Hirdetés

2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Háztartási gépek (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 02:30:44

LOGOUT.hu

Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#18951) koxx válasza sumi4623 (#18950) üzenetére


koxx
MODERÁTOR

Sztem rakj hozzá egy kicsit és egy 5év garis Boscht vegyél inkább [link] Másrészt a samu csak A+.

[ Szerkesztve ]

(#18952) sumi4623 válasza koxx (#18951) üzenetére


sumi4623
tag

Ez jobb is annyival? Mert ahogy nezem kb ugyanazt tudja de a boschnak jobb a fogyasztasa

(#18953) koxx válasza sumi4623 (#18952) üzenetére


koxx
MODERÁTOR

Nem tudom, samsung hűtőm még nem volt így nem tudom összehasonlítani. De a Bosch nagygépei jellemzően nem szoktak szarok lenni. Az árkülönbség meg minimális. Ha csak a gari időt és az A+ vs A++ -t nézed már akkor is megéri.

(#18954) mettek válasza #40553216 (#18948) üzenetére


mettek
addikt

Nem, a c3-at jónak érzem, talán a legjobbnak anyag és összeszerelési minőségre, nem nyeklik csuklik nyikorog ha kinyitom de ez 80 ezer egy alap fejjel! Ha adnák hozzá a turbó fejet akkor még hagyján, azt mondanám talán....de igy? A turbó fejet 19ezerért dobja hozzám a Miele. Azért ez nem gyenge. A szőnyegbe beragadt hajat, szőrt pedig csak az szedi ki, ezekkel a sima fejekkel szenvedhetek akármilyen porszívóval, nem fogja kiszedni.

PSN: Mattacks87 Xbox ID: HUNgAlien

(#18955) sumi4623 válasza koxx (#18953) üzenetére


sumi4623
tag

Rendben! Koszonom szepen a segitseget :)

(#18956) cekkk válasza #40553216 (#18944) üzenetére


cekkk
veterán

A Miele tapasztalatok alapján való ajánlása
Az hogy egyszer le írod, az ok, ha még kétszer még az is, de hogy folyton ezt erőltetitek az emberekre az már erősen gyanús.

Ott van a C2 feketében közel 70 ezer forintért, ami csak a házban volt használva és tiszta karcos. Ez a minőség nektek? Attól, hogy ti szerelmesek vagytok ebbe márkába vagy pénzt kaptok ezért, hogy folyton itt védjétek attól még nem biztos, hogy olyan jó mint ahogy ti beállítjátok. Mert ami nekem is volt porszívóm 3 év után nem nézett ki így mint ez most pár hónap után. Hatalmas minőség. :W

(#18957) #40553216 válasza Mercutio_ (#18949) üzenetére


#40553216
törölt tag

Ezt az ipari környezetre tervezést hol olvastad? Valamit nagyon benéztél. De ez ipari környezet szerinted egyenlő a közmunkára sem alkalmas kapanyéltámasztó odafigyelésével? A professzionális felhasználás a szerszámok használatában, karbantartásában is éppen a nagyobb odafigyelést jelenti. És nem csak azért, mert a profi szerszámok drágák, hanem mert ha időlegesen is tönkre megy, akkor a munka látja kárát.

„non-stop önkiszolgáló mosodákban is ez van”
Ha így van is, egy non-stop önkiszolgáló mosodában sincs az, mint egy ilyen hipiszupimarketben, ahová a sok fostos hülyegyerek csak a taperolás miatt jár. Ráadásul a Mielét nem is tudod kinyitni, ha be van zárva, csak ha áram alatt van így nagy eséllyel az ezt nem tudó balfaszék a ba/kikapcsoló gomb erőltetésével gondolták kezelni a helyzetet. Mint mikor egy németnek hangosabban mondod az infót, csak mert nem tud magyarul. Szerinted a „kiállítási darab” mint kategória miért jelent árengedményes vételi lehetőséget minden hasonló bolttípusban?

(#18958) #40553216 válasza mettek (#18954) üzenetére


#40553216
törölt tag

Én C3 két porszívót találtam 80e-ért. Mindkettőhöz van parkett és általános padlókefe is. Ha a Cat&dog típust veszed, csak 10000 Ft a plusz.

(#18956) cekkk
Add el, és megszűnik a bajod!

[ Szerkesztve ]

(#18959) ribarszki válasza cekkk (#18956) üzenetére


ribarszki
őstag

Nekem 110k-s C3-am van, havanna barna és képzeld, tiszta karc a burkolat. (Ami nem a klasszikus karc, hanem a fényezésen, ha úgy esika fény akkor látszódik, hogy a lakk felület elváltozott, pl egy porszívócső ráesásátől.) A különbség az, hogy leszarom, mert századrangú esztétikai kérdés. Maga a porszívó felépítése és működése bővn kárpótol érte.

Mindig csak a karcokkal jössz, egyszer nem írtad le, hogyan szív? Mennyire takarítja a szőnyeget? Tele tudod-e szívni a porzsákot? Kitört-e a kereke? Bivalyerősen húzza-e vissza a kábelt? Nyom-e vissza port a takarításkor? Könnyű-e húzni? Mennyire praktikus? Milyen a hozzá adott parquett twister fej az előző porszívófejekhez képest?

Ezekről soha nem írsz semmit, csak karcolódik. Jah, fényes műanyag és fekete, karcolódik. A 130k-s fekete Sebo is karcolódik.

Leírtad 1x, 2x, 3x, de hogy folyton ezt a karc témát nyomatod. Érdemi visszajelzést is tudsz adni a porszívóról, mert szerintem ez egy tétel a 100 közül, ami hasznos lehet? Vettük, behúztuk a fekete striguát a negatív oldalra karc miatt. Esetleg valami értelmes visszajelzés ami segít másoknak?

[ Szerkesztve ]

(#18960) Met válasza DeFranco (#18940) üzenetére


Met
nagyúr

+1 :(

"If in doubt, flat out!" Colin McRae

(#18961) koxx válasza ribarszki (#18959) üzenetére


koxx
MODERÁTOR

Egy porszívónál amúgy kit érdekel ha karcolódik? :) ez nem tv vagy mobiltelefon, hogy érdekeljen. Sőt poros is lesz.

Na ezt nem neked címeztem hanem a másik fórumtársnak.

(#18962) mettek válasza #40553216 (#18958) üzenetére


mettek
addikt

az általános padlókefe nem sokat ér, egyrészt alig tudod mozgatni mert a rövid szőrű szőnyegen akad másrészt csak dörzsöli a felületet. Lehet kiszed valamennyit de valamennyit meg csak mégjobban belepasszíroz. Tesztekben is ez látszik....csak a forgófejes turbókefe szedi fel ezeket. Az pedig a CAT and Dog csomagban van benne 90ért. ami kb a duplája az általam rászánt keretnek.

[ Szerkesztve ]

PSN: Mattacks87 Xbox ID: HUNgAlien

(#18963) #40553216 válasza ribarszki (#18959) üzenetére


#40553216
törölt tag

„egyszer nem írtad le, hogyan szív? Mennyire takarítja a szőnyeget? Tele tudod-e szívni a porzsákot? Kitört-e a kereke? Bivalyerősen húzza-e vissza a kábelt? Nyom-e vissza port a takarításkor? Könnyű-e húzni? Mennyire praktikus? Milyen a hozzá adott parquett twister fej az előző porszívófejekhez képest?”

1. Leszarja, mert előtte kifordítja és kirázza a lakást.
2. Leszarja, mert utána legfeljebb nekiesik prakkerrel.
3. Leszarja, mert ha nem, akkor kicseréli, mert kapható hozzá olcsón papírzsák, ami igazából lenyúlható a kiflis polc mellől a kisboltban.
4. Leszarja, mert ha kitört, akkor könnyebben fordul és csúszik.
5. Leszarja, mert ő sem bivalyerős, így legalább nem rántja el. Ha meg egyáltalán nem húz vissza.
6. Leszarja, mert senki nem allergiás a családban.
7. Leszarja, lásd 4. pont.
8. Leszarja, mert a Praktikerben vette, ergo praktikusnak kell lennie.
9. Leszarja, mert úgyis egyszerre rakja fel a kettőt.

(#18962) KnockOut87
A általános padlófejnek behúzható a keféje. Alig hiszem, hogy akadna bármilyen szőnyegen is.

[ Szerkesztve ]

(#18964) Mercutio_ válasza mettek (#18962) üzenetére


Mercutio_
félisten

Nem neked válasz, csak mellékatt!

tomtyi: Itt olvastam, a mosoda szó beírása a keresőbe neked is megy.

Ezt az áruházban nagyobb a terhelés szöveget ne erőltesd, én még nem láttam hosszú sorokat kígyózni a fehérárú osztályon max ha ingyen mosószer termékmintát osztogattak ;]

Egyébként különösebben nem érdekel a dolog csak jelezni szeretném, hogy a témában nem érintett olvasók is unják már ezt a Mórickának mindenről az jut eszébe szindrómát ;)

szerk.: szerintem cekk nem kérte, hogy "szinkronizáld ", a személyeskedést pedig hanyagolnám, nem vet jó fényt és az érvek hiányára utal.

[ Szerkesztve ]

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#18965) #40553216 válasza Mercutio_ (#18964) üzenetére


#40553216
törölt tag

Asszem, ez félrement. Beírtam, tényleg van ilyen említés. De te azt ebben az egyetlen egy ilyen hsz-ben olvastad-e, hogy a háztartási gépekről volt szó? (A gyári garancia háztartási gépek ipari felhasználása esetén egyből ugrik. De te erről a gépről (azontúl, hogy oda van írva: Professional) megmondanád, hogy ipari? szerk.: „lomis helyen, használtan”)
Unja? Aki ezt használja, ezt ajánlja. Aki mást, az mást.

A személyeskedést pont vele kapcsolatban? Érdekes, neki miért nem írtál?

„szerintem cekk nem kérte, hogy "szinkronizáld "”
Szerintem azt sem, hogy te tedd.

„neked is megy” vs személyeskedés, ugye.

[ Szerkesztve ]

(#18966) Zeki


Zeki
nagyúr

Hogy meddig él a drága Miele porszívó... nálunk 7 év után ment tönkre motorikusan.
De minden nap reggel elővéve, este el. Nappal 1db teljes lakás porszívózás (80nm), plusz a konyha-nappliban a morzsázások ( ettek a gyerekek) vagy 3-4x.
Mondhatom, hogy nálunk annyit ment a 7 év alatt, amit máshol 35 év alatt megy.

(#18967) cekkk válasza #40553216 (#18958) üzenetére


cekkk
veterán

Klasszikus fan válasz amikor nem tudsz a termék hibájára mit mondani...

(#18959) ribarszki
Jaj.. Kifizetsz egy termékért ennyit akkor legyen már a burkolat is minőségi, ha már prémiumnak adják el, ezek után mi garantálja, hogy belül jó ha már kívül egy rakás...

(#18968) ribarszki válasza cekkk (#18967) üzenetére


ribarszki
őstag

Csak, hogy az idelátogatók, érdeklődők kedvéért összefoglaljam. Mivel kiváltképp háklis vagy a hibákra, ez kiderült, egyedül a burkolat fényezésének megkopását tudod felhozni hibaként a Miele porszívó esetében. Abban biztos vagyok, ha mással is gondod lenne, nagyon-nagyon sokszor leírtad volna. (csökkenő szívóerő, akadós kébel, megtörő gégecső, rossz minőségű kiegészítők, stb.) de ezeket soha nem írtad, ha jól értem akkor semmi bajod velük.

Tehát összefoglalva: Van egy Miele porszívód aminek az egyetlen egy hibája az, hogy a burkolat fényezése karcolódik/megkopik ha nekimegy valaminek, vagy ráesik a porszívó csöve. Ezt leszámítva az összes igényedet maximálisan kielégíti. Drága barátom, soha rosszab vásárlásod ne legyen, ezt szívből kívánom! ;)

(#18969) pjen válasza Csabroncka (#18941) üzenetére


pjen
félisten

Szia.Te mit szoktál gondosan karbantartani egy pórszívón?A szűrő rendszer cseréjén kívül?

(#18970) laszlo168 válasza Zeki (#18966) üzenetére


laszlo168
senior tag

Akkor szerintem a Samsung sokkal jobb, nekünk el ment 10 évet, úgy hogy ez egy 2 generációs ház, közel 200nm, és az én feleségem elég rend mániás, annyit porszivózik hogy télen alig kell fűteni, mert a porszivó által kifújt meleg levegő, befűti a házat :)

(#18971) Zeki válasza ribarszki (#18968) üzenetére


Zeki
nagyúr

:)
Az 50 ezres Samsung porszívóm metál piros burkolata ugyan nem sérült, ellenben másfél év alatt meghalt a motorja, letört az első kereke, állandóan kilyuggatta magának a gégecsövét (úgy lent a gépből kijövet mint felül a markolatnál bemenet), a tápkábele valahol megtört belül, mert nem húzhattad ki teljesen, a gyári porzsákcsomagja meg 8000Ft volt (4db porzsák). Elajándékoztam inkább, mielőtt mégjobban kiidegel a vietnámi ipari hulladék.

[ Szerkesztve ]

(#18972) Cifu válasza cekkk (#18956) üzenetére


Cifu
nagyúr

Bocsi, de ez hatalmas LoL. :DDD

Egy porszívón az a problémád, hogy karcos. Oda meg vissza gurulok a padlón a röhögéstől, hogy valakinek ez a megítélés alapja, hogy azért nem minőségi, mert karcolódik... :DD

[ Szerkesztve ]

Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.

(#18973) Atesz 666


Atesz 666
aktív tag

-Akkor én ezt megfejelném annyival,hogy a mi 22 éves Electrolux Z 911 E porszívónk a mai napig kiválóan teszi a dolgát,nem karcos,nincs letörve róla semmi,nem hiányzik kereke,szívó ereje nem csökkent stb stb..pedig hetente 4-5 alkalommal is használva van. :C :R

Sony Xperia S, Sony Xperia SP, Sony Xperia Z3, Sony Xperia Z5, Sony MDR-ZX330, Sony a 33, Sony KDL-40EX500, Sony BDP-S360, Sony STR-DH820, Sony MDR-XD100, Sony DR-S5, Sony SS-FCR6000, Sony SS-B1000, Sony SA-W2500, Jamaha DVD-S663, ASUS X75V NOTBOOK, ASUS RT-N53 Router, SonimXP3.2 Quest Pro, stb stb.

(#18974) Morris


Morris
veterán

Valaki linkelt korábban egy porvisszaengedős videót.
Nem emlékszik valaki erre, vagy esetleg meg van valakinek?

Lassan én is porszívó csere előtt állok.

(#18975) Zeki válasza Morris (#18974) üzenetére


Zeki
nagyúr

(#18976) Morris válasza Zeki (#18975) üzenetére


Morris
veterán

Köszönöm

(#18977) cekkk válasza ribarszki (#18968) üzenetére


cekkk
veterán

(#18972) Cifu
Szóval, ha veszek egy prémiumnak beállított terméket az legyen olyan is, a külső anyaghasználatában is. Ha attól karcolódik a teteje, hogy csak ott áll és nem ütődik neki semmi, mert gondosan van tárolva. Prszívózás közben meg nem veri szét vele a lakást, figyel arra, hogy ne menjen neki semminek.
Ha ennyire igénytelen egy gyártó arra, hogy a porszívó két hónap után ne úgy nézzen ki mint ha 10 éves lenne akkor a belseje sem sokkal lehet különb.

Abban biztos vagyok, ha mással is gondod lenne, nagyon-nagyon sokszor leírtad volna. (csökkenő szívóerő, akadós kébel, megtörő gégecső, rossz minőségű kiegészítők, stb.) de ezeket soha nem írtad, ha jól értem akkor semmi bajod velük.

Asszony használja nem érdekel már a gép csak amikor megyek be oda ahol tárolva van és látom, hogy hogy néz ki egy 70 ezres gép eléggé elszomorít.

(#18978) ribarszki válasza cekkk (#18977) üzenetére


ribarszki
őstag

Köszönjük a nagyon hasznos segítséget amit a porszívó témában adtál. Tehát semmi gondod nincs azon kívül, hogy karcolódik a fényezés. A ha, lehet, talán, valószínű érvelések pedig nem tapasztalatok.

(#18979) Cifu válasza cekkk (#18977) üzenetére


Cifu
nagyúr

Ha ennyire igénytelen egy gyártó arra, hogy a porszívó két hónap után ne úgy nézzen ki mint ha 10 éves lenne akkor a belseje sem sokkal lehet különb.

Kismillió példát lehet felhozni ennek ellenkezőjéről, amely ettől még persze nem perdöntő, és az egész parttalan éppen emiatt.

Az összes eddigi hsz.-edben egyetlen értékelhető információ az volt, hogy karcolódik. Nach so.
Ha valaki olyan porszívót keres, amely nem karcolódik, kerülje a C2-őt. :DDD

Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.

(#18980) mettek


mettek
addikt

Na megvolt a nagy vásárlás. Menyasszonnyal elmentünk a MM-ba és kipróbáltunk 2-3 porszívót. Egy Electrolux zuogreent (75.000ft): nagyon kényelmes a kar és a szívófej, jó erős vákuumot képes létrehozni, volt még egy újabb fajta Electrolux (digitális fokozatjelzős) kb ugyanaz mint a zuogreen. Aztán Miele c3 complete: döbbenetes szívóerő, ez 3-as fokozaton szív akkorát mint az Electrolux maxon. Itt kb el is dőlt, pláne hogy az Electrolux még drágább is volt. A Miele feje szuperul forog a csuklómozgásra, döntésre, a gép nagyon simán halkan gurul.

Jo, amiben az Electrolux tényleg jobb volt az a hang, kb semmi de semmi hangja nincs, döbbenetes. Azonban kb ennyivel kisebb is a szívóereje. Ugyhogy Miele c3 lett. Nem akarom szét ajnározni mert egyik márka sem tökéletes de már ki is porszívóztuk a lakást, jol bírja, ment vagy 1 órát, a levegő tiszta és a gép iszonyat erős.

[ Szerkesztve ]

PSN: Mattacks87 Xbox ID: HUNgAlien

(#18981) ribarszki válasza mettek (#18980) üzenetére


ribarszki
őstag

Pontosan melyik C3-at vettétek? Ha már kiporszívóztátok a lakást, mi a tapasztalatod, kell a turbókefe, vagy a sima fejjel is felszedte a hajszálakat, szöszt, stb.. ? Sokat segítenél annak aki porszívóvásárlás előtt áll. (Arra figyelj, hogy ne utángyártott, hanem gyári zsákot használj hozzá)

(#18982) Csabroncka válasza Zeki (#18971) üzenetére


Csabroncka
Topikgazda

Az enyém gond nélkül bírja, pedig csak 30 volt.

"in medias res"

(#18983) cekkk válasza ribarszki (#18978) üzenetére


cekkk
veterán

Ti milyen hasznos tanácsot adtok azon kívül, hogy a miele a jó a többi rossz.
Persze az energia címke az csak becsapás, az összes gépnél ami jobban teljesít... :(((

(#18984) pjen válasza Zeki (#18971) üzenetére


pjen
félisten

Nekem is megvan a vizes samu jó pár éve,de azonkivül,hogy a kaszni karcos nincs semmi baja,pedig napi használatban van

(#18985) Csabroncka válasza pjen (#18984) üzenetére


Csabroncka
Topikgazda

pjen: A nem gagyi esetben szerintem inkább típushibák vannak - jó példa erre a milliószor linkelt sencor.

Itt vitázok mi a jó, és mi a jobb. Egyszer az életben szeretnék eljutni oda hogy veszek egy Rainbow gépet és nem érdekel sem a Miele sem a többi :P

"in medias res"

(#18986) Zeki válasza Csabroncka (#18985) üzenetére


Zeki
nagyúr

Egyszer az életben legyen központi porszívód, és letojod a többit. :)

(#18987) DeFranco válasza Csabroncka (#18985) üzenetére


DeFranco
nagyúr

tizenpléezer forintért vettem egy alap samu gépet decemberben, miután a közvetlen ikertestvére orrszívó porszívó általi halált halt. direkt a régi designt, hogy a burkolat és az elemek csereszabatosak legyenek (csak a motor égett le, kerék, gégecső, fej, minden jó).

320W szívóerő (nem teljesítményfelvétel!), szabályozható szívóteljesítmény, slussz-passz. vettem hozzá 5k-ért egy ciklonszűrőt (eredeti, gyári, közvetlenül a márkaképviselettől) porzsák-spórolási és lego nemkidobási célból.

sem por, sem porszag (poráteresztés) nincs a lakásban, szív mint állat, a ciklonszűrőn látom, hogy három porszívózás után megtelik, pedig nem lakunk poros környezetben. van rá azt hiszem 3 év garancia, de az elődje is 7 évig bírta, és még simán menne, ha nem égetjük le szándékos gondatlanságból. azt akkor szétszedtem, és már a motortérben sem volt pornak nyoma sem, nem hogy a kilépő szűrőn. csévélőautomatika, zsanérok, kerekek, teljes belső szerkezet és szerelvények állapota tökéletesen sérülésmentes és újszerű.

én mindent elhiszek, de kicsit nevetséges már ez a fetisizmus, főleg hogy óvodás szinten megy.

félreértés ne essék, elhiszem, hogy minőségi a miele/elux/aeg akármi, még azt is elhiszem, hogy a samum a cipőfűzőjét nem tudná bekötni ezeknek, de azért hagyjuk már ibolykát, hogy csak az [insert brand here] ad neked erőt és mindent lebíró akaratot.

[ Szerkesztve ]

(#18988) pjen válasza Csabroncka (#18985) üzenetére


pjen
félisten

Pedig egy hónapja még a sencor volt itt maga a csoda ;] Megmondom őszintén én nem vennék semmi ultra drága gépet.Semmi kedvem 20 éven keresztül vigyázgatni rá,és közben 5 évente kijönnek,szebbek,takarékosabbak,kézre állóbbak.Hiába tart ki egy gép 20 évig az akkor is max a 20 év előtti csúcs.Anyámnak van egy elöltöltős Bosch mosógépe min.20 éves és semmi baja,csak 5x annyi vizet és villanyt használ mint az én fagorom.

CineDOG1:Az a baj,hogy a központihoz úgy kell építeni a házat.

[ Szerkesztve ]

(#18989) koxx válasza Csabroncka (#18985) üzenetére


koxx
MODERÁTOR

2.200 €-ért már hozhatod is :)) [link]

(#18990) gF válasza koxx (#18989) üzenetére


gF
senior tag

:Y Ennyiért már veszel egy 10-12 éves használt autót...

[ Szerkesztve ]

(#18991) koxx válasza gF (#18990) üzenetére


koxx
MODERÁTOR

De azzal nem tudsz porszívózni.

(#18992) gF válasza koxx (#18991) üzenetére


gF
senior tag

Az biztos.. Mindenesetre nálam a lélektani max 100k egy porszívóért.

(#18993) Antonio válasza mettek (#18980) üzenetére


Antonio
senior tag

Hány W os a motor a Mieleben? csak hogy legyen viszonyítási alap szívóerő tekintetében.

Samsung 65KS8000, Denon AVR-X2400H, White Heco Music Style 500 front, Heco MS Center, Heco MS 200F Satellite, Sub: Dynavoice T12, Zidoo X9S, Synology DS216+II, Dell precision 4800

(#18994) Met válasza koxx (#18991) üzenetére


Met
nagyúr

Átneveznéd a topic címét "Miele porszívó vs. nem Miele porszívó"-ra?

"If in doubt, flat out!" Colin McRae

(#18995) Csabroncka válasza Zeki (#18986) üzenetére


Csabroncka
Topikgazda

Nem tudok mert panelban lakok ;]

koxx: van az olcsóbban is ;) igaz használtan, de ez engem sohasem zavart, még a lakásom is használt...

"in medias res"

(#18996) gF válasza Antonio (#18993) üzenetére


gF
senior tag

Ezt hány wattos kérdést engedd el. 2014 szeptembere óta szinte csak energiatakarékos modellek vannak a felsőházban (<900 W a felvett motorteljesítmény).

(#18994) Met: ;] ;] ;]

[ Szerkesztve ]

(#18997) Orlin válasza Met (#18994) üzenetére


Orlin
addikt

És még a Sebo porszívót nem is hozták be a vitába! :DD

LENOVO IDEAPAD 5 Pro 16 - Ryzen 5 6600HS, 16, 1000 GB, 16GB, Radeon 660M Graphics, Win11

(#18998) pjen válasza Orlin (#18997) üzenetére


pjen
félisten

Viszont Rakéta már volt. :DDD

(#18999) Antonio válasza gF (#18996) üzenetére


Antonio
senior tag

Ezzel tökéletesen tisztában vagyok :)

De épp Mieleben láttam még egy csomó régi vágású nagy teljesítményű gépet (ezért kérdeztem).

Amúgy a teljesítmény limit életbelépése -ha jól tudom- azt jelenti hogy a gyártó az adott dátumtól nem gyárthat a megadottnál nagyobb teljesítményűt de ami előtte a raktárakba le lett szállítva az még piacképes

(persze ez kereskedő függő is gondolom tőlünk nyugatabbra már kisebb eséllyel találsz régebbi porszívókat, míg nálunk még 1-2 év múlva is talán belefuthatsz)

Samsung 65KS8000, Denon AVR-X2400H, White Heco Music Style 500 front, Heco MS Center, Heco MS 200F Satellite, Sub: Dynavoice T12, Zidoo X9S, Synology DS216+II, Dell precision 4800

(#19000) mettek válasza Antonio (#18999) üzenetére


mettek
addikt

1600 Wattosra van írva a C3 comfort edition. Igen, majdnem 3szorosa az említett Electroluxnak. Ilyen szempontból teljesen arányos volt a 2 gép ereje és hangja is. De ha már egy árban vannak akkor az erősebbet választottam. Illetve az Electrolux 1, míg a Miele 2 év alap garis volt.

A szívófejes kérdésre pedig: egy közepes szál hosszúságú (mondjuk rövid szálú shaggy) szőnyegen 80% körül felszedett mindent, hajat is de azért találtam benne még hajszálakat. Egy turbóval biztos mindent kiszedne de egyelőre úgy látom teljesen megteszi a hagyományos feje is.

Olyan lett a lakás mint a patyolat :DD eddig csak néha porszívóztunk egy olyan 8-10 éves behemóttal amiben szakadt volt a porzsák (nem lehet már kapni hozzá) így több port fújt ki mint szívott be.

[ Szerkesztve ]

PSN: Mattacks87 Xbox ID: HUNgAlien

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Háztartási gépek (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.