Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2021-12-31 21:29:46

LOGOUT.hu

Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#2751) Toobee válasza Festina86 (#2750) üzenetére


Toobee
veterán

Exc. árában van hasonló, vagy jobb kábel? Gondolkozom rajta, hogy én is lecserélném a frontok kábelét.

https://barbieripnk.hu/

(#2752) Festina86 válasza Toobee (#2751) üzenetére


Festina86
tag

Ha tudnám, hogy van jobb én is azt vettem volna :) . Nekem Vallhala, Néhai, és Excalibur kábeleit ajánlották. Vallhala egy más árkategória, ezért kiesett. Néhaival meg Excaliburral érdemes egy próbát tenni. Ha akarod leírom majd a tapasztalataimat, de most megyek aludni. :)

(#2753) BBéci válasza Gabesz87 (#2749) üzenetére


BBéci
titán

Az erősítők 5-7 csatornára megadott teljesítménye már jó néhány éve számháborúvá fajult. Csak azok foglalkoznak vele és hiszik el, akik egyáltalán nem értenek hozzá. Itt a topikban rengetegszer leírtuk, hogy azok a számadatok egy csatornán és egy bizonyos frekvencián mért értékek, aminek gyakorlati jelentősége a nullához közelít.
Tavalyi évig, néhány gyártó - H/K, NAD, Arcam - a tényleges, egyszerre az összes csatornát terhelve és mérve, ráadásul 20-20000 hertzig terjedő frekvenciára vonatkoztatva adta meg a teljesítményt. Sajnos ők is rákényszerültek a parasztvakításra, mert elég hülyén mutatott a közel 700000 forintos H/K AVR 760 7x75 wattja a tizedannyiba sem kerülő, belépő kategóriás Pioneer 5x130-a mellett. Ugyanezt lehet elmondani a NAD erősítőkről, viszont az Arcam még tartja magát. AVR400: 1,5 kilowattos táp, 7x90 W teljesítmény. Korrekt.
Az említett Pioneer egyszerre az összes csatornán legfeljebb 5x60 wattot ad le, ami egyébként bőven elegendő az átlagos, mindennapi mozizáshoz. Ráadásul szinte sosem fordul elő, hogy erre szükség legyen.
Igen, jó az a páros. A hangdobozszett messze többet tud, mint a Pio 520, de azt később lecserélheted például egy 921-re, netán 1021-re, ami illik majd hozzájuk.

[ Szerkesztve ]

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#2754) BBéci


BBéci
titán

Böngésztem a NAD T787 adatlapját, eléggé hihető a 7x120 W, amit egyidejű terhelésre és mérésre adnak meg, ehhez képest a sokak által magasztalt Netdepó 7x200 wattot ír. Menjenek a sunyiba!

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#2755) bajnokpityu válasza Festina86 (#2752) üzenetére


bajnokpityu
félisten

Magyar hangfalkabelbol csak exc,es bartfay volt. Fuggetlenul,h 2-3x annyi az exc, a bartfay boven pariban van. Az exc nalam csunyan torzitott magasban, ezert sokkal kellemesebb volt a bartfay, ami meg nyugodt, visszahuzodo. Tapkabeltol fuggetlenul. Azonos ar eseten is bartfayt vennem, bar vannak hibai.

Ic bol volt tobb exc,nehai,valhalla nalam, utobbi sokkal-sokkal jobb, es ehhez kepest meg olcsonak is mondanam.

[ Szerkesztve ]

eladók: Hifiman HE560V3, Topping DX3PRO+ DX7PRO

(#2756) Ed Parker válasza sting2 (#2745) üzenetére


Ed Parker
nagyúr

Hát ha te magad nem tudod kimérni, akkor egyértelmű hogy vidd szervizbe, megjavítják gombokért.

(#2757) Ed Parker válasza BBéci (#2754) üzenetére


Ed Parker
nagyúr

Ez valóban érdekes, nálam a denonra 7x125W van írva, a primare ami két trafós, csak 5x100W.melyik lehet a valós? :U

(#2758) Tamoo


Tamoo
MODERÁTOR

Ha minden jól megy elviszik a VSX-421-emet.
új VSX-920-ra (avxen hirdetett) ~35e-t kellene ráfizetnem. Szerintetek megéri, vagy tudtok jobbat? (nem baj, hogy jobb mint amit a jelenlegi hangfalszettem megérdemel)

(#2759) Festina86 válasza bajnokpityu (#2755) üzenetére


Festina86
tag

Amikor feltettem a kérdésemet a topikban kábel ügyben mindenki csak ezt a három embert mondta, így aztán bartfay kimaradt. Vallhala legolcsóbb kábele 3x annyiba kerül mint az exc, és ez azért túlzás lenne egy es80-hoz. Volt nálam kétfajta Titan I-es is, egy lágyabb csöves erősítős jellegű( na ez az én ízlésemnek nagyon nem jött be), meg egy feszesebb precízebb. Az exc magasaival nekem nem volt gondom, inkább a mélyekben vert oda neki a precízebb titan I-es. Nem vagyok 100%-ban elégedett az exc-al mivel a titan I rámutatott a hiányosságaira. Most maradt az exc, de a későbbiekben biztosan cserélni fogom, de előtte 1-2 más fejlesztést elvégzek. :)

(#2760) Dorian válasza Festina86 (#2759) üzenetére


Dorian
félisten

Nekem sincs gondom az Exc magasaival. A mélyek először gyengék voltak, huzamosabb bejáratás kell neki. Azért a saját topikjában a több év alatt folyamatosan érkező sokezer dicsérő hsz. is magáért beszél. Jóval drágábbakat is cseréltek erre a kábelre.
Bártfay2000 viszont pariban van vele, és árban olcsóbb. Aki a nyugodt, kevésbé dinamikus hangot szereti, annak jó lehet, bár inkább zenére, mint filmre.

Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!

(#2761) bajnokpityu válasza Dorian (#2760) üzenetére


bajnokpityu
félisten

Nálad én sem hallottam semmi komoly bajt. Nálam nem volt jó,de igy is szerettem volna fogalmazni. Zoli szerint a roti jól kezeli a kábel kapacitását, mikor rákérdeztem,h ez lehet-e a baj.

Bártfay sem igazán jó a mélyekben. Az inkább olyan kerek egész, lassú, nyugis kábel. Szerintem énekhangokban, középorientált hangszerhangokban árához képest nagyon jó. Sok láncbeli problémát elfed, de ezen tulajdonsága miatt ki sem hozza maximumot a cuccokból.

De asszem ezerszer inkább bártfay, mint pl az audioquest indigo+, ami meg elképesztő a mélyekben, és 160órányi járatatás után sem volt közepes a többiben.
Nem is értem, miért mondták anno a "tapasztaltak", hogy tc4el pariban van.

eladók: Hifiman HE560V3, Topping DX3PRO+ DX7PRO

(#2762) Toobee válasza BBéci (#2753) üzenetére


Toobee
veterán

Az én Rotel végfokom 6*40W-ot tud, egy 400-as tápból. Először is nagyon be voltam kakkantva, hogy nem lesz elég, mert a Sony papíron 100-at tud csatornánként, és, ha jól emlékszem egy 500-as tápból teszi mind ezt, tehát valamit nagyon eltaláltak, mert semmilyen formában nem keletkezik veszteség :C De szerencsére teljesen elégnek bizonyult a 40W csatornánként, amiből zenehallgatásnál olyan 14-17W-ot használok el, mozizásnál meg 24-28-at, tehát van még benne tartalék.

https://barbieripnk.hu/

(#2763) Patice


Patice
nagyúr

Csak megjegyzem, van egy eladó bártfay-m... :DDD :C

Eladó: Apple iPad mini 1 (2db)

(#2764) Dorian


Dorian
félisten

Az új surround-kábelem viszont nagyon bevált. (a Furutech) Nem is tudom örüljek, hogy verjem a fejem a falba, hogy eddig, éveken keresztül az 5.1-es térhangzás nem volt az igazi. Vissza fogom majd kötni a régi kábelt próbaképp, de ennyi audiomemóriám azért még van :)

Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!

(#2765) Ed Parker válasza Dorian (#2764) üzenetére


Ed Parker
nagyúr

Ennyire bejött?

Én ilyet [link] vettem az 5.1-re.

[ Szerkesztve ]

(#2766) priusz válasza Dorian (#2764) üzenetére


priusz
aktív tag

Mennyibe fájt ha nem titok?

Könnyu dolog bölcsnek lenni. Csak gondolj valami butaságra, aztán ne mondd ki!

(#2767) Dorian válasza Ed Parker (#2765) üzenetére


Dorian
félisten

Most gondolom hülye vagyok, hogy a később eladnivaló régi kábelemet lehúzom, de a véleményemet sosem adom el párezerért. Szóval a régi (Neotech 1,5mm2) ehhez képest mosott volt, az újjal a tisztább magasak és a több részlet miatt sokkal jobb a rendszer tér-leképezése. Hozz kell tenni azt is, hogy a Neotech 400Ft/m, ez meg 1270 újonnan.

priusz:
Használtan vettem 7000-ért a 2x7,5m-t. Amúgy keresztmetszet alapján való kábel-megítélésről csak annyit, hogy ez is ugyanakkora, 1,5 vagy 2mm2-es.

[ Szerkesztve ]

Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!

(#2768) mp54 válasza sting2 (#2732) üzenetére


mp54
senior tag

Nekem is... csak a jobb oldal. Még nem kezdtem el a szisztematikus hibakeresést...
Nincs az erősítőmön balance, tehát így nem tudom korrigálni.

[ Szerkesztve ]

(#2769) Tamoo válasza sting2 (#2732) üzenetére


Tamoo
MODERÁTOR

Ez valószínűleg hangerőszabályzó poti hiba. Az én jungsonom (meg másén is) gyárilag ilyen volt. Alacsony hangerőnél az egyik oldal halkabb volt. Új alps potit kapott, azzal nincs ilyen gond.

[ Szerkesztve ]

(#2770) ginola válasza Dorian (#2767) üzenetére


ginola
addikt

Pontosan melyik Furutech kábelről írsz?

(#2771) Dorian válasza ginola (#2770) üzenetére


Dorian
félisten

Furutech Alpha S1

Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!

(#2772) ginola válasza Dorian (#2771) üzenetére


ginola
addikt

Az nem rossz kábel. Frontoknál most mid van?

[ Szerkesztve ]

(#2773) Ed Parker válasza Dorian (#2767) üzenetére


Ed Parker
nagyúr

Nem, ez teljesen korrekt hozzáállás, de ez jó, ha tetszik a hangja.
Nekem ezek a proson kábelek a Supra után annyira nem tetszenek már:)
Ez nem színezi a hangot, a mélyek tiszták, az énekhangok is szebben szólnak,nehéz leírni,de jobb.
Persze itt is ahogy nálad, elég nagy az árkülönbség és ez hangban is hallható.
Ez a proson 2x2,5mm2 700Ft/m a Supra meg 2x2mm2 3500Ft/m, gondolom érted miért nem rögtön ezzel kábeleztem az egész 5.1-et? :))

(#2774) Dorian válasza ginola (#2772) üzenetére


Dorian
félisten

Amúgy ez Furutechből belépő szint, ha jól tudom. Nem igazán vannak információim, mert csupa orosz oldalt dob fel a Gugli. Kácsásokat kérdeztem még róla.
Gyanítom, hogy további bejáratás során alakul még, mert az illető néhány órát használta csak azt is évekkel ezelőtt.

Frontoknál, centernél Excalibur van.

Ed Parker:
Én is húztam-halasztottam ezt a háttérsugárzó-kábelcserét, mondogattam magamnak, hogy úgyis alárendelt szerepük van, stb. Robinak :R Ő hívta fel a figyelmem a hirdetésre. Új árán nem vettem volna meg, azért elég hosszú kell belőle ahhoz.

[ Szerkesztve ]

Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!

(#2775) robi-k


robi-k
őstag

Érdekelne a véleményetek:

Sokat morfondíroztam már azon, hogy a bevált és szeretett Denon AVR-2310 házimozi-erősítőt zenehallgatáshoz meg kellene támogatnom egy jó analóg sztereó erősítővel.

Sok-sok olvasgatás, gondolkodás és az anyagi helyzet felmérést követően most egy Yamaha A-S700 sztereó erősítő tűnik a legjobb választásnak ár/érték arányban. Mindenesetre a tesztek, felhasználói vélemények és összehasonlítások más sztereó erősítőkkel ezt látszik alátámasztani.

Szerintetek mennyire jó a választás? Vagy esetleg mit ajánlanátok? ;)

(#2776) Ed Parker válasza robi-k (#2775) üzenetére


Ed Parker
nagyúr

A nad pici 316-osa nem?
Elég jó hangja van, vannak fent tesztek is, sztem annyiért best buy.
Bár nem tudom mennyiért vennéd a yamahát és milyen árkategóriáról beszélünk?

(#2777) bajnokpityu válasza Dorian (#2767) üzenetére


bajnokpityu
félisten

annyira nem tartom fontosnak moziznál, hogy tegnap este a centert tuningoltam meg, és ha lesz időm, akkor a hátterekkel folytatom.
baj az,h olyan idióta kapacitásokat használnak bennük, hogy esélytelen 1:1ben cserélni.egy kapacitáserdőt meg nem sok kedvem van vásárolni.(meg gyárilag bennic fólia és bipolár van a rubi cuccokban,ami ha nem is jó, de nem alja)

nem nagyon ajánlom a 316ot.gyárilag sztem tere gyenge, és nem valami élvezetes egyébként sem. 315os sztem jobb volt.

[ Szerkesztve ]

eladók: Hifiman HE560V3, Topping DX3PRO+ DX7PRO

(#2778) bajnokpityu válasza Ed Parker (#2776) üzenetére


bajnokpityu
félisten

..

[ Szerkesztve ]

eladók: Hifiman HE560V3, Topping DX3PRO+ DX7PRO

(#2779) Patice válasza bajnokpityu (#2777) üzenetére


Patice
nagyúr

A NAD C315BEE eddig nekem bevált. Eddig sosem éreztem, hogy ez lenne a szűk keresztmetszet a láncomban. Tesztjében pl. Dali Ikon 2-eseket szolgált ki, ami jóval többe kerül még az erősítő eredeti listaárához képest is.

Eladó: Apple iPad mini 1 (2db)

(#2780) robi-k válasza Ed Parker (#2776) üzenetére


robi-k
őstag

A NAD-316 eléggé gyengécske és nem vetélytársa a Yamaha A-S700 -nak. Ha már NAD, akkor minimum a NAD-356.

(#2781) Ed Parker válasza robi-k (#2780) üzenetére


Ed Parker
nagyúr

Bocs urak, szánom bánom :R

(#2782) sting2 válasza Tamoo (#2769) üzenetére


sting2
addikt

Hol műtötték a tiedet?

Sound & Vision : Marantz- Sony - Playstation

(#2783) sting2


sting2
addikt

Én ebből veszek mind az 5 hangfalra.

[link]

Kaptam némi kedvezményt így ez is letudva.

[ Szerkesztve ]

Sound & Vision : Marantz- Sony - Playstation

(#2784) Tamoo válasza sting2 (#2782) üzenetére


Tamoo
MODERÁTOR

"Forgalmazótól" lett potim, de én cseréltem ki rajta. Ennél elég egyszerű volt, forrasztani se kellett.

(#2785) malagutif122


malagutif122
tag

sziasztok
van egy 2csatornas DJ keverőm és egy 5.1 usb hangkartyam
hogy lehetne megoldani a számitógépel öszekötést ugy hogy a gépen is 5.1 legyen a hangzás?
ugy akarom hogy mind a kettő rá legyen kötve a gép és a keverő is ja meg van egy erősitőm is mind a hangkartyara legyen kötve hogy ha ki van kapcsolva a keverő akkor is 5.1hangkartyarol menjen a hang.
Trust Sc5500p a hangkartya tipusa
a keverő Reloop rmx 20bf igy ki tudjatok keresni milyen bemenetek vannak rajtuk

(#2786) Tamoo válasza malagutif122 (#2785) üzenetére


Tamoo
MODERÁTOR

Keverőn keresztül nem tudod az 5.1-es hangot "átvezetni" az erősítőbe.
Én anno ezt úgy oldottam meg, hogy két hangkártyát használtam. Egyet keveréshez, meg egyet minden másra. Winben meg kiválasztottam mindig amelyik éppen kellett.
Lehet még a hangkártyáról 2db jack elosztóval, de ez sem túl jó megoldás.

[ Szerkesztve ]

(#2787) malagutif122 válasza Tamoo (#2786) üzenetére


malagutif122
tag

ez jack elosztó rontaná a hangminőséget??

(#2788) robi0604 válasza Dorian (#2774) üzenetére


robi0604
őstag

Örülök, hogy bevált! :C

Gondoltam, ha Én nem tudom elvinni, Neked illene talán a rendszeredbe.
Szerencsére jól gondoltam akkor. :B

Minek veszel Ferrarit, ha 50-nel közlekedsz...

(#2789) BBéci válasza Ed Parker (#2757) üzenetére


BBéci
titán

Remélem, csak költői kérdésnek szántad!

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#2790) bajnokpityu válasza Ed Parker (#2757) üzenetére


bajnokpityu
félisten

primareban külön trafó a digit+előfok,és külön a végfoké?
pont ilyet csinálok,csak úgy,hogy lesz majdnem dualmono,hogy 1 vasmagról két külön tekerés jön le.stabi, szűrés, külön lesz. nézegettem, ha 3 trafót raknék a dobozba, nem férne el a nyák :)

eladók: Hifiman HE560V3, Topping DX3PRO+ DX7PRO

(#2791) Tamoo


Tamoo
MODERÁTOR

Pioneer VSX-920-ról valakinek vélemény? 35e ráfizetést megérhet a VSX-421-hez képest?

(#2792) BBéci válasza Tamoo (#2791) üzenetére


BBéci
titán

Nagyjából annyival tud többet, tehát szerintem megéri.
Vakerán láttam: VSA-AX10, 230000 Ft!!!

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#2793) Silentfrog


Silentfrog
veterán

Sziasztok!

Ide is irok mert nem tudom a kérdésem melyik topicba illik bele.
Szóval.:
Venni akarok egy uj dvd lejátszót usb bemenettel.
A kérdésem az lenne,hogy jo e nekem a scart csatlakozású vagy ragaszkodjak a hdmi összekötéshez? /sokon van már hdmi,de nekem kell 5.1 kimenet,usb,és ha hdmi-t is szeretnék rá igy összesen már a duplájába kerül a lejátszó/
Mivel az usb-n a lejátszó nem képes nagyobb felbontású mkv.kit . fájlokat lejátszni,igy nem teljesen mindegy,hogy mivel kötöm össze a dvd lejátszót és az lcd tv-t?

(#2794) Stubi28 válasza Silentfrog (#2793) üzenetére


Stubi28
tag

A tegnapi próbálkozások után megszületett a hármas. Már csak ki kell találni melyik legyen a befutó...
LG BD370 ?
LG BD570 ?
Samsung BD-C5300?

Tudásban nagyjából megegyeznek, mindegyiken van optikai kimenet (is) és emberi áron kaphatóak.
melyiket ajánlanátok leginkább? (wifi nem fontos)

-silentfog nem neked akart menni, csak megint rohanok...-

[ Szerkesztve ]

(#2795) Ed Parker válasza BBéci (#2789) üzenetére


Ed Parker
nagyúr

Hát persze:)

(#2796) bajnokpityu válasza BBéci (#2792) üzenetére


bajnokpityu
félisten

[link]

eladók: Hifiman HE560V3, Topping DX3PRO+ DX7PRO

(#2797) Patice válasza Silentfrog (#2793) üzenetére


Patice
nagyúr

Ha azt akarod, hogy a DVD lejátszó mkv-t is lejátsszon, akkor lehet inkább Blu-ray lejátszókat kellene nézned. Az viszi a DVD-t is.

Van egy eladó Samsung Blu-rayem, esetleg ha érdekel... :D

Eladó: Apple iPad mini 1 (2db)

(#2798) Silentfrog válasza Patice (#2797) üzenetére


Silentfrog
veterán

Olyan dvd lejátszóról nem hallottál ami usb-ről lejátsza az mkv kit. fájlokat? Ugy mind a mostani tv-t nagytöbbsége? Én vagy 30 dvd lejátszót végignéztem de egy sem tudott ilyet.

(#2799) #09634560 válasza Silentfrog (#2793) üzenetére


#09634560
törölt tag

Elég a scart, nem kérdéses.
Olyan dvd játszó nincs ami vinné az mkv-t még ha avi van benne akkor se!!! Ezt jegyezd meg: mert akkor a pal-nál és az ntsc-nél nagyob sorfelbontást is kezelnie kellene ami csak a BD playerek tesznek meg. Ez szabvány. MKV pedig konténerfile amibe sokminden belefér és nem kodek mint az avi.

[ Szerkesztve ]

(#2800) Stubi28 válasza Silentfrog (#2798) üzenetére


Stubi28
tag

Pedig én pont ma láttam egy LG tipusút a tesco-ban! A pontos tipusra sajna nem emlékszem, de tény, hogy dvd player mivolta mellet, külön ki volt emelve, hogy játsza a .mkw file-okat is, és természetesen HDMi kimenetes, felkonvertálós, usb-vel ! 24000Ft

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.