Hirdetés
- Szárítógép szösszenet (hogy Te ne járj pórul)
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Évente csak egyszer látod! 11 11 11 11 11
- Szólánc.
- Mindent a StreamSharkról!
- Asszociációs játék. :)
- Digitális Állampolgárság Program
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
-
LOGOUT.hu
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Anubis_9
őstag
Sziasztok!
4-5 napja van nálam az új Onkyo 636-os erősítőm és mi történik ma reggel? A
Yamaha YST-SW315 mélynyomóm bedöglik. Áram alatt van, mert világít a zöld LED rajt, de bekapcsolás után 1-1,5 mp-cel nem jön az a halk kis kattanás, hogy szokott (csak ezután szokott elkezdeni "dolgozni"). Nem tudom, mi ennek a neve, de az erősítőkön is van ilyen. Szóval tök néma...
Kipróbáltam egy barátomnál, de ugyan ez a helyzet. Csak furcsa, hogy 8 évig üzemel a Yamaha erősítővel és az Onkyo-ra kötve 4-5 után meghal. Igaz, fél évig nem szólt, mert nem volt erősítőm. Veszprémben hova, kihez lehet vinni ezt javításra? Van valakinek ötlete?Köszi!
"Bocs, hogy késtem, nem volt kedvem jönni!"
-
Csabroncka
addikt
1 hét után nagyon kellemes a tapasztalatom a Zensor szettel, egyre finomabb, kifinomultabb. A Zensorokat nagyon szépen eltalálták magasban (van akinek ez túlzottan csilingel), közép tartomány pontos és tiszta. Egyedül a mély az amibe talán bele lehet kötni, de ennyi pénzért (újonnan 330 ezer/szett) nem gondolnám, hogy többet kellene várni (om).
Azt vettem észre, hogy az LX-60nak is tetszik, szépen zenélnek együtt még sztereón is. Abban nem vagyok még most sem biztos, hogy kell (e) feljebb mennem hangdoboz kategóriával, az ikont én már túlzottnak tartom hozzá.
Nagy örömömre szolgál, hogy szinte minden zenét újra és újra meg akarok rajta hallgatni, mindenevő vagyok!
Tudjátok (biztos nem kell sokaknak mondani) van egy csomó agyoncsépelt szám ami a rádióban megy..,ment éveken át majd meghallgatom és ámulok bámulok, hogy mi hangszer van benne, mesés és fantasztikus!
Mivel a "középkategóriát" céloztam meg, úgy érzem sikerült betalálni, erre vágytam, sok fórumtárs és fórumhozzászólás segítségével sikerült ésszerűen eljutnom idáig, nagyobb bukdácsolás nélkül!
Köszi mindenkinek, most már tényleg jön a kábelszezon
"in medias res"
-
Borisz76
veterán
válasz Norbi 72 #90100 üzenetére
Van neki egy Samsung HT-E350 típusú DVD-s bögreszettje
Meg egy külön BD játékos és egy TV....csak össze állt a kép.
Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
Norbi 72
veterán
válasz Iam The Ghos #90102 üzenetére
De a BD lejátszó átküldi hdmi-n a dvd forrás jelét.
Miért kell külön dvd lejátszó?Nem értem.
(#90104) Borisz76 Kezdem érteni,a bögrén nincs hdmi bemenet...
[ Szerkesztve ]
-
Anubis_9
őstag
válasz Anubis_9 #90101 üzenetére
DBob kolléga írta még 2010-ben:
A bónusz kérdésre pedig annyit, hogy az a "pattanás-gátló" az erősítőkben. Ki-be kapcsolásnál egy bizonyos fesz szintnél lép életbe (táp), és előbb lekapcsolja a kimenetet relével (amit hallasz), mint hogy a pufferkondikból kifogyjon a szufla ami táplálja az áramköröket.
Ha ez nem lenne, pattana / pukkana a hangfal leginkább bekapcsoláskor, lekapcsoláskor pedig szól egy darabig még az erősítő, majd ahogy fogy a powa, úgy kezd el halkulni és recsegni az erősítő. (Videoton Disco Lady pl még nem rendelkezett ilyen áramkörrel)
Na, nálam ezt szűnt meg a mélynyomban bekapcsoláskor... De érdekes módon kikapcsoláskor ez megvan még! Ki érti ezt...
Nagyon nem szeretnék még mélynyomóra is költeni, de már elkezdtem szemezni egy Polkaudio-val."Bocs, hogy késtem, nem volt kedvem jönni!"
-
Norbi 72
veterán
válasz Anubis_9 #90106 üzenetére
Az én vasamon(TX-SR608)-kopp-kopp-soha nem pattant semmilyen forrás.
Én ezt a subot használom,de túl van a sajnálatos potmétercserén.Azóta tökéletes,nem búg lekapcsolás után 1 percig,megszüntek a hibaforrások.
Jelenleg is megy,SOAD koncertet nézek,imádom!
[ Szerkesztve ]
-
Iam The Ghos
csendes tag
válasz Norbi 72 #90105 üzenetére
Sry, noob vagyok, de nem értem miről beszéltek.
A DVD-lejátszó az 5.1-el egy szett. Csak a DVD-be tudom csatlakoztatni az 5.1-t, mert azon vannak rajta a megfelelő csatlakozások. Se a TV-n, se a Blu-ray lejátszón nincs ilyen, szóval az 5.1-hez mindenképp szükségem van a DVD-lejátszóra is.
A Blu-Ray-en csak egy HDMI és egy koaxiális kiemenet van, így ezt a tv-vel csak HDMI-vel tudom csatlakoztatni. A DVD-n viszont nincs koaxiális be/kimenet, így azt nem tudom közvetlenül a Blu-ray-el összekapcsolni. Ezért van az, hogy az 5.1 az optikai kábelen keresztül szól, ami a tv-hez van kötve, a Blu-ray lejátszó képe pedig a tv-hez kapcsolt HDMI-n jön be.
Működik is, csak mint mondtam van egy kis csúszás a hangban, amit reményeim szerint lehetne orvosolni, de pottyára nem vennék ilyen HDMI elosztót, ha ez nem oldja meg. -
tomic
addikt
Olive 4H javítását szerintetek Magyarországon hol és ki végezheti?
[ Szerkesztve ]
-
Norbi 72
veterán
válasz Iam The Ghos #90110 üzenetére
A bögrét eladni,normál cuccot venni.Ez lenne a feladat.
-
Anubis_9
őstag
Létezik, hogy égen földön nem találom az Onkyo TX-NR636-os erősítőm menüjében, hol lehet a magas és a mély hangok erejét szabályozni (equalizer). Kezelésije.
Köszi!"Bocs, hogy késtem, nem volt kedvem jönni!"
-
Csabroncka
addikt
Akit esetleg érdekel a készülékelhelyezés buktatói és lehetséges megoldások abban az esetben ha nincs lehetőség hifi állványra.
"in medias res"
-
Anubis_9
őstag
válasz Norbi 72 #90114 üzenetére
Kevés a magas... Valóban, a Quick Setup-ban van. Eddig itt nem babráltam még...
Polkaudio TSx110B hátterek, Polkaudio TSx150C center, Jamo Cornet 195 frontok. Mínusz egy Yamaha mélynyomó, ami ma reggel kapitulált.axwel18: azt hittem mindenki fikázni fogja a Yamaha mélynyomót. Kellemes meglepetés.
[ Szerkesztve ]
"Bocs, hogy késtem, nem volt kedvem jönni!"
-
Anubis_9
őstag
-
Hogen
tag
sziasztok !
Sony Bravia KDL-42W705B tv-m szeretném összekötni LG DH6430P tipusú házimozimmala tv-n rámegyek hogy audiorendszeren menjen de kb 15 másodperc után visszarakja tv-re hogy nincs kommunikáció ...
az összes hdmi-n próbáltam semmi optikán vinném a hangot de jackel sem jó ....esetleg ötletek ?
-
Csabroncka
addikt
Szóval az első amit még ilyen rendszereknél is a figyelmedbe ajánlok: a használati útmutató elolvasása!
Mit kell csinálnod: Veszel egy optikai kábelt, a TV hátulján van egy olyan kimenet, hogy Opt Out, ebbe dugd a kábel egyik végét, a másikat pedig bögre készülék hátulján lévő Opt in helyére, ez a lépés részletesen le van írva és rajzolva a felhasználói kéziköny 13. és a 25. oldalán.
Ezek után működni fog, hogy a TV hangját a szetteden fogod hallani!
megj: ne haragudj, de olvasni tudni kell, tök mindegy mit veszel, mindig azzal kezd, különben nem ér meglepetés!
[ Szerkesztve ]
"in medias res"
-
devil-k
nagyúr
válasz Norbi 72 #90124 üzenetére
Nem mindig ez a legjobb megoldás, hogy elpasszoltatod mindenkivel a "házimoziját", aztán meg háromszoros áron ajánlasz valamit. (Ha mondjuk Suzukim lenne és abban elromolna valami, nekem is zokon esne, ha azt mondaná a szerelő, hogy vegyek egy Seat-ot.)
Másik megoldás, lásd Csabronckát.
Nem kell mindenkinek az "anyjának lenni", mindenkinek a dolgát szívügyként kezelni. Vannak olyanok, akiknek elég a bögreszett és pont.
Csabroncka
Ezen most jót mosolyogtam.
[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
Hogen
tag
válasz Csabroncka #90126 üzenetére
köszönöm hogy eszembe juttattad az útmutatót de el kell hinned hogy az volt az első amit végignéztem ezek után ..
mindegy megoldom úgy hogy a tv-t lenémítom ... de nagyon belopta a sony magát a szívembe belegondolok hogy nemsoká megjön a ps4 .. remélem nem ér sok meglepetés
devil-k köszönöm szavaid szívemből szóltál igazából ..
[ Szerkesztve ]
-
Hogen
tag
Beállitások, külső bemenetek, bravia sync. Off
és működik köszönöm a segítséget
nem kellett venni 150 ezerért egy másikat félelmetes ..
-
devil-k
nagyúr
válasz Norbi 72 #90134 üzenetére
Van egy barátom, aki hozzám szokott járni mozizni. Mindig álmélkodik, hogy milyen jó, de fasza. Kérdeztem tőle, hogy miért nem indul el ő is ezen az "úton". Javasoltam is neki, hogy használt eszközökből kevesebb pénzből, de igen jó rendszert tud összerakni, mint egy bögreszett. Erre ő azt válaszolta, hogy a bögreszett neki bőven elég. Innentől kezdve már sosem mondom neki, hogy induljon el. Ha az jó neki, akkor jó neki, nem vagyunk egyformák.
Ördögi kör! Az biztos.
[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
Iam The Ghos
csendes tag
Ahogy nézem nem kapok több tippet az esetemmel kapcsolatban, akkor muszáj lesz így hagynom a dolgokat...
Ezekben az elosztókban nem igazán bízom, nem is találtam a neten olyan cikket, ami ehhez hasonló megoldásról írt volna.
Nincs rá keretem, hogy egy komolyabb rendszert összerakjak, a szobám kialakítása sem a legmegfelelőbb erre, nem érné meg, de gondoltam amim van, abból megpróbálom a legtöbbet kihozni. Továbbra se értem igazán mért van ez a csúszás, de megkell vele barátkoznom. -
Kroland25
tag
[link] Valaki látott hallott már ilyet?
Házimozi és ennek komponesnseinek beszerzésében lehetőségem van segíteni akit esetleg érdekel privin megtalál!!
-
Csabroncka
addikt
válasz Iam The Ghos #90138 üzenetére
Elviekben (legalább is az én panasonicTV-en lehet) S/PDIF késleltetést és hangerőt állítani!
Kroland25: naná!!!!
Most néztem ez lement árban 650-re, azta Q....
[ Szerkesztve ]
"in medias res"
-
adodaniel
őstag
Valamiért eltűnt a GUI a 3808-omnál. TV-n nem jelenik meg semmi... Lehet ezt valahol állítani? HDMI kábelcsere nem okozhat ilyet elvileg.
[ Szerkesztve ]
-
adodaniel
őstag
-
dio001
tag
Sziasztok! Denon 3808a erősítőhöz,illene egy polk audio tsx330t szett? Főleg filmezesre lenne. Üdv: Dio
"Soha ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel... Mert a személyiségem az én vagyok, a viselkedésem meg attól függ, hogy Te ki vagy."
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- PlayStation 5
- Crypto Trade
- Windows 7
- Hálózati / IP kamera
- Úgy tűnik, hogy elkészült a S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Betiltja a közösségi médiát a 16 év alattiaknak Ausztrália
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Szárítógép szösszenet (hogy Te ne járj pórul)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest