- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Gurulunk, WAZE?!
- sziku69: Szólánc.
- hcl: Kelj fel komám, ne aludjál
- bambano: Bambanő háza tája
-
LOGOUT
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
VoidXs
nagyúr
válasz
Játékos #172245 üzenetére
A, AB, és B osztályú végfok zajosodhat nem sima szinusztól (de ez is csak régi tápokkal, mert ma előírás a PFC), D, G, és H esetében képtelenség, azok minimum 3 konvertáló fázis után atomstabil szűrt DC-n alapszanak. Ez csak egy ok a sok közül, hogy miért érdemes D-t venni (a G/H inkább pro vonal).
-
denesdr
addikt
-
tamasgal
senior tag
válasz
Játékos #144064 üzenetére
Persze, használom ezeket (LX57). Nálam így lehet manuálisan állítani az eq-t: Home menu/Advanced MCACC/Manual MCAAC/EQ Adjust, itt tudod állítani a szinteket minden csatornára külön. Ha nem megy futtasd le az automatikus bemérést, mert lehet, hogy annak tudod változtatni a szintjeit. Magyarán egy kalibrálás után mindent oda állítasz ahová akarsz.
-
tamasgal
senior tag
válasz
Játékos #144034 üzenetére
Szoktam én is használni, nem csak a mély sugárzó hanem minden csatorna mélyhangját emeli ki. Valóban dögössé teszi a hangot. A program eq-jánál sokkal jobb minőségű a gép menüjében állítható eq, a telefonon állíthatón buta a frekvencia osztás (döngö mély, unszi magas).
-
Dorian
félisten
-
BBéci
legenda
válasz
Játékos #143288 üzenetére
Az ELAC hangdobozokhoz kapható szivacsdugó, ami két részből áll, a közepe kivehető. De ezek használata sem jelenti azt, hogy 10-20 centire a faltól jól fognak szólni. A hangdobozoknak kell a szabad tér és pont. Függetlenül a reflexnyílások elhelyezkedésétől, és ez a zárt konstrukciókra ugyanúgy vonatkozik.
(#143293) KnockOut87
PC-ről vezérelt végfokokkal, nincs házimozi erősítője. -
Pazolini
senior tag
válasz
Játékos #134967 üzenetére
A fülem nem olyan jó, nem hallom a nagyon nagy felbontás előnyét (sose hallottam), de a képet sajnos nagyon kritikus szemmel nézem. (nem is vagyok megelégedve vele...
)
Persze könnyebb a képminőséget érdemben krtitizálni, még ha sok tényezős is a dolog: forrásminőségtől, a megjelenítői típustól, mérettől, felbontástól és a mozikörülményektől függően. A hang viszont általában becsapósabb tud lenni. Erősen forrás- és láncfüggő, mennyire érezhető ki "nyilvánvalóan" a különbség. Gyári SACD vagy vinyl rip nagyon más eredményt adhat. Japán nyomású SHM vagy sima CD - ugyanúgy. Van, hogy gyengébb láncon a CD-hez képest jobban kijön az 1bites SACD előnye és szupermintavételezése, míg akár egy jó masterből "akkurátusan" megírt 320-as mp3 is komolyabb láncon közel olyan jól tud szólni.
Csak azt akarom mondani, hogy ne SAJNÁLD, hogy a képminőségre érzékeny vagy, s tudd, hogy hangban pedig nem minden esetben jön ki érdemi különbség, s lehet, a füleddel semmi baj sincs, csak szoktatni kell...
Hogy mihez, az már más kérdés.
-
Patice
nagyúr
válasz
Játékos #91035 üzenetére
Az összes áramkör életben tartása, végfokok melegen tartása, mondjuk.
(A Genius hangcuccom is 10W-ot eszik kb. bekapcsolva, úgy hogy semmi nem szól rajta. Majdnem maxra tekerve már nyaldossa alulról a 40W-ot, amennyit az IC-k bírnak kb. Igen, most ezt használom.
)
Szerintem.
És amikor ráengedsz valamit, akkor mennyi?
-
válasz
Játékos #82544 üzenetére
igen úgy gondolom felesleges zajkeltő. Ha a szellőzése meg van oldva és nem a direkt napsütésben használod az AVR-t huzamosabb ideig amikor kánikula van, akkor minek? Én ez utódját a 4310-et használom és igazából csak hátul meg elöl van nyitva, tetejére semmit sem helyeztem, ámbár most így nyáron amikor 30 fok fölé megy a hőmérséklet az AC ráfújja a hideg levegőt és esélyt sem adog a túlmelegedésre.
-
adodaniel
őstag
válasz
Játékos #81833 üzenetére
A 2. távirányító nem azért van, hogy másik szobában használd, ahol nincs ott az AVR. Azért van, mert ennek van klasszikus kiosztása, így akinek nem jön be az "érintős", az használhatja ezt. Szerintem. (Én még soha nem használtam, mondjuk a másikat se már, mióta vettem egy Harmony One-t.
)
-
Tamoo
nagyúr
válasz
Játékos #81681 üzenetére
Én sztereóban nem éreztem kategóriányi különbséget a Concept és az MA RS között (Mozin határozottan jobb az RS így szettben ... jobb center, jobb háttér). És még a 7-es Focal-okat is ide sorolnám. Viszont mindegyik annyira más, hogy ízlés kérdése. Mindegyik erősen kompromisszumos, csak meghallgatással lehet eldönteni ki milyen hibákat bocsájt meg és milyen "előnyöket" favorizál. Nekem összességében az RS tetszik ezek közül a legjobban, de azt is teljesen megértem akinek nem.
3312-vel még sok benne maradhat ezekben a dobozokban. Akkor még az Ikonról nem is beszélve. Azt sajnos még nem hallottam, de ezektől illik jobbnak lennie.
-
devil-k
nagyúr
válasz
Játékos #80833 üzenetére
Szia!
Nem akartam eddig írni, de a történet a következő:
Észrevettem, hogy a T12 a nagyon mélyeknél el kezdett zörögni (a bejáratás után). Eléggé megijedtem, hiszen eddig nem volt ilyen és nem tudtam, hogy mi a franc történhetett, szintezve be van normálisan.
Felhívtam a Stream Audio-tól Ákost, aki nagyon készséges volt és mondta, hogy vigyem be (vagy küldjem fel) hozzájuk a T12-t és megnézik. Így is tettem, mert nem hagyott nyugodni a jelenség, idegesítő volt...
Hívott Ákos és mondja nekem, hogy semmi baja a T12-nek, minden rendben van, ráküldtek olyan mélyeket, hogy csak na'. Kérdeztem tőle, hogy ez hogy lehet? Végül kiderült, hogy tüske nélkül tesztelték a szubot.
Mondtam neki, hogy tüske nélkül nálam is minden okés, nem "zörög", de tüskével nézzék meg, mert a jelenséget úgy lehet hallani. Oké, megnézni és visszahív. Visszahívott és megerősített: Valóban zörög a T12 a tüskék miatt!
Azt mondta Ákos, hogy annyira erős a szub, hogy szó szerint kirázza magából a tüskét... Erre küldött egy másik tüskét, ami semmit nem ért, a zörgés ismét megvolt. (Azt még hozzáteszem, hogy előtte 3 különböző tüskével is próbáltam és mindegyiknél volt zörgés, ezért nem gyanakodtam, hogy a tüske a hibás)...
Két lehetőség van:
1. Gyári tüske- Azzal nem zörög, nem rázza ki magából.
2. Proson tüske "tuning"- A bejelölt rész összeragasztottam ragasztóval (most fejből nem tudom mi a neve, valami zselés cucc). Azóta megszűnt a zörgés, minden olyan, mint amilyennek lennie kell.Lehet, "barbár" dolog, de működik. Szóval NEM a tüskét ragasztom bele a T12-be!!!! S szerintem ne is ragaszd bele!
Érdekes... de legalább megerősített A Stream Audio is.
-
Dorian
félisten
válasz
Játékos #80833 üzenetére
Én használok, meg sztem többen is. Nekem nem lazul ki. Azért van rajta az a felső gallér, hogy rögzítsd vele.
Azt én sem értem, mi a tökömért kellett a hegyét meg a szárát 2 db-ból csinálni, egy darabig én is szórakoztam vele, hogy akkor most hogyan lesz jó, de úgy tűnik, sikerült.
Az alsó, vastag gallérba tökig be kell csavarni a hegyet és a tüskét, hogy össze érjenek, majd ezt az egészet becsavarni a sub-ba, a megfelelő szintezéssel együtt, majd a felső gallérral ezt a pozíciót rögzíteni tudod. -
Arni9010
aktív tag
válasz
Játékos #80775 üzenetére
Nekem egy ehhez hasonló van otthon, nagyon durván tud jelet fogni olyan helyen is, ahol semmi más nem tud.
-
devil-k
nagyúr
válasz
Játékos #79416 üzenetére
Jah, azt nem is említettem. Valóban, minden "large".
Tamoo
És így pontosabban fogja bemérni, mintha 50 %-ra lenne állítva? A Denon szerint 50%-on kell lennie, de lehet, hogy hazudik.
Egyébként én úgy tudom, hogy azért kell 50%-on lennie, mert egy bizonyos dB-t küldd rá és itt csak manuálisan tudsz hangosítani, nem úgy, mint az erősítőnél, ahol hiába veszed le a legkisebb hangra, úgyis olyan dB-lel fogja küldeni a hangot a dobozokra, amit a "mérnökök beállítottak". Remélem, érted, amire gondolok.
nuke7
Most a hangdobozok mögötti szépségre gondoltam. -
Tamoo
nagyúr
válasz
Játékos #79413 üzenetére
Próbálj ki különböző hangerő potméter állásokat a szubon. Nekem így sikerült elérni, hogy eltalálja a távolságot és a megfelelő hangerőt. Amikor ráküldi a szubra a teszthangot, nem mindegy hogy az milyen hangerőn szólal meg. Mikrofon valószínűleg nem ugyanúgy érzékel... vagy hogy fogalmazzak. Az oké, hogy korrigál, de szvsz nem tud minden hangerőszintet ugyanolyan pontosan mérni.
Ha hülyeséget írok a nagyok megkövezhetnek (de inkább javítsanak ki). Mindenesetre én érzek benne logikát.
(#79415) kabar: 3808 szerintem drágább volt amúgy.
-
Dorian
félisten
válasz
Játékos #79284 üzenetére
Azt gondolom, hogy a Denon azért mér annyit, amennyit, mert az a helyes mély mennyiség. "Akkor jó a mély mennyisége, ha nem hallani ki, csak a sub-ot kikapcsolva hiányzik"
Szóval szerintem a mélykiemeléses hangot szereted, nem a lineárisat. Nincs ezzel baj, akkor toljál rá még. Telefonos hangnyomásmérő és a fül mind kevésbé érzékeli a frekvenciákat ahogy csökkennek, tehát az csalóka.
Nálam, ha 3dB-nél többet adok a bemért (-7dB) értékhez, akkor már koncerteknél hallani, hogy túlzó. Így most -4dB-en pedig elég, de nem túlzó, filmeknél is így van.(#79298) MasterMark:
Ezt nem értem. Miért kellene koncert lejátszása előtt állítgatni? -
Patice
nagyúr
-
Rederik
tag
válasz
Játékos #77024 üzenetére
Hello,
Én PC-ről hallgatok zenét, Enermax mod82-es tápom van, s nekem segített a DIY tápkábel. DE amire figyelni kell, hogy a DIY kábelek többségét védőföld nélkül készítik, s nekem is utólag lett bekötve a kábelbe a védőföld vezeték is.
Az viszont nagy dilemma nálam is régóta, hogy a PC-ről miként jöjjön ki a hang. Nekem digitális módon (VGA HDMI kimenet), semmi különbséget nem hallok az alaplapi digitális koax és ez a módszer közt.
Viszont érdekelne, hogy egy 40-50.000-es hangkártyáról analógban milyen hangminőség javulás lenne. Csak ugye asztali gépek esetén nem feltétlenül elegek az 1-2 méteres kábelek az erősítő és a PC közé.
-
Dorian
félisten
válasz
Játékos #76841 üzenetére
Értem, csak az furcsa, hogy akkor miért mászik el a sub, ha nálam nem. Lehet, valami extra csúszós burkolatod van
Tamoo:
Erre mondta Pityu (amikor mondtam neki, h remélem legalább nekünk jut sín) hogy ha kap megrendelést hülye lesz nem szerezni anyagot. Így van. Hiszen nyilván nem szeretetszolgálatként készíti. -
Dorian
félisten
válasz
Játékos #76825 üzenetére
Azon nincs is mit csodálkozni (legalábbis a kicsit tapasztaltabbaknak), hogy a PC-s tápkábelnél bármi jobb, ha már nem belépő cuccba dugjuk. Engem az lepett meg, hogy nála drágábbaknál is jobban teljesített itt.
Viszont a valódi különbséghez, hogy azt jobban értékelje az ember, kell a Boxer. Itt már bármilyen hangerőn kijönnek a különbségek. Amikor a Boxer mellett a Sín helyett másik tápot dugtam a T12-be, rögtön az jutott eszembe: Vazze' nem azért fizettem annyit a Boxerért, hogy aztán meg lerontsam a hangot tápkábellel.Azokhoz a tüskékhez használd a hozzájuk való kis műanyag papucsokat meg azokra az öntapadós filcet! Rögtön meg sem fog mozdulni a T12.
-
Dorian
félisten
válasz
Játékos #76329 üzenetére
Semmiképpen nem jó, ha előre elmondjuk miket "kell" hallani. Hülyeség befolyásolni. A tiéd is egy vélemény, ugyanolyan, mint a miénk. Egyébként hifis körökben legnagyobb bátorság ahhoz kell, hogy az ember megmondja: nem hall semmi különbséget, hiszen ilyenkor az ember hallani akar valamit.
Simán lehet, hogy erősítőben nem hallasz, sub-ban biztosan.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Eladó szép állapotban levő Huawei P30 Pro kék 6/128GB 12 hónap jótállással!
- Használt Intel procik - Core 2 - Dual Core
- Apple iPhone 14 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF F15 FX506HM Gamer notebook - i5 11400H 16GB DDR4 RAM 512GB SSD RTX 3060 6GB W10
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged