Hirdetés
- Digitális Állampolgárság Program
- Asszociációs játék. :)
- Szólánc.
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Mindent a StreamSharkról!
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
- Milyen mosógépet vegyek?
- Android másképp: Lineage OS és társai
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
-
LOGOUT.hu
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
xtremetuning
addikt
"Sokan szeretik, azért nem hiszem hogy rossz cucc" - az, hogy valamit sokan szeretnek, nálam már rég nem mérvadó.......
És ezt úgy zussammen értem az egész hifizésre...[ Szerkesztve ]
...ha belekezdtél a high-endbe, vess keresztet, mert sosem lesz vége.. :) ......... és ezt mástól nyúltam, de nagyon igaz : 'Tegnaptól őszinteséget fogadtam. Azóta nincsenek barátaim...'
-
-
Tamoo
MODERÁTOR
válasz xtremetuning #91652 üzenetére
Nekem is csak annyira mérvadó, hogy felfigyeljek rá.
-
-
robi-k
őstag
Sztereóra talán, de az OPPO BDP-105/105D modellekben egy igen jó többcstornás DAC van
Pont ez a lényege az OPPO-nak, hogy kb 450 eFt-ért a vevő kap egy nagyon jó BD lejátszót + egy jó többcsatornás DAC-ot (ami használható külső DAC-nak is USB-n keresztül) + egy jó médialejátszót.
De akinek nek kell a DAC része, annak elég, ha megveszi a kistestvért (a 103/103D modellt). -
BBéci
legenda
válasz robi-k #91656 üzenetére
Hónapokig volt nálam és folyamatosan használtam a 95, 103, 105 modelleket, tehát testközelből ismerem őket. Ezt Te is pontosan tudod. Kipróbáltam 5.1 kimenettel és sztereó XLR-rel is.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
aizen92
addikt
Sziasztok!
Samsung ht-tx35-höz honnan tudnék távirányítót szerezni?
"The right man in the wrong place can make all the difference in the world."
-
muzsikpeti
aktív tag
Én az oppo 105D -t használom procinak is közvetlen kötve 5db ic kábellel a rotel végfokba.
Eszméletlen jó hangja van mozin is! Robik hallotta már . -
Tamoo
MODERÁTOR
válasz muzsikpeti #91664 üzenetére
95-ös Oppo-k vannak 200-260 közt. Ha tényleg ilyen jó a DAC-ja, akkor persze nagyon jó vétel.
De Béci szerintem új árú cuccra gondolt. Ha 100-120 körül esetleg találok egy jobb használtat vagy diy-t, akkor nem fizetek annyit pluszban az Oppora ha nincs szükségem az egyéb funkcióira.
(Egyébként nem akarok most se Oppo-t, se DAC-ot venni.) -
JohannZimu
senior tag
válasz muzsikpeti #91662 üzenetére
Vannak hallás és ízlésbeli különbségek a "hifisták" között, ezért is simán lehet üdvözítő út egy DAC. (Vagy egy S1 Tudom, tudom, csak "vicc" volt)
Remélem most nem lövök mellé, és a sztereó zenehallgatást is ideértettétek, nem csak a mozit.[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz muzsikpeti #91662 üzenetére
Robi a korábban emlegetett, általad is ismert érdi rendszer hangjára is azt mondta, hogy csúcs, ezzel szemben XT 15 %-osnak nevezte. Szóval azt az eszméletlent erősen megkérdőjelezem.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
robi-k
őstag
Már én is hallotam az etalon rendszert
De ettől még Peti rendszere OPPO -> Rotel végfok felállásban jobban szól, mint a korábbi OPPO -> Rotel előfok -> Rotel végfok verzióban.
Bár egy Halcro előfok biztos jót tenne Peti rendszerének is (írtam én is a Mikulásnak ez ügyben, de gyanítom hogy nem fogja teljesíteni a kívánságomat)[ Szerkesztve ]
-
lemmy9
őstag
válasz Norbi 72 #91660 üzenetére
Az Oppo sztereóban nekem nagyon bejött, és amit kiküld analógban 7.1-et a Hd-s anyagból, az is. Tehát a Dac része nagyon jó. Nem kell külön Mp,Bd,CD,Dvd-audio,Sacd játszó, mint eddig, egy kell ami mindent lejátszik. Amint írtam a DD,Dts-t, lemezjátszót, orsóst, rábízom az erősítőre úgyhogy nem csak végfokként üzemel.Tehát nálam 4 készüléket váltott ki. Mivel ez egy nagyon nehezen összehozott erősítő, ami a szívem csücske, próbálom hozzáigazítani a többi komponenst, lassacskán.
Úgy érzem nincs baj az értékrendemmel, szvsz.Szerintem!
-
bajnokpityu
félisten
válasz lemmy9 #91669 üzenetére
nekem sajnos sztereoban kevés volt. hallgass meg, akár kicsit olcsóbban egy normális sztrereo dacot.
oppo egy jó mindenes,de mint ilyenek, semmiben se kiemelkedőek. persze egy jó dachoz jó futómű is kéne.
találtam egy jó ár/értékű usb konvertert, ezt egy audioGD ref1re kötve sokkal valósághűbben, jobban szól, kb az oppo használt áráért. csodák nincsenek. oppo egy korrekt összvér, de komolyabb szintű zenehallgatásra mércémmel alkalmatlan.[ Szerkesztve ]
eladó topping dac
-
lemmy9
őstag
válasz bajnokpityu #91670 üzenetére
Mindig van jobb. Nekem ez igy jó, hidd el, és lassan le is állnék egy időre.
Szerintem!
-
bajnokpityu
félisten
válasz lemmy9 #91671 üzenetére
mindenki le szokott állni. csak ne mondjunk olyat, hogy mega-k*rta jó az oppo sztereo hangja, meg hogy olyan,mintha azonos árú sztereo dacod lenne. mert ez szimplán nem igaz. márha az a cél,h azt halld, amilyenre kikeverték a felvételt, és hasonlítani akar a normális hangszerhangokra.
eladó topping dac
-
nagyúr
válasz lemmy9 #91669 üzenetére
"Tehát a Dac része nagyon jó."
Ez oké. Azt is értem, hogy mindenes megoldásra váltod a külön komponenseket, és erre nagyon jó lesz az OPPO. Az én konkrét kérdésem viszont az, hogy az OPPO DAC-ját jobbnak érzékeled-e mint az AVC-jét, vagy csak nem rosszabbnak, tehát a sok egyéb előny miatt váltasz-e alapvetően OPPO-ra, vagy szerinted van hangminőség különbség is az OPPO és az AVC DAC-ja között? Köszi!
[ Szerkesztve ]
-
lemmy9
őstag
válasz bajnokpityu #91672 üzenetére
Mondtam?????
Liszi: Nekem tehát (gy.k.) NEKEM, jobban tetszik.
[ Szerkesztve ]
Szerintem!
-
hétalvó
addikt
válasz robi-k #91668 üzenetére
Persze jo elofoknak az oppo csak megse az igazi. Azert egy gyarilag illesztett procival nehezen veszi fol a versenyt, foleg ha a proci xlr-es.
500ert vegfokostol meg mindig a parasoundomat erzem ar/teljesitmenyben jobbnak, bar meg hozza kellene adni a htpc-t is...https://drive.google.com/file/d/1PaO_rKpCcAc7h7-HJCCqz8rbWeJlRSDz/view?usp=drivesdk
-
Norbi 72
veterán
válasz bajnokpityu #91678 üzenetére
Mosakszol?
Lemmy nem mondta.És most az ő véleménye van terítéken,nem másoké.
-
Norbi 72
veterán
válasz bajnokpityu #91680 üzenetére
Azt mondtad nem érsz rá.
Van sör és pálesz utána.
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz bajnokpityu #91678 üzenetére
Furutech GT40-ről van véleményed?
Kaki, vagy azért használható? Ne High End környezetre gondolj, max. audiophile-re.
Megköszönném a véleményedet, persze ha hallottad szólni egyáltalán.
[ Szerkesztve ]
"csak a zene van"
-
Patice
nagyúr
válasz bajnokpityu #91680 üzenetére
Riszaviadal!!!!!!!!!!!
Eladó: Intel NUC J5005, Xbox 360, Daewoo Matiz, Lenovo dokkoló
-
muzsikpeti
aktív tag
válasz robi-k #91676 üzenetére
Én meg ezt fogadom kételkedve , hogy az arcam 350 jobban szólt mint az oppo 105!!! Mivel együtt hallgattuk meg robim-al az arcam 400-asát az oppo 95- tel , és ott bizony jobb volt a 95- ös! Másnap fel is adta eladóba a 400- as arcamot és beszerezte a 105-ös oppot.
Ezek szerint ennyivel jobb a 350- es arcam a 400-asnál? Vagy a 105- ös oppo ennyivel szarabb mint a 95-ös? -
muzsikpeti
aktív tag
Az érdi rendszert sajnos még nem volt módom meghallgatni!
Szereztem két srácnak is oppo 105D -t, az egyiknek primare spa 22hd avr - je van, éppen ma írta, hogy tett egy próbát nem hdmi -vel összekötve az oppoval hanem rca kábelekkel , és mondta, hogy miért nem mondtam neki , hogy ez mennyivel jobban szól így. Erre beszélt a barátjával akinek a másik 105D van és az meg újságolta neki , hogy most már több napi teszt után rájött, hogy az analog neki is jobb mint a hdmi, pedig primare procija van és lexicon végfokja!
Ez szerint nem csak én vagyok botfülü -
hétalvó
addikt
válasz muzsikpeti #91685 üzenetére
Vagy robimnal a 906-osokon nincs akkora kulonbseg.
Sok hezag van ott meg. Betap,tapkabelek... ki tudja...https://drive.google.com/file/d/1PaO_rKpCcAc7h7-HJCCqz8rbWeJlRSDz/view?usp=drivesdk
-
hétalvó
addikt
válasz muzsikpeti #91690 üzenetére
Kovetem vegig amit csinal. Jo fule van. Nagyfiu mar. Gondolom a szamokat is nezi es nincs aranyban szamara az oppo+vegfok. Ha neki jobban megeri az arcam dac-ja, am legyen!
Annal a 400-asnal en is mondtam valami nem stimmelt a belso dac-al. Annyival nem lehetne jobb az analog.https://drive.google.com/file/d/1PaO_rKpCcAc7h7-HJCCqz8rbWeJlRSDz/view?usp=drivesdk
-
gabor128
aktív tag
Sziasztok!
Két témában kérnék segítséget, tapasztalatot. Talán akad itt rádiótechnikás, vagy rádiózásban jártas ember.
Egyik:
Van egy Sony ST-S261 rádióm régi hifihez. AM és FM jelek fogására képes, RDS-es. Anno Győrből vettem. Ott jól működött. Jelenleg Cegléden használnám, de nem tudom. Egyrészt azért mert a tulaj nem adott hozzá antenna kábelt, másrészt meg nem tudom hogy helyileg milyen adók milyen jelerősséggel érhetők el. Egy sima hangfalkábelt próbáltam benyomni neki az AM csatikra, de semmi. Lehet hogy túl vastag a szigetelés a kábelen és ezért? Az FM kivezetésre meg vélhetően koax kábel kellene 75Ohm-os. csatim nincs hozzá.
Ennél a témánál abban sem vagyok biztos, hogy elég-e egy sima kábel antennának és nem-e kellene valami rendes antenna a gyenge jel miatt.Másik:
Létezik-e a Sony-nak olyan hifi egysége, ami LAN csatin keresztül internet rádió vételre képes, esetleg van rajta USB csati Mp3 lejátszára? illetve fontos hogy a hagyományos hifi szabvány széles fekete téglalap doboz alakja legyen.Köszi előre is!
-
Norbi 72
veterán
válasz gabor128 #91693 üzenetére
Nagyon eltévedtél,ez házimozi topik.
Másrészt vegyél egy rádióantennát.
-
cecil
aktív tag
Miva Norbi kiosztós kedvedben vagy?
-
Tamoo
MODERÁTOR
válasz muzsikpeti #91694 üzenetére
Az én botfülemnek tetszik a 400-as Arcam HDMI-vel. Nem hiszem, hogy vennék elé Oppo-t vagy ilyesmit a DAC-ja miatt. Az ilyen szintű erősítőket bűn külső DAC-ról hajtani... akkor válogasson az ember végfokok közül.
[ Szerkesztve ]
-
robim
tag
válasz muzsikpeti #91694 üzenetére
Látom mire megérkeztem jól ki is tárgyaltátok a témát.
Szóval az AVR400 szerintem is az Oppo BDP95-ről, analógon hajtva szólt a legjobban.
Itthon az AVR350 számomra egy picit jobban vagy ugyanúgy szólt, mint az Oppo RCA kimenettel. Az Oppo XLR sztereó kijárata azonban jobb volt, mint az AVR350 RCA-ja (hozzáteszem az XLR kábeleken a legdrágább Furu XLR csati volt, míg az RCA-n a 108R) - mindezt Hétalvó Parasound végfokával tesztelve.
Összességében nekem nem érte meg itthon tartani a 105-öt a 3 pár IC-vel, helyette inkább bővítek 3.0-ról 5.1re.
Egyébként összeereszthetjük megfelelőbb körülmények között is az AVR350-et az Oppo 105D-vel!Egyébként feltételezem, hogy az AVR400-ban ugyanaz a Crystal DAC van, mint az AVR500/600-ban, míg az AVR350-ben Wolfson.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest