Hirdetés
- Évente csak egyszer látod! 11 11 11 11 11
- Szólánc.
- Mindent a StreamSharkról!
- Asszociációs játék. :)
- Digitális Állampolgárság Program
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
- Milyen mosógépet vegyek?
- Android másképp: Lineage OS és társai
-
LOGOUT.hu
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kroland25
tag
Hello!Úgy néz ki hétvégén hozzá tudnék jutni egy Piooner lx85-höz lx 56-hoz képest hol helyezkedik ez az erősítő?Köszönöm!
Házimozi és ennek komponesnseinek beszerzésében lehetőségem van segíteni akit esetleg érdekel privin megtalál!!
-
BBéci
legenda
válasz Kroland25 #91101 üzenetére
Miért offtopik?
Két kategóriával magasabban helyezkedik el.
(#91102) Milanos
Azt még nem hallottam, de az elfogadható kategóriát mondom rá. Tutira nem jobb, mint a 3808.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Kroland25
tag
Köszönöm a gyors választ Akkor megnézem a hétvégén 2012 es vétel!Off Mert már sok ehez hasonló kérdést tettem fel, de ha okés is a gép csak próbára lesz meg míg nem találok egy jó vételt az arcam 600 ra!!1900 euróért van de azt sokallom még picit,de már így is jó vétel lenne!
[ Szerkesztve ]
Házimozi és ennek komponesnseinek beszerzésében lehetőségem van segíteni akit esetleg érdekel privin megtalál!!
-
nebulo5
senior tag
válasz lemmy9 #91091 üzenetére
Talán, a HFK-ról olvasható vélemények nem mindenkit tudnak meggyőzni arról, hogy egy ilyen "ketyere" nem szól bele a hangvilágba. Én sem akarok senkit arról győzködni, hogy valóban így van.
Kb. 3,5 éve használok HFK-t. Rengeteget próbáltam/teszteltem a zenei vonalam vele, és nélküle. Sőt, számos fórumtársunk fülét is igénybe vettem, hogy találjak kifogást, hogy mégsem jó, mégiscsak negatív hatása van a hangra... de még mindig használom, és eszem ágában sincs lemondani róla!
Mondom mindezt, az általam összeválogatott rendszer szintjére/hangminőségére. Nem zárható ki annak lehetősége, hogy ha egyszer 500, vagy még több százezres zenei rendszerem lesz, akkor majd azzal kihallik a HFK -nak a jelenléte, de egyenlőre, nem fenyeget ilyen "veszély"!
Annyit hozzátennék, hogy egy saját készítésű (Lacy ötletére alapozott) HFK-m van, amelyben 2 db. 4 pólusú Omron relé dolgozik. Így sikerült megszabadulnom attól a "fóbiától", hogy (egy kábelpólust, két relé pólusra párhuzamosítva) a relé alig 1,5 mm2 érintkező felülete, nehogy keresztmetszeti redukciót okozzon egy nagyobb keresztmetszetű kábel pólusnál.Üdv: nebulo
-
Rederik
tag
Sziasztok,
Hibakeresésben kérnék segítséget.
Lényeg: Számítógép HDMI-n küldi a hangot és képet a Denon 4310-re, s onnan megy a TV-be a kép.
Abban az esetben, ha a TV be van kapcsolva, s a megfelelő forrás van választva, így látom is a képet semmi baj a hanggal sem.
Ellenben, ha a TV nincs bekapcsolva, vagy nem az erősítő-re van váltva a forrás nincs hang az erősítőn. Mintha nem kapna jelet HDMI-n.Erősítő 2-es kimenetére van csatlakoztatva a TV, ha átváltom az erősítőt 1-es kimenetre lesz hang, auto-n is lesz, sőt ha ezután 2-esre váltok szintén van hang. Amint újraindítok valamit, megint nincs hang, amíg az erősítő kimeneteit el nem kezdem váltogatni.
Tehát csak akkor okés minden, ha a lánc minden eleme be van kapcsolva, Mintha kikapcsolt TV blokkolná az erősítőt...
Van valakinek ötlete merre keressem a hiba forrását?
Köszönöm.
-
hétalvó
addikt
ne azt nezd mennyibe kerul vagy minek egy zenzorhoz.
mennyibe kerul egy vegfok es hozza egy proci.
ez az alja majdnem. emo az alja, de az is mennyi?
szerintem ket rendszernel meg mindig olcsobb megoldas...
ilyenkor mindenki sziszeg, hogy mennyi, de mikor ott all, hogy lepni kellene es utanaszamol, rajon bizony, nem is lottem nagyon melle.
jobbnak tartom mai fejjel, mint venni egy kombajnt 500 korul.[ Szerkesztve ]
https://drive.google.com/file/d/1PaO_rKpCcAc7h7-HJCCqz8rbWeJlRSDz/view?usp=drivesdk
-
gutentag
tag
Sziasztok!
Ez megéri az akciós árát? [link]
Esetleg van ezért az árért valami jobb vétel is? (Pio, Pana stb.)
Előre is köszi
-
hétalvó
addikt
Honnan nezed mindig az a kerdes.
Egy stereo 2×100-as erositi minimum kellene hozza azt pedig vegfokban ez alatt nem uszod meg.
Ugy kellene nezni egy mozikombajn nem kepes kihajtani rendesen altalaban. Szuksegmegoldasok arerzekeny vasarloknak.https://drive.google.com/file/d/1PaO_rKpCcAc7h7-HJCCqz8rbWeJlRSDz/view?usp=drivesdk
-
lemmy9
őstag
válasz nebulo5 #91106 üzenetére
Én nem a HFK-savaztam, félreértessz.
Csak a túlmisztifikált érvéghüvelyeket , csatlakozókat, kábeleket, stb.
Megvan egy egészséges százalék a rendszeremben amit rááldozok, élvezem, másnak is tetszik.
Sosem éreztem egetrengető különbségeket, horror árú, és emészthető àrú kábel közt.
Ez az én szerencsém, vagy nem.......[ Szerkesztve ]
Szerintem!
-
lemmy9
őstag
Amik voltak nálam: Kimber 8tc, valami drága ezüst Qed, VDH talán 121 ,Habia, meg egy csomó ólcsóbb.
Ami most van az Diy. Méghozzá egy 1973-as Honda Civic generátor állórészének a tömör rézkábele.
Próbáltuk dugdosni össze vissza anno, és ez maradt, mert tökéletesen megfelel.
A táp pedig Lapp vs. valami Supra, meg mittudom én még mik, győztes a Lapp.
Mentségemre én próbálgattam, nem zárkóztam el, volt itt misztériumszínház meg minden, de ez jött ki hál'istennek.Egy kis gonoszság: inkább vigyétek el az asszonyt vacsorázni
[ Szerkesztve ]
Szerintem!
-
home98
csendes tag
Jó estét!
Mennyire számít ez [link] jó vételnek ár/értek arányban? -
lemmy9
őstag
válasz JohannZimu #91123 üzenetére
Jó igaz, de azért a 0 árú generátorhoz képest az.
Főleg, hogy nekem csak előre 6 méter kellene.
Nekem a10-20000 Ft/m ár horror. Nekem![ Szerkesztve ]
Szerintem!
-
SpaceKombajn
aktív tag
Na, akkor ha már megint kábelezünk.
Denon X4000 és ELAC 207A közé milyen hangfalkábelt nézzek/hallgassak?
A legjobb lenne persze kipróbálni őket itthon, ha valakinek van kölcsönözhető kábele, azt megköszönném, mert ugye a legtöbb bolt nem ad tesztelésre, csak ott helyben lehet, ha egyáltalán van a kiszemelt kábel. Köszönöm.spacetime
-
home98
csendes tag
Köszönöm a segítséget.
-
Ibituba
aktív tag
válasz JohannZimu #91132 üzenetére
nem mindenkinek, csak annak aki azt a ferrarit maximálisan ki tudná használni.
-
nagyúr
-
rappit4
őstag
Hali!
Az új házunk nappalijába, ahol a házi-mozi is van, tervezek egy ehhez hasonló ülő/fekvő alkalmatosságot filmezéshez. A kérdésem az lenne, hogy ennek a raklapos kialakításnak milyen hátrányai vannak hang szempotjából -már ha vannak-, illetve hogyan lehetne kiküszöbölni azokat? Előre is köszönöm a válaszokat![ Szerkesztve ]
-
JohannZimu
senior tag
válasz Ibituba #91138 üzenetére
Szvsz ha valaki egy Nordost Odin kategóriájú kábelt a szavaidat idézve "maximálisan ki tudná használni", akkor olyan komponensekből épített lánccal rendelkezik, amelyik ára vélhetően a sokszorosa az Odin árának. Valószínűsítem, hogy ebben a helyzetben megtalálja a megoldást a beszerzésre, feltételezve, hogy illik a rendszerébe, tetszik amit hall. A hobbi ilyen.
Normális esetben semmi "szar életérzést" nem kelt, ha valaki a lehetőségénél anyagilag túlmutató láncokat hallgat, például azért, mert ez a hobbija, fejlődik a hallása, és nem utolsó sorban az ízlése, amit esetleg fel tud használni a saját "kis" rendszerének építésében továbbfejlesztésében.
Esetleg még hasznos tanácsokat is tud adni. -
Ibituba
aktív tag
válasz JohannZimu #91143 üzenetére
ne csúsztass. értem én mit mondasz de ez már más mint amiről az eslő hozzászólásom szolt ezzel kapcsolatban. Döntse el mindenki mit akar, mit hall meg és mit nem. mire figyel inkább, a hallgatott zenére vagy a hangzásban esetleges hibákra... vegyen mindenki amit meghallgatás után jónak lát. Az első hsz megvan. olvassa el mindenki. a topik zárható. Köszönöm.
-
Ibituba
aktív tag
válasz JohannZimu #91145 üzenetére
nem mondtam én olyat hogy "pofád lapos". őszintén megmondom szívesen olvasgattam eddig a kábeles szösszeneteket teszteket. de ez a mai váltó érintkezős relé kibaszta a biztit nálam... Nesze neked minőségi csatlakozók kábelek aljzatok.... még szkeptikusabb lettem. egyszer majd valahol kipróbálok ilyet. nagyon érdekel.
-
robi-k
őstag
Néhány száz éve a középkorban az emberek még szentül meg voltak győződbe, hogy a Föld lapos, és a Nap a Föld körül kering. Ha valaki mégis azt állította, hogy a Föld kerek és ő kering a Nap körül (és nem fordítva), akkor ezt az illetőt eretneknek nyilvánították, és ha az illető peches volt, akkor el is égették egy máglyán.
Na hasonlónak érzem ezt a kábel témát is, aki nem tapasztalta azt, hogy milyen hatással vannak a kábelek egy komolyabb rendszerre, az meg van győződve, hogy ez a kábelesdi egy nagy "parasztvakítás" (még jó, hogy a máglyán való elégetés már kiment a divatból ).
[ Szerkesztve ]
-
Ibituba
aktív tag
a legnagyobb problémám az a kb 4000ftos relé (de legyen 6000 tok mindegy) aminek a gagyi érintkezői,gondolom hangfrekvencia átvitelre alkalmatlanok. a kontakt közöttük lehet vagy tízezred newton/m , oxidálódhat, patinásodhat, meg még fene tudja mi baja nem lehet. És akkor a 10v. 20 v. x ezer/méter forint összegű kábelek ezen keresztül közlekednek... ez furcsa nekem. és erre irtam a legelsőt. hogy ha "ez a relé nem szól bele a hangba akkor semmi sem, abban a rendszerben" ezután jöttek a honda generátor állórész kábel, ferrari, stb.. de részemről ennyi
-
Squirrel
őstag
Sziasztok!
Apránként tervezem egy házimozi rendszer összeállítását, ebből kifolyólag követem milyen vasak forognak az avforumon, illetve azon most nem, hanem az avx-en. Van egy eladó CA Azur 751R (sajna nem az újabb V2-es modell) új árához képest nagyon jó áron, ezzel (vagyis a V2-es verzióval) már szemezgetek egy ideje. Mellette ott van a szokásos Emotiva UMC1-UPA500-as kombó. Kérdésem az lenne, melyikkel járna az ember jobban? Zenehallgatás-filmnézés kb. 60-40%-ban lenne. Hangfalak az erősítő rendszer kiválasztása után jönnének, nyilván attól függően mi passzol hozzá.
Köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Évente csak egyszer látod! 11 11 11 11 11
- Szólánc.
- Xbox Series X|S
- Wise (ex-TransferWise)
- World of Warships
- Mindent a StreamSharkról!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest