Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dorian
félisten
X-boxra cserélem, amit úgysem használok, ha tényleg cserélem. Az meg ér mondjuk 30-at. De egyelőre csak kipróba, kötelezettség nélkül. Amúgy ha esetleg nálam marad, annyiért tuti tovább lehet adni. Főleg, hogy akár 2 pár IC is kijön belőle.
[ Szerkesztve ]
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
Dorian
félisten
-
robi222
senior tag
Okozhat hang és kép romlást ha minden készülék(tv,erösítő,sub,xbox,media l,vinyó, egy sima hosszabítóbba van dugva?
-
cekkk
veterán
-
fess
őstag
válasz MasterMark #59538 üzenetére
köszi
-
nagyúr
Sziasztok!
Tudnátok nekem erősítő "teszteléshez" referencia hangminőségű FLAC anyagot ajánlani, különböző stílusokban?
Köszönöm!
-
törölt tag
Gui, egyelőre néhány koncert, pár BD, pl Celine Dion: A New Day, a-ha: The Final Concert Live, Amy Winehouse, Andrea Bocelli, Lichtmond 2 és rongyosra nézett-hallgatott demó anyagok, filmrészletek.
Elsőre a hátam mögötti tér növekedése és részletezése tűnt fel, meglepően nagy mértékben. Hasonlókat tudnék írni, mint te, 1-2 hang melyről idáig nem tudtam, ömlengés a köbön stb. Filmekben erő, dinamika és térérzet növekedés, a kedvenc "szúró" éles magasaim már-már fájóan fülön vágnak. Egy biztos, w7-et többé nem akarok látni. Lehet, hogy nálam kompromisszumos megoldás lesz a családbarátibb 8.1, ki kell próbálnom a 7-8.1 és Server közti különbséget is. Egy biztos, oda kell ülnöm elé rendesen, most arra volt időm, hogy kielégítsem a kíváncsiságom, szerencsére fülig ér a szám. Nem gondoltam volna, hogy ekkora ugrás lehetséges, mozin is, mint amikor MP-ről HTPC-re váltottam, vagy nagyobb. Szóval hangban nagyságrendi a különbség, képpel eddig is szinte maradéktalanul elégedett voltam, itt még nem akarnék elhamarkodott véleményt mondani, majd visszatérünk rá.
-
törölt tag
-
Patice
nagyúr
válasz liszi70 #59562 üzenetére
Pár ötlet (zárójelben az albumcímek):
Patricia Barber - Use Me (Companion)
Hoff Ensemble - Stille, Stille Commer Vi (Quiet Winter Night)
George Benson - Just One Of Those Things (Inspiration - A Tribute To Nat King Cole)
The Ray Brown Trio - Cry Me A River (Soular Energy)
Habib Koité & Eric Bibb - We Don't Care (Brothers In Bamako)
Povo - Senior Blues (We Are Povo)
Tina Guo - Apocalypse (Eternity)
Steven Sharp Nelson - Clair De Lune (Sacred Cello)
Mychael Danna - Pi's Lullaby (Life Of Pi OST)
John Williams - Journey To The Island (Jurassic Park OST)
De-Phazz & The Radio Bigband Frankfurt - Preachin' To The Choir (BIG)
Jó hallgatózást!
Eladó: Intel NUC J5005, Xbox 360, Daewoo Matiz, Lenovo dokkoló
-
Toobee
veterán
válasz #75912448 #59567 üzenetére
Azt én is egyértelműen észrevettem a filmeknél és a zenéknél is, hogy sokkal kevesebb zaj van és több a hasznos információ. Nem szennyezi be annyira a teret ez a derengés és idegesség, amit a win7-nél megszoktam. Aljánál mit érzel? Nálam borzasztó sokat javult a pontossága, tippem szerint mélyebbre is megy.
-
Toobee
veterán
-
-
ricsik
őstag
válasz #09634560 #59466 üzenetére
Legtöbbször egyet értek az amit írsz, de a 20 m2 / 20 cm sub nem ilyen. Szerintem 25 cm a minimum, de a 30 sem túlzó. Sokkal szebben szól, mélyebbre megy egy 25 centis 40% hangerőn, mint egy 20cm-es 60-70%-on. Ezt tapasztalatból mondhatom. Én senkinek sem ajánlanék 20 centist az olcsóbb kategóriából, hacsak nincs helyszűkében. Az árkülönbözet sem jelentős.
-
mandju
senior tag
válasz adodaniel #59572 üzenetére
Nálam is hatalmas különbség volt...csak valamit elnyomkodtam... most húzom újra.
* JVC DLA-Z1 * gerriets opera white - ultra thin frame 135" 2.35:1 AT * Trinnov Altitude 16 * FusionAmp * Apollon Audio NCMP 6350 * Apollon Audio NCMP8350 * 3 Pronomic XA1400 * HTPC MadVR * DIY H16-15 Bold Series * 6 BMS18N862 * Trinnov waveforming *
-
eboostr
aktív tag
Sziasztok
Most vennék először subot használt vásárláskor mire kell figyelni?(20nm szoba) Honnan lehet tudni hogy hibátlan?
Valamint,Enclosure Type: Reflex - ez most most akkor zárt? [erről lenne szó] alján adatok! -
BBéci
legenda
válasz ricsik #59577 üzenetére
Igazad van és a 100-150 W is kevés, legalább a duplája kell! 15 négyzetméteres, vagy annál kisebb szobába ajánlható 20 centis hangszóróval szerelt szubláda.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
-dj-
csendes tag
Üdv mindenkinek, rég írtam már fórumban(bár napi szinten olvasom).
Tanácsot szeretnék kérni, régóta motoszkál a fejemben Polk Audio Psw 110 amúgy szeretett ládámat lecserélném. Igazából ami elsőként foglakoztat eddig csak reflexes ládám volt, és barátoknál is csak olyat hallottam, elolvastam zárt felépítés miben más, de valaki aki aki már többet tapasztalt nálam megosztaná velem.
Aztán ezeket nézegettem, de várok más javaslatot is. 160 kert max!
HM vashoz lenne.Kiszemeltek
Reflexesek:
Proson Rumble R12
Mordaunt Short Aviano 9 SUBZárt
Dynavoice Thunder T-12 aktív
JBl Studio 550Joker ként cseréljem csak nagyobbra.
Polk Audio PSW 125[ Szerkesztve ]
-
robi222
senior tag
Képzeljétek ,minden készüléket külön hosszabbítóra raktam és legalább 50% javúlt a kép és a hang is.
-
Tamoo
MODERÁTOR
Vagy valami kapcsoló üzemű cucc nagyon "szemetelt". Bár én még soha nem tapasztaltam táp oldalról ekkora változást, akármit csináltam. Még úgy sem ha a soktízezres elosztót + tápkábelt cserélem teszkós 1000Ft-osra. (persze van változás, de nem 50%) Ráadásul a cuccom is egy fokkal komolyabb. Kezdjek gyanakodni, hogy botfülű vagyok?
(#59586) robi222: tápkábel IEC dugóját nézed fáziscerkával. [link]
feltételezve, hogy a készüléken belül jól van bekötve.[ Szerkesztve ]
-
dunkel
őstag
Kaptam már a topikból pár jó zenét, jövök most én is eggyel:
Renaud Garcia-Fons - La Linea del Sur koncertje, a 7. Caballera De Mi Amor számmal. Ez csak a kedvcsináló, az egész koncert és album parádés. -
mandju
senior tag
válasz #75912448 #59590 üzenetére
Ezt nem tudom így megmondani, mert sok idő telt el köztük...
az biztos, hogy OE a leggyengébb ilyen szempontból. Win Server viszont egy másik kategória. Még a 8-hoz képest is. (ezt használtam legtovább)
* JVC DLA-Z1 * gerriets opera white - ultra thin frame 135" 2.35:1 AT * Trinnov Altitude 16 * FusionAmp * Apollon Audio NCMP 6350 * Apollon Audio NCMP8350 * 3 Pronomic XA1400 * HTPC MadVR * DIY H16-15 Bold Series * 6 BMS18N862 * Trinnov waveforming *
-
zolaas
senior tag
Új op. rendszer felment (Win server). Sajnos a családbarátság oltárán fel kell áldozni a hangot. Win 8.1 kerül fel. De azért kíváncsi voltam a hangra. Hasonló szépeket tudok mondani róla, mint az előttem szólók, de azért a w 8.1-t sem kell temetni. Az biztos, h a w7-nél sokkal jobb lett a hang. Képről nem tudok sok mindent elmondani, ott a megjelenítőm a szűk keresztmetszet. No nekem ennyi volt mára. Még párszor elpróbálgatom A+B-zek, de az csak nekem való. (Mármint a szerver) Még a kuckó diplay sem megy a szerver alatt.
Már nem Sürgős!!! De, moziplakátokat keresek !!! :D
-
krx21
nagyúr
válasz robi222 #59586 üzenetére
A műszerrel a készülék földpontja és a hálózati konnektor föld érintkezési közötti váltakozó feszültséget mérjük... Összekötetlen állapotban! Megmérjük mindegyiket a két lehetséges állásban... Amikor kisebbet mérünk az a jó állás... Ez az elmélet, de én még soha nem fordítottam rá időt...
[ Szerkesztve ]
-
Toobee
veterán
válasz zolaas #59593 üzenetére
Mi a nem családbarát a WinServer GUI módjában? Gyakorlatilag olyan, mint a többi Window's, csak kék háttér az alapértelmezett. Vagy tévedek? Ma valaki felhívott, hogy a jelszavazást hogy tudja kikapcsolni beindításkor, csak nem értettem a nevét, mert olyan hangosak a fenséges Ikarusok (telefoncsere előtt elfelejtettem szinkronizálni, elég sok számom elveszett). Igaz én könnyen vagyok, nekem szerencsére nem kell máshoz alkalmazkodnom az irányítás terén, egyedül a telefonos vezérlésből nem tudok engedni, mert nincs monitorom, csak a TV-re van rákötve a HTPC, de én bármi másból tudok engedni, úgyhogy nálam mindenképp állandósul a cucc. Ez a tápos mizéria még nagyon érdekel, meg régóta itt figyelnek már az aranyozott csatlakozóim, amik alaplapi tüskére valók, egy jóféle BNC kábelt lehetne csinálni, ami közvetlenül a DAC-ba megy. Közben eszembe jutott, hogy van egy szabad Alces-em is, gyorsan bele is dugtam a D550-et, szinte a peckem is bejelzett Nullforintos reszelgetésből akkora örömet okoztam magamnak, amit az út szélén súlyos ezrekért mérnek.
-
saltrock
tag
Sziasztok!
Egy Marantz NR-1403 mellé ez a hangfalszett illene szerintetek? Zenében milyen lehet a Carnival 6?
-
spiky03
veterán
Hatalmas köszönet Dorian-nek, hogy elhozta a Heco-t és teszteltünk egy picit, meg jó volt dumálgatni.
Így arra jutottam, hogy nem kell olyan szub, mert ide túl nagy lenne, így valami kisebbet kell majd keresnem.
Valamint megfogadom a tanácsotokat és megpróbálom megszerezni a Focal hátsókat.
Ezt is köszönöm nektek.Igaz a mélyek már olyanok voltak nekem, mint a moziban, beterítette a szobát, de el is várható volt egy akkora monstrumtól.
Úgyhogy elég lesz majd egy 25-ös szub ide nem kell a 30 centis.[ Szerkesztve ]
SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
Gergőke88
addikt
Ezt nézted máá?
Velodyne Cht-12R
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest