött fedél, vagy tál
A turmixgépek is a hetvenes évek környékén terjedtek el az otthonokban. A konyhai berendezések közül ezek számítanak a legmegbízhatóbbnak. A többi konyhai kütyüvel szemben ugyanis itt nincsenek igazán high-tech felszerelések, legtöbb esetben csak egy motor van a különböző pengékkel.

Kenyérpirítók
Élettartam: 2-3 év
Legmegbízhatóbb márkák: Krups és Philips
Legkevésbé megbízható márkák: Argos és Tesco
Leggyakoribb problémák: nem pirít egyenletesen, elromlanak az egyes elemek
Az egyik leggyakoribb ok, amiért elromolhat egy kenyérpirító, hogy az egyes elemek elromlanak. Mivel az alkatrészeket elég nehéz, és meglehetősen drága cserélni, jobban járhatunk, ha beszerzünk inkább egy újat.

[ Szerkesztve ]

Olcsó kütyük: http://tiny.cc/fbkutyu

(#17360) #40553216 válasza Dave™ (#17358) üzenetére


#40553216
törölt tag

Jóval ritkábban raksz be felülre olyan cuccokat, amelyek függőlegesen nem férnek el a felső fiók, mint olyanokat, amelyek széltében nem férnek el az evőeszköztartó miatt. Az eddigi másfél hónapos használat alatt az első eset még sosem fordult elő. Ha mégis lenne erre esély, akkor a felső kosarat le lehet engedni. Az, hogy az alsó és felső kosár tartalma külön-külön rendszeresen túl magas lenne a maga helyén, arra kb. annyi az esély, minthogy két bomba legyen egy gépen, amikor már te egyet felvittél. ;)
„a tartót ki is vehetem ugye”
És akkor hogy mosogatod az evőeszközöket? Amúgy a fiókot is kiveheted. Ami a hely abszolút mértékét nem befolyásolja ugyan, de a tényleges használatát igen, az a tányértartó tüskesorok lehajthatósága. A mi gépünkben alul két háromrészes, felül egy tüskesor van, valamennyi lehajtható, tehát az edények pakolásában semelyik nem gátol. A fiókba pedig tényleg sokkal több evőeszköz fér. 76 db hely van nekik.
Mi spec. pont Whirlpoolt vettünk, ADP 7570 WH-t.

(#17361) mm00 válasza w.miki (#17359) üzenetére


mm00
aktív tag

Első idézett mondatodban ott a forrás. Which? Fizetni kell, hogy lásd a márkákat, gondolom a pénzcentrum kifizette. Itt van például a biolerekről a táblázat, de ugye a márkák nem látzódnak, hogy fizess érte: [link]

(#17362) Dave™ válasza #40553216 (#17360) üzenetére


Dave™
nagyúr

Ha már idézel, akkor a teljes mondatot idézd, és meg is válaszoltam a kérdésed. A 76db evőeszköz nagyon jó, ha 25 személyre kell háromfogásos ebéd után mosogatni, egyébként meg semmi értelme. Soha nem volt szűk keresztmetszet az evőeszköz tartó, jellemzően negyedig van pakolva maximum. Mi tök jól elférünk a 45-ös gépben is, az egy év alatt talán egyszer kellett egymás után kétszer indítanunk, bőven van létjogosultsága a keskenyebb gépnek (meg továbbra sem férne el a 60-as). Ja hogy Wh, akkor nem is értem minek jön ide a Miele.

(#17363) Zeki válasza mm00 (#17361) üzenetére


Zeki
nagyúr

Sajnos a test.de is fizetős.

(#17364) pjen válasza w.miki (#17359) üzenetére


pjen
félisten

Azért a Bosch ott van még mindíg.

(#17365) #40553216 válasza Dave™ (#17362) üzenetére


#40553216
törölt tag

A teljes mondat sem cáfolja. Ritkán mosogatsz csak edényeket. Mert ha főztél, akkor eszel is, ahhoz meg kell evőeszköz. Sőt, a főznivaló előkészítéséhez, az étel tálalásához is kellenek kések, villák, merőkanalak, miegymás. Ha ezeket nem mosod el a (főző)edényekkel, akkor külön kell. Az miért is jobb? A hasznos térfogat akkor lenne fontos, ha mindig óriási edényeket tennél alulra. Nálunk a 12 literes fazék is gond nélkül elfér alul.
A 76 db evőeszköz nem kötelező, hanem lehetőség. Ez miért is baj?
„25 személyre kell háromfogásos ebéd”
Ebben biztos vagy? Ez a gép 13 terítékes (nyilván az utolsó vacsora volt a kiindulás :DDD ), egy elegánsabb terítésnél még a 76 is kevés. Persze, ez sincs mindennap (sőt).
Nem a létező legelegánsabb, de messze szebb, mint amit hétköznap használunk. És még teljesen karcmentes. „Csak” 12-es, de már ez sem férne be.

Ha elfértek, az jó. Ezért írtam ungawának „»kettőnknek talán elég lesz egy 45-ös« Valószínű. Bár volt már olyan, hogy ketten vannak, 45-öst vettek, mert »talán elég«, de azóta bánják”.

(#17366) Dave™ válasza #40553216 (#17365) üzenetére


Dave™
nagyúr

Életszerű helyzet, hogy fejenként 9 evőeszközzel terítesz otthon. Szerintem a többség megáll 3-4-nél, mert utoljára a 18. században volt ez divat, de örülök, hogy a tiédbe 76 darab is elfér, így ez nem lesz szűk keresztmetszet, ha a királyi pár nálatok vacsorázik. Mi tök elégedetten fogjuk használni a 45-ös Bosch-t, ami nem csak két személyre elég a 9 terítékkel, mert már vendégségben eddig is bizonyított, megbánni sem nagyon van mit, ha a 60-as nem fér el sehogy sem.

(#17367) #32577792


#32577792
törölt tag

azt rühellem,ha valaki azt mondja, neked nincs arra szükséged...
Te fizeted?
Az hogy kinek mire van szüksége, saját maga döntse el, remélem leegyszerűsítve már érthető...
Evőeszköz tartó: tanácsot kértem és az alapján vettem, vehetem volna máwikat, olcsobban, de nem.
De vannak akiknek nem f1r el az info, NEM fér el 60-as, ami olcsóbb lett volna
Néztem a námberván mielet, de nincs 45-ös szabadon álló
Használtat is néztem
Bocs, ha ferrarit akarok, miért egx szar mercit ajánlotok?

(#17368) #40553216 válasza Dave™ (#17366) üzenetére


#40553216
törölt tag

Lekattanhatnál már erről a „60-as nem fér el sehogy sem” témáról. Nem akartalak meggyőzni (mást se), mivel értettem, hogy nincs hely. Ettől még a 60-as nagyobb, több fér bele, kényelmesebb. Ahogy a harmadik fiók is. Mert még ha nincs is királyi pár és az udvartartás, akkor sem papírtányérból eszünk műanyag késsel, villával.

(#17367) ungawa
És ezt kinek szántad?

Különben – emlékeim szerint – nem szekrénybe akartad rakni?

[ Szerkesztve ]

(#17369) Morris


Morris
veterán

Urak, ugorjunk.
Senkinek semmi köze ahhoz, hogy a másiknak mik az elvárásai illetve az igényei.

[ Szerkesztve ]

(#17370) canniball válasza w.miki (#17359) üzenetére


canniball
nagyúr

Egyrészt a Tefal vízforralónk és a mosógépünk (Bosch) is 10+ éves. Másrészt nem értem, hogy előbbinél a vízkövesedés, utóbbinál a kellemetlen szagok mióta számítanak (a megbízhatóság szempontjából) problémának... :F

https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...

(#17371) Dave™ válasza #40553216 (#17368) üzenetére


Dave™
nagyúr

A demagógia semmire sem vezet. Off topikban leírhatnád, hogy milyen helyzetekben szokott 4-nél több evőeszköz kelleni, mert mi sem papírtányérból eszünk műanyag villával, de még a 4 evőeszköz is ritka, inkább a 3 a jellemző. Egyrészt nincs mindig desszert, de pl. egy meggyes pitéhez sajnos akkor sem szoktunk használni, mi már csak ilyen igénytelenek vagyunk és megfogjuk kézzel. Krémes süteményekhez vagy gyümölcssalátához jöhet a plusz villa/kanál, oké, na de hova kell a többi 5? Hátha belátom, hogy kevés a kosár. Egyébként ha ennyire igényes vagy, miért nem Miele-t vettél?

[ Szerkesztve ]

(#17372) #40553216 válasza Dave™ (#17371) üzenetére


#40553216
törölt tag

Nyilván demagógiamentes volt a királyi pár emlegetése is.
Nem kell túl bonyolult étkezésnél is lehet ennél több: kanál, kés, villa alap, süteményes villa, kávéskanál, esetleg fagyihoz kanál. De valóban, az általános inkább a 3. Csakhogy van reggeli, van ebéd, van vacsora, vannak a előkészítéshez, a tálaláshoz is eszközök. Szóval nem kilenc/nap. Mindig külön vannak, sosem ragadnak össze.

„miért nem Miele-t vettél?”
Az igényesség, sajna, nem mindig párosul az anyagi lehetőségekkel. És még sokáig kell fizetni a hitelt. ;) A Mielét éppen a külön kosár miatt vettem volna, Wh a fenti, nem elhanyagolható okokon kívül egyéb körülmények miatt is lett. De pont a kosár miatt lett pont ez.

(#17373) #32577792 válasza #40553216 (#17368) üzenetére


#32577792
törölt tag

Annak, aki megakarja mondani, kinek mi kell, mire nincs szüksége.

Nem, nem akartam belerakni.
Leírtam, hogy a mosogató alatti részbe sem fért volna be helyhiány miatt. Átmértünk mindent, ezek után írtam hogy csak 45-ös.
Azt is leírtam, hogy jártunk szakinál, aki felújítja a miele mosógépeket, de nem találtunk megfelelőt, megfelelő árban, mikor azt kerestünk.

(#17374) #40553216 válasza #32577792 (#17373) üzenetére


#40553216
törölt tag

Értem. Új nyilván nem játszik, mert – meglepetésemre – olyat találtam 45-öst. De horror áron. :(
Nekünk szerencsénk volt, előre terveztük a mosogatógépet, ami aztán 8,5 év után lett meg. :DDD

(#17375) Henkei válasza ribarszki (#17316) üzenetére


Henkei
tag

+1

Lenyegesen praktikusabb es hosszutavon olcsobb is.:K

Hogy lehet hogy amikor emberen hajtják végre abortusznak nevezik amikor csirkén akkor rántottának??

(#17376) Morris válasza Henkei (#17375) üzenetére


Morris
veterán

Szerintem ő ezt nem így értette! :U :DDD

(#17377) Henkei válasza Morris (#17376) üzenetére


Henkei
tag

Akkor nem ert hozza.:(

Hogy lehet hogy amikor emberen hajtják végre abortusznak nevezik amikor csirkén akkor rántottának??

(#17378) Melack


Melack
veterán

Ikea-nak ki a szerződött szervíz partnere?

Ex-Informatikai Szolgáltató Asztali Munkatárs

(#17379) Csabroncka válasza Henkei (#17377) üzenetére


Csabroncka
Topikgazda

;]

"in medias res"

(#17380) werszomjas válasza Melack (#17378) üzenetére


werszomjas
őstag

Electrolux vagy whirlpool.

mit vettél?

üdv

(#17381) Melack válasza werszomjas (#17380) üzenetére


Melack
veterán

A főzőlap még ikea family akcióból, meg lesz Realistisk sütő - mama ajándéka lesz az új helyre. Csak előre beszélnék velük, hogy mikor tudnának jönni. (Meg fuvart is Bp-Nagykáta irányba)

Ex-Informatikai Szolgáltató Asztali Munkatárs

(#17382) Met válasza Melack (#17381) üzenetére


Met
nagyúr

De most minek a szerviz?
Ikea nem köti garanciához a szakszervizes beüzemelést.
Nálunk csemberlen üzemelte be őket.

"If in doubt, flat out!" Colin McRae

(#17383) werszomjas válasza Melack (#17381) üzenetére


werszomjas
őstag

FOLKLIG?

Pont a héten vettem egyet. Ez Whirpool termék.

Gari 5 év rá, de csak ha villanyszerelő köti be, kell számla a bekötésről + az ikea-s nyugta. Nekem azt mondták, nem kell hozzá szakszerviz, bármilyen villanyszerelő bekötheti.

IKEA / Whirpool szerviz info: 06 1 328 53 08

A sütő passz, hogy melyik márka.

Fuvar? Dehát ezek nem nagyok, egy alap személyautóba is elférnek.

[ Szerkesztve ]

üdv

(#17384) kutga


kutga
nagyúr

Hölgyek/Urak!

Nemrég költöztem új lakásba, a mosógépnek a konyhapultban van kialakítva egy munkalap keret, csak annyi a szépséghibája a dolognak, hogy csak úgy fér be a gép, ha lecsavarom a lábait (pár mm marad az oldalaknál és a tetején).

Papírral/fadarabbal/gumival ki tudom úgy ékelni hogy ne mozogjon, mégis, merjem így használni?

Nyilván hosszabb távon jön majd egy asztalos aki megcsinálja, addig viszont mosnom kell valahol.

Let the Zone take me if I am.

(#17385) Jim74 válasza kutga (#17384) üzenetére


Jim74
nagyúr

A mosógép tetejét nem lehet levenni? Sok esetben (mosogatógépnél is) két csavarral le lehet venni a tetőt és így be lehet pult alá építeni.

(#17386) bitpork válasza Jim74 (#17385) üzenetére


bitpork
veterán
LOGOUT blog (1)

Vagy ha nem is két csavar, de az ecetes flex mindent megold ;]

https://hardverapro.hu/apro/audi_q7_hibrid_2016/hsz_1-50.html

(#17387) kutga válasza Jim74 (#17385) üzenetére


kutga
nagyúr

Sajnos nem. Az előző valami ndk csodának ami ott volt még levehető teteje volt, ennek nem. Pont az a centi hiányzik amit a lábak elvesznek.

MOD
bitpork
Azzal nem mennék neki. :D

[ Szerkesztve ]

Let the Zone take me if I am.

(#17388) Jim74 válasza bitpork (#17386) üzenetére


Jim74
nagyúr

Csak a saját Electrolux-szal van tapasztalatom, ott két csavar és le is lehet húzni a tetejét.

(#17389) Zeki válasza kutga (#17387) üzenetére


Zeki
nagyúr

index mosógép topik, beírod a típust, és megmondják hogy kell levenni a tetejét, ha le lehet.

(#17390) Mercutio_ válasza bitpork (#17356) üzenetére


Mercutio_
félisten

Kicsit (?) túlreagáltál egy vicces megjegyzést, le kellene venni a balettcipőt ;)

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#17391) kutga válasza Zeki (#17389) üzenetére


kutga
nagyúr

Megpróbálom köszi.

Egyelőre körberaktam összehajtott karton lappal minden oldalról, egy mm-t nem mozog.

[link]

[ Szerkesztve ]

Let the Zone take me if I am.

(#17392) Met válasza kutga (#17391) üzenetére


Met
nagyúr

Ezzel szerintem csak rosszat teszel.
Jó esetben a mosógép nem mozog, viszont ha most elkezd mozogni akkor nem fog tudni mert körbeékelted és az egész szekrényt fogja rázni, a csapágynak sem tesz jót.

Amikor a konyhapultot terveztem direkt hagytam a mosógép mellett 3-3 cm helyet kétoldalt.
Néha amikor több ruha van benne és összeáll egy gombóccá centrifugálás előtt meg szokta "billegtetni" a gépet amíg el nem oszlik a ruha egyenletesen.

"If in doubt, flat out!" Colin McRae

(#17393) kutga válasza Met (#17392) üzenetére


kutga
nagyúr

Kár hogy itt nem te tervezted. Alig van pár mm oldalt és felül. Ha nem ékelem ki, billeg a gép.

Megpróbálom úgy hogy csak alul támasztom meg, aztán adok neki egy adag ruhát.

Let the Zone take me if I am.

(#17394) Jim74 válasza kutga (#17391) üzenetére


Jim74
nagyúr

Megnézve a gép előlapját, ennek szerintem nem levehető a teteje, vagy ha igen, azzal sem lennél előrébb, mert a homlokfal egyben megy fel a teljes magasságig.

(#17395) SirKero


SirKero
őstag

Üdv.
Hűtőszekrényben melyik gyártó számít a megbízhatónak illetve rendelkezik itthon jó szerviz háttérrel?
Kéne egyet vennem de teljesen tanácstalan vagyok :U

Most olvastam a rendőrségi hírekben hogy rasszista támadót keresnek, felhívtam őket, erre kiderült hogy nem állásajánlat.....

(#17396) Tomi0703


Tomi0703
őstag

Hali!
Itthon meg vannak őrülve ezért a FitMix-ért. Gondoltam megkérdem, hogy ilyen árban van-e jobb, illetve ajánlott egyáltalán a cucc? :R
Egyébként én ezekben a teleshopos cuccokban nem igazán bízom.

(#17397) Morris


Morris
veterán

Azt honnan tudom, hogy melyik mosógépben van inverteres motor? :U

(#17398) Zeki válasza Morris (#17397) üzenetére


Zeki
nagyúr

A tulajdonságoknál le van írva. Ha LG és Direct Drive, akkor inverteres.

(#17399) Morris válasza Zeki (#17398) üzenetére


Morris
veterán

Ez rendben van.
De mondjuk egy AEG vagy whirlpool gépnél?
Sok esetben nem tüntetik fel, úgy kell megnézni a gyártó oldalán.

(#17400) Atesz 666 válasza Morris (#17399) üzenetére


Atesz 666
aktív tag

"De mondjuk egy AEG vagy whirlpool gépnél?
Sok esetben nem tüntetik fel, úgy kell megnézni a gyártó oldalán."

Üdv.

-Az AEG-nél ha a www.markabolt.hu üzletében veszed ott pld kiírják a tulajdonságok/ funkciók és fogyasztás lapon. :K
-A Whirpool-nál nem tudom ,hogy van. :U

Sony Xperia S, Sony Xperia SP, Sony Xperia Z3, Sony Xperia Z5, Sony MDR-ZX330, Sony a 33, Sony KDL-40EX500, Sony BDP-S360, Sony STR-DH820, Sony MDR-XD100, Sony DR-S5, Sony SS-FCR6000, Sony SS-B1000, Sony SA-W2500, Jamaha DVD-S663, ASUS X75V NOTBOOK, ASUS RT-N53 Router, SonimXP3.2 Quest Pro, stb stb.

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Háztartási gépek (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.