Hirdetés
- Szárítógép szösszenet (hogy Te ne járj pórul)
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Évente csak egyszer látod! 11 11 11 11 11
- Szólánc.
- Mindent a StreamSharkról!
- Asszociációs játék. :)
- Digitális Állampolgárság Program
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
-
LOGOUT.hu
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
mettek
addikt
-
mettek
addikt
Köszönöm. Akkor mi lehet az ami szép tiszta részletes hangot ad? Mit érdemes kipróbálni?
PSN: Mattacks87 Xbox ID: HUNgAlien
-
devil-k
nagyúr
válasz MasterMark #90809 üzenetére
Annak meg semmi értelme, mivel kívülről is el kell érnem rendszeresen. Egyébként szeretem, az egyik legjobb dolog amit kitaláltak. Szerintem.
(#90791) gorbep
Nem hülyeség, viszont a NETFLIX-től nem várok sokat. Itt úgysem lesz/lehet olyan színvonalú, mint az USA-ban.
[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
nagyúr
Segítsééééég!!!
Eddig a digit koaxot használtam a Dune HD Max és a Denon hang-összekötésére, a HDMI pedig ment a Dune-ből egyenesen a tévébe. Gondoltam, kipróbálom, hogy hallanék-e javulást, ha HDMI-vel kötöm össze a Dune-t és az erősítőt, és az erősítőből megy a kép a tévébe. Be is kötöttem, de a helyzet a következő : A tévén csak akkor van kép, amikor menüvel együtt lejátszott BD megy. Ha ugyanaz a film nem menüvel, hanem lite-módban indul, akkor nincs kép. MKV, AVI DVD ISO esetén sincs kép, csak hang! A Dune menüje sem jelenik meg, a kijelzője segítségével navigálok a mappákban. Ha a Dune-ből közvetlenül megy a HDMI a tévébe ahogy eddig, akkor tökéletes minden!
Tehát, kizárólag menüvel indított BD esetén jelenik meg kép a tévémen, ha az erősítőből jön a HDMI a tévébe!Valaki tudja és megosztja velem, hogy mitől lehet ez, mielőtt idegösszeomlást kapok?
[ Szerkesztve ]
-
robi-k
őstag
válasz liszi70 #90813 üzenetére
Próbáld meg a Dune kimenetét beállítani fix 24p-re. Mivel a Denon-od csak átengedi a HDMI jelet (nem rendelkezik teljes HDMI 1.3a megfelelő tulajdonsággal), nem működik nála a HDMI EDID, így a szerencsétlen TV nem tudja megállapítani, hogy milyen tulajdonsággal rendelkezik a forrás.
-
-
nagyúr
Bocsássatok meg, de itt nem lehet szó másolásvédelmi okokról. A Dune menüje sem jelenik meg, annak milyen másolásvédelmi oka lehet? A DVD ISO esetén sincs kép, menüvel sem. Kizárólag a menüs BD-t jeleníti meg.
Ja, az erősítő Denon AVC-A11XVA(#90816) robi-k "Próbáld meg a Dune kimenetét beállítani fix 24p-re."
Most épp nem egyszerű beállítani. Megpróbálhatom, de attól mi változna? 24p az MKV is, azt nem jeleníti meg, 24p a lite BD azt sem jeleníti meg, 24p a menüs BD, azt megjeleníti.
[ Szerkesztve ]
-
allein
addikt
Üdvözlet mindenkinek. Érdeklődni szeretnék, hogy valaki találkozott-e még valaki azzal a jelenséggel ami a képeken látható. Lehet, hogy ettől nem lesz rosszabb a hangminőség de, esztétikai szempontból nem szép MM-ben voltam a hétvégén, és ugyanebben a Dali típusban ugyanúgy látható a képeken látható anyag. Azért egy több mint 300.000 ft.-os szettől, nem ezt várná el az ember
[ Szerkesztve ]
-
robi-k
őstag
válasz liszi70 #90820 üzenetére
"Most épp nem egyszerű beállítani. Megpróbálhatom, de attól mi változna? 24p az MKV is, azt nem jeleníti meg, 24p a lite BD azt sem jeleníti meg, 24p a menüs BD, azt megjeleníti"
AVI, mkv lejátszása során a Dune saját mediaplayer-re működik. BD lejátszása esetében a Sigma mediplayer-re működik 24P-ben, ezért is látható a TV-n jelelmaradás BD indítása során (újrainicializálás). -
Dorian
félisten
válasz liszi70 #90826 üzenetére
lehet, hogy marhaságot mondok, de:
Nem lehet az a helyzet, hogy az erősítőd régi HDMI vezérlése miatt a képet és a hangot nem tudja külön kezelni?(#90827) allein:
Ha ennyire zavar, akkor válasz hátsó reflexes hangdobozt.[ Szerkesztve ]
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
allein
addikt
Ok Dorian, akkor eladom a mostani szettet és veszek egy olyat amibe nem kell belenéznem
-
nagyúr
válasz MasterMark #90829 üzenetére
"Más eszközzel működik rendesen?"
Milyen más eszközzel?
(#90828) Dorian "Nem lehet az a helyzet, hogy az erősítőd régi HDMI vezérlése miatt a képet és a hangot nem tudja külön kezelni?"
Ha gond lenne a "régi HDMI vezérléssel", akkor menüvel indított BD esetén miért van hang és kép is?
(Az összes többi esetén meg miért csak hang van? )[ Szerkesztve ]
-
Gabesz26
senior tag
válasz MasterMark #90833 üzenetére
Egy HDMI csatival rendelkező PC-vel is meg lehetne próbálni
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz MasterMark #90833 üzenetére
Ja, értem. Mindjárt kérek kölcsön egy BD-játszót, de csodálkoznék, ha a Dune-ben lenne valami gáz.
-
Dorian
félisten
válasz allein #90830 üzenetére
A reflexnyílás már csak ilyen: nyílás. És a nyílás-mivoltából következik, hogy bele lehet látni
Ha nem az a problémád, hogy látsz benne vmit, hanem hogy az egyenetlenül van benne, akkor el lehet vinni hangfaltuningra, ahol a belső kábelezés, kondik, stb cseréje mellett a tömítőanyagot is cserélik természetes anyagúra. Itt mondjuk a hangminőség-javulás a cél, de ha ennyire zavar ez a dolog, jobb nem jut eszembe, megbeszéled a szakemberrel ezt az igényedet.
[ Szerkesztve ]
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
mettek
addikt
valakinek nincs esetleg elfekvőben, pihenőpályán egy márkásabb tápkábele, hogy kipróbálhassam mennyit számít..? megköszönném.
PSN: Mattacks87 Xbox ID: HUNgAlien
-
robi-k
őstag
válasz liszi70 #90832 üzenetére
Akkor egy megoldás marad: venni kell egy HDMI splittert.
(#90835) liszi70
Mint írtam, a Dune-ben más-más szoftver játssza le az AVI/mkv és a BD tartalmakat.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz robi-k #90838 üzenetére
"Akkor egy megoldás marad: venni kell egy HDMI splittert."
Hú, nagyon elvesztettem a fonalat. Miért jelentene megoldást egy splitter a gondomra?
"Mint írtam, a Dune-ben más-más szoftver játssza le az AVI/mkv és a BD tartalmakat."
És az előfordulhat, hogy a Denon nem kompatibilis az egyik Dune-szoftverrel, a másikkal meg igen? És a Dune-menüvel is ez a helyzet? Mert az sem látható az erősítőn keresztül. A Denonban nem lehet erre valami beállítás?
[ Szerkesztve ]
-
robi-k
őstag
válasz liszi70 #90839 üzenetére
"Miért jelentene megoldást egy splitter a gondomra?" - HDMI Spletter: 1 bement és 2 kimenetet, azaz az egyik direktben meg a TV-re, a másik meg a Denon-ba (ha a Denon le tudja venni a hangot HDMI-ről, amiről nem vagyok meggőződve). A splitternek köszönhetően ugy működne, mintha a Dune-t egyenesen a TV-re kötnéd rá, és a HDMI videó jel nem fog átmenni a Denon-non keresztül.
"És az előfordulhat, hogy a Denon nem kompatibilis az egyik Dune-szoftverrel, a másikkal meg igen? És a Dune-menüvel is ez a helyzet? Mert az sem látható az erősítőn keresztül. A Denon-ban nem lehet erre valami beállítás?" - a Sigma szoftvere csak BD lejátszása során működik (akár optikai lemezről, akár iso-ból), minden egyéb esetben a Dune lejátszója játssza le a filmeket. Hogy miért "nem kompatibilis" a Dune lejátszó szoftvere a Denon-nal, számomra is rejtély?
-
nagyúr
válasz robi-k #90840 üzenetére
"ha a Denon le tudja venni a hangot HDMI-ről, amiről nem vagyok meggőződve"
Le tudja venni, a hang működik, sztereóban és 5.1-ben is, ha van kép, ha nincs.
"Hogy miért "nem kompatibilis" a Dune lejátszó szoftvere a Denon-nal, számomra is rejtély"
Fogalmam sem volt, hogy másféle szoftver működik BD lejászás esetén, mint az összes többinél, köszi az infót. Pedig úgy látszik, itt van a kutya elásva! Gyorsan kértem egy Sony BD-játszót, és azzal is, meg T-Home IPTV-boxal is megnéztem, mindkettővel tökéletesen működik. (Nagy kő esett le a szívemről, hogy nem a Denon AVC-vel van valami.) A Dune-vel viszont továbbra sem jó, csak a BD-lejátszás szoftvere esetén van kép.
Azt nem tudom még, hogy ez általános probléma, vagy az én rendszeremben van a hiba valahol? Használt valaki közületek Dune médialejátszóval Denon AVC erősítőt?
[ Szerkesztve ]
-
tomic
addikt
Primare A30.5 -el kapcsolatban van valakinek személyes tapasztalata?
Szerintetek mennyire ajánlott erősítő ez? Arcam 400-as és Elac szettemhez véleményetek szerint passzolna?
(Egyébként árban mennyit érnek ezek?) -
sixer66
senior tag
Olyan kérdéssel fordulok hozzátok, hogy van egy Onkyo 608-as erősítőm és ugye dupla sub csatlakozási lehetőség van rajta.
Nem akarok rákötni két sub-ot, a kérdésem a csatlakozásra irányúl, mégpedig azzal kapcsolatban, hogy a képen látszik, hogy ugye van a Pre Out Subwoofer csatlakozási pont. Most jelenleg úgy van összekötve, hogy 2 RCA van a két lila Pre Out kimeneten és az a kettő megy bele a mélyládába. Ehhez ideálisabb lenne az Y SUB kábel, érnék el valami teljesítmény javulást? Lehet hülyeséget kérdeztem, de majd ti tapasztaltabbak talán segítetek ebben nekem. -
adamsfamily
tag
Sziasztok!
Rengeteg erősítő(true hd stb)van fenn a neten,mert a tulaj a 3D felé lép tovább,és az erősítő nem 1.4 kompatibilis,azaz nem fűzi át a jelet.
Mi lenne,ha vennének egy Hdmi osztót,és egyik menne az erőlködőbe,a másik meg a megjelenítő felé(tv,vetítő).
Létezik hogy az osztó olyan nagy veszteséget okozna,hogy ez nem működő dolog?http://www.amazon.com/Sewell-Direct-HDMI-Splitter-support/dp/B007WR0CHU/ref=pd_sim_e_2?ie=UTF8&refRID=0WMAYJT68CVZ8TAX8A9S
Valakinek tapasztalata?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Samsung LCD és LED TV-k
- Milyen routert?
- Alkoholista nevelde
- Yettel topik
- Wise (ex-TransferWise)