Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
- Építkezünk 6. rész (2024)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
-
LOGOUT.hu
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Játékos
addikt
Sziasztok!
Megosztanám veletek az örömömet:
hazajött velem a kis 132-es H/K helyett egy NAD-obb erősítő , meg egy JPW hanfal. Örömömre szolgál, szépen teszik a dolgukat.Kérdés:
H/K AVR 132, amit megvett tőlem a srác, még szenved vele, mert sztereoban hajt vele egy koda av 860 f hangfalpárt. Én mondtam, hogy ez nem igazán egy sztereo erőgép, de állítása szerint annyira gyengén szól, hogy nem akarja elhinni. Állítólag a sub-ot kikapcsolta, és large-ra állította a két első hangfalat. De még így is állítása szerint kb. tized része a basszus az előzőleg használt régi sztereo erősítőhöz képest. Optikai, illetve CD-in bemeneten is ez a helyzet.
Van valami mentőötletetek, vagy ez ennyit tud ebben a helyzetben?
Előre is köszi!Ha szeretet van az életünkben, az pótol ezernyi dolgot, ami hiányzik. Ha nincs szeretet, mindegy, mink van, sose lesz elég...
-
Parson
addikt
válasz vmatyko #33241 üzenetére
Pontosan ezzel kell egyet értsek... akinek nem igénye arra nem kell high-end cuccokat tukmálni (és olykor még a mid-range termékek is felejthetőek), csak mert az a tuti. Persze emliteni meg lehet, de leszólni, csak mert neki nincs rá nagyobb keret és ezzel tisztában van, és NEM akar rá többet költeni... kicsit soknak érzem néha a topicot... annak ellenére, hogy nekem is tetszik, és én is fogok még változtatni vmilyen irányban... előbb-utóbb... Szerintem tiszteletben illik tartani a belépőszinteket is. Azért gyárották őket, hogy eladják azoknak, akiknek arra van igényük... Most lehet szintén mosolyogni, de tény az is, hogy a plafon az bizony plafon.
[ Szerkesztve ]
───────────── P r o / E N G I N E E R ─────────────
-
Toobee
veterán
válasz Játékos #33253 üzenetére
Nagy butaság volt lecserélnie hm vasra, a sztereót. Ráadásul, ha igaz a leírás, akkor nehezen hajtható doboz (88dB az érzékenysége).
(#33254) Parson: a high-end nem itt kezdõdik. A délután javasolt ~560e Ft-os szettbõl, maximum egy tápkábelre futná, ha high-end-rõl beszélnénk. Sajnos az itthoni fizetések miatt, még egy alsó-közép kategóriás is annak tūnik.
[ Szerkesztve ]
-
Ed Parker
nagyúr
azért azt tegyük hozzá,hogy bögre és bögre között is van különbség.
nekem a quadral és a focal sib bögrék egészen vállalhatók voltak.(#33256) Parson:valahol egyetértek veled,de valahol a topikkal is.
van egy szint ami alatt viszont nem érdemes foglalkozni a dologgal.
ez olyan dolog,ha kevés a pénz akkor picit gyűjteni kell hozzá és azután megvenni egy valamire való hm erősítőt,mert miután megvetted a 30ezres LG hulladékot és nem tetszik,csak a bosszúság marad és a lomot nem egyszerű eladni.
szóval ezért is ajánlanak a srácok inkább egy szerény képességű,ám de valódi avr-t és arra köthető normál dobozokat,nem holmi filléres vackokat.[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz Ed Parker #33257 üzenetére
Nem értünk egyet.
A Focal Sib & Co semmi szín alatt nem nevezhető bögreszettnek. Ugyanis azt a jelzőt nem elsősorban a méret miatt kapják a hangdobozkák. Bizonyíték erre a szóbanforgó LG szett, ami 4 db 115 centi magas oszlopot tartalmaz. Abból nehezen innánk meg a reggeli kakaónkat.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
sayoo
csendes tag
Sziasztok!
Klipsch Rf52
Erről mi a véleményetek? -
Parson
addikt
válasz Ed Parker #33257 üzenetére
Mikor én először nézelődtem, én is 'csak' egy 80ezres Logitech cuccig láttam el, mert arra már 6 eszközt rá lehetett kötni... de visszagondolva, valóban jó, hogy arról hagytam magam lebeszélni, még ha rendes Onkyo HT rendszerek közül is csak belépő szintűekre vitte... de hát urambocsá, nekem is kapásból 2 rendszert "kellett" vennem... de ezeket legalább valóban jó érzéssel használjuk. A fejlődés meg úgyis folyamatos, akkor van gond, ha az ember türelmetlen és telhetetlen.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Volt már pár házimozim és átlagos viszonylatban egyáltalán nem rossz ez a mostani LG-m(most nem a hm erősítő+hangfalszettre gondolok.Biztos most sokan röhögtök rajtam ) Először is lécci ajánljatok vmi jó kis weshopot vagy esetleg egy elülső hangfalpárt ép ésszel
Ez a bolt itt van a városbanEsetleg innen vmi jó kis cucc?[ Szerkesztve ]
-
Makk Márton
csendes tag
Sziasztok!
Yamaha RX-V673 mellé szerintetek megfelel indulásként a Yamaha YST-SW012 mélynyomó? Wharfedale Obsidian 600 5.0 mellé.
Nagyon hiányoznak a mély hangok a mozinál.
-
BBéci
legenda
válasz #93966848 #33263 üzenetére
A Procinema kb. két éve bezárt.
Ismétlem, erősítő cserével kezdj, ne hangdobozokkal és a használtak között nézelődj!
Annak az LG központi egységnek valami 130 W a teljesítményfelvétele. Azzal lehetetlen normális méretű hangszórókat meghajtani. Ha 2x75 lenne a kimenő teljesítménye, az OK, de a 130-ból nem hasznosul az egész és nem csak a frontokra, a többire is kell juttatnia belőle.(#33264) sayoo
Csabroncka megadta a választ.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
sayoo
csendes tag
válasz Csabroncka #33266 üzenetére
jelenleg ez van, egyszer ez is cserés lesz, de csak apránként tudok haladni
-
Parson
addikt
válasz lfabian #33269 üzenetére
Kár, pedig ez a hangfalpár nagyon szimpatikus elsőre... Vagy akkor már a komplett szett.
Mennyire mennek ezek egy Onkyo HT-R548-as erősitőhöz? Csak úgy érdeklődés szintjén...[ Szerkesztve ]
-
Parson
addikt
válasz lfabian #33276 üzenetére
Pedig egészen szimpatikus volt... Sebaj.
Az a baj, hogy amióta Toobee linkelte azokat a képeket a Focal hangfalakról, azóta ki nem mennek a fejemből a robosztusabb, dekorativabb, komolyabb példányok...
[ Szerkesztve ]
-
-
Gál István
senior tag
-
BBéci
legenda
válasz Ed Parker #33280 üzenetére
Más kategória, tehát nem bögre.
A Sony Pascal és a KEF KHT-k is kiváló szub/szat szettek.
Sajnos a forgalmazóknak néha nem lehet ellentmondani, olyasmiről is kell írni, amit civilben bottal sem piszkálnánk meg. Múlt héten riogattak telefonban valami Samsung szett érkezésével, de már megtettem a szükséges ellenintézkedéseket.(#33277) Parson
Azok az öreg JM labok megérdemelnének valami fél- háromnegyedmillás sztereó vasat, de az Emotiva elő/végfok is kihozza belőlük az állatot.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
TVMaci
tag
Sziasztok!
Eleddig csak olvasgattalak titeket, de eljött az idő, hogy belevágjak én is a házimozi építésbe.
Nos, úgy tűnik, hogy a hetekben hozzájutok majd - igaz használtan egy ilyen "állítólag" nagy vashoz:
[link]Szeretném kikérni az itteni szakértő mag véleményét az erősítővel kapcsolatban tapasztalatok, vélemények tekintetében.
Egy régi jó barátom adja el 140.000 ft-ért. Jó vásárt csinálnék/ok?Köszönöm előre is a segítőszándékú hozzászólásokat.
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz TVMaci #33285 üzenetére
Olvass vissza és/vagy használd a keresőt!
9-én este volt szó arról az erősítőről, mindent elmondtunk róla, amit lehetett.
Csak akkor érdemes megvenni, ha új árakat tekintve, legalább 600000 forintos 5.1 szettet csatlakoztatsz hozzá. És az még csak 1:1,3 arány, nem 1:2, ami 5.0-ra vonatkozik.
Az a gép újonnan 1600 euróba került.[ Szerkesztve ]
-
Ed Parker
nagyúr
Tényleg,a Pascal-okat el is felejtettem,pedig olyanom is volt,az is jól szólt,a maga kategóriájában.
Előítéletes vagy,lehet hogy kellemesen csalódnál egy jó kis Samsung mozi szettel
A másik meg hifi boltos barátaim szerint, a low end kategóriából 10x annyit eladnak,amiből százalékosan sokkal több haszon jön be,mint egy minőségi cuccból,ezért is tartanak azokból többet,mert könnyű eladni. -
Parson
addikt
válasz Ed Parker #33284 üzenetére
Köszi a kérdést, igen! Egyelőre legalábbis, mert 'sajnos' kezd engem is elkapni a gépszij... bár én már nagyon régóta szeretem ezt a témát, de csak ámátőr szinten foglalkoztam eddig vele (valszeg ezen a területen nem is leszek profi...) és most a stereo szintről az 5.1-re lépés már egy hatalmas lépés volt nálunk. A kisebbik rendszer (Onkyo HT-S3405) tökéletesen szól ott ahova kerültek, bár még egy két tesztet el akarok végezni, a 'nagyobbikkal' (Onkyo HT-R548 + SKS-HT728) még finomságok vannak hátra (kábelezés, fali konzolok a surroundok számára, stb), ezért ezt még nem élvezem teljes izében, (ráadásul tudvalevő, hogy a 16 hónapos kislányom miatt kevés alkalmam van/lesz egyelőre rendesen használni...) de amikor megy, akkor sztem jól szólnak... bár tudom én jól, hogy szólhatna még szebben is, de mint irtam, tudni kell megállapodni... Egyelőre nagyon állat ez nekem igy is.
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz Ed Parker #33289 üzenetére
A lócitrom és a verebek esete.
(#33290) Parson
Nem mindegy, milyen volt az a sztereó, amiről váltottál.
Egy cimborám tavaly Meridian 5.1-ről állt át sztereóra.[ Szerkesztve ]
-
Parson
addikt
válasz Toobee #33286 üzenetére
Aszem ez az amit nem kellett volna... sajna 1000%, hogy nem én leszek a vevője... kihasználni se tudnám, fentebb irt indok miatt. Pedig szívfájditóan jól szólhatnak... ezt még profi hozzáértés nélkül ámátőrként is tudom.
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz Parson #33292 üzenetére
Sorolhatnám a példákat az ismerőseim köréből, akik vidáman hallgattak zenét és házimoziztak, amikor pici volt a gyerekük. Minden ellenkező híresztelés ellenére, a csemeték nem maradtak vissza a fejlődésben, sőt, inkább előnyükre szolgált.
-
gyurczy
őstag
(#33283) BBéci Egy XPA-2 jó lehet alá, bár megfülelést igényel. Emotivának elég karakteres hangja van.
(#33286) Toobee Ne viccelj, cserébe fülelhettem egy jót! Volt is mit hallani és a srác is nagy forma. A lánya meg marasztalt társasozni. BBéci megmondta amúgy a kafát, XPA-val nagyon nem tudsz mellé nyúlni (érzésem szerint nem akarsz majd még 2 hónapot várni rá, igaz?).
-
BBéci
legenda
válasz Ed Parker #33295 üzenetére
A bögreszettek a lócitrom, akik megveszik, azok a verebek.
(#33294) gyurczy
Jó bizony! Mellé egy XPA-3 és kész a házimozi rendszer erősítése.
Mozira még egy UPA-700 is elegendő lenne, ha lehetne hidalni 2-2- csatornát a frontoknak.[ Szerkesztve ]
-
Parson
addikt
Én érek elnézést amiért full kezdőként nem volt 1 - 1,2 millám (általad emlitett 600ezres rendszerből fakadóan) 2 rendszerre... Ha a te szemedben ez verébkedés vagy mifene, akkor vállalom. Viszont akkor ne csodálkozzunk, ha nekem is meg van a véleményem a másik (általad képviselt) nézetről (eltekintve attól, hogy a hozzáértésed elismerem).
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz Parson #33298 üzenetére
Megáll az eszem.
A Samsung, LG és hasonló bögreszettekről volt szó. Hirdetve 1200 W - teljesítményfelvétel: 130 W.Az csak hab a tortán, hogy senki nem emlegetett milliós tételeket.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest